Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 266, 267, 268 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 267 z 486
kubikula78 je teď offline  kubikula78
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.6.2016 , 13:18   Citovat  

von-pivoj napsal:
To je velice ošemetná otázka, která velice často zde na fóru vede k HATE diskusi. Každý si chválí své. Jelikož nemám osobní zkušenosti s naftou a mám jen něco vyčtené, tak se k naftové verzi budu vyjadřovat jen velice opatrně. Pokud máš roční nájezd více jak 15tis. pak by volba naftové verze nebyla špatná. Ale známe lidi a fakta o naftových motorech. Sehnat opravdu dobrou 2.2 naftu, která není zhuntovaná a je v dobrém stavu je složité. Pokud to není od ověřeného zdroje, kde budeš mít jistotu jednak historie a hlavně informace jak se k ní majitel choval, je to sázka do loterie. Myslím si, tedy aspoň podle toho, co jsem o N motorizaci vyčetl, že se jedná o velice povedený motor, který sice nedosahuje spotřeby jako koncernovky ale myslím si, že má o mnoho solidnější konstrukci jak výše zmiňované. Horší je to pak s údržbou, pokud se předchozí majitel k vozu choval jak firemnímu auto. Toť asi vše.
Já vlastním K24A1 tourer a jsem nadmíru spokojen. Ale i u tohoto motoru je to kolikrát sázka. Acco s tímto motorem je jako šafránu a mnohdy předchozí majitelé s tím lítali jako se závodním strojem, byť to auto na to ení dělané. Přeci jen se jedná o vyšší střední třídu (limuzínu?? ). Takovýto motor má pak docela zvednutou spotřebu a nemluvím jen o benzínu ale hlavně o oleji. Na svém Acco nedolívám ani deci po absolvování 15tis km a motor jede jak z učebnice. Spotřeba je taky na slušné úrovni, kolem 8.2L/100km, naftovým verzím mohu spotřebu závidět, ale jsem již vybouřený řidič, který preferuje klidnější jízdu. Když jsem jezdil pravidelně do práce (denně 100km) a 60% cesty byla dálnice, kde se jezdilo v omezení, tedy do 80km/h tak jsem měl spotřebu těsně pod 7L/100km, ale to byla opravdu nuda s tím jezdit.
Co se týče překopávky na LPG, tak do toho se mi moc nechce, přeci jen, směs je suchá a motor o dost více trpí, to bych překousl s ohledem na to, za kolik bych pak jezdil, ani ta prvotní investice do přestavby by nebyla to nejhorší. Co mě ale doteď nejvíce odrazuje, asi jsem staromódní nebo zkostnatělý, je fakt, že bych se musel vzdát rezervy a místo toho tam mít toroidní plynovou nádrž a někde vsunutou opravnou sadu. Ať si říká, kdo chce-co chce, já na dojezdové kolo nedám dopustit a nevyměnil bych ho za nic, co by mi nezaručilo stejný komfort dojezdu jako kolo při zachování stejných parametrů (rychlost do 80km a nájezd libovolný daný vzorkem pláště). Tímto tě však nechci od přestavby odrazovat, je zde dost majitelů, kteří to tak mají udělané, jen uvádím důvody, které mne osobně odrazují.
Je to prostě hamletovská otázka, na kterou ti dávám šalamounskou odpověď Mr. Green

Moc díky. Z toho mi vychází, že je vcelku jedno kterou variantu zvolím, prostě až to přijde vezmu ten nejzachovalejší kus a půjdu se pomodlit:-)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.6.2016 , 13:51   Citovat  

Co tak zjistuju, tak nejzachovalejsi kousky byvaji s motorem 2.0, je to asi i nejmene problemovy motor s nejnizsimi naklady na udrzbu, jenomze v CR jsou vyhradne v zakladni vybave a latkovym interierem.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2016 , 14:03   Citovat  

kubikula78 napsal:
Moc díky. Z toho mi vychází, že je vcelku jedno kterou variantu zvolím, prostě až to přijde vezmu ten nejzachovalejší kus a půjdu se pomodlit:-)

myslim ,ze tu je otom cele tema tak si procti jakej je rozdil v investicich ve krizovych situacich tech motoru a cenach ojetin taky ,kazdopadne jedno to neni ani nahodou ..
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.6.2016 , 14:40   Citovat  

kubikula78 napsal:
Ahoj všem,

rád bych se zeptal na jednu věc. Plánuju výměnu mého Acca 6G za 7G a váhám nad motorizací. Buď 2,2 naftu nebo 2,4 benzín a hodit do plynu. Jezdím každý den do práce 2x25 km + něco kolem....cca 15 000 ročně. Jde mi o nejlepší poměr mezi výkonem,spolehlivostí a provozními náklady. Díky za názory.
Kuba

mel jsem 2.2ctdi tourer predface a 2.2 sedan poface. K24 jsem nikdy nemel, jel jsem v tom dvakrat.
bez ohledu na najezd, za predpokladu ze ti bude stacit dynamika K24, bych sel do K24+LPG. 2.2ctdi jsem poustel kvuli hrubsimu chodu a hluku v mestskym rezimu, spojka tuha - pro jizdu v zácpách vopruz. Naopak na dalky, a dalnice zejmena, je to vyborny auto, kvuli kroutaku.
Menil jsem taky kvuli kadrovymu ekoprofilu a mensimu smradu pred barakem a presel jsem na V8+LPG+automat.
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2016 , 15:02   Citovat  

kandik napsal:
mel jsem 2.2ctdi tourer predface a 2.2 sedan poface. K24 jsem nikdy nemel, jel jsem v tom dvakrat.
bez ohledu na najezd, za predpokladu ze ti bude stacit dynamika K24, bych sel do K24+LPG. 2.2ctdi jsem poustel kvuli hrubsimu chodu a hluku v mestskym rezimu, spojka tuha - pro jizdu v zácpách vopruz. Naopak na dalky, a dalnice zejmena, je to vyborny auto, kvuli kroutaku.
Menil jsem taky kvuli kadrovymu ekoprofilu a mensimu smradu pred barakem a presel jsem na V8+LPG+automat.

Čistý súhlas. Diesel do mesta je čistý trest. Tuhá spojka, a troška nevhodné sprevodovanie.Ale keď to rozgúlaš na 140 na diaľnici tak kopec nekopec, nepodraďuješ, kdežto pri K24ke to je trošku iné - resp. mám automat a ten si radí sám, a pri kopci si už podraduje. Pravda, s LPG ti to bude asi jedno či to žerie viac či menej Velmi šťastný .
Nemožem povedať na K24 zatiaľ ani jedno zlé slovo, ale proste na dlhé trasy a naloženejšie auto mi príde N22 veľmi vhodné Úsměv
   Návrat  
meganak je teď offline  meganak
PříspěvekZaslal: 20.6.2016 , 16:43   Citovat  

Ahojte, vie niekto kde by sa dala zohnat originalna latka na calunenie Accorda 2006 ? Je to cierna latka s pruhovanym reliefom. Calunene su nou laktove opierky a okraje sedadiel. Accord 2,4 Tourer po facelifte,vybava executive.
   Návrat  
Mino21 je teď offline  Mino21
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.6.2016 , 17:52   Citovat  

Já jezdím 2×25km a 3×15km (ročně cca 9000 km) a bral jsem 2.0 benzin. O 2.4 jsem sice hodně uvažoval, ale ceny byly o dost vyšší a protože jezdím spíše krátké příměstské trasy, nemělo to pro mě až takový smysl. Pokud to nejsou dálnice, kde krátké zpřevodování dvoulitru není nejvhodnější, pak odvede dobrou službu. Moji 25km trasu dávám tak kolem 6,5, tu kratší 15kilometrovou, která je více přes město (a hlavně často dlouho hledám parkování), pak kolem 7,5-8. Kvůli střední výbavě Sport jsem auto kupoval v Německu. Osobně bych do dieselu nešel, 15tkm ročně mi přijde malý nájezd na to, aby to mělo smysl.
   Návrat  
Trip je teď offline  Trip
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.6.2016 , 22:00   Citovat  

ahoj, tak se ze me stal novopecenej majitel A7G a mam hnedka prvni dotaz Úsměv Omlouvam se, urcite se to tu uz nekdy nekde probiralo, ale najit neco v techto cca 300 strankach je fakt na dlouho. Na prvnich par stranach jsem to nenasel, tak se radsi zeptam. Auto je puvodem z Nemecka, takze PP na me "mluvi" nemecky. Hlasi si mi to dosazeni 50km, 130km, resetuje se mi pocitadlo pri natankovani. Na C8G tohle vsechno nejak nastavit slo... jak na to na A7G? Hlavne ta nemcina me dost irituje Úsměv Predem diky! přátele
   Návrat  
Fafos je teď offline  Fafos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 5:12   Citovat  

Trip napsal:
ahoj, tak se ze me stal novopecenej majitel A7G a mam hnedka prvni dotaz Úsměv Omlouvam se, urcite se to tu uz nekdy nekde probiralo, ale najit neco v techto cca 300 strankach je fakt na dlouho. Na prvnich par stranach jsem to nenasel, tak se radsi zeptam. Auto je puvodem z Nemecka, takze PP na me "mluvi" nemecky. Hlasi si mi to dosazeni 50km, 130km, resetuje se mi pocitadlo pri natankovani. Na C8G tohle vsechno nejak nastavit slo... jak na to na A7G? Hlavne ta nemcina me dost irituje Úsměv Predem diky! přátele

Vše včetně jazyka lze měnit v nastavení... Je tady sekce, kde si stáhneš uživatelskou příručku k A7G... To bude asi nejprehlednejsi. Ale když se v tom menu trochu povrtáš tak na to přijdeš... Nic složitého, ale přesně si nepamatuji a nechci Tě mást...
   Návrat  
jordan1sk je teď offline  jordan1sk
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 9:43   Citovat  

Nazdar,
mohol by tu niekto vyfotit pristrojovu dosku, kde by som videl pociatocne polohy ruciciek (bez kluca v zapalovani) ? Opravoval som blikajuce podsvietenie a palivomer a mozno aj teplomer som netrafil. Uz svieti zlta rezerva paliva, no rucicka je cca v 1/4.
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 10:09   Citovat  

Tomik napsal:
Co tak zjistuju, tak nejzachovalejsi kousky byvaji s motorem 2.0, je to asi i nejmene problemovy motor s nejnizsimi naklady na udrzbu, jenomze v CR jsou vyhradne v zakladni vybave a latkovym interierem.

a co bys tam chtěl mít? kde nic není, nemá se co podělat... Mrk jediné co mi na comfortu chybí jsou asi mlhovky, ale i bez těch se dá jezdit...
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 10:19   Citovat  

Petura napsal:
a co bys tam chtěl mít? kde nic není, nemá se co podělat... Mrk jediné co mi na comfortu chybí jsou asi mlhovky, ale i bez těch se dá jezdit...

tak zrovna mlhovky se nechají za cca 2t Kč přikoupit Úsměv
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 10:23   Citovat  

jordan1sk napsal:
Nazdar,
mohol by tu niekto vyfotit pristrojovu dosku, kde by som videl pociatocne polohy ruciciek (bez kluca v zapalovani) ? Opravoval som blikajuce podsvietenie a palivomer a mozno aj teplomer som netrafil. Uz svieti zlta rezerva paliva, no rucicka je cca v 1/4.

Pokud jsi měl sundané ručičky, tak ty by se měly nasazovat při plné nádrži a ohřátém motoru. Takhle to fungovalo u starších modelů...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 10:26   Citovat  

Tomik napsal:

Některé motory 2.0 i-Vtec měly problém s vydíráním vaček... A navíc je vše o majiteli... Pokud se nepletu, tak happy měl s 2.0 problémy...
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 10:26   Citovat  

Rom. napsal:

však já vím, ale snažím se být "objektivní" jako ty ke mě, když jsem vybíral auto ... jen si vzpomeň jaké nesmysly jsem dokázal vymyslet Velmi šťastný
akouš jezdí skvěle, za rok a půl co ho mám jsem s ním najezdil přes 60tis km a stále úsměv na rtech... až na nefunkční páté dveře a momentálně ušlou klimu (není čas a koruny to jít řešit, pneu a brzdy byly přednější)
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 10:46   Citovat  

Petura napsal:
a momentálně ušlou klimu (není čas a koruny to jít řešit, pneu a brzdy byly přednější)

vitej v klubu Velmi šťastný ,ja jeste pockam az bude ujizdet porazdne HaHaaa aby se to hnedka naslo Velmi šťastný

nejspis tesneni kdyz koukam na tohle tema ,je to asi bezna vec pri tomhle stari accordu ..
   Návrat  
Marián je teď offline  Marián
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 11:14   Citovat  

Ahoj. Já mam K24A3 a spotřeba bude přibližně stejně jako u K20. Běžně jezdím kousek nad 8 litru, ale na 300 km jsem naměřil 6,7. Bala v tom okreska, dálnice, vísky, včetně Prahy s 10 minutovým skákáním. Takže si myslim super na takovej motor. N22 asi taky nebude špatný motor, myslim že jsou i modely, co nemaj filtr částic, porovnal jsem ceny výstřiků a rozvodů s Okt.II a nebyl tam velký rozdíl, ale vsadil bych obě ruky na Háčko. K20 myslím nemeli tempomat, ja jsem šel hlavně po tom motoru a ostatni beru jako bonus. Pravda je, že jich je mizerně málo na prodej. Čekal jsem čtvrt roku, na ucházející kousek, projel jsem dva a jeden se prodává pořad, ale je to ten týpek s tou zrusenou dražbou, chtěl pak 180 a byl i za 139, teď myslim že je za 152.
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 11:49   Citovat  

Zdravím, ať hledám, jak hledám, nedaří se mi tu najít v žádné sekci opravárenský nebo servisní manuál na Acco 7G. Uživatelský mám, ale ten je mi jen na parádu, když potřebuji vědět, jak jsou některé věci poskládané. Momentálně se mi bude jednat o zpětná zrcátka. Všiml jsem si, že je zde pár borců, kteří do diskuzí vkládají obrázky z těchto manuálů. Kde bych tak mohl něco nalézt to mi hlava nebere
Díky všem předem. přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 12:14  Naposledy upravil Fafos dne 21.6.2016 , 12:16, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Možná tady manuál
Ale nemám odzkoušeno...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 12:14   Citovat  

kubikula78 napsal:

NO, zas tak jedno to není, když budeš mít velký roční nájezd, tak bych šel do N22 nebo KA24 (překopaný na LPG). U N22 musíš být v prvopočátku a při výběru velice opatrný aby tě následné investice nenasr*ly do takové míry, že by jsi Hondu zavrhl. Myslím, že KA24 je v tomto trochu odolnější a snese více neštrného zacházení a není tak moc fajnová na palivo jako naftové motory (obecně, však víme jak to u některých šmelinářských tankovacích stanic je.. Se stydím ). Pokud bys měl větší podíl městského provozu, určitě bych se ale N22 vyhnul. Přeci jen popojíždění v městě a častější starty nejsou pro naftové motory vhodné, zde bych se klonil spíše ke KA20. Nevýhodou je však nižší dynamika, a chybějící 6-tý rychlostní stupeň pro dálniční jízdu (srovnatelná spotřeba jak KA24).
Takto od stolu a od klávesnice, pokud oželíš rezervu (to já si v mém případě nikdy nepřipustím, ledaže by začali, dělat dveřní KIT 5-tých dveří ala RAV4 nebo Hilux, resp. rezerva zavěšená z venku na dveřích a dveře by se otvírali do boku místo dovrchu) pak se nejvhodněji jeví KA24 s LPG.
Ale jak již bylo řečeno, je to jen o tvých prioritách a požadavcích, naftu rozhodně nezavrhuji a jeden čas jsem po ní koukal, bylo jich všude kolem jak řapky ale ani 1 se mi nelíbila a dotahy se mi taky nepozdávaly.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 12:21   Citovat  

Fafos napsal:
Možná tady manuál
Ale nemám odzkoušeno...

Moc díky, přesně toto jsem hledal. Jen mi nejde do hlavy, proč mi to na fóru nešlo nalézt ani s pomocí vyhledávače. Brousím to tu už nějakou dobu a nic.
je to dobrý Ještě jednou díky, večer si dám na tvoji počest a tvé zdraví při pročítání panáka něčeho domácího.
přátele
   Návrat  
Mino21 je teď offline  Mino21
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 12:58   Citovat  

Marián napsal:
Ahoj. Já mam K24A3 a spotřeba bude přibližně stejně jako u K20. Běžně jezdím kousek nad 8 litru, ale na 300 km jsem naměřil 6,7. Bala v tom okreska, dálnice, vísky, včetně Prahy s 10 minutovým skákáním. Takže si myslim super na takovej motor. N22 asi taky nebude špatný motor, myslim že jsou i modely, co nemaj filtr částic, porovnal jsem ceny výstřiků a rozvodů s Okt.II a nebyl tam velký rozdíl, ale vsadil bych obě ruky na Háčko. K20 myslím nemeli tempomat, ja jsem šel hlavně po tom motoru a ostatni beru jako bonus. Pravda je, že jich je mizerně málo na prodej. Čekal jsem čtvrt roku, na ucházející kousek, projel jsem dva a jeden se prodává pořad, ale je to ten týpek s tou zrusenou dražbou, chtěl pak 180 a byl i za 139, teď myslim že je za 152.

2.0 měly tempomat, ale ne v Comfortu. I proto jsem 2.0 bral z Německa, protože v ČR se výbava Sport s dvoulitrem neprodávala a tempomat jsem dost chtěl, přestože dálnice v podstatě vůbec nejezdím. Jinak na tom dvoulitru mám celoroční průměrnou spotřebu 7,4, běžná delší okresková jízda lehce nad limity (+10-25) pravidelně 6,4-6,5 (dle dotankování), delší jízdy striktně dle předpisů (Slovensko) jdou někam k 5,8-6,3. Ale jak již bylo řečeno, záleží na tvé trase. Mám 25km příměstskou trasu, kterou dávám okolo 6,5 bez problémů, a to nejedu podle předpisů a stejně tak 25km příměstskou trasu, kde ani při "ekorally" nejdu pod 7,5.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 13:16   Citovat  

Jake jsou vyhody-nevyhody dotykoveho, multifunkciho disleje u A7G?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 13:23   Citovat  

von-pivoj napsal:
Moc díky, přesně toto jsem hledal. Jen mi nejde do hlavy, proč mi to na fóru nešlo nalézt ani s pomocí vyhledávače. Brousím to tu už nějakou dobu a nic.
je to dobrý Ještě jednou díky, večer si dám na tvoji počest a tvé zdraví při pročítání panáka něčeho domácího.
přátele

Nemáš vůbec zač... Hlavně při tom pročítání nezapomeň na fotbal... Protože [b]VOJNA S TURKEM MUSÍ BEJT! Velmi šťastný
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 13:31   Citovat  

Fafos napsal:
Nemáš vůbec zač... Hlavně při tom pročítání nezapomeň na fotbal... Protože [b]VOJNA S TURKEM MUSÍ BEJT! Velmi šťastný

offtopic
Jsou schopní hrát něco jiného, než doposud předváděli? Dle mého ne, tak to ani s Turky nemusejí hrát a rovnou si mohou balit na cestu domů s přibalenou ostudou.
offtopic
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 13:37   Citovat  

Tomik napsal:
Jake jsou vyhody-nevyhody dotykoveho, multifunkciho disleje u A7G?

Nevýhoda je dost častá nefunkční navigace pro východní Evropu...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 13:54   Citovat  

Hellborn napsal:
Nevýhoda je dost častá nefunkční navigace pro východní Evropu...

To by mi ani tak nevadilo, jsem zvykly na spolehlivou navigaci na Nokii, spis me slo o ten mechanizmus, nekazi se displej? Dotykova plocha? Prehrava to filmy, hudbu bez problemu?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 14:00   Citovat  

Házelo to tam chybovou hlášku a pořád se to muselo "odklikávat", pokud se pamatuju správně... Pak to fungovalo...
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 14:40   Citovat  

Tomik napsal:
To by mi ani tak nevadilo, jsem zvykly na spolehlivou navigaci na Nokii, spis me slo o ten mechanizmus, nekazi se displej? Dotykova plocha? Prehrava to filmy, hudbu bez problemu?

Čo viem tak odchádza DVD mechanika. Nevravm že je to pravidlo ale čítal som o zopár
   Návrat  
miniwop je teď offline  miniwop
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 16:36   Citovat  

Rom. napsal:

Taky nad mlhovkama uvažuji. Máš nějaké zkušenosti které koupit?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 266, 267, 268 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina