Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
STK jake zavady na autě tolerují.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 23
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.1.2015 , 11:56   Citovat  

Já to dokonce už domyslel do lepších konců. Ble
Vzhledem k tomu, že dodatečná instalace kontrolky rozsvícených světel představuje zásadní zásah do konstrukčních vlastností auta, je nutné získat povolení výrobce, s tím pak zažádat o schválení na DI (oddělení individuálních úprav) a přestavbu pak dále doložit i potvrzením o provedné úpravě z autorizovaného servisu.
Tak se na nás musí, na pacholky. Každý slušný člověk si přece může koupit novou škodovku, ne? Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
marab je teď offline  marab
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2015 , 13:56   Citovat  

dj-bobr napsal:
Kluci, tohle ale vůbec není sranda Smutný

já jsem sice za vodou, ale hádejte se s policajtem, že C5g nikdy kontrolku v sérii nemělo.. opět další pravomoc posilující buzerační potenciál Policie - nic proti slušným policajtům, těm všechna čest, ale víte, co tím chci říct ..

S tím tvým pohodlným místečkem za vodou bych si nebyl tak úplně jistej....pokud narazíš na muže zákona, co bude bazírovat na kontrolce světel, tak si nejsem úplně jistej, jak by reagoval na tvůj palubní počítač pořádnej výtlem výtuň jako prase a jak píše Minor, zásah do elektroinstalace vozu a štandopéde s Tebou na STK sopťa sopťa
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2015 , 14:28   Citovat  

Minor to, předpokládám, myslel s lehkou ironií Úsměv

palubka a budíky jsou momentálně zcela legálně a beztrestně modifikovatelné bez ztráty technické způsobilosti a homologace (včetně přetáčení tachometru - to je problém až v okamžiku, kdy auto prodávám a uvádím kupujícího v omyl)

(s palubákem jsem prošel technickou, mimochodem)
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2015 , 14:30   Citovat  

Hellborn napsal:
Autao bude muset na STK i kvůli nesvítící kontrolce rozsvícených světel.

Jdeme uzavírat sázky, kolik starších Hond bude muset na STK,aby tam zjistili, že kontrolku rozsvícených světel nemají? Velmi šťastný

Tohle jde mimo nás, neb vozidlo má homologaci a je schválené pro provoz v ČR, takže už v samotné homologaci má v nějakém tom schvalovacím dokumentu uvedeno, co a jak... Měl jsem před 15 let Renault Espace, neměl boční blinkry v blatníku, bylo pak v techničáku napsáno, že dle výjimky č. bla bla bla jí mít nemusí - to je příklad... Takže toho bych se nebál Mrk Max. tě na STK pošle, zajedeš tam, řeknou OK, jen nevím jak s platbou, zda to pak zpětně vymáhat nebo když nemají pravdu, tak jí platí oni? Nečetl jsem to celé...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2015 , 14:33   Citovat  

STK platí řidič tehdy, je-li závada potvrzena.. v opačném případě je kontrola na náklady Policie.

Do detailů homologace policajt v terénu asi jen tak nenahlídne :/ musela by být absence kontrolky světel zapsaná ve velkém TP (a tam by zároveň mělo tudíž správně být napsáno spoustu dalších věcí), ale když dost z nás C5Gčkařů nemá v TP ani emisní normu, tak co bychom čekali.. Tak to valím bulvy
   Návrat  
marab je teď offline  marab
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2015 , 14:39   Citovat  

dj-bobr napsal:
Minor to, předpokládám, myslel s lehkou ironií Úsměv

palubka a budíky jsou momentálně zcela legálně a beztrestně modifikovatelné bez ztráty technické způsobilosti a homologace (včetně přetáčení tachometru - to je problém až v okamžiku, kdy auto prodávám a uvádím kupujícího v omyl)

(s palubákem jsem prošel technickou, mimochodem)

Hele mně je tvůj palubák úplně jedno, ale argumentovat tady tím, že si s ním prošel STK je asi trochu mimo mísu v tomhle státě Velmi šťastný
přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2015 , 14:44   Citovat  

Čistě pro zajímavost, počet případů, kdy loni PČR poslala řidiče na vynucenou STK kvůli závadě vážně ohrožující bezpečnost provozu, nepřesáhl desítku.. (pro zájemce o přesná čísla doporučuji použít dotaz v souladu se Zákonem č. 106/1999 Sb. na Policii ČR)

Oficiální info jest, že PČR se bála toho, že to tu STK v pohodě projde a budou ji muset platit; reálně si myslím, že to bylo proto, že většina "silničních pyrátů" (prosím brát toto označení jako hrubou ironii) byla chycena mimo otevírací hodiny STKček..

Zajímalo by mě, kdybych musel na vynucenou STK do 8km, jak se zatváří, když mi po cestě dojde benzín či tak něco kouř
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.1.2015 , 15:45   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Tohle jde mimo nás, neb vozidlo má homologaci a je schválené pro provoz v ČR, takže už v samotné homologaci má v nějakém tom schvalovacím dokumentu uvedeno, co a jak... Měl jsem před 15 let Renault Espace, neměl boční blinkry v blatníku, bylo pak v techničáku napsáno, že dle výjimky č. bla bla bla jí mít nemusí - to je příklad... Takže toho bych se nebál Mrk Max. tě na STK pošle, zajedeš tam, řeknou OK, jen nevím jak s platbou, zda to pak zpětně vymáhat nebo když nemají pravdu, tak jí platí oni? Nečetl jsem to celé...

C6g má v TP napsáno, že kontrolka brzd je sdružená s ruční brzdou, ale absenci kontrolky světel tam není ani Ň...

Ono teda mimochodem si nejsem úplně jistý, jestli mám tu kontrolku ve Swiftu 2011... Ale tam bude spíš lákadlem výfuk HKS s dvěma koncovkama uprostřed... Se stydím Cool
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2015 , 16:47   Citovat  

Hellborn napsal:
C6g má v TP napsáno, že kontrolka brzd je sdružená s ruční brzdou, ale absenci kontrolky světel tam není ani Ň...

Ono teda mimochodem si nejsem úplně jistý, jestli mám tu kontrolku ve Swiftu 2011... Ale tam bude spíš lákadlem výfuk HKS s dvěma koncovkama uprostřed... Se stydím Cool

Jasně, výjimek může být prostě plno, jednotky nebo i desítky a ty jsou uvedeny v dokumentaci homologace, kdyby se měli psát do TP, tak se tam ani nevejdou Mrk Proto třeba větší kola se píší do techničáku, protože nejsou uvedeny v té obecné homologaci každého auta a tam to nejde dopsat, ale někde to zapsané být musí. To samé tažné, píše se do techničáku, neb ho nemá každé auto Mrk To sdružení ručky je u všech typů těchto C6G nebo jen třeba dovozové, nějakého roku výroby apod.? To by mohl být důvod individuálního zapsání v TP
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.1.2015 , 17:21   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
To sdružení ručky je u všech typů těchto C6G nebo jen třeba dovozové, nějakého roku výroby apod.? To by mohl být důvod individuálního zapsání v TP

To nevím, měl jsem dva předface sedany (96 a 97) a měly to tam oba.
   Návrat  
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.1.2015 , 19:56   Citovat  

Ahoj,chtel bych se zeptat jak je to ohledne vyfuku.Chtel bych si postavit vyfuk svuj,od katu do zadu,na legenda se totiz neda sehnat.Nechaji me projit?Katalyzator samozrejme zustane.

A dalsi vec je rozmer kol,respektive pneumatik.Je to velky problem?Nechaji me projit,ale napisou to treba do lehkych zavad?Nebo me vyhodi?Jedna se mi o to,ze na auto chci dat o palec vetsi kola,ale nemam je v tp,jsou to ale konkretni original kola,ktery se montovaly pouze na tento model hondy legend.
Bohuzel ke starym original kolum nesezenu typovy list
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.1.2015 , 20:26   Citovat  

David.306:
oficialne te samozrejme nemuzou nechat projit ani s vyfukem bez homologace, ani s nehomologovanymi koly. Neoficialne pak na STK v CR projde vsechno a obcas tam nemusis s autem ani zajizdet.
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.1.2015 , 21:43   Citovat  

zítra jede můj stroj na STK.
Diagnóza: průchozí výfuk bez katu, turbo, US světla bez E (pozičky ale přepojeny na bílo), sníženo -40, na autě 15ky kola místo 14ek v TP.
Přesto si věřím, emisemi prošel bez problému Úsměv (díky všem kámošům a známým, bez kterých by takto nešlo blbnout) je to dobrý
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.1.2015 , 21:55   Citovat  

jen tak "na okraj", prý už se školí 2000 !!! policajtů co budou dělat kontroly tech. stavu na silnicích, prý polezou i pod auto, budou kontrolovat např. upevnění nákladu, zvířat ap.
prostě "dobře už bylo" Smutný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2015 , 22:58   Citovat  

Rom. napsal:
jen tak "na okraj", prý už se školí 2000 !!! policajtů co budou dělat kontroly tech. stavu na silnicích, prý polezou i pod auto, budou kontrolovat např. upevnění nákladu, zvířat ap.

Tak tohle dělají už dávno, ale hlavně u NA, BUS apod., jestli to rozšíří na OA, bude to pro dost lidí hezký KO
   Návrat  
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2015 , 23:19   Citovat  

Streetkid napsal:
zítra jede můj stroj na STK.
Diagnóza: průchozí výfuk bez katu, turbo, US světla bez E (pozičky ale přepojeny na bílo), sníženo -40, na autě 15ky kola místo 14ek v TP.
Přesto si věřím, emisemi prošel bez problému Úsměv (díky všem kámošům a známým, bez kterých by takto nešlo blbnout) je to dobrý

tak to rovnou napis na stranky ministerstva at to zatrhnou to mi hlava nebere to mi hlava nebere to mi hlava nebere to mi hlava nebere
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.1.2015 , 23:44   Citovat  

Rom. napsal:

Na druhou stranu- pokud nepujde o buzeraci, ale opravdovou kontrolu (kdyz uz evidentne jako kontrola nefunguje CZ STK), pak ubyde peknych par nebezpecnych vraku na silnicich.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.1.2015 , 23:55   Citovat  

Bully napsal:
Na druhou stranu- pokud nepujde o buzeraci, ale opravdovou kontrolu (kdyz uz evidentne jako kontrola nefunguje CZ STK), pak ubyde peknych par nebezpecnych vraku na silnicich.

Třeba můj Swift s HKS koncákem... Se stydím Velmi šťastný
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.1.2015 , 0:14   Citovat  

Bully napsal:

jako napriklad ze na silnici polezou pod auto aby zjistili ze je prorezly tak ze to je na zabiti se?.To asi ne. Jednodussi bude to HKSko, nebo gumy, tam to budou mit velmi jednouchy. Pochopitelne myslim rozmer, ne sjetej vzorek na prach.....
Kazdopadne uvidime, nikdy nic nebylo tak horky jak se to upeklo a nastesti ruku v ruce s demenci mistnich zakonu a vyhlasek jde relativni laxnost provadecich slozek
   Návrat  
FOX je teď offline  FOX
Administrátor
PříspěvekZaslal: 16.1.2015 , 7:54   Citovat  

Já si upřímně nemyslím, že by to bylo tak horký.

Jak píše Rom 2000 lidí na školení, které je minimálně 2-3 denní ve skupinách po 15-20 lidech aby z toho vůbec něco bylo (tohle není školení pro 100 a více lidí najednou) pak jako ekonom musím říct, že toto je pro PČR v tuto chvíli méně reálné.

A to z důvodu: školení jedné osoby počítám 8-10k Kč, tento náklad si nemyslím, že PČR má naplánovaný dlouhodobě, neboť rozpočet se za poslední 2 roky snižuje (budgetovaná aktivita to tedy není)

Suma sumárum mi z toho vychází, že z každé okresní dopravky to budou umět 2 a za trest že to umí je daj na nehodovku, kde to dle mého soudu pro ně (a pro pojišťovnu) bude mít extra přínos (ve smyslu výběru pokut a neuznávání pojistných událostí vzhledem k neodpovídajícímu stavu vozu)

takže když se na to kouknu takhle, tak se já jako normální občan bát nemusím dokud nenabourám...btw C7G kontrolku světel taky nemá...jen parkovačky papa
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.1.2015 , 8:22   Citovat  

FOX napsal:
Já si upřímně nemyslím, že by to bylo tak horký.

Jak píše Rom 2000 lidí na školení, které je minimálně 2-3 denní ve skupinách po 15-20 lidech aby z toho vůbec něco bylo (tohle není školení pro 100 a více lidí najednou) pak jako ekonom musím říct, že toto je pro PČR v tuto chvíli méně reálné.

A to z důvodu: školení jedné osoby počítám 8-10k Kč, tento náklad si nemyslím, že PČR má naplánovaný dlouhodobě, neboť rozpočet se za poslední 2 roky snižuje (budgetovaná aktivita to tedy není)

Suma sumárum mi z toho vychází, že z každé okresní dopravky to budou umět 2 a za trest že to umí je daj na nehodovku, kde to dle mého soudu pro ně (a pro pojišťovnu) bude mít extra přínos (ve smyslu výběru pokut a neuznávání pojistných událostí vzhledem k neodpovídajícímu stavu vozu)

takže když se na to kouknu takhle, tak se já jako normální občan bát nemusím dokud nenabourám...btw C7G kontrolku světel taky nemá...jen parkovačky papa
ja ti nevim ale ja v sedanu 7g mam kontrolku rozsvicenych svetel(takovou tu hnusnou zelenou)
   Návrat  
FOX je teď offline  FOX
Administrátor
PříspěvekZaslal: 16.1.2015 , 8:58   Citovat  

sablos napsal:
ja ti nevim ale ja v sedanu 7g mam kontrolku rozsvicenych svetel(takovou tu hnusnou zelenou)

no ale to jsou jen parkovačky na HB u sedanu nevím...
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2015 , 9:13   Citovat  

No nevim jak C9G, ale C8G Hatch má taky kontrolku jen na parkovačky a pak až dálky.
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2015 , 11:20   Citovat  

2bep napsal:
No nevim jak C9G, ale C8G Hatch má taky kontrolku jen na parkovačky a pak až dálky.

C7g a Legend KA9 facelift po faceliftu (2004) to má taky tak.
   Návrat  
drahoskrivinka je teď offline  drahoskrivinka
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.12.2015 , 19:32   Citovat  

Tak jak se připravujete na STK v roce 2016. Mám z toho docela obavy,dělal sem STK letos v únoru,ale zvažuji to udělat ještě letos,protože zpátky do série se mi to dávat nechce. Ble
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2015 , 19:35   Citovat  

ja bych to neresil ,udelas to za 2 roky a sezenes nekoho kdo ti to za malej poplatek udela i z konem na strese Velmi šťastný
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2015 , 20:03   Citovat  

drahoskrivinka napsal:
Tak jak se připravujete na STK v roce 2016. Mám z toho docela obavy,dělal sem STK letos v únoru,ale zvažuji to udělat ještě letos,protože zpátky do série se mi to dávat nechce. Ble

jedu jeste letos Velmi šťastný .radsi...
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2015 , 20:04   Citovat  

zyx napsal:
jedu jeste letos Velmi šťastný .radsi...

copak ono to bude prisnejsi Velmi šťastný ?
   Návrat  
Zbysek09 je teď offline  Zbysek09
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.12.2015 , 20:55   Citovat  

Jjj....bude to prisnejsi,budou se delat fotky auta,ale ne motoru jen VIN
   Návrat  
Trunda je teď offline  Trunda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.12.2015 , 20:59   Citovat  

Předávám info od nás z klubu od kolegů, kteří dělají na STK. Je to jen strohé, nepřesné vyjádření, které nemusí být ve všem 100%:

Emise: Při měření vozidel s OBD uvedených do provozu po 1.1.2001 (benzin) nebo 1.1.2003 (nafta), týká se neevropských vozidel a u evropských platí, že buď mají OBD a kontrola se provádí, nebo jsou bez OBD. U vozidel uvedených do provozu po 1.1.2002 (benzin) resp. 1.1.2005 (nafta) je OBD povinné... se před vlastním měřením emisí provede přes připojenou diagnostiku přečtení readiness kódů. Pokud s zjistí, že není zkontrolován některý systém ovlivňující tvorbu emisí, měření se ukončí s výsledkem NEZPŮSOBILÉ. Potom se zkontroluje paměť závad, pokud bude v paměti závada systému ovlivňující tvorbu emisí, měření se ukončí s výsledkem NEZPŮSOBILÉ. Následuje vlastní měření emisí. Výsedky té diagnostiky budou povinnou přílohou protokolu o měření emisí, od půlky roku potom online zapsány do protokolu. Jinak zpřísnili se limity obzvlášť u dieselů a to tak, že dokonce třeba "slavný diesel-gate" motor v OctII 1.6 TDi bude mít zcela běžně hodnoty za limitem....
STK: od nového roku se budou povinně pořizovat fotografie, dokazující přítomnost vozide na lince. Fotografie budou spolu s protokoly online posílány na server MDČR a archivovány na disku na STK. Fotit se to bude jen zvenku a VIN,štítek,pomocný VIN za sklem a tachometr. Díky tomu už neprojde přes STK cokoli, co na těch fotografiích bude vidět a přitom to nebude schválená úprava, tedy např. kola, samolepky, výfuk, úpravy karoserie... Tohle nepustí, protože případná kontrola shora je může sejmout.

Legislativně je to opět dost nejednoznačné co jak má být, navíc logicky nemůžou mechanici rozeznat každou část auta, jestli je originální, obzvlášť u méně častých aut, ale co bude zcela zjevné, to neprojde. Jaká ale bude praxe, to ukáže čas. Každopádně ze začátku to bude asi dost kruté...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
STK jake zavady na autě tolerují.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina