Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 39 z 137
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.3.2016 , 15:16   Citovat  

No jen skrabanec v narazniku, zadna promacklina. Nekdo holt neumi vyjizdet z parkovaciho mista a hlidat si k tomu cumak.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.3.2016 , 17:53  Naposledy upravil piskot dne 30.3.2016 , 17:58, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

JurajP napsal:
piskot:
ale to ti musel urobit nejaky dobrak naschval, nie? Alebo ako si k tomu dosiel? Nemyslim si, ze islo o nestastnu nahodu, ked je to takto vysoko.

Tohle mám na svědomí já, couval jsem, ještě nezvyklej na kameru, a stál blbě v protisměru nějaký transporter, a ta promáčklina je od pantů jeho zadních dveří. Je s podivem, že níž vystouplá část nárazníku byla netknutá...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.3.2016 , 17:55   Citovat  

cport napsal:
No jen skrabanec v narazniku, zadna promacklina. Nekdo holt neumi vyjizdet z parkovaciho mista a hlidat si k tomu cumak.

Počkej, vyloženě škráblý to máš nebo odřený?
   Návrat  
unitak je teď offline  unitak
PříspěvekZaslal: 31.3.2016 , 19:58   Citovat  

Nestalo se někomu, že by byly špatně upevněné/nalepené takové ty boční lišty na dveřích? Dnes jsem otvíral zadní dveře a normálně ta lišta byla trochu odchlíplá, takže se mi jakoby blokla o přední dveře a mám tam pěkný škrábaneček. Vůbec jsem si toho nevšiml, protože by mě v životě nenapadlo kontrolovat jestli drží lišta na dveřích..Až když jsem cítil mírný protitlak a dveře nešly otevřít tak se dívám a prostě to normálně vůbec nelícuje a dře lišta ze zadních dveří o hranu předních dveří. Takže teď když chci otevřít zadní dveře, tak musím nejdřív lištu přitlačit ke dveřím a teprv pak můžu otvírat. Jsem poměrně dost naštvaný, protože tohle bych u auta za půl mega nečekal a ještě tím tuplem od Hondy ne. Jsem zvědavý jak se k tomu postaví servis/prodejce, protože po 4 měsících u nového auta mi to nepřijde normální. A taky jsem zvědavý jak to chce opravit, hlavně ten škrábanec. Při přebírání jsem si všiml, že na nárazníku je odloupnutý kousíček barvy (zřejmě při transportu odlítl kamínek a poškodil lak do hloubky), teďka další odřenina na dveřích díky špatně slícovaným dílů a to ještě vevnitř na dveřích u spolujezdce je důlek jakoby měl někdo dveře otevřené a aby se nezavřely, tak si to o palubní desku "zablokoval" nějakou tyčí nebo kdoví čím. Nové auto, z každé strany bude korekce laku a ještě interiér není v 100% stavu. Jsem fakt neskutečně vytočený... KO Honda Smutný
   Návrat  
Aviaczek je teď offline  Aviaczek
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.3.2016 , 20:08   Citovat  

Já si pro změnu všiml, že moje auto mělo opravovaný lak již ve výrobě nebo po dodání dealerovi. Na rámu nad řidičovými dveřmi (mezi dveřmi a střechou mám kolečko o průměru cca 4-5cm, které je lehce tmavší. Taky když se podívám proti světlu, tak má lak po celém autě mírnou strukturu, jen v tom místě je naprosto hladký. Je to nepatrná drobnost, ale člověka to štve když to vidí.

Když už jsme u nedokonalostí a kvality. Pár měsíců po koupi se mi při otevírání zadních dveří stalo, že ve venkovní klice něco luplo a od té doby je ve výchozí pozici volná (tzn. že při zavírání, nebo puštění kliky to vždycky klepe). Nesetkal se s tím někdo? Rozebírat se mi to nechce a věřím, že v servisu by mi řekli, že jsem za to porval nebo něco podobného.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2016 , 20:10   Citovat  

To unitak: Proč jsi auto v takovém stavu tedy přebíral...?
Tu lištu ti lepili v origo servise, při prodeji? Pak je to reklamovatelné.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 31.3.2016 , 20:23   Citovat  

piskot napsal:
To unitak: Proč jsi auto v takovém stavu tedy přebíral...?
Tu lištu ti lepili v origo servise, při prodeji? Pak je to reklamovatelné.

Když jsem auto přebíral tak tam byla pouze ta oděrka od kamínku. Tedy jen toho jsem si všiml... Sepsal se protokol, kde mi slíbil přelakování celého předního spojleru. Moc se mi to ale nelíbí, protože i když namíchají barvu dle receptury, tak většinou to není přesně stejný odstín, ale řekl jsem si OK, nechám si namíchat pouze barvu a tu jedni dírečku si vyspravím sám, jelikož se věnuji detailingu, tak bych si s tím pohrál a rozleštil to, aby to bylo znát co nejméně.
Důlku ve dveřích u spolujezdce jsem si všiml až po pár dnech doma, kdy přítelkyně nastupovala do auta a říká co to je. Volal jsem do servisu a říkal, že až budu mít cestu, tak si to nafotí a uvidí se zda, mi uznají reklamaci...
No a dnes se mi začaly odlupovat ty lišty na dveřích na straně spolujezdce, u řidiče tj OK.
   Návrat  
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2016 , 22:21   Citovat  

To myslíš ten výlisek naspodu dveří co mají všechny auta, nebo tu volitelnou ochrannou lištu dveří?
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2016 , 9:23   Citovat  

taky nějak pořád tápu jaký lišty, tyhle originál na spodku dveří?

5D je má myslím v základu z fabriky, tourer za příplatek jako příslušenství

nebo něco jiného?

možná někdo něco podcenil při dodatečný montáži to mi hlava nebere
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.4.2016 , 10:33   Citovat  

xenon04 napsal:
taky nějak pořád tápu jaký lišty, tyhle originál na spodku dveří?

5D je má myslím v základu z fabriky, tourer za příplatek jako příslušenství

nebo něco jiného?

možná někdo něco podcenil při dodatečný montáži to mi hlava nebere

Ano jedná se o originál spodní lišty na 5D modelu.Nic nebylo doděláváno dodatečně. Přesně v tom zlomu, kde je to jakoby "vykrojeno" aby se dveře daly otevřít, tak tam se mi ta zúžená část na zadních dveřích odchlípla a když chci otevřít dveře, tak to dře o dveře/lištu na předních dveřích. Mám tam z toho pěkný škrábanec a samozřejmě ohnutou tu zúženou část lišty na zadních dveřích. Taky mi začíná odlízat už i ta lišta na předních dveřích....Jsem zvědavý jak se k tomu postaví. Dnes jedu do servisu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.4.2016 , 14:07   Citovat  

Tak hodne stesti. To by me taky nakrklo. Dej pak vedet, jak se k tomu postavili.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2016 , 14:16   Citovat  

Tohle nemohou svést na "špatné používání", auto nejsou boty...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.4.2016 , 17:45   Citovat  

No tak jsem tam dojel, 5 minut kolem toho chodil, zkoušel do dotlačit rukou, kroutil pořád hlavou...Pak řekl, že při předávání to ale bylo v pořádku. Tak jsem mu řekl pravdu, že parkuju doma v garáži, u práce máme ohrazené střežené parkoviště s kamerami (jinde jsem ani neparkoval, protože nákupní centrum mám přes cestu do práce a na nějaký výlet na hory/chatu zatím nebylo počasí) a já nemám důvod vzít "páčidlo" a odlepovat si lišty. Tak si to vše vyfotil, řekl že to pošle na posouzení a během příštího týdne mi dají vědět jak se k tomu postaví. Nejspíš tedy říkal celé nové lišty, protože jsou poškozené. Doufám, že to tedy uznají jako vadu, že to tam nebylo pořádně nalepeno, protože se to podlepuje oboustrannou páskou.
Toť zatím vše Úsměv Honda power of dreams
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.4.2016 , 19:21   Citovat  

Pro info, kdyby to někoho zajímalo jak to vypadá.

IMG_20160403_164141_648.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20160403_164141_648.jpg, 1013.24 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.4.2016 , 19:01   Citovat  

Tak tedy hotovo. Dnes mi volali, že bylo vše uznáno. Řešit se to bude výměnou za nové lišty, které ale nejsou skladem, takže cca měsíc čekačka. Promáčklina v čalounění dveří byla taky uznána, taky bude vyměněno.
Celkově tedy trochu zklamání nad zpracováním a kvalitou, ale přístup servisu v pořádku, vyřešeno bleskově a kladně.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2016 , 21:22   Citovat  

unitak napsal:

Celkově tedy trochu zklamání nad zpracováním a kvalitou...

Jj, Honda bohužel "dohání" ostatní automobilky. Osobně se bojím životnosti "tepichových" podběhů zadních kol.
   Návrat  
chrobok je teď offline  chrobok
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.4.2016 , 13:49   Citovat  

Tourer má narozeniny Úsměv

IMG_20160405_125140.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20160405_125140.jpg, 3.01 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2016 , 15:16   Citovat  

chrobok napsal:
Tourer má narozeniny Úsměv
OK pifko
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2016 , 15:42  Naposledy upravil Doktor dne 8.4.2016 , 8:03, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

piskot napsal:
Jj, Honda bohužel "dohání" ostatní automobilky. Osobně se bojím životnosti "tepichových" podběhů zadních kol.

jj tak, ale to většina bohužel dneska Smutný je to vidět na kvalitě matroše (plasty, potahy, atd), ostuda Úsměv
já po roce a 20tkm po dálnicích: vrázní palubky (2x nevyřešeno, půjde to tam potřetí), vrzání dveří, výměna posilovače brzd (čekám až dorazí), do toho vzadu začlo něco klepat od podvozku - zjisteny tlumice/ulozeni

srdcem hondař, spolehlivost motorů, nikdy žádná závada, že by člověk zůstal viset - tohle nedokáže nabídnout každej OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2016 , 16:05   Citovat  

Doktor napsal:
jj tak, ale to většina bohužel dneska Smutný je to vidět na kvalitě matroše (plasty, potahy, atd), ostuda Úsměv
já po roce a 20tkm po dálnicích: vrázní palubky (2x nevyřešeno, půjde to tam potřetí), vrzání dveří, výměna posilovače brzd (čekám až dorazí), do toho vzadu začlo něco klepat od podvozku (budu řešit)...

srdcem hondař, spolehlivost motorů, nikdy žádná závada, že by člověk zůstal viset - tohle nedokáže nabídnout každej OK

No, máme třetího C9G, pravda, vždy tak rok, a zatím, ťuk-ťuk-ťuk, nikde nic.
Všechny ale musely zvládnout "dětský provoz", bordel na zadních sedačkách, okopané, zašpiněné plastové prahy, přední sedačky zezadu, atp. Docela opruz je tapecírunk v kufru, neuvěřitelný, co se dokáže všechno v něm zachytit...Úsměv
Ale zatím vždycky stačil hadr a vysavač, aby auto vypadalo jako nové.
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2016 , 22:22   Citovat  

piskot napsal:
časem se zkroutí a nekopíruje to lem Smutný ale dnes ten podběh plní funkci tlumící než ochranou Úsměv Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.4.2016 , 8:17   Citovat  

No bohuzel takova je doba. Nicmene co jsem prochazel auta jinych znacek, tak tam je to stejne nebo horsi. Clovek dneska ani jinou moznost nema.

Ale porad jsem presvedceny, ze co se tyce tech dulezitych casti kolem motoru, podvozku, rizeni a bezpecnosti, tak tam to Honda nesidi.

Ted s 9g nemame zatim najeto tolik, ale zadny problem s kvalitou toho ci onoho jsem zatim nezaznamenal. Jen motor a auto jako celek si uzivam cim dal vic, uz si vse pekne sedlo a je to zabava Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2016 , 11:30   Citovat  

DworiBak napsal:
časem se zkroutí a nekopíruje to lem Smutný ale dnes ten podběh plní funkci tlumící než ochranou Úsměv Smutný

Stejnou "reklamštinu" jsem obdržel taky. Co se týče tvaru, podběhy přežily zimu v pohodě.

Když už tam dali tepich, tak mohl být nechlupatý. V zimě se na těch chlupech držel všechen bordel, přes noc to umrzlo, na to nabalilo další svinstvo a věřím tomu, že mít kola 13", tak celý ten prostor mezi podběhem a kolem byl ten bordel schopnej zaplnit... Na hladkém gumovém podběhu je přeci jen větší šance, že se na něm nic neudrží...Úsměv
   Návrat  
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.4.2016 , 12:03   Citovat  

neviete co je to TP pri radiu? Nejak som to studoval z prirucky, ale nejak som to nepobral
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.4.2016 , 12:13   Citovat  

je to služba RDS, já to nepoužívám, přerušuje to přehrávání čehokoli, ale:

TP - (Traffic - Program identification) - Identifikace dopravního vysílání
Tento bit identifikuje že přijímaná stanice vysílá informace pro motoristy (dopravní hlášení). TP signál obvykle indikován na display autorádia, nebo LED diodu. Tento signál může být vzat v úvahu při automatickém laděním stanic.

TA - (Traffic - Announcement identification) - Identifikace dopravního hlášení
Tento bit identifikuje, že je právě přenášeno dopravní hlášení. Na tento signál může reagovat autorádio třeba tím že zvýší hlasitost, přejde z pohotovostního režimu, přeruší přehrávání CD nebo kazety nebo se přeladí z jiného programu který nepřenáší dopravní informace.
   Návrat  
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.4.2016 , 12:29   Citovat  

no to TP je takmer pri kazdej stanici. Ak teda zapnem aj TA a stanica to bude podporovat, tak pri dopravnom hlaseni sa zvysi hlasitost, ano?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.4.2016 , 12:41   Citovat  

kolega to používá ve služební focusu, když se bavíme a má radio celkem potichu, tak to samo přeladí na dopravní zpravodajství a začne řvát Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.4.2016 , 13:19   Citovat  

TP a TA umějí už rádia z muzea (z dnešního pohledu..:Úsměv). Co jsem to zkoušel v Civicovi, tak se hlasitost při TA nezvýší.

Načnutou diskusi využiji ke zmínění jiné nectnosti rádia. Chybí mi tlačítko na okamžité ztlumení hlasitosti. Nebo jsem něco přehlédl...?
   Návrat  
Míra Kudláček je teď offline  Míra Kudláček
PříspěvekZaslal: 8.4.2016 , 9:48   Citovat  

Tak nevím jestli mi někdo poradí co s tím.mám hondu novou a vzal jsem ji bez navigace,protože jsem se domníval že použiju mirrorlink.Koupil jsem si kvůli tomu i nový telefon samsung galaxy s4 mini který tu funkci podporuje a je v seznamu kompatibilních zařízení.Jaké však bylo moje zklamání když jsem telefon připojil kabelem a connect mi oznámil že telefon není kompatibilní.Nevíte někdo co s tím?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.4.2016 , 10:35   Citovat  

Míra Kudláček napsal:
Tak nevím jestli mi někdo poradí co s tím.mám hondu novou a vzal jsem ji bez navigace,protože jsem se domníval že použiju mirrorlink.Koupil jsem si kvůli tomu i nový telefon samsung galaxy s4 mini který tu funkci podporuje a je v seznamu kompatibilních zařízení.Jaké však bylo moje zklamání když jsem telefon připojil kabelem a connect mi oznámil že telefon není kompatibilní.Nevíte někdo co s tím?

Prosím, kde se dočtu "Seznam kompatibilních zařízení s funkcí Mirrorlink v automobilech Honda Civic Tourer".?
Tuším, že někde dohledáš, že je to vše závislé na verzi Mirrorlinku v autě.

Edit: "MirrorLink currently works with Symbian phones (only Nokia Belle phones, not S60v5 phones from many manufacturers), Samsung Galaxy series (on Android Lollipop (5.0))", viz. Wiki. Ale zase viz. tudy odkaz kde je Android 4.2.2.

Přitom na stránku Samsungu odkazuje samotný mirrorlink.com.
Máš možnost nezávisle jidne ověřit, že ten Samsung Mirrorlink umí?

Edit2: Viz. tudy odkaz
Obávám se, samsungovo "Screen mirroring", což je jedna z podporovaných funkcí toho telefonu, je něco jiného, než Mirrorlink....

Edit3: "Skvělý" přístup Hondy. Z jejich FAQ
"Q: What Mobile phones are compatible with Honda Connect for mirrorlink?
A: Mirrorlink compatible phone list can be found on the Mirrorlink website
tudy odkaz

Edit4: Nechápu, proč Samsung u telefonů, které mají MirrorLink umět, tuhle vlastnost explicitně nezmiňuje...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina