Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
kolísání výkonu u Accord 7G 2,2 CTDi
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Timberland je teď offline  Timberland
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2010 , 15:58   Citovat  

Prosím o radu: při rychlosti kolem 50-60km/h a zařazené 2-3 (2000-2500ot) mi auto tak nějak pocukává, když jedu konstantní rychlostí, tak cítím jako prodlevu, jen moment a zase chvilku ok. Nevím jak to popsat, ale je to jako když jedu na tempomat z kopce a motor trošku přibržďuje. Ve vyšších rychlostech a otáčkách to nedělá vůbec, nebo to není cítit. V Hondě OL mi poradili palivový filtr, ten jsem vyměnil, nedávno jsem měnil i vzducháč a ostatní. Nevíte čím by to mohlo být?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
palokm je teď offline  palokm
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 17:39   Citovat  

mne to robilo,alebo nieco podobne na forde,ked som mal jeden kabel na sviecky seknuty,.....niekedy hadzalo iskru,niekedy nie alebo len sem tam

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Skylinee je teď offline  Skylinee
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 21:02   Citovat  

no jo ale tohle je nafta Mrk kontrolka motoru asi nesvítí viď?

Timberland je teď offline  Timberland
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 21:05   Citovat  

Nene, kontrolka nesvítila, ale už je to ok, byl to egr ventil.

ARMIK je teď offline  ARMIK
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 21:06   Citovat  

Timberland napsal:
Prosím o radu: při rychlosti kolem 50-60km/h a zařazené 2-3 (2000-2500ot) mi auto tak nějak pocukává, když jedu konstantní rychlostí, tak cítím jako prodlevu, jen moment a zase chvilku ok. Nevím jak to popsat, ale je to jako když jedu na tempomat z kopce a motor trošku přibržďuje. Ve vyšších rychlostech a otáčkách to nedělá vůbec, nebo to není cítit. V Hondě OL mi poradili palivový filtr, ten jsem vyměnil, nedávno jsem měnil i vzducháč a ostatní. Nevíte čím by to mohlo být?

Nemuze to byt jenom nekvalitni naftou ? Zkus pridat aditivum. A nebo jeste me napada EGR ???

ARMIK je teď offline  ARMIK
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 21:07   Citovat  

Timberland napsal:
Nene, kontrolka nesvítila, ale už je to ok, byl to egr ventil.

Úsměv No vida Úsměv

Johnie_Walker je teď offline  Johnie_Walker
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.7.2012 , 13:31   Citovat  

dělá mi to stejně... čistil to tu někdo nebo to mám svěřit servisu?
koukal, jsem, že není takový problém EGR vyndat..

ladapes je teď offline  ladapes
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2013 , 13:15   Citovat  

Jak se řeší vyjmutí EGR?? Tady je vyhřívaný elektricky ovládaný, to asi nestačí jenom zaslepit co?

Boni H je teď offline  Boni H
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2013 , 17:23   Citovat  

U nafty bývá většina problémů kolísání otáček spojena s funkcí váhy vzduchu nebo egr ventilu.EGR je největší kravina co se vymyslela sice omezuje emise, ale po několika tisíci kilometrech se zanese a dělá problémy.

ladapes je teď offline  ladapes
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2013 , 18:34   Citovat  

No já řeším podobný problém, a sice koupil jsem Accorda 7G ctdi před 14dny (Bazar-dovoz z Itálie). Auto je momentálně u mechanika s problémem že to občas nejede a vibruje do kabiny to byla vnitřní poloosa. Když se s autem rozjedu dole je to hodně chcíplý a až od 2,5tis otáček, kdy sepne turbo to jede. Stávalo se mi, že když jsem auto dostal pod hranici 2,5tis ot., někdy to vůbec nejelo a to dokonce tak, že jsem musel podřadit i na rovině. Problémem byly nejspíš dle mechanika ovládací hadičky turba, které byly prasklé a přisávaly. Teď to prý již jede, ale jakoby je tam velká turbo díra. Jelikož jsem jezdil akorát v benzínových Hondách a pak VW TDi, tak vlastně nevím, jaká je charakteristika jízdy. Máte tam taky větší turbodíru? Nemáte někdo případně hodnoty k motoru výkon,palivo...atd tj. pro servisáka mechanika aby mohl zjistit správný průběh?

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 17:55   Citovat  

ladapes napsal:
No já řeším podobný problém, a sice koupil jsem Accorda 7G ctdi před 14dny (Bazar-dovoz z Itálie). Auto je momentálně u mechanika s problémem že to občas nejede a vibruje do kabiny to byla vnitřní poloosa. Když se s autem rozjedu dole je to hodně chcíplý a až od 2,5tis otáček, kdy sepne turbo to jede. Stávalo se mi, že když jsem auto dostal pod hranici 2,5tis ot., někdy to vůbec nejelo a to dokonce tak, že jsem musel podřadit i na rovině. Problémem byly nejspíš dle mechanika ovládací hadičky turba, které byly prasklé a přisávaly. Teď to prý již jede, ale jakoby je tam velká turbo díra. Jelikož jsem jezdil akorát v benzínových Hondách a pak VW TDi, tak vlastně nevím, jaká je charakteristika jízdy. Máte tam taky větší turbodíru? Nemáte někdo případně hodnoty k motoru výkon,palivo...atd tj. pro servisáka mechanika aby mohl zjistit správný průběh?

ovládání toho motoru by mě také zajímalo, taky mi to příde trochu mrtvý od spoda a zabírá to až tak v těch 2,5tis jak říkáš, mám ho zatím pár dní tak nevím zda je to normální, jinak tourer rv.04 2,2 nafta dovoz belgie

breburda.j je teď offline  breburda.j
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 1:20   Citovat  

Ahojky,mám Hondu Accorda tourer 2.2 naftu,turbo mi zabírá už při 1500 otáčkách,ale malá prodleva než zabere tam je,je to právě problém tohoto auta,jinak jsem spokojený,ale odešlo mi ted turbo a byl jsem na diagnostice a naměřili mi jen 1200 průtok vzduchu,má tam být koelm 2000-2200,zaměř se na to zda ti jde váha vzduchu a nebo jestli ti maká regulace na turbu...mě to taky občas zlobilo,občas se to seklo a nakonec to odneslo turbo...ted mi to bude stát 35000.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 1:37   Citovat  

breburda.j napsal:
Ahojky,mám Hondu Accorda tourer 2.2 naftu,turbo mi zabírá už při 1500 otáčkách,ale malá prodleva než zabere tam je,je to právě problém tohoto auta,jinak jsem spokojený,ale odešlo mi ted turbo a byl jsem na diagnostice a naměřili mi jen 1200 průtok vzduchu,má tam být koelm 2000-2200,zaměř se na to zda ti jde váha vzduchu a nebo jestli ti maká regulace na turbu...mě to taky občas zlobilo,občas se to seklo a nakonec to odneslo turbo...ted mi to bude stát 35000.

tak to bude asi můj případ, motor začíná táhnout až tak v těch 2-2,5tis zkusim s tim zajet někomu na servis co mi řekně, jinak jak to máš se spotřebou? mě to v městkém provozu žere cca 7l a to tomu moc nešlapu, vytáčím to tak do 3tis ot.

robsik1 je teď offline  robsik1
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 6:23   Citovat  

OsekSpider napsal:
tak to bude asi můj případ, motor začíná táhnout až tak v těch 2-2,5tis zkusim s tim zajet někomu na servis co mi řekně, jinak jak to máš se spotřebou? mě to v městkém provozu žere cca 7l a to tomu moc nešlapu, vytáčím to tak do 3tis ot.

To ti připadá hodně 7l ve městě s objemem 2.2 a autem co má 2 tuny? Já mám kombinovanou 6.4l (podle tankování) a neřešim to. Člověk si musí uvědomit, že má honda naftu, kterou musí víc vytáčet než TDi,...
Jinak mě na to motoru občas štve, když jedu na 5. podřadim plnej a ono se nic neděje. Až tak za vteřinu se nafoukne turbo a už to frčí. Ale ta prodleva je vcelku nepříjemná

Santi je teď offline  Santi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 9:55   Citovat  

robsik1 napsal:
To ti připadá hodně 7l ve městě s objemem 2.2 a autem co má 2 tuny? Já mám kombinovanou 6.4l (podle tankování) a neřešim to. Člověk si musí uvědomit, že má honda naftu, kterou musí víc vytáčet než TDi,...
Jinak mě na to motoru občas štve, když jedu na 5. podřadim plnej a ono se nic neděje. Až tak za vteřinu se nafoukne turbo a už to frčí. Ale ta prodleva je vcelku nepříjemná

Taky si myslím, že 7l je reál. Já teď jezdím kombinovanou 6,1. Trasy 2*25km denně - 30% město, zbytek okreska.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 19:55   Citovat  

tak pokud vám to chlapi žere stejně nemám důvod k obavám

Aliin je teď offline  Aliin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 20:19   Citovat  

No stress taky jezdím 6-7l OK

varuj je teď offline  varuj
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 21:19   Citovat  

Ze by som robil nieco spatne to mi hlava nebere Velmi šťastný

Taktiez ako aj Santi, denne 2x25km - 30% mesto, ostatne okreska. Akurat ze ja ho mam po chiptuningu (pred tym PP ukazoval 5,3)

2013-03-10-0094.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
2013-03-10-0094.jpg, 484.51 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 16:33   Citovat  

asi s tím neumim jezdit nebo je něco špatně, tu spotřebu mám spíš 7-8 možná víc, rozepiště se jak s tim řadíte... Mrk

anticko89 je teď offline  anticko89
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 21:57   Citovat  

nedoriesil niekto tu turbodieru?
Co sa tyka spotreby na mojej 2,2 som na poslednu nadrz napocital 5,6L/100km.Teraz testujem EVO diesel uvidime ci to pomoze spotrebe.

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
1
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 0:21   Citovat  

5,6 je jako moc?? My jezdime za 7 + neco Velmi šťastný Ale jsou to bud kratke jizdy se studenym startem, nebo prelety pres Nemecko. Pri optimalnim rezimu a dodrzovani limitu jsem si na dovolene vyzkousel nadrz i pod 6, ale nebavilo by me to.
Turbodiru nijak zvlastni nemam, na turbodiesel. Ale vykonovy graf je linearni, odspoda se to proste sbira delsi dobu. Pro zrychleni je lepsi podradit, nebo klasicky trochu proslapnout plyn a natlakovat to.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 9:45   Citovat  

Přesně jak píše Bully je to dobrý Dlouhodobý průměr jsem měl 7-8L/100km a minimum na dálku 6L/100km. Doporučuji nejezdit pouze na spotřebu , může to motoru uškodit a ten ušetřený litr pak přijde dost draho .

anticko89 je teď offline  anticko89
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 16:07   Citovat  

Nemamv dojem ze by som jazdil ako dôchodca. Jazdim denne cce 2X25km 90% mimo mesta,v meste klasika 50km/h a mimo 90-110.60% sa neda obehnut.
Asi je dobre pohotknut na aky olej sa jazdi.Ja na 5w30 Shell ale idem do 0w30.Spotreba olaja 0L/20 000km a to mam najazdene cca 330 000km. Honda Honda Honda

JohnnyBOSS je teď offline  JohnnyBOSS
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2014 , 18:53   Citovat  

Ahoj, dořešili jste nějak to cukání?

Mám Accorda 2,2i ctdi 2006 a občas mi přijde jak kdyby mě někdo ve 3000ot. chytil za zadek. Hodně to je cítit třeba na trojku do kopce.

Předtím jsem měl VW TDI 1,9 původně 66kw upravený na 132kw. Neměl jsem tam EGR, DPF a žádný cukání jsem neznal.

Tady mě napadají akorát podtlakový hadičky (pokud je turbo ovládáno teda podtlakem), ten řídící ventil (ani netuším, kde je, nejspíš do něj povede ta hadička od turba), váha si nemyslím, že by to dělala, a nebo ten EGR.

A teď mám otázku - když ten EGR zaslepím, bude svítít nějaká kontrolka, nepojede to třeba v nouzáku? Hondu mám měsíc, takže o těchto věcech co se týče Hondy moc nevím Se stydím

Díky:)

DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 7.9.2014 , 8:43   Citovat  

diagnostika,otestovat EGR atd.
Možná máš vadný EGR ventil,do nákého roku se měnili.Zaslepit EGR nebude tak jednoduché jako o koncernových aut.

JohnnyBOSS je teď offline  JohnnyBOSS
0
PříspěvekZaslal: 7.9.2014 , 12:16   Citovat  

Ok, díky Úsměv

Asi napřed prověřím ty hadičky a pak teprve diagnostiku. Hadičky stojí pár šušňů, tak je vyměním. Nemáte někdo potuchy, jakej mají vnitřní průměr? Ať tam nelezu dvakrát HaHaaa

lestat771 je teď offline  lestat771
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2015 , 19:10   Citovat  

zdravím vás chlapi, na mojej accord 2.2 i-ctdi sa mi dnes objavil problém. Od prvého dnešného štartovania mi svieti kontrolka motora, turbo vôbec nezapína a najviac ho vytočím na cca 2100 otáčok a končím Smutný . Občas po naštartovaní to išlo normálne (ale so svietiacou kontrolkou motora) a po cca 10 kilometroch je to zase v ,,, . Ak by mi vedel niekto poradiť tak prosím napíšte mi. Díík Úsměv

rocky33 je teď offline  rocky33
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 12.7.2015 , 19:25   Citovat  

Nejdřív udělej diagnostiku a co to píše za chybu, ale to co tu popisuješ vypadá na slabý tlak paliva způsobené špatným ventilem na rail liště. Ale nejdřív diagnostika .
Čitaj tu:
tudy odkaz

mash64 je teď offline  mash64
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2015 , 23:09   Citovat  

Zdravím,
přidám se s obdobným problémem. Předface 2.2 cdti mi sice neškube, ale cca do 2500-3000 otáček je mrtvé a moc nereaguje na plyn. Od 3000 otáček ožije a jede už dobře. S plynem na podlaze auto nevystřelý ani na jedničku, zrychluje si svým pohodovým tempem a ožije až s vyššími otáčkami. Jezdit se s tím dá, jen do kopců a při vyšších rychlostech, to chce při potřebě zrychlit hodně podřazovat. Turbo je slyšet od 1500 otáček, ale efekt je znát od 2500.
Auto už jsem tak koupil, zajímavé je že mělo nedávno před koupí měněné turbo ( vypadá jako fungl nové ), krátce po koupi mi odešel podtlakový regulátor turba, byl měněn na Jarově a podle nich auto jede dobře.
Začal se mi v tom vrtat známí mechanik ke kterému jezdí i další accordy se stejným motorem a tvrdí mi, že to má jezdit o poznání jinak. Zkoušel už prověřovat váhu vzduchu, EGR, podtlak. regulaci turba, svody, kat, ovládání plynu atd. vše je v naprostém pořádku. Diagnostika nic nehlásí a to i přesto, že se v nízkých otáčkách naměřily téměř poloviční hodnoty množství paliva i tlaku turba oproti předepsaným hodnotám.
Nad 3000 otáček jsou hodnoty na správných hodnotách, tzn. vypadá to, že přísun paliva i výkon turba je ok, jen je někde problém s regulací. Měli jsme podezření, že by to mohl způsobit nepovedený chip tuning a nechali jsem si v Hondě přehrát software v řídící jednotce, bez efektu. Už pomalu docházejí možnosti, co s tím dál, je možné že i to nové turbo je špatné nebo bylo špatně zapojené, je k němu blbý přístup tak si variantu vyndavání turba necháváme až na konec.
Budu rád za případné nápady, co ještě zkusit, když by někoho něco napadlo.

lestat771 je teď offline  lestat771
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2015 , 9:56   Citovat  

čaute, môj nedávny problém, kde mi hádzalo auto do nudz. režimu na accorde i-ctdi pri 2000 otáčkach vyriešený.. podozrieval som váhu vzduchu, no nakoniec pomohla výmena čidla tlaku vzduchu na saní.. akoby čert chcel vyskytol sa ďalší problém.. po vyčistení škrtiacej klapky (alebo je to len náhoda) auto skoro nechce ísť.. pohnúť sa z miesta je skoro problém.. pohnem sa až keď cca pridám do otáčok do 2000 cca a pomaly sa mi to podarí.. auto sa správa úplne lenivo do cca 2700 otáčok a potom už ťahá normálne, do otáčok ide, do nudzaku nehádže.. problém je iba do cca 2700 otáčok.. a pri túrovaní začalo zadymovať, takisto aj pri naštartovaní auta.. na počítači neukazuje žiadnu chybu.. mal niekto už takýto problém? viete mi poradiť? píšte správu prosím.. v servise na to zatiaľ neprišli.. diky Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
kolísání výkonu u Accord 7G 2,2 CTDi
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina