Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 24 z 137
Punisher je teď offline  Punisher
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 21:36   Citovat  

xenon04 napsal:
tady si tykáme přátele
už vím, stával nad poliklinikou Nápad je tu! nebyl kdysi před ním ještě 8G červenej civic?

je to dobrý Zatím pořád ještě stojí, snad půjde opět do dobrých rukou. Já měl vždy jen Accordy, ale toho červeného Civica jsem tady taky často viděl. Nevím ale, komu patří Honda
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.2.2016 , 15:46   Citovat  

Pro zajemce:

tudy odkaz

byly pridany 2 nove recenze Toureru.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2016 , 13:07   Citovat  

Hezky se to čte, vesměs máme shodné zkušenosti, ale ne takové "spisovatelské střevo"...Úsměv

Mimochodem, měli jsme na týden půjčený Ford Focus. Až mi někdo bude zase tvrdit, že se v Civicovi sedí vysoko, pošlu ho do Focuse, ať si zkusí sedačku spolujezdce. K horní hraně přední strany sedáku je to 33 cm, v Civicovi je to 28 cm. Ještěže u řidiče se v tom Focusu sedačka dá na výšku štelovat...
A zbytek Focusu? Rád jsem ho půjčovně vracel zpátky...
   Návrat  
Míra Kudláček je teď offline  Míra Kudláček
PříspěvekZaslal: 13.2.2016 , 11:37   Citovat  

ahoj. prosím o váš názor jestli je nebo není blbost koupit tourera s automatickou převodovkou.zatím jsem nenašel žádný příspěvek někoho kdo ji má a jak se to chová.díky za odpovědi.chci totiž aby se rozjezdila i manželka a ta je bohužel s normálním řazením poněkud marná Úsměv
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.2.2016 , 12:50   Citovat  

tady čtení od padama, sice krátkej předfacelift, ale převodovka předpokládám beze změn

tudy odkaz

"Automatická převodovka v Civicu 9G má stále jen pět rychlostních stupňů jako u 8G, ale již má pádla pod volantem pro řazení nahoru a dolu. Po pár použitích pádel jsem ale zjistil, že jsou naprosto zbytečná, protože neexistuje žádný důvod k jejich použití. Převodovka řadí rychle a plynule, bez nějakého trhání. Reakce na kickdown je dostatečně rychlá a Civic má po podřazení dostatek výkonu na předjížděcí manévr i při obsazení čtyřmi osobami. Rozumný zátah se ale konná jen do cca 120 km/h, kdy nastupuje 4.rs, který je už dost dlouhý, a to nemluvím radši o 5.rs, kdy Civic točí jen 2500ot. při 130km/h.

Kombinace dlouhého 5.rs a skvělého odhlučnění, ale přispívá k perfektní cestovní pohodě, která je rušená pouze aerodynamickým hlukem, který ale do cca 160km/h není nijak výrazný."
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.2.2016 , 14:44   Citovat  

osobne bych uvital, kdyby obdobne otacky byly na sestku i u manualni prevodovky. Je na pytel, kdyz se sestka dela ne proto, aby bylo prijemnejsi cestovani ve vyssich rychlostech, ale proto, aby auto melo kolem 50km/h mensi spotrebu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2016 , 17:48   Citovat  

Na těch +/- 130 km/h už potřebuješ nějaký výkon, který na 2500 ot./min. ten motor prostě nedá...
Ono to jde v podstatě proti sobě, mít pružný motor, což ten R18Z4 je, a šestikvalt k tomu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.2.2016 , 10:20   Citovat  

U AT ten vykon da a u MT neda? Úsměv Podle me to je jen otazka zprevodovani.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2016 , 11:57   Citovat  

Ehm, špatně jsem se vyjádřil. Ten výkon nejspíš tam je, ale o nějaké dynamice se nedá mluvit, viz. ten příspěvek o AT. A raději ať motor točí 3500 ot./min. a vím, že dálniční kopce ve čtyřech na šestku pojedu bez problémů, než podřazovat.
Osobně bych udělal kratší dvojku a trojku (strmější kopce, dynamika při nižších rychlostech, atp.), a 4-6 nechal.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.2.2016 , 12:07   Citovat  

No, je to subjektivni. Za par let si snad u aut bude kazdy moct zvolit zprevodovani podle svych potreb a nalady Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2016 , 12:33   Citovat  

cport napsal:
No, je to subjektivni. Za par let si snad u aut bude kazdy moct zvolit zprevodovani podle svych potreb a nalady Úsměv

Představa, že k autu dostaneme náhradní převodovku, specifikace jednotlivých "koleček" v ní, k tomu kontakt na specializovanou dílnu, která bude schopna udělat ta kolečka podle přání, je docela mimo, ne...? Úsměv
   Návrat  
chrobok je teď offline  chrobok
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.2.2016 , 11:40   Citovat  

cport napsal:

Řekl bych že to spíš dřív budeme všichni jezdit v elektromobilech a tam už se ta variabilita pohonu dá systémově nastavit jak se ti zachce. Příkladem je Tesla, která ti na dálku nahraje nový jízdní mód (Insane mod) do počítače a auto najednou dá stovku snad pod 3s Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.2.2016 , 13:10   Citovat  

No to je jedna moznost. Ja teda mel spis na mysli to, ze si clovek to zprevodovani napriklad zvoli jako doplnkovou vybavu podle svych potreb.
   Návrat  
Rowen je teď offline  Rowen
PříspěvekZaslal: 17.2.2016 , 22:51   Citovat  

[quote="Míra Kudláček"]ahoj. prosím o váš názor jestli je nebo není blbost koupit tourera s automatickou převodovkou.zatím jsem nenašel žádný příspěvek někoho kdo ji má a jak se to chová.díky za odpovědi.chci totiž aby se rozjezdila i manželka a ta je bohužel s normálním řazením poněkud marná Úsměv[/quote]
Já bych se automatu určitě nebál a pokud je to pro ženu, tak vcelku i doporučil. Jenom bych chtěl upozornit na jedenu maličkost a to je přesně vyjádřeno rčením, že 'zvyk je železná košile'. Pokud budete mít druhé auto v rodině s manuálem a zvyknete si na automat, tak startování manuálu se zařazenou jedničkou a sešlápnutou brzdou místo spojky nedělá startéru až tak dobře Je to tam. Každopádně budete profitovat z menší spotřeby na dálnici a mimo město a nemusíte se strachovat o synchrony Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 11:08   Citovat  

Až teď jsem jsi všimnul, že vlastně Elegance výbava Tourera ještě nemá adaptivní tlumiče vzadu. Nějak jsem měl za to že ta po FL verze už je má i v Elegance ... Je tu někdo kdo to může nějak srovnat jaký rozdíl je mezi verzí s obyčejnými tlumiči a těmi adaptivními?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 11:29   Citovat  

chrobok napsal:
Až teď jsem jsi všimnul, že vlastně Elegance výbava Tourera ještě nemá adaptivní tlumiče vzadu. Nějak jsem měl za to že ta po FL verze už je má i v Elegance ... Je tu někdo kdo to může nějak srovnat jaký rozdíl je mezi verzí s obyčejnými tlumiči a těmi adaptivními?

Co jsem se tak dočetl, tak to vypadá, že jediný rozdíl mezi autem s a bez adaptivních tlumičů je v tlačítku před řadičkou...
Při těch pár příležitostech, kdy jsme měli auto plné, 4 lidi a nějaká bagáž, vyzkoušení chování auta s obyč. tlumiči stejně schází dostatečný krouťák/výkon motoru.
Je divné, že pro výbavu Comfort nejsou adapt. tlumiče ani jako příplatek....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 13:42   Citovat  

u 2014 šly připlatit k výbavě sport za 24tis, pokud je chceš u 2015 a novější musíš jít minimálně do lifestylu, kde už jsou v ceně

jezdím převážně dálnice a město, takže mám nastaveno comfort, je to houpavý, pohodlný OK , normal nepoužívám a sport jen na hezkých klikatých cestičkách, nebo když chci jet "rychle" - tlumiče jsou o poznání tužší a nepustí auto tolik do náklonů Mrk
po městě se ta tuhost projeví na železničních přejezdech, dilatačních spárách na mostech nebo i dírách na cestě tak, že to prostě dává znatelně tvrdší rázy
předpokládám, že ty tlumiče pomohly i tomuhle výsledku tudy odkaz

tady na videu je od 1:20 celkem vidět, jak se to naklání jen minimálně

Odkaz

na HONDAy 2014 byla možnost svezení na okruhu v různých režimech tlumení, tam to bylo znatelnější než kde jinde Úsměv

neadaptivní tlumiče bych předpokládal, že budou jako adaptivní na režim normal

btw. dnešní článěk vw golf propadl v novem crash testu adac, pohorel i megane, civic prosel je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 14:15   Citovat  

Těch 70tis navíc za Lifestyle bych asi stejně nedal Smutný ... Ale tak na to moje ježdění bude Elegance stačit určitě i bez adaptivních tlumičů Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 15:52   Citovat  

já taky rozmejšlel eleganci Úsměv

za těch 70 na papíře navíc dostaneš adaptivní tlumiče, LED světla, parkovací čidla vpředu/vzadu, honda connect, lepší audio, samostmívací zpětný zrcátko, tmavý skla, hliníkový pedály, kovovou nakládací hranu kufru, síť dělící nákladovej prostor od posádky, stříbrný hagusy...

cena těch krámů sice převyšuje 70, ale kdo by je chtěl všechny, že Velmi šťastný

já z toho chtěl hlavně ty světla, audio systém, parkovací čidla (alespoň vzadu) a tmavý skla Úsměv

prodejce viděl, jak se mi kouří z hlavy a dal takovou nabídku, která umazala rozdíl ze 70 na 35 Úsměv a najednou bylo po rozmejšlení Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 17:08   Citovat  

xenon04 napsal:
já taky rozmejšlel eleganci Úsměv

za těch 70 na papíře navíc dostaneš adaptivní tlumiče, LED světla, parkovací čidla vpředu/vzadu, honda connect, lepší audio, samostmívací zpětný zrcátko, tmavý skla, hliníkový pedály, kovovou nakládací hranu kufru, síť dělící nákladovej prostor od posádky, stříbrný hagusy...

cena těch krámů sice převyšuje 70, ale kdo by je chtěl všechny, že Velmi šťastný

já z toho chtěl hlavně ty světla, audio systém, parkovací čidla (alespoň vzadu) a tmavý skla Úsměv

prodejce viděl, jak se mi kouří z hlavy a dal takovou nabídku, která umazala rozdíl ze 70 na 35 Úsměv a najednou bylo po rozmejšlení Velmi šťastný

To by bylo taky po přemýšlení... Tak to koukám!
Takže máš Lifestyle o nějaké prvky výbavy očesanou nebo Elaganci s příplatkovou výbavou...?Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 17:15   Citovat  

xenon04 napsal:
u 2014 šly připlatit k výbavě sport za 24tis, pokud je chceš u 2015 a novější musíš jít minimálně do lifestylu, kde už jsou v ceně

jezdím převážně dálnice a město, takže mám nastaveno comfort, je to houpavý, pohodlný OK , normal nepoužívám a sport jen na hezkých klikatých cestičkách, nebo když chci jet "rychle" - tlumiče jsou o poznání tužší a nepustí auto tolik do náklonů Mrk
po městě se ta tuhost projeví na železničních přejezdech, dilatačních spárách na mostech nebo i dírách na cestě tak, že to prostě dává znatelně tvrdší rázy
předpokládám, že ty tlumiče pomohly i tomuhle výsledku tudy odkaz

tady na videu je od 1:20 celkem vidět, jak se to naklání jen minimálně

Odkaz

na HONDAy 2014 byla možnost svezení na okruhu v různých režimech tlumení, tam to bylo znatelnější než kde jinde Úsměv

neadaptivní tlumiče bych předpokládal, že budou jako adaptivní na režim normal

btw. dnešní článěk vw golf propadl v novem crash testu adac, pohorel i megane, civic prosel je to dobrý

Ne, u faceliftu ti dají adapt. tlumiče jako příplatek i k Eleganci jako před tím ke Sportu.
Z toho, co čtu, mi vychází, že popisuješ chování auta při obsazení řidičem. Mám za to, že adapt. tlumiče by měly pomoci chování naloženého auta, i když je jasné, že se musejí projevit i tak.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 17:36   Citovat  

mám plnohodnotnej lifestyle OK ale dostal jsem slevu 35tis, takže cenově vyšel jako elegance + 35tis Mrk

jezdím většinou sám, ale ten rozdíl je znát i tak (obzvlášť, když už s tím autem má člověk něco najeto) OK

myslel jsem, že už tlumiče připlatit nejdou, viz:
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 21:59   Citovat  

xenon04 napsal:
mám plnohodnotnej lifestyle OK ale dostal jsem slevu 35tis, takže cenově vyšel jako elegance + 35tis Mrk

jezdím většinou sám, ale ten rozdíl je znát i tak (obzvlášť, když už s tím autem má člověk něco najeto) OK

Aktuálně jsem to zčekoval, a máš pravdu, už nejdou. Nám je tuším ještě nabízeli, loni v červenci.
   Návrat  
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.2.2016 , 17:20   Citovat  

Ahojte,
zavital som na toto forum, lebo rad by som vas poprosil o radu. Rozmyslam nad kupou noveho mojho prveho auta. Jednym z adeptov je prave Honda. Bol som si ju obzriet a previezt sa. Prve dojmy su taketo:

1. Exterier taky zvlastny, je iny, ako vselijake koncernove auta, a nejak nemam velke vyhrady (iba priatelka Very Happy)
2. Interier sa mi paci, je taky futuristicky, podsvietenie je paradne.
3. Auto je znizene. Mam 180cm, ale nemal som pocit nejakeho obmedzovania. Pri testovacej jazde som mal zle nastavenu sedanku a niekedy som nevidel na digitalny tachometer. Pohodlne sedenie a celkom dost miesta. Takisto v zadu je prijatelne mnozstvo miesta na sedenie. Pre 3 ludi uz je to horsie ale 2 pohoda.
4. Kufor je velky a pride mi to prakticke. Hlavne to sklopenie magic seats. Na druhu stranu neviem, ako casto budem prevazat velke predmety. Ale nakolko v buducnosti chcem mat rodinu, tak kocar bude potrebne prevazat.
5. Motor mi pride fakt super. Pri jazde mal paradny zvuk. Na 3 ist 130km/h (na odporucanie predajcu, nech pocujem ako pradie Smile ). To bolo super. Akurat ludia co sedeli vzadu sa trosku stazovali, ze to tam trochu hucalo, cize odhlucnenie nie je az tak prepracovane.

Mam este jedneho favorita a tym je Mazda 3 Sedan 2.0 benzin. A prave tu je kamen urazu, do akeho auta ist. Viem, porovnavam Sedan a Kombik, ale su to cenovo porovnatelne auta, a do inych typu VW, Skoda, atd. nechcem ist.

Preto by som vas poprosil o radu, o nejake postrehy.

Dakujem.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.2.2016 , 17:34   Citovat  

Čéče, asi nikdo ti neřekne, kup to a to. Vždy je to o osobních preferencích.
O C9G Tourerovi je tu samostatné vlákno, při troše trpělivosti ho máš přečtené k jedné kávě...Úsměv
K tomu hučení. Hodně záleží, jaké gumy jsou obuté, prý kvůli odhlučnění jsou vzadu místo plastových krytů podběhů textilní (takové ty běhouny, co se dávají v kanclech na podlahu...Úsměv). Dokonce i zevnitř jsou nalepené molitany na podbězích zadních kol. Obecně kombíky trpí na přenos hluku od motoru až dozadu, kdy na předních sedadlech je motor vnímán úplně jinak.
Za mě, doufám, že se rozhodneš správně... Honda
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.2.2016 , 17:56   Citovat  

JurajP napsal:
Ahojte,
zavital som na toto forum, lebo rad by som vas poprosil o radu. Rozmyslam nad kupou noveho mojho prveho auta. Jednym z adeptov je prave Honda. Bol som si ju obzriet a previezt sa. Prve dojmy su taketo:

1. Exterier taky zvlastny, je iny, ako vselijake koncernove auta, a nejak nemam velke vyhrady (iba priatelka Very Happy)
2. Interier sa mi paci, je taky futuristicky, podsvietenie je paradne.
3. Auto je znizene. Mam 180cm, ale nemal som pocit nejakeho obmedzovania. Pri testovacej jazde som mal zle nastavenu sedanku a niekedy som nevidel na digitalny tachometer. Pohodlne sedenie a celkom dost miesta. Takisto v zadu je prijatelne mnozstvo miesta na sedenie. Pre 3 ludi uz je to horsie ale 2 pohoda.
4. Kufor je velky a pride mi to prakticke. Hlavne to sklopenie magic seats. Na druhu stranu neviem, ako casto budem prevazat velke predmety. Ale nakolko v buducnosti chcem mat rodinu, tak kocar bude potrebne prevazat.
5. Motor mi pride fakt super. Pri jazde mal paradny zvuk. Na 3 ist 130km/h (na odporucanie predajcu, nech pocujem ako pradie Smile ). To bolo super. Akurat ludia co sedeli vzadu sa trosku stazovali, ze to tam trochu hucalo, cize odhlucnenie nie je az tak prepracovane.

Mam este jedneho favorita a tym je Mazda 3 Sedan 2.0 benzin. A prave tu je kamen urazu, do akeho auta ist. Viem, porovnavam Sedan a Kombik, ale su to cenovo porovnatelne auta, a do inych typu VW, Skoda, atd. nechcem ist.

Preto by som vas poprosil o radu, o nejake postrehy.

Dakujem.

Skúšal si mazdu 3 hatchback 2.0 -121KW? ešte by som sa previezol na tom a kolko chceš investovať záleží aj vela od výbavy čo tam chceš mať .
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.2.2016 , 17:59   Citovat  

no nesoferoval som ju este, planujem. A investovat tak okolo 18000e, nakolko obe stoja priblizne rovnako. U mazdy by som siel do vybavy Attraction (len ta je bez 18" diskov, a doplatenie je asi 700e) a u Hondy do Elegance.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 22.2.2016 , 18:59   Citovat  

to JurajP: A o krátkém Civicovi si neuvažoval? Prostornost v kabině je shodná s Tourerem, kufr má nějakých 400L + díra pod podlahou na rezervu a nebudeš se tahat se zbytečnými kily kombíku navíc. Samozřejmě záleží na časovém horizontu, kdy asi budeš chtít mít rodinu a na jak dlouho si chceš auto pořizovat Úsměv
5D vs. Tourer bude lehčí, svižnější a ve stejné výbavě levnější.
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.2.2016 , 19:33   Citovat  

no tak tu 121kw za to nekupiš a tá je len v dvoch najvyšších výbavach REVOLUTION a REVOLUTION TOP.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.2.2016 , 20:40   Citovat  

ale vo verzii 88kw, typ Sedan kupim za cca. 18700e.

2bep:
neuvazoval som o 5D civicu. Tam nejak neberiem tu zadnu cast, ktora je na kombiku v pohode. Auto planujem tak aspon na 7-8 rokov, preto chcem ist aj do japonskeho auta, lebo dufam, ze 7-8 rokov pobezi bez nejakych vacsich problemov. Rodinu tak si myslim, ze do 3-4 rokoch by bolo prve dieta.

Este otazocka: Mam moznost ist este vyskusat zajazdit si na civicu. Lenze nemaju k dispozicii Tourer, ale len 5D. Je to jedno, alebo mam ist do predajne, kde maju Tourer?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina