Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Článek : Špatně Vám svítí Accord 7g?
Fórum: Exteriér
6
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 4
markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2016 , 22:58   Citovat  

Velmi šťastný v hospodě s týmto neviem či pochodíš Úsměv. V skratke, je to porovnanie dvoch projektorov (ani jeden z nich sa oficiálne do auta nemontujú, sú to čisto aftermarketové záležitosti). Horný projektor je bixenónvoý FX-R, do ktorého sa dávajú výbojky D2S.
Dole pod ním je namierený projektor Mini H1 (takisto bixenón) do ktorého idú len čínske výbojky H1 (pozor, niektorí čínsky výrobcoia rapídne zdvihli kvalitu a ich výbojky za nejaké šroty označiť naozaj nejde, práveže som bol hooodne prekvapený nameranými výsledkami.

Názov "clear" v projektore FX-R na tom obrázku značí, že tam dodatočne bola osadený číra optika. Rozdiel medzi optikou fresnel a clear si nájdi o pár príspevkou späť a hned pochopíš rozdiely - číra optika je razantne lepšia, ostrejšia a netuším ktorý pako zadal do výroby optiku fresnel. Nájdeš ju často však i v BMW, Opel, i v Hondáckych svetlách (u niektorých modeloch 7G).

Do Accord 7G sa OEM montoval iba "low beam" projektor stanley. Tento projektor je vo svojej podstate dobrý, ničmenej mu chýba bixenónový mód a trpí tiež jemnou kozmeticko výrobnou vadou, ale nič čo by bolo nejaké znatelnejšie... Väčšina projektorov je však už po 100-150 000 km po svojej kondícii, výbojky ani nehovoriac.

Každý projektor má svoje prednosti. V prípade FX-R napr. vidíš že svieti troška širšie ako mini H1, mám ich doma a presne to som i nameral. Projektor FX-R tiež má lepšie rozloženú intenzitu, je to rovnomernejšie, nemá síce v strede toľko lumenov, na druhú stranu zas získava v práve v tej rovnomernosti. Pri projektore H1 to je zas tak že páli hodne lumenov do stredu, a ako sa človek posúva od stredu preč intenzita pomerne silno klesá.

Na rovinu, toto sa s halogénmy nedá ani náhodou zrovávať...to je proste uplne iná liga.

Veĺa ľudí si hlavne myslí že xenóny majú svietiť bielo (bavím sa teraz keď sa človek pozre detailne na čočku a o 4300K výbojkách) - BLBOSŤ - JE to tipický znak 4 a viac ročných výbojok, ktoré už maju cca 20-30 % svojej životnosti dole! Výbojka OSRAM po 200 hodinách stratí až 17% svojej pôvodnej svietivosti!
Už som to postoval X krát, výbojka 4300K svieti nažltlo. To že z dialky to svieti bielo až niekedy modrasto, je znakom lomu svetla a uhlu dopadu. Ľudia, ktorý si montujú 6000K (nebodaj 8000K) hid kity sú padnutý na hlavu, teraz v zime ich stretávam a vidia tak 3 metre pred seba (hlavne nech to dobre vyzerá, Fast and Furios style).

Ak chceš vedieť viacej, kludne napíš otázky, rád zodpoviem.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 13:38   Citovat  

markos napsal:
Velmi šťastný v hospodě s týmto neviem či pochodíš Úsměv. V skratke, je to porovnanie dvoch projektorov (ani jeden z nich sa oficiálne do auta nemontujú, sú to čisto aftermarketové záležitosti). Horný projektor je bixenónvoý FX-R, do ktorého sa dávajú výbojky D2S.
Dole pod ním je namierený projektor Mini H1 (takisto bixenón) do ktorého idú len čínske výbojky H1 (pozor, niektorí čínsky výrobcoia rapídne zdvihli kvalitu a ich výbojky za nejaké šroty označiť naozaj nejde, práveže som bol hooodne prekvapený nameranými výsledkami.

Názov "clear" v projektore FX-R na tom obrázku značí, že tam dodatočne bola osadený číra optika. Rozdiel medzi optikou fresnel a clear si nájdi o pár príspevkou späť a hned pochopíš rozdiely - číra optika je razantne lepšia, ostrejšia a netuším ktorý pako zadal do výroby optiku fresnel. Nájdeš ju často však i v BMW, Opel, i v Hondáckych svetlách (u niektorých modeloch 7G).

Do Accord 7G sa OEM montoval iba "low beam" projektor stanley. Tento projektor je vo svojej podstate dobrý, ničmenej mu chýba bixenónový mód a trpí tiež jemnou kozmeticko výrobnou vadou, ale nič čo by bolo nejaké znatelnejšie... Väčšina projektorov je však už po 100-150 000 km po svojej kondícii, výbojky ani nehovoriac.

Každý projektor má svoje prednosti. V prípade FX-R napr. vidíš že svieti troška širšie ako mini H1, mám ich doma a presne to som i nameral. Projektor FX-R tiež má lepšie rozloženú intenzitu, je to rovnomernejšie, nemá síce v strede toľko lumenov, na druhú stranu zas získava v práve v tej rovnomernosti. Pri projektore H1 to je zas tak že páli hodne lumenov do stredu, a ako sa človek posúva od stredu preč intenzita pomerne silno klesá.

Na rovinu, toto sa s halogénmy nedá ani náhodou zrovávať...to je proste uplne iná liga.

Veĺa ľudí si hlavne myslí že xenóny majú svietiť bielo (bavím sa teraz keď sa človek pozre detailne na čočku a o 4300K výbojkách) - BLBOSŤ - JE to tipický znak 4 a viac ročných výbojok, ktoré už maju cca 20-30 % svojej životnosti dole! Výbojka OSRAM po 200 hodinách stratí až 17% svojej pôvodnej svietivosti!
Už som to postoval X krát, výbojka 4300K svieti nažltlo. To že z dialky to svieti bielo až niekedy modrasto, je znakom lomu svetla a uhlu dopadu. Ľudia, ktorý si montujú 6000K (nebodaj 8000K) hid kity sú padnutý na hlavu, teraz v zime ich stretávam a vidia tak 3 metre pred seba (hlavne nech to dobre vyzerá, Fast and Furios style).

Ak chceš vedieť viacej, kludne napíš otázky, rád zodpoviem.

Super osvěta, díky za informace. Rozdíl mezi halogenem a xenon výbojkou je mi znám (tedy podstata emise, teploty, vyvolání, spotřeby atd... prostě teorie Velmi šťastný ), ale netušil jsem jaký je rozdíl v tom světelném kuželu, resp. v lomu. Co se týče těch jantarů, kteří tam rvou nesmyslně výkonné výbojky nebo nějaké pofidérní "číny" tak v tom s tebou na 100% souhlasím. O fresnelu a čiré optice jsem již neco četl a dal bych i ruku do ohně za to, že jsem to četl v nějakém tvém příspěvku. S každým tvojím dalším komentem, příspěvkem a informací se jen postupně utvrzuji, že provedu s tvou pomocí repas světlometů. Samozřejmě se ale budu držet při zemi a dle tvého doporučení to bude jen repas parabol a výměna D2S výbojek.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 15:05   Citovat  

Ono repas je vždy repas a novú parabolu nenahradí. Neviem, aká je svietovosť nových projektorov Stanley (OEM v Honda A7G), takže to nie je s čím porovnať. Ďaľšia vec je, že hrúbka novej vrstvy určite nie je rovnaká ako hrúbka povodnej vrstvy - hrúbka vrstvy má vplyv na celkový výkon, vytvára geometriu celého projektoru. Už som videl čo toto nedodržanie správnej hrúbky dokáže - svietovosť bola sotva polovičná ako u nových projektorov (bolo to u projektorov pre BMW 5er).
Aká hrúbka tam je od výroby, to sa dá zistiť jedine laboratórne, a momentálne nemám v práci vybavenie na to.

Je to samozrejme na každom človeku, akú voľbu si vyberie, ale podla mňa sa lepšie javí nový projektor H1 i za cenu, že tam pôjde aftermarket elektronika a aftermarket výbojky.

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2016 , 15:14   Citovat  

Mourl napsal:
Já si to myslel že tam je jenom ta clonka,chtěl jsem mít jistotu.No jinak paraboly jsem našel na polském aukru.Už jsou na cestě Úsměv vyšlo to cca 1600kč za obě i s poštovným.
Až přijdou, tak je stejně pošlu na repas i když na fotkách vypadají fakt dobře.Pak už to jenom přehodím.

Tak paraboly jsou doma Je to tam. vypadají fakt jako nové, tak teď jsem na vážkách zda-li jsou po repasi,nebo jsou opravdu tak zachovalé,nebo jestli je mám pro jistotu hodit na repas,nebo rovnou zkusit nahodit?
Chjo,to by chělo aby to někdo viděl a řekl co si myslí..../kdyby tak nemusel dolu ten nárazník/ naštvanej

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2016 , 15:33   Citovat  

Daj fotku. Ak sú skoronové, tak by som ich asi nahodil, pretože ono ti za rok neopadajú. Inak odporúčam tie sáčky na pohlcovanie vlhkosti vysušiť, vlhkosť robí vo svetle veľký bordel...

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2016 , 15:56   Citovat  

markos napsal:
...Inak odporúčam tie sáčky na pohlcovanie vlhkosti vysušiť...

Jako že sáčky,které tím pohlcováním vlhkosti nabobtnají div neprasknou vysušíš a dáváš je zpátky???

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2016 , 16:59   Citovat  

To se strašně špatně fotí Velmi šťastný ještě telefonem Se stydím
Koukni teda tady: tudy odkaz on ten foťák vytáhne to nejhorší.Na první pohled je vrstva hezky celistvá.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2016 , 17:25   Citovat  

Mám pocit takto z fotiek že ich niektor repasoval. Vyzerajú ako z auta čo má najazdených 40-50 tisíc kilometrov...
TIe sáčky skús dať na radiátor alebo možno i do mikrovlnky. Ono sa dajú aj kúpiť, žial ale tuším 500 som našiel min. množstvo. Nebudeš potom riešiť potiace sa svetlá. Hlanve bacha, ono sa tie sáčky zvyknú prepáliť a rosypať a to sa priprav na vyplachovanie svetlometu (nič vážne, teplá voda a cez noc vysušiť).

Keď ich nahodíš, tak ťa poprosím, urob niekde fotku asi 3-4 metrov od steny, čekneš si cut off. A dopraj si aj nové výbojky, so starými to je škoda peňazí tie paraboly ( staré myslím 4-5 rokov)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2016 , 18:58   Citovat  

Než ty paraboly přišly, byl jsem 100% rozhodnutý je poslat na repas.Potom co jsem je rozbalil jsem začal pochybovat a ty jsi to teď dorazil Velmi šťastný Takže poslat na repas nebo ne? chtěl bych mít 100% jistotu že to prostě bude OK abych to třeba zase za 2 roky nemusel znovu řešit...
Výbojky mám půl roku staré a změna byla fakt poznat je to dobrý dával jsem 4300K od GE

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2016 , 19:14   Citovat  

markos napsal:
...Ono sa dajú aj kúpiť, žial ale tuším 500 som našiel min. množstvo...

Nevím jaké rozměry jsou potřeba,ale dají se sehnat i některé,kde nemusíš koupit od 500 kusů. Třeba tady konkrétně balení s 10 kusy tudy odkaz
Pokud je to ono tedy,dal jsem jen odkaz namátkou na jeden z mnoha...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2016 , 19:40   Citovat  

je to dobrý to je ono Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2016 , 23:04   Citovat  

Prebraté zo "Svíť líp"

Často se nás ptáte, proč montujeme do bixenonových projektorů čiré čočky. Důvod je jasný. Pouze 100% čirá čočka z optického skla zajistí nejvyšší světelný výkon, ostrý kontrast osvětlené plochy a snadnější nastavení světel na regloskopu. Pokud chcete ze svých světel dostat maximum, bez čiré čočky se neobejdete.
Příklad na fotce: stejný projektor Hella HKM, stejné výbojky D1S 4300k, stejné trafo a vzdálenost. Rozdíl je pouze v použité skleněné čočce.

11401562_695286377249984_7880963500680048164_n.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
11401562_695286377249984_7880963500680048164_n.jpg, 25.89 kB

Johny je teď offline  Johny
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.3.2016 , 16:08   Citovat  

Má někdo tip, kde sehnat čočky do poface světel (halogen)? Zjistil jsem že mi obě dvě praskly. Svítí to sice pořád dobře, ale prostě je to prasklý Smutný

Taky uvažuju, že bych rovnou přešel na xenony, nějaké tipy nebo stačí koupit H1 výbojky, zapojit elektriku a pořešit naklápění?

Předem díky

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2016 , 17:57   Citovat  

Dneska jsem se půl dne bavil s výměnou repasovaných parabol + čočky Morimoto.

Paraboly byly v překvapivě dobrém stavu a myslím, že repas ani nebyla nezbytně nutná. Čekal jsem to po těch letech podstatně horší.

Je vidět, že povrch má náběh na praskání a olupování, ale není to takový extrém jako v článku o repasi.

No uvidíme jízdu večer, ale myslím že na případném zlepšení budou mít hlavní podíl ty čočky.

Tímto díky Markos za repasované paraboly přátele

Jinak OEM čočky jsou tím pádem na prodej.

IMG_0962.JPG

IMG_0962.JPG, 160.08 kB

IMG_0963.JPG

IMG_0963.JPG, 184.3 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2016 , 18:30   Citovat  

Krása, daľší spokojný majiteľ Úsměv Všimol som si, že často je jedna parabola OK a druhý býva v horšom stave, nechápem prečo tomu to tak je. V každom prípade, tvoje paraboly vyzerajú naozaj v pohode. Čistota čočiek má naozaj zásadný vplyv, pretože už malá vrstva nečistôt spôsobí že svetlo sa značne pohltí a neprechádza ďalej.

Čakám teda na večerný test Úsměv. Ak by ti to bolo málo a uvažoval si nad svetelným upgradom, tak si počkaj na bixenónové riešenie Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2016 , 8:14   Citovat  

Tak místo večerního testu proběhla kontrola víček zevnitř pořádnej výtlem Snad dnes...

Jinak na jednom světle se mi nepodařilo úplně doladit cut-off v místě lomu paprsku, papírové kroužky od Morimota nestačily. Ideální byla podložka mezi držák čočky a parabolu, ale neměl jsem delší samořezky na uchycení, tak jsem to nechal tak Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2016 , 12:03   Citovat  

Čo myslíš pod pojmom "doladenie"? Ono, tie krúžky tam nie sú nutné, je to voliteľná záležitosť. Všeobecvne sa vzdialenosť medzi parabolou a čočkou upravuje pre získanie farbnejšieho cut off, ale neprináša to žiadne zlepšenie čo sa týka výkonu.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2016 , 18:04   Citovat  

Jedno světlo nemá ostrý cut-off v místě lomu vodorovně - šikmo. Je to oproti druhému světlu rozmazanější. Na druhém světle stačily tři kroužky a rozhraní je pěkně ostré po celé šířce paprsku.

Problém s tím není, spíš mě překvapilo, jaký je rozdíl mezi dvěma světly...

Jestli si vzpomenu, tak zkusím někdy večer vyfotit.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2016 , 20:59   Citovat  

Krycie sklo, žiarovka je OK?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2016 , 9:44   Citovat  

Včera som testoval Úsměv

WP_20160403_006.jpg

WP_20160403_006.jpg, 274.54 kB

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2016 , 11:43   Citovat  

Tak dnešní ranní fotka...

Subjektivně to svítí víc, ale musím ještě zajet seřídit, protože pravé světlo svítí o dost níž.

Cut-off.JPG

Cut-off.JPG, 215.01 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2016 , 23:39   Citovat  

Jo, behni na regloskop, po demontáži svetiel sa to môže pohnúť.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2016 , 23:41   Citovat  

Ja som dnes tiež testoval.

DSC03250.JPG

DSC03250.JPG, 808.48 kB

DSC03257.JPG

DSC03257.JPG, 784.66 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2016 , 11:57   Citovat  

Bol by záuujem o LED hmlovky? . Na požiadanie je možné inštalovať žltú fóliu pre žlté svetlo Úsměv Len upozorňujem že ot nie je plug and play ale šikovný si určite poradia

Nabirak je teď offline  Nabirak
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2016 , 22:43   Citovat  

Ty mlhovky se budou dat zapojit jako denni sviceni ?
Na kolik by tak vysla sada?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2016 , 23:08   Citovat  

Nie su ako denné svieteie homologované. Cenu ešte nemám, predpokladám však okolo 3000 kčs.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2016 , 10:55   Citovat  

Hoši čaute! Mám dobré správy!

Našiel som nový bixenónový projektor, ktorý by nám zapadol do Hondy. Pasujú doň OEM výbojky D2S, čím by odpadala nutnosť kúpy balastov.

Preverujem zaslanie vzorku, hneď ako príde, Vám dodám viacej info.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2016 , 13:05   Citovat  

To mě zajímá,to by byli potřeba už jen ty projektory a distanční kroužky Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2016 , 13:13   Citovat  

Presne! A preverujem i nový LED projektor, postol som ho do "Vše o A7G".

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2016 , 16:00   Citovat  

Ďaľšia novinka!

LED hmlovky pre A7G!

3000K alebo 6000K varianta

Obsah fóra Honda-club.cz