Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Strana 53 z 100
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 17:53   Citovat  

reznicek9 napsal:
Yamato ale dodatečně ještě přimazat jinak jdou do kytek rychle ...

jinak další značky ještě třeba Moog kvalita někde mezi Yamatem a 555
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jira851 je teď offline  jira851
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 18:02   Citovat  

Primazat? Treba u yamata bych necekal neco takoveho. Primazat pomoci strikacky nebo jak? Prachovku bych rozdelavat nechtel.
   Návrat  
Ch.Mary je teď offline  Ch.Mary
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 20:29   Citovat  

Ahoj, řešili jste tu už někdo žárovky H1 v předních světlech? Mám sport poface. Cca. každé tři měsíce měním žárovky v předních světlech. Vždycky ji to evidentně usmaží. V žárovce se vždycky na té spirále udělá kulička, a přeruší se. Jednou jsem jednu vytáhl, sklo bylo úplně černé, a na jednom místě i natavené. V kelly mají sice nějaké odporové dráty, ale na H4. Což by teoreticky šlo. Protože ta objímka, co se dává na tu H1, má taky na konci dva kontakty. Vyřešili jste to někdo? V Hondě to prý u pár 7géček civiců řešili, ale i když zkoušeli auto všemožně zatěžovat, tak Altík dává správně. Nic, co by se jevilo špatně.
Nutno podotknout, že u mě znamenají tři měsíce nájezd 12000 km.
   Návrat  
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 21:40   Citovat  

jira851 napsal:
Primazat? Treba u yamata bych necekal neco takoveho. Primazat pomoci strikacky nebo jak? Prachovku bych rozdelavat nechtel.

prachovku sundat. Kontrolujeme to u kazdeho i u 555. Nikdy nevis.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 6:50   Citovat  

oorrbb napsal:
prachovku sundat. Kontrolujeme to u kazdeho i u 555. Nikdy nevis.

jo super, diky, menil jsem cepy snad milionkrat ale nikdy jsem neprimazaval. Ted mam v krabicce yamata a na jare je chci menit tak na ne mrknu
   Návrat  
Budizknicema je teď offline  Budizknicema
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 12:22   Citovat  

[quote="Ch.Mary"]Ahoj, řešili jste tu už někdo žárovky H1 v předních světlech? Mám sport poface. Cca. každé tři měsíce měním žárovky v předních světlech. Vždycky ji to evidentně usmaží. V žárovce se vždycky na té spirále udělá kulička, a přeruší se. Jednou jsem jednu vytáhl, sklo bylo úplně černé, a na jednom místě i natavené. V kelly mají sice nějaké odporové dráty, ale na H4. Což by teoreticky šlo. Protože ta objímka, co se dává na tu H1, má taky na konci dva kontakty. Vyřešili jste to někdo? V Hondě to prý u pár 7géček civiců řešili, ale i když zkoušeli auto všemožně zatěžovat, tak Altík dává správně. Nic, co by se jevilo špatně.
Nutno podotknout, že u mě znamenají tři měsíce nájezd 12000 km.[/quote]

Já to mám úplně stejně. i MOT mi přeměřoval altík a taky všechno v pohodě. Používám Nightbraker od Osramu a svítí bezvadně, ale i na krabičce je upozornění na nižší životnost. Na druhou stranu mají pořád několikanásobně vyšší životnost, než ty krámy za 20kč/ks
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 12:39   Citovat  

BunGee napsal:
Já to mám úplně stejně. i MOT mi přeměřoval altík a taky všechno v pohodě. Používám Nightbraker od Osramu a svítí bezvadně, ale i na krabičce je upozornění na nižší životnost. Na druhou stranu mají pořád několikanásobně vyšší životnost, než ty krámy za 20kč/ks

Ahoj, ohledně životnosti žárovek s osramem co se týká životnosti nemám moc dobré zkušenosti ale svítivost perfektní. Zrovna nightbrakery jsem měnil při vysokém nájezdu cca 40tis ročně asi 3x za rok!! Ony mají tuším snad 1000h životnost ale odchází i dříve, pak jsem u osramu zůstal ale pořidil jsem verzi silverstar 2.0 je to novější verze a tam je výdrž opravdu lepší.
   Návrat  
Ch.Mary je teď offline  Ch.Mary
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.3.2015 , 6:50   Citovat  

Ahoj, právě, že jsem tam dřív dával taky Osram Silvestar. A právě kvůli nižší životnosti jsem pak začal kupovat klasické H1 od Bosche. Ale výdrž mi přijde skoro stejná. Třeba ve starém civic coupe 6g mi ty silverstary vydržely dost přes rok, ale taky je fakt, že tam jsem měl nájezd kolem 15000 km ročně. Takže mi nezbývá, než měnit, a měnit. Nebo si tam dát denní svícení. Jenže, když se vesměs vracím z práce v noci, tak to asi nemá význam.
No, každopádně je dobrý, že už mám výměnu žárovek nacvičenou. Úsměv Dřív většinou odešly zrovna, když lilo, jak z konve, nebo hustě sněžilo. Prostě ideální počasí na výměnu. A ze začátku jsem jednu měnil i víc, jak deset minut. Tak to koukám! Co já se navztekal, to bylo slov. zmatenej
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.3.2015 , 7:12   Citovat  

Ahoj, puvodni silverstary vydrzely nic moc menil jsem taky casto ale ta vrrze novejsi 2.0 mi vydrzela vazne dele, maji mit nejake lepsi vlakno nebo co zkus mrknout
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.3.2015 , 7:15   Citovat  

Kupoval jsem ted taky Silverstary a oproti klasice mají vetsi svitivost ale štve me to nazloutly světlo,mam v druhým aute Cool blue a to belejsi světlo je příjemnější,uvidím co to vydrží a asi je tam hvizdnu taky.
   Návrat  
fredy8 je teď offline  fredy8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.3.2015 , 11:15   Citovat  

Nazdar chlapi H+ , mám takový dotaz (1.6 81kW). Rozsvítila se mi kontrolka motoru a stále svítí.

Nejdřív jsem myslel, že to je benzínem, protože jsem nepoznal rozdíl v jízdě. Po natankování na jiné benzince na chvíli zhasla, ale pak se zase rozsvítila a teď svítí pořád. to mi hlava nebere
Nepoznal bych to na jízdě vůbec nijak až teď, když jsem ve větším kopci držel plyn a v cca 4000 otáčkách to jakoby zakašlalo a zacukalo s autem.

Měl někdo stejný problém? Může to být třeba svíčkama nebo něčím podobným? (jinak teď se pokouším v okolí najít někoho s diagnostikou na hondu, abych to zjistil přesně, ale i tak by třeba někdo mohl poradit Mrk )
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.3.2015 , 12:32   Citovat  

fredy8 napsal:
Nazdar chlapi H+ , mám takový dotaz (1.6 81kW). Rozsvítila se mi kontrolka motoru a stále svítí.

Nejdřív jsem myslel, že to je benzínem, protože jsem nepoznal rozdíl v jízdě. Po natankování na jiné benzince na chvíli zhasla, ale pak se zase rozsvítila a teď svítí pořád. to mi hlava nebere
Nepoznal bych to na jízdě vůbec nijak až teď, když jsem ve větším kopci držel plyn a v cca 4000 otáčkách to jakoby zakašlalo a zacukalo s autem.

Měl někdo stejný problém? Může to být třeba svíčkama nebo něčím podobným? (jinak teď se pokouším v okolí najít někoho s diagnostikou na hondu, abych to zjistil přesně, ale i tak by třeba někdo mohl poradit Mrk )

Diagnostiku mam, odkud jsi? Podle toho co pises je tezke rict neco presnejsiho, mrknul bych na svice, sondu na svodech, ale nejdric asi diag.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.3.2015 , 13:34   Citovat  

jsem ze zlínska -> Slavičín a ty?
   Návrat  
Martykan je teď offline  Martykan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.3.2015 , 15:55   Citovat  

fredy8 napsal:
jsem ze zlínska -> Slavičín a ty?

Ahoj ja sem ze Sehradic a jezdím za Zdeňkem Zemčíkem do Drslavic poradí si se vším.http://www.vrakoviste-honda.cz/ jinak v HC je pod jménem ITE se mi zdá.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.3.2015 , 16:16   Citovat  

jira851 napsal:
Diagnostiku mam, odkud jsi? Podle toho co pises je tezke rict neco presnejsiho, mrknul bych na svice, sondu na svodech, ale nejdric asi diag.

Co jsi nakonec pořídil? Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.3.2015 , 7:20   Citovat  

Nakonec jsem koupil uplne jiny adapter a verzi scanmasteru, ale pouzivam jeste jeden program ,,neplaceny"Velmi šťastný ted nevim nazev nejsem na pc, ale umi cist senzory, predstih, polohu klapky, lambdy, chyby atd takovy skoro zaklad, ale jsem spokojeny zjistil jsem co jsme chtel. Adapter je porizen z Ostravy Martinova prodejna alarmu
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.3.2015 , 11:55   Citovat  

Martykan napsal:
Ahoj ja sem ze Sehradic a jezdím za Zdeňkem Zemčíkem do Drslavic poradí si se vším.http://www.vrakoviste-honda.cz/ jinak v HC je pod jménem ITE se mi zdá.

Díky za info Mrk
   Návrat  
valda je teď offline  valda
PříspěvekZaslal: 19.3.2015 , 21:32   Citovat  

Nazdar chlapáci. Začala mě zlobit má drahá polovička civic 1.7 ctdi. Začalo to včera když jsem jel do kopce měl jsem dvojku trochu jsem tomu přišlápl abych to rozjel, dal jsem trojku na kopci jsem dal za čtyři a najednou mi spadli otáčky na 2500-3000 a víc to nešlo. Tak jsem zastavil vypnul motor, nastartoval a už to točilo normálně tak jak má. Hned sem zajel za borcem na diagnostiku ale bohužel žádnou chybu to nehodilo. Dneska se mi stalo to stejný. Může to být váha vzduchu? Děkuji za rady.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 6:33   Citovat  

to valda: běžte už s tou váhou vzduchu doháje Velmi šťastný

Podle otáček Ti to spadlo do nouzáku, ale je divné, že Ti to nevyhodilo žádnou chybu(rozsvítí se kontrolka MIL). Vypadá to na podtlaky (hadičky, ventily). Kolik máš najeto a jak to je staré?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 11:14   Citovat  

Stepa napsal:
to valda: běžte už s tou váhou vzduchu doháje Velmi šťastný

Podle otáček Ti to spadlo do nouzáku, ale je divné, že Ti to nevyhodilo žádnou chybu(rozsvítí se kontrolka MIL). Vypadá to na podtlaky (hadičky, ventily). Kolik máš najeto a jak to je staré?

OK

To valda, pokud je to při akceleraci kolem největšího kroutáku, tak bych kouknul kolik tlačí turbo, většinou to spadne do nouzáku když turbo tlačí moc či naopak málo ...

Ale každopádně zkouknout podtlaky ventily co jsou tuším vzadu za motorem ...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 15:45   Citovat  

Jdi po ventilech na kterych je turbo zavisle, jestli turbo tlaci z niceho nic najednou vice,je zasvinene a potrebuje vyvistit, vaha vzduchu se projevuje spis linejsi reakci na zrychlovani a prubeh
   Návrat  
valda je teď offline  valda
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 19:52   Citovat  

Je to 2004 má to nalítáno něco přes 204... To jste mě moc nepotěšili chlapci. V první řadě mám nechat zkontrolovat ventily?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 19:58   Citovat  

valda napsal:
Je to 2004 má to nalítáno něco přes 204... To jste mě moc nepotěšili chlapci. V první řadě mám nechat zkontrolovat ventily?

Jj, ale ty ovládací podtlakove, NE ty v motoru Velmi šťastný jen pro pořádek pořádnej výtlem
   Návrat  
LUTEC je teď offline  LUTEC
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 21:12   Citovat  

Ahoj neměl jste někdo podobný problém jako já? Mám 1,7 CTDI rok 03 najeto 156000 a auto za cca 8 let co ho mám najelo 50 tis km a to tak, že jezdilo pár měsíců v létě a celou zimu stálo. Problému jsem si všiml poprvé loni když jsem auto po zimě vytáhl. Řízení jako by bylo tuhé a neumělo jet rovně. Když jedu po rovině, tak jedu chvíli doprava a chvíli doleva, není to nijak markantní, ale je to nepříjemné a divné.Navíc mi přijde, když při jízdě po rovině zatačím chvíli doleva a chvíli doprava abych jel rovně, tak to mírné otočení volantem z jedné strany na druhou, že jde ztuha. Jinak na místě při zatáčení posilovač funguje normálně. Nejdřív jsem myslel, že je špatná geometrie, tak jsem jí nechal seřídit ale chová se to stejně. Dal jsem nové pneu a stále stejné. Nemohl by to být problém se servem? Vůbec netuším jak to elektrické funguje.
   Návrat  
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 21:35   Citovat  

Nejspíš steklé nebo vyschlé mazivo v řízení. Při jízdě tlačí obě tyče řízení proti sobě a tím je větší tlak na slider, který je vyroben z tvrdého plastu. Když není mazaný, tak se brzo vydře a pak jde řízení při jízdě ztuha, vrže a klepe.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 21:36   Citovat  

Kudy se to maže a čím?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 21:39   Citovat  

Zatím to nevrže ani nemlátí a ztuha to jde pouze když jedu rovně a hýbu volantem v rozmezí cca 5 stupňů. Jak funguje to servo na 7G, je tam nějaká olejová náplň?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 22:44   Citovat  

7G má elektrické servo, žádnou náplň nepotřebuje, ale musí se občas namazat hřeben a slider nějakou kvalitní nestékající vazelínou. Používám na to vazelínu Mogul. Nejlepší je řízení vymontovat, rozebrat a celé promazat, ale mělo by stačit vytočit kola do strany, stáhnout gumovou manžetu a nacpat vazelínu do drážky a to samé z druhé strany. Nakonec párkrát vytočit kola ze strany na stranu.

tudy odkaz pro představu o co jde
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 23:07   Citovat  

že má elektrické vím, ale netuším na jakém principu funguje....
ohledně té vazelíny bych tě poprosil o nějaké označení nebo jaký druh tam dáváš.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.3.2015 , 3:02   Citovat  

Jednoduše řečeno funguje tak, že elektromotor přes šnekové ozubení přidává sílu pro otáčení volantem přímo na hřídel volantu.

Nejlepší je použít nějaké speciální odolné mazivo do většího zatížení, ale jde použít téměř jakékoliv polotuhé nestékající mazivo na kluzná ložiska odolávající vlhkosti, nízkým i vysokým teplotám, ale vyhnul bych se grafitovým mazivům. Já nejčastěji používám třeba Mogul LV 2-3, občas i univerzální vazelínu Tectane nebo co mi přijde pod ruku použitelného.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina