Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Brian: Honda Civic EK4/EG6 projekt VTEC-KILLER
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 11
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.1.2015 , 13:34   Citovat  

co nového, nezamrzlo to? Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Brian je teď offline  Brian
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.1.2015 , 0:37   Citovat  

nene nezamrzlo pořád se něco děje, ale zjistil jsem, že je toho nějak moc Velmi šťastný

Klapku 70mm a manifold mám už delší dobu od skunku, ale kdybych se nakonec rozhodl pro čtyřklapku tak se ti ozvu..
chtel bych s tím autem jezdit na srazy a jet někam 250km se 4-klapkou no nevím Velmi šťastný a vstriky by to chtelo taky větší.
   Návrat  
pospa je teď offline  pospa
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2015 , 18:55   Citovat  

Se čtyřklapkou už je to more race car a určitě ne na ježdění sem a tam. .)

Chci se zeptat k tý klice, bude to vpohodě? Ze všech stran slýchám že kliku u hondy nepřelešťovat-nepřebrušovat, prostě jak je to tam sedlý tak to funguje, pak do toho hrábneš a problém. A co se týče spodních ložisek tak nový originály taky někdo volí radši. Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.1.2015 , 22:32   Citovat  

no právě to už potom vozit jen na podvalu Velmi šťastný

No klika je ok nic moc se s ní nedělalo, jen se zaleštily ostré hrany a vyvážila se na 11tis/ot, žádné velké broušení a odlehčování jsem nechtel kvuli narušení pevnosti kliky..U ložisek jsem dlouho přemýšlel jestli dát origo,king,taiho nebo ACL a nejlepší reference jsem našel na ACL race tak snad budou fungovat Úsměv
   Návrat  
94EJ★1 je teď offline  94EJ★1
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2015 , 23:05   Citovat  

pospa napsal:
Se čtyřklapkou už je to more race car a určitě ne na ježdění sem a tam. .)

Chci se zeptat k tý klice, bude to vpohodě? Ze všech stran slýchám že kliku u hondy nepřelešťovat-nepřebrušovat, prostě jak je to tam sedlý tak to funguje, pak do toho hrábneš a problém. A co se týče spodních ložisek tak nový originály taky někdo volí radši. Úsměv

tys s itb jezdil? co je tam takovej průssser? ta brutální reakce na plyn nebo jak?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 7:52   Citovat  

Nevlastnil jsem ji ,ale v jedný jsem měl možnost jet. Nebylo to vůbec doladěný, chcípalo to a při nižších otáčkách se stím nedalo jet. Tenkrát to ladil motorART a vlastnila to zizvti
   Návrat  
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 8:33   Citovat  

pospa: hlavní problém byl ten, že na Zuzinym motoru byly klapky s moc velkým průměrem pro ten daný typ motoru, druhotný problém byl nejspíš to, že to ladili jen podle MAPu a místo kombinace MAP + Alfa N. Použití ITB pro daily se nevylučuje, je to jen o volbě vhodných klapek a správným naladění.

Ad. klika. Hlavní problém při jejím výbrusu (platí to i při přebrušování vaček) je ten, že příjdeš o nitridování kontaktních povrchů, bez kterýho se podstatně víc opotřebovávají a to pak může vést k závadě.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 16:06   Citovat  

nejde odsuzovat nějakou věc podle něčeho, co nebylo dotaženo do konce.. Úsměv

Jak píše LJay, když se koupí 50 mm kanony na dvoulitr, dva dvojku, tak je jasné, že to nemá spodek ani střed a nejde tento průměr smysluplně odladit. A jsme v zemi, kde moc lidí nelaboruje, tak nejsou zkušenosti, a jeden nezdar zbytečně odrazuje.

Vůbec, všecky ty předražené, barevně eloxované klapky za 20 a více tisíc jsou totální nesmysl a všecko je to na velké motory. Když se vezme první 4klapka ze silničky motorky, co se někde kámoš vysekal a přežil, tak to od něj koupím a bude to fungovat po šikovné montáži na upravené sání na našich 1.4 až 1.8 líp, než ty předražené potvory z Ebay, vyráběné způlky v Číně a kde se platí jen to slovo "ITB", ale ve finále je to konstrukčně přesně to samé, co používají motorky
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 16:11   Citovat  

LJay napsal:
pospa: hlavní problém byl ten, že na Zuzinym motoru byly klapky s moc velkým průměrem pro ten daný typ motoru, druhotný problém byl nejspíš to, že to ladili jen podle MAPu a místo kombinace MAP + Alfa N. Použití ITB pro daily se nevylučuje, je to jen o volbě vhodných klapek a správným naladění.

Ad. klika. Hlavní problém při jejím výbrusu (platí to i při přebrušování vaček) je ten, že příjdeš o nitridování kontaktních povrchů, bez kterýho se podstatně víc opotřebovávají a to pak může vést k závadě.

naladit podle natočení klapek a není důvod, proč by schůdně nefungovalo.

Právě po použití na tomto motoru vznikly na fóru zbytečné negativní reakce, ale třeba pěkně fungující Vášova 1.4 motorová pilka bijící integry, to je zase příklad, kde to funguje Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 16:22  Naposledy upravil Brian dne 17.5.2015 , 0:55, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

právě proto se tomu zatím vyhýbám přecejen manifold se dá naladit lehce oproti čtyřklapce Úsměv a nejaká performance čtyřklapka vyjde na 25tis, dá se to samozřejmě vyrobit, ale to je potřeba všechno pořádně promyslet, spočítat a pak nechat někde pořádně odladit..
manifold mám už pripravený, kanály jsou slícovaný s hlavou, vstrikovací lišta se vstřiky usazené Úsměv
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 23:44   Citovat  

me by zajimalo, jak slicovavate saci parohy s hlavou, tak aby tam fakt nebyl vubec zadny přechod kde by vzduch narážel?
vyrabite sablonu a brousite podle ni, nebo smontujete sani s hlavou a pres saci kanal ze strany hlavy, bovden, nejaky kotouc...?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.1.2015 , 8:41   Citovat  

no uplně jednoduše v manifoldu je asi o 0,8mm větší díra než v hlavě a tím pádem tam vzniká nepatrná hranka, kterou tam nechci, takže se sací kanál celý rozšířil a slícoval s manifoldem..
Dělal jsem to na otisk razítkovou barvou je to jebarna, ale jde to.. manifold sem si rovnal a kontroloval pomocí endoskopu, čelní plochy musí být naprosto rovné tak jsem je nechal lehce zabrousit.. Jinak jsem to brousil pomocí přímé brusky,ohebného nástavce a něco ručně smirkovým papírem, hlavně sací kanály neleštit musí to mít hrubší povrch s drsností aspoň 0,8-1,6 je to dobrý
   Návrat  
Zuz@ je teď offline  Zuz@
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2015 , 9:40  Naposledy upravil Zuz@ dne 21.1.2015 , 9:58, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Streetkid :
Nebylo dotaženo do konce ? Jak to můžeš vědět ? Spousta lidí to viděla na Honday na B16 kde byl problém v rozdělovači podtlaků, ale už moc neví, že kvůli ITB se nechala postavit B20. A díly se koupily tak aby to opravdu mrtvé nebylo. Po každé jízdě na brzdě se upravovala mapa. Musela se ladit v ECTUNE. Takto se kolaborovalo rok a půl a rozpočet omezený opravdu nebyl co bylo třeba se pořídilo, vyměnilo.
Ale výsledek ?

Motor B20 (B16+B20+S80LSD) s užitím manifoldu a 70klapky 297Ps a 240Nm, 80 % krouťáku už je někdy kolem 6500tis. ot.
Motor B20 s užitím ITB 240Ps a 210Nm. Nejspíše by to dobře fungovalo na kopcích, ale já potřebuju aby to šlapalo na sprintech takže trochu pro mne nevhodný.
Velká výhoda u obou provedení je, že to nemá mrtvý spodek, spíše mám problém s mizejícím vzorkem gum Velmi šťastný
Mít sérii motor tak by takový problém s odladěním asi nebyl. Největší problém nastavit hodnoty A/F u ITB. Jakmile člověk ubere tak výkon klesne třeba i o 30PS.
Vášovi to jezdí moc dobře, viz. tudy odkaz kde start oproti ostré B16 je rozhodně lepší, ale pak je to nicméně zase jasný. A taky pokud by měl performance díly tak už se zase neví jak by to vůbec fungovalo.....
Bohužel zkoušet dělanou ITB na motoru za více jak 100tis. na to nemám opravdu odvahu. Raději kopii, ale originálu, který už fungoval.

Spousty lidí chce ITB, ale už nikdo není ochotnej investovat do vývoje a zkoušení a ladění, já stím ztratila další rok a půl a výsledek na sprinty nevyhovující. Stejná ITB fungovala s B16 na kopcích a co vím, tak výsledky dobré, časy daleko lepší .....
A pak lidi řeší, jestli s ITB budou jezdit za 6l na sto. Velmi šťastný Velmi šťastný
Jirkovi Niklovi ITB funguje dobře na BXu, ale při užití ethanolu a nemá časování ...
ITB jsem půjčila R3S takže třeba časem se k ní zase vrátím až projde nějakým vývojem.

Brian : zvaž kdo ti to odladí. Pokud nenajdeš nikoho kdo to vezme na brzdu a bude to opravdu dost zkoušet tak ber manifold a klapku a vyhneš se dost problémům a taky ušetříš dost peněz za zkoušení a ladění a dokupování chybějících dílů....

Omlouvám se za dlouhý text a prosím o zastřelení .... Velmi šťastný howg

PS : tady všichni jenom kecaj co my jsme udělali špatně a jak sme to nedoladili, ale zajímalo by mně máte stím někdo reálnou zkušenost ?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2015 , 9:51   Citovat  

.....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.1.2015 , 10:19   Citovat  

díky za info tady se mi aspon potvrdilo, že to není jen tak odladit 4-klapku OK

já mám jasno od začátku projektu a to je manifold a 70mm klapka..
ITB neodsuzuji, ale na motoru bude už tolik změn, že budu rád když se to zprovozní s manifoldem Velmi šťastný
Ani nevím kdo by mi ITB naladil..možná někdy do budoucna až bude více času,prostoru a financí na experimentování bych ITB zkusil a porovnal s manifoldem Úsměv
Jinak Vášovy ITB funguje moc dobře OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2015 , 10:39   Citovat  

Brian napsal:
díky za info tady se mi aspon potvrdilo, že to není jen tak odladit 4-klapku OK

já mám jasno od začátku projektu a to je manifold a 70mm klapka..
ITB neodsuzuji, ale na motoru bude už tolik změn, že budu rád když se to zprovozní s manifoldem Velmi šťastný
Ani nevím kdo by mi ITB naladil..možná někdy do budoucna až bude více času,prostoru a financí na experimentování bych ITB zkusil a porovnal s manifoldem Úsměv
Jinak Vášovy ITB funguje moc dobře OK

Nz.
Nechci nikoho odrazovat, ale přeci nebudu nikomu říkat/psát jak je ITB pecka, když tam byly takový problémy a i po odstranění tě vyjde lépe na fungování a provozování manifold a klapka, ať už je to chybějící volnoběžný ventil nebo vysoká spotřeba.

My kolaborovali skoro se vším, dávaly se ostřejší vačky, písty 12,5:1 pro osah 2,0 (ne nejsou to ještě střechy). Vstřiky 380cc a taky wallbro 255. Prostě vše co nás napadlo.
Odladilo se to na brzdě a pak se porovnalo s manifoldem, rozdíl v hodnotách byl obrovský, takže volba byla jasná. Jezdit třeba okruh nebo kopce kde ta špička není potřeba tak bych si jí i nechala, na sprintech ovšem rozhodují setinky.....
Vývoj ITB snad časem bude, i z toho důvodu jsem jí zatím neprodávala. Je třeba mít plato (najezdit po silnicích v tomhle setupu 400km je dost kotel.)
Rozhodně pokud ITB tak mít sehnanýho někoho kdo ti to odladí na brzdě.
PS : tvoje auto jsem viděla kdysi v MOTORARTU proč to tenkrát nedopadlo ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.1.2015 , 21:36   Citovat  

mě to potvrdilo víc lidí, že ITB není žádná sranda a už vůbec ne při takovým setupu co chystám Velmi šťastný
bych musel dát i větší vstřiky což je další investice.. já budu rád když letos doskládám to co je v plánu a doufám, že se aspon svezu...

Já v Motorartu nikdy nebyl možná předchozí majitel to nevím Úsměv

Jinak já mám nachystanou pořádnou střechu VTEC

IMAG24001.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMAG24001.jpg, 57.1 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2015 , 19:30   Citovat  

Zuzi je to dobrý bylo potřeba aby ses vyjádřila.

Na vrchách a hillclimbech jsou itb ať se vstřikováním nebo s karburátorem a ty auta chodí jak pily. Mám dokonce tušení že některé auta se vyráběly se čtyřklapkou v originále. Takže určitě by to šlo dodělat tak aby to fungovalo, ale za mě prostě itb ne.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.1.2015 , 21:19   Citovat  

Konečně tu promluvili povolaní Úsměv Zuzo, nebylo útočeno na tvůj projekt, kde neznám detaily, ale narážel jsem na to, jak tady kdysi Dark plamenně tvrdil o nějakém projektu (možná to bylo tvoje), že 4klapka je nanic a nejde na malých motorech typu 1.6 naladit.
Jaké jste tehdy použili průměry a výrobce klapek? Laborovali jste s více průměry?
Druhá věc: jaký je podle tebe technicky rozdíl mezi klapkami Jenvey, OBX atd. a těmi, co používají sportovní motorky, když pominu průměr klapek, který mají motorky menší a díky tomu dostatečnou možnost volby průměru? Já tam vidím všechny potřebné věci stejné, mám tu 4klapku ze Suzuki na stole a má vše, co ty Jenveye. Za zlomek ceny, jen to naroubovat na origo manifold
   Návrat  
Filipo je teď offline  Filipo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.1.2015 , 15:55   Citovat  

Já měl možnost vyzkoušet Vášovo ITB na mem motoru..
Oproti manifoldu od bloxe s 62mm ITR klapkou nárůst výkonu znatelnej..
Na 1/4 mile jsem měl sice jen o 0,2s lepší čas, ale bylo to tím, že jsem měl moc malý gumy a hold jsem to nedokazal přenýst na silnici a prvních 100m jsem prohrabal.. i přes to byl čas o něco lepší..
Takže si myslím že ITB přínos má jen to chce vychytat...
Každopádně o tomhle si můžeme založit nový topic a ne tady spamovat k Brianovi do tématu, kterej už na začátku řekl, že ITB nechce..
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.1.2015 , 23:03   Citovat  

uvítal bych to, ať z té výměny názorů něco rozumného vyplyne i pro další ladiče - admini, nezkusíte část "offtopiků" přesunout do vlákna s názvem něco jako "ITB - pro a proti"?
   Návrat  
Bart34 je teď offline  Bart34
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.2.2015 , 11:19   Citovat  

Kamo je to masakr, ovsem je Ti jasny ze tohhle auto s tebou zustane az do smrti!? Úsměv protoze jestli to budes chtit prodat, tak na tom projedes kalhoty aby to nekdo koupil naštvanej Masakr, jen tak dale. je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.2.2015 , 14:56   Citovat  

jsem s tím už smířený, že investice se mi nikdy nevrátí, ale je to koníček který mě baví Velmi šťastný
a kdybych se někdy přecejen rozhodnul prodat tak by šel pod kudlu..kastle by se prodala se seriovým motorem a podvozkem, performance díly by šli zvlášt kouř

Upgrade
-komletně odstrojit auto - progress 100%
-kompletně očistit podvozek + ošetřit a nalakovat - progress 60%
-kompletní repas náprav a brzd - progress 50%
-komplet čištění a lakování interiéru - progress 60%
-dát dokupy komplet elektroinstalaci - progress 40%
-vyčistit a nalakovat motorový prostor - progress 80%

-pokusit se poskládat a zprovoznit new motor - progress 50%
-pokud zbude nějaký čas a prostor tak dodelat EK9 paket + celolak - progress 30%

projekt skunk2 - progress 58,75%

IMAG2535.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMAG2535.jpg, 496.94 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2015 , 12:16   Citovat  

The end of project
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2015 , 14:46  Naposledy upravil 94EJ★1 dne 26.4.2015 , 14:03, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2015 , 16:25   Citovat  

no prodávat to zatím nebudu třeba se k tomu jeste jednou vrátím,
ale nastala spousta problémů největší jsou finance a čas..když jsem si spočítal kolik do toho padlo a jestě padne no šileny.. a v garáži je stále holá kastle, stovky hodin strávených v garáži a na dílně broušením, čištěním a skládáním.. musím si dát pauzu a pak se uvidí co bude dál.. do toho jeste ta nase policie, neustálá buzerace za všechno tak nevím jestli to má cenu něco takovýho stavět Ble
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2015 , 16:35   Citovat  

Brian napsal:
no prodávat to zatím nebudu třeba se k tomu jeste jednou vrátím,
ale nastala spousta problémů největší jsou finance a čas..když jsem si spočítal kolik do toho padlo a jestě padne no šileny.. a v garáži je stále holá kastle, stovky hodin strávených v garáži a na dílně broušením, čištěním a skládáním.. musím si dát pauzu a pak se uvidí co bude dál.. do toho jeste ta nase policie, neustálá buzerace za všechno tak nevím jestli to má cenu něco takovýho stavět Ble

většinou takhle skončí většina projektů, a když se na začátku tohle všechno budovateli říká, tak tomu nechce věřit a říká jak mu to všechno je jasné ... Cool
kopa peněz a auto téměř nepoužitelné Ble Smutný ale zase na druhou stranu halda zkušeností, které ti nikdo nevezme OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2015 , 18:53  Naposledy upravil 94EJ★1 dne 26.4.2015 , 14:03, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

.
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.2.2015 , 20:17   Citovat  

taky bych to nazval jen momentalni depkou. Prikryj vsechno plachtou, zhasni v garazi a dej si na par tydnu pause. Az bude nejaka volna koruna a chvile nalady, zase tam skocis neco malo pobrousit a zasroubovat, uvidis ze jo. Jednak ti to bude chybet a jednak porad ti bude v hlave lezet ten sen, ta vidina cíle a budes to mit pred ocima porad do te doby nez to jednou nedodelas Chápeš!
Chlapi neblbnete, takhle ty projekty fakt nemaji koncit.
Ja jsem svuj vytvor zmrazil uz to je pet let, ale třepu se kazdy den na to az bude ta zatracena prilezitost to dodelat, tesim se na to jako na nic jineho, myslim na to v jednom kuse.
Chce to jen cas je to dobrý
   Návrat  
zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2015 , 20:29   Citovat  

FastCivic napsal:
taky bych to nazval jen momentalni depkou....

nebyt tve pomoci, tak bych to asi taky nezvladl je to dobrý
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Brian: Honda Civic EK4/EG6 projekt VTEC-KILLER
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina