Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
STK jake zavady na autě tolerují.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Strana 10 z 23
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 12:27   Citovat  

dj-bobr napsal:
Rok 98 se určitě napichovat nebude, padly tam roky 2001 a 2003 jako hraniční (benzín/diesel)

Ano,
tak by to mělo být.

Takže uvidíme.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 17:57   Citovat  

ani na emisich poradne nevi co a jak

benzin se napichuje od 2001, diesel od 2003, benzin 2004 ktery nesel spojit pres zasuvku se meril klasicky po staru, od 1.7. se zas ma neco menit
   Návrat  
mr.lucas je teď offline  mr.lucas
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 20:53   Citovat  

Zdravím kolegy hondaře, chci se podělit s mýma zkušenostma s STK + ME. Jsem z Ostravy a zatím musím říct, že je to ještě větší tragédie než jsem čekal. Smutný Už na dvou stk mě vyhodily, protože chytráci se nemají jak spojit z ECU, aby vyčetli paměť závad, prý se to musí u každého auta co má katalyzátor, tedy "řízený systém", jestli tam někde není chyba co se týká měření emisi (špatný kat., lambda apod.). Měl jsem s technikem asi 20 min. rozhovor a ikdyž jsem byl "našprtaný",
mám k dispozici ten prašivý Metodický postup měření emisi, které platí od 1.1.2016, které sesmolili tupci na MD, a stejně mi to nebylo nic platné, technik mektal, že majitel STK by mohl dostat pokutu půl mega a on osobně prý 50litrů. Říkal, že redukci honda 3pin-OBD2 nemá, a že ručně vyblikat to neumí, až že kdyby se zničila ecu tak budu po nich chtít náhradu. Jo a nakonec dodal, že už takhle odmítli kupu aut různých značek dokonce i nějakého Renaulta r.v. 2004. Jinak pro úplnost v sobotu jsem byl ve F-M v AD STK a dneska v Ostravě-Hrabová ve známém STK Tajga. Takže ti co mají auto s katem, ale nemají obd2 zásuvku, tak ať tam ani nejezdí, je to ztráta času a peněz. Což platí téměř pro všechny co mají auto r.v. 90-99/00. Protože standart OBD2/EOBD byl povinný v evropě pro benzín od 1.1.2001 (některé auta už ho měly v předstihu od MY00). Jinak v USA bylo OBD2 povinné od roku 1996, takže paradoxně, kdybych měl svého accorda coupe v US verzi tak tam ta podělaná zásuvka je. Popravdě nevím jak to vyřešit, zkusím obvolat ostatní STK v okolí. Nebo si mám koupit tu podělanou redukci......je mi z toho EU/CZ diktátu a buzerace akorát tak nazvracení, to už je na emigraci někam do civilizace. Bueee
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 21:05   Citovat  

EDIT: zde přidávám odkaz na onen Metodický postup:
tudy odkaz
- není to můj upload, našel jsem ho o víkendu, mám dojem, na offroad foru, kde mají vlákno s tohle problematikou

Jinak dle mě si ti technici na STK to vykládají špatně viz onen předpis strana 16 bod d)kontrola paměti závad
řídícího systému agregátu (řízené systémy bez OBD)
. Já to chápu tak, že by to měli dělat postaru.
Každopádně budu psát na DEKRU ať mi k tomu něco řeknou, případně i na ministerstvo....
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 21:10  Naposledy upravil HIGHTOWER dne 18.1.2017 , 21:03, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 21:59   Citovat  

Akorát jsem přesvědčený, že v Německu to nebude takový paskvil, který si každý vykládá tak jak se mu hodí nebo tak jak to pochopil.....totálně nezvládnuté jako všechno tady v tom b*rdelu. zmatenej
   Návrat  
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 13:36   Citovat  

mr.lucas napsal:
Zdravím kolegy hondaře, chci se podělit s mýma zkušenostma s STK + ME. Jsem z Ostravy a zatím musím říct, že je to ještě větší tragédie než jsem čekal. Smutný Už na dvou stk mě vyhodily, protože chytráci se nemají jak spojit z ECU, aby vyčetli paměť závad, prý se to musí u každého auta co má katalyzátor, tedy "řízený systém", jestli tam někde není chyba co se týká měření emisi (špatný kat., lambda apod.). Měl jsem s technikem asi 20 min. rozhovor a ikdyž jsem byl "našprtaný",
mám k dispozici ten prašivý Metodický postup měření emisi, které platí od 1.1.2016, které sesmolili tupci na MD, a stejně mi to nebylo nic platné, technik mektal, že majitel STK by mohl dostat pokutu půl mega a on osobně prý 50litrů. Říkal, že redukci honda 3pin-OBD2 nemá, a že ručně vyblikat to neumí, až že kdyby se zničila ecu tak budu po nich chtít náhradu. Jo a nakonec dodal, že už takhle odmítli kupu aut různých značek dokonce i nějakého Renaulta r.v. 2004. Jinak pro úplnost v sobotu jsem byl ve F-M v AD STK a dneska v Ostravě-Hrabová ve známém STK Tajga. Takže ti co mají auto s katem, ale nemají obd2 zásuvku, tak ať tam ani nejezdí, je to ztráta času a peněz. Což platí téměř pro všechny co mají auto r.v. 90-99/00. Protože standart OBD2/EOBD byl povinný v evropě pro benzín od 1.1.2001 (některé auta už ho měly v předstihu od MY00). Jinak v USA bylo OBD2 povinné od roku 1996, takže paradoxně, kdybych měl svého accorda coupe v US verzi tak tam ta podělaná zásuvka je. Popravdě nevím jak to vyřešit, zkusím obvolat ostatní STK v okolí. Nebo si mám koupit tu podělanou redukci......je mi z toho EU/CZ diktátu a buzerace akorát tak nazvracení, to už je na emigraci někam do civilizace. Bueee

Ahoj mel sem acco coupe,redukci sem si koupil,ale stejne se mi nikdy nepodarilo navazat spojeni s diagnostikou.
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 14:25   Citovat  

Asi budu za debila, ale OBD II má svojí normovanou zasuvku. Pokud v autě tahle zásuvka není, pak auto nekomunikuje v OBD II. Navíc diagnostika co komunikuje v OBD II, nemusí umět auta jiné, tedy s OBD I , či jiným protokolem, i když použiješ redukci dejme tomu z toyotího 17-pinu na OBD II.
Proto tam měli ten doadatek auta od roku... ale spíš by tam mělo být auta s diagnostickou zastrčkou a protokolem OBD II.
Toť muj názor
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 14:46   Citovat  

Tohle je na napsání stížnosti na obě STK na ministerstvo dopravy a celkově stížnost na vyšší místa, tohle přeci není normální, dyť ty lidi tam ani neví co mají dělat. Ještě že já s autem na STK nepojedu sám, protože na tohle bych opravdu neměl náladu a hlavně počítám že v Praze budou mít trochu mozek na rozdíl od Ostravy a pochopí správně metodický pokyn Tak to valím bulvy
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 14:59   Citovat  

DanTe napsal:
Tohle je na napsání stížnosti na obě STK na ministerstvo dopravy a celkově stížnost na vyšší místa, tohle přeci není normální, dyť ty lidi tam ani neví co mají dělat. Ještě že já s autem na STK nepojedu sám, protože na tohle bych opravdu neměl náladu a hlavně počítám že v Praze budou mít trochu mozek na rozdíl od Ostravy a pochopí správně metodický pokyn Tak to valím bulvy

?

No v Praze maji mozek mozna tak na STK, se zakazniky to je, zda se, horsi. Ono taky ... hadej, ve ktere perdeli se tyhle skvele zakony vytvareji.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 15:04   Citovat  

cport napsal:
?

No v Praze maji mozek mozna tak na STK, se zakazniky to je, zda se, horsi. Ono taky ... hadej, ve ktere perdeli se tyhle skvele zakony vytvareji.

Tyhle skvělé zákony jsou vytvářeny v EU, ale bohužel ten patvar co z nich vždycky ty český pitomci udělají se dělá v Praze, protože je to hlavní město a ty pitomci bohužel sedí tady. Ale furt to nemění nic na tom, že je vydaný manuál a podle toho by technici STK měli jet Mrk Což tady na těch dvou výše zmíněných STK evidentně nejedou. Jasně tam je definovaný rok auta od kterýho se tyhle nesmysly s připojováním na diagnostiku mají dělat Mrk
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 15:21   Citovat  

mas odkaz na ten manual?
   Návrat  
Budizknicema je teď offline  Budizknicema
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 15:27   Citovat  

tudy odkaz
a dokument z ministerstva dopravy ke stažení tudy odkaz
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 15:56   Citovat  

cport napsal:
?

A hádej odkud bude 90% zaměstnanců, kteří to vytvořili... Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 16:02   Citovat  

Hele to nebylo myšleno jako městorasová nenávist to co jsem psal Velmi šťastný Ale bohužel musím říct, že 90% pitomců a podvodníků co řeším v práci je z toho kraje no Se stydím Když vezmu namátkou poškrábané auta, tak Ostrava vs Praha 95:5% Velmi šťastný Ale to už jsme odbočilo od tématu úplně Úsměv Jinak mě technická čeká v únoru, tak dám potom vědět jak to dopadlo cože cože ?
   Návrat  
Trunda je teď offline  Trunda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 16:05   Citovat  

Kdo se chce šťourat ve všech možných výkladech metodiky emisí, tak tu mám parádní odkaz na stránky, kde je k této problematice nějaké poradenství. Ale závěrem je tam většinou to, že je v tom takový mrdník, že důsledkem toho prostě je jen to, že co stanice, to jiný postup a bránit se není jak, protože když není jednoznačně definováno, jak to má být, tak ani není možné se o co opřít při své obhajobě....

Prosím, zde hutné počteníčko Mrk .... tudy odkaz
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 16:08   Citovat  

DanTe napsal:
Hele to nebylo myšleno jako městorasová nenávist to co jsem psal Velmi šťastný Ale bohužel musím říct, že 90% pitomců a podvodníků co řeším v práci je z toho kraje no Se stydím Když vezmu namátkou poškrábané auta, tak Ostrava vs Praha 95:5% Velmi šťastný Ale to už jsme odbočilo od tématu úplně Úsměv Jinak mě technická čeká v únoru, tak dám potom vědět jak to dopadlo cože cože ?

A z těch 95% je 95% s A RZ a 5% T RZ... Velmi šťastný

Ale je to jen konstatování faktu - stejně policajti (na místním,kde bydlím řešili stížnost, že příslušník při sepisování protokolu měl pronést "do pr..., omajelji, nestíhám". Obrana příslušníka byla, že do pr.. něříká, maximálně do pi..... Se stydím Velmi šťastný ).
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 16:18   Citovat  

Hellborn napsal:
A z těch 95% je 95% s A RZ a 5% T RZ... Velmi šťastný

Ale je to jen konstatování faktu - stejně policajti (na místním,kde bydlím řešili stížnost, že příslušník při sepisování protokolu měl pronést "do pr..., omajelji, nestíhám". Obrana příslušníka byla, že do pr.. něříká, maximálně do pi..... Se stydím Velmi šťastný ).

Budeš se divit ale ne, v Ostravě opravdu převládají RZ na T. Jinak některý věci co píšou policajti do protokolu jsou opravdu boží Velmi šťastný A některý lidi na co si dokážou stěžovat jsou taky k pláči, ale smíchy pořádnej výtlem
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 17:58   Citovat  

Kdyz mam na lpg najeto 12000km od poslední revize (3mesice), tak neprojdu STK dokud nebudu mít novou? to mi hlava nebere
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 18:23   Citovat  

jakubM napsal:
Kdyz mam na lpg najeto 12000km od poslední revize (3mesice), tak neprojdu STK dokud nebudu mít novou? to mi hlava nebere

tady v okolí žádná STK revizi na LPG nevyžaduje Úsměv
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 18:26   Citovat  

jakubM napsal:

Najeté km přece nehrají roli. Jestli to zas někdo nepo šuk , tak stačila platná revize k datu STK. I kdyby měl na druhý den končit.
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2016 , 0:16   Citovat  

Dopis napsal:
Najeté km přece nehrají roli. Jestli to zas někdo nepo šuk , tak stačila platná revize k datu STK. I kdyby měl na druhý den končit.

na harfě mi tvrdili, že musím mít revizi každých 10000km, jinak teď neprojdu STK, když už mám od revize 12t naštvanej
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2016 , 1:06   Citovat  

jakubM napsal:
na harfě mi tvrdili, že musím mít revizi každých 10000km, jinak teď neprojdu STK, když už mám od revize 12t naštvanej

oni fakt nakonec docili akorat toho ,ze tam nekdo prijede a postrili tam personal pořádnej výtlem

pac to neni uz normalni totok Tak to valím bulvy
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2016 , 13:09   Citovat  

Když se podíváte do přílohy TP pro vozidla na LPG,tam kam se potvrzují revize,tak tam píší:

Pravidelné revize opakované po uplynutí 12-ti měsíců od data montáže nebo po ujetí každých 20 000 km od instalace zařízení se sekvenčním vstřikováním a 10 000 km u zařízení ostatních
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2016 , 13:28  Naposledy upravil HIGHTOWER dne 18.1.2017 , 21:01, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

...
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2016 , 13:37   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Noc moc článek, ale nějaké info tam je odkaz

uplne nejlepsi jen ten konec "Na co si dát pozor"
to muzem vsichny na protest zapalit pred stanic STK Velmi šťastný
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2016 , 13:52   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Noc moc článek, ale nějaké info tam je odkaz

s tim cipovanim to nemysli vazne ,na tohle uz nemam slov .. normalne asi prepisu auto na SK SPZ a vyjde me to i tak levneji nez kupovat novej katalizator ,davat original ,pdvozek ,vyfuk ,kola a kde co jeste ,vymysleli poradnou piiip naštvanej
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.1.2016 , 14:09   Citovat  

No tak to asi neprojdu ani s daily civicem, když tam mám sportovní podvozek to snad ne a Chtěl jsem si tam dát origo KYB a Eibachy, tak to taky neprojde, paráda to snad ne Fakt dementní stát tohleto, kdyby alespoň umožnili normální možnost si nechat tyhle věci zapsat do VTP jako to mají v Německu naštvanej Vždycky převezmou jen něco a udělají z toho totální exkrement to snad ne
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2016 , 14:13   Citovat  

tesim se na jaro, udelat z toho mojeho stock bude zabava pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.1.2016 , 14:16   Citovat  

Becky napsal:
tesim se na jaro, udelat z toho mojeho stock bude zabava pořádnej výtlem

Jo bude zábava před STK, holt se nebudou origo věci prodávat, ale schovávat v garáži a před STK si budeme dělat detuning night párty Velmi šťastný

Takže jdu shánět origo tlumiče a origo pružiny Velmi šťastný dále plechy s rozměrem 0,000x14 ET kravina atp Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
STK jake zavady na autě tolerují.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina