Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Strana 8 z 109
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2015 , 12:41   Citovat  

Hah. Dekuji. Ve spanelstine se to hleda blbe pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2015 , 18:36   Citovat  

markos napsal:
Jo, ale tieto veci prichádzajú teoreticky 120-150 tkm, na A7G som menil žiarovky každého pol roka a ako naschvál odchádzali keĎ som to najmenej čakal.

Už 100tis je dost ale vše se bude odvíjet jak je z autem zacházeno jestli jezdí dlouhé trasy nebo krátké trasy kde často rozsvěcí světla.Stačí nechat jednou ročně při servisu změřit svítivost.Přinejhorším si to pak vymění s celou lampou až budou vypálený paraboly.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2015 , 18:40   Citovat  

PuLo napsal:
Dakujem za odpovede. Mozno tych otazok bude viacej. Prichadza dalsia Úsměv
Ti co maju xenony, co ste pouzili ako nahradu (vyrobca, typ, pripadne odkaz na stranku kde to bolo kupene)? S akym vyrobcom su dobre skusenosti? Kedze tu niekto vyssie spomenul, ze necakat do uplneho vypalenia tak ake su priznaky pred nutnou vymenou? Meni sa farba luca?

OEM výbojky jsou Osram Xenarc 66240 D2S jen je nebudeš mít v krabičce od Honda
google ti určitě nějaké shopy najde jen bacha aby jsi nekoupil padělky Velmi šťastný
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2015 , 19:27   Citovat  

nechápem prečo meniť celé svetlá kvôli paraobolám. Zašlé svetlá je možné rozleštiť a paraboly sa dajú buď repasovať za smiešnu sumu, alebo kúpiť origo nové priamo od stanley tudy odkaz (cca 9000 KČ), alebo sa popýtať na theretrofitsource že či sa tam dajú narvať i nejaké bixenóny od morimotto, čo sú v pomere cena/výkon veľmi dobré produkty.
Tie D2S sa dajú kupiť okolo 800-900 KČ, ale ako píše dworibak, veľký pozor na fejky. Mám ak chceš číslo na jedného típka z BMW clubu, ktorý tam dodáva snáď všetkým výbojky, priamo s ním skúsenosť nemám, ale má tam veľmi dobré referencie, žiadne fejky a podobne, a má naozaj slušné ceny.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 22:07   Citovat  

markos napsal:
nechápem prečo meniť celé svetlá kvôli paraobolám.

Však jo ale kdo ti to v servise nebo v autorizáku nabídne ? Pokud je člověk vzručný a nevadí že bude na nějakou dobu bez světel tak si to opraví za minimální náklady oproti nevému světlu.
Něco k počtení tudy odkaz
   Návrat  
PaloSV je teď offline  PaloSV
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.10.2015 , 20:52   Citovat  

Akou baterkou ste nahradili originál 45 Ah kto už menil?
Prípadne čo ste už museli pre väčší rozmer upraviť, aby tam vošla a bola pevne prichytená?
   Návrat  
NITRO.Z je teď offline  NITRO.Z
PříspěvekZaslal: 10.10.2015 , 15:42   Citovat  

PaloSV napsal:
Akou baterkou ste nahradili originál 45 Ah kto už menil?
Prípadne čo ste už museli pre väčší rozmer upraviť, aby tam vošla a bola pevne prichytená?

Zrovna se na to chystám, takže pak dám vědět.
Prý až 55Ah bych tam měl dostat.
   Návrat  
kubalorenc je teď offline  kubalorenc
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 13:18   Citovat  

Zdarec, řešil někdo denní svícení na 8G? Respektive spíš denní svícení integrované do mlhovek.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Fleshak je teď offline  Fleshak
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 19:44   Citovat  

kubalorenc napsal:
Zdarec, řešil někdo denní svícení na 8G? Respektive spíš denní svícení integrované do mlhovek.

Taky jsem nad tim uvazoval.Nakonec to budu resit ahd modulem pres dalkove svetla Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 21:43   Citovat  

Na face jsem dával denní svícení s mlhovkama místo původních mlhovek tudy odkaz
   Návrat  
athamas je teď offline  athamas
PříspěvekZaslal: 16.10.2015 , 12:50   Citovat  

Řešil, DRLFOG90 3 roky a spokojenost, jiným než kombinace DRL/mlhovka bych to neprznil.

Malá vada na kráse je fakt, že po výměně za origo mlhovky jsou tyto DRL při použití přípravy pro uchycení origo mlhovek lehce vychýleny mimo osu vozidla, takže plný světelný tok jde jakoby pod mírným úhlem do strany. Intenzita toku světla z čelního pohledu je tak na 80% oproti tomu, pokud by to svítilo v ose. Subjektivně ale stále OK, srovnatelná s dodatečně montovanými DRL jiných typů a výrobců. Konstrukce origo mlhovek toto řeší lehkým vybráním a natočením tělesa svítidla tak, že po uchycení do oblé části nárazníku svítí přesně v ose vozidla, což konstrukce dodatečně montovaných kruhových DRL světel nijak neřeší.

Na STK se nad tím každop. nikdo nepozastavoval, co jsem si toho po montáži začal všímat v provozu tak je to obecný problém dodatečně montovaných DRL - pokud umístěním zasahují do oblé části nárazníku (byť je to pořád zepředu tak to zaoblení začíná už někde na úrovni hlavních světlometů) tak je tok světla lehce vychýlen od osy vozidla, v závislosti na pozorovacím úhlu se pak zdá, že jedno svítí víc než druhé.

Osobně asi nejvíc se mi líbí DRL s funkcí blinkru, jediné co mě z toho zrazuje je scházející homologace (potenciální problémy STK, PČR, pojišťovna atd.)

AHD modul do dálkových - asi nejelegantnější řešení, ale stejný problém s homologací (ve skle světlometu musí být vyražena homologace i pro DRL, jinak zadělání si na stejné problémy viz výše - situace, kdy mě někdo sundá a bude se ohánět tím, že mě neviděl pro mě jako poškozeného s namontovaným AHD asi nebude úplně nejpříznivější).
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.10.2015 , 14:46   Citovat  

Mě se právě celkem líbí tohle:
tudy odkaz

jako homologace..... dnes je vypínatelnewj blinkr s funkcí DRL už úplně běžnej a myslím že nikdo pořádně neví, jestli to je na tom autě už z výroby, nebo dodělané.

Buďto půjdu do tohohle, nebo ty mlhovky. Ořezaný dálkový se mi nelíbí.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.10.2015 , 17:29   Citovat  

Ke zvážení hlavně to riziko kráceného pojistného plnění v případě nějakého průšvihu, toho co je dnes běžné je spousta, montované dodatečně bez homologace to na autě v provozu každop. nemá co dělat (byť hloupé SMD v obrysovkách), to prostě neokecáš.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.10.2015 , 21:34   Citovat  

Opravdu si myslíš, že bude někdo prolízat zrovna světla pro denní svícení? Já myslím že tohle ti na místě žádnej policajt řešit nebude. Vzhledem k tomu, že mám doma nazvedanej Grand cherokee, kterej toho má nehomologovanýho spoustu, bych se zrovna žárovek nebál Velmi šťastný
   Návrat  
robsik1 je teď offline  robsik1
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.10.2015 , 22:08   Citovat  

kubalorenc napsal:
Opravdu si myslíš, že bude někdo prolízat zrovna světla pro denní svícení? Já myslím že tohle ti na místě žádnej policajt řešit nebude. Vzhledem k tomu, že mám doma nazvedanej Grand cherokee, kterej toho má nehomologovanýho spoustu, bych se zrovna žárovek nebál Velmi šťastný

To je asi jako psát, že nemá cenu řešit rychlostní index na pneu atd. Ono když pak dojde k nehodě a znalci hledaj každou hovadinu zrovna nepřidá když najdou nehomologovaný věci. Ale je to každýho věc jestli si na auto koupí kdejaký čínský šmejd.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 18:33   Citovat  

Tak zrovna to co jsem sem dával určitě není čínský šmejd. Ono je dobrý se napřed podívat a pak komentovat.
A kolik už jsi viděl dopravních nehod, kde auto rozebírali znalci? A nevím teda jestli zrovna tohle bych srovnával s rychlostním indxem. to je asi trošku o něčem jiném.

robsik1 napsal:
To je asi jako psát, že nemá cenu řešit rychlostní index na pneu atd. Ono když pak dojde k nehodě a znalci hledaj každou hovadinu zrovna nepřidá když najdou nehomologovaný věci. Ale je to každýho věc jestli si na auto koupí kdejaký čínský šmejd.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.10.2015 , 14:32  Naposledy upravil athamas dne 19.10.2015 , 16:25, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

kubalorenc napsal:

jako homologace..... dnes je vypínatelnewj blinkr s funkcí DRL už úplně běžnej a myslím že nikdo pořádně neví, jestli to je na tom autě už z výroby, nebo dodělané.

Se stejným argumentem můžeš zkusit uhádat modrý majáček, radlici nebo třeba pneu od traktoru - jsou přece v provozu vozidla, co to tak už mají z výroby ne?

Ten příměr s rychlostním indexem pneu je náhodou na místě (na co platím za V pneu do 240 km/h když víc jak 150km/h nejezdím a nikdo jiný to auto neprovozuje?).

Dopravní policista nemusí být nutně znalec, aby se po výpovědi protistrany že tě neviděl, dobral k tomu, že to DRL homologované není (vyražená homologační DRL značka ve světlometu). Jinak, pokud můžeš vyloučit situaci, že se jednou, byť nevlastním přičiněním, nepřipleteš k nehodě s újmou na zdraví, tragickými následky nebo jen s výpovědí protistrany odlišné od tvé verze s následným občansko-právním sporem, pak ano - velmi pravděpodobně to znalecky zkoumat nikdo nebude.

Ohledně instalace toho čínského šmejdu nešmejdu, jen namátkou - říkají ti něco pojmy jako optika a fotometrie, znáš k tomu parametry jako svítivost, hodnotu světelného toku, světelný vyzářený výkon, intenzitu emitovaného světla, složku UV záření, míru stability v oblasti vlnového spektra? Rozptylové vlastnosti paraboly, míru absorbce, indexy lomu a změny vlastností světelného toku v prostředí a na rozhraní světlometu kam to budeš montovat? A odpovídající hodnoty potřebné pro schválení do provozu? Podle mě o tom víš kulový, stejně jako já a 99.9% všech ostatních řidičů, a přesně od toho tady ta homologace je.

Jak už napsal robsik1, je každého věc, co všechno si na auto nabastlí. Dodal bych ještě, je každého věc, jak to potom vysvětlí a je každého zodpovědnost za takový počin. Přeji stejnou míru zanícenosti při vysvětlování až to jednou bude potřeba (spíše přeji, aby to potřeba nikdy nebylo).
   Návrat  
Carlos66 je teď offline  Carlos66
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.10.2015 , 15:18   Citovat  

Mám český manuál v el.podobě. cca 25Mb. Má li někdo zájem,pošlu přes Úschovnu.
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 24.10.2015 , 21:49   Citovat  

Dobry vecer,chlapci.Jaky kola mate zapsany v TP u 2.4?
Ja jen 18" v nemeckym technicaku,zadna mensi alternativa,coz mi na zimaky prijde skoda..U 7g mam 15-17 Cooo???
Carlos66:kdyz mi ho poskytnes,podekuju Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.10.2015 , 7:52   Citovat  

spoon napsal:
Ja jen 18" v nemeckym technicaku,zadna mensi alternativa,coz mi na zimaky prijde skoda..U 7g mam 15-17 Cooo???

Na 4 stránce nahoře jsem dával příspěvek, jestli to pomůže?
Zbyňa
   Návrat  
Fleshak je teď offline  Fleshak
PříspěvekZaslal: 25.10.2015 , 7:54   Citovat  

spoon napsal:

Ja mam v technicaku jako zaklad 17" 225/50
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.10.2015 , 8:52   Citovat  

Nitro.Z,Fleschak:diky,spis resim,ze tam mam napsany jen ty 18" a budu muset z Hondy vyzebrat nejakej typovej list nebo neco a nechat si udelat zmenu v TP,abych tam moh dat 17tky zimaky,ktery lezely v kufru,ale v technicaku je nemam.To mi asi to pdfko nepomuze Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.10.2015 , 9:23   Citovat  

spoon napsal:
Nitro.Z,Fleschak:diky,spis resim,ze tam mam napsany jen ty 18" a budu muset z Hondy vyzebrat nejakej typovej list nebo neco a nechat si udelat zmenu v TP,abych tam moh dat 17tky zimaky,ktery lezely v kufru,ale v technicaku je nemam.To mi asi to pdfko nepomuze Mrk

Mě zase pomohlo, dovezl jsem to s 235/45 18", ale na dovozové technické mě ty 235 nemohl napsat, že je nemá u tohoto typu uvedený v systému a dal tam jen 17 a 18 v 225/45. Při přihlašování na úřadě jsem to tam dal a vysvětlil, až jsem si přišel vyzvednout papíry tak tam byly zapsaný i 18" 235/45.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.10.2015 , 9:30   Citovat  

spoon napsal:

Pokud bys chtěl papír od Hondy, tak musíš napsat email, odpoví Ti co je tam možný a pokud budeš chtít papír, zaplatíš myslím 1000,- a pošlou Ti ho.
Dotaz pošli na email: jan.bartos@honda-eu.com
Psal jsem tam ohledně CRX 2G, ale tam je jen 1 možnost ve 14".
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.10.2015 , 17:00   Citovat  

Nitro.Z:ok,diky.Vytisknu si to pdfko,prilozim ho k ostatnim papirum z Nemecka a treba ho v tom fofru bude brat jako ofiko dokument Úsměv
   Návrat  
michalreca je teď offline  michalreca
PříspěvekZaslal: 1.11.2015 , 21:19   Citovat  

Chlapi, prosím o názor. Vrátili jsme se z dovolené, kde se mi rozsvítila kontrolka oleje. Od výměny oleje najeto 8000 km, výměna v květnu letošního roku. Na dovolenou jsem jel v kuse cca 1200 km. Dolil jsem 1 litr oleje, plná syntetika. Autí má teď najeto 161000 km. Motor 2,0 l. Je tento úbytek normální? U předchozích Hond jsem toto nemusel řešit, tak mě to překvapilo...Díky..
   Návrat  
whizzz je teď offline  whizzz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.11.2015 , 0:21   Citovat  

michalreca napsal:
Chlapi, prosím o názor. Vrátili jsme se z dovolené, kde se mi rozsvítila kontrolka oleje. Od výměny oleje najeto 8000 km, výměna v květnu letošního roku. Na dovolenou jsem jel v kuse cca 1200 km. Dolil jsem 1 litr oleje, plná syntetika. Autí má teď najeto 161000 km. Motor 2,0 l. Je tento úbytek normální? U předchozích Hond jsem toto nemusel řešit, tak mě to překvapilo...Díky..

já bych řekl že to není nic neobvyklého. Záleží kolik tam toho nalili, čeho, jak se s tím jezdí atd atd. Já se svojí 2.4i taky mezi předepsanýma výměnama dávám litránek.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.11.2015 , 11:53   Citovat  

Test ojetýho A8G

tudy odkaz
   Návrat  
whizzz je teď offline  whizzz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.11.2015 , 22:37   Citovat  

NITRO.Z napsal:
Test ojetýho A8G

tudy odkaz

pěkná a rozumná recenze OK

Já si vždy uvědomím jak je to dobrý auto až když jezdím s něčím jiným. Člověk si zvykne a nějak to bere za samozřejmost, pak jezdím jiným a když se vrátím tak mam takovej ten "aaaaah" moment H+
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.11.2015 , 23:35   Citovat  

Umi sklapet zrcatka pri zamceni nebo jen manualne knoflikem ve dverich?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina