Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vjenca: Honda Civic 6G EK4(9)
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 13
9turion je teď offline  9turion
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 12:00   Citovat  

Newer napsal:
mě se permanentne stává že u 5.ti kvaltů dávám 6tku(tedy zpátečku:D) ... xD ale nastesti mi to vždy dojde dřív, nez tak ucinim xD

Z 5 tam zpatecku ani nejde dat....
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 12:24   Citovat  

špatné přeřazení odrovnalo už pár motorů a jen málo lidí si to přiznalo, že špatně zařadili. Tohle honda řešila až u NSX a DC5, kdy západka neumožnila zařadit dvojku místo čtyčky nebo trojku místo pětky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
pospa je teď offline  pospa
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 13:13   Citovat  

Pravda to mě ani nenapadlo to prořazení to asi proto, že bych si nelajsknul to nepřiznat a navíc vyžadovat od někoho vyrovnání za mou chybu. Ale teď to vidím i jako docela reálnou variantu, jsem opravdu zvědavej.

Každopádně Mr. Donát prodával auto jako funkční, nedovolil by si ho prodávat s nějakou závadou. Ten kluk to vážně nemá zapotřebí!
Navíc motor trochu znám, opravdu se na něm nešetřilo! Až jsem se divil že je ochotnej utratit tolik peněz za tak "málo" výkonu dle mě. Každopádně to je vedlejší.

Ve finále jsou jen 3 varianty dle mě:
- upadl ventil, prasknul retainer nebo klínek
- povolila kladka na rozvodech, ale to jsem ještě nikde nečetl že by se stalo
- prořazení
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 13:24   Citovat  

pospa napsal:
Pravda to mě ani nenapadlo to prořazení to asi proto, že bych si nelajsknul to nepřiznat a navíc vyžadovat od někoho vyrovnání za mou chybu. Ale teď to vidím i jako docela reálnou variantu, jsem opravdu zvědavej.

Každopádně Mr. Donát prodával auto jako funkční, nedovolil by si ho prodávat s nějakou závadou. Ten kluk to vážně nemá zapotřebí!
Navíc motor trochu znám, opravdu se na něm nešetřilo! Až jsem se divil že je ochotnej utratit tolik peněz za tak "málo" výkonu dle mě. Každopádně to je vedlejší.

Ve finále jsou jen 3 varianty dle mě:
- upadl ventil, prasknul retainer nebo klínek
- povolila kladka na rozvodech, ale to jsem ještě nikde nečetl že by se stalo
- prořazení

Mému kamarádovi se na Streamu (D17) "prořezala" napínací pružina skrz kladku a spadla dolů mezi ozubený kola... Měl jsem to u Aldy v ruce a ani jeden jsme tomu nevěřili... Rozvody byly dělané v Německu při cca 60tis. (po 6letech asi bez kladky) a najeto ten Stream měl kolem 120tis.km (pokud se nepletu).
   Návrat  
Brian je teď offline  Brian
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 17:11   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
přece když jedu 50-60km/h a místo čtyřky dám omylem dvojku tak to nemůžu zničit né? neřeknu kdyby tu trojku držel už v plnejch.... takový argument nechápu.

a nechápu jak může někdo spléct kvalt .... za 13 let se mi to nestalo a to jsem řídil pěkně vylítaný vrány Velmi šťastný

já už tohle viděl dvakrát za posledních 5 let na sprintech Smutný jednou kamarád pujčil svoje crx a borec co mu s tím jel zaradil jedna, dva plnej a místo trojky zpět za jedna auto zařvalo rána a motor KO, byla to D16 takže se koupil druhý motor a jezdilo se dál.. takže se to bohužel stává, že se špatně přeřadí. Po rozdělání vyjde určitě najevo co se tam stalo.
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2016 , 22:13   Citovat  

Tak uz se vi co se stalo?
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.1.2016 , 20:55   Citovat  

tak dneska se vše rozdělalo, můj názor je že je ten motor přetočený , říkal jsem to jak majiteli tak donymu. Motor je na vyhození , vačky , vahadla , hlava , blok , dokonce i sání je plný kousků hliníku z pístu. zbývajcí 3 válce jsou plný toho pístu. to se mi zdá divný na to že se to stalo v 70ti.., rozvody byly sice povolený ale správně načasovaný

SAM_0990.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
SAM_0990.JPG, 2.4 MB

SAM_1000.JPG

SAM_1000.JPG, 2.02 MB

SAM_0990.JPG

SAM_0990.JPG, 2.4 MB

SAM_0981.JPG

SAM_0981.JPG, 2.41 MB
   Návrat  
misan je teď offline  misan
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2016 , 21:25   Citovat  

tohle se nestane při klasickým přeřazení v nějakých 70 km/h Velmi šťastný Mě se utrhl ventil v 10 tis rpm a to bylo proti tomuhle nic..
   Návrat  
HondaCrxed9 je teď offline  HondaCrxed9
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2016 , 21:33   Citovat  

Pokud byli rozvody povoleny tak je přeci jedno zda byli či nebyli správně načasované. Tím že byl volný řemen přeci došlo k pootočení vačkových vačkových hřídeli tudíž mohl ventil narazit do hlavy. Jinak pokud motor za donyho točil 9700 nebo kolik a nyní jezdil na sérii evu která točila 8500? Tak pokud s tou krátkou převodovkou co tam bylo by měl omezovač trojku a dal by dvojku místo čtyřky. Tak by se ( alespoň odhadem vhledem ke krátké převodovce) nepřetočil motor přes 10tis. Neříkám že to tak je. Jen mi to přijde kapku nelogické. Jen mě prosím neukamenujte za názor Úsměv
   Návrat  
Filipo je teď offline  Filipo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.1.2016 , 21:39   Citovat  

Pridavam se k variante ze to bylo pretoceny..
Ja to pretocil a dopadl jsem presne takhle.. uplne stejne tak jak pise R3S vsechno v haji a pist rozemletej vsude kam se jen dostal.

V priloze je fotka myho motoru po pretoceni.. nadavat jsem mohl jen sam sobe, ze mi to nedalo a tocil jsem to do bezvedomi..

12294857_10205359082357152_7716534005109864515_n.jpg

12294857_10205359082357152_7716534005109864515_n.jpg, 123.92 kB

12656416_958379170866112_1967370782_o.jpg

12656416_958379170866112_1967370782_o.jpg, 198.66 kB
   Návrat  
dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.1.2016 , 22:53   Citovat  

ten motor mel dlohodoby problem , ta vačka nedopadne tak za par km.
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.1.2016 , 23:55   Citovat  

jen na jednom válci a na vtec vahadle? no ale i kdyby nemyslím si že proto to je rosekaný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.1.2016 , 0:41   Citovat  

a je to ten sami valec nebo ne?
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 31.1.2016 , 11:56   Citovat  

jo je , ale myslím, si že se to stalo ve vtecu a ne v malý rychlosti , tohle se udělalo než se to po tý ráně dotočilo
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.1.2016 , 15:47   Citovat  

te nejde proste tam nemazalo nebo se zamklo vahadlo
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 21:05   Citovat  

dneska jsem ještě kontroloval , válečky ve vahadlech chodí parádně , nikde nic přidřenýho
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 22:01   Citovat  

tak yustava ucpana lista na mazani vacek
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 23:05   Citovat  

ani to , to jsem dnes kontroloval taky..Velmi šťastný
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 23:30   Citovat  

tak ta vacka byla smejd, vydrela se provozem, a jak sebou ten ventil ve vtecu vzdycky mlatil, tak upadl a uz to bylo...
   Návrat  
Dony je teď offline  Dony
PříspěvekZaslal: 3.2.2016 , 23:44   Citovat  

Řeknu ti jenom jedno.Táta má v práci známýho který dělá při svojí práci i soudního znalce z oboru automobilové dopravy.Ukázal mu fotky zničeného motoru.Ten mu řekl, že to v žádném případě nemohlo vzniknout vlivem skryté závady.A taky že se to nemohlo stát v běžné normální rychlosti kolem 50-70 km/h .Ale podle rozsahu poničení to je podle jeho názoru tím, že se jedná o extrémní přetížení způsobené maximální zátězí způsobené stylem vytáčení motoru v maximálních otáčkách ( slyšel jsem jak si to vytáčel do omezovače hned první den co jsi to odemne koupil a omylem sis mě vytočil v kapse, omezovač byl slyšet minimálně půl minuty než se ozval tvůj hlas,což mě velice zarazilo jak můžeš vytáčet takhle auto).Takový rozsah zničení všech komponentů svědčí o tak rozsáhlém tepelném přetížení že technologicky to materiály nebyly schopny zvládnout.Díly byly opravdu hodně kvalitní, to ti potvrdí R3S.Takže vina za zničený motor je komplet na straně řidiče (tvoji).O způsobu motoru přetočením svědčí i fotky od FILIPO které jsou taky tady na clubu v diskuzi a on sám taky přiznává že motor přetočil, a fotky jsou naprosto stejné jako motoru, který si zničil.Měl jsem EK4 velmi rád a velmi mě mrzí a je mě líto že si takhle auto totálně oddělal, zničil.Kdo mě zná tak ví že auto dostávalo největší péči a na dílech do něj jsem nikdy nešetřil.
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.2.2016 , 0:11   Citovat  

FastCivic napsal:
tak ta vacka byla smejd, vydrela se provozem, a jak sebou ten ventil ve vtecu vzdycky mlatil, tak upadl a uz to bylo...
myslíš ty ITR vačky?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.2.2016 , 0:16   Citovat  

R3S napsal:
myslíš ty ITR vačky?

a tak beru zpet, ja myslel ze tam byly skunky nebo crowery, spletl jsem si to nejspis s jinym projektem přátele
Tim padem se taky priklanim k tomu spatnemu prořazení
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.2.2016 , 0:18   Citovat  

ocividne to zdechlo ve svinsky vysokych otackach. A asi uz je uplne jedno jestli spatne zaradil, nebo to drzel pul hodiny v omezovaci.
   Návrat  
Vjenca je teď offline  Vjenca
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.2.2016 , 7:09   Citovat  

Dony napsal:
Řeknu ti jenom jedno.Táta má v práci známýho který dělá při svojí práci i soudního znalce z oboru automobilové dopravy.Ukázal mu fotky zničeného motoru.Ten mu řekl, že to v žádném případě nemohlo vzniknout vlivem skryté závady.A taky že se to nemohlo stát v běžné normální rychlosti kolem 50-70 km/h .Ale podle rozsahu poničení to je podle jeho názoru tím, že se jedná o extrémní přetížení způsobené maximální zátězí způsobené stylem vytáčení motoru v maximálních otáčkách ( slyšel jsem jak si to vytáčel do omezovače hned první den co jsi to odemne koupil a omylem sis mě vytočil v kapse, omezovač byl slyšet minimálně půl minuty než se ozval tvůj hlas,což mě velice zarazilo jak můžeš vytáčet takhle auto).Takový rozsah zničení všech komponentů svědčí o tak rozsáhlém tepelném přetížení že technologicky to materiály nebyly schopny zvládnout.Díly byly opravdu hodně kvalitní, to ti potvrdí R3S.Takže vina za zničený motor je komplet na straně řidiče (tvoji).O způsobu motoru přetočením svědčí i fotky od FILIPO které jsou taky tady na clubu v diskuzi a on sám taky přiznává že motor přetočil, a fotky jsou naprosto stejné jako motoru, který si zničil.Měl jsem EK4 velmi rád a velmi mě mrzí a je mě líto že si takhle auto totálně oddělal, zničil.Kdo mě zná tak ví že auto dostávalo největší péči a na dílech do něj jsem nikdy nešetřil.

Ještě jednou a naposled, motor jsem nepřetočil - že jsem držel motor v omezovači - AU !!! Na to jsi přišel jak, že ti volám po 10 minutách jízdy, že budíky rychloměru a otáček chodí se stěrači z prava do leva a ty my řekneš : hm, to je blbost " nefungují mlhovky: hm, to je možný, já je nikdy nepouštěl " auto nejezdilo okruh, jen na HONDAY 2014 jsi v Mýtě ? Auto v super stavu, jen zadní strana je měněna - zmínil jsi se ? Jezdilo to tak 5 sprintů maximálně - Salát mě řekne, že je zvláštní, že by to odešlo, když jsi s tím jezdil fakt pilu a zajížděl jsi stejné časy. Pošleš mě video, kde s motorem točíš těžce nad 9000 RPM a já ten motor štval. Jediná a největší škoda je, že jsem musel jet domů jak ,,pos..nej" jelikož pršelo - ten motor by odešel po cestě a byl by klid ještě ten den. Budu velmi rád, pokud mě přestaneš obviňovat z úmyslného zničení a postavíš se k tomu jako chlap. Z mé strany bylo do teď vše řešeno s klidnou hlavou ( žádné reakce tvého tipu ), ale bohužel vše jednou končí.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 4.2.2016 , 7:45   Citovat  

ja videl dost rozsekani B16-18-20 dokonce mam 2-3 na dilne momentalne ale nikdy ta vacka nedopadla tak, je to duvod proč so to stalo ne nasledek ,a ten motor dopadne uplne stejne jestli se to stalo v 3000 nebo 15000 otacek.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 4.2.2016 , 7:56   Citovat  

Jak dopadly vačky???

Filipo napsal:
Pridavam se k variante ze to bylo pretoceny..
Ja to pretocil a dopadl jsem presne takhle.. uplne stejne tak jak pise R3S vsechno v haji a pist rozemletej vsude kam se jen dostal.

V priloze je fotka myho motoru po pretoceni.. nadavat jsem mohl jen sam sobe, ze mi to nedalo a tocil jsem to do bezvedomi..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2016 , 9:35  Naposledy upravil HondaCrxed9 dne 4.2.2016 , 22:56, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Timto jsem se dozvěděl novou informaci. Pokud tomu budu dávat tak dřív než by semi to potkalo či zadřelo na klice nebo cokoli jiné tam vlivem přehřátého oleje, se vydře vačka?( která je namáhána oproti klikové hřídeli či pístům úplně nejméně- pouze se otáčí a nepůsobí na ní žádná závratná síla jako na klikovou hřídel. Nepřijde vám to kapku nelogické? A jak píše venca, na videu na YouTube( myslim že to je), motor točil přez 9 tisíc ( tuší 9200 jsem někde četl) a najednou tomu někdo dava do 8500 a vydre se vačka? A nějak se zamluvili ty povolené rozvody. Nedojde při povolení řemene k rozchodu vačkových hřídelí? Přeci jen mi to prijde reálnější že se potkal ventil s pístem kulí volným rozvodum než že by tomu někdo dával do 8,5 tisíc, když před tím motor s klidem zvládal točit 9,2 tis.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2016 , 10:44  Naposledy upravil HondaCrxed9 dne 4.2.2016 , 22:55, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Dony napsal:

Jak soudní znalec pozná zda ten dotyčný nejel 70 Velmi šťastný ? Mohl jet na dvojku 70 to je jako na 4ku 150 Velmi šťastný to jsou docela směsný argumenty mi přijde. Kdyby řekl že auto muselo být ve veliké zátěží a na veliké otáčky třeba tak to chápu ale když někdo rekne toto Velmi šťastný Pak s tím když motor točí do bezvědomí -když jezdí na sérii ecu která nepustí přez 8500 a ty s tím sprintujes do 9200 tisíc? Úsměv nevím nevím.
   Návrat  
Xender je teď offline  Xender
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.2.2016 , 11:52   Citovat  

Kluci mel jsem podobny problem, na letisti pri sprintu asi pri 6000rpm mi auto prestalo jet...blok tuklej,pisty v haji, hlava na kasi...a pricina byla ze mi praskl retainer ale je proste vypada spise na unabu materialu nebo vyrobni kus nebo tak, ja mel retainery a pruzinky z integry aby se nic takoveho nestalo a bohuzel stalo...
   Návrat  
Vorel je teď offline  Vorel
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.2.2016 , 13:24   Citovat  

Ten problém tam podle mě byl už delší dobu a hodně by mě zajímalo jak se k tomu dony postaví. Urcite mas ze zákona nárok na vrácení nebo kompenzaci ceny.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vjenca: Honda Civic 6G EK4(9)
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina