Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Divná chybka Civic 5g
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Skeleton je teď offline  Skeleton
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 17:42   Citovat  

Vozidlo: 1992 Honda Civic 5g Hb - D15B2 - Vtec hlava
Zdravim prosim o pomoc s jednou chybickou co se mi ted, co zacala byt zima stava.Jsem laik ohledne aut, tak se to pokusim popsat, jak se rika vlastnima slovama.(snad to popisu dobre).

Po celonocnim vymrznuti auta cca od tech 2 stupnu az do minusů, kdyz chci rano startovat.
Sednu otocim klickem do polohy rozsviceni kontrolek,slysim bezici benzinove cerpadlo spolu s rozsvicenou zlutou kontrolkou motoru, ktera jakmile cerpadlo dotlaci benzin tak zhasne - az sem je myslim vse v poradku.

Jakmile tedy kontrolka zhasne - zacnu startovat - auto chytne krasne hned po cca 2-3 vterinach,pak - pustim klicek a ted prijde jedna z techto variant:

1) auto i prestoze je zima v pohode nastartuje, vyssi otacky po zahrati klesnou na provozni otacky - vse v poradku po cely den

2) po pusteni klicku zhasnou kontrolky na 1 vterinu jakoby mi to odeplo elektriku ale hned se zase rozviti a auto nastartuje o 2 vteriny pozdeji. - celkem v pohode auto cely den v poradku pokud tedy zase nebude stat dlouho dobu v mrazu- ale uz se mi to nezda

3) !!! POUZE VE VETSIM MRAZU !!! po pusteni klicku zhasnou kontrolky na 1 vterinu ale hned se zase rozsviti ale motor uz nestihne naskocit a to se opakuje nekdy i 5x-20x nez se nekde neco ohreje a vse je pak v poradku.

Dnes se mi stalo i to ze byl rano vetsi mraz ale v poradku auto naskocilo ale po 8 hodinach co na me auto cekalo pred praci nez pojedu dom sem sice necekal az mi klesnou otacky na provozni ale v poradku jsem v klidu nastartoval a jel z prace.Mam z prace takovou nic moc cestu takze jakmile sem s takhle vymrzlym autem prejel pres par mensich vymolu tak mi chciplo.tak sem to hned nakopnul a cely den vse v poradku.

Omlouvam se vim ze jsem jak vypravěč ale chtel sem to popsat uplne podrobne a snad sem na nic nezapomnel.

Jen sem jako laik nad tim zacal uvazovovat a rikam si jestli to treba neni nake relatko, ktere v tech mrazech jak je vymrzle tak po pusteni klíčku pri startovani nedrzi sepnute.

Prosim o nejake vyjadreni,
doufam ze to neni neco zavazneho, protoze to opravdu dela jen, kdyz auto dost vymrzne a jinou chybku jsem zatim nepocitil.

Diky predem za vyjadreni

Kosťa
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 17:47   Citovat  

Osobně to tipuju na opálené kontakty v ořechu spínačky.. taková ta bílá věc na spínačce, dá se odšroubovat od zbytku spínačky se zámkem.

Skeleton je teď offline  Skeleton
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 17:53   Citovat  

takze vlastne jak je vymrzla i ta spinacka tak to nedrzi kontakty ??

Kopy je teď offline  Kopy
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 20:31   Citovat  

U kámoše jsem řešili dá se říct stejnou věc. Na vině byl jak píše DJ-Bobr ořech ve spínačce, bohužel kontakty nepomohly, byl už vymačkanej ten plastovej díl kam zapadá ta tvarovaná osa ze spínačky a auto nastartovalo ale po puštění klíčku jak už tam byla vůle se to vrátilo do nějakýpolohy asi jakoby mezi druhou a třetí polohou a nedrželo to kontakt. Pomohla až výměna ořechu a naprosto bez problému. Zkus zkouknout ten ořech, prvně kontakty a vůle, pak uvidíš, kontakty jsou měnší zlo....

Obsah fóra Honda-club.cz   
Divná chybka Civic 5g
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina