Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Co jste dnes udelali na vasich HONDA
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 118, 119, 120 ... 210, 211, 212  Další 
Zaslat odpověď

Strana 119 z 212
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.6.2015 , 0:03   Citovat  

Tak se potvrdila domněnka, že ten šroub má příliš velkou tepelnou setrvačnost.. po jízdě cca 25km ostřejším způsobem teplota oleje 49°C, po 10 minutách stání bez puštěného motoru 56°C. V čidle to není, po líznutí horkým vzduchem nad plamenem zapalovače okamžitě během vteřiny stouplo na 90°C a letělo dál nahoru..

Sendvič pod olejový filtr a) teče (říkalo mi to už víc lidí nezávisle na sobě), b) je drahý, c) po montáži tepelného výměníku olej-voda tam nevleze; Y rozdvojka na čidlo tlaku oleje by vyžadovalo ještě koupit čidlo teploty oleje, co by tam šlo zašroubovat ..

vidím to na tu modifikaci olejové měrky Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.6.2015 , 6:45   Citovat  

Petr 78 napsal:
Při 30°C olej dávno funguje?
Takže odborníci, kteří tvrdí, že optimální provozní teplota oleje je 90°C (při které správně funguje), kecají blbosti?

Bohužel nemám teploměr oleje, ale držím se obecného pravidla nevytáčet motor nad 3000 ot. než ujedu alespoň 10 km (v zimě 15 km)
Voda je ohřátá po 2 km (i v zimě) ale oleji a celému motoru to trvá o hodně déle.
bavime se o tom kdy uz olej funguje nebo kdy je optimalni teplota chytraku?
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2015 , 7:59   Citovat  

Mě sendvič taky tekl, ale jen proto, že sem měl strach tam ten senzor pořádně zašroubovat a ucpávky do nevyužitých děr taky. Sundal sem ho, vše sem přetěsnil teflonovou páskou na závity a dorval vše na ... no prostě dorval Velmi šťastný A už neteče je to dobrý
   Návrat  
čert je teď offline  čert
PříspěvekZaslal: 3.6.2015 , 8:56   Citovat  

dj-bobr napsal:
Tak se potvrdila domněnka, že ten šroub má příliš velkou tepelnou setrvačnost.. po jízdě cca 25km ostřejším způsobem teplota oleje 49°C, po 10 minutách stání bez puštěného motoru 56°C. V čidle to není, po líznutí horkým vzduchem nad plamenem zapalovače okamžitě během vteřiny stouplo na 90°C a letělo dál nahoru..

Sendvič pod olejový filtr a) teče (říkalo mi to už víc lidí nezávisle na sobě), b) je drahý, c) po montáži tepelného výměníku olej-voda tam nevleze; Y rozdvojka na čidlo tlaku oleje by vyžadovalo ještě koupit čidlo teploty oleje, co by tam šlo zašroubovat ..

vidím to na tu modifikaci olejové měrky Úsměv

No jestli to máš namontovaný tak jak jsi to namaloval,tak skutečnou teplotu oleje nezměříš nikdy!Nejde ani tak o tepelnou setrvačnost jako o tepelnou vodivost tý zátky!No a jestli je to čidlo jenom v hlavě (matce) zátky,tak ta se samozřejmě chladí okolním prostředím a při jízdě to platí tuplem tzn,že čím větší rychlost tim nižší teplotu naměříš!
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2015 , 10:33   Citovat  

Petr 78 napsal:
Při 30°C olej dávno funguje?
Takže odborníci, kteří tvrdí, že optimální provozní teplota oleje je 90°C (při které správně funguje), kecají blbosti?

Bohužel nemám teploměr oleje, ale držím se obecného pravidla nevytáčet motor nad 3000 ot. než ujedu alespoň 10 km (v zimě 15 km)
Voda je ohřátá po 2 km (i v zimě) ale oleji a celému motoru to trvá o hodně déle.

Ano při 30 stupních olej funguje, protože kdyby ne, tak co studený start tak to generálka motoru Mrk přátele

Otimální teplota oleje je už něco jinýho, každopádně já bych ty teploty oleje u aut v normálním klasickém provozu tak nehrotil. Důležitejší je ten oleje měnit jak se má a ne hrotit jestli to mužu vytočit nad 3000 když mám 45 nebo až když mám 50 stupnu Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2015 , 10:42   Citovat  

Páni moderátoři, prosím, posuďte.. co takhle debatu o ohřevu oleje rozdělit do samostatného vlákna?
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 3.6.2015 , 11:52   Citovat  

FastCivic napsal:

Kemo,
zbytečné se rozčilovat, tady se slovíčkaří.

Jasně byly řečeny dvě věci:
- 1) "kdy už funguje"
- 2) "kdy má provozní teplotu"

Takže tak.

To dj-bobr:
Kemo,
je to zbytečné, protože vlákno na oleje tady je ...
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.6.2015 , 16:51   Citovat  

FastCivic napsal:

Tak on olej funguje i při mínus 20, ale ne tak abys mohl motor bez následků výtáčet jak se ti zlíbí.
A příště prosím bez urážek. Taky tě neurážím, tak neukazuj, že nejsi lepší. Mrk

reznicek9 napsal:
Ano při 30 stupních olej funguje, protože kdyby ne, tak co studený start tak to generálka motoru Mrk přátele

Otimální teplota oleje je už něco jinýho, každopádně já bych ty teploty oleje u aut v normálním klasickém provozu tak nehrotil. Důležitejší je ten oleje měnit jak se má a ne hrotit jestli to mužu vytočit nad 3000 když mám 45 nebo až když mám 50 stupnu Úsměv

A takoví řidiči se pak diví, že jim motor žere olej nebo začne klepat ......
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.6.2015 , 17:05   Citovat  

Kluci,
zkuste to bez invektiv.

Poprosím,
reakce na více postů od jednoho uživatele zkuste hodit do jednoho příspěvku.

je to dobrý přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2015 , 19:42   Citovat  

Petr 78 napsal:
A takoví řidiči se pak diví, že jim motor žere olej nebo začne klepat ......

pořádnej výtlem To my chceš říct, že když mám ohřátou vodu, olej kolem dej me tomu těch 45 - 50 stupnu a roztočim to třeba na 3500 při rozjezdu např z křižovatkym nebo nastvím tempomat na 130km/h, tak mi začne klepat motor a jsem největší ras na světě na motor jo??? Velmi šťastný pořádnej výtlem
To potom v zimě když je -20 tak to auto radši ani startovat nebudu pač se okamžitě hryzne, jako souhlasím s tím, že za studena roztáčet motor do vysokejch je hovadina, ale tohle Tak to valím bulvy

Jeden příklad za všechny Honda s kterými jezdím - A5G 320t km najeto, tlaky motoru všechny stejný a daleko nad minimem, spotřeba oleje (od výměny k výměně = 10 000km) cca 1,5 litru a rozhodně nejezdím s podtočeným motorem spíš hlavně naopak Mrk ... a ikdyž mi ted začne třeba žrát olej 1l/1000km tak se tomu rozhodně divit nebudu Úsměv
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.6.2015 , 21:42   Citovat  

reznicek9: proč to ženeš do takového extrému?
Chtěl jsem tím říct, že ten kdo neřeší jestli je olej ohřátej nebo ne a často to ignoruje, tak se to na stavu motoru podepíše.

Nechci se tu pitvat ve slovíčkách, stupních celsia a otáčkách za minutu.
Jenom jsem chtěl říct, že není jedno kdy se po studeném startu začne motor vytáčet.
Myslel jsem si, že tohle základní pravidlo všichni Hondaři znají právě proto, že mají k autu nějaký vztah a vědí jak se k němu chovat.
Tak jsem se holt spletl..... Smutný

Ale dost offtopic

Dnes jsem vydesinfikoval klimatizaci (desinfekce ve spreji) a vyměnil pylový filtr.
Docela humus, jak se po roce (a 10 000 km) každodenního ježdění ten filtr zašpiní. A to je servisní interval 2 roky nebo 40 000 km Tak to koukám!
No jo nafťáci a jejich saze.... to snad ne
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2015 , 21:53   Citovat  

Ženu to do extrému jako ty všechno, zbytečně tu děláš rozruch Mrk
Za studena s tím s tebou souhlasím, ale moc to všechno hrotíš, ja mám ke svým autům vztah dost velkej, ale chce to zachovat trochu nadhled a zdravý rozum, přeci jenom je to hromada plechu a plastů a všechno se dá opravit OK přátele hlavně se nepoprat že? Je to tam.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 0:43   Citovat  

Za celý dnešek (a to část dne byla ve skoro okruhovém formátu) jsem olej neohřál nad 60°C.. metoda měření "šroub". V neděli budu muset zbastlit to měření otvorem olejové měrky..

a po práci jsem sedl do auta, nastartoval, pustil větrák a skrze větrací otvory na mě nafoukalo půl kila výtrusů ze stromů, pylu a podobného bordelu Smutný kabinový filtr na C5g chybí jak sůl. budu ho muset vyrobit..
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 10:54   Citovat  

reznicek9 napsal:
Ženu to do extrému jako ty všechno, zbytečně tu děláš rozruch Mrk
Za studena s tím s tebou souhlasím, ale moc to všechno hrotíš, ja mám ke svým autům vztah dost velkej, ale chce to zachovat trochu nadhled a zdravý rozum, přeci jenom je to hromada plechu a plastů a všechno se dá opravit OK přátele hlavně se nepoprat že? Je to tam.

Ahoj,
pravdu máte oba.

Ale pod to se podepíši! Nic není nesmrtelné. A vše má svoje řešení. Víte, jak se líší kluci od chlapů? Jen v ceně jejich hraček.

Tak se mi to nehašteřte.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 10:59   Citovat  

dj-bobr napsal:
Za celý dnešek (a to část dne byla ve skoro okruhovém formátu) jsem olej neohřál nad 60°C.. metoda měření "šroub". V neděli budu muset zbastlit to měření otvorem olejové měrky..

a po práci jsem sedl do auta, nastartoval, pustil větrák a skrze větrací otvory na mě nafoukalo půl kila výtrusů ze stromů, pylu a podobného bordelu Smutný kabinový filtr na C5g chybí jak sůl. budu ho muset vyrobit..

Ehm,
já taky budu řešit, ale prakticky a efektivně a jednoduše a tím pádem i levně. Stačí sehnat bud z C5G a snad možná C6G ten díl za ventilátorem, tak je filtr u verze s klimy. Ted jen zjistit, je-li to záměnné či snad dokonce nejde filtr vpravit tam a jakmile to zjistím - což učíním jednoduše, koupím nejlevnější a vymontuji to a vyčistím a zjistím.

Objednávám kabinový filtr.

Velmi šťastný
   Návrat  
Rusty je teď offline  Rusty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 11:20   Citovat  

vyměněn olej a....stěrače Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 11:32   Citovat  

Já mám v C5g klimu, díl za ventilátorem tudíž taky z klimy (když jsem tam tu klimu instaloval, tak se ten tubusoidní díl mezi ventilátorem vpravo a topením(?) vlevo zásadně lišil mezi non-klima a klima verzí (myslím že tam bylo žebroví radiátoru a tlaková dvojpřípojka čumící do motoráku u baterie). Další info jsem měl, že ani C5g s klimou neměly kabinový filtr, a že už dost lidí nechápe, že se vesele nabízejí kabiňáky do C5g na různých eshopech..

každopádně se nabízím jako testovací figurant a ten jeden tubusoidní díl mám, myslím, navíc, mohu věnovat..

EDIT: na tomhle obrázku je označen "EVAPORATOR"
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 11:54   Citovat  

Petr78: sprejem? Tak to koukám! Mam vyzkouseno a je to k nicemu. Neni nad to kazde jaro zajet za 500,- do servisu, kde mi za tu cenu promazou hybne casti, doplni olej, vypusti, vycisti a naplni. Ano, sprej stoji pulku, ale neresi vubec nic.

Jinak ja vcera take maknul na Hondici. Vypustil jsem zimni ostrik, nalil letni, vymenil origo gumicku sterace vzadu, oplachnul, vywapkoval, sundal z prahu stekly vosk ze strikani dutin a hlavne nainstaloval nove karbonove sani z Japonska (jeste musim doresit drzacek). Venku bylo krasne a byla radost dat autu peci.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 11:55   Citovat  

Což mi připomíná, nechali jste si někdo plnit a vakuovat klimu u Petra Krejzy (MotorArt)? Mám to k němu kousek a emailem mi potvrdil, že C5g s R134a umí.
   Návrat  
mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 15:36   Citovat  

Rozebráno půl palubky a povyměňovány všechny nesvítící žárovičky a vyměněn olej v diferáku kouř Našel by se někdo, kdo by mi zjistil, proč nefungují hodiny? Šťáva do nich jde, ale display nesvítí Ble
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 16:09   Citovat  

dj-bobr napsal:
Což mi připomíná, nechali jste si někdo plnit a vakuovat klimu u Petra Krejzy (MotorArt)? Mám to k němu kousek a emailem mi potvrdil, že C5g s R134a umí.

Já jo, asi dvě auta tuším ... problém s tím nebyl Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 19:38   Citovat  

dj-bobr napsal:
Já mám v C5g klimu, díl za ventilátorem tudíž taky z klimy (když jsem tam tu klimu instaloval, tak se ten tubusoidní díl mezi ventilátorem vpravo a topením(?) vlevo zásadně lišil mezi non-klima a klima verzí (myslím že tam bylo žebroví radiátoru a tlaková dvojpřípojka čumící do motoráku u baterie). Další info jsem měl, že ani C5g s klimou neměly kabinový filtr, a že už dost lidí nechápe, že se vesele nabízejí kabiňáky do C5g na různých eshopech..

každopádně se nabízím jako testovací figurant a ten jeden tubusoidní díl mám, myslím, navíc, mohu věnovat..

EDIT: na tomhle obrázku je označen "EVAPORATOR"

Ahoj,
přesně tak.

Já klima neměl a nemám. Ale máš pravdu, že nejen na eShopech nabízejí kabinový filtr. A dnes jsem takový zakoupil: JC B44000PR, je to verze bez klimy, uvidíme, jak tam bude/nebude pasovat.
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 19:48   Citovat  

dj-bobr napsal:

Ano nechal asi před dvěma lety.Vše OK je to dobrý
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 20:13   Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj,
přesně tak.

Já klima neměl a nemám. Ale máš pravdu, že nejen na eShopech nabízejí kabinový filtr. A dnes jsem takový zakoupil: JC B44000PR, je to verze bez klimy, uvidíme, jak tam bude/nebude pasovat.

Sakra chlape kam to chceš dát???
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 20:17   Citovat  

Kmóďa napsal:
Sakra chlape kam to chceš dát???

Míšo,
do dílu, který je mezi ventilátorem a topením, místo tam je - třeba bude potřeba úprava, ale vše lze. Uvidíme. Tohle je na pokus. Namísto řečí, jak vymýšlet a jak by to šlo/nešlo, to raději zkusím.
Drži mi palce.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 20:42   Citovat  

ja dneska jen tankoval a VIFoval Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 20:45   Citovat  

FastCivic napsal:
ja dneska jen tankoval a VIFoval Úsměv

Tož já zítra budu před 2denní cestou na východ Vervovat a neVIFovat ... Velmi šťastný
   Návrat  
zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 21:06   Citovat  

Nemam sice v posledni dobe vubec naladu neco provadet na aute, ale jeden den jsem se prekonal a zajel do garaze aspon zacit pripravovat tu plechovku na nastrikani Cool

2015-06-01-1666.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
2015-06-01-1666.jpg, 1.38 MB

2015-06-01-1667.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
2015-06-01-1667.jpg, 1.49 MB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 21:21   Citovat  

zend3r napsal:
Nemam sice v posledni dobe vubec naladu neco provadet na aute, ale jeden den jsem se prekonal a zajel do garaze aspon zacit pripravovat tu plechovku na nastrikani Cool
vyborne, delas mi radost chlapce. Clovece, asi to bude znit divne, ale porad na tebe myslim Úsměv Mrk
   Návrat  
zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 22:17   Citovat  

zni to zvlasnte Velmi šťastný ... no popravde to timhle zaclo a taky zase skoncilo na nejakou dobu Mrk honday nehrozi a ten motor... kdovi kdy Tak to valím bulvy
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Co jste dnes udelali na vasich HONDA
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 118, 119, 120 ... 210, 211, 212  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina