Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
STK jake zavady na autě tolerují.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Strana 9 z 23
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 20:16   Citovat  

Mourl napsal:
A co když má někdo "upravený" konektor OBD2 z důvodu např. snadné zneužitelnosti při krádeži? tzn. na polovině pinů trvalý +12V a na druhé polovině straně - ? Je to tam.
Si zase něco vymysleli....ale na druhou stranu je to diagnostika "zdarma".
jo to je celkem slusna pomsta pokud by to udelalo par lidi a schorela jim diagnostika ono by je prestalo byvit kupovat za tezke peníze none porad dokola.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Pilnajs je teď offline  Pilnajs
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 9.1.2016 , 11:14   Citovat  

No panove, sem na to taky zvedavej jak uspeju. Nedelam si z toho tezkou hlavu ale STK me čeka do 23.1. Vlastnim c5g hb vyrobeny v Kanade takze d15b7 CDM a auto je v puvodnim stavu co se svetel i tachometru v Mph tyce. jedina uprava je VTi interier ale to nepredpokladam ze by ubec nekdo resil , tulmice tam dam seriovi (misto stelovaku) a do blinkru dam obic jednovlaknovi zarovky aby mi tam nevitili pozicky. Dofam ze nebude problem kuli stitku ktery US verze nemaji, jen nalepku s vin na B sloupku u ridice Velmi šťastný

Spis by me zajimalo jestli sou schopny rozeznat swap u moji EG3 typu D13B2 + jina hlava (napr. D16Z6 bez napisu vtec na viku (svicky zepredu, svicky zezadu)) a predelani na 4-bod (manifold Z6 misto toho super karburatoru), urcite si to tady vsichni dokazou prestavit rozdily na prvni podle vizualne zrejme, ale kod i cislo motoru souhlasi se stitkem i tp , bolk je puvodni Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.1.2016 , 11:23   Citovat  

Pilnajs: jsem přesvědčen, že tohle nikdo řešit nebude. Ty techniky asi taky nebaví furt někoho buzerovat. Ověří, co ověřit musí, a tím to podle mě hasne. A nějaký interiér nebo hlava? Toho bych se nebál.
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.1.2016 , 11:27  Naposledy upravil HIGHTOWER dne 18.1.2017 , 20:51, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

...
   Návrat  
Pilnajs je teď offline  Pilnajs
PříspěvekZaslal: 10.1.2016 , 10:02   Citovat  

Minor: Ja se to take nebojim Úsměv neni ani ceho, sdilim na to stejny nazor jako ty je to dobrý
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 10.1.2016 , 16:30   Citovat  

skritek napsal:
jo to je celkem slusna pomsta pokud by to udelalo par lidi a schorela jim diagnostika ono by je prestalo byvit kupovat za tezke peníze none porad dokola.

Hehe,
ono by stačilo aby tam před námi zajel Jirka alias Speedy_S se svou Mazdou RX-Z a technik šoupnul do laufu sondu na emise a přidal plyn k 4000RPM a "lišák" udělá svou práci a mají po sondě Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 10.1.2016 , 17:02   Citovat  

M@jk napsal:
Hehe,
ono by stačilo aby tam před námi zajel Jirka alias Speedy_S se svou Mazdou RX-Z a technik šoupnul do laufu sondu na emise a přidal plyn k 4000RPM a "lišák" udělá svou práci a mají po sondě Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

STK ma po sonde a technik po fousech Velmi šťastný
   Návrat  
9turion je teď offline  9turion
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.1.2016 , 17:11   Citovat  

To tady nemame na klubu nikoho kdo dela na STK a EMISE? Velmi šťastný Hodil by se mi takovy,nevite někdo o nekom? (zadna vražda jen swap) KLidne do SZ. Provize samozrejmosti.....
   Návrat  
MSX je teď offline  MSX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2016 , 19:32   Citovat  

Takže dnes jsem jel na evidenčku do Frýdku-Místku. Ze startu jsem vypláznul pětikilo. Když jsem se po hodině a něco dostal dovnitř pán si nafotil auto z venku, stav tacho, čísla VIN, kód motoru, a disky s pneu. Tam nastal problém! Na uatě mám R15 místo R14 co by tam správně měli být. Takže bych normálně neprošel. Musel bych kola vyměnit a zapatit znova 500. Naštěstí se s pánem dalo domluvit, že kvůli ráfkum přeci nebudu pak platit 50tis. za to, že bych nestihl přepis auta který jsem řešil plnou mocí. Fotky odeslal na nějaké posouzení, předal mi papíry potřásli jsme si pravicí a naštěstí vyřízené.
Zato pán co jel na stk hned zamnou měl smůlu. Přijel s vitarou a nejdřív mu neprošlo to, že si nechal navařit na zahrádku nějaké síto pro zpevnění. Neměl od toho homologaci, tak zamítnuto. Dále offroad pneu zamítnuto, a pak mu na to auto naběhli čtyři technici s baterkama a kontrolovali spodek. Neměl homologaci ani na přední rám takže znova zamítnuto. Chudák!
Nevím jak jinde, ale nechápal jsem jak moc se všechno přitvrdilo a změnilo od té doby co jsem dělal stk po domluvě a za nějakou odměnu. Bueee
   Návrat  
Trunda je teď offline  Trunda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.1.2016 , 21:44   Citovat  

Fotit detailně kola, o tom nic nevím... zase nějaký vlastní výklad toho, jak se to má fotit?
Ale jinak cokoli, co je na fotkách vidět, to neprojde, pokud to není na autě originál, nebo to nemá homologaci... a offroadisti to mají teď hodně těžké, protože málo kdo z nich nemá auto nějak vylepšené.
   Návrat  
MSX je teď offline  MSX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2016 , 22:37   Citovat  

Pravděpodobně to bude každé stk dělat trochu jinak jako to je vždy u nějaké novely. U mě jim odeslal fotku, kde jde pak vidět celé kolo a nejdeou pořádně přečíst nápisy. Vyloženě vybíral. Takže jsem rád, že jsem natrefil na nebojácnějšího technika. V tom počtu papírování je asi malá pravděpodobnost, že to bude někdo luštit fotku od fotky. Každopádně jsem čučel. Kdysi jsem mohl přijed s kde čím na stk, pak jsem už musel sundat xenony a v předu folie na oknech, a ted už i na hloupé evidenčce by člověka nepustili kvůli jinému rozměru pneu. Ach jo... to snad ne
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 8:43   Citovat  

Trunda napsal:
Fotit detailně kola, o tom nic nevím... zase nějaký vlastní výklad toho, jak se to má fotit?
Ale jinak cokoli, co je na fotkách vidět, to neprojde, pokud to není na autě originál, nebo to nemá homologaci... a offroadisti to mají teď hodně těžké, protože málo kdo z nich nemá auto nějak vylepšené

Ahoj,
no to máš pravdu. Včera jsem mluvil se známým v jednom městě (taky offroadista) a jednoho jeho kolegu měli policisté dosti sjeti, takže to mají těžký. A říkal plno zajímavých věcí.

Viz třeba moje auto pro STK: viditelně imitace zadního Spoon křídla - dal by OEM a jinak nic, spodek a podvozek by neřešil, kola také ne, neboť mám netypický problém, v TP mám 205/45 R16 a dávám 195/50 R15 a 175/70 R13 - tudíž menší, většina dělá prý opak, dávají větší.

Auto se fotí ze všech stran a údajně na ministerstvu někdo nad těmi fotkami sedí a kontroluje je, viz třeba EUDM lampy versus USDM lampy na C5G, které mám třeba já, některé mají "Éčko", jak říkal Wheelman a tudíž se mohou použít. Pak jsem mluvil s dalším kolegou a ten říkal, že moje auto projde bez problémů STK.

No uvidíme.
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 9:02   Citovat  

MSX napsal:
a ted už i na hloupé evidenčce by člověka nepustili kvůli jinému rozměru pneu. Ach jo... to snad ne

to neni nic novýho, mě taky nechtěli udělat evidenčku na accorda protože byl na kolech 195/65 R15 a v techničkáku je jen 195/60 R15. a to je to skoro 8 let zpátky
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 9:04   Citovat  

83427 napsal:
to neni nic novýho, mě taky nechtěli udělat evidenčku na accorda protože byl na kolech 195/65 R15 a v techničkáku je jen 195/60 R15. a to je to skoro 8 let zpátky

Přesně tak. Žádná novinka to není, jen někde kontrolovali jen VIN a typ motoru, jinde i ty pneu a kola.
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 9:07   Citovat  

83427 napsal:

Na evidenčce by měli kola kontrolovat no, taky jsem málem neprošel s bývalou octávií, protože kola na autě měli místo ET45 ET40 Tak to valím bulvy Každopádně mě to dost pobavilo, protože mě by nepustil s jiným ET, ale sám měl před STK votuzenýho rencka, na kterým by neprošlo legálně vůbec nic Velmi šťastný Aneb sám káže vodu, ale pije víno Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 9:07   Citovat  

Pilnajs napsal:
Spis by me zajimalo jestli sou schopny rozeznat swap u moji EG3 typu D13B2 + jina hlava (napr. D16Z6 bez napisu vtec na viku (svicky zepredu, svicky zezadu)) a predelani na 4-bod (manifold Z6 misto toho super karburatoru), urcite si to tady vsichni dokazou prestavit rozdily na prvni podle vizualne zrejme, ale kod i cislo motoru souhlasi se stitkem i tp , bolk je puvodni Úsměv

jj, taky jsem zvědavej jak to budu mít do budoucna se swapem hlavy. navíc tim že se jedná o hlavu z h22 tak po otevření haupny vysloveně září velkej nápis DOHC VTEC Se stydím v nejhoršim tu úpravu budu muset nějak zlegalizovat když už to stálo tolik peněz...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 9:18   Citovat  

83427 napsal:
jj, taky jsem zvědavej jak to budu mít do budoucna se swapem hlavy. navíc tim že se jedná o hlavu z h22 tak po otevření haupny vysloveně září velkej nápis DOHC VTEC Se stydím v nejhoršim tu úpravu budu muset nějak zlegalizovat když už to stálo tolik peněz...

Vyměnil jsi náhradní díl ... blok motoru je stejný ... Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 9:24   Citovat  

M@jk napsal:
Vyměnil jsi náhradní díl ... blok motoru je stejný ... Velmi šťastný

Jo, ale z ECU asi nepolezou stejné hodnoty jako z původní,ne? Smutný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 9:27  Naposledy upravil M@jk dne 14.1.2016 , 9:30, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hellborn napsal:
Jo, ale z ECU asi nepolezou stejné hodnoty jako z původní,ne? Smutný

Hodnoty čeho??? Emise???

No já mám třeba HONDAtu, ale zachovanou možnost přepnout na OEM mapu, takže toho využiji ... po domluvě s technikem, dle toho, která varianta bude vhodnější.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 9:29   Citovat  

každopádně by to mělo být naladěný tak, aby to emisema prošlo
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 10:04   Citovat  

no spíš jde o to, jesli ty všechny HONDAty atp. vyplivnou správné kódy,teprve až poté se měří emise.Aspoň co jsem tak četl..

Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 10:19  Naposledy upravil dj-bobr dne 14.1.2016 , 10:23, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hondata S300 readiness monitoruje a posílá (ač je OBD1, má CAN-BUS výstup) - odkaz, nicméně by se musel prodrátovat z digitálních výstupů CANH/CANL na konektor OBD2, a jelikož S300 bývá v OBD1 autech, snad by nikdo na žádné ME neměl chtít OBD2 napichovat či i hledat. Jiná situace by asi nastala u OBD2 aut s redukcí na OBD1 ECU konektory - tam by mě samotnýho zajímalo, jak to dopadne. Ale podpora readiness ze strany Hondaty každopádně je, primárně qůli USA, kde se ve velkém počtu států měří emise pomocí přečtení readiness..

Což nic nemění na tom, že si v hlavě střádám plán na fake OBD2 odpovídač readiness/MIL OFF Je to tam. nebude to úplně triviální komunikovátko s Atmelem, ale bude se muset tahat i fous k drátu od ECU do MIL kontrolky, protože součástí testu je i rozsvícení a zhasnutí MIL skrze OBD2 komunikaci to mi hlava nebere
realizaci prototypu čekejte nějak během příštího roku.

Opruz bude, jestli se bude řešit i checksum kalibračních dat, ale i to by mělo jít nějak pořešit (není to challenge-response princip). Třeba A7g/A8g ECU po reflashi dávají jiné checksumy..

Hondatí výstup pro 3pin DLC konektor už nemá s původním stock společného vůbec nic, řešil jsem to kvůli kompatibilitě palubáku. Ani po rozpojení J1.. (možná by stačilo obnovit propojku J12 či spojit RX a TX na sériáku v ECU, nejspíš natvrdo). Ale C5g OBD0/OBD1 naštěstí nikdo napichovat nebude..
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 10:22   Citovat  

Ahoj,
právě jsem mluvil s Mirou alias HTB ze Silponix, u OBD1, což jsme my, umí vyblikat pouze chyby a je-li naladěno na stechiometrickou směs, nebude tedy "bohatá", není nutné prý mít obavy. Ty mohou nastat v případě, že bude motor "přikrmené" na palivu, pak problém bude.

M.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 10:24   Citovat  

Ono to umí mimo vyblikání i reálně komunikovat CAN-BUSím protokolem (emulace OBD2 auta), ale jen pár základních PIDů.

Ladění na emise je jiná kapitola - obecně stačí mít zaplou lambdu nebo lehounce chudší openloop, přiměřený předstih a dobře ohřátý motor i kat.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 10:29   Citovat  

dj-bobr napsal:
Ono to umí mimo vyblikání i reálně komunikovat CAN-BUSím protokolem (emulace OBD2 auta), ale jen pár základních PIDů.

Ladění na emise je jiná kapitola - obecně stačí mít zaplou lambdu nebo lehounce chudší openloop, přiměřený předstih a dobře ohřátý motor i kat.

Jako zvažoval jsem přepnout na sériouvou mapu ..., ale dle HTB to není nutné. Prý se mohu smát. Já jsem praktik realistický, takže chci mít věci v pořádku. Takže uvidíme, co se bude dít.

Mimochodem náš známý, který Ti "vezl" auto na STK stále funguje, včera jsem s ním mluvil. Také jsem mluvil se známým na Zličíně i Ty ho znáš (jsem se nehorázně vypnul ... Velmi šťastný) a prý nic není problém.

M.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 10:47   Citovat  

Tak víš jak - když se povede předělat ten štítek typu motoru, namontovat klaxon a nějak třeba vyřešit naklápění světlometů, tak prakticky není důvod neudělat STK legálně.. i když, po těchhle všech změnách v STK byrokracii, kdo ví to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 11:31   Citovat  

napichujou se až auta od roku 2000 nebo tak nějak ne? muj rok 98 by tedy před měřenim emisí napichovat neměli ne? v autě je origo OBD-2A. teď tam bude OBD-1 s hondatou
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 11:37   Citovat  

Rok 98 se určitě napichovat nebude, padly tam roky 2001 a 2003 jako hraniční (benzín/diesel)
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 11:40   Citovat  

U našich starších "jebek" nemá cenu se obávat, napíchnout nic nemůžou když nemají přes co Úsměv My tam nemáme žádný servisní konektor, pouze na vyblikání chyb Úsměv

P.S. schválně jsem neuvedl starých jebek, aby mě šešeni neukamenovali Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 12:12   Citovat  

No, C5g ESi a VTi (obecně OBD1 auta) měla mimo 2pin vyblikávacího SCS konektoru ještě 3pin DLC konektor pro komunikaci s ECU (nataženej drát na TXD/RXD do ECU), ale nikdy nebyl míněn pro pseudoměření emisí, jen pro diagnostické účely (HDS - Honda Diagnostic System s tím uměl fungovat, protokol býval popsán na pgmfi.org, dokud ten web fungoval).

Ostatně, hondí OBD0 a OBD1 ECU nemají vůbec readiness rutinu, podporu pro druhou lambdu atd..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
STK jake zavady na autě tolerují.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina