Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic Tourer 1,8 i-vtec vs 1,6 i-dtec
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 3
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.9.2015 , 9:36   Citovat  

SaKaL napsal:
Ble
Skutečně plodná diskuse, která jistě pomůže ve výběru zda Civic Tourer 1,8 i-vtec nebo 1,6 i-dtec...

OK
Tuším, že se tomu říká mlácení prázdné slámy... Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
majggi je teď offline  majggi
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.9.2015 , 10:16   Citovat  

Podla mna bude ta osvedcena 1.8 lepsou volbou. Jednoduchy benzinovy motor. Netrapi ta aku naftu naliat ci sa zanese DPF. Spotrebu ma v pohode a hlavne ked sa chces sem tam vratit do mladych casov ked si si uzival jazdu v otackach mozes si to kedykolvek pripomenut. A nad ten pocit neni Hihi je to dobrý VTEC
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.9.2015 , 22:51   Citovat  

Tak tak.
Ta 1,8 umí překvapivě jet hezky i v nižších otáčkách než 4 000.
Je to parádně univerzální motor.
Když chceš jet s co nejnižší spotřebou, tak ti to ten motor celkem snadno umožní.
Když se chceš trošku víc povozit a užít i trošku zábavy za volantem, tak prostě jenom podržíš otáčky vysoko a i toto přání bude motorem vyslyšeno.

Nafta ti nabídne pouze jediné - nízkou spotřebu za každého režimu a nudu za volantem.

Každý ať si vybere podle svých preferencí.
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.9.2015 , 21:29   Citovat  

Mě přijde 1.8 v 9G takový přichcíplý. V 8G ten motor jde líp. Nevím jestli ho přiškrtili kvůli emisím nebo jestli je to převodama, ale není to ono.
Takže byť jsem petrolhead, tak bych šel do dieslu. Sice není prověřenej časem jak R18, ale o spolehlivost bych u Hondy strach neměl.
A když už jsme u těch dieselů, tak Hyundai má na ně teď super akci, i30 combi se slušnou výbavou i s pěknou barvou vyjde na 359tis.
Civica Tourer je o 120tis drazší.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.9.2015 , 22:08   Citovat  

Jarek napsal:
Mě přijde 1.8 v 9G takový přichcíplý. V 8G ten motor jde líp. Nevím jestli ho přiškrtili kvůli emisím nebo jestli je to převodama, ale není to ono.
Takže byť jsem petrolhead, tak bych šel do dieslu. Sice není prověřenej časem jak R18, ale o spolehlivost bych u Hondy strach neměl.
A když už jsme u těch dieselů, tak Hyundai má na ně teď super akci, i30 combi se slušnou výbavou i s pěknou barvou vyjde na 359tis.
Civica Tourer je o 120tis drazší.

No CR-V, co jsme měli půjčené na HONDAyi, odjíždělo s chybou DPF filtru (nebo jak se ta blbost jmenuje) a až do Prahy se nezregeneroval... Výsledek diagnostiky nevím. Se stydím
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.9.2015 , 22:25   Citovat  

Jarek napsal:
Takže byť jsem petrolhead, tak bych šel do dieslu. Sice není prověřenej časem jak R18, ale o spolehlivost bych u Hondy strach neměl.......

Vážně?
Ani se nemusí chodit daleko a stačí se kouknout do téma vedle: odkaz
Ano, 1,8 v C9G nejede tak hezky jako v C8G.
Na vině bude opravdu vyšší emisní třída Smutný
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.9.2015 , 22:57   Citovat  

A neni ten rozdil dany hmotnosti obou aut? Tourer je preci jen trosku tezsi ...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.9.2015 , 9:58   Citovat  

Tak jsem zde opet. Ma tu nekdo z vas zkusenost z vice Toureru? Ja teda vyzkousel 2 benzinove a 2 dieslove a u kazdeho z nich byl zvuk od motoru uplne jiny. Vzdycky se nasel jeden, kde to odhlucneni bylo perfektni (mozna az na vytaceni), kdezto u druheho se stejnou motorizaci se jednalo o zvuk neprijemny. To se to u Hondy opravdu lisi kus od kusu?

Podotykam, ze jsem zkousel stejne modelove roky a vzdy Tourer. Je zajimave, ze ty "hlucnejsi" auta byly vzdy od toho stejneho dealera.

Jinak navzdory recenzim i ta 1,8 tahne pomerne prijemne odspodu, dokonce ani na tech dalnicich jsem to vyrazne "huceni" nad 4000 otacek nezaznamenal, ale nad 6000 to uz drncelo v palubce :-/ .

Bohuzel, co se tyce odhlucneni od motoru, zda se mi, ze na tom Tourer neni uplne nejlip.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2015 , 19:50   Citovat  

To cport: Koukám, že jsi testování vzal vážně...Úsměv
Jak byly motory zahřáté? Byly slyšet pořád, nebo jen při akceleraci? V jakém rozsahu otáček se ti to nelíbilo? Kdo ti půjčil auto, aby jsi ho točil málem do bezvědomí?
Když už jsi byl na 6000 ot./min, měl jsi pokračovat dál, na 7100 ot./min. ti zatne tipec omezovač...Úsměv
Mimochodem, motor kterého sériového normálního auta nabídne takový strop otáček...?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.9.2015 , 22:48   Citovat  

Tak kdyz to clovek vybira na takovou dobu .. Úsměv

Jj, byly ty motory zahrate. Ten rozdil ve zvuku a odhlucneni byl velky, jako by se jednalo o 2 ruzne auta.

Jinak se jednalo o klasicke testovaci auta ruznych dealeru. A to, co jsem vytacel, melo uz par tisic km najeto Mrk

Potreboval bych projet vice tech aut Úsměv ... takze pokud by tu byl dobrovolnik z Ostravska, co se chce pochlubit ... Úsměv
   Návrat  
stanokra je teď offline  stanokra
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.9.2015 , 21:16   Citovat  

cport napsal:
Tak kdyz to clovek vybira na takovou dobu .. Úsměv

Pokial riešiš hluk a je pre teba tak podstatný, tak si zober jednoznačně benzín.. pokial nebudeš obecně vo vysokých otáčkach tak je ovela tichší.

Ja som na hlučnosť motoru pozeral, bolo to jedno z naj kritérii, nakoniec ale vybral diesel, boli tam aj iné kritéria..
Ale keď sa pohybujem po meste tak mi ten benzín chýba, hlavně keď postávam na križovatke a nemám pustenú hudbu.¨

S dieslom som jednoznacně spokojný.. ale je to diesel a na volnobeh je to traktor - vlastnosť dieslu

Civic obecně je auto nižšej strednej triedy, nie je to trieda kde automobilky nejak investujú do odhlučnenia, osobně mi vadí ale skor hluk z podbehov na nekvalitnejšom povrchu, ako zvuk motoru.. ten sa pri jazde predsa vždy vytratí.

A pri tom ma napadá, ako dokážeš odfiltrovať hluk z motoru pri jazde ? je to skoro nemožné.... stači keď si v Praha zájdeš na tkz. tichý asfalt, ktorý už je niekde položený, a je až prekvapujúce aký podiel na hluku má povrch a pneu. Hluk motoru je skoro zanedbatelný a dokonca príjemný - teda pokial tomu akurát nevytáčaš.

Osobně moje auto je každý den inak hlučné, niekedy mi príde viac, niekedy menej.. diesel ma obnovu filtru, sám si koriguje otáčky.. neviem čim to je, zda len mojím pocitom. Ale týka sa to len nízkých rýchlosti.

A naozaj dosledne dokázať odflitrovať hluk z povrchu a pneu.. tichý asfalt, nájdi si kde je položený, je to sakra rozdiel
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2015 , 13:02   Citovat  

Ono obecně Hondy, no, raději jen CivicovéÚsměv, trpí na hluk od kol. Jak píše stanokra, je sakra poznat, po jakém povrchu se jede a jaké gumy jsou obuté.
Změny zvuku motoru "řeším" u benzínu taky, u něj je to myslím dané využíváním Atkinsonova cyklu. A že se změní zvuk motoru při vyšších otáčkách? To by nebyl motor od Hondy, aby tomu tak nebylo... HaHaaa
A na volnoběh o benzínu jak v kabině, tak zvenku, člověk vůbec neví. Jen ručička otáčkoměru je "živá"...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.9.2015 , 14:56   Citovat  

Diky za postrehy.

Hluk od kol odfiltrovat dokazu Úsměv S tim se smirim. Je mi taky jasne, ze to, co mam ted (avensis) je jina trida, ale v poslednich letech se to zlepsilo. Uvazoval jsem uz o Civicu par let zpet, ale tam byl rozdil Accord vs Civic propastny (ve prospech toho 15 let stareho auta), takze jsem to vzdal. Ted uz to tak velky rozdil neni.

piskot: tim Atkinsonem to nebylo - bylo to do 3500 otacek Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2015 , 19:55   Citovat  

cport napsal:

piskot: tim Atkinsonem to nebylo - bylo to do 3500 otacek Úsměv

Právě že Atkinson funguje DO 3500 ot./min. Pak R18 funguje jako normální osmnáctistovkový čtyřventilový motor.
Neboli klasický SOHC VTEC "jen" zvedá sací ventily od určitých otáček (A6G cca. 4200 ot./min) o něco víc, kdežto i-VTEC "jen" dole ovládá jeden sací ventil tak, že ho málem ani neotevírá. U R18 k tomu přidali Atkinsona, kdy natáčením vačkové hřídele uměle snižují kompresní poměr, atd... Proto si myslím, že změny zvuku u benzínu pocházejí právě z toho, že se část směsi "hrne" zpátky do sacího potrubí, a je to závislé na jízdním režimu.
Ono tvrzení že R18 je v podstatě jednoduchá atmosféra není až tak pravda...
   Návrat  
forever222 je teď offline  forever222
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2015 , 22:03   Citovat  

stanokra napsal:

Osobně moje auto je každý den inak hlučné, niekedy mi príde viac, niekedy menej.. diesel ma obnovu filtru, sám si koriguje otáčky.. neviem čim to je, zda len mojím pocitom. Ale týka sa to len nízkých rýchlosti.

A naozaj dosledne dokázať odflitrovať hluk z povrchu a pneu.. tichý asfalt, nájdi si kde je položený, je to sakra rozdiel

Mám civica 8g a Accorda 6g a taky mi přijde, že hlučnost je každý den úplně jiná. Jednou krásné ticho, druhý den hrozný hukot. Jak je to možné a nedá se s tím něco dělat? Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.10.2015 , 0:21   Citovat  

Piskot: jj, vim Úsměv A prave proto pisu, ze to tim nebylo. Ten hluk vs nehluk se objevoval i pri nizkych otackach, nebylo treba to ani vytacet. Poprve to byl prijemny zvuk, ze jsem si az rekl, ze to musim mit, podruhe (u stejneho auta) uz moc ne. Budu to brat tak, ze ta menici se hlucnost je proste dana vlastnost. Nedovedu si to ale vysvetlit - jestli to je nejakou teplotni roztaznosti materialu?

Forever: Accorda jsem mel a tam jsem tohleto nepozoroval (do vymeny vyfuku). Asi jsem mel nejaky lepsi kus Úsměv

Ja v posledni dobe projel vice aut - nektere z nich (treba 1.5 ecoboost) byly pekne odhlucnene, i kdyz byly vytocene az k cervenemu poli. Jasne, zase tam byly jinevyhody a nevyhody - ale zrovna tohle by potesilo.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2015 , 12:16   Citovat  

No, tvrdit o motoru A6G (dvoulitru), že je hlučný, to chce hodně odvahy... Vyvažovací hřídele, umístění poněkud dál od řidiče, to jsou všechno atributy pro ticho... Ale když zapne VTEC a "druhé" sání, tak to už slyšet je. Jasně, že pro rychlejší přesun na dálnici to není to pravé ořechové, ale na hluchátka to není...
To C9G má tak krátkou kapotu, že mám pocit, že mám motor na klíně. To si museli dát sakra záležet, aby ho usadili "na pohodu". Ono co jsem koukal, tak tlumících materiálu na přepážce mezi motorem a kabinou moc není, ledaže by primárně tlumení řešilo něco nastříkaného na plechách...
Indicií, že se ten nehluk benzínu povedl je i instalace generátoru "protihluku" u dieselu.
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2015 , 15:28   Citovat  

forever222 napsal:
Mám civica 8g a Accorda 6g a taky mi přijde, že hlučnost je každý den úplně jiná. Jednou krásné ticho, druhý den hrozný hukot. Jak je to možné a nedá se s tím něco dělat? Úsměv
Ja mam u Acca vetsinou problem poznat jestli mam vubec nastartovano Velmi šťastný Jeste ze ma otackomer Úsměv
Samozrejme pod 10 stupnu kdyz nastartuji je motor chvili slyset.Max jednu dve minuty. je to dobrý
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2015 , 15:39   Citovat  

forever222 napsal:

Vyndej motor, dej si tam šlapky a jed max 10 km/h a hlavně u toho nedýchej, nekašli atd, protože už to nebude tak tichý.
Ach jo lidi, vždyt jsou ty motory sotva slyšet, uvědom te si, že motor je velký kovový mechanický celek, který se hýbe a produkuje za okamžik více práce než udělá člověk za rok, v našem klima pracuje v rozmezí -30 do 40 stupnů, je vlhko a sucho, jedete pomalu a rychle, jedete prázdný nebo plně naložený, tankujete bio srážky nebo kvalitní palivo, máte před výměnou oleje nebo po výměně oleje - prostě miliarda neznámých do rovnice tichosti ... Tak to valím bulvy
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.10.2015 , 16:30   Citovat  

forever222 napsal:
Jak je to možné a nedá se s tím něco dělat? Úsměv

Lexus LS.
   Návrat  
mmarekk je teď offline  mmarekk
PříspěvekZaslal: 26.9.2020 , 13:28   Citovat  

Zdravím,
1.6 i-DTEC už nějakou dobu jezdí, někdo osobní zkušenosti s tímto motorem při větším nájezdu? Dlouho tu o tomto motoru nic nebylo.

Uvažuji nad koupí Civicu Tourer s tímto motorem.

Děkuji
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic Tourer 1,8 i-vtec vs 1,6 i-dtec
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina