Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda jako osamělý bojovník ve světě motorů?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
Jirka1 je teď offline  Jirka1
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 9:30   Citovat  

že honda byla jeden ze dvou výrobců, co nepoužívaly přeplňování víme. Před nedávnem jsem se dozvěděl, že už i BMW ustoupilo a turba pomohou zmenšit jejich vypiplané jednotky a posléze i spotřebu spolu s emisemi. To platí bohužel i pro ostré verze z M divize. Vývoj jde samozřejmě svojí cestou a snaží se prorazit dál tímto směrem, možná to ale znamená, že na nějaký čas budou motory podle mě nezábavné a z charakteru na který jsme my hondaři zvyklí, nezbude nic. Možná se časem přidá i Honda..... Bueee No nic, pro tu to chvíli mě napadla jedna věc.

Vzdát holt všem atmosférám a to převážně motorům Honda. Vyjádřil bych to touto písní, myslím, že text odpovídá současnému stavu! :

Odkaz

všimnul jsem si jedné věci, že zvuk kytary v refrénu je velice podobný roztočenému motoru B16A1 a to se dá říci i o zpěvu , řekl bych že Freddie Mercury se tenkrát také pohyboval v 8000 otáčkách.. pořádnej výtlem

Povšimněte si i zajímavého úkazu, a to že tato hudba vznikala v letech 1990-1991 a to je přesně období, kdy vyjížděly z továren v Japanu naše oblíbené CRX vtec, civic VTEC a Integry s pilamy pod kapotou........

Jirka 1
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 10:03   Citovat  

no nic, půjdu si vzít prášek , abych tady netrapčil... snad až se vzbudí Minor, že by mě podpořil to mi hlava nebere
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 10:28   Citovat  

zaspal jsi dobu.... tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 10:35   Citovat  

zrovna včíra jsem na to myslel. Kdy i ta Honda začne dělat 1,2T 12V Velmi šťastný

No chci věřit tomu že Honda bude bojovat za ty svoje držáky, ale pokroku se neubrání nikdo.
Za chvíli tu beztak máme 1,6tku se 150KW kterou Honda určitě vytvoří a nějaký 1,4turbo se nechytá. meetallll

No uvidíme. U bavoráka mně to taky docela zamrzelo.

Honda
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 10:55   Citovat  

Muzete mi rict, kde jste byli na tom, ze by motory s turbem mely byt "nezabavne" a nebo by musely mit nutne jiny charakter? Nebo mate doma vsichni NSX co se toci jako motorka a oproti tomu jedina vase zkusenost s turbem je nejaky 10 let stary TDI chrocht od VW se zoufalym jizdnim projevem?
Jojo, kde je ta doba klasickych parnich automobilu, to bylo panecku o necem jinem, ta vune, ten charakter..
Velmi šťastný
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 10:58   Citovat  

No, hudbička pěkná, Queeny jsem měl vždycky rád, ale souvislost s hondou a ty vytočené motory jsou nějak příliš na mou imaginaci:)
   Návrat  
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 12:01   Citovat  

Jirka1 napsal:
že honda byla jeden ze dvou výrobců, co nepoužívaly přeplňování víme.

Nevíme. Honda běžně produkuje přeplňované zážehové motory celá desetiletí. Pokud nepočítám přeplňvanou éru v F1, kdy Honda svůj přeplňovaný motor dovedla k dokonalosti, tak v běžné produkci nalezneme přeplňované kei-cary (nejznámější je asi Beat). V současnosti je přeplňvaná Acura RDX a bude jich velmi pravděpodobně přibývat. Proč se dosud nepřeplňovalo není dáno nějakou láskou k projevu atmosférického motoru, ale vychází to z minimalistické japonské nátury - tedy dělat věci přesně takové, jaké jsou potřeba, udělat je velice kvalitně, ale nic víc. Vše nad to je ztráta.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 13:06   Citovat  

Velmi šťastný jojo, já jsem velkej fanoušek týhle skupiny, asi vidím hondu za vším.... Je ale pravda, že když si tohle poslechnu , mám stejný pocity jako když jedu v EE9 a užívám si vysokejch otáček. Velmi šťastný

No jo no, za těch 6let strávenejch s touhle značkou se to na mě bohužel taky už nějak podepisuje. zmatenej
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 13:51   Citovat  

Lidi...opevovat 20 let stare b16ky neni trochu ono...krome K20 nevim jaky jine sportovni motor v soucasne dobe honda seriove vyrabi, takze at radsi dela preplnovane nez ty 1.8ivtecy se 140 poniky.

Zrovna v tom 2.3 i-vtec turbo (RDX) obcas jezdim a je to parada.
   Návrat  
omega je teď offline  omega
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 14:07   Citovat  

Ondras napsal:
Nevíme. Honda běžně produkuje přeplňované zážehové motory celá desetiletí. Pokud nepočítám přeplňvanou éru v F1, kdy Honda svůj přeplňovaný motor dovedla k dokonalosti, tak v běžné produkci nalezneme přeplňované kei-cary (nejznámější je asi Beat). V současnosti je přeplňvaná Acura RDX a bude jich velmi pravděpodobně přibývat. Proč se dosud nepřeplňovalo není dáno nějakou láskou k projevu atmosférického motoru, ale vychází to z minimalistické japonské nátury - tedy dělat věci přesně takové, jaké jsou potřeba, udělat je velice kvalitně, ale nic víc. Vše nad to je ztráta.

lenže k tej "japonskej náture" bude musieť prispievať aj ďalší dôvod ,nakolko turbá znižujú spotrebu a znižujú emisie, ale dnes vyladiť turbo nie až taký problém pre hondu, ved už dnes sú turbá samozrejmosťou skoro u všetkých automobiliek. Honda ako jeden z popredných predstavitelov "zeleneho" eco smeru by v tom prípade nasadila turbá aby pokračovala zo znížením emisií , ale nerobí to Mrk
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 14:11   Citovat  

no ano, radsi nasadi habrida pořádnej výtlem

pro me turbo > hybrid
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 15:33   Citovat  

Já právě miluju atmosféry od Hondy v tom, že mám dostatek otáček v sérii - kámoš má renault clio sport upravéný na vrchy s ostrýma vačkama a atd. samořejmě bez turba a je šťastný, že se dostane na hranici 8.000 otáček. Já mu na ot odpověděl jenom, že tolik mám v serii HaHaaa

Druhá věc je ta, že podle mě je umění udělat atmosféru, což dokázala Honda s dosti koněma např CRX vtec, ale mít normální motor a dát turbo umí každý, Kámoš má taky MX6 a snaží se turbit, že nad to nic není a tyhle ty keci, jsem zvědavej co vytáhne z 2.0 16V který má 84kw HaHaaa

Neodsuzuju turbo, ba naopak, ale vtec mě přirostl k srdci nejvíc a je to pro mě zábavnější....
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 16:41   Citovat  

No jo,holt se bude člověk muset podívat jinam nebo opatrovat ty starý "křápy"...
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 18:14   Citovat  

Ondras: nevim kdes prisel na to, ze beat mel turbo. Mel ITB a secko mozny, jen ne turbo. ZDROJ
ostatni keicary jako Suzuki Capucino apod. opravdu turbo mely, bylo to u nich popularni, ale honda mela opet dost podobny vykony bez turba.

Jinak je pravda, ze Acura ma nejakej ten turbomotor. Stary jednickovy City bylo turbo, jinak snad o nicem nevim. Jeste koukam nejakej Zest a mozna par pozdejsich keicaru.
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 18:53   Citovat  

Honda je proste nejlepsi, proto dnes z tovarny vyjizdi to co vyjizdi HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 18:55   Citovat  

bordel napsal:
Honda je proste nejlepsi, proto dnes z tovarny vyjizdi to co vyjizdi HaHaaa

Počkej až doveznu FN2 do Japonska - se japka z tý evropský kvality po... HaHaaa

Budoucnost nevidím moc dobře... to mi hlava nebere
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 19:07   Citovat  

Dutch napsal:
mít normální motor a dát turbo umí každý...

Velmi šťastný Velmi šťastný perfektní věta, ještě že 99%lidí dává pořednost ekologii a líným motorum a "dání turba" považuje za tak banálně jednoduchou věc že je jim uplně trapně se tím zabývat a dělat to, tak dál jezdí v "utahaných" NAčkach Úsměv

pozn. utahané Načko je pro mne "obyčejná" 1,6 třeba od golfa, mazdy, a dalších - byl bych nerad pokud by to nekdo bral jako utok na NAčka jako taková - jen se směju tomu jak je to dle tebe "jednoduchý " když to umí každý Úsměv
   Návrat  
Grundig je teď offline  Grundig
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 22:46   Citovat  

Cus BMW nebylo zas takovej bojovník za atmosféru. Už v 70 letech měli turbo v modelu 2002Turbo pak si ho znova zopakovyli v 80 letech v 745 a pak v roce 2006 v 335i (E92) (všechno v komerčních vozech). Takže z toho vyplývá že honda na to byla sama.
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 0:34   Citovat  

to mě to nějak extrémně netíží, auto s turbem je podle mě hodně zábavný, jen trošku nebezpečný (nejdřiv nic a pak výkonovej kopanec ikdyž i to se dá vychytat), atmosféru už mam v noze a je to symfonie...

Honda stejně zase všem vytře zrak pže její přeplňovaný motory budou opět o kus napřed před konkurencí Úsměv
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 0:38   Citovat  

cocks napsal:
to mě to nějak extrémně netíží, auto s turbem je podle mě hodně zábavný, jen trošku nebezpečný (nejdřiv nic a pak výkonovej kopanec ikdyž i to se dá vychytat), atmosféru už mam v noze a je to symfonie...

Honda stejně zase všem vytře zrak pže její přeplňovaný motory budou opět o kus napřed před konkurencí Úsměv

aby ale konkurence v ty dobe uz nedelala vznasedla pořádnej výtlem
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 14:11   Citovat  

Bully napsal:
Muzete mi rict, kde jste byli na tom, ze by motory s turbem mely byt "nezabavne" a nebo by musely mit nutne jiny charakter? Nebo mate doma vsichni NSX co se toci jako motorka a oproti tomu jedina vase zkusenost s turbem je nejaky 10 let stary TDI chrocht od VW se zoufalym jizdnim projevem?
Jojo, kde je ta doba klasickych parnich automobilu, to bylo panecku o necem jinem, ta vune, ten charakter..
Velmi šťastný

Ja na tom nikde nebyl, ja si to zkusil. Jiny charakter zcela nutne maji, na to se staci podivat "do papiru". Turbo ma problemy tri, jednomu se rika turbodira, druhemu otacky a tretimu vykonova spicka.

Pokud jde o turbodiru, maji ho i ta nejlepsi - BMW 50i a 35i, TT RS (2.5 turbo) nebo Focus RS.

Pokud jde o otacky, tak maloktere turbo umi pres 7000. Prim tady hraje BMW a VW, obecne jsem ale na vyvoj zvedavy - treba novy Megane RS na me pusobi dojmem ropaka, ma to sice 250 koni, ale pri 5500 otackach, hruza. Jestli bude moznost, rad se svezu, ale o zabavnosti motoru si myslim svoje.

Nakonec tu (ne)mame vykonovou spicku. BMW zadnou nema, podobne jako sveho casu 1.8T z Oktavky. Focus je lepsi, ale zadna vyhra. Slusne je to TT, tam je charakter po prekroceni nejakych 2000, 2500 otacek opravdu velmi slusny s postupnym narustem vykonu az skoro do 7000.

Jinak obecne nerikam, ze bych takove auto mit nemohl - je spousta takovych, ktere se mi libi a turbo maji (napr. GT-R, EVO, STI). Nicmene tezko rict, jestli bych po projeti byl nadseny uplne stejne. Kazdopadne ironickymi hlaskami o tom, ze kdo nema rad turbo v zadnem nikdy nejel daleko nedojdes. Zkus napsat neco konkretni o konkretnich autech/motorech, pak se muzem bavit o rozdilech a vyhodach.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 14:21   Citovat  

Bully napsal:
Velmi šťastný

No nevím - NSX zrovna jako motorka netočí...
max. výkon: 201kW/7300 ot./min.
max. toč. moment: 298 Nm/5400 ot/min.
rozvod DOHC VTEC, změna VTEC na ostrou vačku 5800 ot./min.
maximální otáčky 8000 ot./min

Např. RX-8 má až 9000ot. a zvuk fakt moc pěknej. OK Jezdilo se v ní skvěle. a i místo vzadu... OK

Ale turbo,který umí těch 8.000ot. jsem zatím neviděl... A o těch otáčkách,plynulém nárůstu výkonu a zvuku v těch 8000ot. to je. Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 18:03   Citovat  

Hellborn napsal:
No nevím - NSX zrovna jako motorka netočí...
max. výkon: 201kW/7300 ot./min.
max. toč. moment: 298 Nm/5400 ot/min.
rozvod DOHC VTEC, změna VTEC na ostrou vačku 5800 ot./min.
maximální otáčky 8000 ot./min

Např. RX-8 má až 9000ot. a zvuk fakt moc pěknej. OK Jezdilo se v ní skvěle. a i místo vzadu... OK

Ale turbo,který umí těch 8.000ot. jsem zatím neviděl... A o těch otáčkách,plynulém nárůstu výkonu a zvuku v těch 8000ot. to je. Úsměv

Tak se koukni na novy japonsky STi, tam zacina redline od 8tis OK, tam kde nsx konci Velmi šťastný

Odkaz
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 18:32   Citovat  

infinity napsal:
Tak se koukni na novy japonsky STi, tam zacina redline od 8tis OK, tam kde nsx konci Velmi šťastný

Odkaz

Až na to, že tam kde mu začíná redline je nastaven omezovač, takže se do něj série (a to ani ta japonská sériová s přeplňovaným dvoulitrem) nepodívá, tohle dělá většina automobilek - červený pole jen trapně ukazuje spektrum otáček, kam se ve skutečnosti motor ani nepodívá Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 18:46   Citovat  

Jinak se má problematika trochu jinak, díváte se na ní příliš z pohledu marketingem evropských značek nakrmených konzumentů.

O části problémů s turby psal již Skyline. Udělat kvalitní turbo je opravdu problém. Špatně se dávkují a jejich reakce je příliš pomalá. Opravdu špičkové turbo srovnatelné s rychlostí reakce sportovní atmosféry postavilo v trochu sériovější podobě snad jen Porsche u modelu Turbo, kde jsou reakce opravdu excelentní. Jinak se reakce na plyn známé třeba i u B16Ax nebo K20x prostě turba nehrabou... A každé výkonější turbo se pak velmi špatně dávkuje, buď dá výkonu moc nebo málo... V tomhle na atmosféru prostě nemají. Alespoň to zatím v normální cenové relaci nikdo pořádně nedokázal.

Další věc proč je Honda odmítá je ekologie. Všichni alespoň trochu problematiky znalí vědí, že Evropské turbomotory se zázračnou spotřebou jsou dle hesla "vlk se nažral a koza zůstala celá", je to jedno velký očůrávání evropskejch směrnic na měření emisí. Ano, tyto motory opravdu na testovací stolici za ideálních podmínek dokážou mít nízkou spotřebu, kort ty s přímým vstřikem, kde si můžou dovolit vyšší kompresní poměr a tím pádem větší efektivitu v nízkých otáčkách... Ale realita je jiná. Jeďte se někdy otrchu prohnat už třeba s 1,4 TFSI v Golfu nebo rovnou zkuste Focus ST či RS a nebudete stíhat valit oči, jak rychle zamíříte k benzínce. Honda ale hraje pro evropany zvyklých očůrávek až nepochopitelně čistou hru. Na nic si nehraje, nic se nesnaží zaonačit, aby to vypadalo lépe, vše to, co nabízí je skutečně takové jako dostanete ve finále na krámě a co tvrdí, to platí... A protože Honda nyní hodně hraje na emise (a my se sportovním duchem jí to tolik zazlíváme), tak se jí prostě do turba nechce. Vyšší spotřeba a nižší životnost jí prostě nejde pod nos... Proto se zaměřila na hybridy a na alternativní pohony. V turbu prostě nevidí budoucnost...

Osobně jsem zvědav, jestli tento evropský tlak ustojí nebo vypustí do světa alespoň malý turbo-diesel. Spíš to ale vidím že ne...
   Návrat  
Ctverak je teď offline  Ctverak
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 20:09   Citovat  

S tím co napsal Sopta naprosto souhlasím.

Malé turbomotory zažívají vítězné tažení evropou, ono taky se těm výrobcům není co divit když si musí připravit prostor pro dosažení limitů CO2.

Kdo zná tu metodiku měření spotřeby, tak ta je na dnešní poměry naprosto nevyhovující a relevantní výsledky dává snad jenom u malých benzinových aut. Vlažný rozjezd a zrychlování na válcích zkušebny je stejné pro malé auta jak to velké SUV. Motor pracuje velkou část tohoto měření v malých otáčkách, kdy turbo nedává dostatečný plnící tlak. Výsledkem je na pohled výborná spotřeba, kterou dosáhnou jenom opravdu klidní řidiči.
   Návrat  
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 21:33   Citovat  

O prázdninách jsem vyfasoval klíčky od týmové octávie 1,4TSi a musím říct, že ten motor rozhodně není nudnej. Má fakt pěknej zvuk a i s oktávkou zajímavě cvičil. Spotřeba byla asi na úrovni VTička, když po něm něco chci a to jsem tu potvoru nešetřil. Chci tím říct, že novej motor je prostě novej motor, netusím jaký to má emise a kolik tkm to při takovýmhle nasazení vydrží, ale motor to není špatnej a reakce na plyn byly vcelku briskní (okay, bylo tam DSG, takže přivírám očko). Asi to nepůjde srovnat s VTECem nad hranicí 5800, jenže zase to jde za plynem o něco lépe odspodu. Všechno má něco - a to jsem opravdovej fanda atmosferickejch jednotek, viz moje webovky.

Řikám narovinu, že mohu porovnat jen B16A2 (coby skvělou atmosféru) a 1,4TSi (coby skvělou neatmosféru), takže těch zkušeností tam moc není, ale baví mě, v jakým jsou rozporu s tím co tady čtu.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 21:57   Citovat  

Nové je nové, proti tomu nic! Navíc vývoj musí pokračovat, ať už jakýmkoliv směrem, protože přinese něco nového a třeba i lepšího- si myslím, ale na druhou stranu budou starý dobrý atmosféry od Hondy a jinejch špičkovejch výrobců vysokootáčkovejch motorů něco individuálního, něco jako styl života. VTEC G4G
   Návrat  
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 22:43   Citovat  

tak to nepochybně, proto je všichni tady tak láskyplně opečováváme:)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 0:10   Citovat  

Hele Volkswagenu se jednotky TSI vážně povedly, hlavně ty dvakrát přeplňovaný (kombinace kompresoru pro nízké otáčky a turba pro vysoké), ale vše má své ALE. Jednak - v Octavii je jen ta úplně základní 1,4 TSI s jednoduchým přeplňováním a její výkon 90kW/122PS a není nic zázračného, VW touto jednotkou nahrazuje prastaré jednotky 1.6, má hrát downsizingovou náhražku jednotky ve třídě 1.6-1.8 a na to ty výkony nejsou zas tak zázračný, Honda má z 1,8 i-VTEC i bez turba 103kW/140PS. Ale tak VW má také výkonější 1.4 TSI, že... V čem je ale problém... Škoda uvádí u Octavie s touto jednotkou spotřebu mimo město 5,0 a kombinovanou 6,3. A já se zeptám - za kolik s ní reálně jezdíš kombinovaně? 7-8? A pozor, to je jen ta základní jednotka TSI, která je foukaná jen malým tlakem, u těch výkonějších verzí se ty nůžky mezi udávanou spotřebo a reálnou začínaj reálně rozvírat. A druhá věc, já když lítám po Praze, samý rozjezdy, vytáčení do omezovače atd., tak mám stále spotřebu 10. Zkus ale 1,4 TSI takhle honit a nebudeš se stíhat divit. Jezdil jsem třeba Golfem V. 1,4 TSI 118kW/160PS a stejným stylem jízdy jsem byl na spotřebě 18 slovy osmnáct! A to je jen jeden z mála příkladů, stejný problém má každá automobilka. Až na to, že oni to jako problém nevidí, oni papírově maj skvělou spotřebu a výkony a hlavně emise, o které tak strašně jde...
No a jak je to s tou odezvou? Asi takhle, hodnotit to při normální jízdě nemá cenu, kort u malýho motoru s malým turbem co tlačí něco kolem 0,5 baru a roztáčí se jenpřeci líp, než velký turbo co tlačí 1,2 baru. Ale i tak. Zkus s tím vozem jet kudlu a snaž se řídit vůz v zatáčce motorem. U atmosféry máš reakce okamžitý, přesně víš co dělá, když potřebuješ, dá ti výkon, když nepotřebuješ, ubereš a ona reaguje okamžitě, to u turba prostě není. Tam ubereš a chvíli nic a pak najednou zareaguje, ale když se netrefíš, zareaguje moc a musíš výkon korigovat a hraješ tu samou hru, je to moc a zase ubíráš...a tam všude sbíráš časový ztráty u reakce. Suma sumárum je těch chvilek mraky a výsledek stojí zaprd. A to ani nemluvím o projevu, dole turbodíra (dobře, VW se to díky komrepsoru celkem podařilo a TypeR je ve 2000 ot. taky mrtvola), ale pak jim chybí specifická výkonová špička a gradace výkonu, která dělá auto prostě zábavný. A to, že dnes už dávno nejde o absolutní rychlosti, protože jsou dnešní sportovní auta už tak absurdně rychlý, že jejich rychlost na okresce už ani neptořebujete, ale o radosti z jízdy. A ikdyž je Golf GTI rychlejší než TypeR, radost z jízdy v něm rozhodně taková není.
A proto vivat atmosféra OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda jako osamělý bojovník ve světě motorů?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina