Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 209, 210, 211 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 210 z 486
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2015 , 17:49   Citovat  

Robbie napsal:
už rok pouzivam Bosch aerotwin a nemuzu si je vynachvalit, tiche a stiraji krasne je to dobrý

chtělo by to napsat jestli máš face nebo po face jelikož každy model používá jiné stěrače
na face jsou už aerotwin a ramena stěračů jsou jiné a stavěné na tento tip stěručů
před face má klasické stěrače kde na řidičové strané je přítlační lišta a aerotwiny na techto modelch nikdy nebudou stírat dokonale.
Pak ještě nastává problém z ostřikem,při použití jiných stěračů.
Když koupite originál Honda nebo jste je nezahodily máte možnost pak jen koupit jen nové gumičky.
Nevím proč každý řeší že mu nevydrží stěrače rok však by se měli měnik každý půl rok
Mourl napsal:
Trápí mě jeden problém.Teď opět jak přišli chladnější dny,tak se mi stává že při startování mi zůstane "viset" startér.

Vyřešit co nejdříve ,očistit a promazat pastorek,aby se nestalo že se navrátí a motorem starter odděláš

Robbie napsal:
Cau lidi odkud jste kupovali spojku? to mi hlava nebere

V hondě Honda Úsměv ale taky bude záležet na jaký motor
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Patr1k je teď offline  Patr1k
PříspěvekZaslal: 21.10.2015 , 20:40   Citovat  

scream napsal:
U mna to bolo ulozenie stabilizatora... guma stoji 10E ale robota masaker ( v predu)

Dik za typ...a co presne je to uloženie stab., prípadne čo to stojí? To som teda zvedavý či to bude ono, strašne mi to vadí a už mi to robí dosť dlho
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.10.2015 , 21:19   Citovat  

Patr1k napsal:
Dik za typ...a co presne je to uloženie stab., prípadne čo to stojí? To som teda zvedavý či to bude ono, strašne mi to vadí a už mi to robí dosť dlho

tudy odkaz
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2015 , 21:31   Citovat  

Vzhľadom na prístupnosť dielu a náročnosť výmenu by som to uloženie kúpil OEM...tá druhovýroba je vždy lotéria... Zadné uloženie je hračka ale toto predné je pakáreň.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.10.2015 , 22:14   Citovat  

Ibaže ísť 70km tam a späť kvôli tomuto Ble Aj keď zrovna by som si kúpil olej do prevodovky ešte, ale aj tak..mám nevýhodu, že to nemám najbližšie
   Návrat  
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.10.2015 , 9:41   Citovat  

zadne tu tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.10.2015 , 11:59   Citovat  

kycikdn napsal:
Neklepal někomu motor za studena? Někdo mi tvrdil že to dělá řetěz, ale když se motor zahřeje, tak klepání přestane. 2.0i

Kdy jsi dělal naposledy rozvody, resp. kolik je nejeto od poslední výměny rozvodů a kolik máš celkově najeto? Bohužel v motoru je mnoho částí, které mohou klepat, zkušený mechanik by to mohl dokázat diagnostikovat.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.10.2015 , 12:08   Citovat  

Squixx napsal:
Co se týče stěračů, tak jsem zastánce spíše bezramínkových..ale nevím proč na Accordu mám takový problém..na řidičově straně stěrač nestírá v jednom místě, ale docela dost..je to místo nad rádiem a nechává tam stopu o velikosti cca 10x10cm...a to je dost nepříjemný..zkoušel jsem už několik značek a u všech stejný problém..nevíte někdo proč to dělá?? Jinak stěrače fungují bez problémů a jsou to koupený stěrače z Globusu ( mám snimi dobré zkušenosti )

Já mám stejný problém, stěrače mám bezramínkové, staré cca rok ale od samotného začátku nechávaly nesetřenou mapu obdobné velikosti ve stejném místě jak popisuješ ty.... Nepamatuji si teď značku ale jsem z nich docela zklamaný
   Návrat  
Ratras je teď offline  Ratras
PříspěvekZaslal: 22.10.2015 , 17:06   Citovat  

von-pivoj napsal:
Dnes, po 2 dnech od opravy, jsem snímač namontoval, zapnul klíček do polohy II a zapnul světla. Chod motorků mi prozradil, že se něco děje a při pohledu na zvedající se světelný lem, který se promítal na protější stěně mi vytvořil úsměv na mém Xichtu a navodil pocit "zadostiučinění" nad vykonanou prací. je to dobrý Takže není nutný žádný reset něčeho/řídící jednotky světlometů.
Celkově tedy oprava vyšla na 20kč a bez nutnosti návštěvy servisu.
Tento postup jsem dal i do sekce "Jak na to".

Ahoj, možná už to tady na foru někde je, ale nemohu to najít, chcci se zeptat, za je známo nebo jde někde dohledat typ čidla, který má být na zadní nápravu Accorda 8g. Rovněž mi nefunguje zadní nivelační čidlo a v Hondě berou za celek 6.000,- Opravu sám zvládnu, jen to čidlo na 7g vypadá jinak než na 8g, tak se chci zeptat, zda někdo neví o jaký typ se jedná, moc by mi to pomohlo. Díky
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.10.2015 , 19:49   Citovat  

Ratras napsal:
Ahoj, možná už to tady na foru někde je, ale nemohu to najít, chcci se zeptat, za je známo nebo jde někde dohledat typ čidla, který má být na zadní nápravu Accorda 8g. Rovněž mi nefunguje zadní nivelační čidlo a v Hondě berou za celek 6.000,- Opravu sám zvládnu, jen to čidlo na 7g vypadá jinak než na 8g, tak se chci zeptat, zda někdo neví o jaký typ se jedná, moc by mi to pomohlo. Díky

Tak v tom ti bohužel neporadím, netuším, jaké čidlo je na A8G. Máš fotku? Sundej ho, rozdělej, udělej pár fotek a pošli mi to, třeba to půjde opravit. Kdyžtak napiš SZ.
   Návrat  
luikas je teď offline  luikas
PříspěvekZaslal: 22.10.2015 , 20:13   Citovat  

Ahoj, uz trictvrte roku jsem stastnym majitelem 2.4 verze Accordu 7g a s autem jsem hodne spokojeny. Jedina "porucha", kterou jsem resil, byla praskla zarovka. Nicmene jsou tu ctyri veci, ktere mi trochu vadi. Budu rad, pokud mi pomuzete je vyresit.

1) predevsim kdyz je auto studene, jde obcas hur radit jednicka a dvojka a je potreba pouzit trochu silu. U jednicky se mi uz dokonce stalo, ze jsem si musel vratit neutral a znovu vyslapnout spojku. Razeni jednicky a dvojky jde taky nekdy hur, pokud auto jede (priklad - dobrzduju na semaforu a v tom padne zelena. Porad jedu rekneme 20 a chci rychle akcelerovat, tak chci dat jednicku a ta tam jde blbe) Je to normalni?

2) rachtani pri prejezdu nerovnosti. Libi se mi, ze v aute nikde nic nevrze, ale rusi me klepani/rachtani/vibrace. Myslim si, ze rachta zamek schranky spolujezdce a okenka prednich dveri. Resil jste to nekdo?

3) klepani do volantu pri rychlostech kolem 110-120 km/h. Je mi jasne, ze tohle muze byt zpusobeno spoustou veci a i jsem si tu k tomu i neco nasel. Dela to nezavisle na tom, jestli pridavam plyn/brzdim/... Uvidim, jestli se to zlepsi, kdyz nandam zimni kola.

4) klimatizace - ted uz to neni tolik aktualni, ale pokud stojim a mam zapnutou klimatizaci, citim v celem aute vibrace. Da se jich nejak zbavit?
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2015 , 9:27   Citovat  

Ahoj, aký máš na tom nájazd? Drnčanie okien? to počujem prvý krát v živote
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.10.2015 , 9:50   Citovat  

Poctivych 351 tisic km. Dela to jen pri prejezdu nerovnosti. Nepoznam, jestli jsou to dvere, nebo okno...
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2015 , 11:25   Citovat  

Luikas ad.2: Něco podobného jsem měl taky, poklepávala/povrzávala mi přihrádka spolujezdce a hlavně v chladnějším počasí. Vždycky stalo jen otevřít a zavřít a přestalo to. Na nic jsem nepřišel, ale pár týdnů už je klid to mi hlava nebere

Ale pořád se při přejezdu nerovností (ale taky ne vždy) ozývá vrznutí/zaskřípání z levého B sloupku. Je to zvuk jakoby plast o plast. Ale taky jsem na nic nepřišel a asi to na jaře budu muset rozebrat naštvanej
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2015 , 11:48   Citovat  

luikas napsal:
Poctivych 351 tisic km. Dela to jen pri prejezdu nerovnosti. Nepoznam, jestli jsou to dvere, nebo okno...

No ještě že ne nepoctivých... Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.10.2015 , 12:04   Citovat  

luikas napsal:
Ahoj, uz trictvrte roku jsem stastnym majitelem 2.4 verze Accordu 7g a s autem jsem hodne spokojeny. Jedina "porucha", kterou jsem resil, byla praskla zarovka. Nicmene jsou tu ctyri veci, ktere mi trochu vadi. Budu rad, pokud mi pomuzete je vyresit.

1) predevsim kdyz je auto studene, jde obcas hur radit jednicka a dvojka a je potreba pouzit trochu silu. U jednicky se mi uz dokonce stalo, ze jsem si musel vratit neutral a znovu vyslapnout spojku. Razeni jednicky a dvojky jde taky nekdy hur, pokud auto jede (priklad - dobrzduju na semaforu a v tom padne zelena. Porad jedu rekneme 20 a chci rychle akcelerovat, tak chci dat jednicku a ta tam jde blbe) Je to normalni?

2) rachtani pri prejezdu nerovnosti. Libi se mi, ze v aute nikde nic nevrze, ale rusi me klepani/rachtani/vibrace. Myslim si, ze rachta zamek schranky spolujezdce a okenka prednich dveri. Resil jste to nekdo?

3) klepani do volantu pri rychlostech kolem 110-120 km/h. Je mi jasne, ze tohle muze byt zpusobeno spoustou veci a i jsem si tu k tomu i neco nasel. Dela to nezavisle na tom, jestli pridavam plyn/brzdim/... Uvidim, jestli se to zlepsi, kdyz nandam zimni kola.

4) klimatizace - ted uz to neni tolik aktualni, ale pokud stojim a mam zapnutou klimatizaci, citim v celem aute vibrace. Da se jich nejak zbavit?

Nazdar, takže postupně:
ad1. - je dost možné, že se ti spojka chystá říci "pá pá" papa , podle toho, jak to popisuješ to vypadá, že máš opotřebovanou spojku, al eje dost možné že závada bude jen v posilovači nebo jen v nějaké prkotině ve spojce (válečky).
Co se týče toho zpětného zařazení, tak to je normální, byť má převodovka synchrony. Pokud má vozidlo nějakou hybnost (jede), nemá smysl dávat 1.rychlostní stupeň ale rovnou dej 2. V prvé řadě si musíš uvědomit jaké otáčky by musel mět motor při dané rychlosti.
ad2. - na řachtání si zvykni, holt to není nové auto a lepší už to nebude. Řachtání od podvozku může vznikat i např. v opotřebovaném uložení stabilizátoru atd... těch vrzacích věcí je tam mnoho.
ad3. - příčin může být mnoho, v první řadě zkus přezout nebo nechat vyvážit kola.
ad4. - pokud při zapnutí klimy cítíš i vybrace, tak zkontroluj uložení motoru, resp. silentbloky, při takovém nájezdu je dost možné, že bude už vyhrkaný/vymačkaný (je to závislé na tom, jak s tím předchozí majitel jezdil) a nebo budeš mít problém s kompresorem (načnutá spojka kompresoru, ložiska kompresoru špatný tlak atd... je tam toho taky mraky)
Tak držím palce aby to byly jen prkotiny za pár korun...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.10.2015 , 12:19   Citovat  

Dopis :
S tou prihradkou mas pravdu, kdyz ji otevru a zavru, na nejaky cas to prestane Úsměv proste zahada Úsměv

von-pivoj :
Diky za detailni odpoved.
1) S tou spojkou mas mozna pravdu, podle dokumentace byla menena nekdy kolem 200 tis. km. Ale proc to dela jen u 1 a 2? Pri podrazovani se snazim si plynem pomoct, aby motor mel otacky co nejbliz tem, ktere ocekavam po podrazeni.
2) Je fakt, ze vzhledem k najezdu jsou to docela drobnosti
3) Jj, uvidime, jestli to pomuze
4) Je pravda, ze klima chladi spis decentne, takze treba spatny tlak to klidne zpusobovat muze. Chladic klimatizace je jeste puvodni a za ty roky uz potkal spousty hmyzu a kaminku, takze bych za jeho tesnost ruku do ohne nedal.
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2015 , 12:29   Citovat  

ad 1 / v první řadě bych v převodovce vyměnil olej, použít pouze orig. MTF, zhoršení řazení za studena je většinou způsobeno špatným olejem Nápad je tu!
ad 2 / na odstranění rachtání často stačí dotáhout co je povolený nebo např. plastové části podlepit nějakým tlumícím materiálem
ad 4 / a nepadá ti pokud po zapnutí klimy volnoběh?
   Návrat  
Petr_cze je teď offline  Petr_cze
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.10.2015 , 12:36  Naposledy upravil Petr_cze dne 23.10.2015 , 12:48, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Čau, objednal jsem si ledky (T10 5W5 1,5 Wattage) na aliexpressu:
tudy odkaz

Chtěl bych se zeptat, jestli je mohu dát také do parkovacích světel nebo jsou použitelný pouze do dveří, kufru a SPZ?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.10.2015 , 12:42   Citovat  

1) olej v prevodovce jsem menil v ramci velkeho servisu pri koupi auta- takze cca pred 8000 km. Je mozne, ze ho treba dolili malo?
2) to se snadno rekne, ale jak mam poznat co presne rachta? to mi hlava nebere
4) nevsiml jsem si, ale rekl bych, ze ne
   Návrat  
Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.10.2015 , 13:15   Citovat  

Petr_cze napsal:
Čau, objednal jsem si ledky (T10 5W5 1,5 Wattage) na aliexpressu:
tudy odkaz

Chtěl bych se zeptat, jestli je mohu dát také do parkovacích světel nebo jsou použitelný pouze do dveří, kufru a SPZ?

No pokud nejsou homologované, jako že nejsou, tak je nemůžeš dát ani do osvětlení SPZ natož do parkovaček. Teda dát je tam můžeš, ale není to legální. Úsměv
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2015 , 15:42   Citovat  

Jarek napsal:
ad 1 / v první řadě bych v převodovce vyměnil olej, použít pouze orig. MTF, zhoršení řazení za studena je většinou způsobeno špatným olejem Nápad je tu!
ad 2 / na odstranění rachtání často stačí dotáhout co je povolený nebo např. plastové části podlepit nějakým tlumícím materiálem
ad 4 / a nepadá ti pokud po zapnutí klimy volnoběh?

1 souhlasim stou vymenou oleje za origo a kdyz nepomuze tak projit spojku.

2 rachtani plastu a tak je u 7G spis normalni jev aspon u mych 7G,mne se obcas objevy pazvuk ze dveri ridice a vim ,ze stim moc neudelam pac kdybych je zacal rozebirat tak to bude nejspis horsi,preci origo slozeni je origo a ve dverich toho moc na dotazeni neni .. hold to neni legend.

4 co se tyce klimy a volnobehu mne to dela taky jemne a to mam najeto 120tkm , ale mozna to je v urcite mezi normalni ,klima sama o sobe ubira docela slusne vykon v horku na plnej plyn je to citelne znat ..
   Návrat  
Mino21 je teď offline  Mino21
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.10.2015 , 18:09   Citovat  

Mourl napsal:
Trápí mě jeden problém.Teď opět jak přišli chladnější dny,tak se mi stává že při startování mi zůstane "viset" startér.Točí a když chytne motor,tak se podle mě nestačí vrátit pastorek a roztočí se celý startér i s motorem.Dělá to takový nepěkný zvuk to snad ne asi tak půl sekundy,pak se pastorek vrátí....
Dělá to jenom když je chladněji a jenom první start,jak se motor trochu ohřeje,pak už je to OK.
Bude stačit ten startér jenom nějak vyčistit? přístup ke startéru je opravdu na nic..takže to pořád odkládám Tak to valím bulvy
Nemá někdo zkušenost?

Mně zas občas auto nezačne vůbec točit startérem (zatím se mi to stalo za poslední měsíc asi třikrát). Když otočím klíčkem do poslední polohy, vůbec nic. Jako bych nic neotočil. Na druhý pokus vždycky začne startovat naprosto normálně a bez problémů.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.10.2015 , 21:36   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
1 souhlasim stou vymenou oleje za origo a kdyz nepomuze tak projit spojku.

2 rachtani plastu a tak je u 7G spis normalni jev aspon u mych 7G,mne se obcas objevy pazvuk ze dveri ridice a vim ,ze stim moc neudelam pac kdybych je zacal rozebirat tak to bude nejspis horsi,preci origo slozeni je origo a ve dverich toho moc na dotazeni neni .. hold to neni legend.

4 co se tyce klimy a volnobehu mne to dela taky jemne a to mam najeto 120tkm , ale mozna to je v urcite mezi normalni ,klima sama o sobe ubira docela slusne vykon v horku na plnej plyn je to citelne znat ..

Na plný plyn se klima má odpojit, pokud se ti neodpojuje,tak je něco špatně.

Mně ve dveřích nikde nic nevrže... to mi hlava nebere Spíš vrzne sedačka řidiče - původní majitel byl prý těší váha... Se stydím
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2015 , 22:44   Citovat  

Hellborn napsal:
Na plný plyn se klima má odpojit, pokud se ti neodpojuje,tak je něco špatně.

Mně ve dveřích nikde nic nevrže... to mi hlava nebere Spíš vrzne sedačka řidiče - původní majitel byl prý těší váha... Se stydím

to fakt ..uz jsem si nacvicil vypnuti klimy a prepnuti na benzin tesne pred agresivnim predjizdenim Velmi šťastný

ale vazne to jsem nevedel ,zeby tam bylo naky cidlo spatny nebo jen kontakt to mi hlava nebere

s temy dvermy to je fakt nekdy jako drncnuti okna jako kdybych ho mel pootevreny a projel nakou poradnou diru...
   Návrat  
lestat771 je teď offline  lestat771
PříspěvekZaslal: 24.10.2015 , 11:31   Citovat  

zdravím, mal už niekto taký problém, že keď zapol klímu tak kolísali otáčky? Viac sa to prejavovalo pri automatickej klíme..
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.10.2015 , 15:19   Citovat  

mam taku jednoduchu otazku, je mozne si z tejto stranky odkaz objednat akykolvek diel aby som nemusel navstevovat servis kedze to nemam zrovna blizko? Mam na mysli napr.olej do prevodovky,spojku,palivovy filter...toto sa chystam v blizkej dobe menit,tak preto sa pytam...predpokladam ze ceny budu asi podobne
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 24.10.2015 , 16:11   Citovat  

Patr1k napsal:
mam taku jednoduchu otazku, je mozne si z tejto stranky odkaz objednat akykolvek diel aby som nemusel navstevovat servis kedze to nemam zrovna blizko? Mam na mysli napr.olej do prevodovky,spojku,palivovy filter...toto sa chystam v blizkej dobe menit,tak preto sa pytam...predpokladam ze ceny budu asi podobne

Nakupovalo uz tam spousta lidi, takze nevidim duvod, proc bys nemohl i Ty...
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2015 , 16:26   Citovat  

Patr1k napsal:

Bez obav si mozes objednat co len chces. Ja sam som z tej stranky objednaval minimalne 5x a viem ze som este neskoncil... HaHaaa
Len vete s tymi podobnymi cenami nerozumiem. Ak myslis podobne s tymi "nasimi " cenami v Honde, tak si na omyle, Honda Slovensko, ako aj Cesko, ma velmi predrazene ceny naštvanej naštvanej
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.10.2015 , 16:31   Citovat  

diky...ano presne tak som to myslel ako si napisal...v tom pripade sa to viac oplati z tej stranky je to dobrý
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 209, 210, 211 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina