Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda CRX - svítí kontrolka oleje - motor nejede
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Jokerek je teď offline  Jokerek
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 15:35   Citovat  

Ahoj,

Během jízdy se mi rozsvítila kontrolka oleje, motor po 3km zhasnul a šel nastartovat až po delší pauze, auto jsem vezl domů a problém se projevil znovu(pořád svítí kontrolka oleje). Olej byl měněný před 2000km , je ho tam dost - dolil jsem ,ale problém nepřestal. cože cože ? Má s tímto někdo zkušenost? Děkuji za rady.

PS: jakmile motor zhasne a pokusím se jej nastartovat , tak slyším jakoby zvuk spínacího relé ...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 10:33   Citovat  

tobe se rozsvitila kontrolka oleje a ty si s tim jen jeste 3km???? tak si ho asi zadrel ne?????

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 10:42   Citovat  

FastCivic: pokud tam ten olej ma, tak proc by to mel zadrit?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 10:47   Citovat  

gizmi napsal:
FastCivic: pokud tam ten olej ma, tak proc by to mel zadrit?
to ze tam ma olej neznamena ze to maze. mohl se zadrit ventil v cerpadlu, popr nejakym zpusobem mohlo odejit samotne cerpadlo, nekde se dostala nejaka necistota, do nejakeho kanalu a nemel tlak oleje v okruhu atd

0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 11:07   Citovat  

Jel jsem s tím autem ,protože jsem si nebyl vědom toho, že by závada mohla být takového rozsahu(nevím jsetli jsou v tomto případě 3km moc...očekával jsem,že je kontrolka do jisté míry informativní a ne signál " pozor za 10m zadřeš motor " ) Tak to valím bulvy , jak říkám, oleje bylo dost. Navíc jsem nový majitel, takže nevím jak bylo zacházeno s autem předemnou . Napadlo mě, že neodpovídá tlak v mazací soustavě nebo je zanešené čidlo , které jej snímá (takhle se to údajně může projevit). Nicméně počítám i s nejhoršíma variantama , jelikož jakmile jsem auto odvezl do servisu, tak už nejde ani nastartovat (motor se točí,ale nestartuje). Další informace budu vědět až v pondělíSmutný

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 11:30   Citovat  

mno kontrolka červená a tam olejnička(pro někoho přišlápnutá konev)neznamená kolik je oleje v motoru ani kvalitu ,na hladinu je kontrolka mechanická.kontrolka na palubce varuje že není dostatečný tlak mazacího média...v našem případě oilu...muže se to stát netěstností v systému ,žádným oilem,odlitým oilem odstředivou silou,ucpaným sacím košem nebo špatnou funkcí oil čerpadla...prostě není li tlak za čerpadlem rozsvítí se(pro východnější populaci-rožne se)kontrolka tlaku oilu.Tudíš pro senzor tlaku potažmo kontrolku je nezajímavé kolik(kromě ničeho)jaký ,jak starý oil v motoru je...hlídá tlak...a proč? protože systém jeli OK je konstruován tak aby všude roznesl oil.

co se stane když se rozsvítí-rožhne kontrolka? pokles tlaku buď pod hranici schopnou mazat nebo zcela žádný tlak ...v obouch případech se začne nemazaná součást hřát a zadírat materiál do materiálu...tak jako tak většinou je pozdě(opomeneme li nějaké namátkové odlití a nasátí vzduchové bubliny která je více stlačitelná nežli kapalina)

jinak červené kontrolky je varování,tvrdé varování!!!(oil,brzdy,dobíjení,chlazení)
oranžové-žluté -jsou již jako ohlášení že se něco děje ale ještě relativně nejsme v krizi

bez mazání se nenávratně ničí motorové součásti,i s pocitem že motor vypadá oK bych v tvém případě po 3km destruktivní jízdě bych motor rozebral zkontroloval a našel případně závadu proč...

že by bylo špatné jen čidlo po tom že ti motor dojel bych raději moc neuvažoval...ale můžeš začít od něj...

ps: co teplota po rozsvícení nefunkčního mazání?

0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 11:43   Citovat  

Děkuji za vysvětlení, teplota byla před incidentem i během něj v první 1/4 nebo 1/3(té spodní) ukazatele teploty. Ale jsem si téměř jistý, že nijak nenarůstala od údajů na které jsem jezdil před tím.

daviii je teď offline  daviii
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 12:08   Citovat  

Jokerek napsal:
Olej byl měněný před 2000km.

Jaký si použil filtr a olej?

0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 12:44   Citovat  

Tohle je údaj od bývalého majitele, nevím jestli se tomu dá věřit, používal nějaký sudový olej o vizkozitě 10w40. Tohle vše se mi stalo v den,kdy jsem auto přihlašoval. Takže jsem ani nestihl měnit olej a filtr(po koupi motocyklu jsem to dělával automaticky).

D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 13:42   Citovat  

Jokerek napsal:
Tohle je údaj od bývalého majitele, nevím jestli se tomu dá věřit, používal nějaký sudový olej o vizkozitě 10w40. Tohle vše se mi stalo v den,kdy jsem auto přihlašoval. Takže jsem ani nestihl měnit olej a filtr(po koupi motocyklu jsem to dělával automaticky).

Mel bys zavolat majiteli od ktereho jsi to koupil, urcite bude vedet vic, nebo ti neco zatajil mozna. Kazdopadne je to tak jak rika PAKO, jednoduse spatne maze.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 14:03   Citovat  

KOLIK JSI NAJEL OD KOUPĚ? ono je skrytá vada a něco je bohužel jen prostě stáří a špatná udržba třeba

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 14:09   Citovat  

Pako: alespon jsem i ja chytrejsi.. je to dobrý dekujuuu, mas odeme plusik.. je to dobrý

cr4sh3r je teď offline  cr4sh3r
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 14:25   Citovat  

kluci co jste brali v autoškole???? kuky kuk

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 14:28   Citovat  

sry, ale nechapu, jak nekdo muze brat na lehkou vahu kontrolku mazani... nevim jak vas, ale me to ucili, skoro vtloukali do hlavy v autoskole, ze jak to zacne svitit, tak hned vypnout motor a modlit se, nestartovat, proste je zle.

0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 14:29   Citovat  

Najel jsem asi 300km Smutný ...

0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 14:38   Citovat  

Dobře, uznávám je to moje chyba, jdu vrátit řidičák , hodím se přez plot a zapálím ... kontrolku mi tady dobře vysvětlil PAKO Tak to valím bulvy ,takže už vím . Radši bych uvítal informace ohledně možných škod a nějaké kalkulace oprav popřípadě kontakt na objednání dílů , díky.

Hanz je teď offline  Hanz
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 15:09   Citovat  

Jokerek napsal:
Dobře, uznávám je to moje chyba, jdu vrátit řidičák , hodím se přez plot a zapálím ... kontrolku mi tady dobře vysvětlil PAKO Tak to valím bulvy ,takže už vím . Radši bych uvítal informace ohledně možných škod a nějaké kalkulace oprav popřípadě kontakt na objednání dílů , díky.

No mně tenkrát problika kontrolka v zatáčce a hned k benzině a odstavil. Prohlídl jsem motor a spodek a hned bylo jasno,prasklý olej.filtr .Unikal mi po cestě postupně olej a myslím, že to i ukazuje únik oleje protože jakmile ti klesne nápln pod normu klesne i tlak. Úsměv

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 16:29   Citovat  

to máš jak na semtamforech..červená halt!! HaHaaa

to hanz:..na červenou nevěřim,v točkách,který to dostává,by byla červená smrt,jasný signál hodit si mašli.. Bueee a dát motoru papa
proto mám budíky..dva dny zpátky mě zachranily..začal kolísat tlak..a problém byl v úniku od filtru.. je to dobrý

to jokerek:..sem zvedavej jak to rozdejchá D16Z5...takhle brutální sem to neměl,ale šel sem rovnou pro jinej..
holt kdo maže ten jede VTEC

0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 16:47   Citovat  

Tak dobře, zkusím to trochu jinak, ví někdo kolik stojí nové olejové čerpadlo? Popřípadě jestli někdo prováděl opravu přidřených,vačkových hřídelí. Kolik stojí nová pístní sada ,sady těsnění motoru ,pánve klika/ojnice ,do jaké míry je možné opravovat kliku(u motocyklů se přidřená klika už skoro brousit nedá, jak je to tady?) ? Jestli má někdo zkušenost s repasí nebo opravou motoru D16Z5 a je schopný mi sem dát nějaké konkrétní cenovky nebo věci kterým se vyvarovat, ať prosím napíše. Střílení ceny od boku a neověřené informace prosím nepsat,díky.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 17:02   Citovat  

hele, nespekuluj, dej to nekomu kdo tomu rozumi.... beztak se to musi rozebrat a pak se uvidi jak je to zly, ale vzhledem ke 300km to asi nebude dobry. U aut, co vim tak jsou nejaky vybrusy apod. veci mozny. Novy dily se ti nevyplatej, bo bys za to dal jako za motor, pravdepodobne. Takze az se to rozebere, tak se uvidi jestli bude novej motor nebo jen casti.

a ani si nenapsal jakou mas hondu a motor, bo sem to prehlid.

0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 17:18   Citovat  

Typ je v nadpisu a motor v mém předchozím příspěvku... chci se jen informovat, podle mě, podstata diskuzního fora , tak abych věděl na co můžu v servise kývnout a v jakém případě se podívat jinde.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 17:29   Citovat  

jen materiál na go motoru spodku se vším sakumprásk material +-10 000...nejdřív si zjisti co s tím je a pak teprve špekuluj...brousit se klika dá ...

nasaj je teď offline  nasaj
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 19:49   Citovat  

cr4sh3r napsal:
kluci co jste brali v autoškole???? kuky kuk

zmatenej tady jenom kazdej hazi kritiku,a jen par jedincu(napr.:PAKO) umi poradit Ble Toe opravdu neco toto,sme na H-C klubu ne?a ne na H-C kritik klubu cože cože ? cože cože ? kuky kuk kuky kuk

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 19:58   Citovat  

PAKO napsal:
jen materiál na go motoru spodku se vším sakumprásk material +-10 000...nejdřív si zjisti co s tím je a pak teprve špekuluj...brousit se klika dá ...

pardon že offtopic Pako prosím, dělá PK i měření ovality válců, honování apod opravy bloků, nebo to někam posílá? na mém vti je nutná výměna kroužků a bylo mi doporučeno to napřed změřit, motor B16A2 najeto necelých 190tis

díky OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 19:58   Citovat  

jeste se zeptam takhle: ten motor behem jizdy s rozsvicenou kontrolkou mazani "neklepal" ??? Vzdyt pokud si s nim jel a motor se nemazal, a pak se zadrel tak ze se zastavil, tak musel mlátit jak hovado

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 20:02   Citovat  

tak pako to vicemene potvrdil, to sem rad, ze sem to napsal dobre :)

jinak na co kyvnout a na co ne... to je proste o duvere k mechanikovi, ten koukne a vidi co je spatne. Chce to dat nekomu kdo tomu jednak rozumi a jednak neni zadnej parchant. Odkud ses? ti kdyztak nekoho doporucime.

CodyG je teď offline  CodyG
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 20:41   Citovat  

cetl jsme jen prvni topic a dle meho to bude zasvihany sitko. na mam d15b2 se mi to uz stalo, takez sundat vanu, snorchl se sitkem vymontovat, rozstrihnotu nuzkama na plech, vycistit, prihnout zpet a zabodovat

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 1:10   Citovat  

Bohužel PAKO má pravdu. Chovej se k tomu tak, jakoby byl motor přidřený. Nejsem mechanik, takže ti neřeknu konkrétní opatření, ale poraď se s někým, s tím že ten motor je přidřený. Dokud se točí, tak je to ještě pořád dobré, hlavně to nezatěžuj, žádné vysoké otáčky.

Já jsem odrovnal takhle formana. Ujel jsem asi 50 km bez oleje, pak jsem ho sice dolil a 1/2 roku jezdil, ale už se začal přidírat a za chvíli šel do kytek - zrovna jak jsem ho trochu osolil na dálnici. Oleje bylo dost, ale ten motor se prostě seknul a už s ním neotočil ani startér ! Úsměv
Pak jsem musel udělat totální generálku - jenomže na formana to je zahubičku, ne tak u Hondy.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 1:15   Citovat  

tohle sem i doufam nikdy nestane

0
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 8:50   Citovat  

Jsem Zlínský kraj. Jinak ten motor zhasnul jak kdyby ho vypla elektrika,jel jsem v otáčkách kolem 2500na 4. rychlost, takže mě spíš táhnul "větší volnoběh" a najednou auto přestalo reagovat na plyn a zdechlo - žádný hluk, žádná zvýšená teplota. Auto jsem nikdy nezadřel, ale už jsem měl bohužel čest zadřít motocyklový motor na ojnici, tohle se stalo asi při 11-12000ot/min a byla to vcelku velka pecka. Tady právě nic,žádné cukání ani hluk....nevím,zítra se dozvím co a jak.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda CRX - svítí kontrolka oleje - motor nejede
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina