Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 28 z 137
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.2.2016 , 20:30   Citovat  

JurajP napsal:
a vybava bez connectu, konkretne Elegance, da sa to prepojit s telefonom cez Bluetooth? mam windows phone.

Připojit přes BT umí i takovou vykopávku, jako je první dotykáč od Vodafone, co kdysi nabízeli. Vodafone 858 to byl...
Jinak máme odzkoušeno Hyuawei, Samsung a Acer. Fajnový je, že když je telefon připojený přes BT, tak jdou do reproduktorů pokyny navigace v telefonu...Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.2.2016 , 20:39   Citovat  

Joystick napsal:

6. Nemá zadní výdechy klimy (doufám, že Tourer ano, ještě jsem nezjišťoval)

Tourer i krátká verze má výdechy klimatizace dozadu pod předními sedačkami. Je škoda, že je nedali třeba na konec středového tunelu. Ale to by byla jen frajeřina, i když svým způsobem užitečná...Úsměv
   Návrat  
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.2.2016 , 20:41   Citovat  

Tak to mi spadl kámen ze srdce. Výdechy pod sedačkami má i můj anglán. Kdyby to takto ošulili jako v Toy to by mě mrzelo.
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.2.2016 , 21:57   Citovat  

Joystick napsal:
Sleduji forum Toyoty asi 3/4 roku, protože Auris TS je ve výběru k Hondě. Asi takhle. Co jsem tu pohledal za kritiku na Tourera tak pouze co se týče infotainmentu. To ostatně vyšlo i jako nejčastější porucha u posledních Hondu (někde jsem to nedávno četl). Zatím co u Aurisu se neustále řeší toto:

1. Pískající zadní brzdy u nových aut. Projevuje se po pár stovkách km, jeden típek byl s tím v servisu už 9x, je tam toho mraky.
2. Špatně odhlučněné podběhy, obzvláště nyní v zimě, kdy je všude mraky kamínků je to prý chuťovka
3. Infotainment - to mají asi všichni společné. Když uvedli jejich systém Toyota Touch 2, tak třeba mirrorlink uměl jen s Galaxy S3, který se v té době už vůbec neprodával + pár dalších typů. Po loňském FL už prý oficiálně mirrorlink nepodporují Úsměv
4. Měkký lak. Na nových autech rychle přibývají na haupně škrábance někdy až na bílý podklad
5. Podle mě katastrofa s měřením tlaků v pneu přes ventilky. Sada na auto stojí 8800,-, vydrží prý 4 roky, potřebuješ 2 i na zimní když máš. Vrchol je, že součástí auta je sada na opravu, kterou když použiješ, ventilek zničíš.
6. Nemá zadní výdechy klimy (doufám, že Tourer ano, ještě jsem nezjišťoval)
7. Několikrát někdo zmiňoval, že Auris TS ve výbavě Executive (nejvyšší výbava) je úplně jiné auto než ve výbavě Active (hned výbava pod Executive). Myslel jsem, že se výbavy liší jen rostoucí výbavou, ale tady je to asi jiné.

To je asi co mě teďka napadá. Ve středu se jedu s oběma auty seznámit fyzicky.

No tyhle dve auta byly v mem poslednim vyberu. Nakonec vyhrala Honda. Ty me postrehy se v podstate shoduji, jen jsem si nebyl jisty temi vydechy u zadnich sedadel. To mereni tlaku pres ventilky je asi presnejsi a rychlejsi, ale musi byt otrava po kazdem defektu a pri dokoupeni kol kupovat nove ventilky ... i kdyz se uz daji sehnat levneji nez za 8800,-

Jinak infotainment jsem si prave proto neporidil. Tohle a aut. prevodovky jsou myslim zminovany jako nejvice poruchove i u Hondy. Ale to bude stejne napric znackama.

Jinak nejvetsi vahou pro Hondu bylo to, ze tady na Sev. Morave jsou u Toyoty ... no ani nevim, jak je nazvat slusne. Proste jsem se rozhodl, ze je podporovat nebudu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.2.2016 , 22:26   Citovat  

piskot napsal:
Připojit přes BT umí i takovou vykopávku, jako je první dotykáč od Vodafone, co kdysi nabízeli. Vodafone 858 to byl...
Jinak máme odzkoušeno Hyuawei, Samsung a Acer. Fajnový je, že když je telefon připojený přes BT, tak jdou do reproduktorů pokyny navigace v telefonu...Úsměv

Kolik telefonů jde uložit do paměti? Se stydím V autech mám BT handsfree a v každém má asi 3 telefony (samo, že nejdou připojit najednou).
   Návrat  
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.2.2016 , 23:02   Citovat  

co myslite, ktora farba je taka najvdacnejsia co sa tyka zaspinenia a poskriabnutia? Biela ci ta twilight blue? Stojim pred otazkou stale, ci ist do bielej alebo do modrej. Bielu mozem mat tento tyzden.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.2.2016 , 23:03   Citovat  

Za mě Twilight blue. Ale nevím jak se zašpiněním, jen se mi nejvíce líbí Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.2.2016 , 23:17   Citovat  

Hellborn napsal:
Kolik telefonů jde uložit do paměti? Se stydím V autech mám BT handsfree a v každém má asi 3 telefony (samo, že nejdou připojit najednou).

Aktuálně máme v paměti tři. Jediný problém je, když se do auta s nimi vleze a všechny mají BT zapnutý...Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.2.2016 , 23:25   Citovat  

Joystick napsal:
Za mě Twilight blue. Ale nevím jak se zašpiněním, jen se mi nejvíce líbí Úsměv

My měli modrého z předcházející barevné nabídky. červená pearl pasion je lepší, je nepřehlédnutelná.
Lesklý Twilight bude jistě taky, bílá může zapadnout v záplavě bílých Oktávek...Úsměv
Co se týče zašpinění, to si asi člověk nevybere, mám pocit, že sr..čky z posolené silnice jsou vidět na všem stejně... Smutný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.2.2016 , 23:28   Citovat  

piskot napsal:
Aktuálně máme v paměti tři. Jediný problém je, když se do auta s nimi vleze a všechny mají BT zapnutý...Úsměv

OK Díky!
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.2.2016 , 23:28   Citovat  

ja som pozeral nejake videa s tou Twilight blue a zdialky vyzera to auto skor tak šedo, ako modro. ono Honda vynikne medzi hociakymi autami, aj ked postavime bielu oktavku a bielu hondu vedla seba Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 8:30   Citovat  

btw. ako radite pri benzine? niekto tu uvadzal ze v pohode ide aj 60km/h na 5 alebo 6. Netrpi tym motor alebo rozvodova retaz? Ja som nejak tak zvyknuty radit, ako nauceny ziak z autoskoly Velmi šťastný 1: rozbeh, 2: tak do 30km, 3:30-55/60, 4: 60-80, 5: >80, 6: >110
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 10:07   Citovat  

No dneska se to uz prevoduje jinak. Ten hlasic razeni ti skutecne i pri 50km/h doporucuje radit 6, ale osobne se mi ten zvuk uz nelibi a tak jsem ten motor netrapil. Pri zajizdeni jsem jen vyjimecne sel na 1500 otacek, ted uz to pri techto otackach je ok pro udrzovani rychlosti.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 10:09   Citovat  

Hellborn napsal:
Proč myslíš? Základní podmínky smlouvy jsou kdo, komu, co a za kolik. Další si můžou domluvit jakémkoliv... A pokud chce prodejce omezit cenu jen na určité kusy, tak mu v tom brání leda to, ze to někdo nepodepíše.

Ano, vzdycky je to o tom, jaka bude smlouva mezi dealerem a kupujicim. Pokud se tam stanovi cena a termin dodani, tak se to pak uz nezmeni.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 11:32   Citovat  

JurajP napsal:
btw. ako radite pri benzine? niekto tu uvadzal ze v pohode ide aj 60km/h na 5 alebo 6. Netrpi tym motor alebo rozvodova retaz? Ja som nejak tak zvyknuty radit, ako nauceny ziak z autoskoly Velmi šťastný 1: rozbeh, 2: tak do 30km, 3:30-55/60, 4: 60-80, 5: >80, 6: >110

Jak píše cport, na šestku ten motor 50 km/h dá, dokonce se i z té "rychlosti" sebere a můžeš pokračovat až do omezovače...
Ale fakt to na poslech nic hezkého není.Úsměv
Ten benzín ti umožní jet, jak ty chceš. Pokud to jen šoulat, klidně, pokud rád řadíš někde u 3500 ot./min., proč ne.
Doporučované řazení světýlky na budíku je hodně defenzivní, v podstatě tě nutí co nejdříve nasypat tam tu šestku.
Mám vysledováno, že jezdit podle toho spotřebu neumenšuje, spíš naopak.
O rozvoďák bych se nebál, není to motor od koncernu...Úsměv A motor? Pokud drží laťku kvality motorů stejně vysoko (a myslím, že tomu tak je), jako např. u našeho A6G, tak se rozpadne všechno kolem, a motor bude fungovat dál.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 12:10   Citovat  

piskot:
a ako radis ty? pri akych otackach zaradujes ake rychlosti? ono asi tiez nie je dobre podradit zo 6 na 3, ako mi povedal na predvadzacke, nech si to vyskusam Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 14:12   Citovat  

JurajP napsal:
piskot:
a ako radis ty? pri akych otackach zaradujes ake rychlosti? ono asi tiez nie je dobre podradit zo 6 na 3, ako mi povedal na predvadzacke, nech si to vyskusam Velmi šťastný

Proč není dobré řadit ze 6 na 3? Pokud pojedu 80-100 a budu chtít zrychlit,tak tam tu trojku (s meziplynem - v normální provozu je na něj čas) klidně dám, když jde až do 140...

Jinak jsem se teď s pár R18 vozil a řídil jsem se svou klasikou - studený do 2500ot., ohřátá voda do 3000ot., po 10km podle potřeby...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 14:26   Citovat  

JurajP napsal:
piskot:

Jak řadím? To je stejná otázka jako jak jezdím...Úsměv
Jak potřebuji, jak chci. V tomhle pořadí.Úsměv
Prodejce tě nabádal správně, klidně si to vyzkoušej. Jak implikuje Hellborn, někdy to budeš chtít potřebovat, typicky při předjetí.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 14:31   Citovat  

a nemoze tam dojst k nejakemu utrhnutiu napr. tej retaze?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 14:41   Citovat  

JurajP napsal:
a nemoze tam dojst k nejakemu utrhnutiu napr. tej retaze?

Řekl bych, že i strejda Gůgl by byl v úzkých, kdybych se snažil najít, zda se něco podobného na pořádném nejen honďáckém motoru stalo.
Jo, když se rozvoďák odporoučí (řemen), ať už stářím nebo výrobní vadou, tak se potkají ventily, ale to není případ normálního používání, do kterého podřazování určitě patří.

Ehm, zapomněl jsem na koncern... Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 15:42   Citovat  

inac mam moznost k tomu dostat sadu zimnych pneumatik 16" aj s diskami. alebo mozem dostat 17" iba gumy bez diskov. Co poviete na 16"? na zimu staci, ci?
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 15:54  Naposledy upravil 2bep dne 1.3.2016 , 15:59, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Několik technických Mrk

to Hellborn: V 80km/h na 6RS, je lepší loupout rovnou 2RS VTEC Samozřejmě jak říkáš, s meziplynem.

to JurajP: Osobně doporučuju spíš ty 16", kromě faktu, že gumy 205/55 R16 budou vždy levnější než 225/45 R17, tak přeci jen vyšší profil toho odtlumý trochu víc. Navíc aspoň u C8G platilo, že Honda doporučovala používat sněžné řetězy jen u 16". Větší rozměry už byly na vlastní roziko.

ad obavy o řetěz: Doporučuju se zaměřit kdy jc řadí dolu na tomto videu tudy odkaz Jinak 10-letý C8G 1,8 i-VTEC s namotanejma cca 180.000km Úsměv O řetěz bych se fakt nebál, spíš dostávaj za uši synchrony a spojka.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 15:55   Citovat  

tak 16" zoberiem teda. a snezne retaze? to u nas ani nehrozi Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 16:25   Citovat  

JurajP napsal:
tak 16" zoberiem teda. a snezne retaze? to u nas ani nehrozi Velmi šťastný Velmi šťastný

A pak třeba pojedeš v srpnu na dovolenou přes Alpy a můžou se hodit... Nám nahoře napadlo kolem 10cm a báli jsme se zavřeného přejezdu přes Grossglockner... Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 16:31   Citovat  

Tu šestnácku můžu jen doporučit, je fajn, auto je na nich jaksi pohodlnější...Úsměv I když něketeé zatářky raději projíždím opatrněji, než na sedmnáctkách. Asi je to dáno i gumama.
Na léto ale dám zpátky letní sedmnáctky. Auto je s nimi hezčí.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2016 , 20:18   Citovat  

tak mi tam dneska napadaly nějaký pětky Úsměv škoda, že nešlo na 14 minut zastavit Velmi šťastný

JurajP: vzal bych obutý 16" i kdyby byly na plecháčích Mrk ničit ty originál 17" od soli je škoda

taky už se těším na letní, sednou tomu jak hrnec na zadel Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2016 , 22:31   Citovat  

Pěkný, pěkný...Úsměv Ale ne a ne skousnout ty zatmavený skla, prostě napůl pohřebák... Smutný
Jo, čím máš vyleštěný ty plastový lemy?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2016 , 22:32   Citovat  

Dneska jsem absolvoval osobní detailní seznámení s potenciálními novými auty. Hezky pěkně po sobě, aby dojmy byly čerstvé. Varianty byly Toyota Auris TS 1.6 6MT výbava Trend+ a Civic Tourer 1.8 6MT výbava Elegance. Nebyl jsem na to sám, vzal jsem nestranného pozorovatele, který s japonci nemá žádné zkušenosti, je odkojen francouzi. No nebudu se dlouze rozepisovat, to jsem udělal na jiném fóru, ale použiji jeho hodnocení.

Po usednutí do Aurise: Hmmm, to je pěkný auto.
Po usednutí do Tourera: Wow, no to je bomba.

To mluví za vše, kvality auta znáte, já už taky. Takže teď jen najít toho, kdo nabídne nejlepší cenu a podmínky financování Honda
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2016 , 22:33   Citovat  

piskot napsal:
Pěkný, pěkný...Úsměv Ale ne a ne skousnout ty zatmavený skla, prostě napůl pohřebák... Smutný
Jo, čím máš vyleštěný ty plastový lemy?

Myslím, že to má přestříkaný Úsměv
   Návrat  
stanokra je teď offline  stanokra
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.3.2016 , 22:39  Naposledy upravil stanokra dne 2.3.2016 , 22:52, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

keď je menej času, tak tu človek nestíha ani registrovať príspevky Tak to koukám!

- na zimných 16" si podobně ako piskot uživam prijemnú jazdu, lepšie žehlia
    - no tie letné 17" zas menia auto na "kočkolap" Velmi šťastný jednoducho dobre vypadá

a ešte k predchodzím tématam

- ja len a len zo zatmavenými sklami, deti vzadu občas menší mraz vydržia
    - BT - "modrý zub" je v Honde super, pamatám si svoj boj z octavie, včetně III, kde to síce nejak fungovalo, ale bola to trága. V honde načíta okamžitě, hlasové vytáčanie je k nezaplateniu.. a dokonca mi vcelku funguje i služba Deezer na mobile a ide to ovládať a hlavně poslúchať.. V octavke bola kvalita hudby z mobilu tragédia.

Ale iná, máte niekto skúsenosť ? nejaký blbý zimný lietajuci kamen, mi rozbil sklíčko na hmlovke/ mlhovke..
V servise vraj výmena celej hmlovky.. cca. skoro 8.000.. asi mi v najhoršom nič nezostane, ale nejak sa stále nemožem zrovnať s tou cenou. Neriešil to už niekto z Vás ? je tá cena OK.. 50% asi by som skusnul..
Nie je to inak len problém HOndy, tie sklá na hmlovkach su často terčom i u iných aut, a vždy je výmena celého svetla.
Čital som ešte o nalepení bezpečnostnej fólie, reálne o tom uvažujem, hneď ako to dám zas dokopy..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina