Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 109, 110, 111 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 110 z 158
zitnyp je teď offline  zitnyp
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2015 , 11:12   Citovat  

TheOlli70: Osobne jsem za Jirikem jel z Hradec Kralove, nejake problemy jsem sice po montazi nasel, ale vzdy se to snazil resit. Ba naopak aktualne reseni problemu s Advancerem ohledne predstihu nestiham casove resit ja, ackoliv od Jirika mam vsechno uz pres tyden v mejlu vysvetlene. Kazdopadne na LPG mam najeto tak 2000km. Dokonce i 400km s podvalem (200km z toho s nalozenym Jazzem), kde jsem do kopce pres Prahou (od Plzne) zkousel kdyz to na trojku pri plnym plynu nezrychlovalo, jestli je to jev na LPG a nebo na benzin se to zmeni a nezmenilo se to ani o kousek. (Jinak nezrychlovalo pri cca 110kmh s 1.4tunou za sebou, coz je pro to auto limitni zatizeni)

Takze za sebe i pres prvotni problemy hodnotim kladne a je to jedna z nejhezcich instalaci LPG co jsem zatim videl.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
TheOlli70 je teď offline  TheOlli70
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2015 , 20:38   Citovat  

Jiří,máte do žatce krásnou příjezdovou cestu a nechápu proč auto na 40=kách gumách vezmeš testovat na nerozbitější cestu co tam máte,sorry ale to se mi vůbec nelíbilo a už vůbec ne,jakým stylem jsi po té "cestě" jel,bebudu že jsi mi tam docela na hulváta dvakrát doslova narval z 3-ky 1-ku! To je prostě fakt a měl by jsi se nad tím zamyslet.
Co se týká spotřeby je vše vyřešeno a ne jinými vstřiky ale jen se daly 1-OHMové rychlejší elektromagnetické spínače na vstřiky a jsem rázem o dva litry níž ,vše jinak zůstalo jak bylo jen nemám čtyři červené ale žluté.
Co se týká Valdy ne jen, že jsi měl problém odstranit škubání ale nikdy jsi ho neodstranil. Auto ve vysoké zátěži nejede a promiň ale tvá posledí věta mě rozesmála,jestli máš takhle zdařilé i jiné přestavby je mi líto zákazníků protože já ji považuji za nedodělanou ne li zmršenou a je mi jedno co si o tom myslíš ty ale tebe by mělo štvát,že já jako zákazník nic pozitivního si o té přestavbě nemyslím a to byl taky důvod,proč jsem upustil od toho,že tě nechám dělat Civica 2,0 .
Před pár dny jsi to tu četl,ani tě nenapadlo zavolat Valdovi a zeptat se co , proč a jak. Valda má pocit že se s ním moc bavit bávit nechceš a vyhýbáš se kontaktu s ním!
Pokud jsi auto neudělal ke spokojenosti zákazníka,vymontuj si to a on půjde tam kde bude spokojen. Pokud jsi se na to necítil neměl jsi to brát. Oháníš se tu spokojeností a zpětnou vazbou a je ti přitom jedno,že ti tu jezdí nespokojený zákazník.........myslím trohu protimluvné.

To Zitnyp....nezpochybňuji tvou zkušenost,vlastně nemám k tvému co říci jen to, že čertužel mám jinou zkušenost o kterou jsem se podělil a snad se Jirka chytne za nos a bude spokojení,mou důvěru ztratil.

Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2015 , 21:12   Citovat  

Tys mou důvěru totálně ztratil slintáním nesmyslů, že "řadím ze trojky jedničku " a podobně.
Žádný jiný plynař s Tebou auto neprojížděl, nikdy jsi nedržel notebook na sedadle spolujezdce.
Tvůj první příspěvek jsem akceptoval, ale tímhle jsi skončil. Tvému kamarádovi se nijak nezapírám, ví to dobře,
ostatně jednám s ním narovinu a když zavolá a budu moci, zvednu to. Moje číslo zná: 607 571758
Znovu opakuji, že když odjížděl, motor fungoval na 100%.
Jediné co si z jednání s Tebou pamatuji jako můj nedostatek bylo to, že jsem Ti nemohl nabídnout advancer před Tvou dovolenou, protože jsem ho už namontoval někomu před Tebou.
Je mi líto, že jsem Tě zklamal, snad to konkurence napraví. Alespoň jsem Ti snad při těch mnoha konzultacích trochu vysvětlil o co jde.
Kdybychom vyměnili vstřiky, dostal bys ty nejrychlejší: Magic FX 2,2 Ohmu single , jejich rychlost daleko předčí Valteky s 1 Ohmovými cívkami.
tudy odkaz

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2015 , 21:36   Citovat  

Jirko, znovu ti opakuji že škubání ani na chvíli nezmizelo a nikdy neodjel s autem na 100% jak tvrdíš. Neboj dám mu tady prostor se k tomu vyjádřit. Já jen říkám, co mi řekl a s čím se na mě obracel ! Buď bez obav, plynař co mi auto dělal to seřizoval se mnou, nejsi v tom unikát ....bez obav! A ano,stojím si za tím že jsi mi minimálně jednou šel tvrdě do převodovky ale chápu, že to tu popřeš!
S tím advancrem to taky bylo trapný, mě jsi říkal že to háže chybu a že to nemůžeš dát ze by mě to mohlo zlobit, že čekáš na nějaký software a teď mi řekneš, že jsi ho dal jinam?! Ty normálně, regulérně oblbuješ a nevíš co jsi napovídal předtím.
No a žluté stačili k tomu že to teď funguje, jak má a nepotřebuji investovat do jiných vstřiků.
No nic, víc to tu nehodlám rozmazávat, pro tebe zpětná vazba ať víš, co je špatně. Ať se daří.

palban je teď offline  palban
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2015 , 22:40   Citovat  

Jiřik napsal:

Když zákazník odjížděl po doseřízení, auto jezdilo ve všech režimech velmi dobře, navíc s velmi nízkou spotřebou. Tuto přestavbu považuji stejně jako všechny předešlé za zdařilou.
Děkuji i za toto hodnocení, potřebuji zpětnou vazbu abych mohl své služby dál zkvalitňovat.

Když potřebuješ zpětnou vazbu , přidám i svůj názor. Při prohlížení tvých stránek jsem narazil na fotku přestavby Fr-v , tak amatérskou práci jsem dlouho neviděl . Řídící jednotka leží na trubce a je uchycena nějakým samořezným šroubem přímo do podběhu , kryt motoru prohnutý na jednom šroubu , reduktor a přívodní hadice jsou přímo nad svody výfuku , kabeláž není přichycena atd. Možná jsou to jen detaily , ale takovou přestavbu bych na svém autě nechtěl .

1433272267_honda.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
1433272267_honda.jpg, 990.19 kB

Multiplex je teď offline  Multiplex
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2015 , 7:15   Citovat  

palban napsal:
Když potřebuješ zpětnou vazbu , přidám i svůj názor. Při prohlížení tvých stránek jsem narazil na fotku přestavby Fr-v , tak amatérskou práci jsem dlouho neviděl . Řídící jednotka leží na trubce a je uchycena nějakým samořezným šroubem přímo do podběhu , kryt motoru prohnutý na jednom šroubu , reduktor a přívodní hadice jsou přímo nad svody výfuku , kabeláž není přichycena atd. Možná jsou to jen detaily , ale takovou přestavbu bych na svém autě nechtěl .

Asi Jiřík improvizoval stejným způsobem jako ten tuner se stahovací el. páskou a vzduchovým filtrem Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2015 , 8:51   Citovat  

palban napsal:

Pravý úchyt krytu motoru se musel vymontovat, aby se tam vešly větší vstřiky a šly dát aspoň pod původní kryt. Na přiloženém obrázku přestavba se vstřiky mimo kryt- myslím že pod krytem je to mnohem lepší. Řídící jednotka přichycená samořezkou je standartní postup stejně jako reduktor nad svody, naopak tam je to funkčně výhodnější, než třeba v podběhu, kde se příliš ochlazuje. Samozřejmě musí být v bezpečné vzdálenosti od svodů.
Kabeláž připevněná je, mohl jsem to ale udělat pečlivěji.

Honda-2_0-i-VTEC-16V.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Honda-2_0-i-VTEC-16V.jpg, 98.17 kB

0
PříspěvekZaslal: 23.10.2015 , 19:20   Citovat  

Tak Jiří, Valda vzal auto hned po přestavbě na první křižovatce to škubalo ,hned ti volal, ty jsi mu poradil dotankování. To udělal a vracel se i s přítelkyní znova k tobě. První reklamace byla během půl hodiny. A nikdy to nepřestalo a nikdy jsi Auto nedotáhl ke spokojenosti zákazníka. Říká že neměl žádnou cestu aby to neškubalo a upřímně, k tobě už ani jet nechce.

chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 17:10   Citovat  

...tak jsem tu dlouho nebyl co? Úsměv...

...asi po cca 2500km se zas ozvalo odpojeni LPG a auti na lpg na volnobeh zdechinalo...tak jsem znovu nastavil korekce na volnobeh a ok...ale doma jsem stihnul rozdelat vstrikovaci listu a zas pistky cele "jak od oleje"...a od te doby to zas zdechyna na volnobeh...

...dotaz je ci m to tak muze byt? :/...za studena to zdechne ale kdyz se auti vic ohreje tak OK? Úsměv...

AFY

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 19:18   Citovat  

Nevím čím to je, ale poslední dobou jezdí mnoho zákazníků se zalepenými pístky od parafínu.
Asi nějaká horší várka plynu. Každopádně je dobré v takovém případě použít odstředivý filtr,
který separuje tyto olejové součásti a má mnohem vyšší životnost.
tudy odkaz
Nevýhoda je pouze pro uživatele výkonných motorů, jeden utáhne tak 120kW.

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 20:51   Citovat  

Palban: jsem majitel toho FR-V a ackoliv nechci nikoho hajit, tak domluva byla takova, ze si to uslusnim sam. Stejne jsem mel z Japonska na ceste karbonovy kit sani a chtel jsem vykuchat serii. Fotku jsem slibil, ale nebyl cas (prestavba byla delana pred zimou - spise jiz v zime) a kdyz jsem fotil nejake fotky pri instalaci toho sani, tak jsem mu ji poslal na web. Bohuzel s casem to mam od te doby hodne mizerne (nova prace), takze stale jezdim se sanim na bindru (drzak a odstineni mam, ale vracim se z prace vecer) a na nic jsem nesahl. Ble Na druhou stranu auto jezdi jiz rok od prestavby a zadny problem.

Jirik: s "TheOlli70" se znam a trochu mi mrzi, ze jsem te doporucil. Kazdopadne chci byt nestranny, takze ja spokojeny jsem a do ostatnich mi nic neni. Jen tedy s tou cestou ma kolega pravdu. FRVko mam ted take na 18tkach a tu cestu bych na nich absolvovat nechtel. Pokud mas jinou moznost volby cesty, zkus to zvazit. Chapu ze musis auto namapovat v ruznem rezimu a sam asi vis kde jezdi PCR, atd. ale ten tankodrom fakt neni dobry. PS: ted nekdy to bude rok = budu potrebovat razitko. Auto funguje dobre, ale nevim jak to chodi. Je dobre premapovavat? Nebo jiny zasah/kontrola? Pokud nikoliv, tak razitko bych asi sehnal zadara v praci. Prosim SZ Mrk

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2015 , 18:54   Citovat  

Ty velké díry už silničáři naštěstí opravili Úsměv
tam dál na Louny je celkem dobrý úsek, kde se mohu dostat až k využití plného výkonu motoru i u dost výkonných aut.
Není to ideální, to netvrdím. Jsou i delší úseky, ale to bych se musel courat přes město a baterie notebooku má svoji
výdrž dost malou Smutný
Napiš mi mail a domluvíme se co s tou revizí.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2015 , 19:47   Citovat  

Jiřik napsal:
Nevím čím to je, ale poslední dobou jezdí mnoho zákazníků se zalepenými pístky od parafínu.
Asi nějaká horší várka plynu. Každopádně je dobré v takovém případě použít odstředivý filtr,
který separuje tyto olejové součásti a má mnohem vyšší životnost.
tudy odkaz
Nevýhoda je pouze pro uživatele výkonných motorů, jeden utáhne tak 120kW.

...jo ale ten filtr se montuje za reduktor a pred filtr plynne faze...dneska jsem rozdelal reduktor a opet na talirku byl pripeceny parafin coz zpusobilo ucpani a nasledne zdechynani lpg za studena...

...nepouziva se nejaky olej nebo nejaky postup zabranujici opetovnemu zapeceni parafinu na talirku v reduktoru? pac jehla se nemohla skoro vubec hybat :/...

AFY

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2015 , 10:20   Citovat  

Používá, al enedoporučuji to, protože čistící médium to sice rozpustí, ale v reduktoru to zůstane a hromadí se to tam v nejnižším místě.
Už mám ověřené informace, že je v ČR poslední dobou kvalita LPG velký problém, posílám mail jednoho zákazníka:
"Píši proto, že se teď hodně pohybuji okolo laboratorních analyzátorů, včetně analyzátorů paliv... Dnes jsem třeba mluvil s člověkem z SGS, který pracuje s ČOI a řešili jsme kvalitu LPG, že byla nedávno doba, kdy ČOI přestala úplně brát vzorky LPG, protože by žádný neprošel... to samé kluk v laborce na přístroji, co tu kvalitu kontroluje, často obrovské hodnoty síry a různé oleje, nedávno tam měl vzorek, kde bylo tolik oleje, že měl 3 dny zapnutý proplach na přístroji, aby to z něj dostal... mraky mechanických nečistot, vzorkovnice jako chrastítko, vstupní filtr u přístroje naprosto zacpaný různými nečistotami... Jsem nedávno mluvil s chlápkem, který předělává auta na CNG a prý měli hrozný problém sehnat kvalitní CNG, že ty auta na to špatně jezdila, až to dopadlo tak, že sehnal nějaké zazobané lidi a začali vozit své CNG a otevřeli si nějaké čerpačky... " zmatenej

ty odstředivé filtry doporučuji, aspoň se to nedostane do vstřikovačů. Reduktory se musí holt občas vyčistit....

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2015 , 12:08   Citovat  

tudy odkaz nejaka zkusenost primo s jejich montazi-pripadne jima avizovane Magic G4? diky

tudy odkaz

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2015 , 22:52   Citovat  

Hlavator napsal:
http://www.lpg-obchod.cz/ nejaka zkusenost primo s jejich montazi-pripadne jima avizovane Magic G4? diky

tudy odkaz

ja mam komplt G4 + flashlube na A7G uz pres 2 roky cca 40000km .

taty je ten muj tudy odkaz akorat foto je bez flashlube ..

funguje bezvadne ted trosku zlobi ,ale je to jen vec nastaveni chude smesi ve valci .. jinak je to dobrý

Rimmsi je teď offline  Rimmsi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2015 , 20:01   Citovat  

Dotaz Úsměv má smysl přimazávání ventilů ? ... jak to vlastně funguje? ... expanzka hadicka do sani, podtlak? ... díky

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2015 , 20:48   Citovat  

Rimmsi: co jsem nacital ruzne clanky pred prestavbou, tak u Hondy je to dobre a sel jsem do toho. Nakonec spotreba minimalni a kupuji original v Nemecku v 5l provedeni Úsměv

Rimmsi je teď offline  Rimmsi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2015 , 21:03   Citovat  

a co pouzivas? Gizmi ? taky Flash Lube: zrovna jsem to studoval a na dodelani do auta je to brnkacka .... tak o tom premyslim ... sice acco krapet papa olej ale ktera vylítaná honda ne Úsměv hlava je po go a tak nejak si potrpim na prevenci Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2015 , 18:57   Citovat  

Magic G4 není nejnovější, ale pořád velice dobrá a hlavně na seřízení velice přesná jednotka (také díky digitálnímu MAP). V kombinaci se singl vstřikovači Keihin/Hana asi jedna z nejlepších variant pro motory Honda.
Originál název je KME Nevo, HL propanem je to jen distribuováno, je to prý nakonec taky polský výrobek HaHaaa
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jinak nejlepší ochrana ventilů je KONTROLA JEJICH VŮLE!! Kontrolujte ventilové vůle a motor vydrží v dobré kondici i bez kapalin, které zanáší sání. Taky je dobré mít v pořádku LPG vstřikovače, moderní jednotky umí diagnostikovat rozdíl v průtoku.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2015 , 19:15   Citovat  

...jdu menit olej a jelikoz jsem musel koupit na doliti narazil jsem na "pro benzinove naftove i LPG motory"...tak mam si dat nalit nejaky proLPG olej nebo je to jenom reklamni trik? Velmi šťastný...

AFY

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2015 , 8:41   Citovat  

Všechno to bývá většinou jen reklama, nejlepší co mužeš udělat je tam nalít specifikaci kterou určuje výrobce a hlavně pravidelně měnit Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2015 , 8:44   Citovat  

Jinak jak na tom budou vstřiky BRC Orange po 140t km? HaHaaa ted mi v F20Z1 v A5G začal být na LPG být línější, tupější a při plném plynu kolem 4200 přepíná do benzínu, musim kouknout do diag co se tam děje Úsměv

2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 9.11.2015 , 10:09   Citovat  

Ty vstřiky mají perfektní konstrukci, ale jsou dlouhé, takže je máš pravděpodobně vodorovně. Tak se mohou zanášet
parafinem. Nejsou rozebíratelné, takže bych do nich po rozebrání z lišty stříkl zespodu benzín, nebo čistič na paliv. soustavu a profoukl proti směru toku plynu kompresorem. Měly by dál fungovat bez problémů, pokud jsou v pořádku cívky.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2015 , 11:02   Citovat  

Jiřik napsal:
Ty vstřiky mají perfektní konstrukci, ale jsou dlouhé, takže je máš pravděpodobně vodorovně. Tak se mohou zanášet
parafinem. Nejsou rozebíratelné, takže bych do nich po rozebrání z lišty stříkl zespodu benzín, nebo čistič na paliv. soustavu a profoukl proti směru toku plynu kompresorem. Měly by dál fungovat bez problémů, pokud jsou v pořádku cívky.

Jojo jsou vodorovně v liště. Super rada OK zkusím je vyčistit a uvidí se, každopádně filtry měním pravidelně a často takže to snad nebude tak hrozný Úsměv Dík moc OK

tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2015 , 21:25   Citovat  

Chalani o flashlube som nacital vela, aj tak stale netusim, ci pomaha alebo nie.
Uz som jazdil aj isty cas bez, potom ma to zas chytilo, ze kdo maze ten šuk
Na kontrolu ventilovej vole idem o 2 tyzdne a som zvedavy co a ako.
Ale zaujima ma, ci pouzivate Flashlube a aky mate davkovaci system.
Ja mam podtlakovy a to je neustaly boj o nastavenie kvapkania lebo sa to rozladi.
Chyba tam kontra matica a zurim takmer denne.
Uz som premyslal aj o upgrade na elektronicky davkovac za 160€, alebo taky aky mam ale s kontra maticou na zaistenie cca 63€.
€ sem € tam len ci ostane aspon na pifko

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2015 , 21:56   Citovat  

Běžně na dávkovači kontramatka je, je divné, že ji tam nemáš Ble
Jinak byly i různé pokusy, jak zlepšit podtlakové dávkování a věřím, že i fungovaly, ale za cenu toho, že máte sání jak toaleťák wc
tudy odkaz
jinak ten text zní docela rozumně, souhlasím i když přímaz na své klasice nemám (jen na liquidu kvůli mazání pumpy), pokud někdo věří v účinnost přímazu, namontuji mu ho bez reptání Úsměv

Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2015 , 22:46   Citovat  

Já mám tento dávkovač http://cdn2.bigcommerce.com/server5500/0baae/products/209/images/806/kit_02__74332.1351346037.1280.1280.jpg?c=2
a taky tam nemám kontramatku. Vyřešil jsem to tím, že jsem pod šroubek dal vhodný takový gumový klobouček s dirkou uprostřed - co dům dal Velmi šťastný a už se mi to nepovoluje.

Jinak mě napadla možná trochu hloupá otázka ... Co se stane, když pojedu s prázdnou nádobkou přimazávání? Nebude to přisávat falešný vzduch = chudá směs? Nebo bude odpor hadičky tak velký, že projde jen zanedbatelné množství vzduchu?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2015 , 7:54   Citovat  

Nějaký falešný vzduch to přisaje, ale bude to zanedbatelné množství. Průtok můžeš zkusit sundáním hadičky a lehkým fouknutím do nádobky Úsměv

tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2015 , 9:47   Citovat  

Tiez som vymenil ten gumovy kruzok pod regulacnym srobom, ale nepomaha. Asi to odstavim natrvalo. Len mi Accord zacal zrat olej asi 3deci 1000km a premyslal som, ci vdaka LPG a tym, ze par tusic dal bez flashlube niesu chytene voditka ventilov.
Proti flashlube mi rozum vravi, ze ako moze 1ml flashlube na 1L LPG , co je asi 15,5L zmesi dobre premazat 8 sacich ventilov.
Netusim aky je prietok flashlube vo vysich otackach pocas jazdy.
Sice v tom clanku pisu ze nieje ziadne, ale myslim ze par kvapiek tam ide akurat v inom pomere. Sledoval som to pri otvorenom motore a zoslapnutom plyne kde aj pri vussich otackach saje mazivo.
Druha strana je, ze co ak to pokazim bez mazania. Asi dobra psychologia na majitela auta. A to ked si predstavim tych majstrov co mi montovali LPG je mi zle.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 109, 110, 111 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina