Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 260, 261, 262 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 261 z 486
Honďas14 je teď offline  Honďas14
PříspěvekZaslal: 28.5.2016 , 21:30   Citovat  

[quote="gebar"]Něco podobného jsem řešil a bylo to uložením stabilizátoru. Stabilizátor se v gumovém uložení pootočí, což generuje ten stěbetavý zvuk Mrk

Ok, díky za radu, co nejdřív to vyřeším.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.5.2016 , 14:10   Citovat  

von-pivoj napsal:
Sorry za prodlevu, byl jsem a vlastně ještě jsem zasekaný u renovace brzdových třmenů.
Tak jak to popisuješ, to vypadá na vadný mechanismus odemykání zadních dveří, resp. závadu na koncovém spínači, který je umístěn v zámku 5-tých dveří. Mikrospínač je buď zanesený nečistotami, nebo má zaoxidované kontakty. Tak jako tak ti nezbude nic jiného, než jej z 5-tých dveří vymontovat, ať již za účelem výměny nebo opravy. V první řadě budeš muset sundat vnitřní obložení dveří, nezapoměň, nejdřív oddělat to madlo, kde je tlačítko na elektrické zavírání. Pak sundej tapecír vnitřní strany dveří, potom budeš muset sundat rámeček SPZ a venkovní plastový kryt dveří, pak se ti obnaží trochu prostor pro demontáž celého mechanismu. Pak jej zkus pořádně proprat v petroleji a vyčistit, bude zaprasený. Snad to bude stačit, jinak budeš muset dávat nový.
Držím palce a těším se na doprovodný text a fotky. Zkusím pohledat něco ve své databázi poslat ti nějaký foto návod.

Není tu někdo z Prahy, nebo okolí, kdo už to dělal a byl by schopný to za úplatu zkusit rozchodit i u mě? Bohužel když se sám do něčeho pustím, tak toho víc zničím, než opravím Velmi šťastný Je mi jasný, že když s tím pojedu do Hondy, tak budou chtít 15.000 za nový spínač...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
dada je teď offline  dada
PříspěvekZaslal: 29.5.2016 , 21:36   Citovat  

kandik napsal:
@dada - tuhle zavadu jsem resil v zaveru zivota s mym tourerem 2004 - jakoby propady tlaku turba. Jedes na petku po dalnici, dupnes na plyn, 5 vterin nic, a pak se teprv turbo rozfouka. A v jinych situacich nebo po opakovanem dupnuti na plyn se rozfouka hned. Resil jsem to horem dolem, v Autoeleganci bylo auto 7 tydnu, Mattik by mohl vypravet. Alda udelal zaver, ze proste vymenit turbo ( s tim, ze mi garantoval, ze pokud to zavadu nevyresi, turbo mi vynda zpet a vrati penize). Vyprd jsem se na to a prodal do nejmenovaneho monstrbazaru.
@markos - myslim ze to co dada popisuje je skutecne vada, ne fičura. A Hondí diesel nevim ze by se musel " tocit" oproti koncernu proste akorat nezdechne ve 3tis. a neduni u toho

Díky za odpověď - jo to je přesně ono - dálnice, dojíždím kamion 80, podřadím 4, čekám až se zařazuje dám plný a prostě než se to pozbírá jsou vánoce, ale jako stačí držet maličko plynu, a reakce je okamžitá. podobně je to s pětkou. ale není to úplně vždy. ale taková jakoby úplná ztráta tlaku a než se to naplní tak mrtvola - jinak ale jezdím s tím tak rok, 200000 km a žádný jiný problém až na vyšší spotřebu(jasně není to 1.9tdi) jako třeba teď jsem jel dálnici 500km rychlost kolem 150-170 a spotřeba cca 9.5 litru
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.5.2016 , 5:55   Citovat  

dada napsal:
jako třeba teď jsem jel dálnici 500km rychlost kolem 150-170 a spotřeba cca 9.5 litru
tak to je taky divny - pokud to byl nejakej " smysluplnej" prumer, ne jen cerstve vynulovanej pocitac a plnej knedlik ( coz ale jestli mas predface, tak ten pocitac nema vlastne....) tak 9,5l je fakt hodne. Zdravy auto by melo mit tak neco 7 a 8l odhaduju v takovymhle tempu.
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2016 , 7:25   Citovat  

