Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Poradíte někdo s povinným ručením???
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
rallyart84 je teď offline  rallyart84
PříspěvekZaslal: 18.6.2008 , 17:28   Citovat  

Ahoj všem klubistům. V nejbližší době budu řešit povinné ručení a nemám zdání, zda se hrabat hodiny a hodiny na ofiko stránkách všech možných i nemožných pojištoven, zkoumat která mi nabídne lepší podmínky a nebo využít pro sjednání různé internetové zprostředkovatele? např. tudy odkaz
Jedná se mi o to, zda s tím máte někdo nějáké zkušenosti a využili takovýchto zprostředkovatelů? je jedno jestli je to, který jsem uvedl nebo jiný. Předem děkuji za komenty.
Ciao Marty
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.6.2008 , 23:14   Citovat  

jestli nechceš míti problémy...nedělej si ho u podnikatelský...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hanis je teď offline  hanis
PříspěvekZaslal: 18.6.2008 , 23:15   Citovat  

PAKO napsal:
jestli nechceš míti problémy...nedělej si ho u podnikatelský...

jako proč ?
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.6.2008 , 23:18   Citovat  

prej to online trvá . ber českou OK pobočky maj všude, jsou spolehlivy a nejsou drahy OK o podnikatelský jsem taky slyšel samy špatny refence (kamoš rozbil avant A4 a museli se soudit), u kooperativy se musi psat řidič KO no a časem dostaneš bonus 5%, 10% ,... tušim
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.6.2008 , 23:20   Citovat  

hanis napsal:
jako proč ?

protože by ses nemusel doplatit je to dobrý Bývala tam spoluúčast i při povinnym šuk Děláš si ho kvůli zákonu,ale hlavně proto,abys neplatil nic,když někoho trefíš.Bylo to,myslim,10%,takže sundáš šikovně pána s A8 v plný výbavě,uděláš z toho totálku a ještě zaplatíš cirka 300tis spoluúčast.. Lucy
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.6.2008 , 23:22  Naposledy upravil M@jk dne 18.6.2008 , 23:24, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdravím, jestli mohu doporučit i naší zkušenost, žena má na sebe auto psané, není drahá ani 2. pojišťovna v ČR, Kooperativa ... a v rámci Pojištění odpovědnosti z provozu mot.vozidla - povinné ručení máš i živelné ... kroupy, vichr atd. ... pokud by si chtěl, mám kolegyni (sám v KOOP dělám) kamarádku v Kooperativě, může Tě pojistit - vše ochotně vysvětlí a ještě si můžeš na autě připojistit čelní okno, do 10t za 750,- ročně a do 20t za 1.500 ročně atd. ...

Také máš bonusy za bezeškodní průběh pojistné smlouvy, po roce cca 5% atd.

Pokd by si měl zájem, můžeš mne kontaktovat ...
   Návrat  
zelda46 je teď offline  zelda46
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.6.2008 , 23:24   Citovat  

TRIGLAV

1,6 92KW= 2400kc rok.
   Návrat  
javal je teď offline  javal
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.6.2008 , 23:32   Citovat  

s kooperativou můžu pomoct..a daj se i ty slevy vymyslet Mrk

jinak to s tím řidičem je pravda, ale ne u povinného ručení, ale u havárky - a jsou varianty lacinější (řidič) a normální (komplet posádka) ..a jde tam o trvalé následky na zdraví..
   Návrat  
Nick je teď offline  Nick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.6.2008 , 23:50   Citovat  

zelda46 napsal:
TRIGLAV

1,6 92KW= 2400kc rok.

By mě zajímalo kolik by mi dal Triglav když by do mě někdo u něj pojištěný naboural. I když radši to ani znát nechci Tak to valím bulvy Máte někdo zkušenosti?
Jinak naboural do mě jeden pán, měl to pojištěný u český, já taky. A fakt mi to zaplatili všechno do týdne, nekecám, až sem se divil HaHaaa Ale co vím z doslechu, tak jsou v dobrý Kooperativa, Česká a Allianz (asi dražší).
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.6.2008 , 23:59   Citovat  

Nick napsal:
By mě zajímalo kolik by mi dal Triglav když by do mě někdo u něj pojištěný naboural. I když radši to ani znát nechci Tak to valím bulvy Máte někdo zkušenosti?
Jinak naboural do mě jeden pán, měl to pojištěný u český, já taky. A fakt mi to zaplatili všechno do týdne, nekecám, až sem se divil HaHaaa Ale co vím z doslechu, tak jsou v dobrý Kooperativa, Česká a Allianz (asi dražší).

Ono Nicku, stačí počítat: hypoteticky ... u Triglavu si vezme pojistku kupříkladu, opravdu hypoteticky 100.000 klientů za výše avizovanou částku 2.400,-. Což v sumě pojistného činí 240.000.000,-, takže pokud budeš míti kupříkladu C5G a stane se totálka, obecná či obvyklá cena na trhu vozu bude, berte mne s rezervou, cca 50.000,- tak těch 50.000,- je z 240.Mio ... zlomek. A to může mít ještě Trigrlav i jako každá jiná pojišťovna zajistitele tuzemského či zahraničního ... tzv. pojišťovnu pojišťovny ... takže pokud má, není co řešit - JEN VELMI POZORNĚ ČÍST VOP - Všeobecné obchodní podmínky a PP - Pojistné podmínky ... = ZÁKLAD POJISTNÉ SMLOUVY ... !!!
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 0:26   Citovat  

"zajistitele" mít musí,bez toho tu nemůže nic nabízet.. Šel jsem teď k allianz,všechno asi korekt,jsem tam se sklama,zvýšenou asistencí skoro za desítku u 98kW..Bonusy jsem neuváděl,jsem na to lempl Se stydím Jinak zmiňovaná Česká je v klidu.Není nejlevnější,ale co se týče aut,je po dodání veškerých podkladů dost rychlá.Kooperativu jsem měl jako první a taky nikdy nebyl problém..Jenže já ještě nic kromě proplacení čelního skla po žádný pojištťovně nic nechtěl,tak ani nevim jestli jsou dobrý HaHaaa
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 1:32   Citovat  

zelda46 napsal:
TRIGLAV

1,6 92KW= 2400kc rok.

Ono u vetsiny pojistoven zalezi na stari auta, na veku majitele, na bydlisti apod... a pak kdyz odpocitas polozky, jako jsou asistence, pravni pomoc, servisni hodiny zdarma, pojisteni celniho skla..., tak se dostanes na hezkou castku u vetsiny pojistovny...

Dneska mi kamarad (co dela pojisteni a fin. zabezpeceni) vypravel, ze jeden z jeho klient, co chtel nejlevnejsi havarijko (dostal ho) se skoro rok hadal s pojistovnou o zaplaceni cca 250tis kc za totalku auta, dostal 50tis a nakonec mu pojistovna vypovedela smlouvu..., takze jak rikam "Nejsme tak bohati, abychom si mohli dovolit levne veci" pořádnej výtlem
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 6:07   Citovat  

bordel napsal:
Ono u vetsiny pojistoven zalezi na stari auta, na veku majitele, na bydlisti apod... a pak kdyz odpocitas polozky, jako jsou asistence, pravni pomoc, servisni hodiny zdarma, pojisteni celniho skla..., tak se dostanes na hezkou castku u vetsiny pojistovny...

Dneska mi kamarad (co dela pojisteni a fin. zabezpeceni) vypravel, ze jeden z jeho klient, co chtel nejlevnejsi havarijko (dostal ho) se skoro rok hadal s pojistovnou o zaplaceni cca 250tis kc za totalku auta, dostal 50tis a nakonec mu pojistovna vypovedela smlouvu..., takze jak rikam "Nejsme tak bohati, abychom si mohli dovolit levne veci" pořádnej výtlem
hm takže radši za nic platíme víc , já u triglavu jsem. Přepokládám,že můj vztah s pojišťovnama bude stejnej jak dosud(už 16let ) takže ten,že solím a solím, tak proč solit zbytečně moc.
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 6:22   Citovat  

hanis napsal:
jako proč ?
protože poškozeným neplatí výši poškození v plném rozsahu z větší části pojistných událostí.Poškozený si připadá jak ten co je špatnej když chce mít plnohodnotnou opravu zaplacenou...a v nejednom případě to končí ve vymáhání rozdílu peněz na pojistníkovy.měl jsem auto u podnikatelský...to auto bouralo a podnikatelská prostě zaplatila 1/3 v laciném neznačkovém servise poškozenému...Tchýni nabourali 2006 22.12. a dodnes neustále není od nich ani 1kč.pořád jim něco chybí v dokumentaci...nebo nedojde atd...že jsou útržky od české pošty je nezajímá...prostě pojišťovna 1a OK a nejsem první ani poslední...zeptej se v servisech...jak se jim podloměj kolena když někdo přijede na opravu a hlásí že viník je u podnikatelský
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 7:04   Citovat  

bordel napsal:

souhlas OK

já mám českou a to z toho důvodu ( mám poviný, krádež a živel ) že když jsem blb a někoho nedejbože trefim, tak chci aby měl vše v klidu. navíc pojištění skla za 500,- a neřeší kolik stojí
určitě se daj sehnat levnější, ale s českou nevim o jediném problému

kooperativu jeden chválí druhej na ni nadává, tak že nevim. Ale slyšel jsem o pár případech kdy se jim nechtělo moc platit. Na ITR vyšla podstatně dráž než česká
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 7:39   Citovat  

Dejf napsal:
souhlas OK

já mám českou a to z toho důvodu ( mám poviný, krádež a živel ) že když jsem blb a někoho nedejbože trefim, tak chci aby měl vše v klidu. navíc pojištění skla za 500,- a neřeší kolik stojí
určitě se daj sehnat levnější, ale s českou nevim o jediném problému

kooperativu jeden chválí druhej na ni nadává, tak že nevim. Ale slyšel jsem o pár případech kdy se jim nechtělo moc platit. Na ITR vyšla podstatně dráž než česká

No vidíš, mám zas Koopky platila v pohodě,ale na Českou jsme čekali přes půl roku (jak viník, tak tehdy ještě my jsme byli klienty České..)
   Návrat  
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 7:40   Citovat  

M@jk napsal:
Zdravím, jestli mohu doporučit i naší zkušenost, žena má na sebe auto psané, není drahá ani 2. pojišťovna v ČR, Kooperativa ... a v rámci Pojištění odpovědnosti z provozu mot.vozidla - povinné ručení máš i živelné ... kroupy, vichr atd. ... pokud by si chtěl, mám kolegyni (sám v KOOP dělám) kamarádku v Kooperativě, může Tě pojistit - vše ochotně vysvětlí a ještě si můžeš na autě připojistit čelní okno, do 10t za 750,- ročně a do 20t za 1.500 ročně atd. ...

Také máš bonusy za bezeškodní průběh pojistné smlouvy, po roce cca 5% atd.

Pokd by si měl zájem, můžeš mne kontaktovat ...

750 ročně za čelní?? To je trochu moc ne? Já platil u České 500,-
   Návrat  
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 7:44   Citovat  

PAKO napsal:
protože poškozeným neplatí výši poškození v plném rozsahu z větší části pojistných událostí.Poškozený si připadá jak ten co je špatnej když chce mít plnohodnotnou opravu zaplacenou...a v nejednom případě to končí ve vymáhání rozdílu peněz na pojistníkovy.měl jsem auto u podnikatelský...to auto bouralo a podnikatelská prostě zaplatila 1/3 v laciném neznačkovém servise poškozenému...Tchýni nabourali 2006 22.12. a dodnes neustále není od nich ani 1kč.pořád jim něco chybí v dokumentaci...nebo nedojde atd...že jsou útržky od české pošty je nezajímá...prostě pojišťovna 1a OK a nejsem první ani poslední...zeptej se v servisech...jak se jim podloměj kolena když někdo přijede na opravu a hlásí že viník je u podnikatelský

Že je podnikatelská hrozná, to jsem věděl ale že až takhle...to je docela mazec Tak to koukám!
PS: Triglav nebrat.....respektive vzít můžeš ale jen v případě že nebudeš mít nikdy žádou pojistnou událost Velmi šťastný
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 7:47   Citovat  

Robik napsal:

PS: Triglav nebrat.....respektive vzít můžeš ale jen v případě že nebudeš mít nikdy žádou pojistnou událost Velmi šťastný
to mě zajímá -proč?
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 7:58   Citovat  

Hellborn napsal:
No vidíš, mám zas Koopky platila v pohodě,ale na Českou jsme čekali přes půl roku (jak viník, tak tehdy ještě my jsme byli klienty České..)

jojo, je to možný

zbývá jen doufat, že bude vše ok
   Návrat  
ARTMLE9 je teď offline  ARTMLE9
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 8:15   Citovat  

taky mam u triglavu zkusenosti ze nez papirove neco vyresi, trva to i nekolik mesicu. nakonec jsem od nich odesel a potrvzeni o beznehodovostnim prubehu mi posilali 3 mesice i kdyz ze zakona na to maji mesic
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 17:35   Citovat  

Robik napsal:
750 ročně za čelní?? To je trochu moc ne? Já platil u České 500,-

Ono je skutečně 250,- Kč obrovský rozdíl ... Každá pojišťovna má něco. Česká nemá živelku ... tedy alespon, co vím, pokud má tak pardon, ale za cenu Pojištění odpovědnosti máš v pojištění i živelku a to, když padají kroupy či se něco stane jimého, tak Ti nevadí 250,- Tak to koukám!
   Návrat  
rallyart84 je teď offline  rallyart84
PříspěvekZaslal: 23.6.2008 , 13:16   Citovat  

Koukám, že diskuze se hezky rozeběhla Úsměv každopádně moooc všem děkuji za rady a zkušenosti. Ted mi ještě zbývá otázka, zda oslovit přímo pojišťovnu, nebo nějákého zprostředkovatele?? např. tudy odkaz nebo tudy odkaz atd....
Díkes za reakce
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.6.2008 , 15:36   Citovat  

Já přes Českou už řešil 2 bouračky a nedoporučuju. Jsou nejdražší a u každé bouračky jsem čekal minimálně 4-5 měsíců na plnění. Známí maji stejnou zkušenost. Do 5 dnů to řeší jen v reklamě, jenom než se likvidátor uráčí přijít to jim zabere klidně 2 měsíce. A to jsem to podruhý plnil z havárka taky u nich, kdy by to mělo jít ještě rychlejš. Povinný na obsah 2.2 u nich vychází o víc než 2000 dráž než u Generali (9500 vs 7500 - nepočítám bonusy) a havárko mi spočetli po milostivejch x slevách na cca 12.000,- / rok, zatímco např. ČSOB mi za stejných podmínek a na stejnou částku pojistila za 4800,-/rok a bez řečí.

Jinak nejlevnější pojištění nabízí díky výhodným smlouvám s ČPP tato skupina: tudy odkaz

2000-2500 ccm za 4900,-/rok, to jde.
   Návrat  
Redy je teď offline  Redy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 14:27   Citovat  

Mám dotaz, kupoval jsem 2.4.2011 auto, 12.4. jsem zrušil pojistku, s autem nejezdil a 25.4. jsem si sjednal novou levnější a s autem zase začal jezdit...jenže...auto bylo napsáno na mě a 13dní nemělo zařízenou pojistku a teď mi přišel domů dopis, že dlužím 820,- pač jsem byl nepojištěněj Tak to koukám! máte nějaké rady? tohle se mi fakt nechce platit to snad ne
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 14:32   Citovat  

Redy napsal:
Mám dotaz, kupoval jsem 2.4.2011 auto, 12.4. jsem zrušil pojistku, s autem nejezdil a 25.4. jsem si sjednal novou levnější a s autem zase začal jezdit...jenže...auto bylo napsáno na mě a 13dní nemělo zařízenou pojistku a teď mi přišel domů dopis, že dlužím 820,- pač jsem byl nepojištěněj Tak to koukám! máte nějaké rady? tohle se mi fakt nechce platit to snad ne

To máš blbý... Auto,které má RZ, musí mít povinné. Za každý den,kdy je vozidlo bez pojistky, tak se platí pokuta kanceláři pojistitelů nebo komu... S tím nic nenaděláš,za blbost se platí...
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 14:37   Citovat  

A cos čekal? Že to vyšumí? Holt za blbost se platí...pokud vím nijak se z toho vykroutit nemůžeš. Platba se pohybuje u osobáku v rozmezí 50-70Kč/den nepojištění. A být Tebou, tak bych to zaplatil:
citace:
Vymáhání příspěvku do garančního fondu

Na základě § 24c zákona č. 168/1999 Sb. vycházíme z informací o pojištěných vozidlech a jejich porovnání s Centrálním registrem vozidel podle § 15 téhož zákona.

Pokud ČKP zjistí nepojištěné vozidlo, pak zasílá výzvu k úhradě příspěvku, který narůstá každým dnem, po který je vozidlo nepojištěno. Obeslaná osoba má zákonnou 30 denní lhůtu na úhradu příspěvku, anebo doložení, že vozidlo neprovozovala v rozporu se zákonem. Ke komunikaci s ČKP slouží „Dotazník“ s podrobným návodem, který je k výzvě přiložen. Pokud obeslaný na výzvu nereaguje ani neuhradí příspěvek, nebo pokud nedoloží údaje, které obeslaný tvrdil, následuje proces vlastního vymáhání příspěvku. Ten může pokračovat předáním či prodejem pohledávky inkasní společnosti. Zahájením vymáhání se vymáhaná částka navyšuje o náklady spojené s vymáháním. Pokud ani tato činnost nebude mít jasný výsledek, pak může pokračovat vymáhání podáním žaloby u soudu. Samozřejmě i náklady prohraného soudního sporu navýší celkovou částku příspěvku.
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 14:40   Citovat  

mám všechny 3 auta u generali, díky tomu že bydlím na vesnici mám levnější tarif "venkov", a za poslední auto platím 2400,- /rok což není špatný ...
   Návrat  
Redy je teď offline  Redy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 15:02   Citovat  

Ok, v pohodě, díky za názory, jsem blbej, když čekám, že by tam mohla být nějaká lhůta na zavedení nového povinného nebo nejdříve upomínka apod...šup hned 800kil a nazdar je u mě sprosťárna a basta...opět to postihuje akorát slušné řidiče...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 15:07   Citovat  

Redy napsal:
Ok, v pohodě, díky za názory, jsem blbej, když čekám, že by tam mohla být nějaká lhůta na zavedení nového povinného nebo nejdříve upomínka apod...šup hned 800kil a nazdar je u mě sprosťárna a basta...opět to postihuje akorát slušné řidiče...

To, že jsi slušný Ty, neznamená, že jsou všichni a aut, která nemá povinné a bourá je pořád dost... Říká Ti něco, že neznalost zákona neomlouvá? Máš auto = máš povinností, neplníš = postih. Celkem nic složitého...

Jaká lhůta? Kdo by hradil škodu,když by jsi v té "lhůtě" boural?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Poradíte někdo s povinným ručením???
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina