Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 19 z 137
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.10.2015 , 9:45   Citovat  

Pajaa: Honda má štefty, ty zůstavají stejné, na to ET vliv nemá OK
bál bych se toho místa okolo brzd (jinak než vyzkoušením to asi zjistit nepůjde)
já jsem takhle musel prodat krásný 16" z civicu 8G, protože měly ET 55 a podložkama pod kola jsem to řešit nechtěl (tam by se musely řešit i delší štefty) Smutný

CR-V je pořád osobák, takže nevidím důvod, krom rozdílných pneu, proč by tam nemohly být OK
osobně bych ale raději kola o fous ven, než dovnitř, i když je to jen na zimu, kdy se jezdí pomaleji/opatrněji

riso21: uvidíme, jak to přežije zimu, na lemech je to za hranou do podběhu pro jistotu přejetý bezbarvým lepidlem OK
tam se spíš bojím, toho porézního povrchu plastu, aby se to rozdílnou roztažností při mrazech nějak nepotento Velmi šťastný
na druhou stranu, se to lepilo na novej plast nedotčenej žádným mastným přípravkem na plasty, voskem apod.
když to půjde do háje, tak to dám nejspíš do barvy karoserie OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.10.2015 , 9:44   Citovat  

cport: fotečku by to chtělo Mr. Green barva apod.?

jinak dnes ráno padnul první milník Úsměv skáče to tam nějak rychle....
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.10.2015 , 10:29   Citovat  

xenon04 napsal:
cport: fotečku by to chtělo Mr. Green barva apod.?

jinak dnes ráno padnul první milník Úsměv skáče to tam nějak rychle....

gratulace přátele ja sem od jara najel uz 12tis vubec se to nezda VTEC tak pudu za mesic na olej pres zimou
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.10.2015 , 10:28   Citovat  

Az bude auto, budou i fotky Úsměv

Jinak:

1) Nema tu nekdo manual v PDF? Úsměv

2) Jeste jsem zaslechl, ze pry se nektere veci z palubky v noci odrazi v celnim skle. Je to moc viditelne?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2015 , 10:37   Citovat  

2) Jeste jsem zaslechl, ze pry se nektere veci z palubky v noci odrazi v celnim skle. Je to moc viditelne?[/quote]
- trosicku, staci "kolíčkem" na palubce jednoduše změnit jas podsviceni, zkusenost mam takovou, ze ve dne lepsi vic a v noci mene, ale mam to porad na trochu mene a akorat kdyz sem jel treba 8 hodin v noci tak sem si to trochu vic ztlumil
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.10.2015 , 12:12   Citovat  

C9G nemá denní a noční režim osvětlení přístrojů a interieru? V C8G se to řídí dle rosvícený/zhasnutých světel (parkovačky/potkávačky). Od té doby, co jsem dodělal DRL do svého C8G jsem nemusel na intenzitu osvětlení sahat Úsměv
A to se to v C8G odráží dost várazně Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2015 , 13:08   Citovat  

2bep: samozřejmě, že má OK
nevím jak verze bez toho dvoudin tabletu, ale mě to navíc řídí i senzor podle intenzity světla v interiéru
příklad - po ránu vyhodnotí senzor světel, že budu svítit hlavníma světlama, tak je rozsvítí, pohasne mi osvětlení na úroveň na jakou mám nastavený jas tou tyčinkou plus mi navíc třeba při vjetí do tunelu pohasne osvětlení rádia i budíků ještě víc, po vyjetí se to automaticky vrátí zpět

na co jsem ale do teď nepřišel je, jak udělat, aby mi při otevření dveří svitily ty čtecí lampičky u zpětnýho zrcátka... nikde není žádný přepínač, takže svítí jen světlo uprostřed střechy (to přepínač/vypínač má) to mi hlava nebere
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2015 , 13:38   Citovat  

xenon04 napsal:
2bep: samozřejmě, že má OK
nevím jak verze bez toho dvoudin tabletu, ale mě to navíc řídí i senzor podle intenzity světla v interiéru
příklad - po ránu vyhodnotí senzor světel, že budu svítit hlavníma světlama, tak je rozsvítí, pohasne mi osvětlení na úroveň na jakou mám nastavený jas tou tyčinkou plus mi navíc třeba při vjetí do tunelu pohasne osvětlení rádia i budíků ještě víc, po vyjetí se to automaticky vrátí zpět

na co jsem ale do teď nepřišel je, jak udělat, aby mi při otevření dveří svitily ty čtecí lampičky u zpětnýho zrcátka... nikde není žádný přepínač, takže svítí jen světlo uprostřed střechy (to přepínač/vypínač má) to mi hlava nebere

Obávám se, že čtecí lampičky ovládání od dveří nemají.
Co jsem vypozoroval, osvětlení budíků a tlačítek není závislé na typu rozsvícených světel, i když jsou rozsvícená tlumená světla, tak se intenzita podsvětlení reguluje podle osvětlení v kabině (venkovního osvětlení?).
Jo, mimochodem, tou tyčinkou na regulaci podsvětlení se dají přepínat jednotlivé Tripy (celkový,A,B), kdyby jste to náhodou nevěděli...Úsměv
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2015 , 18:26   Citovat  

U těch čtecích lapmíček, že nesvítí po otevření dveří má většina modelů jen pokud byla střecha prosklená nebo šíbr tak bylo možnost zapnout osvětlení i ve předu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.10.2015 , 0:30   Citovat  

Tak fotky by mohly byt 20.11. Úsměv Definitivni vyber barvy byl na manzelce, kdyz jsme +- vybrali neco, na cem se shodneme oba. Z Milano Red, Passion Red a bile nakonec vyhrala ta prostredni ... Teda ona by vyhrala Milano Red, ale uz jsme nechteli cekat az do ledna.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2015 , 10:48   Citovat  

cport napsal:
Tak fotky by mohly byt 20.11. Úsměv Definitivni vyber barvy byl na manzelce, kdyz jsme +- vybrali neco, na cem se shodneme oba. Z Milano Red, Passion Red a bile nakonec vyhrala ta prostredni ... Teda ona by vyhrala Milano Red, ale uz jsme nechteli cekat az do ledna.

Hele, Milano Red není metalíza... A bílá je tuším perleťová.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2015 , 10:56   Citovat  

Tak jsem včera přehodil gumy. A překvapila mě nemilá věc, že jedna z gum má zřetelně víc sjetý vnějšek. Jak jsem si s tím hrál, tak jsem si gumy nepoznačil, ale na 90 % bych řekl, že je to pravý předek. Jsem poněkud rozčarován, že by na novém autě, tři měsíce ježděném, byla geometrie tak rozhozená. I na předchozím Toureru byla geoška v pytli, když jsem ji nechal kontrolovat v rámci garanční prohlídky.
Že by na to kašlali už z výroby? Nebo by byl podvozek Tourera tak náchylný na ty naše tankodromy převlečené za silnice?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2015 , 19:40   Citovat  

já přezouval dneska, gumy po 10tis km všechny stejný

a takhle to povylezlo - 7" šířka ET 40
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.11.2015 , 23:05   Citovat  

Hlavně nezapomenout přihlásit kola pokud máte jiný rozměr než letní Velmi šťastný

civic pneu1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
civic pneu1.jpg, 537.65 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2015 , 10:11   Citovat  

DworiBak: nikde mi nic chybu nehlásí, tak jsem se v tom raději nevrtal Úsměv myslel jsem, že pokles tlaku pozná podle rozdílných otáček kol a víc netřeba to mi hlava nebere

měl bych malinkou prosbu, bylo mi řečeno, že life a exe má 8 repro se zesilovačem, dalo by se zjistit co je to zač a kde ho v autě najdu?
(předpokládám, že ty repro se počítají jako 2x výška, 2x středobas v předních dveří a 2x jednopásmový v zadních, basy od jinud nevychází, tak předpokládám, že sub nikde mimo jako u 5D není)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.11.2015 , 11:33   Citovat  

V servisu by to meli vedet.

Nebo existuji nejake stranky, na kterych se daji dohledat dodavatele origo komponent pro Hondu?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2015 , 11:38   Citovat  

s 8G jsem hledal vždycky tady tudy odkaz
bohužel to tam končí modelovým rokem 2010 Smutný a nikde jinde jsem pro 9G nic podobnýho nenašel Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2015 , 22:27   Citovat  

To DworiBak : Když má Tourer ten oný displej, tak se to musí dělat takhle...? Tak to koukám!
Nám Tourer zahlásil, že má zimní gumy.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.11.2015 , 20:49   Citovat  

piskot napsal:
To DworiBak : Když má Tourer ten oný displej, tak se to musí dělat takhle...? Tak to koukám!
Nám Tourer zahlásil, že má zimní gumy.

Ten obrázek je z diagnostiky Honda HDS ,při výměně kol za jiný rozměr v palcích se to přepíše v jednotce ABS z 15" na 16" není potřeba a ze 17" na 18" taky ne, nevím jak facelift protože u face CRV se už přihlašují i letní a zimní pneu.
Pokud se přehazuje stejný rozměr je potřeba po nahuštění jen vyresetovat uloženou hodnotu v pneu i-MIDu
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2015 , 13:57   Citovat  

To DworiBak: Nějak pořád nejsem v obraze. Jsem si myslel, že stačí udělat tu operaci přes i-Mid a je vymalováno. Tím že se "zresetuje" cosi, po pár otočeních kol se to cosi nastaví na nová kola, a je to.
Zimní máme 16", letní 17".
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2015 , 21:59   Citovat  

i-MIDu resetuješ jen tlak,správně by jsi měl přes diagnostiku Honda přepsat velikost kol v ABS když měníš 17" za 16" ale pokud přezouváš v Honda tak ti to určitě provedli
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2015 , 22:38   Citovat  

DworiBak napsal:
i-MIDu resetuješ jen tlak,správně by jsi měl přes diagnostiku Honda přepsat velikost kol v ABS když měníš 17" za 16" ale pokud přezouváš v Honda tak ti to určitě provedli

Tak moment...Úsměv
1. U Hondy nepřezouvám.
2. Kola jak 17" tak 16" jsou v předepsaných rozměrech, tj. obvod kola je +/- stejný.
Takže :
- ABS používá k vyhodnocení točení kol signál z čidlo umístěného proti ozubenému věnci na náboji
- tudíž ať mě někdo opraví je ABS naprosto jedno, jaký rozměr gum je obutý
- vyhodnocování tlaku se provádí na základě porovnání otáček kola po tom resetu přes I-Mid přes to čidlo, co používá i ABS
- řekl bych, že pokud by gumy na všech čtyřech kolech ucházely stejně, tak to systém vyhodnocení tlaku nechá klidným
Nám se systém hlídání tlaku ozval po přezutí na zimní nejspíš pro to, že jsem zimní gumy nafoukl o krapet víc, než byly letní. Tzn. evidentně ten monitorovací systém "tlaku" hlídá diferenci otáček kol. I do plusu... Velmi šťastný
   Návrat  
Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2015 , 22:49   Citovat  

Chci se zeptat někoho znaleho, jak je to s olejem pro C9G Tourer 1.8. Mam ho asi tři měsíce a po ujeti prvnich par tisíc km chci vyměnit olej. V manualu je uvedeny olej 0w20, ten ale u nás prakticky neni k dostání. A nejsem si jistý jestli v autě vůbec je jako první náplň, tento údaje jsem nikde na autě nenašel. Může to někdo potvrdit?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2015 , 23:07   Citovat  

Gregy napsal:
Chci se zeptat někoho znaleho, jak je to s olejem pro C9G Tourer 1.8. Mam ho asi tři měsíce a po ujeti prvnich par tisíc km chci vyměnit olej. V manualu je uvedeny olej 0w20, ten ale u nás prakticky neni k dostání. A nejsem si jistý jestli v autě vůbec je jako první náplň, tento údaje jsem nikde na autě nenašel. Může to někdo potvrdit?

Ty ho máš z druhé ruky, že se nespolehneš na servisní prohlídku u Hondy?
Co si pamatuji, na garančce tam nalili 5W-30 od Shellu, okomentovali to, že ví, co dělají. Proč ne, auto je v záruce, autorizovaný servis tam nalil, co tam nalil.
Ale k tvému dotazu, tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2015 , 23:15   Citovat  

Ne, je nový. Ale servisní prohlídka je ve 20tkm. Teď mám najeto 5 a po zajetí chci vyměnit olej. Ale nechci s tim nutně teď jezdit do autorizovaneho servisu, to až na garancku.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2015 , 23:42   Citovat  

Gregy napsal:
Ne, je nový. Ale servisní prohlídka je ve 20tkm. Teď mám najeto 5 a po zajetí chci vyměnit olej. Ale nechci s tim nutně teď jezdit do autorizovaneho servisu, to až na garancku.

Nejsem si jistý, není proti podmínkám záruky, že tam naleješ olej teď? Že nepočkáš na garančku?
Když jsem na prvém C9G zkusmo kontroloval olej, tak jsem utrpěl lehký šok, že olej žádný v motoru není.
Pak jsem přejel prstem po měrce a ucítil něco jako mírně hustší vodu... Velmi šťastný
Nutno říci, že po 12 tisících, odjetých i přes zimu, jsem na vzhledu oleje (před garančkou), nepoznal změnu.
Být tebou, neřešil bych to.
   Návrat  
tourista je teď offline  tourista
PříspěvekZaslal: 9.11.2015 , 23:49   Citovat  

Ahoj, chystam sa kupovat Tourera 1.8 benzin. Vybava komfort za cca 430 tisic. Nove, priamo z autosalonu. Je ta cena ok? Nápad je tu!
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2015 , 23:52   Citovat  

tourista napsal:
Ahoj, chystam sa kupovat Tourera 1.8 benzin. Vybava komfort za cca 430 tisic. Nove, priamo z autosalonu. Je ta cena ok? Nápad je tu!

Cena je OK.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2015 , 0:02   Citovat  

tourista napsal:

Ano. Přimlouval bych se ale za výbavu Elegance, má navíc např. couvací kameru, je pro přehled za autem k nezaplacení. I další prvky výbavy navíc oproti Comfortu myslím stojí za těch cca. 20 tisíc víc. Namátkou automatické stěrače, spínání světel, ona i loketní opěrka vzadu se hodí, kůže na volantu se taky tak nějak líp drží, než plast...
Když se budeš snažit, pár tisícovek ještě ukecáš...Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2015 , 0:07   Citovat  

Gregy: vhodny olej mas napsany v navodu, ne? Nekteri to resi tak, ze si sezenou olej vlastni a zajedou s tim do autorizovaneho servisu.

tourista: Tak je to normalni cena. Vzhledem k tomu, ze v zakladni barve nabizi Tourera 1.8 ve vybave Elegance za cca 436 tKc v Pardubicich, tak si myslim, ze se bude dat jeste neco ukecat. Jinak jako piskot, Elegance je uz jen par tisic navic a ten rozdil v komfortu (+ mlhovky) je znat.

Jinak my to uz mame za par, tak se tesim Úsměv Je pravdou, ze jine znacky nabizi treba i vykonnejsi motory, jine zase trosku lepsi cenu, ale pocit z jizdy nabidla nejlepsi Honda. No, a pro benzin rozhodl zvuk a kultivovanost.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina