Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Spěchá - jakou vuli maj mit ventily?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Horďa-Black je teď offline  Horďa-Black
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 22:18  Naposledy upravil Horďa-Black dne 21.5.2008 , 22:53, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ahoj vsichni mam dotaz jaka ma byt vule na ventilech na d16y7 77kw koukal jsem do manualu ale nevyznam se v tom a zejtra rano to potrebuju udelat takze dnes zjistit dekuji moc!!!
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 22:34   Citovat  

up nikdo nic Se stydím

monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 22:35   Citovat  

nemáš štítek zespoda na kapotě? hledej něco Intake 0,13-0,18 a exhaust 0,17-0,25 , manuál nemám a stahovat se mi nece

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 22:46   Citovat  

ja ho stah ale jsem z toho nakej makovej ani zamak se v tom nevyznam ale presto dik

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 22:52   Citovat  

saci 0,20 vyfuk 0,25, ale co mechanik to nazor. Prejmenuj topic, nebo ti to udelam sam.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 22:54   Citovat  

jj a kde najdu kdyztak manual nak jsem stratil odkaz a ne a ne ho dohledat Se stydím

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 22:56   Citovat  

Horďa-Black napsal:
jj a kde najdu kdyztak manual nak jsem stratil odkaz a ne a ne ho dohledat Se stydím

das honda-club a nalevo v navigaci je velkyma pismenama manualy (stahuj klidne pro 3D, je to vsude na D motorech stejne)

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 23:13   Citovat  

Horďa-Black napsal:
Ahoj vsichni mam dotaz jaka ma byt vule na ventilech na d16y7 77kw koukal jsem do manualu ale nevyznam se v tom a zejtra rano to potrebuju udelat takze dnes zjistit dekuji moc!!!

je to tam...

C21.5.2008-23.10.05.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
C21.5.2008-23.10.05.jpg, 90.78 kB

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 23:42   Citovat  

jj všechny SOHC D... motory 20 a 25

doktorshondou je teď offline  doktorshondou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2008 , 8:29   Citovat  

a co motory SOHC D15Z6 VTEC ? MAJI MIT TAKY STEJNE VULE VENTILU?

eman07 je teď offline  eman07
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2013 , 19:06   Citovat  

vi nekdo jakou vuli maji met ventily na D15Z6?A v jake pozici se nastavuji?Me to moc nerekne,ale tatik sem tam nejake starsi auto opravi,tak rikal ze by nato mrkl ale chce met nejake info.A to jsou klasicke mechanicke nebo hydraulicke-sorry nevim,ptam se.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2013 , 19:25   Citovat  

eman07 napsal:
vi nekdo jakou vuli maji met ventily na D15Z6?A v jake pozici se nastavuji?Me to moc nerekne,ale tatik sem tam nejake starsi auto opravi,tak rikal ze by nato mrkl ale chce met nejake info.A to jsou klasicke mechanicke nebo hydraulicke-sorry nevim,ptam se.

Jo taky: sací 0,20 a výfukové 0,25 mm.
Samozřejmě, že tam nejsou hydraulická zdvihátka, když se šteluje vůle ventilů Mrk
Pokud tvůj táta umí seřizovat ventily na staré škodovce, tak na Hondě to zvládne taky. Princip je stejný. Taky se vůle ventilů nastavuje, když je píst v horní úvrati v taktu komprese.

eman07 je teď offline  eman07
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2013 , 19:43   Citovat  

ok,dik.A je potreba pripravit si nejake specialni naradi?Popripade jeste neco udelat nebo na neco mrknout,kdyz uz bude viko dole?

pEs je teď offline  pEs
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2013 , 21:13   Citovat  

Potřebuješ sparove měrky (špiony) dva kliče na povoleni/zakontrovani...otocis si motorem ( nejlepe klicem prez remenici kliky, po smeru otaceni) do strihu ventilu (zavira se vyfuk a otvira sani - v jeden moment sou oba volny... kdyz si s tim budes tocit a budes do toho chvili koukat, tak to vykoukas
začnes u valce č.1
Válce všech motorů se číslují od rozvoďáku a číslice jsou označené na bloku. Časování je 1-3-4-2
pokud se pletu opravte mě Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2013 , 23:01   Citovat  

pEs napsal:
Potřebuješ sparove měrky (špiony) dva kliče na povoleni/zakontrovani...otocis si motorem ( nejlepe klicem prez remenici kliky, po smeru otaceni) do strihu ventilu (zavira se vyfuk a otvira sani - v jeden moment sou oba volny... kdyz si s tim budes tocit a budes do toho chvili koukat, tak to vykoukas
začnes u valce č.1
Válce všech motorů se číslují od rozvoďáku a číslice jsou označené na bloku. Časování je 1-3-4-2
pokud se pletu opravte mě Velmi šťastný

Klíčem přes řemenici točit motorem nedoporučuju. Mohl by se povolit šroub na klikové hřídeli.
Lepší je, zařadit pětku, vyheverovat levé přední kolo a pomocí něho otáčet motorem.
Jaké dva klíče máš na mysli?
Je potřeba jeden prstýnkový klíč desítka, šroubovák a ty spárový měrky. Nic víc.
A s tím stříháním ventilů to nějak nechápu.
Lepší je sledovat značky na rozvodovém kole plus risku na řemenici pro nastavení horní úvrati na prvním válci.
Další válce se seřizujou po otočení rozvodového kola o 90°
Anebo se dá horní úvrať zjistit pomocí špejle vložené do otovoru pro svíčku. Jakmile přestne stoupat při otáčením motorem tak je píst v horní úvrati. Ale musí v tu chvíli být všechny 4 ventily volné. Pokud nějsou volné výfukové, tak se musí otočit ještě jednou aby byl píst v horní úvrati na konci taktu komprese.

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2013 , 14:13   Citovat  

Petr 78 napsal:
Klíčem přes řemenici točit motorem nedoporučuju. Mohl by se povolit šroub na klikové hřídeli.
Lepší je, zařadit pětku, vyheverovat levé přední kolo a pomocí něho otáčet motorem.
Jaké dva klíče máš na mysli?
Je potřeba jeden prstýnkový klíč desítka, šroubovák a ty spárový měrky. Nic víc.
A s tím stříháním ventilů to nějak nechápu.
Lepší je sledovat značky na rozvodovém kole plus risku na řemenici pro nastavení horní úvrati na prvním válci.
Další válce se seřizujou po otočení rozvodového kola o 90°
Anebo se dá horní úvrať zjistit pomocí špejle vložené do otovoru pro svíčku. Jakmile přestne stoupat při otáčením motorem tak je píst v horní úvrati. Ale musí v tu chvíli být všechny 4 ventily volné. Pokud nějsou volné výfukové, tak se musí otočit ještě jednou aby byl píst v horní úvrati na konci taktu komprese.
věř tomu že nemohl a pokud ano, tak jen proto že by byl špatně dotaženej. Tím by to, že by ho povolil, udělal jedině dobře, aspoň by ho zpátky dotáhnul pořádně a neuletěla by mu řemenice za jízdy jak to tady poslední dobou začíná být populární...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2013 , 20:52   Citovat  

Je to možný, ale já to zkoušet nebudu.
Já radši budu točit kolem, to je jistější.

marsiano je teď offline  marsiano
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 12:16   Citovat  

Tak jsem dnes jel do servisj nechat seridit ventily a mechanik mi rekl ze prej nedokaze seridit saci ventily, ze prej se to ma serizovat prej pod tlakem, ci co.
Prej kvuli variabilnimu casovani ventilu. Tady ale ctu ze to skoro kazdej serizuje doma na koleni.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 12:31   Citovat  

pořádnej výtlem nj to se člověk pobaví . seřizuje se to stejně jak stará 120 , prostě měrka mezi ventil a vahadlo .nic pod tlakem nepotřebuješ , každej ventil má svoje vahadlo a svoji dráhu na vačce a tam se prostě nastaví vule, to že se pak spojí do sebe tě nemusí trápit. evidentně to nikdy neviděl dej to jinam . nebo si stáhni a prostuduj manuál ,je to jednoduchý.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 12:56   Citovat  

monty napsal:
pořádnej výtlem nj to se člověk pobaví . seřizuje se to stejně jak stará 120 , prostě měrka mezi ventil a vahadlo .nic pod tlakem nepotřebuješ , každej ventil má svoje vahadlo a svoji dráhu na vačce a tam se prostě nastaví vule, to že se pak spojí do sebe tě nemusí trápit. evidentně to nikdy neviděl dej to jinam . nebo si stáhni a prostuduj manuál ,je to jednoduchý.

No přiznal mi že to nikdy neviděl, specializuje se na nissany. Pořád mi tvrdil že prej i v manuálu píšou že se k tomu má připojit něco co prej natlakuje nějaký válečky aby byli nahoře. No a on že to nemá a nemůže to ničím natlakovat a kdyby nastavoval vůle na sacích ventilech, tak by když se pak zapne motor a natlakuje se to ty vůle zmizeli.
Tak mi nastavil pouze výfukové ventily a toď vše. Tak nezbývá než najít někoho kdo tomu víc rozumí. Štve mě, že jsem akorát vyhodil prachy, dá se říct za nic. Smutný
Manuál mám staženej, ale nemám na to potřebný nářadí, tak jsem to chtěl svěřit odborníkovi.

Teď jsem se ještě jednou podíval do manuálu a je mi to trochu jasný, on si nastavování vůlí ventilů zřejmě spletl s vahadlama VTEC, sice tomu pořádně nerozumím, ale jestli to chápu dobře tak ty vahadla VTEC nemají s ventily nic společného. U nich právě píšou že se mají natlakovat.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 13:37   Citovat  

marsiano napsal:
No přiznal mi že to nikdy neviděl, specializuje se na nissany. Pořád mi tvrdil že prej i v manuálu píšou že se k tomu má připojit něco co prej natlakuje nějaký válečky aby byli nahoře. No a on že to nemá a nemůže to ničím natlakovat a kdyby nastavoval vůle na sacích ventilech, tak by když se pak zapne motor a natlakuje se to ty vůle zmizeli.
Tak mi nastavil pouze výfukové ventily a toď vše. Tak nezbývá než najít někoho kdo tomu víc rozumí. Štve mě, že jsem akorát vyhodil prachy, dá se říct za nic. Smutný
Manuál mám staženej, ale nemám na to potřebný nářadí, tak jsem to chtěl svěřit odborníkovi.

Teď jsem se ještě jednou podíval do manuálu a je mi to trochu jasný, on si nastavování vůlí ventilů zřejmě spletl s vahadlama VTEC, sice tomu pořádně nerozumím, ale jestli to chápu dobře tak ty vahadla VTEC nemají s ventily nic společného. U nich právě píšou že se mají natlakovat.

no tak vtec má s ventily celkem dost společnýho tím se mění to časování že jo , ale pro seřízení to je to jedno,na ně to vliv nemá.holt jedině reklamovat at ti seřídi i sací když už to stálo peníze.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 13:50   Citovat  

Odkaz
tady mrkni ,přímo e vtec jsem nenašel , musíš si odmyslet jednu krajní dráhu a pomocný vahadlo . tzn jsou dve vahadla každý na jednom ventilu ,který jedou v normálním režimu každý po svým profilu tzn jeden ventil se otevírá víc a druhý mín (víření směsi blabla)-režim 12V , mají stejnou základovou kružnici (takže se dá seřídit vule stejně ) .pak sepnutím vtecu se obě spojí a jedou oba podle velkýho profilu = 16v režim

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 20:25   Citovat  

Co je tohle za "odborníka", že nezvládne takovou banální věc. Tak to valím bulvy
Ten mechanik se toho buď bojí nebo se mu do toho nechce.
Že by Nissan používal jenom hydraulická zdvihátka?
Buď ať ti seřídí sací ventily stejně jako výfukové anebo to raději zavez k nějakému dědovi co umí seřizovat škodovky.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 21:12   Citovat  

Petr 78 napsal:
Co je tohle za "odborníka", že nezvládne takovou banální věc. Tak to valím bulvy
Ten mechanik se toho buď bojí nebo se mu do toho nechce.
Že by Nissan používal jenom hydraulická zdvihátka?
Buď ať ti seřídí sací ventily stejně jako výfukové anebo to raději zavez k nějakému dědovi co umí seřizovat škodovky.

Dělal Hondu poprvé (přitom servis má už asi minimálně 10 let), seřídil výfukové, pak koukal do manuálu a zřejmě se přehlídl, protože těsně nad kapitolou jak seřídit ventily je kapitola vahadla VTEC, no a on to pochopil tak že to jsou sací ventily a myslel si že na to musí připojit k přetlakovému otvoru speciální přípravek (jak píší v manuálu).
Řekl mi tedy že je raději dělat nebude, aby nezničil motor.

Dával jsem k němu auto na věci který jsem si neuměl udělat sám, z důvodu že na to nemám nářadí a nebo jsem tomu nerozuměl.
No ale co se týče Hondy, tak na to že je velkej fanda japonských vozů a jak jsem již napsal specializuje se na Nissany, tak mě už po druhý docela zklamal. Příjde mi, že ve všem vždy hledá šílenou vědu. Jak píše Monty, mohl bych mu to to tam dát reklamovat, ať udělá i ty sací, ale pochybuji že bych ho přesvědčil o opaku než si myslí on.
Škoda že nejbližší servis který rozumí Hondě je až v Aši (já jsem ze Sokolova).

Obsah fóra Honda-club.cz   
Spěchá - jakou vuli maj mit ventily?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina