Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 43 z 137
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.4.2016 , 22:23   Citovat  

JurajP napsal:
Rad by som sa dal v priebehu 1-2 tyzdnov na prve umytie auta. Viete odporucit nejake pripravky, resp. znacky pre sampon, vosk, a ine? Nejake rady a tipy, co zvyknete robit vy? Na nete aj na tomto fore som nasiel co sa vosku tyka dobre ohlasy na znacky Turtle Wax, Amway, Sonax.

Já bych v tom až takovou vědu nehledal.
Já auto voskuju 2x do roka tvrdým autovoskem Sonax a každý týden auto meju čistou vodu bez šamponu.
Používám utěrku z mikrovlákna (tu nejlevnější z Lidlu) - jednu na mytí a druhou na otření karoserie do sucha.
Nic víc není potřeba, aby i po 4 letech každodenního ježdění byl lak v perfektním stavu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2016 , 23:00   Citovat  

Pro porovnání,levá polovina kufrového víka navoskována Sonax tvrdým voskem (nevím proč se mu říká tvrdý),pravá polovina navoskována Collinite 476S. Jedna fotka je pár minut po aplikaci a dešti,vypadá to v pohodě. Druhá fotka je asi týden po tom,po prvním mytí a oplachu. Sonax jako by nebyl...

pár minut po voskování a dešti.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
pár minut po voskování a dešti.jpg, 174.53 kB

asi týden po voskování,po mytí a oplachu.jpg

asi týden po voskování,po mytí a oplachu.jpg, 133.62 kB

použité vosky.jpg

použité vosky.jpg, 145.03 kB
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2016 , 10:12   Citovat  

Vokys napsal:
Zdravim

asi je nerealne koupit tourera s 1,8 do 370k co ?

To máš těch 370k Kč cash...?Úsměv

Jsou minimálně tři možnosti :
1. stávající auto dát na protiúčet
2. dát těch 370 tisíc a na zbytek (450 tisíc Elegance) se s nimi domluvit něco jako spotřební úvěr
3. využít "třetinky" nebo "čtvrtinky", kdy se cena auta rozpočítá (bez navýšení) do třech nebo čtyřech plateb a pak budeš mít čas tři nebo čtyři roky schrastit zbývajících cca. 80 tisíc.
Varianta 3. je výhodná v tom, že se najednou nezbavíš všech peněz, který teď máš.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2016 , 11:10   Citovat  

Po delší době...

sp7.jpg

sp7.jpg, 63.64 kB
   Návrat  
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.4.2016 , 13:29   Citovat  

piskot napsal:
Po delší době...

Jde to i za míň... Cool
A dlouhodobě... najeto na 1.8 iVTEC ode dne převzetí nového Tourera (verze comfort na šestnáctkách). Z dotankování mi vychází spotřeba obvykle o deci míň než ukáže počítadlo.

spotreba18iVTEC 001.jpg

spotreba18iVTEC 001.jpg, 107.18 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.4.2016 , 18:41   Citovat  

Kmóďa napsal:
Pro porovnání,levá polovina kufrového víka navoskována Sonax tvrdým voskem (nevím proč se mu říká tvrdý),pravá polovina navoskována Collinite 476S. Jedna fotka je pár minut po aplikaci a dešti,vypadá to v pohodě. Druhá fotka je asi týden po tom,po prvním mytí a oplachu. Sonax jako by nebyl...

Tohle ti ten vosk Sonax udělá, když na auto naprší nebo když ho postříkáš vodou?
Jestli jo, tak je něco špatně. Ale ten vosk za to nemůže.
Já voskoval auto na podzim a včera, když na něj pršelo, tak voda krásně perličkovala jako by to bylo čerstvě navoskované.
Auto mám garážované, min. 8 hodin denně stojí venku a meju každý týden čistou vodou.
   Návrat  
Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2016 , 19:09   Citovat  

piskot napsal:
To máš těch 370k Kč cash...?Úsměv

Jsou minimálně tři možnosti :
1. stávající auto dát na protiúčet
2. dát těch 370 tisíc a na zbytek (450 tisíc Elegance) se s nimi domluvit něco jako spotřební úvěr
3. využít "třetinky" nebo "čtvrtinky", kdy se cena auta rozpočítá (bez navýšení) do třech nebo čtyřech plateb a pak budeš mít čas tři nebo čtyři roky schrastit zbývajících cca. 80 tisíc.
Varianta 3. je výhodná v tom, že se najednou nezbavíš všech peněz, který teď máš.

zatim bude zrejme varianta 4. pockat a dodelat barak
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 0:02   Citovat  

michal.t napsal:
Jde to i za míň... Cool
A dlouhodobě... najeto na 1.8 iVTEC ode dne převzetí nového Tourera (verze comfort na šestnáctkách). Z dotankování mi vychází spotřeba obvykle o deci míň než ukáže počítadlo.

No ono hodne zalezi na profilu te obvykle trate. Ja bydlim mezi kopecky, do prace to mam kousek po dalnici, kousek mesto a dlouhodoba spotreba pod 6,5 nejde. Ve ctvrtek jsem mel trasu cca 80km v provozu, kde nemelo cenu moc predjizdet, jelo se plynule (az na dve delsi zastavky) a spotreba byla 5,2 i s nejakym predjizdenim a jednou navstevou cerveneho pole.
   Návrat  
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 1:04   Citovat  

cport napsal:
No ono hodne zalezi na profilu te obvykle trate. Ja bydlim mezi kopecky, do prace to mam kousek po dalnici, kousek mesto a dlouhodoba spotreba pod 6,5 nejde. Ve ctvrtek jsem mel trasu cca 80km v provozu, kde nemelo cenu moc predjizdet, jelo se plynule (az na dve delsi zastavky) a spotreba byla 5,2 i s nejakym predjizdenim a jednou navstevou cerveneho pole.

Pravda, opravdu mi nahrává, že nemusím příliš často poskakovat ve městech, spíš jen průjezdy městy a občas delší přejezd 200+ km. I když kopečků mám kolem baráku a cestou do práce taky dost a při dojíždění na trasách 10-15 km se zde pod šest taky nedostanu.
JJ, přesně těch 5,2 mi taky vyšlo na trase, kde se nedalo moc předjíždět. Někdy to vydrží pár desítek km i pod pět litrů, pokud se to vynuluje s teplým motorem a jede se po rovince mimo město… ale přijde první zastavení na křižovatce a jde to zpátky přes pět.
   Návrat  
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 8:54   Citovat  

piskot napsal:
Po delší době...

krasna spotreba. ja mam dlhodobo 7.0-7.1. Menej sa neda, pretoze 2x tyzdenne jazdim dialnicu co je cca. 300km. Mozem sa akokolvek snazit, menej sa fakt neda, pretoze ist 135-140km/h a mat spotrebu okolo 6.5 , jedine dolu kopcom Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 9:55   Citovat  

Tak tedy profily cest, tam a zpátky...

po1.jpg

po1.jpg, 7.37 kB

po2.jpg

po2.jpg, 6.71 kB

po3.jpg

po3.jpg, 5.99 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 10:32   Citovat  

Petr 78 napsal:
Tohle ti ten vosk Sonax udělá, když na auto naprší nebo když ho postříkáš vodou?
Jestli jo, tak je něco špatně. Ale ten vosk za to nemůže.
Já voskoval auto na podzim a včera, když na něj pršelo, tak voda krásně perličkovala jako by to bylo čerstvě navoskované.
Auto mám garážované, min. 8 hodin denně stojí venku a meju každý týden čistou vodou.

Na první fotce vidíš "beading",perličkování po dešti,to je v pohodě,možná by bylo i po tom týdnu,to nevím. Na druhé fotce je odvod vody po prvním mytí a oplachu,tam zůstává skoro souvislá vrstva vody,jak vidíš tak po Collinite 476S se to neděje. Tak čím to je když ne voskem? Nevidím důvod na auto patlat radši Sonax než např. ten Collinite 476S. Ty ten důvod vidíš? Rád bych ho znal...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 11:59   Citovat  

To Petr a Kmóďa: Založte si vlákno "Měkký x tvrdý ... vosk"....Úsměv
Za sebe můžu říct, že těm voskům tak nějak nevěřím. Vzhledem k jejich aplikaci bych řekl, že ve finále stejně leštíte až to vyleštíte zase jen do laku. Tzn. z vosku na autě nezůstane nic... Jak se může jakýkoli vosk vůbec uchytit?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 12:15   Citovat  

piskot napsal:
To Petr a Kmóďa: Založte si vlákno "Měkký x tvrdý ... vosk"....Úsměv
Za sebe můžu říct, že těm voskům tak nějak nevěřím. Vzhledem k jejich aplikaci bych řekl, že ve finále stejně leštíte až to vyleštíte zase jen do laku. Tzn. z vosku na autě nezůstane nic... Jak se může jakýkoli vosk vůbec uchytit?

Že voskům nevěříš je tvoje věc,jiná věc je,že když jim nevěříš,nejspíš je nepoužíváš. Přečti si návod k tvému autu,kde výrobce doporučuje pravidelně voskovat lak vozu...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 13:29   Citovat  

Kmóďa napsal:
Že voskům nevěříš je tvoje věc,jiná věc je,že když jim nevěříš,nejspíš je nepoužíváš. Přečti si návod k tvému autu,kde výrobce doporučuje pravidelně voskovat lak vozu...

Napsal jsem to blbě, vosky jsou fajn věc(na běžkách úplně super:-)), nevěřím ale, že díky aplikaci těch přípravků na autě vůbec něco zůstane...
   Návrat  
chrobok je teď offline  chrobok
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 13:35   Citovat  

piskot napsal:
Napsal jsem to blbě, vosky jsou fajn věc(na běžkách úplně super:-)), nevěřím ale, že díky aplikaci těch přípravků na autě vůbec něco zůstane...

Řekl bych že zůstane. Lak není dokonale hladký povrch. Proto se používá vosk, který tím leštěním zahřeješ a on se dostane do těch mikro pór laku a vytvoří dočasně optimálnější rozuměj více hladký povrch. Ten proto díky vlastnostem vosku jako takového a hladšímu povrchu tolik nedrží vodu ani jiný bordel...
   Návrat  
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 13:38   Citovat  

Kluci, taky přemýšlím čím budu ošetřovat novýho mazlíka. Protože nechci trávit čas pracným leštěním voskem, zatím podle toho jsem pročetl mi vychází dobře kombinace šamponu GYEON Q2M BATHE (stříknu čistou vodou, pak umeju šamponem) a nakonec aplikovat GYEON Q2M WETCOAT. Na vše - plech, sklo, kola, plasty.

Co myslíte?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 14:47   Citovat  

tiez som o tom cital na detailingclub.cz a uvazujem kupu tychto pripravkov. len ci vydrzi ten vosk, ked ho nastriekas a potom zmyjes vodou
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 14:50   Citovat  

Prý dva až tři měsíce jo. I kdyby to bylo dva měsíce, tak je to adekvátní námaze Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 16:06   Citovat  

a to sa aj rozotiera ten vosk, alebo sa to len strieka? ak mate teda s nim skusenost.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 16:32   Citovat  

já jsem teď dostal vosk i s aplikátorem Úsměv uvidím, jestli se do toho pustím sám... rozmýšlím, že to dám specializovaný firmě, nechce se mi s tím pachtit Ble

20160425.jpg

20160425.jpg, 169.65 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 16:47   Citovat  

JurajP napsal:
a to sa aj rozotiera ten vosk, alebo sa to len strieka? ak mate teda s nim skusenost.

No po umytí auta šamponem se to má ještě na mokrý nastříkat rozprašovačem, nechal tři minutky působit a pak spláchnout wapkou. To je mi sympatický Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 16:57   Citovat  

Joystick napsal:
Kluci, taky přemýšlím čím budu ošetřovat novýho mazlíka. Protože nechci trávit čas pracným leštěním voskem, zatím podle toho jsem pročetl mi vychází dobře kombinace šamponu GYEON Q2M BATHE (stříknu čistou vodou, pak umeju šamponem) a nakonec aplikovat GYEON Q2M WETCOAT. Na vše - plech, sklo, kola, plasty.

Co myslíte?

Vygůglil jsem odkaz na youtube, a je to hustý...Úsměv
Už nikdy víc hadr a bolavý záda... OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 18:20   Citovat  

Joystick napsal:
No po umytí auta šamponem se to má ještě na mokrý nastříkat rozprašovačem, nechal tři minutky působit a pak spláchnout wapkou. To je mi sympatický Úsměv

myslis, ze ten sampon bude dobry aj na umytie much? s tym budu asi velke problemy, hlavne na bielom aute Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 18:21   Citovat  

Když to tady tak čtu,tak Gyeon Wetcoat je super věc pro lidi,jako je piskot nebo xenon04. Já to už pár měsíců používám. Umyju auto,vyčistí lak clayem aby byl hladký bez nečistot,znova umyju,tentokrát vodou s jarem,který lak krásně odmastí,takže když ho opláchnu,zůstává na něm všude voda,což hraje do karet Wetcoatu. Na mokré auto nastříkám Wetcoat,počkám 3 minuty a opláchnu wapkou. Důležité je oplachovat zespodu nahoru a držet wapku kolmo k laku v úhlu 90 stupňů. Po oplachu voda krásně stéká,povrch je hladký a u mě určitě pozoruji brutální lesk...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 18:41   Citovat  

Kmóďa napsal:
Když to tady tak čtu,tak Gyeon Wetcoat je super věc pro lidi,jako je piskot nebo xenon04. Já to už pár měsíců používám. Umyju auto,vyčistí lak clayem aby byl hladký bez nečistot,znova umyju,tentokrát vodou s jarem,který lak krásně odmastí,takže když ho opláchnu,zůstává na něm všude voda,což hraje do karet Wetcoatu. Na mokré auto nastříkám Wetcoat,počkám 3 minuty a opláchnu wapkou. Důležité je oplachovat zespodu nahoru a držet wapku kolmo k laku v úhlu 90 stupňů. Po oplachu voda krásně stéká,povrch je hladký a u mě určitě pozoruji brutální lesk...

Umyješ nějakým šamponem nebo jen ostříkáš vodou?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 19:02   Citovat  

Joystick napsal:
Umyješ nějakým šamponem nebo jen ostříkáš vodou?

Vždyť to píšu a nechci psát to samé znovu. Auto musí být čisté,nebo to chceš aplikovat na bordel?? Tak to koukám!
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 19:06   Citovat  

já někde četl, že nový lak by se měl nechat nějaký čas vytvrdnout, tak jsem na to pro jistotu šahal jen vodou (wapkou) a mikrovláknovým ručníkem
poprvé jsem voskoval želvou až někdy v říjnu před zimou
každých 14dní nebo někdy i dřív jezdím auto opláchnout wapkou a vysuším tím mikrovláknovým ručníkem

čekám až bude hezky a budu to moct v klidu umýt a navoskovat u rodičů na zahradě Úsměv líbí se mi i ten Gyeon Wetcoat OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 21:54   Citovat  

Kmóďa napsal:
Vždyť to píšu a nechci psát to samé znovu. Auto musí být čisté,nebo to chceš aplikovat na bordel?? Tak to koukám!

Já se omlouvám, zatím se touto problematikou seznamuji Úsměv Ale už jsem to pochopil. Díky přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2016 , 13:00   Citovat  

pouzivate aj nieco na plasty v interiery? oplati sa nieco na to striekat, hlavne ked je to nove?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina