Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zatékání středové plexi kuftru 8G CTR
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Melly je teď offline  Melly
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2016 , 11:53   Citovat  

Zdravím kolegy,

po Accordu 7g jsem poměrně čerstvím majitelem Civica 8G Type R. Snažil jsem se nalézt odpovídající téma, ale mám pocit, že co jsem nalezl, tak bylo vždy trochu o něčem jiném, tak se případně omlouvám za duplicitu.

Auto jsem bral již s tím, že když zmokne, orosí se plexi pod křídlem na dveřích kufru. Pokud zaprší nebo je auto v myčce, plexi se orosí. Teď dva dny ale pořádně lilo a nejen, že se plexi orosilo, nateklo tam i dost vody, která při zvednutí víka vytéká do kufru otvory pro výměnu žárovek. Fotky v příloze.

Nalezl jsem, že by to mělo být netěsností mezi křídlem a horním dílem skla. To se mi ale nezdá, protože bych pak čekal vodu uvnitř auta a ne v plexi. Navíc mi přijde, že na CTR mám křídlo jinak připojené, ten z toho tématu má podle mě klasický C8G a křídlo dodané dodatečně. Téma níže.
tudy odkaz

Máte někdo zkušenosti s řešením? Nechci, aby mi zbytečně zatékalo dovnitr kufru + hnila elektroinslatace. Budu rád za každou radu. Úsměv

Předem dík a hezký den.
Honza

IMG_20160616_122429[1].jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20160616_122429[1].jpg, 1.37 MB

IMG_20160616_122522[1].jpg

IMG_20160616_122522[1].jpg, 1.26 MB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2016 , 12:35   Citovat  

Máš auto s akvárkem a není ti vhod voda Úsměv.

Neměl jsem to ještě rozebraný, ale zdá se, že to celé stojí na (ne)stálosti použitého těsnícího tmelu. Asi ti nezbude nic jiného než dveře odstrojit a díly přetěsnit dle servisního návodu, je to tam dobře popsané.
tudy odkaz

0
PříspěvekZaslal: 16.6.2016 , 13:11   Citovat  

Jak tak koukám, tak to asi nejde jinak, než ten netěsnící díl odříznout (strunou od piana? Velmi šťastný ), což? Z toho servisního návodu moc moudrý nejsem, resp. z těch nákresů. Navíc se přiznám, že jsem takovýto zásah do auta vlastně samo-domo nikdy nedělal, nemám ani garáž. Úsměv

Ono v Hondě by to asi měli umět, ale co tak pročítám fóra, tak servisáci u dealerů mají mnohdy problém příčinu odhalit a správně vyřešit.

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2016 , 13:17   Citovat  

takze do lechyho ex-ctr jeste zatejka? pekny

0
PříspěvekZaslal: 16.6.2016 , 13:23   Citovat  

O tom jsem věděl při koupi s tím, že si to dořeším sám a nebo ne, jak se mi bude chtít. Většinou to mělo být jen orosené, ale včera lilo fest a už to bylo akvárko, čili asi by se tomu chtělo pověnovat Úsměv
BTW co znamená "ještě zatéká" - pokračování stavu, nebo další věc? Úsměv Klidně SZ

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2016 , 14:14   Citovat  

Melly napsal:
O tom jsem věděl při koupi s tím, že si to dořeším sám a nebo ne, jak se mi bude chtít. Většinou to mělo být jen orosené, ale včera lilo fest a už to bylo akvárko, čili asi by se tomu chtělo pověnovat Úsměv
BTW co znamená "ještě zatéká" - pokračování stavu, nebo další věc? Úsměv Klidně SZ

jen ze me to prekvapilo, sam jsem se o auto zajimal driv..

kazdopadne to bude nejaka malickost, urcite kdyz to rozeberes... tak to zjistis.. taky mi do nekolika hond zatejkalo do svetel, do kufru a tak... proste si s tim musis pohrat OK a nebo, to nekomu sverit Úsměv) ale v ramci budovani vztahu s vozem bych se do toho pustil sam.

lechy je teď offline  lechy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2016 , 14:26   Citovat  

Ahoj,
chtěl jsem to také už vyřešit, ale převážně auto stálo v garáži tak se mě to rosilo jen po mytí. Voda mě tam nikdy nenatekla, určitě to půjde nějak rozumně vyřešit. Nenech se vystrašit o auto zajímalo hodně lidí, ale nikdo se nebyl se ani podívat, stav auta znáš a pěkně jsi si to prolez. Měj se hezky a ať slouží.

0
PříspěvekZaslal: 16.6.2016 , 14:57   Citovat  

Čau,

o tomto jsem skutečně věděl stejně jako o nedoklápějícím se pravém zrcádku, jsou to prkotiny a byla by škoda nechat se tím od vozu odradit. Zvlášť po pročítání typer.cz co všechno mě nejspíš v budoucnu dřív nebo později (doufám později "D ) bude čekat.
Akorát tím, že mi tam nateklo docela dost vody se stav "možná to vyřeším, až se mi bude chtít" změnil na stav "asi by bylo dobré začít zjišťovat řešení". Bohužel z toho, co jsem dohledal na webu zatím moc moudrý nejsem.

Pokud bych to zvládl udělat sám, tak proč neušetřit pár kaček. Na druhou stranu tohle montovat na ulici, potažmo řezat něco strunou od piana, není ideální situace. Úsměv

No uvidíme, třeba o už někdo řešil.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2016 , 16:07   Citovat  

Ahoj,
sundej ten zadní plast v kufru, odmontuj ten panel zevnitř počítám osmička nebo desítka, bude tam napojeno asi otvírání zadních dveří, nech pořádně vyschnout a zatáhni to průhledným silikonem nebo lepidlem na akvária. Chtělo by to dát na chvilku do garáže ať to uděláš v klídku a v suchu.

0
PříspěvekZaslal: 17.6.2016 , 8:06   Citovat  

Dnes zapršelo pořádně a už se dělá akvárko. Velmi šťastný
Až to oschne, tak se zkusím vecpat ke kámošovi do garáže a rozebrat to.

IMG_20160617_073019.jpg

IMG_20160617_073019.jpg, 1.37 MB

0
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 8:47   Citovat  

Tak vymontováno, zataženo silikonem a zatím průtrži mračen odolává, musím zaklepat.

Jen stručný popis, pokud by se s tím také někdo setkal a nevěděl si rady, podobně jako já.
1. Sundat plastové zakrytování uvnitř kufru - odmontovat dva jediné viditelné šrouby. Pak drží plast na takových nacvakávacích cvocích - nebát se za to vzít. Mě to trochu mátlo, protože mi to připadalo, že už musím něco urvat, jak to drží. Dva poslední u zámku kufru se nevycvakávají směrem od víka, ale jakoby dolů od zámku (pokud by bylo víko zavřeno).
2. Bohužel na vymontování středového plexi se musí vyndat i boční lampy. Odšroubovat, odpojit elektroinstalaci a vyndat.
3. Podobně jako světla vymontovat středové plexi. Jelikož je tam ovládání zámku kufru, doporučuji si ho nezavřít Úsměv.
4. Díl je lepen z dvou polovin - černý plast a plexi. Nevěděl jsem, kde je průsak, tak jsem zatáhl celý spár průhledným siliconem. Na jedné fotce je vidět, že v jednom místě silicon vlezl celkem dost i za to plexi - tam byl nejspíš přůsak, černý plast tam byl od plexi i nejvíc oddělený. Když se na auto podíváte, tak to téměř není vidět, což je fajn Úsměv.
5. Opačným postupem nainstalovat vše zpět.

A ten jen doufat, že to bude držet. Origo díl stojí 9,5tis, což není málo (informace ze skladu ND Honda Jarov).

Honza

IMG_20160711_182040[1].jpg

IMG_20160711_182040[1].jpg, 1.14 MB

IMG_20160713_180544[1].jpg

IMG_20160713_180544[1].jpg, 1.3 MB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 10:28   Citovat  

Ahoj, krásná práce věděl jsem že to vyřešíš rozumným a laciným způsobem. je to dobrý Honda

-1
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 11:53   Citovat  

Dík. Ono je to trochu na prasáka, no. K samotnému sváru se nedá téměř dostat, takže abych to očistil, tak bych to musel propláchnout a pak týden čekat, než to vyschne. Takže jsem prostě natlačil silicon jak se to vlezlo. Hlavně, že to v podstatě nejde vidět a funguje to. Úsměv Ještě teda otázka co udělá zima. Tak to valím bulvy

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zatékání středové plexi kuftru 8G CTR
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina