Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vyber Letnich pneu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
5
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 55, 56, 57  Další 
Zaslat odpověď

Strana 31 z 57
1978 je teď offline  1978
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2015 , 11:24   Citovat  

kluci sleduju ted testy apod a pokud nekdo resi rozmer jako ja 205/55/16 tak jsem nasel nejlepsi dunlop blu response cena okolo 15stovek a ma Acko a Bcko coz je hodne slusny za ty prachy - da se tem hodnocenim verit?

link treba tady
tudy odkaz
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2015 , 16:45   Citovat  

Říká se,že pneu která má výbornou přilnavost za mokra,může mít díky tomu velký valivý odpor. Tady jso obě hodnoty skoro výborné a navíc jsou ty pneu docela tiché,když píšou 68 dB. Skoro špičková guma Velmi šťastný Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2015 , 18:19   Citovat  

vavron napsal:
A můžeš prosím poslat typy, na kterých jsi jezdil? Díky

Na minulých autech jsem měl NS-2 (195/50 R15, 195/50 R16)
Na současném autě mám NS-20 (205/50 R17)

mark.long je teď offline  mark.long
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 11:45   Citovat  

Ahojte, chci se zeptat, kdo ma zkusenosti s Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 nejlepe na C6G hatch? Úsměv ja jednoznacne budu brat rozmer 195/50 R15 a dale zvazuju jeste mezi Pirelli Cinturato P1 Verde Eco. Jde mi hlavne o tvrdsi gumu, at si uziju jizdu zatackama a nemusim mit strach, ze me guma vyrazne nakloni. Vidim, ze tady vsichni pisete o Dunlop SP Sport Blu Response, vysledky maji dobre, ale prave mekka smes a bocnice me odrazuje. Co myslite? Diky Úsměv

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 12:19   Citovat  

mark.long napsal:
Ahojte, chci se zeptat, kdo ma zkusenosti s Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 nejlepe na C6G hatch? Úsměv ja jednoznacne budu brat rozmer 195/50 R15 a dale zvazuju jeste mezi Pirelli Cinturato P1 Verde Eco. Jde mi hlavne o tvrdsi gumu, at si uziju jizdu zatackama a nemusim mit strach, ze me guma vyrazne nakloni. Vidim, ze tady vsichni pisete o Dunlop SP Sport Blu Response, vysledky maji dobre, ale prave mekka smes a bocnice me odrazuje. Co myslite? Diky Úsměv

Potenza Adrenalin sice spoustu lidi laka asi svym nazvem(?), ale zkusenosti tech, co si je poridili (Google- Tyrereviews a spol.) tvrdi, ze nejde o zadny zazrak. Treba ale na zkusenosti ostatnich nedas a budes chtit byt tou vyjimkou, kdo bude spokojeny, to je na tobe. I u stejneho vyrobce najdes urcite kvalitnejsi plaste.
Obecne potom tvrdsi smes snizuje spotrebu a zvysuje vydrz pneumatiky (a ty jdes podle sveho vyberu prave po tomhle), na druhou stranu ale chces vyborny grip pro zatacky- na to bys potreboval naopak mekkou smes behounu. Oproti tomu bocnice zase rozhoduje o stabilite v zatackach a odezve na rizeni, tim, ze se guma nedeformuje. Pak by zase bocnice mela byt co nejtvrdsi, tim ale na oplatku vyrazne utrpi komfort jizdy.
Musis se tedy rozhodnout, jestli chces pohodlne pneu, co vydrzi hodne km a jeste snad usetri nejaky naprstek paliva (viz tvuj vyber plastu), nebo plaste, co budou nepohodlne, brzo se sjedou a budou mit dobry grip. Nebo neco mezi tim Velmi šťastný Kazdopadne zalezi hodne i na profilu plaste, s "vysokou" pneu nemusis mit strach, ze bude bocnice tvrda jak kamen., spis naopak.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 13:52   Citovat  

Bully: No urco me Bridgestone nelaka jen svym adrenalinovym nazvem Velmi šťastný spis jsem se snazil dohledat nejak blizsi info k teto pneu a jak jsem psal, ze me hlavne zaujala tvrdost bocnic a dale take ze v nejakych zahranicnich testech dopadla hodne dobre a to tak, ze s opotrebenim je na tom okolo 80% hodnoceni a prilnavosti kolem 90%. Kdyz rikas ze najdu i lepsi plaste od Bridgestone, tak co podle tebe je lepsi? Turanza ER300?

Jinak ano jdu hlavne po tvrdsi smesi hlavne kvuli spotreby, protoze s autem jezdim denne a zaroven chci aby mela dobry kilometrovy najezd a v pripade obcasne dynamicke jizdy, abych nemusel mit obavy. Trosku jsem se do toho tveho vypisu s tvrdosti behounu a bocnic zamotal Velmi šťastný muzes mi teda zkusit doporucit konkretni typ pneu pro moje snad nenarocne potreby? Velmi šťastný Sport podvozek nemam, vse origo jak tlumice tak perovani, jen mam komplet PU silenty. Byl jsem v domeni, ze cim tvrdi pneu tim je stabilnejsi a ma vetsi najezd oproti pneu s mekkou smesi, kde se jako napr. Dunlop Blu Response muze take do zatacek houpat. Dik Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 17:25   Citovat  

Jeste uvazuju nad Barumkama 3 HM, udajne nemecka vyroba a model 2014, ma nekdo zkusenosti? Úsměv je to dobrý

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 19:18   Citovat  

mark.long:
od Bridge jsou spickove urcite Potenza S001, nebo starsi a proverene Potenza RE050A. Necekej u nich ale rekordni kilometrove najezdy, usporu paliva, komfort a nebo nizkou hladinu hluku.
Asi jako u vseho, kompromis jen tak nenajdes. "Zelene" pneu s nizkym valivym odporem (tvrdsi smes behounu) maji zase vetsi vydrz, zato hur drzi v zatackach (velmi relativni) a podle me je nevyrabi nikdo s bocnici, o ktere by slo rict, ze je tvrda. To je proste kategorie plastu pro vetsinoveho zakaznika, co mj. vyzaduje i komfort.
Na normalni a obcas i ostrejsi jezdeni podle me ale nemusis mit z tehle kategorie strach (takze z zadnych z tech, co jsi jmenoval), on to zadny prusvih neni. (U)HP je porad "(Ultra) High Performance" a ty chces gumy do provozu a ne na okruh.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 19:45   Citovat  

podle testu adac na rok 2015 je vitez michelin primacy 3 v rozmeru 205/55/16 a maji extremni vydrz coz ty dunlopy nemaji

padam je teď offline  padam
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 19:55   Citovat  

Nevím co se bere jako malá kilometrová výdrž. Ale mě Bridgestone RE050A 195/55R16 vydrzely na CR-Z v pohode 30tis. km. Je pravda ze na CTR mizely rychleji ale to byla daň za výkon. U běžných 120-140koní bych se o ně vůbec nebál.

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 20:20   Citovat  

Při výběru je třeba si vybrat, co od té pneu chci.
Já chci přilnavost na suchu i mokru, v zatáčkách i při brzdění.
Proto si kupuju Bridgestony Potenza Úsměv
A pokud se nepletu, všechny "ostřejší" Hondy měly z výroby Bridgestony.
(a že je prodáváme je jen shoda náhod) sopťa sopťa

futureboy je teď offline  futureboy
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 23:28   Citovat  

Nemá někdo nějaké zkušenosti s těmato gumama ?
tudy odkaz
Nejlíp zkušenosti na CTR7G
Nehledám gumu co vydrží 50tis KM a sedí jak přibitá za každého počasí. Je to tam. stačí na suchu kouř

jira851 je teď offline  jira851
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 6:53   Citovat  

futureboy napsal:
Nemá někdo nějaké zkušenosti s těmato gumama ?
tudy odkaz
Nejlíp zkušenosti na CTR7G
Nehledám gumu co vydrží 50tis KM a sedí jak přibitá za každého počasí. Je to tam. stačí na suchu kouř

Tyhle mel mates na svem civiku, myslim ze byl spokojeny jak s chovanim tak vydrzi, ale zkus mu napsat kdyz tak, jednu sezonu s nima lital do vrchu:-D

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 11:24   Citovat  

Diky vsem za odpovedi...no abych to shrnul opravdu nepotrebuji gumy na okruh, ale do bezneho provozu na nasich ceskych znicenych silnicich, takze asi prece jen ten komfort hraje taky nejakou roli a kdyz jsem prochazel nejake info o tech Potenzach RE050A, tak mnoha lidem nesedeli kvuli nesnesitelnemu hluku v nizkych rychlostech a take vibracemi do volantu tou tvrdosti...takze asi pujdu do nejakych tech gum s tvrdsim behounem a mekkci bocnici...tudiz muj vyber zustava na techto pneu:

Hankook Ventus Prime 2 (mel jsem dosud a spokojenost, ale koupil jsem je s kolama na dojezd 1 sezony, tedy nevim, jake je jejich chovani od novoty)
Dunlop SP Blu Response
Barum 3 HM
pripadne nejake dalsi konkretni typy? Úsměv

mikos je teď offline  mikos
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 11:33   Citovat  

mark.long napsal:
Diky vsem za odpovedi...no abych to shrnul opravdu nepotrebuji gumy na okruh, ale do bezneho provozu na nasich ceskych znicenych silnicich, takze asi prece jen ten komfort hraje taky nejakou roli a kdyz jsem prochazel nejake info o tech Potenzach RE050A, tak mnoha lidem nesedeli kvuli nesnesitelnemu hluku v nizkych rychlostech a take vibracemi do volantu tou tvrdosti...takze asi pujdu do nejakych tech gum s tvrdsim behounem a mekkci bocnici...tudiz muj vyber zustava na techto pneu:

Hankook Ventus Prime 2 (mel jsem dosud a spokojenost, ale koupil jsem je s kolama na dojezd 1 sezony, tedy nevim, jake je jejich chovani od novoty)
Dunlop SP Blu Response
Barum 3 HM

Taky raději upřednostňuji komfort a osobně asi pudu do těch Dunlop.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 12:01   Citovat  

Podle mě pneu které jsi shrnul do výběru budou všechny stejné s minimálníma rozdílama.
Takže ať na běžné ježdení vezmeš Barum hm3, dunlopky nebo hankooky budeš spokojený, když od auta nečekáš trhání časových rekordů na okruhu Velmi šťastný jen bych si ohlídal datum výroby a zemi původu co je dost rozhodující, nechci tady rozebírat výdrž třeba michelinek které jsem měl jednu sadu made in germany a druhou sadu mi dali south africa Velmi šťastný rozdíl v nájezdu na stejném autě téměř polovina od té doby nehlídám jen cenu a rozměr ale rychlostní index, výrobu a datum.
z toho co jsi vybral jsou
hankoky asi za 1220kč/ks
Dunlopky 1240kč/ks
Barumky hm3 903kč/ks

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 13:10   Citovat  

Nemáte někdo zkušenosti s Nexen N Fera SU1 ? tudy odkaz

Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 13:59   Citovat  

mark.long napsal:
...takze asi pujdu do nejakych tech gum s tvrdsim behounem a mekkci bocnici...tudiz muj vyber zustava na techto pneu:

Dunlop SP Blu Response
Barum 3 HM

Ve všeobecnosti platí co psal Bully, ale najdou se vyjímky. Měkčí bočnice neznamená automaticky komfort. Třeba Sportrac 5 maj taky poměrně měkkou bočnici a přitom jízda je dost tvrdá.

A hlavně měkká bočnice = zhoršená stabilita pří prudkých změnách směru. A abys to pocítil nemusíš jezdit jako závodník, stačí když se náhle potřebuješ vyhnout překážce.

V tomhle směru jsou na Dunlop Bluresponse dost mizerné ohlasy a určitě bych do ní nešel (byť jezdím na skvělých zimních Dunlop Winter Response 2). Blu nemají ani tvrdou směs, na letní gumu měkkou až dost a moc nevydrží.

Rozhodně bych nedal na rady typu: "ať koupíš cokoliv na běžný ježdění je to ok". Bohužel není, na trhu se rok od roku ve jménu úspor a ekologie objevující větší a větši paskvily.

mikos je teď offline  mikos
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 14:33   Citovat  

ještě uvažuju nad Yokohama bluearth ae01

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 15:07   Citovat  

Jira851:
dik za prispevek Velmi šťastný samoze datum vyroby a puvod si chce ohlidat a muze to mit svuj vliv Úsměv na okruh s gumama se chystat nebudu a kdyby nahodou se naskytla moznost, urco bych uvazoval o druhe sade pneu, ale s mou 1.4iS nevim co bych na okruhu delal Velmi šťastný pneu chci na komfort, at mi to nevybije zuby pres kazdy vymol a kdyz budu chtit nahodit trosku sport rezim, tak at je i jistota. Vis jak to je, jaro je tady a i na auta to jaro jde, tak je tomu nekdy treba nalozit Velmi šťastný

Jarek:
zajimalo by me, kde mas mizerne ohlasy na ty Dunlopy ohledne nahle zmeny smeru jizdy? Úsměv Ja vychazel z recenzi napr. na Heurece a tam si to vsichni chvali, ze gumy maji vybornou prilnavost za sucha i deste. A kdyz teda celkove mekka smes neprospiva vydrzi pneu, tak v tom pripade nechapu proc tyto Dunlopy jsou v ADACu 2015 na 4. miste a u opotrebeni maji stejny pocet hvezd jako Continentaly a Goodyeary...Jasne na 1. miste jsou Micheliny Primacy 3 a vydrz maji paradni, ale 1700 za pneu fakt nedam Smutný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 15:21   Citovat  

mikos napsal:
ještě uvažuju nad Yokohama bluearth ae01

Tu gumu vyrábí buď strana zelených nebo ochránci přírody Velmi šťastný ten název mě dostal sorry Je to tam.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 16:06   Citovat  

Kmóďa napsal:
Nemáte někdo zkušenosti s Nexen N Fera SU1 ? tudy odkaz

Nevadí, že to jsou gumy na SUV?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 16:24  Naposledy upravil Kmóďa dne 2.3.2015 , 9:37, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Petr 78 napsal:
Nevadí, že to jsou gumy na SUV?

A SUV je náklaďák nebo co? V čem je prosím tě rozdíl? Sedí rozměr,zatížitelnost,rychlostní index,vzorek je normální a ne žádný terénní nebo něco,tak v čem je ten rozdíl? Navíc na jejich stránkách jsou ty pneu v kategorii pro osobní vozy tudy odkaz

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 17:26   Citovat  

mark.long napsal:

Jarek:
zajimalo by me, kde mas mizerne ohlasy na ty Dunlopy ohledne nahle zmeny smeru jizdy? Úsměv Ja vychazel z recenzi napr. na Heurece a tam si to vsichni chvali, ze gumy maji vybornou prilnavost za sucha i deste. A kdyz teda celkove mekka smes neprospiva vydrzi pneu, tak v tom pripade nechapu proc tyto Dunlopy jsou v ADACu 2015 na 4. miste a u opotrebeni maji stejny pocet hvezd jako Continentaly a Goodyeary...Jasne na 1. miste jsou Micheliny Primacy 3 a vydrz maji paradni, ale 1700 za pneu fakt nedam Smutný

Měl jsem na mysli handling celkově, prudká změna byl příklad kdy taková guma může snadno přispět i k nehodě. Na hodnocení podíívej třeba tyrereview tudy odkaz nevychází moc dobře. Průměr na Wear 59% a Progressiveness 70%. Nejedna recenze zmiňuje mizerný handling a velmi špatnou výdrž.
Testy ADAC jsou fajn jako vodítko, ale slepě bych se podle nich neřídil. Není to tak dlouho co na ně prasklo, že falšovali výsledky soutěže auto roku... A i když je budeš považovat za objektivní, tak si musíš uvědomit že testujou na novejch autech. Kdežto ty se je chystáš dát na 17 let starou ojetinu. Pokud nemáš nové tlumiče, pružiny a všechny silenty, tak každé negativum spojené s jízdními vlastnostmi budeš vnímat 10x víc než člověk s novým autem.
Pozitivní recenze na heurece bych nebral v potaz vůbec, heuréka ty žádosti o recenze píše moc brzo po koupi a píše je tam každej (a většina tomu ani nerozumí).

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 18:14   Citovat  

Jarek napsal:
Měl jsem na mysli handling celkově, prudká změna byl příklad kdy taková guma může snadno přispět i k nehodě. Na hodnocení podíívej třeba tyrereview tudy odkaz nevychází moc dobře. Průměr na Wear 59% a Progressiveness 70%. Nejedna recenze zmiňuje mizerný handling a velmi špatnou výdrž.
Testy ADAC jsou fajn jako vodítko, ale slepě bych se podle nich neřídil....

A hodnocení na Tyrerewiews je podle tebe jako důvěryhodné jo?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 18:53   Citovat  

Domnívám se že osobní zkušenosti jsou cennější než tabulkové testy. Píšou tam lidé co se o auta aspoň trochu zajímají. Výhoda je také, že u každé recenze máš info o rozměrech, o autě i o počtu najetých km, neb i to hraje roli. Neříkám, že je tam u všech gum dostatek kvalitních recenzí, ale zrovna u těhle jo.
Lepší zdroj na info o pneu neznám, pokud ty ano, tak sem sním. Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2015 , 9:47   Citovat  

kazdej test ma skoro jiny vysledky, jak to tak sleduju tak je uplne jedno co si clovek koupo stejne se nedozvi pravdu jaka ta guma je

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2015 , 17:29   Citovat  

Jarek napsal:
Domnívám se že osobní zkušenosti jsou cennější než tabulkové testy. Píšou tam lidé co se o auta aspoň trochu zajímají. Výhoda je také, že u každé recenze máš info o rozměrech, o autě i o počtu najetých km, neb i to hraje roli. Neříkám, že je tam u všech gum dostatek kvalitních recenzí, ale zrovna u těhle jo.
Lepší zdroj na info o pneu neznám, pokud ty ano, tak sem sním. Mrk

Přesně tak.
Zkušenosti dlouhodobých uživatelů jsou ty nejcenější recenze.
Ne nějaké pochybné německé testy nových pneu na nových autech.

DannyK je teď offline  DannyK
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2015 , 20:57   Citovat  

Ahoj chtěl bych se zeptat jaký gumy by jste mi doporučili

mám zatím 2 favority
Uniroyal rain sport 3 195/50 R15
Hankook Ventus Prime2 K115 195/50 R15

vzhledem k ceně mají dobrý ohlas, nemůžu si dovolit gumy za 2k a výš(student) proto hledám v takové cenové relaci jako jsou tyto
použití by bylo z většiny okresky a normální ježdění + 1-2x do roka někam na okruh VTEC
u mě zatím vedou ty uniroyal

zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2015 , 15:51   Citovat  

DannyK napsal:
Ahoj chtěl bych se zeptat jaký gumy by jste mi doporučili

mám zatím 2 favority
Uniroyal rain sport 3 195/50 R15
Hankook Ventus Prime2 K115 195/50 R15

vzhledem k ceně mají dobrý ohlas, nemůžu si dovolit gumy za 2k a výš(student) proto hledám v takové cenové relaci jako jsou tyto
použití by bylo z většiny okresky a normální ježdění + 1-2x do roka někam na okruh VTEC
u mě zatím vedou ty uniroyal

jezdil jsem jedno leto na tech Hankook (novych) a byl jsem s nima spokojeny, na vode me hodne mile prekvapily akorat jsem mel v predu takove Acka, ze byly po jednom lete celkem solidne sjete vnitrky

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vyber Letnich pneu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
5
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 55, 56, 57  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina