Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pomoc s origo svetlomety civic 6g
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
pajo99 je teď offline  pajo99
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2015 , 15:45   Citovat  

Chcel by som sa spýtať či mi niekto nevie poradiť prečo mi svetlomety nerobia taku čiaru (medzi svetlom a tmou), ako na iných autách? Pridavam obrázky ako mi to svieti.

20150219_215415.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20150219_215415.jpg, 1 MB

20150219_215435.jpg

20150219_215435.jpg, 1.04 MB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2015 , 16:06   Citovat  

Protože to nejsou xenony... Se stydím

Prelude 90 je teď offline  Prelude 90
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2015 , 16:55   Citovat  

jestli mysliš ten tvar hokejky a jsou tam H4ky tak mrkni jestli nemáš na předu žárovky opálenou tu clonku nebo upadenou clonku v parabole předpokladam,že chrom na parabole neni špinavej a proč to svítí modře ? a jsou dobře seřízený ?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2015 , 21:50   Citovat  

či je tam xenon alebo nie ževraj čiaru to má robiť, a mam tam teraz H4 xenony, ale aj ked som tam mal obyčajné halogen tak to robilo, svetla su serizene dobre, neni nič padnute, ja už nechapem prečo to robí takto?

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2015 , 1:02   Citovat  

Protože to jsou světlomety pro halogenové žárovky a xenony v nich nemají co dělat. Tak to valím bulvy
Na xenony potřebuješ světlomety k tomu vyrobené, tzv. projektorové (musí mít čočku).

Nevím jak je to v SK, ale každý policista v ČR ti za xenony v halogenových světlometech dá hned 1000kč pokutu.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2015 , 7:55   Citovat  

pajo99 napsal:
či je tam xenon alebo nie ževraj čiaru to má robiť, a mam tam teraz H4 xenony, ale aj ked som tam mal obyčajné halogen tak to robilo, svetla su serizene dobre, neni nič padnute, ja už nechapem prečo to robí takto?

A je ten xenon v čočce, když už ho tam cpeš?

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2015 , 11:02  Naposledy upravil RIZ3K9 dne 23.2.2015 , 11:28, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Nipper napsal:
Protože to jsou světlomety pro halogenové žárovky a xenony v nich nemají co dělat. Tak to valím bulvy
Na xenony potřebuješ světlomety k tomu vyrobené, tzv. projektorové (musí mít čočku).

Nevím jak je to v SK, ale každý policista v ČR ti za xenony v halogenových světlometech dá hned 1000kč pokutu.

Na xenon nemusíš mít čočku, Legend KA9 a ATR mají orig xenony a čočku rozhodně nemají.

To že mu to svítí tak jak svítí, je daný konstrukcí světla (nemáš tam, nějaký Depo či TYC světla?, někdy s nima bývali problemy, nebo jestli máš původní světla je budeš mít vevnitř špinavý a slepou parabolu) ale hlavně dřív to nebylo tak dokonalé jako u dnešních čirých optik, projektorů atd, kde je přesně vidět hranice Světlo x Tma.

Jinak já třeba vidím pokrok u Honda

CRX - tam není moc úhel vidět a je to rozmazaný přechod světlo x tma
A5G - patrný úhel, ale stále trochu rozmazaný přechod
Legend - přesný úhel, ostrý přechod
C7g(čočka, projektor)- přesný úhel, téměř dokonalý přechod.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2015 , 11:28   Citovat  

reznicek9 napsal:
Na xenon nemusíš mít čočku, Legend KA9 a ATR mají orig xenony a čočku rozhodně nemají.

A ještě Civic 8g, ale to není tuning made in China a je to daný do světel,která na to mají homologaci,což C6g nemá a s xenonem se do téhle paraboly nepočítalo, takže bez čočky to tam bude dělat bordel.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2015 , 11:34   Citovat  

Hellborn napsal:
A ještě Civic 8g, ale to není tuning made in China a je to daný do světel,která na to mají homologaci,což C6g nemá.

Tak to je jasný, ale ohnisková vzdálenost atd je stejna jako u normální žárovky takže když dáš do světel, který dělají úhel u normálních žárovek tak u xenony budou dělat taky.
U A5g už mám roky dodělany xenony, mají najeto 200t km a policajti mě kontrolovali několikrát a nebyl problém, pač je to H7, mám teplotu 4300k a jsou řádně seřízeny.

Sethox je teď offline  Sethox
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2015 , 11:36   Citovat  

V anglánoj mám taky xenony v parabole a dělá to stejnej lom (hokejku) jako když tam jsou halogenky. Tohle bude problém světla.

0
PříspěvekZaslal: 23.2.2015 , 17:58   Citovat  

Su tam origo svetlá, a robia to tak isto aj s halogenovou žiarovkou.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2015 , 18:03   Citovat  

pajo99 napsal:
Su tam origo svetlá, a robia to tak isto aj s halogenovou žiarovkou.

A jsou puvodní nebo jsi ted koupil nové ?

0
PříspěvekZaslal: 24.2.2015 , 16:15   Citovat  

povodné. dal som tam halogenove žiarovky a robí to toto

20150223_183213.jpg

20150223_183213.jpg, 1.01 MB

Harry je teď offline  Harry
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2015 , 17:04   Citovat  

Jestli nejsou ty zarovky uplne odrene na spickach, tak zajet do servisu at ti srovnaji nejprve lampy. Jestli jsou odrene spicky zarovek, tak kup rovnou nove.
Pisu o normalnich halogenech. Na xenony se vyprdni, osobne bych Ti urval hlavu, potkat te proti sobe.
Jestli chces lip videt, kup si nejake zarovky night braker, nebo night guard, dela je philips, asi i bosh, nevim presne, pohledej.
Maji o neco zvyseny svit na ukor zivotnosti, vysledek je v noci znat. Je to normalne homologovana zarovka a rozdil je znat.

Pokud chces mervomoci mit xenony, kup si nove lampy s cockama, ktere Ti udelaji rovny rez a nebudes oslepovat i ptaky v letu. Mozna, ale opravdu mozna pak budou pro tupeho policajta vypadat, ze na to auto originalne patri. A hlavne, neporizuj si teplotu 6000k a vyssi (vcetne), radeji k 4000k. Jinak Te nezachrani pred postihem a fackama ani ty nove lampy.

Kazda lampa, do ktere origo xenon nepatri ten svit xenonu proste rozprasi vsemi smery....

Sethox je teď offline  Sethox
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2015 , 18:37   Citovat  

Tohle je boj na dlouhou trať. I origo xenony tě prostě oslní. Pak tu máme neseřízené halogeny, lidi jezdící na dálkové, non stop mlhovky...

0
PříspěvekZaslal: 24.2.2015 , 19:53   Citovat  

akože fakt dost blbcu chodi že im svieti lavý vetlomet vyššie ako pravy, ja som si ich nastavoval na xenonoch zvalsť nižšie aby to tak svietilo, hej mal som tam 6000K xenony,ale xenony sa monotali aj do parabol,, no dal som ich preč lebo boli moc okaté na tu farbu, teraz tam mam halogenove, svetlá su nastavené v poriadku, ale aj tak sa mi zdá že to dost odráža do vrchu.

Nemože byť porblém v tom že v tom svetlomete je nejaké tienitko aby to nesvietilo dopredu, ale ked sa od neho odraža svetlo tak sa odráža aj na spodnu čast paraboli a tým pádom to svieti troska aj vyšie.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2015 , 20:11   Citovat  

Sethox napsal:
Tohle je boj na dlouhou trať. I origo xenony tě prostě oslní. Pak tu máme neseřízené halogeny, lidi jezdící na dálkové, non stop mlhovky...

Ono je problém v tom, že i když máš světlomety správně seřízené, tak xenonová výbojka vytváří tak intenzivní světlo, že musí být správně usměrněné a proto mají ve většině případech čočku (neřeším ojedinělé parabolické světlomety k tomu vyrobené) a automatické naklápění nebo pohyblivou clonu uvnitř světlometu. Pak stačí třeba lehce odřené sklo světlometu a všechny tyto vymoženosti jsou k ničemu, protože se ti bude světlo rozptylovat nechtěným směrem a osilňovat, a proto sklo musí být v celé ploše bez nerovností, a to originál C6G nemá. Rozhodně je ale lepší být osilněn halogenem než xenonem. To, že to má každý druhý špatně seřízené, že ani nevidí na cestu a plaší ptáky na stromech nebo používá mlhovky, nemá ani cenu komentovat. naštvanej

Xenonové parabolické světlomety se dnes už téměř nepoužívají a to kvůli náchylnosti na nevhodný rozptyl světla. 90% jich je projektorových.

To, že mu to takhle špatně svítí může být konstrukcí světlometu, nevhodnou xenonovou výbojkou, špatným seřízením nebo odřenou parabolou nebo krycím sklem. Originál světlomety C6G svítí jinak než tyto, toto bych tipoval na nějakou levnou druhovýrobu, která nemá vhodný tvar parabol. Měl jsem na C6G originál i druhovýrobu od TYC a ty svítili o mnoho lépe než tyto. Možností je hodně, ale nevidím důvod proč riskovat pokutu za xenon, když dnes se dají koupit tak výkoné žárovky jako Night Breaker Unlimited, které se xenonům velmi přibližují. Jediná výhoda je životnost xenonů.

0
PříspěvekZaslal: 24.2.2015 , 20:16   Citovat  

Aku maju mať značku original svetlomety C6g? a čo hovoríte teda ešte na Led H4

ebf3c0cc-1a06-3760-3885-c5e683636694.jpg

ebf3c0cc-1a06-3760-3885-c5e683636694.jpg, 64.52 kB

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2015 , 20:30   Citovat  

Originál světlomety jsou myslím Valeo. Může na nich být také nápis Honda. TYC, DEPO, HELLA jsou druhovýroba.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2015 , 12:54   Citovat  

Pajo99, led H4 - na to uplne zapomen. Led maximalne na mista jako zadni lampy, blinkry, interierova svetla.
Na predni svetla to je uplny nesmysl a jestli prodejce slibuje neco jineho, tak je lhar. Ver tomu, ze to bude svitit skoro jak parkovacky.

Neexperimentuj.
1. nech si seridit lampy (jestli uz nemas udelano)
2. dej tam normalni halogeny, nebo ty night guardy a pod
3. jestli to bude porad svitit na prd, radeji investuj do origo lamp (vrakoviste), nez spat prachy nesmyslne do HID sad nebo LED.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2015 , 14:20   Citovat  

Harry napsal:
Pajo99, led H4 - na to uplne zapomen. Led maximalne na mista jako zadni lampy, blinkry, interierova svetla.
Na predni svetla to je uplny nesmysl a jestli prodejce slibuje neco jineho, tak je lhar. Ver tomu, ze to bude svitit skoro jak parkovacky.

Neexperimentuj.
3. jestli to bude porad svitit na prd, radeji investuj do origo lamp (vrakoviste), nez spat prachy nesmyslne do HID sad nebo LED.

Ahoj Harry,
ty starochu.

Pod toto se plně podepíši. Chtěl jsem Xenony, ale neee. Chtěl jsem nějaké silné, ale neee. Chtěl jsem něco lepšího a hezčího, ale neee. Sehnal jsem na C5G OEM HONDA originál lampy v super stavu a do nigh OSRAM Silverstar Bilux Nightbreaker verze 2 a pecka.

přátele přátele přátele

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2015 , 14:20   Citovat  

Harry napsal:

Neexperimentuj.

Ahoj Harry,
ty starochu.

Pod toto se plně podepíši. Chtěl jsem Xenony, ale neee. Chtěl jsem nějaké silné, ale neee. Chtěl jsem něco lepšího a hezčího, ale neee. Sehnal jsem na C5G OEM HONDA originál lampy v super stavu a do nigh OSRAM Silverstar Bilux Nightbreaker verze 2 a pecka.

přátele přátele přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2015 , 14:47   Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj Harry,
ty starochu.

přátele přátele přátele

Ahoj M@ajku, jooo, uz to bude par let Úsměv Sem ale rad zavitam.

0
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 10:13   Citovat  

ja tam mam značku HONDA Stanley alebo niečo take.

Ch.Mary je teď offline  Ch.Mary
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 20:06   Citovat  

S originálními světlomety souhlasím. Před pár lety jsem sundal srnu. Jedna lampa kaput. A když jsem jí teda koupil novou origo v Hondě, a viděl jsem ten rozdíl, tak jsem rovnou dokoupil i druhou novou. Tehdá stála jedna nová 3.700,-. Ale zrovna byla kampañ, tak mě jedna vyšla na 3.000,-. Dal jsem do ní Osram Silvestar, popř. klidně tam dej nightbreaker, a super. Jak je ta lampa nová, je to rozdíl, jak kráva. Rvát tam xenony, když tam origo nebyly, mi přijde zbytečný. Ale to je na každém.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 20:15   Citovat  

Jinak máš pravdu, origo je Stanley. A led H4, zase ti to bude opět rozptylovat světlo jinak.

Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 22:21   Citovat  

předface - Stanley
poface - Valeo

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 22:48   Citovat  

Je to možný. Já měl předface.

0
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 18:28   Citovat  

Može mi niekto ochotný spraviť fotku na nejakej stene ako to má svietiť?

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2015 , 0:50   Citovat  

reznicek9 napsal:
Tak to je jasný, ale ohnisková vzdálenost atd je stejna jako u normální žárovky takže když dáš do světel, který dělají úhel u normálních žárovek tak u xenony budou dělat taky.
U A5g už mám roky dodělany xenony, mají najeto 200t km a policajti mě kontrolovali několikrát a nebyl problém, pač je to H7, mám teplotu 4300k a jsou řádně seřízeny.

V prípade havárie, kde by došlo k usmrteniu osoby (čo neprajem nikomu, ale na cestách sa to deje docela často, či vlastnou alebo cudzou vinou) bude na miesto nehody privolaný súdny znalec, ktorý už pozná dajaké HIDky odpredu odzadu = máš na aute niečo nehomologované čo priamo súviselo s nehodou = si na vine a domysli si, či sudca privire oko, že však sú to len HID ky čo má dnes každý.

V prípade, že i bude búračka bez ujmy na zdraví, ale roztrieskaš poriadne auto, prídu tam poistováci, a vzhľadom na dnešnú dobu budú hladať možnosti, ako by sa z toho vykľua poisťovňa, sú idú po všetkom známom, čo je už pomaly rutina: Kolesá, svetlá, nejaké ďaľšie ptákovin, čo sa dávajú na auto. Posledne som čítal dokonca prípad kedy si nejaká ženská nechala primontovať nehomologovaný chrómový "nárazník" na SUV (origo bol drahý, tak kúpila niečo bez homologácie) a dodnes platí chodcovi prachy lebo bola automaticky na vine.

Sám som dlho chcel xenóny, ale keď som začal čítať o týchto prípadoch, tak ma to aj prešlo. Čítal som o prípadoch, kedy chalanisko platil cca 800 tisíc CZK, pretože mam na aute blbé HIDky...

A na rovinu hovorím, ak by domňa niekto vrazil a vidím že má HID (čo vidím zvyčajne hneď...), tak som na koni. Stretávam plno debilov, s 8000 K blbosťami, a je to na PAPIERE! Asi už dlho nebola akcia na HNIDy.

Nad čím privrem oči sú originálne svetlomety pre xenón, ak už aj bez autonivelácie, ale tak aby šofér si to pred jazdou nadstavil správne. Napr. Accord 7G nemá dynamický systém, takže môže troška viacej oslnovať protiidúcich.

Rvať ale HNIDy do svetiel pre halogén, tak to dopadá tak ako hore na tých fotkách! Ble Ble

Dôvod

hidfocalpt-xl.jpg

hidfocalpt-xl.jpg, 6.89 kB

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pomoc s origo svetlomety civic 6g
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích: