Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic vs Opel Calibra
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
SamecP je teď offline  SamecP
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 23:10   Citovat  

Čau lidi.Sem na tomhle foru nováček.Je mi 18 a chtěl bych si koupit svoje první auto.Mám na něj 50000Kč.Rozhoduju se mezi modely v napisu.Konkrétně mezi tímhle a tímhle.Chápu,že jsem na Honda Forum,takže mi všichni asi doporučíte Civica (sám se kněmu přikláním),ale zajímali by mě konkrétní důvody proč tohle a ne tamto.Předem všem děkuju.Ještě by se chtěl zeptat kolik by teoreticky mohlo stát přelakování tý Hondy na černou barvu.Nejlépe někde v okolí Plzně..Díky všem za názory a připomínky..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
chefino je teď offline  chefino
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 23:17   Citovat  

Od starych Oplov ruky prec. Velmi sa kazia. Das 40k za auto a kludne dalsich 50 do oprav.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
 Anonymní
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 23:24   Citovat  

Ahoj Úsměv
Pamatuji se že kdysi jsem Calibru taky pěkně žral,ale postupem času jsem zjistil že na ní není nic moc extra pěkného, ba naopak už mě to přijde jako obyčejný OPEL,až na pár vyjímek samozřejmě. Určitě bych se koukal na placení pojistky,tam bude už rozdíl markantí, a jestli jseš ještě student a platit pojistku za dvou litra by se mě teda zrovna moc nechtělo,a se spotřebou taky tak,vzhledem k cenám benzínu KO . Co se týče vzhledu tak má Civic taky určitě navrch,nedejš to že si sním člověk dle mého laického názoru může mnohem více vyhrát než s calibrou,a to určitě za míň peněz. Dáš tam 14" kola+snížíš+ten černej lak jak píšeš,a auto vypadá už i tak skvěle!!! Asi to nepotáhne jako Calibra,ale i tak bych řekl že to bude pěkně živoučký. Tak za mě asi tak no Úsměv
   Návrat  

PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 23:29   Citovat  

Jj.Je jasný,že to potáhne asi míň než ta Calibra když Honda je 1.4 a Calibra 2.0,ale s tou cenou pojištění a benzínu je to taky fakt..Ještě by mě zajímalo to přelakování...Dík
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 23:34   Citovat  

SamecP napsal:
Jj.Je jasný,že to potáhne asi míň než ta Calibra když Honda je 1.4 a Calibra 2.0,ale s tou cenou pojištění a benzínu je to taky fakt..Ještě by mě zajímalo to přelakování...Dík

Celolak??? Můžeš mít od 15t, 20t a také různou kvalitu ... záleží na koho narazíš. Z Plzeňska bude vědět GIZMI, ALICANTE či ROM. Úsměv
   Návrat  
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 23:36   Citovat  

ten civic vypadá dobře vybavený na 1,3. Zkusil bych něco udělat s cenou (přijde mi dost nadsazená) a pak bych asi neváhal. Pokud je to tvoje první auto, tak i ten motor bude chvíli stačit.... A do budoucna si do toho sehnat 1,5 nebude problém. Ale na ten lak bych se.... Měl jsem podobný chutě, ale uvidíš, že lak je až to poslední... S oplem nemám zkušenost, ale pověst je docela silná.-)
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 23:51   Citovat  

Možná,že ještě skusim sehnat někoho kdo tomu rozumí a má praxi jestli by za nějakou slušnou cenu nedovez toho civica z německa a nepomoch s přihlášenim atd .Fakt se v tom nevyznam..Chtěl bych celolak,ale až někdy...
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 23:57   Citovat  

á...další budoucí swaper... pořádnej výtlem
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 0:02   Citovat  

PAKO napsal:
á...další budoucí swaper... pořádnej výtlem

???
   Návrat  
Meda je teď offline  Meda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 1:12   Citovat  

SamecP napsal:
???
Velmi šťastný "swaper" je člověk kterej si koupí normální auto třeba civika 1,5 90hp a chvíly jezdí,pak ho někdo sveze v "nadupaným" VTi 1,6 160hp a on nelení a začne shánět prašule protože se nakazí VTEC horečkou a udělá "swap" (výměna motoru za silnější) Velmi šťastný Velmi šťastný pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 1:17   Citovat  

Meda napsal:
Velmi šťastný "swaper" je člověk kterej si koupí normální auto třeba civika 1,5 90hp a chvíly jezdí,pak ho někdo sveze v "nadupaným" VTi 1,6 160hp a on nelení a začne shánět prašule protože se nakazí VTEC horečkou a udělá "swap" (výměna motoru za silnější) Velmi šťastný Velmi šťastný pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

jo, přesně tak to bejvá pořádnej výtlem Jen sehnat tu krávu pravou poloosu šuk
   Návrat  
Meda je teď offline  Meda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 1:22   Citovat  

jvkgrifone napsal:
jo, přesně tak to bejvá pořádnej výtlem Jen sehnat tu krávu pravou poloosu šuk
a hlavně sehnat dost těch Palackejch HaHaaa HaHaaa
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 1:33   Citovat  

Meda napsal:
a hlavně sehnat dost těch Palackejch HaHaaa HaHaaa

to je spíš o Masarykách Bueee
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 2:23   Citovat  

no nevim ale myslim ze ta calibra zas tak kaziva nebude.je to obycejny osmiventil.mel sem vectru A 1991 motor c18nz(1.8-66kw).mel sem ji 2 roky a nemel sem s ni zadny problem.auto spolehlive jezdil sem i dalky a v pohode.spotreba bude taky dobra ta calibra i ta vectra maji strasne dlouhe prevody tak ta spotreba na to ze je to 2.0 je celkem v pohode.motor nezral ani kapicku oleje,od vymeny k vymene stejne na merce.nakonec sem ji prodal protoze sem koupil civica:-D neco novejsiho hehe ale jinak sem mel tu vekynu fakt rad hlavne za to ze me nikdy nezradila a to ani v zime.akorat hlavne zkontrolovat korozi na podvozku a podlaze.starsi oply trpi hodne na podlahu a hlavne zadni nosniky ktere hnijou a hnijou.ale staci vyvarit.nahradni dily jsou uplne levne.mel sem kamose co delali jenom v oplech a nahradni dily a prace fakt za babku.vubec bych se toho nebal.jinak jestli chces fakt top calibru tak kamos ma na prodej calibru celou vyvarenou,celolak komplet v pohode je to 2.0 16V 150koni.cena je trosku vyssi ale stoji to za to.fotky klidne muzu sehnat.
   Návrat  
eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 7:41   Citovat  

kamol napsal:
no nevim ale myslim ze ta calibra zas tak kaziva nebude.je to obycejny osmiventil.mel sem vectru A 1991 motor c18nz(1.8-66kw).mel sem ji 2 roky a nemel sem s ni zadny problem.auto spolehlive jezdil sem i dalky a v pohode.spotreba bude taky dobra ta calibra i ta vectra maji strasne dlouhe prevody tak ta spotreba na to ze je to 2.0 je celkem v pohode.motor nezral ani kapicku oleje,od vymeny k vymene stejne na merce.nakonec sem ji prodal protoze sem koupil civica:-D neco novejsiho hehe ale jinak sem mel tu vekynu fakt rad hlavne za to ze me nikdy nezradila a to ani v zime.akorat hlavne zkontrolovat korozi na podvozku a podlaze.starsi oply trpi hodne na podlahu a hlavne zadni nosniky ktere hnijou a hnijou.ale staci vyvarit.nahradni dily jsou uplne levne.mel sem kamose co delali jenom v oplech a nahradni dily a prace fakt za babku.vubec bych se toho nebal.jinak jestli chces fakt top calibru tak kamos ma na prodej calibru celou vyvarenou,celolak komplet v pohode je to 2.0 16V 150koni.cena je trosku vyssi ale stoji to za to.fotky klidne muzu sehnat.

jj ta 16tka jede jako kráva OK ale taky by asi jela dobře ta 4x4 Turbo pořádnej výtlem

ale co jsem slyšel o tom 4x4 tak nic moc.. do zatáčky jedeš nedotáčivě a z ní jedeš bokem pořádnej výtlem

taky bych spíš zvolil tu calibru v 16ventilu než civika OK

bud si připlatíš za cenu auta, na povinnym a na spotřebě anebo ušetříš ale budeš se v tom trápit OK
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 7:55   Citovat  

kamol napsal:

Moc dík,ale pokud tu calibru,tak jedině 8V jsou prej nejspohlivější...Nejradši bych Civica 1.6 v černý barvě... Velmi šťastný Tu bych bral všema deseti,ale buď za tyhle peníze seženu 1.3 nebo maximálně 1.5, ale pěkně orezlou...Jo a těch 50000Kč je horní limit...
   Návrat  
Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 8:15   Citovat  

Ja souhlasim s Rooneym:Za posjistku das 1800,-kazdej 3 ti mesic kdyz pujdes do civica je to min o 500 min.coz je za rok o cca dva litry.Ja bych se toho Opla bal asi jen proto ze je moc neznam po technickej strance...A jestli jede vic nez Civic to bych moc neresil je to sice 2.0 ale vykon teda nic moc njn 8valve.ale kolik vazi Calibra a kolik Cíva.Ja mel taky prvni auto Mazdu 323 bg v 1,3ce a lespi zkusenost neni.1,3 ti opravdu na nejaky ten cas postaci a urcite ho nelakuj,prijdou jiny a lespi auta u kterych by si ho chtel udelat 100%.Jinak prvni auto dostane nejvetsi kotel,to mi ver.a za rok za dva ho strelis .... Je to tam.
   Návrat  
Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 8:21   Citovat  

nejhorší motory byly 4x4 turbo!! Ty se sraly a serou furt! A nedej bože, když to je staré auto s 200.000km na tacháči, to pak jezdit kolečko benzínka-servis-domov...jinak kámoš měl taky calibru tu 150koní a jela pěkně, ale vevnitř nic moc pohodlí, bezrámové dveře vychozené atd....
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 8:23   Citovat  

Jo já jsem taky spíš pro toho civica.Jinak kolik se s tou 1.3 dá jet?Jak už jsem psal jsem student,takže nebudu lítat pořád s plynem na podlaze,musim taky něco ušetřit,ale jen by mě to tak zajímalo...Jinak moje úplně první volba,nwž jsem prčet tuny recenzí na různý auta byla Felicie Se stydím Velmi šťastný
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 8:26   Citovat  

no i ten 16ti ventil moc dobre nejede.jak uz sem psal strasne dlouha prevodovka,ale zase na druhou stranu spotreba je vyhovujici diky dlouhe prevodovce.jinak ty osmiventily to jsou drzaky.4x4 turbo dneska bud sezenes mrtve anebo uz spravene.kamos mel tu turbinu upravenou na slovensku kovane pisty ojnice atd.nacipovane na 280koni kroutak nejak pres 400nm turbo tlacilo 1.a jelo to moc hezky letely sme s tim 250 a jeste by to neco jelo vic,ale jinak je to uplne stejny motor jako 16V akorat oturbeny tudiz nic moc vydrz a :mravenec: se to porad takze jestli na spolehlivost tak 8V ale klidne i 16V fakt v dobrem stavu.
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 8:38   Citovat  

chlape kdyz budes chtit, muzem se sejit a pokecat osobne (jsem Plzenak)..kazdopadne osobne doporucuji jedno.. pokecat s clenem "Rom." ktery by ti urcite dovezl auto za peknou cenu a v peknem stavu.. je to dobrý Ta cervena se me zda moc draha je to dobrý Jinak jako prvni auto bych mozna byt tebou sel s generaci niz a motorem vejs.. ale to je na tobe a urcite bych poresil Romana, ktery rad pomuze.. (je to tata od rodiny co ma rozum a zkusenosti a srdcem mladik, ktery ma pro dobrou volbu pro mladeho cloveka cit.. Kdyz budes chtit, napis SZ a muzem za nim zajet spolu..dluzim mu jeste ukazat meho veteranka..)
   Návrat  
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 8:46   Citovat  

jako prvni auto bych bral něco s menším motorem - v 18nacti skocit do 150 koní je blbost která dost casto konci v televizních novinách.
Nehlede na to ze ty 1,5 tky D15B2 tahaji velmi dobre a kdyz je nutnost tka nebudou zrat nic Úsměv
Cali je hezka ale sezere te na provozu
Civic je podle me daleko lepsi volba a to ti rikam jako Tyotář ; o )
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 8:53   Citovat  

gizmi napsal:
chlape kdyz budes chtit, muzem se sejit a pokecat osobne (jsem Plzenak)..kazdopadne osobne doporucuji jedno.. pokecat s clenem "Rom." ktery by ti urcite dovezl auto za peknou cenu a v peknem stavu.. je to dobrý Ta cervena se me zda moc draha je to dobrý Jinak jako prvni auto bych mozna byt tebou sel s generaci niz a motorem vejs.. ale to je na tobe a urcite bych poresil Romana, ktery rad pomuze.. (je to tata od rodiny co ma rozum a zkusenosti a srdcem mladik, ktery ma pro dobrou volbu pro mladeho cloveka cit.. Kdyz budes chtit, napis SZ a muzem za nim zajet spolu..dluzim mu jeste ukazat meho veteranka..)

OK,určitě se ozvu...Tuten týden mam dost práce,ale uvidíme..Jinak mě se právě líbí tuta generace a ten motor by snad mohl stačit,ale nevim.Kolik to teda lítá ta 1.3?
   Návrat  
Luke ESi je teď offline  Luke ESi
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 9:09   Citovat  

Jedině Honda mezi těmito kandidátky je snad už od pohledu jasno, že opakuju jedině Honda pokud uvažuješ nad hondou tak snad jedině mezi 1.4, 1.5, 1.6 nebo VTi Velmi šťastný
Omlouvám se za tu první větu, ale ještě mě dneska dřží ta euforie jak jsem si včera krásně zavteckoval VTEC ono se taky nic jiného dělat nedá když máte před sebou kopec a Felicii 1.3 tak jsem tomu trošku šlápnul ještě se směju jak vidím ten obličej toho klučiny v té filetě pořádnej výtlem po 500m jsem potkal Hyundai Accent 1.2 takže to mělo podobný scénář.
Teď ale zpět k tomu výběru, pár srovnávacích parametrů mezi Civicem a Calibrou:

Spolehlivost: vzhledem ke stáří těchto vozů na tom bude Civic rozhodně mnohem líp pokud se předchozí majitel o něj aspoň trošku staral
Spotřeba: záleží jak budeš jezdit, ale myslím, že s Civicem budeš jezdit za mnohem míň
Pojistka: tak kámo tady by ses ve svých 18 letech solidně prohnul u toho dvoulitru
Vzhled: kdo mi dá za pravdu Calibra je přece oproti Civovi ošklivka Se stydím

Takže máme vítěze zkuste hádat HaHaaa
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 9:12   Citovat  

K tak civic vyhrál!!!Teď ještě kterej.Co říkáte na tohle??
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 9:12   Citovat  

1,3 je elektronickej karburator a jede to .. pro holku dostacujícne.. me by ten motor zabil Úsměv zkus si najit hezkou 1,5 tku 4bod Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 9:14   Citovat  

Only_one napsal:
1,3 je elektronickej karburator a jede to .. pro holku dostacujícne.. me by ten motor zabil Úsměv zkus si najit hezkou 1,5 tku 4bod Úsměv

No to já bych chtěl,ale ono to neni jednoduchý...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 9:21   Citovat  

tech aut je hafo Úsměv staci hledat šmudlo Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 9:25   Citovat  

Tak mi nějaký poraď,já hledam jak debil a furt nic...Až na to vejš...
   Návrat  
Luke ESi je teď offline  Luke ESi
PříspěvekZaslal: 21.6.2008 , 9:28   Citovat  

Only_one napsal:

Tu 1.3 jsem měl asi 2 týdny, jsou to ty ccm 1348 většinou bez otáčkoměru, nejede to zle ale nesmí se na to šlapat, jinak to neví co to má dělat.
Mám teď 1.6 ESi ale sedánka, potřebuju 4 dveře Úsměv ale ty VTi mě strašně lákaj je tu někdo z Třinecka? že by mě povozil? Ve VTi jsem ješt nejel pls Mrk
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic vs Opel Calibra
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina