Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 188, 189, 190 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 189 z 486
Chris je teď offline  Chris
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 18:52   Citovat  

Clymax66 napsal:
Omlouvam se, jestli to tu nekde je, ale ja to proste nenasel. Do sveho acco jsem daval Olej Shell Helix Ultra AS 0W-30. Pak jsem jeste videl na forech ze to je spatne a mel by tam byt 5W-30. Nekdo rika ze v tovarne tam davaji CAstrol Edge Diesel 5W-30.
Tak ja uz fakt nevim jestli tam davam spravny olej nebo mam radsi koupit neco jineho.

nevsimaj si bla bla bla....

Pre tvoj motor Honda prikazuje 0w30 ACEA A1/B1 A5/B5 co je Shell Helix Utra 0w30 alebo Mobil 1 0w30 Fuel Economy, ak chces skorej menit retaz, pripadne napinak, tak daj 5w40, ale potom sa nestazuj.
0w30 sa neprehreje, kedze tam je 6litrov v okruhu a nie 4litre ako 2.0 TDI u VW napr.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
cistecky2 je teď offline  cistecky2
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 19:26   Citovat  

Cca před třemi měsíci jsem měnil olej (2.2 i-ctdi)... dal jsem na radu Chrise a použil Mobil1 Fuel Economy 0W-30 namísto mnou klasicky používaného 5W-40... motor je podle mě celkově tišší a kultivovanější než byl kdykoliv s 5W-40. Přišlo mi, že i drobek klesla spotřeba, ale to je možná jenom platonicky. Nic jinýho než 0W-30 tam už nedám. je to dobrý
   Návrat  
Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 19:48   Citovat  

Honďas14 napsal:
Díky, hned příští týden se na to vrhnu. Občas potřebuji aby den měl aspoň 40 hodin Velmi šťastný z kama si to objednával?

tady
... Zajímavé, že mi odešel stabilizátor na stejné straně, jako tobě (tedy na Levé) Úsměv . Když jsem objednával, tak jsem chtěl pro jistotu vyměnit oba, pravý však nebyl skladem, ale zatím pořád drží Velmi šťastný .

Jak jsem ho vyměňoval, tak nešla povolit matka. Protáčel se šroub, nešlo to ani pořádně chytit sýkovkama, takže přišla na řadu pilka. Až na novém jsem zjistil, že je ve šroubu imbus, takže by to asi šlo chytit, jestli byl ještě OK a nemusel bych řezat Se stydím . Jinak, jestli se bude dařit, tak za čtvrt hoďky není co dělat je to dobrý .
   Návrat  
Nabirak je teď offline  Nabirak
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 19:50   Citovat  

Chris napsal:
nevsimaj si bla bla bla....

Pre tvoj motor Honda prikazuje 0w30 ACEA A1/B1 A5/B5 co je Shell Helix Utra 0w30 alebo Mobil 1 0w30 Fuel Economy, ak chces skorej menit retaz, pripadne napinak, tak daj 5w40, ale potom sa nestazuj.
0w30 sa neprehreje, kedze tam je 6litrov v okruhu a nie 4litre ako 2.0 TDI u VW napr.

To je sice pekne, ze sis neco precetl z prirucky, ale co tak zohlednit klimaticke podminky a zpusob uziti vozidla?
V cesku nejsou tak tuhe zimy, takze 5W je plne dostacujici a naopak poslednich par letnich dni, kdyz tomu bude slapat na dalnici, tak xx-40 bude na tom lip jak xx-30.
Samozrejme, ze ten olej musi splnovat pozadavky na kvalitu tj. normu ACEA.

Co se retezu tyce, vysvetli nam prosim, proc olej 5W-40 opotrebovava retez vic nez 0W-30, dekuji. Takovy vykrik do tmy bez nejakeho objektivniho vysvetleni ma nulovou vypovidaci hodnotu skoro hranicici s offtopic
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 21:11   Citovat  

jakubM napsal:
a nějaký objednávací kód těch vzpěr bys dohledal?

Na jejich stránkách jsem je nenašel, tak jsem jim emailem napsal dotaz na zboží a dostupnost.
Na faktuře a na obalu je kód: 3833AB - vzpěra.
Na otevírání kufru to funguje na 100% horší je to ale při zavírání, když je auto po celodenním stání na slunci a je rozpálené jak trouba před svatbou, tak to ještě občas zablbne. Zde asi platí fyzikální zákony o teplotní roztažnosti, holt při vyšší teplotě je tam větší tlak, tudíž i větší odpor, ale pro mě bylo nejdůležitější otvírání, když se ke kufru auta plahočím plnou náručí krámů/nákupu atd... a tady to již funguje skvěle, což se o původních unavených vzpěrách říci nedá.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 21:19   Citovat  

Nabirak napsal:
To je sice pekne, ze sis neco precetl z prirucky, ale co tak zohlednit klimaticke podminky a zpusob uziti vozidla?
V cesku nejsou tak tuhe zimy, takze 5W je plne dostacujici a naopak poslednich par letnich dni, kdyz tomu bude slapat na dalnici, tak xx-40 bude na tom lip jak xx-30.
Samozrejme, ze ten olej musi splnovat pozadavky na kvalitu tj. normu ACEA.

Co se retezu tyce, vysvetli nam prosim, proc olej 5W-40 opotrebovava retez vic nez 0W-30, dekuji. Takovy vykrik do tmy bez nejakeho objektivniho vysvetleni ma nulovou vypovidaci hodnotu skoro hranicici s offtopic

offtopic A vo tom tady mluvím, nehledě na to, že je tu na to vlákno jak prase. Je to tam.
Úplně ty samé debaty jsem před lety řešil na mazdaklubu, 100 lidí-100 chtí a názorů.
Když jsem se před časem zastavil v jednom spec. obchodě s mazivy, kam jezdím léta letoucí (super cena, super jednání a dobrý odborník) a zabředl jsem na téma oleje, tak jsem dostal přednášku jak na vysoké.... Toho člověka z Břeclavi můžu jen doporučit... tady tudy odkaz
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 21:20   Citovat  

Nabirak napsal:

Nebuď líný a přečti si to o pár stránek dozadu...
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 21:35   Citovat  

von-pivoj napsal:
offtopic A vo tom tady mluvím, nehledě na to, že je tu na to vlákno jak prase. Je to tam.
Úplně ty samé debaty jsem před lety řešil na mazdaklubu, 100 lidí-100 chtí a názorů.
Když jsem se před časem zastavil v jednom spec. obchodě s mazivy, kam jezdím léta letoucí (super cena, super jednání a dobrý odborník) a zabředl jsem na téma oleje, tak jsem dostal přednášku jak na vysoké.... Toho člověka z Břeclavi můžu jen doporučit... tady tudy odkaz

A ve finale zjistis, ze jakykoli olej s vyhovujici specifikaci pro tvuj motor je pro tvoje auto vhodny a nemuze mu nijak uskodit. Pokud bydlis na horach a casto a hodne u vas mrzne, prip. jezdis kratke trasy s castymi studenymi starty, nalijes tam olej s o neco malinko nizsim zimnim cislem SAE viskozity, u starsiho auta naopak vubec neuskodi pouzivat oleje s timhle cislem nepatrne vyssim. Lidi z toho delaji neuveritelnou vedu a uplne zbytecne. Daleko vic autu prospeje vcasna vymena oleje (+ filtru) a naopak mu mnohem vic uskodi treba slapani na plyn pri studenem motoru, nebo kdyz nekdo jezdi s prominutim autem az na zachod, co je hned za rohem. Resit potom ty minimalni rozdily mezi tou spoustou vyhovujicich a spravnych oleju je pak totalni zbytecnost.
Kdyby byla rec o Formuli 1 s vykonem vyhnanym na hranici moznosti tak nereknu, ale u normalniho auta pro normalni silnicni provoz staci zachovavat zdravy rozum.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 22:12   Citovat  

Bully napsal:
A ve finale zjistis, ze jakykoli olej s vyhovujici specifikaci pro tvuj motor je pro tvoje auto vhodny a nemuze mu nijak uskodit. Pokud bydlis na horach a casto a hodne u vas mrzne, prip. jezdis kratke trasy s castymi studenymi starty, nalijes tam olej s o neco malinko nizsim zimnim cislem SAE viskozity, u starsiho auta naopak vubec neuskodi pouzivat oleje s timhle cislem nepatrne vyssim. Lidi z toho delaji neuveritelnou vedu a uplne zbytecne. Daleko vic autu prospeje vcasna vymena oleje (+ filtru) a naopak mu mnohem vic uskodi treba slapani na plyn pri studenem motoru, nebo kdyz nekdo jezdi s prominutim autem az na zachod, co je hned za rohem. Resit potom ty minimalni rozdily mezi tou spoustou vyhovujicich a spravnych oleju je pak totalni zbytecnost.
Kdyby byla rec o Formuli 1 s vykonem vyhnanym na hranici moznosti tak nereknu, ale u normalniho auta pro normalni silnicni provoz staci zachovavat zdravy rozum.

offtopic Přesně tak přátele Mám hromadu známých, kteří kdyby neměli auto tak doma chcípnou hlady, protože obchod s potravinami, který mají ve vedlejší ulici, je pro ně strašně daleko. Já auto parkuj na parkovišti poblíž dálnice a těch zbylých 2.5 km do práce radši dojdu pěšky než abych odpoledne půl hodiny poskakoval v koloně, tam je mi VTEC k sopťa sopťa
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 7:29   Citovat  

von-pivoj - To si jeden z mála ľudí čo robí takéto veci. Ničmenej, prospeješ nielen svojmu zdraviu, ale aj zdraviu auta Úsměv
   Návrat  
Clymax66 je teď offline  Clymax66
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 7:44   Citovat  

Pridam taky par postrehu s zarovkami.Zkousel jsem nekolik Osramek a pokazde mi po 3-4 mesicich praskly.Potom jsem presel na Philips xvision a zatim drzi.Osram nightbreaker ma jinak velmi dobry dosvit a teplota svetla je spis studenejsi stejne tak Philips X vision.
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 9:09   Citovat  

Zajímalo by mě jakou máte teplotu chladící kapaliny v těch vedrech, tedy kolem 35°C ve stínu? Mě se při normální jízdě, žádné řádění pohybuje mezi 90-95°C což se mi zdá nějak dost...
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 10:33   Citovat  

Kmóďa napsal:
Zajímalo by mě jakou máte teplotu chladící kapaliny v těch vedrech, tedy kolem 35°C ve stínu? Mě se při normální jízdě, žádné řádění pohybuje mezi 90-95°C což se mi zdá nějak dost...

Tak já mám u 2.2 i-CTDi stále stabilně 79-81° C i v těchto vedrech, dle diagnostiky přes OBD 2.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 11:14   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Tak já mám u 2.2 i-CTDi stále stabilně 79-81° C i v těchto vedrech, dle diagnostiky přes OBD 2.

Kluci,
zaujala mne Vaše diskuze.

Rozdíly teplot chladících kapalin, mám pár postřehů a dotazů zároveň.
1) způsobovat rozdíly může rozdílná chladící kapalina či její ne/koncetrace? Dnes se dá zakoupit kapalina, která má bod varu 135°C a není na bázi vody.
2) způsobovat rozdíly může rozdílný průměr/průtok termostatu?
3) způsobovat rozdíly může používání A/C či topení? Tím myslím, jeho občasné zapůnutí na TOPENí, aby se systému odlehčilo?

Já u C5G D16xx (trochu upravená, tudíž vyšší teploty v motoru apod.) jsem při teplotách 33°C plus a teplotách silnic/dálnic 50°C plus měl chladicí kapaliny na 90-95°C při zapnutí topení na chvílku spadla teplota na 88°C.

Díky za reakce.

přátele
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 11:22   Citovat  

Hellborn napsal:
Já taky dávám 0W-40, protože K24 má dlouhý zdvih a v zimě, když byly mrazy, tak se motor docela trápil, než se otočil...

P.S. Do Swifta mi taky nalili předepsaný 0W-20... Se stydím

Takže 10W-40 ne?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 13:15   Citovat  

M@jk napsal:
Kluci,

1) způsobovat rozdíly může rozdílná chladící kapalina či její ne/koncetrace? Dnes se dá zakoupit kapalina, která má bod varu 135°C a není na bázi vody.
3) způsobovat rozdíly může používání A/C či topení? Tím myslím, jeho občasné zapůnutí na TOPENí, aby se systému odlehčilo?

Já u C5G D16xx (trochu upravená, tudíž vyšší teploty v motoru apod.) jsem při teplotách 33°C plus a teplotách silnic/dálnic 50°C plus měl chladicí kapaliny na 90-95°C při zapnutí topení na chvílku spadla teplota na 88°C.

Díky za reakce.

přátele

Koukám že máš teploty jako já. Teď mě napadlo, jestli to u mě nemůže způsobovat jízda na LPG. Jinak to pouštění topení jsme dělávali u Škody 120, když stoupala teplota a vypadalo to že budem vařit. Ale je to pomoc na chvíli. Vlastně do horkého okruhu pustíš studenou vodu z topení takže se okruh ochladí, jenže až se to znovu ohřeje, tak už nemáš co tam pustit. Bylo to fakt jen z nouze a co nejdřív to odstavit pořádnej výtlem
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 13:21   Citovat  

Střelec napsal:
Takže 10W-40 ne?

jestli máš více najeto, tak klidně 10W-40.. Doporučil mi to Alda i Rom a nemám důvod jim nevěřit
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 14:27   Citovat  

jakubM napsal:
jestli máš více najeto, tak klidně 10W-40.. Doporučil mi to Alda i Rom a nemám důvod jim nevěřit

A pokud jsi to vyzkoušel,co si zjistil?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 14:45   Citovat  

Střelec napsal:
Takže 10W-40 ne?

Ale jo, jen je potřeba počítat, že když budou mrazy, tak se to při startech trochu trápí..
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 15:29   Citovat  

Kmóďa napsal:
A pokud jsi to vyzkoušel,co si zjistil?

Olej mám doma ve skříni, čekám až se mi vrátí auto.. Velmi šťastný
   Návrat  
Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 16:12   Citovat  

K tem olejum tady... do vsech hond davam castrol 10W-60 a mam klid a pokoj kouř
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 17:04   Citovat  

Hellborn napsal:
Ale jo, jen je potřeba počítat, že když budou mrazy, tak se to při startech trochu trápí..

Proc by se melo auto nejak vyrazneji trapit oproti treba 5W xx? Zijeme ve stredni Evrope a zadne extremni mrazy se tu krome par vyjimek za rok nekonaji.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 17:25   Citovat  

Bully napsal:
Proc by se melo auto nejak vyrazneji trapit oproti treba 5W xx? Zijeme ve stredni Evrope a zadne extremni mrazy se tu krome par vyjimek za rok nekonaji.

Měl jsem 10W, 5W i 0W a rozdíl při startování zimě s 10w a 0w byl znatelný.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 17:39   Citovat  

v zivote jsem do zadny hondy nedal nic jineho nez 5W40 a nikdy nebyl problem z nicim ,vymenim po cca 10000km a je to je to dobrý
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 18:38   Citovat  

Hellborn napsal:
Měl jsem 10W, 5W i 0W a rozdíl při startování zimě s 10w a 0w byl znatelný.

Nevim, jak tohle muzes posoudit. Zalezi na teplote okoli i motoru, stavu nabiti baterie, na stupni znehodnoceni oleje v ruznych fazich mezi vymenami apod. . Ma to zhruba stejnou vypovidajici hodnotu jako tvrzeni jinych, ze jim hned po natankovani par litru jineho benzinu "motor vrci uplne jinak", nebo ze "auto jede znatelne rychleji".
Olej se zimnim cislem SAE viskozity 10W (v silne zkratce) zarucuje kvalitni mazani od -20°C, 5W od -25°C a 0W od -35°C. Pokud nekdo bydli na Sibiri, muze se mu to hodit Úsměv Jina vec je ta, ze oleje s nizkym zimnim cislem maji (zase silne zjednoduseno) spatne vlastnosti pri vysokych teplotach (HTHS viskozita). Coz samozrejme nemusi vadit tomu, kdo popojizdi autem tak, ze se mu ani neohreje, jinym to uskodi urcite vic, nez kdyz startuji parkrat za rok v -10°C s olejem 10W xx.
Proste rozum do hrsti a nedelat z komara velblouda přátele
   Návrat  
Chris je teď offline  Chris
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 19:43   Citovat  

V podstate mi je to jedno kto co leje, len nech nevyplakava preco je retaz taka draha.

Skor povazujem za vykrik do tmy bez dokazov, ked si niekto udobriii a povie, ze 5w40 musi stacit.

Ale este raz, v UK kde je nespocetne viacej Accordov/civicov ako v CZ/SK dokopy pouzivaju 0w30, takisto niekolko krat tam pisali mechanici, ktori museli menit retaz pri autach, ktore pouzivali 5w40 uz pri 150k-200k mil, ktora rachotala.
Zato tie co pouzivali 0w30, tak retaz nerachotala ani pri 250k az 300k mil.

Problem su studene starty, ktore kym vytlacia olej a premastia teflonove voditka, ale hlavne napinak, ktory napne neskor retaz pri 5w40 a volnejsia retaz trie po nepremazanych voditkach.

To ze xW40 ma vacsiu zivotnost ako xW30 je totalna blbost.
Ak pouzivas xW30 v jeho pracovnom rozsahu (teda neprepalis a pri N22A1 je sanca mala, kedze je v okruhu 6 litrov s dostatocne dimenzovanym chladicom oleja) tak ma vacsiu zivostnos ako xW40.

Takisto napr. 0W20 ma vacsiu zivotnost ako 0w30, ale ma uzsi pouzitelny rozsah pracovnych teplot. Takisto to pouzivaju dost casto v US na modernych VTEC motoroch s dodatocnym chladicom oleja.
Acury maju aj ukazovatele % zivotnosti oleja a hadaj nemaju problem ani s 0w20.

Pricom 0w30 a 5w30 ma priblizne rovnaku viskozitu pri rovnakej pracovnej teplote. Úsměv.

To ze ludia pouzivaju 5w40 je skor zvyk z Bckovych motorov, 10w60 je zavodny olej pre extremne namahanie a na daily pouzivanie nevhodny. Preto ho napr. menia po kazdom zavode atd.

Cize pouzite nespravneho oleja sa nemusi objavit hned, ale po urcitych tisic km, ale Honda predpisuje 0w30 a dava na to zaruku na 200k km, tak preco by si srala do topanok ?
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 20:17   Citovat  

M@jk napsal:
Kluci,

Díky za reakce.

přátele

1) teplotu by to ovlivňovat nemělo, tam hraje koncentrace max. výši bodu varu
2) ani ne tak průtok, průměr, ale na kolik je termostat postaven, že má otevřít, co jsem koukal, tak se prodávají závodní termostaty, které otevírají dříve např. odkaz - origo 78°C, tento 68°C, takže by to vždy mělo být jen termostatem, ne kapalinou, tedy pokud samo nemáš upravený motor a nemáš třeba větší objem chladící kapaliny, aby se to právě uchladilo na nižší teplotu
3) u zdravého auta, chladícího systému a klimy by to nemělo mít vůbec vliv, tedy u A/C, u topení ano, neb to odebírá teplo, i když viz. 1) by to mít vliv nemělo, leda tak při stání, při jízdě by se mělo auto uchladit náporem vzduchu a případně v kombinaci a ventilátorem. Samotný ventilátor chladí chladič, ale už ne tak moc motorovou část samotnou, tak jako když jedeš.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 20:35   Citovat  

Bully napsal:
Nevim, jak tohle muzes posoudit. Zalezi na teplote okoli i motoru, stavu nabiti baterie, na stupni znehodnoceni oleje v ruznych fazich mezi vymenami apod. . Ma to zhruba stejnou vypovidajici hodnotu jako tvrzeni jinych, ze jim hned po natankovani par litru jineho benzinu "motor vrci uplne jinak", nebo ze "auto jede znatelne rychleji".
Olej se zimnim cislem SAE viskozity 10W (v silne zkratce) zarucuje kvalitni mazani od -20°C, 5W od -25°C a 0W od -35°C. Pokud nekdo bydli na Sibiri, muze se mu to hodit Úsměv Jina vec je ta, ze oleje s nizkym zimnim cislem maji (zase silne zjednoduseno) spatne vlastnosti pri vysokych teplotach (HTHS viskozita). Coz samozrejme nemusi vadit tomu, kdo popojizdi autem tak, ze se mu ani neohreje, jinym to uskodi urcite vic, nez kdyz startuji parkrat za rok v -10°C s olejem 10W xx.
Proste rozum do hrsti a nedelat z komara velblouda přátele

Celkem snadno, když s 10W slyším, jak se motor otáčí doně ztuha a startér má co dělat a za rok (na stejnou baterii a oleje měním jaro a podzim, takže +/- stejná doba a km) s 0W jde mnohem snáz.
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 21:23   Citovat  

Chris napsal:
V podstate mi je to jedno kto co leje, len nech nevyplakava preco je retaz taka draha.

Skor povazujem za vykrik do tmy bez dokazov, ked si niekto udobriii a povie, ze 5w40 musi stacit.

Ale este raz, v UK kde je nespocetne viacej Accordov/civicov ako v CZ/SK dokopy pouzivaju 0w30, takisto niekolko krat tam pisali mechanici, ktori museli menit retaz pri autach, ktore pouzivali 5w40 uz pri 150k-200k mil, ktora rachotala.
Zato tie co pouzivali 0w30, tak retaz nerachotala ani pri 250k az 300k mil.

Problem su studene starty, ktore kym vytlacia olej a premastia teflonove voditka, ale hlavne napinak, ktory napne neskor retaz pri 5w40 a volnejsia retaz trie po nepremazanych voditkach.

To ze xW40 ma vacsiu zivotnost ako xW30 je totalna blbost.
Ak pouzivas xW30 v jeho pracovnom rozsahu (teda neprepalis a pri N22A1 je sanca mala, kedze je v okruhu 6 litrov s dostatocne dimenzovanym chladicom oleja) tak ma vacsiu zivostnos ako xW40.

Takisto napr. 0W20 ma vacsiu zivotnost ako 0w30, ale ma uzsi pouzitelny rozsah pracovnych teplot. Takisto to pouzivaju dost casto v US na modernych VTEC motoroch s dodatocnym chladicom oleja.
Acury maju aj ukazovatele % zivotnosti oleja a hadaj nemaju problem ani s 0w20.

Pricom 0w30 a 5w30 ma priblizne rovnaku viskozitu pri rovnakej pracovnej teplote. Úsměv.

To ze ludia pouzivaju 5w40 je skor zvyk z Bckovych motorov, 10w60 je zavodny olej pre extremne namahanie a na daily pouzivanie nevhodny. Preto ho napr. menia po kazdom zavode atd.

Cize pouzite nespravneho oleja sa nemusi objavit hned, ale po urcitych tisic km, ale Honda predpisuje 0w30 a dava na to zaruku na 200k km, tak preco by si srala do topanok ?

Presne tak OK
   Návrat  
Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 9:45   Citovat  

Ta 10W-60 neni jen na zavody. Kdyz pojedes po dalnici 200 delsi dobu tak olej hrave zacnes prepalovat. Prestava mazat nekde kolem 147 stupnu. Je treba predepsany na bezny provoz do bmw m5... Driv kdyz jsem daval jine "horsi" oleje tak po 10000km z toho vytekal nechutny cerny sajrajt. S 10W-60 je to v pohode a zvlast kdyz je to doplnene o olej. chladic s termostatem tak je motor maximalne spokojeny Mrk Pokud bude nekdo remcat ze je zbytecne drahy tak ma pravdu protoze v beznem shopu maji premrstene ceny ale pres ReNa vyjde litr na 285 tak nejak Mrk
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 188, 189, 190 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina