Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Digi foťák okolo 6000kč (max 8000)?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 12:30   Citovat  

Bitkar napsal:
moudrej vyber, rekni presne v jakych podminkach budes fotit nejcasteji nebo bude nejdulezitejsi aby vynikal... tusim ten jeden Fuji totiz umi i ISO6400, coz je mazec a dobra zbran proti :mravenec:, ikdyz uz tam bude urco videt sum, ale ten se da pak do jisty miry prefiltrovat nebo omezit tim ze budes fotit v mensim rozliseni (coz budes, vetsinou staci i 2Mpx kdyz nefotis designovy fotky na pozdejsi upravu). Jeslti budes fotit hodne lidi, tak se ti hodi i ta face detection. Pak jestli budes potrebovat hodne zoomovat (a to zoom jeste nahradi castecne rozliseni) atp. A pak je tu jeden dalsi a jasnej parametr, kterej ti pomuze hodne, protoze vsechny jsou celkem na urovni, a tj. CENA Úsměv
jo a jeste potvrzuju slova neyova a doplnim ze ma stabilizaci obrazu.

Ja osobne bych to videl na S8000fd.

ISO6400 a použít? To je snad jen marketingovej tah.. Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 12:35   Citovat  

mnooo, tak je to uz extrem, tj... ale jsou podminky kdy ti nezbyde nic jinyho. A imho je lepsi mit sumity ale ostry fotky nez pohybem rozmazany, to je ti pak uplne naprd ze nemaj sum :) Je lepsi tu moznost mit a nepouzit ji, nez ji nemit a potrebovat ;) A nepodcenuj ty chipy od fuji, fakt jsem cumel na uroven sumu pri iso3200 i v segmentu ultrazoomu. Kvalita jako u zrcadlovky, co pamatuju. To jsem slintal se svoji Z3 :D ta ma uz pri iso200 videt sum a 400 je skoro nepouzitelny ;)) a ta fujina byla jeste pri 1600 nebo 3200 uplne v pohode.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 12:39   Citovat  

Rád se nechám poučit, kam technika pokročila, tak jestli máš možnost, nějaký vysoký ISO mi z Fujiny pošli Mrk Na mojí bejvalý A2 (KM) se dalo použít max 400 a už to byl i tak hnus a co pamatuju kompakty Canony tak stejně tak. Zrcadlovka do 800 v pohodě, 1600 např. pro využití obrázku na web naprosto v pohodě, ale opravdu si to nedovedu představit u tak malého čipu.

Jinak já z tý volby teda radši žádnou než rozmazanou nebo totálně zašumělou HaHaaa a sorry za offtopic
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 12:44   Citovat  

ja ji mel jen pujcenou od kamose a fotky ma tusim on (se mi pripomelo ze bych je od nej mohl dostat taky :) ). A jasny, nemluvim o kvalite ale o snesitelnosti, nerikam ze to bude na 6400 krasny, ale bude se dat na to koukat, kdyz 1600 bylo v pohodicce a 3200 se dalo taky jeste.
jinak tady se koukni jak je mozny ze i malej chip umi snimat fakt dobre. Maj body ulozeny jako do plastve a ne do mrizky a... no si to prohlidni. Me se to osobne libi.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 15:24   Citovat  

aha, tak pozor 8000fd ma ccd snimac klasicky, ne tu jejich superspecial superCCD, takze ta vetsi citlivost bude stat za prd jako u kazdyho fotaku, ale i tak to bude mozna dobrej fotak. Docetl jsem se tady.
   Návrat  
Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 15:28   Citovat  

Bitkar napsal:
aha, tak pozor 8000fd ma ccd snimac klasicky, ne tu jejich superspecial superCCD, takze ta vetsi citlivost bude stat za prd jako u kazdyho fotaku, ale i tak to bude mozna dobrej fotak. Docetl jsem se tady.

A k čemu je ta citlivost dobrá? V jakých situacích? Jinak by to měl být dobrej foťák, ne? Já už ho objednal, ale nemají ho na skladě, tak to můžu ještě změnit..
   Návrat  
 Anonymní
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 15:43   Citovat  

Jak rád bych si jel koupil novej model od Olympusu E-520 ,ale musím šetřim na auto,takže foťáček musí stranou. ´=(
   Návrat  

sijon je teď offline  sijon
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 15:44   Citovat  

Minulý víkend jsem si pořídil Canon SX100.
5700,- je běžná cena (jen v ElectroWorldu ho měli za 9000,-).

Jsem moc spokojený je to dobrý . Kvalita fotek velmi dobrá, stabilizátor fakt parádní, 10x opt. zoom (zoomuje i při natáčení videa), je na 2 tužkové baterie (pro mne plus) a je User-friendly. Automatika vyhodnocuje správně, ale dá se i hodně manuálně nastavit.

Zatím vidím jedinou nevýhodu v tom, že nemá celokovové tělo. Stejně ale nebude mít větší životnost než 2-3 roky, takže to by mohl vydržet.

Dlouhou dobu jsem se díval na Panasonic TZ-5. Ale zvítězila cena (a přítulka má raději věci, které lépe sednou do ruky HaHaaa )
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 16:07   Citovat  

Jauda napsal:
A k čemu je ta citlivost dobrá? V jakých situacích? Jinak by to měl být dobrej foťák, ne? Já už ho objednal, ale nemají ho na skladě, tak to můžu ještě změnit..

cim vetsi citlivost, tim pobere vic svetla, takze se muze exponovat kratsi dobu. Ale zas to ma protistranu, cim vetsi citlivost, tim to pobere sice vic svetla, ale i vic sumu. Takze cim vetsi citlivost, tim vic sumu, vic zkresleni, cim mensi citlivost, tim potrebujes vic svetla, nepobere to kazdej hnus paprsek co proleti objektivem, takze cistsi foto.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 19:03   Citovat  

Ale tak ten Fuji bude dobrá volba, ne?
   Návrat  
Nomi je teď offline  Nomi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 19:43   Citovat  

Jauda napsal:
Ale tak ten Fuji bude dobrá volba, ne?

Určitě jo,taky začínám fotit,a než si koupím pravou zrcadlovku
(pokud to myslíš s focením vážně,tak po ní budeš za chvilku šilhat taky )
tak mám zatím zapůjčenej Fujifilm FinePix S5800 a spokojenost veliká.
kámoš má Fujifilm FinePix S9600 a vše funguje jak má a taky spokojenost. Ale není nad zrcadlo......

s5800-zpredu-400x400-3559_3.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
s5800-zpredu-400x400-3559_3.jpg, 102.67 kB
   Návrat  
kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 20:26   Citovat  

jaudo neblbni!!! neyo má pravdu,stejně skončíš u zrcadlovky tak neutrácej za kompakty a nenechej se zlákat na ultrazoomy. Sežeň si nikon d 40 nebo olympus e 410 se dvěma objektivy se dá splašit po 10 tkč. Kompaktem nic nevyfotíš za šera bez blesku,ostření je nanic u většiny,tak popřemýšlej,když dáš za něj o trojku víc tak ve splátkách to budou tři kila a focení tě bude bavit. Já taky před pár lety o tom věděl kulové a teď se třepu na zrcadlo bo kompakt je pro baby aby ho vytáhly z kabelky a blejskly si brada pita když ho potkají v práglu při natáčení a stejně bude stát za :mravenec: bo bude rozmazaný :chichi:
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 21:41   Citovat  

mám TZ5 fotí to bezvadně a je pouze za 5500 Velmi šťastný nicméně,měl jsem v práci olympus E-410 a E-510 a to je taky parádička Mrk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2008 , 5:56   Citovat  

kaccerr napsal:
jaudo neblbni!!! neyo má pravdu,stejně skončíš u zrcadlovky tak neutrácej za kompakty a nenechej se zlákat na ultrazoomy. Sežeň si nikon d 40 nebo olympus e 410 se dvěma objektivy se dá splašit po 10 tkč. Kompaktem nic nevyfotíš za šera bez blesku,ostření je nanic u většiny,tak popřemýšlej,když dáš za něj o trojku víc tak ve splátkách to budou tři kila a focení tě bude bavit. Já taky před pár lety o tom věděl kulové a teď se třepu na zrcadlo bo kompakt je pro baby aby ho vytáhly z kabelky a blejskly si brada pita když ho potkají v práglu při natáčení a stejně bude stát za :mravenec: bo bude rozmazaný :chichi:

No je fakt, že tady ten Nikon D40 mají za těch 10000kč.. ale zase je to tam komplikovanější s těma splátkama.. ale přiznám se, že mám trochu strach, že s ní nebudu umět a než se to naučím aspoň na nějaký slušný úrovni, že bude spousta snímků nepoužitelná.. já fakt nevím.. navíc, než koupit nějakej šunt zrcadlovku za desítku, když nějaký profesinoální stojí kolem 40000kč.. a jestli to někdy budu myslet vážně, tak stejně si něco pořádnýho budu muset koupit a za 10-15000kč to asi nebude.. já myslím, že ten fuji mi zatím bude stačit..
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.6.2008 , 7:58   Citovat  

Jauda napsal:
No je fakt, že tady ten Nikon D40 mají za těch 10000kč.. ale zase je to tam komplikovanější s těma splátkama.. ale přiznám se, že mám trochu strach, že s ní nebudu umět a než se to naučím aspoň na nějaký slušný úrovni, že bude spousta snímků nepoužitelná.. já fakt nevím.. navíc, než koupit nějakej šunt zrcadlovku za desítku, když nějaký profesinoální stojí kolem 40000kč.. a jestli to někdy budu myslet vážně, tak stejně si něco pořádnýho budu muset koupit a za 10-15000kč to asi nebude.. já myslím, že ten fuji mi zatím bude stačit..

Já přemýšlím o koupi Canonu 400d nebo 450d... Ta 400 je "starší" model a se základním objektivem se dá sehnat kolem 15-16tis...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.6.2008 , 9:02   Citovat  

Myslím, že Ti určitě ta Fujina bude zatím stačit, fotit se s tím bude dát a pěkně a až jí vyždímeš na maximum a budeš mít pocit, že Ti nestačí, můžeš přejít na zrcadlovku.

Ještě bych upřesnil to ISO, Bitkař to vysvětlil v podstatě správně, jen to samozřejmě víc světla nepobírá (kéž by Velmi šťastný ) ale jeho zvýšení pouze zesílí signál z čipu. Pro představu - dobré přirovnání uvedl kdysi Roman Pihan: Situace je podobná hodně zesílené ale slabě nahrané audiokazetě, která potom také šumí. Vůbec pokud někoho zajímá hlouběji problematika o focení, doporučuju jeho články. OK
   Návrat  
murderer je teď offline  murderer
PříspěvekZaslal: 12.6.2008 , 9:28   Citovat  

Jauda napsal:

Koupit nejlevnjesi zrcadlovku je jako koupit nejlevnejsi kompakt. Urcite bych nedoporucoval D40, protoze nema motor automatickeho zaostrovani. Sice jde na nej nasadit objektiv bez motorku, ale nebude fungovat automaticke zaostrovani.
   Návrat  
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2008 , 9:36   Citovat  

s tim, že by jste dělali se zrcadlovkou horší fotky bych se nebál. Automat to má taky, režim portrét,krajina a takovýhle pičoviny taky, takže kdo chce být barbarem, může i na zrcadlovce takhle fotit:)

ale jinak souhlas s neyem je to dobrý je to dobrý
citace:
Myslím, že Ti určitě ta Fujina bude zatím stačit, fotit se s tím bude dát a pěkně a až jí vyždímeš na maximum a budeš mít pocit, že Ti nestačí, můžeš přejít na zrcadlovku.
   Návrat  
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2008 , 9:39   Citovat  

Bitkar napsal:
cim vetsi citlivost, tim pobere vic svetla,

bitkař zase perlí pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2008 , 9:45   Citovat  

Bitkar napsal:
cim vetsi citlivost, tim pobere vic svetla, takze se muze exponovat kratsi dobu. Ale zas to ma protistranu, cim vetsi citlivost, tim to pobere sice vic svetla, ale i vic sumu. Takze cim vetsi citlivost, tim vic sumu, vic zkresleni, cim mensi citlivost, tim potrebujes vic svetla, nepobere to kazdej hnus paprsek co proleti objektivem, takze cistsi foto.

njn ale neni iso 1600 jako iso 1600 ... respektive vystup pri teto citlivosti. u digifotaku zalezi na velikosti cipu - pokud je maly, tak je to pro toto iso wellmi zesilene a ma to hodne sumu, u velkeho cipu (treba o velikosti kinofilmoveho pole nejlepe Mrk ) je i pri teto citlivosti foto paradni.

nebo se mylim?!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2008 , 11:58   Citovat  

happy: mas recht, je to presne tak, zalezi to na fyzicky velikosti chipu, pripadne na pouzity technologii (treba to superCCD)

Ryba: se nepokakej ;) sem ti jednou sahl na canon a hned se vysmivas (jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se). Jsem to akorat trochu zjednodusil, mirne nepresne no. Ale princip zustal zachovan.

ad ultrazoomy: jsou dneska na dost dobry urovni. Ja uz udelal s ultrazoomem hodne fotek a az po 3 letech jsem zacal fakt touzit po zrcadle. Jako na ultrazoomu mam vse co ma zrcadlovka a jeste to i umi tocit video. Jedinej rozdil vidim v tom, ze zrcadlovky maj kvalitenjsi vetsi chipy (coz dobrej chip muze mit i ultrazoom, v tom technicky limit neni), dal se da se zrcadlovkama fotit rychlejc, protoze vidite primo a neni zadny zpozdeni ve zpracovani obrazu a prenosu na hledacek. Jinak i ultrazoomy maj zoomovani skrz prstenec objektivu apod. Takze no problema zoomnout rychle, i ultrazoomy nektery umej fotit do RAWu, plnym manualem, atd., takze rozdil mezi zrcadlem se docela behem poslednich par let zmensil. Na druhou stranu jsem videl uz x zavad na zrcadlovkach, konkretne Canonu 10D treba, kde prave ten princip zrcadla mel zavadu mechanickou, coz se u EVF nemuze stat, protoze tam neni nic mechanicky na tom snimani. Kazdopadne bych se ultrazoomu nebal, da se s tim udelat more dobrych i umeleckych foto, takze vykon/cena super volba.
   Návrat  
kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2008 , 19:54   Citovat  

v podstatě souhlasím se všema,ale docela jsi Jaudo podcenil nikon d 40 . Je to zrcadlo pro lidi a nové stálo kolem 20 tkč,teprve čas je dostal tam kde je. A profi foťák začíná někde na 70 tkř,což je asi třetina toho co tě čeká potom ( objektivy,gripy ahafo pitchovin,stativy atp). Přeju dobrou volbu..
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.6.2008 , 21:59   Citovat  

kaccerr napsal:
v podstatě souhlasím se všema,ale docela jsi Jaudo podcenil nikon d 40 . Je to zrcadlo pro lidi a nové stálo kolem 20 tkč,teprve čas je dostal tam kde je. A profi foťák začíná někde na 70 tkř,což je asi třetina toho co tě čeká potom ( objektivy,gripy ahafo pitchovin,stativy atp). Přeju dobrou volbu..

Kde začíná profi třída je dost relativní, ale znám lidi, pro který není ani Canon 1D či Nikon D2 apod. dost dobrej HaHaaa
   Návrat  
WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2008 , 9:16   Citovat  

Jauda napsal:
Bitkar: zatím jsem fotil jen půjčeným kompaktem Lumix od bráchu a jinak foťákem v mobilu (k750i - hrůza celkem) a podmínky většinou šero..
Jinak bych to viděl tak, že bych fotil hlavně auta a lidi, většinou za dne (slunewčno/oblačno), pak hlavně nějaký ty naše výlety, srazíky, ale chtěl bych zkusit i nějaký designový fotky, nějaký ty pohybový.. já moc nevím.. chci se to hlavně naučit, protože bych se v budoucnu rád věnoval něčemu podobnýmu (grafika atd.).. ale nevím, co mě čeká a co mám čekat já.. Se stydím
Já mám na prodej dva foťáky, jeden je Olympus FE 230 stříbrný a druhý je Sony Cyber-shot DSC-W30 bílý.... Můžeme se nějak dohodnout, jestli chceš....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2008 , 10:12   Citovat  

kaccerr napsal:

Neco na tom je, co rikas.. Ja mam spadeno na D60 v setu s dvema stab. objektivama :) ale hold 20 tis. jeste nemam :-/
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2008 , 18:14   Citovat  

WotanMitUns napsal:
Já mám na prodej dva foťáky, jeden je Olympus FE 230 stříbrný a druhý je Sony Cyber-shot DSC-W30 bílý.... Můžeme se nějak dohodnout, jestli chceš....

Promiň, ale hotovost nemám a navíc bych radši ten ultrazoom nebo jak se tomu říká, ne kompakt.. ale díky za nabídku..
   Návrat  
WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2008 , 19:48   Citovat  

Jauda napsal:
Promiň, ale hotovost nemám a navíc bych radši ten ultrazoom nebo jak se tomu říká, ne kompakt.. ale díky za nabídku..
Jo dobře, to nevadí... Cena za ten jeden by byla tak 1600 a za druhý 2tis.. Jinak já mám dva kompakty Panasonic Lumix DMC-FZ20 a druhý DMC-FZ8 a jsem docela spokojený, ale na zrcadlo to nemá, mno... Smutný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 16:03   Citovat  

WotanMitUns napsal:
Jo dobře, to nevadí... Cena za ten jeden by byla tak 1600 a za druhý 2tis.. Jinak já mám dva kompakty Panasonic Lumix DMC-FZ20 a druhý DMC-FZ8 a jsem docela spokojený, ale na zrcadlo to nemá, mno... Smutný

Tak ty ceny jsou super, ale nějak kompakt nechci no..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 18:03   Citovat  

hele, pak dej vedet, jak si spokojen ;) a na honday mi ho ukaz pls ;)
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 18:58   Citovat  

Bitkar napsal:
hele, pak dej vedet, jak si spokojen Mrk a na honday mi ho ukaz pls Mrk

Jasný.. zatím mi to ukazuje neznámý termín dodání, tak nevím, kdy bude.. snad mi nevnutí jinej..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Digi foťák okolo 6000kč (max 8000)?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina