Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
problem s otackami D15z6 + video
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
RSKK je teď offline  RSKK
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2011 , 21:41   Citovat  

tudy odkaz

Dnes som sa rozhodol, ze vycistim klapku IACV a EGR ventil a EGR komory.
Rozhodol som sa preto, ze:
1. asi od 3tis otacok mi v sani nieco piska. Mam športovy filter, islo to skor od sacej komory.
2. ked je motor zohriaty, a nastartujem, tak sa mi otacky zacnu od 0 stupat pomaly po 700-800.

Takze:
Klapku som vycistil najskor z vonku vystriekal cisticom na karburatory, neskor som sa rozhodol ze ju vyberiem celu ocistim aj z vnutra.
IACV som odmontoval, ale jednu hadicku som nevedel odpojit tak som ho len trocha vyklonil a vystriekal s cisticom.
K egr som sa nedostal, lebo som zlomil golu 12mm.
Vsetko som namontoval naspat, urcite spravne isiel som podla navodu a daval som vzdy pozor co odpajam, kde aku hadicku a konektor.
Este som nastavil lanko na klapke, lebo bolo velmi volne.

Prvy krat som nastartoval, samozrejme biely dym, lebo v sani estebolo trocha z cistica ked som striekal klapku.

Potom som ho chvilu nechal. A ked som nastartoval znova tak vyskocia otacky na 1500 a potom klesaju k 0 a potom az pomaly stupnu na 600-700.
Navyse pri cca 1200 ot, ked prilozim ucho k sportovemu filtru, pocut akesi dudenie a rezonacie.

Video ukazuje stav teraz, predtym mi len pri zohriatom motory pomaly stupali otacky od 0 do cca 700. Teraz ide na 1500 potom 0 potom 700 aj ked mam neutral a pridam.

Ked som prestudoval cele forum, napadlo ma:

a. ci som velmi neutiahol lanko na skrtiacej a nezatvara mi uplne.
b. ked som daval dole klapku, ci som niekde nebuchol a pokazil ten sensor co je na klapke
c. otacky vraj kolisu aj ked je malo vody, alebo treba odvzdusnit chladenie? (ako odvzdusnim chladenie? otvorim viecko dam teplotu na max a nastartujem alebo to uz urobi samo cez expanzku)?, tak ked som odpajal niektore hadicky ci to tam niekde nepototo.... aj ked to by mi ale potom vytiekla voda.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
zmysel09 je teď offline  zmysel09
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 0:47   Citovat  

piskanie, je normalne, robi to pravdepodobne klapka, a kedze mas iny fylter, respektive sacie potrubie, tak sa ti to ozyva.. keby mas original airgox neni to pocut..
problem z oackami bude podla mna v ecu, keby vyresetujes ecu myslim ze by bolo po probleme..

co sa tyka snimaca na klapke, ak by bol zly, kolisu ti otacky typu volnoveh 2000 a zase dokola..
a moze to robit voda ktora ohriva klapku, ak je to zavzdusnene mze to robit taketo hovadiny, ale pokial si to neodpajal tie hadicky, malo by to byt v poriadku..
ko hovorim resetuj ecu.. navod je manuale, alebo ked nevie snapsi niekto tiporadi:) myslim ze potom tvoj problem zmizne..
co sa tyka napnutia lanka to skus normalne pri vypnutom motore potocit koleckom na klapke ci ide na doraz alebo ho brzdi lanko.. ak si nejsi isty odpoj uvolni lanko uvidis..

inak hento co ti to robi je podla mna uplne jasne.. ecu ma zle info.. nema nastaveny volnobeh. reto robi hentake haluze.. takze kludne si vyresetuj ecu, zohrej motor, vypni ho znova zapni a nehaj zohriaty bezat, musis ale vsetk oco sa da povypinat co je an elektriku takze kurenie vyhrievanie svetla vsetko.. nehaj to 10 in bezat, a potm zase vypni motor a anstartuj a je to pohode si myslim:)

mal som stym trocha problem ked osm menil sanie.. tiez mi haprovali otacky od volnobehu po cca 2000 a bolo to tym snimacom na klapke.. ekd osm vymenil klapku bolo to v pohode.. inak, sa ten snimac polohy klapky da aj nejak nastavovat, ale netusim ako..

prva pomoc reset ecu, ak to nepomoze hladaj pricinu inde:)

Hrošík je teď offline  Hrošík
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 8:49   Citovat  

To pískání je fakt normální? Já mám origo airbox a píská to docela hodně. Chybí mi na něm jeden šroubek, ale záleží v jaké poloze mám plyn. Když trochu přidám nebo uberu, tak to přestane, ale jak vrátím plyn zase zpět, tak to zase začne. A slyšet je to hodně.

zmysel09 je teď offline  zmysel09
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 13:10   Citovat  

no mne to piskala klapka napriklad pri cca 3000 rpm.. ale vam to asi piska viac ze? a mne to piskalo len ked som mal ssskua kratke sanie

0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 20:10   Citovat  

Tak som dnes resetol ecu, aspon somsa o to pokusal.
Najprv som ho resetol tak ako pisu v manuale, teply motor som vypol a na 10sek. som vytiahol backup poistku z hlavneho rele. Potom som ju vratil naspat a nic. Otacky stale padaju nizko, ked je motor teply. Tak som ho takto resetol neskor este raz, aj tak nepomohlo.
Tak som potom vyskusal resetnut este aj odpojenim negativ konektora z baterie na 10 min. Aj tak nic.
Neviem teraz ci som vobec resetol ecu, napr. radio stanice mi ostali v pameti.

Dalej som si vsimol, ze ked je zohriaty a otacky su okolo 450 tak mi velmi duni z filtra. Ked som dal dole z skrtiacej klapky prestalo. Odpojil som aj odvetravanie z motora tiez nic. Sacie potrubie je ciste. Nyvse sa mi zda ze ked odpojim filter a prilozim ruku k otvoru tak vzduch akoby isiel smerom von.

Dalej ak pustim kurenie na 4, tak dudenie prestane.

capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 20:38   Citovat  

tak tohle mi dělalo auto po výměně baterky taky.. reset nepomohl. Tak jsem na asi 20km cestě kdy byl motor pořádně prohřátý dal autu párkrát do omezovače a přestalo to tak jsem to dál neřešil to mi hlava nebere

0
PříspěvekZaslal: 22.2.2011 , 23:54   Citovat  

myslim, ze uz viem kde je problem.
Kedsom odpajal klapku aby som ju vycistil, tak som vytiahol hadicku co je tesne pod klapkou, je to hadicka chladiaceho systemu, takze teraz je tam vzduchova bublina. Otacky vraj kolisu aj ked je malo vody, alebo treba odvzdusnit chladenie.
Takze odvzdusnenie bude prva vec co urobim. Myslel som si, ze sa to odvzdusni samo, ale bol som odvtedy autom len raz a to len par km, ani sa mi vtedy asi nezapol ventilator. Asi Honda vytiahnem na dialnicu a trocha ju vytocim nech sa zahreje.

karfik je teď offline  karfik
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2011 , 11:06   Citovat  

Řešil jsem, no vlastně řeším stále, něco podobného na mém Civicu:
tudy odkaz
Nastartuju, otáčky pomalu kolísají, až vylezou na 1300otáček. Pokud pak přidám plyn a pustím (třeba když vyjíždím z garáže), tak klesnou skoro na nulu a pak vylezou asi na 1000-1200, jak kdy. Až se motor zahřeje, vše je ok, to si drží stabilně zhruba 750. Většinou pomůže vyčistit ten EACV ventil, ta sítka je vždy úplně ucpaná prachem. Nejraději bych ji úplně oddělal. Jo a v létě to nedělá, jen v zimě. Ještě mě napadlo, zda to není špatně seřízeným volnoběhem, návod je zde:
tudy odkaz
Ale nemám přesný měřič otáček.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
karfik je teď offline  karfik
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2011 , 10:24   Citovat  

Tak jsem včera seřídil volnoběh.
Přemýšlel jsem, jak přesně změřit otáčky a našel jsem jedno řešení. Vzal jsem notebook a pustil si ladičku kytar. Tam je vidět frekvence a z ní lehce spočítáme ot/min. Jo fungovalo to jen v interiéru, kde jsou odfiltrovány vyšší frekvence. U motoru venku to ten mikrofon bral vše a nebyl schopný vyhodnotit nejsilnější frekvenci.
Odpojil jsem EACV, nastartoval s plynem, chvilku to držel a pomalu pouštěl a zdechlo to. Tak jsem pootočil proti hodinám šroubem o půl otáčky, což jsem se kdesik na webu dočetl. Opět nastartoval a nyní již motor kolísal kolem 600ot/min. Reset ECU, zapojení EACV, nastartování. Otáčky 750ot/min. Zkouším klimu a otáčky vyrostly na 840ot/min. Předtím jsem měl zhruba 700ot/min a po zapnutí klimy ještě míň. Nejspíš byl už EACV ventil otevřený naplno a nemohl dál přidat dle potřeby. Dnes ráno za studena se i zvýšil volnoběh z 1250 na 1450ot/min.
Auto má už prostě 14 let a je nutné ho už občas trošku doštelovat.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
problem s otackami D15z6 + video
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina