Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
házení při brždění
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2009 , 18:07   Citovat  

ahoj,dal jsem dopředu nové kotouče trw lucas a destičky ebc, po asi 2 měsících mi to kope při brždění-nejsem si vědom toho,že bych brzdy uhnal a auto nepujčuji takže otázka zní:

může to dělat něco z přední nápravy?-pakliže teda jsem nekoupil šit kotouče...a co by to mohlo být?

Děkuju za postřehy. VTEC
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Mardoc je teď offline  Mardoc
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2009 , 18:09   Citovat  

Zajel si je poradne??

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Prcek je teď offline  Prcek
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2009 , 18:25   Citovat  

Taky jsem měl problém udržet auto při brždění, ale dost se ulevilo po výměně ramen a čepů, zkus se podívat na ně

Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2009 , 19:00   Citovat  

tohle může být víc věcí. Ale je to docela pravidlem, že se nový kotouče zkroutí. je dobré je pak nechat stočit a bude vše OK.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2009 , 22:07   Citovat  

Zajížděl... myslím,že normálně..snažil jsem se nebrzdit na krev nějakých 300 km,takže nevím,jestli to bylo správně .U desek to vyžadoval výrobce.

Mr. Green

Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 16:21   Citovat  

Právě řeším ten samý problém, při brždění se mi klepe volant (brzdovej pedál ale ne) a auto jede k levý straně když pustim volant, takže jsem myslel že mam křivej pravej kotouč že míň brzdí tim pádem. Byl jsem teď v Plzni v Pneu Tolar kde dělají stáčení kotoučů, tam se na to ale podívali a řekli mi, že kotouče jsou v bezvadným stavu ale při otáčení pravým kolem se mi jakoby viklá poloosa tak mi řekli že to vidí na homokineťák co vede z převodovky. Vubec netušim jestli to může nebo nemůže být tím ... každopádně to bude drahá sranda jako vždy asi. Tak ale každopádně i tohle je asi možná příčina alespoň podle nich.

Robo je teď offline  Robo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 16:24   Citovat  

Na Lucasech se mi zapekly místama destičky do kotouče,mrkni,jestli na něm nemáš místama takový tmavofialový mapky je to dobrý

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 16:43   Citovat  

tudy odkaz

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 16:56   Citovat  

taky mam ten problém.... to mi hlava nebere

voza je teď offline  voza
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 17:02   Citovat  

mám to taky Bueee ,ale viděl bych to na geometrii,kuláky a nebo nevyvážený kola

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 17:16   Citovat  

happy napsal:
https://www.honda-club.cz/forum/viewtopic.php?p=236557#236557

Když je problém s tripoidem,tak jsou vibrace většinou při tahu motoru,toť alespoň má zkušenost u 3D s D16Z6

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 17:18   Citovat  

Robo napsal:
Když je problém s tripoidem,tak jsou vibrace většinou při tahu motoru,toť alespoň má zkušenost u 3D s D16Z6

snad jsem nepsal nic jineho Ble

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 17:21   Citovat  

happy napsal:
snad jsem nepsal nic jineho Ble

jj,promiň,četl jsem jen tu doměku servisáků Se stydím

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 17:27   Citovat  

mam stejnej problem , ale tusim ze je to vyvazeni kol protoze sem je nechal prevazovat problem zmizel.. pak sem trefil levym prednim kolem jednu diru (plecahcem) je dost starej takze mu to asi neudelalo moc dobre, poresim az prezuju na letnace..

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 17:46   Citovat  

joo uplne jsem zapomel napsat to hlavni..
vnitrni homokynetak (tripoid) jsem menil a bylo mi receno ze ten co tam je nebyl jeste tak hroznej a ze stacilo vyvazit kola.. OK

Ossi je teď offline  Ossi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 17:59   Citovat  

no mam taky takovej problem ... pri brzdeni me to ale "kope" do brzdovyho pedalu , ve vetsich rychlostech to kope fakt neprijemne, kazdopadne tam mam hodne spatny kola se zimakama takze pockam co to bude delat az prezuju na novy ....

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 18:52   Citovat  

Kola mám od podzimu ultragrip7+ vyvážené v pneu od té doby jen asi 2x dofouknuté. Může se kolo rozhasit tak aby bylo nutné je znova vyvažovat?
Do pedálu mně nic nekope je to fakt jen ve volantu,navíc když to zašlápnu na prudko,tak to skoro přestane vibrovat.Naopak při dobržďování mi to připadne jako by to vynechávalo,chápejte: dobržduješ asi z 30 km do zastavení tlačíš na pedál konstantně a ono to brzdí a chvilku vynechá a zase brzdí a zase vynechá...nové brzdy ve předku,zadek čeká na výměnu.. to mi hlava nebere

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 19:29   Citovat  

Tak u mě pánové změna .. teď jsem jel 100 km z Plzně do Sokolova .. a už mi to brutálně klepe i bez brždění prostě jak minu 80kmh tak se to rozklepe jak sviňa ... když pustim plyn tak se to pomalu sklidní .. při tahu do 80 nic ale od 80 vejš to začne vibrace hodně velký .. divný je že když sem jel v neděli do Plzně tak 150 a pohoda (něco malinko bylo cejtit ale to připisuju vozovce) dneska uplně konec .. při jízdě po městě sem nezaznamenal nic, protože 90 ve městě nejezdim. Takže zejtra jdu nechat vyvážit kola každopádně .. ale tim to asi nebude když to bylo minulej tejden OK a hlavně si myslim že by to dělalo i při nižší rychlosti. Každopádně s tim nikam dál nejedu pač se to asi kdykoliv může rozlítnout .. při sundanym kole sem zaznamenal že při otáčení kolem se vychyluje poloosa kolem svý osy .. což asi taky neni uplně dobrý.

To že mi to dneska začlo klepat i při jízdě možná bude upadlym závažíčkem z kola v tom pneuservisu kde jsem byl .. to by mohlo být ... i když pochybuju o tom no ale vyvážení je každopádně to nejmenší co se dá udělat.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 21:14   Citovat  

Stealman napsal:
Tak u mě pánové změna .. teď jsem jel 100 km z Plzně do Sokolova .. a už mi to brutálně klepe i bez brždění prostě jak minu 80kmh tak se to rozklepe jak sviňa ... když pustim plyn tak se to pomalu sklidní .. při tahu do 80 nic ale od 80 vejš to začne vibrace hodně velký .. divný je že když sem jel v neděli do Plzně tak 150 a pohoda (něco malinko bylo cejtit ale to připisuju vozovce) dneska uplně konec .. při jízdě po městě sem nezaznamenal nic, protože 90 ve městě nejezdim. Takže zejtra jdu nechat vyvážit kola každopádně .. ale tim to asi nebude když to bylo minulej tejden OK a hlavně si myslim že by to dělalo i při nižší rychlosti. Každopádně s tim nikam dál nejedu pač se to asi kdykoliv může rozlítnout .. při sundanym kole sem zaznamenal že při otáčení kolem se vychyluje poloosa kolem svý osy .. což asi taky neni uplně dobrý.

To že mi to dneska - začlo klepat i při jízdě možná bude upadlym závažíčkem z kola v tom pneuservisu kde jsem byl .. to by mohlo být ... i když pochybuju o tom no ale vyvážení je každopádně to nejmenší co se dá udělat.

pokud to je od 80 do cca 130 nesnesitelny a mas pocit ze Ti chce odejit paluba pres predni okno ven a pri vyssi chychlosti to ustane, tak to typuju opravdu na vnitrni tripoid - predpokladam prazdnou manzetu nebo ztracenou stahovaci pasku (vyschly kloub). mel jsem dtto. OK
kola vazit ted ani nechod a zamer se na ten kloub - protoze pokud je to zavisly na tahu motoru tak to kolem nebude - to se toci stejne pod plynem i bez plynu (zmena by byla MINIMALNI) ... bude to od loziska po setrvak (spojku) ... a po ceste par veci je i kdyz ten tripoid je nejpravdepodobnejsi. Se stydím

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 21:28   Citovat  

happy napsal:
pokud to je od 80 do cca 130 nesnesitelny a mas pocit ze Ti chce odejit paluba pres predni okno ven a pri vyssi chychlosti to ustane, tak to typuju opravdu na vnitrni tripoid - predpokladam prazdnou manzetu nebo ztracenou stahovaci pasku (vyschly kloub). mel jsem dtto. OK
kola vazit ted ani nechod a zamer se na ten kloub - protoze pokud je to zavisly na tahu motoru tak to kolem nebude - to se toci stejne pod plynem i bez plynu (zmena by byla MINIMALNI) ... bude to od loziska po setrvak (spojku) ... a po ceste par veci je i kdyz ten tripoid je nejpravdepodobnejsi. Se stydím

Já jsem to víc než asi 110 vůbec nezkoušel radši ... ten kloub každopádně se řešit bude, ale to s tim vyváženim mě naadlo v souvistlosti s tim, že mi to předtim dělalo jen při brždění a nijak jinak a teď z ničeho nic i při jízdě .. tak proto mě napadlo že v tom servisu upadlo závaží no. Ale rozhodně ten kloub dobrej nebude kfyž ta poloosa se tam viklá. Kadžopádně se pak podělim o zkušenosti, zatim díky.

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 21:40   Citovat  

Stealman napsal:

To že mi to dneska začlo klepat i při jízdě možná bude upadlym závažíčkem z kola v tom pneuservisu kde jsem byl .. to by mohlo být ... i když pochybuju o tom no ale vyvážení je každopádně to nejmenší co se dá udělat.

hele a prohlídl jsi gumy? tohle mi dělala vadná guma. Z vnitřní strany jsem měl bouly jak prase.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 21:43   Citovat  

CRXMANN napsal:
hele a prohlídl jsi gumy? tohle mi dělala vadná guma. Z vnitřní strany jsem měl bouly jak prase.

Letní jsem dával minulej víkend ale dělalo to i na zimákách takže v tom asi problém nebude ... i letní byly ok respektive za jízdy (při brždění to dělá furt) ale ten dnešek jak to začlo dělat i za jízdy to už kolama být může to všechno se uvidí zejtra dopoledne za světla ... je to alchymie Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 22:07   Citovat  

CRXMANN napsal:

jo presne ... po koupi carcoolky blahe pameti taky tak ... i kdyz toto asi nebude jeho pripad OK

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2009 , 11:14   Citovat  

Takže mám zajímavé novinky.. byl jsem nechat převážit kola a skutečně na levém předním mi pravděpodobně v pneuservisu v Plzni upadlo závažíčko, protože mi naměřili 50gramů nevyváženost ... vyvážili a při 150 naprostá pohoda .. potom ale nechť mi někdo vysvětlí v jaký dimenzi existence se vyskytuje něco .. co způsobí klepání jen a pouze při brždění, ani ne při tahu motoru ani při jakýmkoliv stylu jízdy ale jen při brždění přičemž se pedál brzdy vůbec neklepe a snad znalci v obodu brzd mi bylo řečeno že křivé kotouče to nejsou Smutný Mohl by to snad opravdu být ten tripod ? (poloosa se v něm opravdu trochu viklá to je pravda) ale ať přemějelšim jak přemejšlim .. nejde mi to dohromady že jen když brzdim. Nicméně nevyvážený kolečko mě pěkně postrašilo včera.

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2009 , 13:47   Citovat  

tripoidem to nebude podle me, mam to samy co ty, a tripoid jsem menil .

Luky je teď offline  Luky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2009 , 21:26   Citovat  

kaccerr napsal:
...Do pedálu mně nic nekope je to fakt jen ve volantu,navíc když to zašlápnu na prudko,tak to skoro přestane vibrovat.Naopak při dobržďování mi to připadne jako by to vynechávalo,chápejte: dobržduješ asi z 30 km do zastavení tlačíš na pedál konstantně a ono to brzdí a chvilku vynechá a zase brzdí a zase vynechá...nové brzdy ve předku,zadek čeká na výměnu.. to mi hlava nebere

uz jsem se setkal u Accorda s tim ze pres prachovky se do toho posuvneho ulozeni trmenu (viz obrazek) dostane voda,sul ... a pres zimu to klidne uplne zarezne.
podle toho co pises by to klidne mohlo byt ono... zarezle na jedne strane Mrk

brzdy Acco.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
brzdy Acco.jpg, 89.57 kB

Mailo je teď offline  Mailo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2009 , 21:42   Citovat  

Luky napsal:
uz jsem se setkal u Accorda s tim ze pres pracovky se do toho posuvneho ulozeni tremu (viz obrazek) dostane voda,sul ... a pres zimu to klidne uplne zarezne.
podle toho co pises by to klidne mohlo byt ono... Mrk

Taky jsem měl takový nějaký problém, při sešlápnutí brzdy se mi rozklepalo celé auto HaHaaa tak jsem brzdy celé rozdělal, promazal (hlavně desky a kotouče Velmi šťastný ), poskládal a ok (hlavně ty vodící čepy o kterých píše Luky byly v hrozném stavu). A to mi automechanik říkal, že mám křivé kotouče kuky kuk

romeo411 je teď offline  romeo411
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2009 , 21:45   Citovat  

kaccerr napsal:
Kola mám od podzimu ultragrip7+ vyvážené v pneu od té doby jen asi 2x dofouknuté. Může se kolo rozhasit tak aby bylo nutné je znova vyvažovat?
Do pedálu mně nic nekope je to fakt jen ve volantu,navíc když to zašlápnu na prudko,tak to skoro přestane vibrovat.Naopak při dobržďování mi to připadne jako by to vynechávalo,chápejte: dobržduješ asi z 30 km do zastavení tlačíš na pedál konstantně a ono to brzdí a chvilku vynechá a zase brzdí a zase vynechá...nové brzdy ve předku,zadek čeká na výměnu.. to mi hlava nebere

hele ja mam uz asi rok uplne stejny problem, ale je zajimave, ze na to ma vliv teplota.

Pri brzdeni behem cca 80 a vie citim vybrace ve volantu.
V zimne se to nedeje, naopak v lete cim tepleji tim vice, respektive cim vice zaimzim auto a je vetsi napor na brzdy tim to dela vice.

Kdyz brzdu seslapnu opravdu tvrde, ustanou vibrace ve volantu...

Kotouce jsem zajisdel moc peclive, protoze uz mam 3. v poradi a dela to porad.. fakt uz nevim cim by to mohlo byt..

Luky je teď offline  Luky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2009 , 21:51   Citovat  

romeo411 napsal:
hele ja mam uz asi rok uplne stejny problem, ale je zajimave, ze na to ma vliv teplota.

Pri brzdeni behem cca 80 a vie citim vybrace ve volantu.
V zimne se to nedeje, naopak v lete cim tepleji tim vice, respektive cim vice zaimzim auto a je vetsi napor na brzdy tim to dela vice.

Kdyz brzdu seslapnu opravdu tvrde, ustanou vibrace ve volantu...

Kotouce jsem zajisdel moc peclive, protoze uz mam 3. v poradi a dela to porad.. fakt uz nevim cim by to mohlo byt..

zkontroluj na vsech kolech to same co jsem psal o 3 prispevky vyse,
kdyz se ti stane ze to zarezne na jedne strane tak potom ma trmen tendenci se pri brzdeni kroutit.

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2009 , 22:09   Citovat  

Mě dokonce ty vodící tyčky na zadku taky nějak zarezly a to tak divně že mi brzdí jenom jedna destička(vnitřní) vnější je uplně čistá jak nová, nechápu to.Ale na technický nic nepoznali,divný co??? přitom jsem to čistil někdy v říjnu Smutný a dával novou vazelínku(tu samou co se dává do homokynetických kloubů - byla mi doporučena) dávají jí prej i v servisech.Pokud má někdo něco spešl na to tak bych prosil o doporučení.
Navíc bych chtěl všechny ty prachovky vyměnit.Nevíte co stojí v Hondě? nebo kde se dají koupit?chtěl bych asi rovnou předek+zadek. Protože s vibracemi mám problém už skoro 2roky...a už mě to fakt nebaví Smutný jedná se o anglána pofacelift D16B2 MB4

Obsah fóra Honda-club.cz   
házení při brždění
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina