Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kapky: Honda Integra Type-R | DC2 | SEIKETSU 雪潔 | Vol. 1
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Kapky je teď offline  Kapky
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.3.2016 , 15:23  Naposledy upravil Kapky dne 20.6.2023 , 14:44, celkově upraveno 8 krát. Citovat  

Zdravím všechny!

Rád bych Vám tu představil poslední dílek "skládačky", který mi scházel ke kompletaci trojice, dle mého názoru, nejlepších Honda motorů (F20C, K20, B18 - taková Hondí "Holy Trinity"), který jsem sháněl bezmála skoro 2 roky a který se koncem roku 2015 konečně podařilo sehnat - jedná se o vozidlo 1999 DC2 Honda Integra Type-R v barvě Championship White. Předtím, než se však o autě rozepíšu podrobněji, tak by se hodilo zmínit nejdůležitější technické parametry a to i přesto, že jsem si jistý, že ITR zde určitě není potřeba nikomu nějak dlouze představovat, takže jdeme na to:

H+

Obecné informace
Vozidlo: DC2 Honda Integra Type R
Rok výroby: 1999
Uvedení do provozu: 23.4.1999
Barva vozidla: Bílá - Championship White (NH0)
Výrobní číslo: 4167
Počet najetých kilometrů při koupi: 132 500 km
Počet předchozích majitelů: 1 (vozidlo původem z Německa, kde bylo provozováno od. r. 1999 do r. 2015)
Výbava: ABS, SRS, z výroby verze BEZ klimatizace!

Motor
Označení motoru: B18C6
Počet válců: 4
Zdvihový objem: 1797 cm3
Rozvod: DOHC (VTEC)
Palivo: Benzín (BA 98 B)

Poháněná náprava a převodovka
Poháněná náprava: Přední
Převodovka: 5-ti stupňová manuální

Výkon
Max. výkon: 140 kW/190hp při 7 900 ot./min.
Točivý moment (Nm): 178 Nm při 7300 ot./min.
Nejvyšší rychlost: 233 km/h

Brzdy
Brzdy vpředu: kotoučové o průměru 282 mm
Brzdy vzadu: kotoučové o průměru 260 mm

Rozměry/hmotnost/objem nádrže
Rozměry (délka x šířka x výška): 4 400 x 1 695 x 1 320 mm
Provozní hmotnost: 1 200 kg (dle TP)
Objem nádrže: 50 litrů

OEM Disky
Rozměry OEM disků: 6JJx15" ET 50 (přední/zadní)
Rozměry OEM pneu: 195/55 R15 Bridgestone Potenza RE010

H+

Nudnou "omáčku" máme za sebou a nyní již k samotné ITR. Jak už bylo řečeno dříve - ITR jsem sháněl bezmála skoro dva roky. ITR jako taková se mi líbila vždy - především pak kvůli svému neotřelému vzhledu, jakési ryzosti, určité dávce hrubosti, syrovosti a v neposlední řadě také kvůli jejímu legendárnímu motoru o kterém už toho bylo napsáno dost a dost. Vždy mě ale odrazoval fakt, že už se, v mých očích, jednalo o starou "jebku" do které bude člověk pouze sypat peníze a následně se bude strachovat, kdy a kde začne pracovat koroze a kdy se objeví další neduhy, které by člověku otrávily život. Jsem však rád, že jsem se v tomto ohledu mýlil! ITR a řekl bych, že obecně vozidla, která Honda vyrobila v letech cca od r. 1990 - 2005 a která později vyjela na silnici jsou vyrobena s obrovským citem pro detail, nemluvě o tom, že tato auta se ještě dělala velmi poctivě s výhledem na to, aby něco vydržela a majiteli sloužila, co možná nejdéle to půjde. Dost ale už o polemizování o kvalitě výroby aut minulých a současných.

To, že mi ITR nesmí chybět jsem si uvědomil na Honday 2014 ve Vysokém Mýtě, kde jsem obdivoval všechny kousky, které na Honday dorazily a právě tam mě to auto naprosto dostalo! Kvůli ITR jsem zvažoval i prodej svého CTR8G, protože bych neměl to srdce nechat stát ITR venku před barákem. Nakonec z toho sešlo, pár věcí spojených s garážováním budoucí ITR se vyřešilo a já se mohl věnovat výběru toho pravého kousku. Bohužel, jak jsem si později sám uvědomil, tak pro nákup ITR jsem se rozhoupal ve velmi špatnou dobu - ITR už byla zkrátka cca 15 let staré auto a veškeré kousky, které byly k prodeji, byly až na výjimky ve velmi špatném technickém stavu, navíc často ve velké míře upravené předchozími majiteli. Já však sháněl takový kousek, který by se, co nejvíce blížil následujícím požadavkům:

- zachovalý a původní stav vozu
    - "nízký" nájezd max. cca do 140tkm (samozřejmě, čím méně, tím lépe)
    - auto po nekuřákovi
    - garážované, neježděné v zimě
    - myté pouze ručně
    - zachovalý a neponičený interiér
    - preference barvy vozu v tomto pořadí: bílá, červená, žlutá, černá
    - nebourané (!), bez koroze (!), s původním lakem (!) a pokud možno neježděné na okruhu

Velmi dlouho tedy nebylo nic k mání a já už začínal být až skoro zoufalej, protože jsem si čím dál tím více uvědomoval, že sehnat 15 let starou ITR ve výše zmíněném stavu bude pravděpodobně téměř nesplnitelný cíl. Z tohoto omylu mě ale záhy částečně vyvedl Kvasnour, který v té době prodával svou ITR, která sice měla nějaké menší úpravy, avšak vesměs funkčního rázu do kterých bych se tak či tak později pouštěl i já sám. A nebýt "načatých" zadních lemů na které však bohužel trpí většina ITR a pár dalších neduhů, pak bych asi nyní jezdil právě s ní. Dodatečně tedy ještě jednou obrovské díky za trpělivost, férový přístup a naprosto neuvěřitelný svezení! Právě tahle jízda mě utvrdila v tom, že ITR mi zkrátka nesmí uniknout. Poté jsem se byl ještě podívat na pár dalších ITR - konkrétně pak na Slovensku na jednu bílou, Championship White, která však měla ne úplně přesvědčivě udělaný celolak, poté v Německu na jednu červenou, Milano Red, která naopak měla nesmyslným způsobem uřezané držáky podběhů na všech lemech a ve vzduchu byl i výlet do Belgie na žlutou (Phoenix Yellow) ITR, kterou mi však někdo vyfoukl přímo před nosem. Poté se ještě objevilo pár pěkných a zachovalých ITR ve Španělsku či Francii s nájezdem od 65tkm - 98tkm, ale neexistující komunikace ze strany prodávajících mě bohužel "otrávila" natolik, že jsem jakékoliv snahy úplně vzdal. A vypadalo to hodně špatně...

Až se jednoho dne objevila, nyní, už má bílá, Championship White, ITR - vozidlo bylo po prvním majiteli, který ho zakoupil jako nové a následně bylo celou dobu servisované v místě jeho bydliště, v autorizovaném servise Honda v Německu. Auto má tedy řádně plněnou servisku. Dle slov předchozího majitele a koneckonců i dle celkového stavu vozu se s ITR jezdilo posledních cca 12 let vždy a jen za hezkého počasí, až poslední dva či tři roky jezdila ITR bohužel i v zimě. Po korozi však ani stopy. ITR najela původním majitelem 130tkm a na tento nájezd vypadalo auto opravdu velmi, velmi dobře. Lak na voze byl zcela původní (měřeno měřičem tloušťky laku!), samozřejmostí pak bylo, že vozidlo nebylo nikdy bourané či jakýmkoliv způsobem opravované. Jak vypadala ITR dobře zvenku, tak ani uvnitř nebylo překvapením, že celý interiér byl na ta léta velmi zachovalý. Co se úprav týče, tak se jedná o úplnou sérii - jediné změny, které na voze zůstaly po předchozím majiteli, pak jsou jiné sání a 17" disky OZ Racing. Jak už to tak většinou bývá, tak ani tato ITR nebyla zcela bez chybičky, avšak vždy se jednalo o takové věci/problémy, které jsou lehce opravitelné nebo jsou snadno nahraditelné. ITR stála 8 500 EUR - autu za tuto cenu a především v takto téměř dokonalém stavu zkrátka nešlo odolat!

Nyní je již ITR zavřená pár měsíců v garáži a s tátou na ní postupně pracujeme a dáváme ji po kouskách "dohromady", aby byla, co nejdříve připravena na sezónu, avšak bez toho, aniž by se cokoliv uspěchalo a především s důrazem na to, aby bylo vše uděláno precizně a se smyslem pro detail. V plánu nějaké menší úpravy jsou, ale nerad bych z toho auta udělal nějakou "divočinu", proto se jedná převážně spíše o, dle mého názoru, střízlivé a funkční úpravy, které by autu neměly uškodit, spíše naopak.

Co říci závěrem? Snad jen to, že bych rád poděkoval především své rodině za to, že mi ta auta neustále "trpí" a mají pro takový koníček pochopení.

The End.

ITR_Intro.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
ITR_Intro.jpg, 1.47 MB

IMGP7355.jpg

IMGP7355.jpg, 2.05 MB

IMGP7343.jpg

IMGP7343.jpg, 2.01 MB

IMGP7385.jpg

IMGP7385.jpg, 1.61 MB

IMGP7379.jpg

IMGP7379.jpg, 1.69 MB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.3.2016 , 15:24  Naposledy upravil Kapky dne 13.1.2018 , 21:01, celkově upraveno 59 krát. Citovat  

Za tu dobu, co jsem buď sháněl samotnou ITR či předběžně vybíral komponenty, které bych rád do ITR v budoucnu instaloval, jsem prošel a přečetl spoustu různých zdrojů a informací - ty, které mi přišly jakkoliv zajímavé bych tu rád uvedl. Nejedná se vždy a pouze o zdroje určené přímo a výhradně pro ITR, ale často o zdroje s informacemi, které jsou použitelné na více modelů značky Honda, ale nejen na ně.

Poznámky poté obsahují ty informace, které jsem z nějakého důvodu při stavbě ITR hledal a přišlo mi dobré, je uchovat.

Třeba se bude něco z toho do budoucna někomu hodit přátele

Odkazy

Nákup ITR - kde hledat:
Mobile.de (Německo) -> odkaz
Autoscout24.com (EU) -> odkaz
DasParking.de (Celý svět) -> odkaz
Leboncoin.fr (Francie) -> odkaz
Lacentrale.fr (Francie) -> odkaz
Kapaza.be (Belgie) -> odkaz
MaxRev.de (Německé fórum) -> odkaz
HondaPower.de (Německé fórum) -> odkaz

DC2 Integra - kde nakupovat díly:
- JPN -
RHD Japan -> odkaz
Nengun -> odkaz
JP-CarParts (OEM JDM díly na Japonské vozy s nákresy a čísly dílů) -> odkaz
Amayama (OEM díly na všechny Hondy z Japonska za dobré ceny) -> odkaz

- USA -
ICB Motorsport (Nové i použité OEM a JDM díly) -> odkaz
Bayson R (Spoilery, lipy, nárazníky, prahy atd. z různých materiálů) -> odkaz
ABS Dynamics (Spoilery, lipy, prahy atd., většinou z ABS nebo karbonu) -> odkaz
Seibon Carbon (Asi netřeba představovat - karbonové díly nejvyšší kvality) -> odkaz

- EU -
Lings Honda Parts (OEM díly) -> odkaz
Tegiwa Imports (Spoon, Skunk2, OEM Honda atd.) -> odkaz
Funky Power (Spoon, Apexi, HKS, Tanabe, TODA) -> odkaz
AKR-Performance (Password:JDM a další doplňky) -> odkaz
ALL4Honda (Spoon, J's Racing, Apexi, Fujitsubo, Tanabe) -> odkaz
R-Parts Store (JUN, J's Racing, TODA atd.) -> odkaz
Feinys (Spoon, GReddy, Tanabe) -> odkaz
I♥︎Honda (Velká spousta JDM věcí na všechny Hondy) -> odkaz
H-Tune (OEM, ale mnoho aftermarket dílů na Hondy) -> odkaz

DC2 Integra - kde hledat informace:
IntegraTypeR.org (kompletní info o ITR) -> odkaz
Team Integra fórum (Fórum věnující se všemu okolo Integry) -> odkaz
ITR-DC2 Fórum (Fórum věnující se všemu okolo Integry) -> odkaz
OZHonda fórum (Honda fórum) -> odkaz
Honda-Tech (Honda fórum) -> odkaz

Ostatní:
Databáze hmotností většiny ALU disků -> odkaz
Standox (On-line databáze laků a jejich složení) -> odkaz

Zajímavé články o technice:
Rozdíly mezi JDM a AUDM svody | Kat | B-pipe -> odkaz
Info o ITR | Rozdíly mezi jednotlivými ročníky ITR atd. -> odkaz
Svody -> odkaz | odkaz
Porovnání výfukových svodů na DC2 ITR + výsledky z Dyno -> odkaz
Katalyzátor -> odkaz
Výběr výfuku -> odkaz
Teorie o výfucích (co ovlivňuje hluk výfuku atd.) -> odkaz
Druhy sání na ITR-> odkaz
Rozpěry -> odkaz

Návody:
- Exteriér -
Odstranění/instalace znaku Honda -> odkaz
Jak sundat přední nárazník -> odkaz
Jak sundat zadní nárazník -> odkaz
Jak sundat boční prahové lišty -> odkaz
Instalace příplatkových prahů na DC2 -> odkaz
Jak se dostat k anténě/výměna antény za S2000 anténu -> odkaz
Odstranění zadního stěrače -> odkaz
Jak na lak nápisů na pneu -> odkaz

- Interiér -
Odstranění panelů dveří -> odkaz | odkaz | odkaz
Instalace nových výplní dveří -> odkaz
Instalace rádia -> odkaz
Odstranění středové konzole s řadicí pákou -> odkaz
Výměna "sukýnky" řadicí páky -> odkaz
Jak opravit vrzající popelník -> odkaz
Odstranění airbagu spolujezdce -> odkaz
Jak odstranit potah stropu -> odkaz
Odstranění zadních sedadel -> odkaz
Jak odstranit zadní plasty -> odkaz
Instalace zadní rozpěry v kufru -> odkaz

- Technika -
Výměna chladiče -> odkaz
Výměna chladicí kapaliny v chladiči -> odkaz
ECU chybové kódy -> odkaz

Poznámky

JDM DC2 ITR (4-1 svody | KAT | B-pipe | Backbox) - čísla dílů:
JDM 4-1 Manifold | 18100-P73-J12 | 17 886,- (Honda - cena k datu 5.1.2016)
JDM Cat | 18160-PCT-000
JDM B-Pipe | 18220-ST7-Z70 | 6 486,- (Honda - cena k datu 5.1.2016)
JDM Backbox (backbox na UKDM ITR je stejný jako na JDM ITR a jsou tedy navzájem zaměnitelné) | 18030-ST7-Z61

JDM DC2 ITR - výfuková soustava:
4-1 JDM DC2 ITR výfukové svody = 55mm (2.2") na výstupu -> JDM kat = 61mm (2.5") vstup a 50mm (2") výstup -> JDM b-pipe = 50mm (2") vstup a 47mm (1,85") výstup.

DC2 ITR - výfukové svody | výsledky všech testovaných svodů ZDE:
Stock USDM ITR (B18C5) -> 176hp | 119ft·lbf
---
JDM Toda -> 190hp | 137ft·lbf
JDM Spoon -> 187hp | 138ft·lbf
Comptech 4-2-1 -> 187hp | 137ft·lbf
DC JDM 4-1 -> 187hp | 137ft·lbf
JDM Jun -> 186hp | 138ft·lbf
JDM Mugen -> 186hp | 135ft·lbf
JDM ITR 4-1 -> 185hp | 137ft·lbf

JDM DC2 ITR - OEM catback:
JDM DC2 ITR OEM catback | 17,1kg | 145,5kw (197,9hp)/8080rpm | 184,2Nm/ 7440rpm | 64 (idle) - 94dB (max)

Sportovní, ale relativně tichý catback na DC2:
Mugen TwinLoop | č. dílu: 18000-XG9R-K6S0 | 17kg | 92dB (max) (*)
Fujitsubo RM01A | č. dílu: 260-53033 | 11,2 kg | 150,6kw (204,8hp)/8120rpm | 186,2Nm/7380rpm | 68 (idle) - 94dB (max) (*)
Tanabe Medalion Touring | č. dílu: T70041 | 19kg | 93dB (max) (**)
Tanabe Concept G | č. dílu: T80041 | 17kg | 93dB (max) (**)
Apexi World Sport 2 (WS2) | č. dílu: 116-KH19 | 13,61kg (**)
HKS Silent Hi-Power | č. dílu: 32016-AH018 | 18,14kg | 93dB (max)
Invidia G200 | č. dílu: HDCB-94010C2 | 95dB (max) | ECE/ABE a TÜV certified
---
Čistě pro zajímavost hmotnost titanových catbacků:
Amuse Titanium (B-Pipe + Backbox) -> 4.8kg
J's Racing 60RR Titanium (B-Pipe + Backbox) -> 4,6kg

* Catback stejné délky jako catback z JDM DC2 -> při použití se svody TODA/Tegiwa, Mugen, Spoon aj. je nutné použít 2,5" JDM length KAT.
** Catback se stejnou délkou jako catback z UKDM DC2 -> při použití se svody TODA/Tegiwa, Mugen, Spoon aj. je nutné použít štelovatelnej 2,5" decat! UKDM length KAT s 2,5" přírubou nikdo neprodává, takže buď nechat udělat nebo případně koupit štelovatelnej KAT od SRS (odkaz).

DC2 ITR - sání | podrobněji ZDE:
Sériové sání -> přítomnost rezonátoru omezuje průtok vzduchu, nicméně jako celek toto sání funguje velmi dobře, obzvlášť v kombinaci s vložkou sání, např. od K&N.

Mugen -> Jedná se o tzv. hybridní sání (kombinace short ram a CAI). Pro instalaci je nutné vyndat klimatizaci, případně udělat trubky na míru. Není tak hlučné jako CAI. Pěkný vzhled. Výkonově se jedná o pravděpodobně nejlepší sání na ITR.

CT-Engineering Icebox -> Stejně jako u sání od Mugen, i zde mluvíme o tzv. hybridním sání. Jedná se de facto o kopii sání od Mugen se všemi jeho vlastnostmi, akorát s tím rozdílem, že v případě sání od CT-Engineering je možné zachovat klimatizaci. Velkou výhodou je téměř sériový vzhled. Výkonově se řadí na podobnou hladinu jako Mugen sání.

AEM V2 -> CAI - cold air intake (nasává studený vzduch, nejčastěji, z podběhu vozu nebo zepředu z nárazníku). Délka sání a jeho záhyby lehce degradují průtok vzduchu. I tak se ale stále jedná o jedno z nejlepších sání na ITR.

JDM DC2 ITR - OEM disky a pneu:
16" OEM JDM Rims (7,7kg) - 16x7 ET50 5x114,3 | 215/45 zr 16 | NH-546M Kaiser Silver

16" ALU disky na ITR:
Enkei RPF1 7x16 ET43 5x114,3 -> 6,21kg
Rota Slipstream (kopie Spoon SW388/Desmond Regamaster) 7x16 ET45 5x114,3 -> 6,3kg
OZ Ultraleggera 7x16 ET45 5x114,3 -> 6,6kg

Hmotnost pneu na ITR:
Kumho KU36 215/45 R16 86W -> 9,07kg
Federal SS-595 RS-R 205/45 ZR16 -> 9,7kg
Nankang NS-2R 205/45 R16 87W (Street - TW 180) -> 10,52kg

Barva na ALU disky:
Modrá "Magnesium blue"
- Blue Ice Explosion | Powdercoat (Volk Racing Magnesium Blue Alternativa)
- Tempest Blue Burst | Powdercoat
- Ford Medium Royal Blue | Color code: LA/M6504

Bronzová aka "TE37 Bronze"
- FIAT 750F Marrone Vulcanico | Color code: 750F (Volk Racing Bronze Alternativa)
- BMW Sepang Bronze | Color code: A32
- Toyota Brown Mica | Color code: 4q9
- Mazda Driftwood Metallic | Color code: 11b

Zelená "Takata Green"
- Porsche RS Green "Viper Green" | Color code: 2D8 (Volk Racing Takata Green Alternativa)
- Porsche Acid Green | Color code: 2M8
- Kawasaki Lime Green | Color code: 617

Anthracite
- Solaris Silver Metallic | Color code: NH-536M
- Pewter Gray Metallic | Color code: NH-537M
- Kaiser Silver Metallic | Color code: NH-546M (Originální barva pro JDM DC2 ITR disky)

Zlatá
- CHY61P (Zlatá Brembo)
- W083G || Volvo Maya Yellow pearl | Color code: 451 (Zlatá barva z JDM STi v7 disků)
- GK1 || Dupont F9657 (Zlatá barva z BBS disků ze Subaru STi 2004-2006)
- 2C2B (Zlatá barva z disků Subaru Impreza RS 98 )
- 57E81203 (OZ Racing světlá zlatá) || 7E81202 (OZ Racing tmavá zlatá)

J's Racing Green
Tahitian Green Pearl | Color code: BG-28P

Poděkování

Autolakovna Řečany nad Labem -> Za obrovské množství kvalitně provedené práce na ITR
Aqwertzz -> Za nově upečené víko na ITR
Marek BB -> Za cenné rady ohledně volby výfuku na ITR
ths -> Za doporučení A-M-A Exhaust Systems
A-M-A Exhaust Systems -> Za 4-2-1 výfukové svody | kat | komplet výfuk a následnou instalaci
WrapStyle Zlín -> Za komplet polepení ITR do Satin White Pearl folie
Opravaplastu -> Za opravu/renovaci poškozených interiérových plastů
Sopťa aka Concept : Individual -> Za bezchybnou práci, co se týče pošití volantu, loketní opěrky a madla ruční brzdy
Carbon Art Třebeň -> Za špičkově odvedenou práci při potahování některých dílů na ITR karbonovou tkaninou, ale i na dalších Hondách!

..a spoustu dalších lidí zde, z Honda-Clubu, za jejich komentáře, postřehy, rady a zájem o tenhle projekt přátele
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.3.2016 , 15:25  Naposledy upravil Kapky dne 26.3.2020 , 19:18, celkově upraveno 42 krát. Citovat  

Jak už jsem psal výše, veškeré úpravy, které hodlám uskutečnit na své ITR, jsou voleny s citem tak, aby nijak negativně neovlivňovaly fungování vozu. ITR, jako celek, je, dle mého názoru, samo o sobě velmi dobře postavené auto a proto bych ho rád pouze trochu zdokonalil - v žádném případě tedy nepůjde o závoďák, který bude trhat rekordy nebo se s ním bude jezdit až na "krev". Současně bych rád zachoval celkový charakter a udělal z ITR takový zdravý kompromis, který nejen bude dobře vypadat, ale současně bude i dobře fungovat na silnici a to bez toho, aniž by člověku jízda s ITR měla jakýmkoliv způsobem otravovat život. S tímto cílem jsou následně pečlivě voleny i veškeré komponenty se kterými bych se rád, co možná nejvíce, přiblížil japonské verzi s označením "98 Spec".

Plánované úpravy

-> STAGE 1 [2016] <-

Exteriér
Oprava a "oživení" originálního laku (po lakování tloušťka laku na celém voze max. 250um) [HOTOVO]
Nátěr podvozku + nástřik dutin (produkty zn. Wurth) [HOTOVO]
Rozleštění světlometů [HOTOVO]
Polep vozu kvůli ochraně laku před kamínky, folie Avery Dennison Satine White Pearl -> WrapStyle [HOTOVO]
- kompletní polep vozu [HOTOVO]
- polepení světlometů čirou folií [HOTOVO]
- tónování zadních skel [HOTOVO]

Originální příslušenství
- Honda DC2 OEM Rear Valance Skirt Lip [HOTOVO]
- Honda DC2 OEM Optional Side Skirts [HOTOVO]

ALU disky | pneu | matice
ALU disky
- OZ Ultraleggera 7x16 | 5x114,3 | ET45 (6,7kg) | Bronze Matte (MM 310.4950 Glasurit) [HOTOVO]
- OEM 15" disky Honda Integra Type R 6x15 | 5x114,3 | ET50 (6,2kg) | Pewter Grey Matte (MA 554.25 Glasurit) [HOTOVO]

Pneu
- Kumho KU36 215/45 R16 86W (9,07kg) [HOTOVO]

Interiér
Sportovní pedály (StrutKing) [HOTOVO]
Tegiwa manžeta řadicí páky s červenou nití [HOTOVO]
Skunk2 5-speed Shift Knob [HOTOVO]
Polstrování bočnic Recaro sedáků [HOTOVO]
Rádio -> Pioneer DEH-X5800BT [HOTOVO]
Obšití OEM MOMO volantu + červený proužek na 12h [HOTOVO]
Obšití madla ruční brzdy -> Perforovaná kůže + červená nit [HOTOVO]
Acura Integra DC2 loketní opěrka [HOTOVO]
- pošití loketní opěrky -> Alcantara + červená nit [HOTOVO]

Performance úpravy
4-2-1 Výfukové svody A-M-A Exhaust Systems [HOTOVO]
Sportovní 200cspi KAT A-M-A Exhaust Systems [HOTOVO]
Kompletní výfukový systém A-M-A Exhaust Systems [HOTOVO]

Víko motoru
- Červený wrinkle by Aqwertzz [HOTOVO]
- CarbonArt Carbon Fiber kryt svíček [HOTOVO]

Žárovky
- HB4 9006WHVB1 Phillips WhiteVision [HOTOVO]
- HB3 9005WHVB1 Phillips WhiteVision [HOTOVO]
- W5W 12961WHVB2 Phillips WhiteVision [HOTOVO]

Chladič
- Tegiwa Aluminium Radiator [HOTOVO]
- Samco 2-piece Hose kit (TCS66/C) + Clip kit [HOTOVO]

-> STAGE 2 [2017 - 2018] <-

Handling | Brzdy
Vyztužení karoserie
- Honda Civic/Sol/Integra 92-00 Ultra-R Front Lower Tiebar [HOTOVO]

OEM Honda
- JDM DC2 Type R Rear Strut Bar [HOTOVO]

Ostatní úpravy
Skunk2 VTEC Solenoid Cover [HOTOVO]
Seeker Oil Cap - BLACK [HOTOVO]
CarbonArt Carbon Fiber OEM DC2 kryt sání [HOTOVO]

Opravy/Servis
OEM DC2 Plastový kryt rozdělovače [HOTOVO]
OEM DC2 Gumové těsnění pod kapotou [HOTOVO]
MOTUL 300V CHRONO 10W40 + OEM Honda filtr [HOTOVO]

-> STAGE 3 [Future Wishlist] <-

ALU disky | pneu | matice
Matice na disky
- Custom GR5 Titanové matice

Interiér
Červené Recaro výplně dveří

Performance úpravy
Převodovka (Streetkid)
- karbonové synchrony
- zkrácení rychlostí 4, 5

Handling | Brzdy
Brzdy
- Spoon Sports Monocoque Caliper Set

Podvozek
- Spoon Sports Suspension Shock Absorber
- Spoon Sports Progressive Spring Set

Vyztužení karoserie
Spoon Sports Front Strut Tower Bar

Ostatní úpravy
Laile Beatrush Under Panel
Spoon High Tension Leads
Custom Carbon Fiber battery plate
Spoon Sports Magnetic Drain Bolt Set
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.3.2016 , 17:19   Citovat  

Krásná, prostě jako když vyjela z fabriky. Úsměv Paráda! Ještě dej foto motoru. Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
yenda97 je teď offline  yenda97
PříspěvekZaslal: 6.3.2016 , 17:28   Citovat  

Nádherný stroj, výborná volba, podle mě nejlepší Honda, kterou u nás bylo možné koupit a od té doby Honda nic lepšího nevyrobila. OK Honda OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 12:12   Citovat  

JardaBar: Díky za pochvalu přátele Kdyby šla pořídit nová, tak by to, minimálně pro mě, bylo stále docela lákadlo, ale i tak naprostá spokojenost - nějaký mušky tam sice byly, ale na 17 let starým autě bude vždycky něco Úsměv Nicméně, myslím, že to nejhorší už máme vyřešeno, takže teď už jen ladit "detaily" Úsměv Motorák samozřejmě bude taky - mám nově udělané víko od mistra pekaře (Aqwertzz), takže až bude na autě, tak dodám i fotky přátele

yenda97: Děkuju - souhlas přátele I když, já osobně mezi ty TOP Hondy řadím ještě S2000, která je, podle mě, ještě zas trošku jinej level, což je daný především tím, že je to zadohrab a když s tím člověk jede bez střechy, tak ten řev a pocit z toho auta je prostě masakr VTEC Ale kdo ví, třeba se u mě ITR v "žebříčku" posune ještě výš až bude komplet hotová Úsměv
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 12:32   Citovat  

na tenhle showroom jsem cekal. Krasna prace chlape, tesim se na upravy je to dobrý

Ten "bodykit" to jsou teda origo lipy?
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 12:48   Citovat  

Ahoj Martine,
vítej u nás v Showroomu, nechť se Ti podaří vše, co zamýšlíš.

M.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 12:54   Citovat  

je krasna otom neni pochyb ,je to hlavne legenda ,prvni dostupni Type R pro smrtelnika jeden z prvnich motoru se zavodnim potencialem do bezneho provozu ,diky tomuhle autu mame skvely nastupce po cela desetileti ,kazdopadne nejlepsi motor mechanikou je KA20A a F20C bez debat,B18C je prukopnik avsak ne nejlepsi motor nebo celkove auto ,treba pro mne je nelpesi Type R vseobecne FD2 nebo rovnou RR-mugen ,auto opravdu dovedene k dokonalosti ..
to je u mne legenda type R, ale proti gustu... kazdej ma jinou predstavu a ta roste moznostma a fantazii Úsměv

kazdopadne ciste pro zbirku toho nej je ITR je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 13:32   Citovat  

FastCivic: Díky - nějakou dobu to sice trvalo, než jsem se k tomu dokopal, ale momentálně mám trochu klid, tak jsem něco málo o ITR konečně sepsal Úsměv A ano - ty lipy jsou origo Honda/Acura. Když jsem je sháněl, tak většina replik měla vždy jinak udělané úchyty a muselo se to vrtat, do čehož se mi zrovna dvakrát nechtělo, tak jsem z USA vzal přece jenom radši origo, aby to nebyl nějakej bastl Velmi šťastný

M@jk: Díky Michale, snad se všechno, co mám v plánu, povede a zvládnu to tady nějak ukočírovat Velmi šťastný

DOHCVTEC: Souhlas - něco "málo" jsem o "béčku" přečetl a je mi jasný, že na K20 to nemá, především, co se týče jemností projevu motoru a také, co se týče budoucích úprav, kde si toho nechá líbit K20 mnohem, mnohem víc. Ale jak už jsem psal - B18 a obecně DC2 je takovej splněnej sen k dvojici Honďáckých motorářských klenotů v podobě K20 (CTR) a F20C (S2000) přátele
   Návrat  
nekmar je teď offline  nekmar
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 16:23   Citovat  

Martine, super zapálení pro věc a nádherný kousek, co od Tebe taky jiného čekat, že? Úsměv, těším se fakt hodně naživo, slint... přátele
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2016 , 12:20   Citovat  

Děkuju - jsem rád, že se po dlouhém hledání zadařilo a ITR je konečně doma Je to tam. Já také - jen budu muset ITR trošku vypíglovat, aby Ti vedle NSX nedělala moc ostudu Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2016 , 15:10  Naposledy upravil Kapky dne 26.3.2016 , 10:33, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Po koupi ITR a její následné přepravě z DE do ČR se v Hondě udělal kompletní servis všeho, co bylo potřeba:

- Výměna zadní spodní mezinápravové rozpěry (č. dílu: 74350ST7R00)
- Nákup originálního sání na ITR
- Diagnostika podvozku - OK
- Nové zadní brzdové kotouče a destičky (OEM Honda)
- Nový akumulátor
- Nové svíčky
- Výměna oleje (Shell 5W-40)
- Geometrie
- Výměna všech kapalin (Chladicí, brzdová atd.)
- Výměna olejového filtru
- Výměna vzduchového filtru
- Přeměření tlaků ve válcích (+- 14,5 bar)

Plus pár fotek ITR, toho času už v ČR. Je to tam. K ITR, kromě 17" disků OZ Racing, byly k dispozici ještě originální 15" disky (nyní na renovaci) a originální koncový díl výfuku.

20150713_192714..jpg

20150713_192714..jpg, 232.59 kB

DSC00498.JPG

DSC00498.JPG, 659.71 kB

DSC00499.jpg

DSC00499.jpg, 989.89 kB

DSC00512.JPG

DSC00512.JPG, 646.62 kB

DSC00581.JPG

DSC00581.JPG, 393.67 kB

DSC00317.JPG

DSC00317.JPG, 529.12 kB

DSC00549.JPG

DSC00549.JPG, 928.81 kB

DSC00638.JPG

DSC00638.JPG, 601.96 kB

IMG_0075.JPG

IMG_0075.JPG, 421.26 kB

DSC00925.JPG

DSC00925.JPG, 508.26 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.3.2016 , 22:22   Citovat  

v te honde jeste na vule ventilu mohli mrknout ne Úsměv
a kolik stoji origo sani honda? Úsměv
   Návrat  
Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.3.2016 , 22:42   Citovat  

Ještě by to chtělo originální olejové víčko a spáchat wrinkl ale s originální strukturou což je jemný ježek a ne vrásky..
To umím Hihi
Nebo nové víko v hondě HaHaaa
Podvozek OK jelikož se v tom ještě nehrabal žádný neumetel co by dával sníženy podvozek a nepretocil silentbloky a neutahoval spodni ramena v poloze "zvedle auto" muhehe
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2016 , 22:53   Citovat  

Ta koroze pod nádobkou posilovače, nebylo to tam lakovaný? Nebo to způsobila ta hydraulika?

p.s.: olejové víčko je originál, řekl bych, byly chromované
   Návrat  
Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.3.2016 , 23:01   Citovat  

JardaBar napsal:
p.s.: olejové víčko je originál, řekl bych, byly chromované

Vážně? Se stydím Se stydím
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2016 , 23:32   Citovat  

FastCivic: Když jsem to dával do Hondy, tak jsem jim říkal, ať auto komplet projdou a co bude zralý na servis/výměnu, tak ať se udělá, takže je možný, že i na ty ventily se někdo kouknul. Cenu za sání momentálně bohužel přesně neřeknu - omrknu fakturu, i ve spojitosti s těmi ventily přátele

Honzax2: Víčko by mělo být, pokud se nemýlím, origo Úsměv Jinak, co se týče víka, tak wrinkle už mám nově udělanej od Aqwertzze Úsměv Vím, že to taky děláš (na FB jsem na tebe viděl jen samé pozitivní ohlasy OK ), ale víko už jsem měl v té době udělané, tak třeba za pár let přátele Co se podvozku týče, tak jsem chtěl origo - měl jsem možnost svézt se, tuším, DC2 postavenou na TEINu a i sám majitel se přiznal, že už by ho na auto znovu nedával, protože origo je zkrátka origo Úsměv

JardaBar: Lakované to nebylo - předchozí majitel se s nějakým lakováním čehokoliv moc nepáral Velmi šťastný Takže to odhaduju spíše na tu hydrauliku + se k tomu přidal bordel od komplet orezlých šroubů, které byly kaput. Až bude chvilka, nafotím přátele
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 10.3.2016 , 9:01   Citovat  

Kapky napsal:
Děkuju - jsem rád, že se po dlouhém hledání zadařilo a ITR je konečně doma Je to tam. Já také - jen budu muset ITR trošku vypíglovat, aby Ti vedle NSX nedělala moc ostudu Velmi šťastný

Nooo,
vzhledem k tomu Marti, že vím, kam až si se jezdil dívat na různé nabídky, tak fakt paráda. Též se těším na osobní představení.

Jinak ten výfuk je OEM, nepřemýšlel si nad EP3 výfukem? Elegance sama v podobě 2 koncovek? Ale asi to není OEM pro ITR, tak to není ono, že? Jinak vidím, že konstrukce obdobná, pěkný krycí plech a ten klid uvnitř vozu a venku dospělý příjemný zvuk.

přátele je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.3.2016 , 12:33  Naposledy upravil Kapky dne 10.3.2016 , 13:55, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Michale,

občas už jsem si říkal, jestli to nemám s tou ITR přeci jen vzdát, protože najít opravdu něco trošku lepšího, je dnes už téměř nemožný. A když se přeci jen objevilo něco, co by stálo za prohlídku, tak to bylo buď docela z ruky (Belgie, Itálie, Španělsko, Francie), což by ještě tak úplně nevadilo, ale když prodejce nekomunikuje, tak člověku bohužel nezbývá nic jiného, než to přejít a hledat dál. Smutný Každopádně, ani tohle myslím nevypadá úplně nejhůř, takže jednoznačně spokojenost. Je to tam. BTW., předchozí majitel ITR měnil za tohle vozítko, viz. foto - BMW M235i pifko

Dvě koncovky mi k ITR moc nesedí, takže zůstanu u jedný "roury" Velmi šťastný Navíc, už mám domluvené svody, katalyzátor a komplet výfuk od A-M-A Exhaust Systems (na doporučení od uživatele "Marek BB" a "ths"), které se budou dávat na auto koncem měsíce na Slovensku, tak uvidíme, jakej to bude mít zvouček - snad to bude jakžtakž stravitelné Úsměv Origo koncák každopádně budu nechávat pro STK, kdyby byl někdy nějakej problém Velmi šťastný

IMG_0452.JPG

IMG_0452.JPG, 194.98 kB

IMG_0453.JPG

IMG_0453.JPG, 215.47 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.3.2016 , 13:05   Citovat  

Po servisu v Hondě a v době, kdy už dorazily z USA příplatkové origo boční prahy a zadní lipy se ITR naložila na "podval" a jelo se na lak, aby se opravily některé neduhy, které na autě zůstaly po předchozím majiteli. Lak a všechny práce spojené s exteriérem vozu mi dělala "moje" už téměř dvorní lakovna ve kterou mám důvěru a vím, že se na ně mohu spolehnout. Současně se vždy malým či větším dílem podíleli na všech našich vozech. Jedná se o autolakovnu Řečany n/Labem (odkaz) - kluci jsou šikovní, precizní a když něco dělají, tak nad tím především přemýšlí OK Jako u každé autolakovny, tak i u nich za jejich kvalitu hovoří jejich práce - měl jsem možnost na vlastní oči vidět od píky zrenovované veterány (konkrétně pak MB 300SL), které dělají pro Německo a před tím se nedá nic jiného, než smeknout je to dobrý Takže určitě doporučuji OK

Jak už jsem psal výše, na ITR dělali vše, co se týkalo exteriéru - mezi to se tedy řadí lakování některých částí vozu, kdy však celková tloušťka laku na celém voze ani po novém laku nepřesahuje 250um. Dále se udělal antikorozní nátěr podvozku a nástřik dutin produkty zn. Wurth, rozleštily se světlomety, dopasoval se zadní nárazník (častý neduh ITR), nainstalovaly se boční prahy a zadní lipy, vyměnilo se čelní sklo a na plno dalších maličkostí jsem ještě určitě zapomněl. Nyní se ještě renovují 15" OEM disky a 16" OZ Ultraleggera jsou na laku. Za toto vše a vůbec, za celkovou péči, kterou ITR věnovali, kdy se kolem ní chodilo pomalu po špičkách, jim tedy patří velký dík je to dobrý

DSCN4299.jpg

DSCN4299.jpg, 137.69 kB

DSCN4302.jpg

DSCN4302.jpg, 139.45 kB

DSCN4313.jpg

DSCN4313.jpg, 126.72 kB

DSCN5894.jpg

DSCN5894.jpg, 136.18 kB

DSCN5893.jpg

DSCN5893.jpg, 134.69 kB

DSCN0888.JPG

DSCN0888.JPG, 2.52 MB

IMG_0488.JPG

IMG_0488.JPG, 170.55 kB

DSCN0993.JPG

DSCN0993.JPG, 2.58 MB

IMG_0638.JPG

IMG_0638.JPG, 177.91 kB

IMG_0639.JPG

IMG_0639.JPG, 159.31 kB

IMG_0642.jpg

IMG_0642.jpg, 1.47 MB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.3.2016 , 14:57  Naposledy upravil Kapky dne 21.3.2016 , 14:17, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Když se mi ITR po nějaké době vrátila z lakovny, mohl jsem na ní konečně začít trochu pracovat. Je to tam. Začalo se nejprve drobnostmi a takovou tou nutnou údržbou - ITR se tedy umyla, skrz naskrz se prolezla, vyluxovala a co šlo, to se vyčistilo. Plasty uvnitř vozu se ošetřily přípravky od AutoGlym, vyčistil se trochu motorák a jelikož byl spodek kapoty jak prase a nedalo se na to dál dívat, tak jsem si pár hodin hrál i s tím, aby i to zase bylo trošku ke koukání. Velmi šťastný Nakonec se nahodila loketka z Acury Integry (jízdu bez loketky si nedokážu představit), která se bude později dávat přečalounit, aby to ladilo s interiérem vozu.

Photo 26.12.15 15 51 23.jpg

Photo 26.12.15 15 51 23.jpg, 1.27 MB

Photo 26.12.15 18 17 32.jpg

Photo 26.12.15 18 17 32.jpg, 1.8 MB

Photo 26.12.15 18 18 50.jpg

Photo 26.12.15 18 18 50.jpg, 1.81 MB

IMGP7389.jpg

IMGP7389.jpg, 2.37 MB

IMGP7386.jpg

IMGP7386.jpg, 1.85 MB

IMGP7388.jpg

IMGP7388.jpg, 2.22 MB

IMGP7404.jpg

IMGP7404.jpg, 2.5 MB

IMGP7408.jpg

IMGP7408.jpg, 2.18 MB

Loketka.jpg

Loketka.jpg, 2.34 MB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.3.2016 , 20:58   Citovat  

heh, ten interier a ta očista je uzasna je to dobrý
   Návrat  
pospa je teď offline  pospa
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.3.2016 , 22:40   Citovat  

Poctivá práce OK
   Návrat  
maxxi je teď offline  maxxi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.3.2016 , 23:02   Citovat  

Pěkně se na to kouká je to dobrý ITR já můžu Úsměv
   Návrat  
JirkaMikes je teď offline  JirkaMikes
PříspěvekZaslal: 15.3.2016 , 8:26   Citovat  

radost sledovat OK moc hezké je to dobrý
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2016 , 8:44   Citovat  

to je cisty porno, to neni nic jinyho je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2016 , 9:17   Citovat  

velká paráda!
   Návrat  
Keak je teď offline  Keak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2016 , 17:14   Citovat  

Tak to koukám! klobouk dolu OK za ITR i za zbytek sbírky VTEC
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2016 , 14:02   Citovat  

Mockrát díky všem pánové - cením si toho přátele A ačkoliv vím, že ITR a její "stavba" nejspíš nikdy nebude ten typ projektu, kterej by se stavěl úplně od píky s tím, že by šel motor ven a všechno na autě se následně renovovalo, tak se snažím dát tomu autu maximum možné péče a doufejme, že bude brzy hotové a stihnu s ním i Honday pifko

Abychom ale zase trošku "popojeli" - když se ITR procházela, objevil jsem pár drobností, které nebyly úplně "košér", takže i to se dalo postupně do pořádku. Nelíbil se mi zemák, takže se udělal novej, následně se dalo do komaxitu pár držáků z motoráku. Když jsem pak na ITR měnil žárovky za nové (Philips WhiteVision HB4, HB3, W5W), narazil jsem na komplet orezlý držáky žárovek na osvětlení SPZ - co šlo se tedy očistilo a držáky poté opět putovaly na komaxit.

IMGP7415.jpg

IMGP7415.jpg, 1.86 MB

IMGP7447.jpg

IMGP7447.jpg, 1.46 MB

IMG_0840.JPG

IMG_0840.JPG, 1.19 MB

IMG_0842.JPG

IMG_0842.JPG, 1.2 MB