Máš OK zvody? Riešilo sa to na tvojom aute?
   Návrat  
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.5.2016 , 10:22   Citovat  

Mourl napsal:
Nová verze SW nahraná do ECU přímo v Honda za cca 700kč

Mne nova verzia nepomohla... chvilkovo pomohla kalibracia volnobehu ale definitivne az vycistena skrtiaca klapka.
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.5.2016 , 11:27   Citovat  

Střelec napsal:
Není tu někdo z Prahy, nebo okolí, kdo už to dělal a byl by schopný to za úplatu zkusit rozchodit i u mě? Bohužel když se sám do něčeho pustím, tak toho víc zničím, než opravím Velmi šťastný Je mi jasný, že když s tím pojedu do Hondy, tak budou chtít 15.000 za nový spínač...

Já brázdím jižní Moravu, takže pokud nemáš zrovna cestu, tak je to u mě pasé. Ale je tu hodně šikovných chlapců z okolí Prahy.
   Návrat  
mash64 je teď offline  mash64
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 10:43   Citovat  

dada napsal:
Díky za odpověď - jo to je přesně ono - dálnice, dojíždím kamion 80, podřadím 4, čekám až se zařazuje dám plný a prostě než se to pozbírá jsou vánoce, ale jako stačí držet maličko plynu, a reakce je okamžitá. podobně je to s pětkou. ale není to úplně vždy. ale taková jakoby úplná ztráta tlaku a než se to naplní tak mrtvola - jinak ale jezdím s tím tak rok, 200000 km a žádný jiný problém až na vyšší spotřebu(jasně není to 1.9tdi) jako třeba teď jsem jel dálnici 500km rychlost kolem 150-170 a spotřeba cca 9.5 litru

při podřazení na 4ku při 2000otáček se u mě musí turbo nafouknout, ale trvá to cca do vteřiny. Proti modernějším dieselům je ta reakce nic moc, ale žádné 5ti vteřinové mrtvo se nekoná. Pomáhá turbo "napumpovat" zrychlovat třeba na půl plynu a až pak dát plnej, čim víc se musí turbo natlakovat tim déle mu to trvá a když se dostane na vyšší tlak tak už reaguje bez prodlevy. Právě kolem 2000otáček, turbo dosahuje největších tlaků, tak je to tam nejvýraznější. 150-170 dálnice mi žere kombík 7,5l - 8l max.

Jinak řešil jsem na autě právě mrtvý výkon v nízkých a středních otáčkách, kdy při 80ti bylo rovnou rozumnější dávat 3ku, protože kolem 2000otáček jsem to měl uplně mrtvý a bylo to způsobené: špinavým EGR, slabším tlakem na common rail čerpadlu (musel jsem nechat přetěsnit) a hlavně z výroby špatně nastavenym turbem( špatně nakalibrované táhlo na ovládání geometrie lopatek). Diagnostika nic z toho nehlásila a byl to docela boj na všechno přijít.

Na zahraničních webech, jsem četl ,že reakce na plyn se u tohoto motoru výrazně zlepší, zrušením EGR, je na to úprava ECU, která EGR vynechá, zatím jsem to nezkoušel, ale chtěl bych.
   Návrat  
Trip je teď offline  Trip
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 10:48   Citovat  

Ahoj, zdravim. Uvazuju o prechodu z C8G na A7G. Dokazal by mi nekdo poradit, jak je to s pritomnosti DPF? Da se to nejak zjistit treba z VIN? Vim, ze A7G, ktere se prodavali v Cechach by to snad mit nemeli. Co dovozy z Nemecka? Diky za jakoukoliv radu. přátele
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 12:15   Citovat  

Trip napsal:
Ahoj, zdravim. Uvazuju o prechodu z C8G na A7G. Dokazal by mi nekdo poradit, jak je to s pritomnosti DPF? Da se to nejak zjistit treba z VIN? Vim, ze A7G, ktere se prodavali v Cechach by to snad mit nemeli. Co dovozy z Nemecka? Diky za jakoukoliv radu. přátele

U nás se DPF nedával a v Německu byl myslím za příplatek, takže do toho také málokdo šel.
   Návrat  
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 12:34   Citovat  

To plati ale pouze pro předFL !! Po faceliftu už se dpf filtry objevují!
   Návrat  
Fafos je teď offline  Fafos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 12:43   Citovat  

DPF je označený hned na první straně serv.knihy a možná by to mělo jít poznat i ze štítku, ale to si nejsem jistý... Večer mrknu popř. zkusím vyfotit...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 13:30   Citovat  

Trip napsal:

Ahoj, mám na svojom aute namontovaný DPF (predface) - je to dovoz Nemecka. Tieto domontované systémy sú však tzv. otvorené systémy - t.j. po naplnení filtra sa zapne tzv. bypass, a auto funguje ďalej ako keby bez DPF. DPF sa montovalo do auta pre to, aby plnilo emisné nemecké normy pre získanie určitej plakety, pre vstup napr. centra mesta.

Vobec netuším či to DPFko je ešte funkčné, auto funguje na 100 % a celkovo sa o to vobec nazujímam. Totot DPFko nemá žiadnu elektroniku, nie je teda spojené s ničím s autom a teda logicky, preto i má ten bypass. Narovinu, čo som si čítal, jedná sa najjednoduchší a bezproblémový systém, ktorý možeš po dovoze z auta odpojiť a jazdiť ďalej.

Ako to je u poface verziách, neviem, ale brat mal poface tourer (v Nemecku), a ani tam DPF ko nebolo nijak signalizované na palubovke, resp. neviem o ničom.

Dík
   Návrat  
Fafos je teď offline  Fafos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 15:53   Citovat  

Fafos napsal:
DPF je označený hned na první straně serv.knihy a možná by to mělo jít poznat i ze štítku, ale to si nejsem jistý... Večer mrknu popř. zkusím vyfotit...

IMG_20160601_162552.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20160601_162552.jpg, 1.16 MB
   Návrat  
Thomme je teď offline  Thomme
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 19:34   Citovat  

Zdravím,
Neví tady někdo, kde bych našel dráty které vedou na zpátečku? Nejlépe někde v kabině kde bych mohl napojit monitor na zadní kameru. V současné chvíli mám bezdrátovou parkovací kameru místo zadního osvětlení SPZ a při neutrálu mi přijímač signálu, který je napojený na zapalovač vysílá do monitoru bílé blikání, skoro jako stroboskop. Napojil bych to tedy na ten drát zpátečky a měl bych klid a nemusel display pořád zaklapovat. Snad se to dá pochopit z tohoto popisu Úsměv

Díky
   Návrat  
C.M.Burns je teď offline  C.M.Burns
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 19:36   Citovat  

markos napsal:
Ahoj, mám na svojom aute namontovaný DPF (predface) - je to dovoz Nemecka. Tieto domontované systémy sú však tzv. otvorené systémy - t.j. po naplnení filtra sa zapne tzv. bypass, a auto funguje ďalej ako keby bez DPF...

Zkoušel jsi diagnostiku jestli to nevyhazuje chybu? Aby to pak na emisích nebrali jako chybu, díky které tě nepustí ani na STK...?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 19:44   Citovat  

Neskúšal. Ničmenej, ako som napísal, čo mám info, tak toto DPF nie je nijak spojené s RJ, je to čisto oddelený systém. Motor teda nemá ako vedieť že DPF je plné a mám za to že motor sa pri montáži neupravuje.

Logicky, nevidím dôvod prečo by tieto autá nemali potom prejsť emisnou. TIe isté autá boli v CZ/Sk predávané bez DPF a plnili emisné normy ktoré boli pre tieto autá stanovené. v nemecku to proste fičí na tie plakety, a bez DPF ka proste by to auto plaketu nedostalo (zelenú 4 ku).
   Návrat  
saly je teď offline  saly
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 19:58   Citovat  

Ahoj řeším nefunkční klimu.

Klima je naplněna a medium neutíká, větráky se taky spínají a spojka kompresoru spálená není, takže hledám něco v elektrice. Pokud zmáčknu tlačítko A/C tak svítí, kompresor se rozjede ale nechladí Smutný Chybu auto žádnou nevyhazuje. Máte někdo nějaký nápad? Popřípadě kdyby měl někdo odkaz na elektrické zapojením celé klimatizace bylo by to super.

PS: měl jsem odpojenou baterii cca 14 dnů, ale to by na to myslím si nemělo mít vliv.

Dík za nějaký nápad, nebo za elektrické schéma.
   Návrat  
Thomme je teď offline  Thomme
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 20:06   Citovat  

markos napsal:
Neskúšal. Ničmenej, ako som napísal, čo mám info, tak toto DPF nie je nijak spojené s RJ, je to čisto oddelený systém. Motor teda nemá ako vedieť že DPF je plné a mám za to že motor sa pri montáži neupravuje.

Logicky, nevidím dôvod prečo by tieto autá nemali potom prejsť emisnou. TIe isté autá boli v CZ/Sk predávané bez DPF a plnili emisné normy ktoré boli pre tieto autá stanovené. v nemecku to proste fičí na tie plakety, a bez DPF ka proste by to auto plaketu nedostalo (zelenú 4 ku).

Ahoj
Nechci ti kazit iluze, ale pokud tam je DPF, tak to znamená, že přes něj proudí všechny výfukové plyny. Po naplnění (asi 500 km) ho řídící jednotka vypálí řízením teploty výfukových zplodin kolem 600 °C. Nahromaděné částice se spálí na popel který zůstane v DPF. Takhle to funguje u nových EU5 & EU6 dieslu, pravěk DPF neznám.
   Návrat  
Acxe je teď offline  Acxe
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 20:17  Naposledy upravil Acxe dne 1.6.2016 , 20:24, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

saly napsal:

Klima je naplněna a medium neutíká, větráky se taky spínají a spojka kompresoru spálená není, takže hledám něco v elektrice. Pokud zmáčknu tlačítko A/C tak svítí, kompresor se rozjede ale nechladí Smutný Chybu auto žádnou nevyhazuje. Máte někdo nějaký nápad? Popřípadě kdyby měl někdo odkaz na elektrické zapojením celé klimatizace bylo by to super.

PS: měl jsem odpojenou baterii cca 14 dnů, ale to by na to myslím si nemělo mít vliv.

Pokud je tam chladivo a kompresor spíná, tak bude nejspíš v háji kompresor.. A nebo ucpaný okruh - Ten kdo ti to plnil měl určitě připojené budíky na okruhu - měl by na to přijít Tak to koukám! .
Druhá varianta - kompresor nespíná - bude vadné relé v pojistkovce u motoru (častá závada).
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 20:23   Citovat  

saly napsal:

Zni to jako popis jedne docela obvykle zavady. Meni se nejake rele, v Honde v CR me to vyslo na par stovek i s praci.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 20:25   Citovat  

markos napsal:

A7G 2,2i-CTDi plni vzdycky jenom normu Euro IV., at je bez DPF nebo s nim.
   Návrat  
saly je teď offline  saly
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 21:20   Citovat  

Bully napsal:
Zni to jako popis jedne docela obvykle zavady. Meni se nejake rele, v Honde v CR me to vyslo na par stovek i s praci.

Dík za radu, zkusím jít po relátku. V pojistkovce v motorovém prostoru jsem našel jedno tak na něj zítra mrknu jestli je ok.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2016 , 4:51   Citovat  

Filter pevných častíc s otvoreným neriadeným systémom

Jedná sa o minimálne rozšírený druh, v podstate aj najmenej efektívny a hodiaci sa skôr ako dodatočne montovaný retro-fit, s ktorého pomocou sa majitelia starších vozidiel mohli v niektorých krajinách dočkať napríklad daňových výhod. Tento typ filtra bol už z výroby použitý v Subaru Legacy 2.0 D, ročníku 2008/2009.
S trochou zveličenia ide o riešenie typu "Vlk sa nažral a koza zostala celá". Aj úplne "prázdny" otvorený filter zachytí len časť výfukom letiacich pevných častíc, priebeh regenerácie (de facto žiadna neprebieha) u neho nemožno nijako riadiť.
Ak nedosiahne tento filter pri svojom zaplnení dlhotrvajúcou jazdou s motorom v určitej záťaži samovoľnej teploty potrebnej k spontánnemu zapáleniu sadzí (čo je bez dodatočného vstreku paliva veľmi ťažké), jednoducho sa nezregeneruje nikdy a všetky spaliny potom prúdia "bypassom" nefiltrované von.

VÝHODY:
absolútne „spoľahlivý“
možno ho dodatočne aplikovať aj na staršie vozidlá
nehrozí poškodenie motora ani zníženie výkonu pri nasýtení
neriedi olej
nezvyšuje spotrebu
nepotrebuje žiadne snímače
nevyžaduje žiadne dodatočné náklady pri prevádzke

NEVÝHODY:
nízka účinnosť filtrácie už v ideálnych podmienkach (od 30 do 70%), pri prevažujúcich jazdách na kratšie vzdialenosti dokonca nulová
výfuk od sadzí (zložitejšie preukazovanie horlivému policajtovi alebo úradom, že viditeľná dymivosť je u tohto druhu DPF naozaj normálna)

ZDROJ: tudy odkaz

Za mňa, ak mám na aute takýto typ filtra, tak...ako keby som ho tam nemal.- z pohľadu údržby
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2016 , 4:57   Citovat  

Bully napsal:
A7G 2,2i-CTDi plni vzdycky jenom normu Euro IV., at je bez DPF nebo s nim.

Zaujimavé, ale nejaký dôvod tam tej montáže bol. Napadá ma ešte varianta, že i napriek plnenie Euro4 muselo mať každé auto pre získanie plakety DPF filter. Ktovie...
   Návrat  
psycho.ta je teď offline  psycho.ta
PříspěvekZaslal: 2.6.2016 , 6:57   Citovat  

Zdarec lidi. Mám takový docela dost blbý problém. Včera během deště mi přestalo najednou z ničeho nic fungovat časování stěrače předního okna. Mám 3 fáze, časovač je na té první. Všechny tři fáze jinak fungují úplně normálně. Koukla jsem na pojistkovnici v autě, ale nic odpovídajícího tam není. Netušíte někdo co s tím? Jako fakt na prd tohle. Díky za odpovědi.
Aneta
Acc 7G 2004
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2016 , 7:00   Citovat  

Predpokladám že myslíš dažďový senzor. Nemáš náhodou špinavé okno v mieste toho senzoru?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.6.2016 , 7:03   Citovat  

Nemyslím deštový senzor. Mám časovaní stěračů na první fázi. Nebo časovač..jak to nazvat..prostě první fázi stěračů můžu zrychlit od nejpomalejšího po druhou fázi ovládáním na páčce stěračů..či měla jsem. Špinavý to není. Včera lilo jako kr*va a nic
   Návrat  
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.6.2016 , 7:16   Citovat  

To vypadá spíše na problém v páčce..kontakty atd
Zkusit vyměnit za jinou a uvidíš..nefunguje to stále nebo se to už probralo?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.6.2016 , 7:18   Citovat  

taky mě napadla ta páčka celá
včera to nefungovalo a dneska taky nic
:-/
nemáte jí někdo?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G