Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Projekt: Attack GTR - český supersport
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 8
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 30.7.2014 , 21:35   Citovat  

Ty seš takovej Pepa Sršen na 4kolech;)
Jestli si vzpominas tak sem mel na honday civica taky furt prehrateho tenhle okruh nezvladal.
Jinak pekne odvedena prace OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
mark.long je teď offline  mark.long
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.7.2014 , 12:00   Citovat  

Parádní strojařina Úsměv pak už jen budu doufat, že attacka uvidím v rukou Pepy na primě v autosalonu, nebo ne? Velmi šťastný
   Návrat  
Kapky je teď offline  Kapky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2014 , 12:42   Citovat  

Proč troškařit..? Velmi šťastný Napsal bych rovnou do TopGearu, jestli by si nechtěli vyzkoušet konečně něco pořádnýho a je to VTEC Když můžou testovat mexickou Mastrettu, tak proč by nemohli dát šanci i pod českýma ručičkama zrozenýmu Attacku je to dobrý Jinak, samozřejmě klobouk dolů před Danym a celým týmem, který se na tomhle autě větší či menší měrou podílel - je to masakr, jak co se týče samotné strojařiny a použité techniky, tak i jízdního projevu, good job OK OK OK
   Návrat  
mark.long je teď offline  mark.long
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.7.2014 , 13:08   Citovat  

vidíš topgear mě v tu chvíli nenapadl Velmi šťastný tak snad se ho tam dočkáme Úsměv jinak taky smekám před takovýmto projektem, chce to určo víc odvahy, trpělivosti, peněz a vědomostí než si dokáže kde kdo představit Mrk doufám, že brzo uvidím attacka i na živo někde na nějakém srázku Mrk
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.7.2014 , 18:47   Citovat  

mark.long napsal:
vidíš topgear mě v tu chvíli nenapadl Velmi šťastný tak snad se ho tam dočkáme Úsměv jinak taky smekám před takovýmto projektem, chce to určo víc odvahy, trpělivosti, peněz a vědomostí než si dokáže kde kdo představit Mrk doufám, že brzo uvidím attacka i na živo někde na nějakém srázku Mrk

Nevím jakého Pepu máš na mysli, myslím si, že jsem lepší řidič pořádnej výtlem

A teď vážně, bohužel, auta a ženy já nepůjčuji... Tohle je možné i na pronájem, takže pokud si zaplatí dostatek peněz, což si nemyslím, tak jim ho pod dohledem půjčím, ale jinak abych jim to ještě platil, to tak nějak nemám zapotřebí... To si to radši zkuvím sám HaHaaa
   Návrat  
maxxi je teď offline  maxxi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2014 , 21:36   Citovat  

Jako vždy pěkně sepsáno OK i když jsou fotky povedené auto je naživo o dost hezčí fotograf určitě promine Úsměv
   Návrat  
Uragan je teď offline  Uragan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2014 , 21:48   Citovat  

maxxi napsal:
Jako vždy pěkně sepsáno OK i když jsou fotky povedené auto je naživo o dost hezčí fotograf určitě promine Úsměv

ať je třeba hnusné hlavně že bude rychlé Velmi šťastný
   Návrat  
Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.8.2014 , 11:28   Citovat  

Ten CzechRing je hrozna sracka... Smutný Tesim se na Most... je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.8.2014 , 15:56   Citovat  

Včera jsem viděl auto poprvé v reálu a smekám před celkovým provedením, zpracováním a přístupem k technickým řešením je to dobrý Je to opravdu moc pěkně postavený stroj.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.8.2014 , 20:04   Citovat  

Tak máme za sebou hodně očekávaný první ostrý test na okruhu v Mostě a dá se říct, že byl úspěšný... Z mého pohledu dopadl lépe, než jsem čekal, přeci jen to je kompletně nové auto a nedaly se čekat zázraky...

Ale pojďme na to od začátku...
Na vytrvalostní závody série LeMans do Mostu měly jet původně oba tajpáry. Jenže hlavní člen posádky CTR 8G se dostal do konfliktu se svým pracovním vytížením, které mu znemožnilo účast na závodech. Takže i když jsme ještě nebyli na 100% připraveni, během dvou dnů jsme dodělali AttackaGTR tak, aby byl schopen se závodů zúčastnit, alespoň v testovacím režimu...

Nikdo nečekal zázraky, dokonce já byl poměrně hodně nervózní, což se mi již delší dobu nestalo, bez jakéhokoli zkoušení se postavit rovnou na start do ostrého kola byla sice výzva, ale současně jsem cítil obrovský respekt a pokoru, takže nervozitu ze mě asi bylo cítit hodně... Jsem vedoucím projektu, takže všechny problémy padají na mou hlavu a navíc představa, že s autem někde bouchnu byla také dost děsivá...

Poměrně rychle tedy bylo rozhodnuto, že tyto závody pojmeme opravdu jen jako test a šest hodin trvající závod využijeme hlavně k testům různých nastavení v krátkých stintech se zaměřením na to, aby nebyla ohrožena servisní připravenost pro závodní CTR 7G, které jelo na výsledek...
Po dohodě s vedením závodu jsme se postavili na poslední místo startovního roštu, abychom se mohli soustředit pouze sami na sebe...

Po zaváděcím kole přichází letmý start, cítím lehkou nervozitu zadní části, která tam v Hradci nebyla, dávám tedy pouze dvě instalační kola, zahřívám pneu a brzdy a jedu na kontrolu do boxu...
Zjišťujeme, že se nám z neznámých důvodů povolil jeden z unibalů, tak ho dotahujeme, odpouštíme tlak v pneumatikách a po kontrole auta dávám další dvě instalační kola...
Znovu zajíždím do boxů a nastavujeme tlak v pneumatikách již na zahřátých pneu, ale zjišťujeme, že se nám roztrhla manžeta pravé poloosy, ta by to nevydržela, tak se rozhodujeme neriskovat poškození kloubu a opravujeme poloosu...

Po opravě vyjíždím znovu na okruh a protože se cítím překvapivě dobře, dávám tři rychlejší kola, ačkoli mám neskutečnou rezervu na brzdách, průjezdech zatáček a na plyn chodím opatrně, přesto naprosto bez problémů klesá čas na kolo pod 1:58 a najednou je Attack GTR třetí nejrychlejší auto na trati...
Bohužel se ukazuje, že problémy s přehříváním budeme mít i na velkém okruhu, takže chladím auto a jedu do boxu..

Zjišťujeme, že díky vysoké teplotě je manžeta poloosy dost nafouknutá, takže necháváme auto chladit a hlavně přemýšlíme, jak dál...
Je rozhodnuto sundat provizorně difusor, aby bylo jasné, jak moc ovlivňuje jak chování auta a jeho přítlak, dále pak zda se bude auto lépe chladit...
Vyjíždím znovu na dráhu a dávám zase tři rychlejší kola, absence difusoru nemá na chování auta velký vliv, přítlaku máme až dost, takže dávám dvě ostřejší kola a čas na kolo celkem bez problémů padá pod 1:55. Na to že jedu na semi Nittech již za polovinou své životnosti, jsem spokojen... Vracím se na kontrolu do boxu a zjišťujeme opětovné poškození manžet poloos, kdy došlo jednoduše k explosi vlivem nafouknutí poloosy, měřením zjišťujeme teplotu kloubu 180st...

Tak pro jistotu dáme jiné celé poloosy a rozhodujeme se, že již budeme jen krátkými stinty testovat...
Zkouším vliv nastavení přítlaku křídla na maximální rychlost, měníme tuhosti tlumičů a měříme ohřívání pneumatik pro správnou korekci geometrie a tlaků v pneu...
Ačkoli jezdím opravdu 2-3 kolové stinty a rozhodně na to netlačím, motor nevytáčím přes 7500rpm čímž přicházím asi o 25HP, kdykoli dojedu nějaké jiné auto, je strašně cítit obrovský potenciál auta a je úžasné s jakou lehkostí se s předjížděním vypořádává...

Nejlepší čas sice není důležitý, ale hodnota lehce nad 1:53 je nakonec pro mě velmi příjemným překvapením a vůbec nedokážu odhadnout, jaký čas může auto po doladění zajet, natož až se na auto dají nové čerstvé pneu či dokonce slicky...
Auto neskutečně odjíždí z rohů, s tím jsem tak trošku počítal, proto ten kompresor HaHaaa , ale auto si zachovalo naprosto atmosferický charakter, v což jsem doufal Mrk , je opravdu dobře ovladatelné i když teď ještě trošku víc nedotáčivé než bych chtěl, ale tohle všechno včetně toho lehkého přehřívání půjde vyřešit... Ale co musím vyzdvihnout a přihřát si polívčičku, přál bych Vám zažít tu převodovku a řazení :twisted: to je neskutečná paráda, jak to tam padá a jak to funguje... Tohle se nám povedlo a musíme se pochválit Velmi šťastný ...

VIDEO Z TESTU ... tudy odkaz
Kompletní článek včetně fotografií je u mě na webu ... tudy odkaz

K projektu je již spuštěna finální verze stránek tudy odkaz

24.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
24.jpg, 1.86 MB

23.jpg

23.jpg, 1.9 MB

20.jpg

20.jpg, 2.07 MB

35.jpg

35.jpg, 2.32 MB

36.jpg

36.jpg, 2.11 MB
   Návrat  
Luther je teď offline  Luther
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.8.2014 , 20:55   Citovat  

Myslim, ze pocit nervozity tohle auto vyvola v kazdem, kdo usedne do sedacky. Nezalezi, jestli ridite, nebo sedite na miste spolujezdce. Staci dovrit dvere, nastartovat a skrz celni sklo koukat par cm nad zem. To dostane kazdeho.

Auto je neskutecne zabavne a k prevodovce nemam slov OK
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.8.2014 , 21:18   Citovat  

Tak když jsem usedl, bylo to už v pohodě... Dokonce i za volantem to nebylo tak hrozné HaHaaa

Ale ta celková nervozita jak ten test dopadne, jestli se něco nestane a hlavně aby to auto nebylo třeba neovladatelné nebo úplně špatné, to bylo asi to nejhorší... Když už sedneš za volant, nezbývá než řídit Velmi šťastný
   Návrat  
gebar je teď offline  gebar
PříspěvekZaslal: 25.8.2014 , 9:20   Citovat  

Gratuluji k prvnímu úspěšnému ostrému testu. Držím palce i do těch následujících. je to dobrý Nezvažovali jste účast na Masaryk racing days?
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2014 , 9:41   Citovat  

klobouk dolů!
   Návrat  
AntHraX je teď offline  AntHraX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2014 , 12:28   Citovat  

Super a klobouk dolů. Když se dívám na web b-racingu, tak je tam ten K20 oranžový Attack, který zajel Most za 1:53. Je to po těchto zkušenostech vůbec možné, aby to zajel?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.8.2014 , 14:04  Naposledy upravil Dany dne 19.9.2014 , 12:15, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

AntHraX napsal:
Super a klobouk dolů. Když se dívám na web b-racingu, tak je tam ten K20 oranžový Attack, který zajel Most za 1:53. Je to po těchto zkušenostech vůbec možné, aby to zajel?

jel to na novych slickach a ve skutečnosti to bylo tusim par desetin nad 1:53, navic v idealnich podminkach a jiz kompletne odladene auto, coz je asi zasadni rozdil oproti nam, kdy zatim jen testujeme...
Pri pouziti slicku odhaduji zrychlení asi tak 3-4s oproti casu se semi...
Navic si myslim, ze po dalsim doladeni naseho auta a hlavne optimalnimu nastaveni pritlaku, ktery je zatim az moc velky, by mohlo dojit ke zrychleni o dalsich 4-5s na kolo, coz by nakonec mohlo splnit nas cil s casem na kolo kolem 1:45 v Moste... Alespon zatim vysledky testovani na to ukazuji...

Na zaklade testovani bych ten rozdil mezi auty realne klidne videl kolem tech 7s mozna vic, coz je ale hooooodne veliky rozdil... Takze ma odpoved je ano, ten cas je realny... Preci jen to je stale nejlepsi dostupny atmosfericky motor a ma to sesti stupnovou prevodovku, coz je velka vyhoda... Navic na tom aute je pouzito hodne prototypovych veci, ktere jsou ted i na Attacku GTR... Takze ma sice seriovy motor s mnou odladenou ridici jednotkou, ale zase podvozkove to neni seriovy Attack...
   Návrat  
kingart je teď offline  kingart
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.8.2014 , 19:11   Citovat  

super úspěch, jde vidět, že jste machři v oboru Mrk a zajímalo by mě proč jste zvolili Eaton?
   Návrat  
AntHraX je teď offline  AntHraX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2014 , 20:38   Citovat  

Dany napsal:
jel to na novych slickach a ve skutečnosti to bylo tusim par desetin nad 1:53, navic v idealnich podminkach a jiz kompletne odladene auto, coz je asi zasadni rozdil oproti nam, kdy zatim jen testujeme...
Pri pouziti slicku odhaduji zrychlení asi tak 3-4s oproti casu se semi...
Navic si myslim, ze po dalsim doladeni naseho auta a hlavne optimalnimu nastaveni pritlaku, ktery je zatim az moc velky, by mohlo dojit ke zrychleni o dalsich 4-5s na kolo, coz by nakonec mohlo splnit nas cil s casem na kolo kolem 1:45 v Moste... Alespon zatim vysledky testovani na to ukazuji...

Na zaklade testovani bych ten rozdil mezi auty realne klidne videl kolem tech 7s mozna vic, coz je ale hooooodne veliky rozdil... Takze ma odpoved je ano, ten cas je realny... Preci jen to je stale nejlepsi dostupny atmosfericky motor a ma to sesti stupnovou prevodovku, coz je velka vyhoda... Navic na tom aute je pouzito hodne prototipovych veci, ktere jsou ted i na Attacku GTR... Takze ma sice seriovy motor s mnou odladenou ridici jednotkou, ale zase podvozkove to neni seriovy Attack...

To rád slyším, v tom případě by můj Attack měl taky solidně podvozkově fungovat. Tak díky za vysvětlení a ať se daří OK
   Návrat  
Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.8.2014 , 21:30   Citovat  

Parada. Gratulace. kouř
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 25.8.2014 , 22:58   Citovat  

je to dobrý Smekám ... Good job.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.8.2014 , 9:02   Citovat  

kingart napsal:
super úspěch, jde vidět, že jste machři v oboru Mrk a zajímalo by mě proč jste zvolili Eaton?

Protoze nikdo jinej to vlastne poradne nedela...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.8.2014 , 10:21   Citovat  

Dany napsal:
Protoze nikdo jinej to vlastne poradne nedela...

mohl bys to prosímtě nějak líp rozepsat, co má co ostatní nemají?popř. pokud to není tajné, co je to přesně za typ?
   Návrat  
666potky je teď offline  666potky
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.8.2014 , 11:16   Citovat  

pekna praca, strasne sa mi paci ako vidno pracu tlmicov v tom videu,

praje vela skvelých vysledkov
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.8.2014 , 12:07   Citovat  

kingart napsal:
mohl bys to prosímtě nějak líp rozepsat, co má co ostatní nemají?popř. pokud to není tajné, co je to přesně za typ?

Ted zase nerozumim ja...
Tak mi napis presne, ktere vyrobce nebo ktere tipy mas na mysli...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.8.2014 , 12:47   Citovat  

Dany napsal:
Ted zase nerozumim ja...
Tak mi napis presne, ktere vyrobce nebo ktere tipy mas na mysli...

ok napíši to jinak Velmi šťastný

proč jsi vybral pro tento projekt zrovna kompresor výrobce Eaton?Proč ne třeba Rotrex?Má Eaton něco co jiný výrobci nemají?A jaký model od Eatonu jsi do auto dal?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.8.2014 , 13:28   Citovat  

kingart: Eaton je rootsův kompresor, Rotex je centrifugální kompresor (podobá se kompresorové části turba). Každý z ních má jiný průběh plnícího tlaku v rámci použitelného spektra otáček. Roots má lineárnější průběh, proto se pro tuhle aplikaci hodí víc.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.8.2014 , 18:03   Citovat  

Presne tak jak pise LJay, dodava daleko drive vetsi plnici tlak nez Rotrex... Takze ve strednich otackach to lepe odjizdi a ve vysokych je ztrata mala a da se dohnat i s mensim plnicim tlakem, jak jsme si na nekolika instalaci a porovnich vyzkouseli...

D.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.8.2014 , 20:59   Citovat  

dky za vysvětlení chlapi OK
a ten Eaton, je to nějaký speciální, že točí až 9100ot?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.8.2014 , 0:26   Citovat  

Rotory kompresoru můžou točit podstatně víc (max. cca 14000 ot/min). Pokud je kompresor dobře naportovaný, tak může točit i 16000 ot/min při udržení přijatelný efektivity.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.8.2014 , 6:07   Citovat  

Ano, nas motor muze tocit bez problemu 10tis rpm takto postaveny s kompresorem... Vyhodou toho kompresoru je prave to, ze se to tak vysoko tocit nemusi za cenu pomerne male ztraty vykonu...

Behem testu jsem to tocil asi 7500rpm, tedy jsme jezdili s vykonem lehce nad 280HP, kdyz to tocim k 8500rpm, tak tam je jiz kolem 305HP a pokud dam tu "nejostrejsi mapu", tak cca v 9600rpm mam k dispozici pres 320HP... Krasne je videt, ze vykon uz tak moc nahoru nejde ale opotrebeni motoru a jeho zivotnost s rostoucimi otackami samo ovlivnena je...
V Hradci jsem kratkodobe jel i na max. vykon a ten rozdil nebyl moc citelny ani pri zrychleni na rovine...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Projekt: Attack GTR - český supersport
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina