Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Mlžení čelního skla Accord 7G
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Melly je teď offline  Melly
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2015 , 13:45   Citovat  

Zdravíčko,

mám Accorda 7G, 2,2 i-cTDi, r.v. 2004. Od doby, co auto mám, tak jakmile venku prší nebo teplota klesne pod +3 stupně, celkem dost se mi mlží přední okno.

Poradíte, čím by to mohlo být a jak tomu případně předcházet?

Díky
Honza
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2015 , 13:50   Citovat  

1. Máš vyměněný kabinový filtr a vyčištěnou klimu?

2. Jaký máš koberečky?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2015 , 13:51   Citovat  

výměna kabinového filtru je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 7.12.2015 , 14:23   Citovat  

Pánové na kolik tak přijde vyměnit kabinový filtr a vyčistit klimu?
Díky

Marián je teď offline  Marián
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2015 , 14:58   Citovat  

Jojo to znám, akorát mám C5G Coupe s klimou. Nepomáhá topení, pootevřít okno, prostě nic. Až teď po sedmi letech jsem zjistil jen zapnout klimu, ale když nepotřebuji chladit??? Kdysi jsem koupil kabinový filtr, ale musel jsem ho vrátit, za kaslikem u spolujezdece nejde nic vyměnit. Je tam sešroubovanej jen celej blok klimatizace a větráku, nikde žádná dvířka na filtr.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2015 , 16:23   Citovat  

Marián napsal:
Jojo to znám, akorát mám C5G Coupe s klimou. Nepomáhá topení, pootevřít okno, prostě nic. Až teď po sedmi letech jsem zjistil jen zapnout klimu, ale když nepotřebuji chladit??? Kdysi jsem koupil kabinový filtr, ale musel jsem ho vrátit, za kaslikem u spolujezdece nejde nic vyměnit. Je tam sešroubovanej jen celej blok klimatizace a větráku, nikde žádná dvířka na filtr.

C5g taky žádný filtr ještě neměl. Až od C6g. Chladit nepotřebuješ,ale odmlžit jo,ne? Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2015 , 16:26   Citovat  

Melly napsal:
Pánové na kolik tak přijde vyměnit kabinový filtr a vyčistit klimu?
Díky

Filtr od 250 po 650 (u carda), desinfekce klimy nevím...

HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2015 , 17:36   Citovat  

Ten kabinový filtr vyměnit, je to hračka a pokud máš tlačítko na "vyhřívání" čelního okna, tak se klima zapne automaticky, i když jí máš vypnutou před zmačknutím toho tlačítka. Po vypnutí tlačítka se klima zase taky automaticky vypne, alespoň u po faceliftu, mám to takto u 2006, stejný motor. Okno se mi mlží hlavně v zimě, jak jde ze mě pára :--) za 5 s po zapnutí tlačítka je okno čisté. Kabinový filtr měním vždy po roce, během podzimu.

scream je teď offline  scream
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2015 , 20:43   Citovat  

Vyvetraj auto, vysus koberce, vytri okno do sucha s okenou a utierkou z mikrovlakna a skus nastavit:
Manualny rezim, AC/OFF, vonkajsi okruh, teplota 20, fukar na nohy a celne... v tomto pripade sa mi okno pocas jazdy snad nezarosi nikdy.

Ak po nasadnuti do auta je okno zarosene nastavit rezim auto a zapnut ofuk celneho specialnym tlacidlom.

problem je ak klimu pouzivas a pocas jazdy vypnes, tj. vzduch sa prestane susit a vlhkost z potrubia ide von. to iste sa stane aj pri rezime auto. Po nastartovani ti to ofukne hned vlhkym vzduchom az nasledne susi.

Dalsi problem je prekurovanie auta na 25 stupnov a pod. Potrubie sa nahreje a po jazde to tam kondenzuje.

NoDicz je teď offline  NoDicz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2015 , 11:20   Citovat  

Všechny tipy bych vyzkoušel ale určitě nepodceňuj mít dobře vyčištěné skla zevnitř. Místo okeny a tak doporuču zkusit tohle Úsměv tudy odkaz ( tudy odkaz ) kupoval jsem rovnou 5l kanyst. nejen že fakt leští skla a pod ABSOLUTNĚ bez šmouh, tak lze přidat do nádrže aby na sebe navázal vodu, a dá se z něj namíchat parádní rozmrazovací směs - škrabku nepotřebujete min. do -10st (víc letos ráno ještě nebylo) ale jelikož to tuhne až u -89st tak si myslím že letošní zimu nebudu muset škrábat... Úsměv

Pajaa je teď offline  Pajaa
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2015 , 12:33   Citovat  

NoDicz napsal:
Všechny tipy bych vyzkoušel ale určitě nepodceňuj mít dobře vyčištěné skla zevnitř. Místo okeny a tak doporuču zkusit tohle Úsměv tudy odkaz ( tudy odkaz ) kupoval jsem rovnou 5l kanyst. nejen že fakt leští skla a pod ABSOLUTNĚ bez šmouh, tak lze přidat do nádrže aby na sebe navázal vodu, a dá se z něj namíchat parádní rozmrazovací směs - škrabku nepotřebujete min. do -10st (víc letos ráno ještě nebylo) ale jelikož to tuhne až u -89st tak si myslím že letošní zimu nebudu muset škrábat... Úsměv

Podle toho co píšou by si měl poradit i se šmírem (olejem) - zkoušel jsi tím vypucovat nějakou součástku - náhrada odmašťovače ?

NoDicz je teď offline  NoDicz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2015 , 12:36   Citovat  

Pajaa napsal:
Podle toho co píšou by si měl poradit i se šmírem (olejem) - zkoušel jsi tím vypucovat nějakou součástku - náhrada odmašťovače ?

No odmašťuje to velmi dobře, experimentujeme s tím teď v práci jako odmašťovač před lakováním a jeví se to zatím skvěle Úsměv

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2015 , 18:10   Citovat  

Já když potřeboval odmastit po leštění od past, tak nic moc. Musel jsem auto umýt jarovou vodou a zbytky past byly pryč. Navíc po zkušenostech bych se s tím k laku ani nepřiblížil, určitě ne bez ředění s destilkou...

Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2015 , 18:33   Citovat  

NoDicz napsal:

Vyčistí IPA i stopy od kapek (nejspíš kyselý dešť nebo nevím z čeho to je) na skle zvenku?

0
PříspěvekZaslal: 14.12.2015 , 12:23   Citovat  

Ještě úplně typické je, že když nastartuju auto, pustím ofuk, tak chvilku nic, až třeba po minutě vidím, jak se to sklo zamlží přímo z toho ofuku. A to i když mám třeba puštěný zvlášť tlačítkem jen na přední sklo a teplotu na "Lo" - nejnižší. Asi by to mohlo být tím kabinovým filtrem.

von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2015 , 13:03   Citovat  

Melly napsal:
Zdravíčko,

mám Accorda 7G, 2,2 i-cTDi, r.v. 2004. Od doby, co auto mám, tak jakmile venku prší nebo teplota klesne pod +3 stupně, celkem dost se mi mlží přední okno.

Poradíte, čím by to mohlo být a jak tomu případně předcházet?

Díky
Honza

Nazdar, v základu se jedná o klasický fyzikální jev, kdy páry kapaliny kondenzují na chladném povrchu. Pokud je povrch, v tomto případě skol znečištěno je kondenzace o to výraznější. Takže v základu je dobré mít okno dokonale čisté a hlavně odmaštěné, prach je totiž značně nasákavý.
Toť tedy první krok k zajištění nižšího mlžení předního okna.
Za druhé je vhodné zkontrolovat filtr (kabinový), jestli je zanešený, je množství dodávaného vzduchu ventilátorem malé a tedy je sníženy efekt odmlžení. Kabinový filtr měň minimálně jednou za rok. To, že se filtr zanáší více je způsobeno čistotou kabinového prostoru, proto často vysávej a čisti koberce. Při vnitřní cirkulaci vzduchu je prach z koberců nasáván a vháněn přes soustavu rozvodů na sklo. Pokud se to zanedbává tak časem začne blbnout čidlo měření vnitřní teploty a pak i klima (zanešený výměník a výparník), kdy dochází k zasmrádnutí/ vzniku plísně.
Ještě je vhodné vyčištění klimatizace, na foru "vše o Acco 7G" se to již rozebíralo a jsou tam dobré typy.
Třetím krokem je (a ten je podmíněn funkční klimou) zapnutí klimatizace (Acco 7G má na to tlačítko pod rádiem), jedná se jen o to, že se přesměruje všechen vzduch ventilátoru na přední okno a je sepnuta klima. Klima neslouží jen primárně k chlazení, v tomto případě vysušuje (vymražuje) nasávaný vzduch, který je přes topení ohříván a tento suchý ohřátý vzduch je vháněn na přední sklo. Toto je nejrychlejší způsob odmlžení. Po odmlžení skla tento režim vypneš tím samým tlačítkem a vrátí do předchozího nastavení. Trochu tomu pomůže ještě když pootevřeš okna, tím dojde k odvětrání vlhkosti ven z vozu, ale v případě deště to nefunguje Je to tam.
Přeji úspěšné odmlžování je to dobrý

jaris je teď offline  jaris
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2015 , 14:58   Citovat  

Ahoj, co se týče toho kabinového filtru, je jedno jaký, nebo to hraje roli? Našel jsem třeba Mann (http://www.carsshop.cz/nahradni-dily/filtr-kabinovy-mann-148/kabinove-filtry-3193), ale nikde jsem se pořádně nedočetl, zda výrobce filtrů hraje roli, nebo je to úplně jedno.

Jediné co, tak že je doporučovaná pravidelná výměna, což plně chápu.

Jinak von-pivoji, super příspěvek, konečně to někdo rozvedl polopatě a je tomu rozumět skvěle! Úsměv

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2015 , 15:35   Citovat  

Tak jsou rozdíly mezi filtry...za mě origo, Mann, Purflux, nebo Bosch.

Alias je teď offline  Alias
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2015 , 18:22   Citovat  

toto způsobuje i prasklý radiátor topení Úsměv někdy je ten únik skoro nepoznatelný ale odpařující se fridex udělá na skle takovy mastný film a pak se to furt mlží Úsměv je ale pravna že na hondě jsem ještě nezažil aby ten radiátor vyreznul nebo prasknul Úsměv

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.12.2015 , 8:36   Citovat  

Chalani skúšal niekto kočkolit do ponožky? Vraj je to lacný a hlavne účinný spôsob riešenia tohto problému. Tiež mávam pekne zahmlené sklo, žiaľ asi to bude aj klímou...

Idem to kúpiť dnes, tak dám potom echo či to funguje Úsměv

cport je teď offline  cport
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.12.2015 , 12:00   Citovat  

Zatim vzdy mi zabralo ... mit radne ocistene okna uvnitr, gumove koberce a v poradku kab. filtr a klimu. Prinejhorsim jedu nejakou dobu i v zime se zapnutou klimou, ono to ten vzduch vysusuje.

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.12.2015 , 12:05   Citovat  

Klíma ti funguje len do určitej teploty (neviem už koľko presne), potom ti ju nezopne

von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.12.2015 , 13:03   Citovat  

markos napsal:
Klíma ti funguje len do určitej teploty (neviem už koľko presne), potom ti ju nezopne

To ano ale jen pokud ji používáš v režimu chlazení např. AUTO . Pokud ji máš zapnutou a topíš, tak klima jede a vysušuje nasávaný vzduch (vymražuje vlhkost), z výdechů ti pak jde suchý a teplý vzduch, který mmj. dobře vysouší zamlžená okna.

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2015 , 9:32   Citovat  

Řešil jsem taky, byl to zaprasený kabinový (pylový) filtr.

Výměna vč. desinfekce klimy - 1400,- Kč.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2015 , 9:55   Citovat  

von-pivoj napsal:
To ano ale jen pokud ji používáš v režimu chlazení např. AUTO . Pokud ji máš zapnutou a topíš, tak klima jede a vysušuje nasávaný vzduch (vymražuje vlhkost), z výdechů ti pak jde suchý a teplý vzduch, který mmj. dobře vysouší zamlžená okna.

To máš pravdu,ale pokud přijdeš ráno v takovém sychravém dni,máš zamlžená okna a je kolem nuly,tak máš peška...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Mlžení čelního skla Accord 7G
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina