Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Dopis: Honda Civic 6G Aero D15B 3-stage Vtec
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.5.2011 , 13:14   Citovat  

Update...

Tak knock senzor jsem pořídil nový z USA za 20USD OK Tady jsou nesmyslně drahé to snad ne Po připojení to ale pořád házelo chybu. Nakonec stačilo použít stíněný drát stejně jako to má origo kabeláž. Jede to celkem slušně a i ekono režim se vypíná později na 120km/h GPS. Na druhou stranu přechod z ekono do normálního režimu není tolik znát jako dřív. Ostrá vačka spíná na 6.000ot (podle připojené LEDky na selenoid) a omezovač to utne v 7.500ot. Sepnutí není nijak výrazné, ale motor jde pěkně a plynule za plynem. Maximálku jsem ještě nezkoušel.

Ještě musím vyměnit gufero na vačce, trochu pouští olej a asi i znova seřídit ventily.

Mám ale problém s volnoběhem. Všechno jsem seřídil podle manuálu, chlazení je odvzdušněné a IACV vyčištěný.

Projevuje se to takto: když vyřadím při jízdě (je jedno jestli jedu 40 nebo 100km/h), tak otáčky spadnou klasicky na cca těch 900ot. ale pak hned vyskočí na zhruba 1200-1300ot. a tam se drží. Když zastavím, tak někdy se otáčky ustálí na volnoběhu asi 850ot. (ale chvíli to trvá a otáčky tam "dokolísají") ale časteji zůstanou viset na cca 1000 nebo i mírně víc. Stačí přidat plyn, pustit a pak to zas spadne tam kam má.

Vyskoušel jsem dva různé IACV, dva MAP senzory, dvě lambdy, reset ECU atd., kontrola EGR, hadiček, palec a víčko je nové, svíčky a pal. filtr taky ale výsledek pořád stejný. Napadá někoho něco? to mi hlava nebere

Jinak spotřeba je 6,5L/100km, a to včetně testů jak to jede a laborování s volnoběhem. Dřív jsem jezdil za 6,2, takže až bude všechno v cajku, tak spotřeba zůstane taky stejná.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.5.2011 , 13:25   Citovat  

Dopis napsal:
Napadá někoho něco? to mi hlava nebere

TPS? Plynove lanko chodi dobre?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.5.2011 , 21:31   Citovat  

silenec napsal:
TPS? Plynove lanko chodi dobre?

Plynové lanko je v pohodě, chodí volně. S TPS to bude trochu složitější, na klapce z D15Z8 je totiž přinýtovný nebo tak něco. Tak až bude chvíle nejspíš přehodím celou klapku.

Ještě zkouším další MAP, tak uvidím...
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.5.2011 , 22:40   Citovat  

TPS staci zkontrolovat podle manualu odkaz, na d15z6 jsem ho mel oddelany, akorat je potreba tam pak dat nove sroubky... da se s nim trochu v drazce potocit a tim ho pripadne seridit kdyby nesedely hodnoty napeti v krajnich polohach, jinak by se melo napeti pri otevirani klapky menit plynule, bez skoku.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 13:25   Citovat  

silenec napsal:
TPS staci zkontrolovat...

Tak jsem TPS zkontroloval a seřídil (nebylo potřeba-byl seřízený správně), chodí volně a napětí se mění naprosto plynule v předepsaném rozmezí. Problém ale pořád zůstává.

Jediné co mě teď napadá je nějaký vztah z chybějícím ELD i když jednotka nesignalizuje CEL přestože chybu registruje.
Pokud jedu jakoukoli rychlostí, tak otáčky jsou na cca 1.200 a jakmile zastavím, tak po cca 2-3 vteřinách otáčky spadnou na volnoběh (při vyřazení kvaltu za jízdy otáčky spadnou na volnoběh a pak se vrátí na těch 1.200). Vyjímečně se otáčky "zapomenou" a zůstanou viset i při stání. Ale stačí lehce sešlápnout plyn a pak už spadnou normálně zpět. Někdy při "polechtání" plynu se otáčky váhavě a pomalu zvednou a pak stejně pomalu spadnou na volnoběh.

Někdo nějaký další nápad? to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2011 , 19:29   Citovat  

Tak snad konečně vyřešeno...až po vyzkoušení třetího ventilu to vypadá nadějně Tak to valím bulvy Ještě nějakou delší trasu a uvidím definitivně.

Zbývá dořešit nejspíš zapalovací cívku, protože je motor nějaký neklidný a v nízkých otáčkách váhavě akceleruje. Vyzkoušel jsem už dvoje svíčky a troje kabely (mimochodem jsem na těch co aktuálně používám zjistil, že jeden je jakoby nařízlý a probíjí - ale jak se to stalo netuším) a nic...

Až dneska po přehození celého půjčeného rozdělovače z jiného anglána (najeto asi 230tkm) hned změna k lepšímu, klidný volnoběh a motor se pěkně vytáčel.

Jinak už je tam hozený LPG, hned se jinak platí při tankování HaHaaa
   Návrat  
capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 13.8.2011 , 19:41   Citovat  

no výborně, takže to vypadá na defnitivum.. je to dobrý možná bych ještě zkusil LJay-ovo plasmové zapalování Mrk jak je na tom spotřeba?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 11:27   Citovat  

capino napsal:
no výborně, takže to vypadá na defnitivum.. je to dobrý možná bych ještě zkusil LJay-ovo plasmové zapalování Mrk jak je na tom spotřeba?

Definitivum se uvidí dnes, jedu domů cca 80km, tak snad už to bude konečně v pohodě. Spotřebu LPG ještě nevím, mám to tam jen čtyři dny a ten diodový ukazatel je asi tak pro srandu králíkům Velmi šťastný Zatím cca 220km a zhasla první a problikává druhá zelená z celkových pěti diod (nádrž je 45L). Můj odhad nebo spíš přání je tak 7L/100km, to bych byl spokojený. Seřízení vypadá zatím dobře, jen když vytočím 1čku, tak se objeví takové zaváhání mezi cca 5000 - 5500 ot. Ale na dvojku už to nedělá. Každopádně na první nastavení spokojenost.

To plasmové zapalování vypadá hodně dobře, jestli se mu to podaří dotáhnout do hromadně použitelné podoby(velikost, spolehlivost atd.) tak bych do toho šel. Každopádně klobouk dolů před jeho snahou je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2011 , 18:28   Citovat  

Tak první nádrž LPG byla za 8L/100km...takže to není ještě úplně ono, ale věřím, že po prvním seřízení to půjde ještě dolů.

Hlavně ale problém s volnoběhem přetrvává, cívka v rozdělovači nepomohla Ble

Za celou dobu jsem už zkusil troje IACV, troje zapalovací kabely, troje svíčky, nový palivový a vzduchový filtr, novou cívku rozdělovače, jinou ECU, nové víčko + palec a last but not least druhou klapku. Reset+idle learn ECU snad stokrát.

Symptomy pořád stejné...po nastartování to skoro chcípne a trochu se to spraví až po zahřátí. Tak při prvním rozjezdu se autu nechce a až chcípá a až kolem 2500ot. to zabere normálně. Ale celkově se mi chod motoru zdá takový hrubý, nepravidelný a i z výfuku je slyšet, že to občas "bafne" víc nebo míň. Po sešlápnutí plynu to někdy zaváhá a nechce se točit. Jinak do vody to netlakuje, olej nemizí, chladicí kapalina taky ne.

Někde na zahraničních fórech jsem četl, že tohle může být i zapalovací modul v rozdělovači. Zkoušel jsem sice od švagrové z anglána MA8, ale jen na parkovišti - musí jezdit a nemůžu si ho nechat na delší zkoušení naštvanej

Není tu někdo z Ostravska, Zlínska ochotný zapůjčit rozdělovač na zkoušku? Až najdu číslo v EPC, tak ho sem hodím...
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2011 , 19:56   Citovat  

to asi nebude mit stejny rozdelovac jako ma D16Z6 TD-42U? bo ten mam na aute se kterym ted nejezdim a mohl bych ti ho pujcit
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.8.2011 , 20:04   Citovat  

Ať se podívá na označení svého rozdělovače a podle toho se dá postupovat dál.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2011 , 21:55   Citovat  

Tak označení je: 30100-P1K-E01, typ Lucas 82DCC4. Ale nemůžu dohledat jestli to odpovídá TD-42U nebo nějakému jinému. Ale podle toho, že byl stejný typ i na MA8, tak předpokládám, že minimálně na anglánech s D motory je to stejné...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.8.2011 , 22:09   Citovat  

Mrkni tady na první fotku, takhle vypadá označení typu. Bývá na trnu, který na motoru směřuje nahoru, aby byl pokud možno dobře čitelný.
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.8.2011 , 22:24   Citovat  

Dopis napsal:
Update...

Tak knock senzor jsem pořídil nový z USA za 20USD OK Tady jsou nesmyslně drahé to snad ne Po připojení to ale pořád házelo chybu. Nakonec stačilo použít stíněný drát stejně jako to má origo kabeláž. Jede to celkem slušně a i ekono režim se vypíná později na 120km/h GPS. Na druhou stranu přechod z ekono do normálního režimu není tolik znát jako dřív. Ostrá vačka spíná na 6.000ot (podle připojené LEDky na selenoid) a omezovač to utne v 7.500ot. Sepnutí není nijak výrazné, ale motor jde pěkně a plynule za plynem. Maximálku jsem ještě nezkoušel.

Ještě musím vyměnit gufero na vačce, trochu pouští olej a asi i znova seřídit ventily.

Mám ale problém s volnoběhem. Všechno jsem seřídil podle manuálu, chlazení je odvzdušněné a IACV vyčištěný.

Projevuje se to takto: když vyřadím při jízdě (je jedno jestli jedu 40 nebo 100km/h), tak otáčky spadnou klasicky na cca těch 900ot. ale pak hned vyskočí na zhruba 1200-1300ot. a tam se drží. Když zastavím, tak někdy se otáčky ustálí na volnoběhu asi 850ot. (ale chvíli to trvá a otáčky tam "dokolísají") ale časteji zůstanou viset na cca 1000 nebo i mírně víc. Stačí přidat plyn, pustit a pak to zas spadne tam kam má.

Vyskoušel jsem dva různé IACV, dva MAP senzory, dvě lambdy, reset ECU atd., kontrola EGR, hadiček, palec a víčko je nové, svíčky a pal. filtr taky ale výsledek pořád stejný. Napadá někoho něco? to mi hlava nebere

Jinak spotřeba je 6,5L/100km, a to včetně testů jak to jede a laborování s volnoběhem. Dřív jsem jezdil za 6,2, takže až bude všechno v cajku, tak spotřeba zůstane taky stejná.

to ze drzi pri jizde na neutral zvysene otacky je normalni, aby si mel dostatecne natlakovany posilovac brzd a pri zatizeni motoru (zapnuti spotrebice, slapnuti na brzdu) nechcipnul. Dela mi to tak odjakziva.
A pokud drzi tech 1000 otacek pri zastaveni, tak je spatne serizeny volnobeh, popr zaneseny eacv ventil, predstih a nebo vsechno najednou. Mam ale pocit, ze po delsim jezdeni (par desitek, mozna stovka km) si to sedne, zkalibruje, ustali a bude to ok
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.8.2011 , 22:27   Citovat  

spotreba 8L na LPG je normalni, ne? kdyz na benal jezdis za 7, na plyn je vzdycky vyssi o ten litr minimalne
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2011 , 22:59   Citovat  

FastCivic napsal:
to ze drzi pri jizde na neutral zvysene otacky je normalni, aby si mel dostatecne natlakovany posilovac brzd a pri zatizeni motoru (zapnuti spotrebice, slapnuti na brzdu) nechcipnul. Dela mi to tak odjakziva.
A pokud drzi tech 1000 otacek pri zastaveni, tak je spatne serizeny volnobeh, popr zaneseny eacv ventil, predstih a nebo vsechno najednou. Mam ale pocit, ze po delsim jezdeni (par desitek, mozna stovka km) si to sedne, zkalibruje, ustali a bude to ok

No nemyslím že to je normální, dřív mi to nedělalo a na VTi to taky není-klidně ve 100km/h otáčky padnou na cca 900 a při zapnutí klimy jen lehce poklesnou a hned se vrátí zpět-tzn. zareagoval IACV.
Od toho přece IACV ventil je, aby při zvýšené zátěži na volnoběh přidal vzduchu. Kromě toho jsem seřizoval volnoběh x-krát (dle manuálu bez IACV na 450ot.-připojit IACV-reset ECU-učení ECU 10 minut na volnoběh) a IACV jsem zkoušel tři různé. Podle hrubého chodu motoru to tipuju na problém zapalování to mi hlava nebere

Těch 8L nevím, nemám s tím zkušenost, ale čekal jsem o něco míň...no uvidím po prvním seřízení zhruba za týden.
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2011 , 23:37   Citovat  

Dopis napsal:
Tak označení je: 30100-P1K-E01, typ Lucas 82DCC4. Ale nemůžu dohledat jestli to odpovídá TD-42U nebo nějakému jinému. Ale podle toho, že byl stejný typ i na MA8, tak předpokládám, že minimálně na anglánech s D motory je to stejné...

tak to bohuzel nemam ale jeste mrkni na ten trn jak pise minor bo anglana sice mam ale ne s D motorem a pokud to nebude stejne s TD-42U tak budes muset sehnat jinde
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.8.2011 , 23:47   Citovat  

Dopis napsal:
No nemyslím že to je normální, dřív mi to nedělalo a na VTi to taky není-klidně ve 100km/h otáčky padnou na cca 900 a při zapnutí klimy jen lehce poklesnou a hned se vrátí zpět-tzn. zareagoval IACV.
Od toho přece IACV ventil je, aby při zvýšené zátěži na volnoběh přidal vzduchu. Kromě toho jsem seřizoval volnoběh x-krát (dle manuálu bez IACV na 450ot.-připojit IACV-reset ECU-učení ECU 10 minut na volnoběh) a IACV jsem zkoušel tři různé. Podle hrubého chodu motoru to tipuju na problém zapalování to mi hlava nebere

Těch 8L nevím, nemám s tím zkušenost, ale čekal jsem o něco míň...no uvidím po prvním seřízení zhruba za týden.

no jak myslis, ja rikam ze vyssi otacky pri jizde na neutral je spis vyhoda a podle me je to funkce v ECU u tech SOHC VTECu. S ostatnima zkusenost nemam
a pokud na volnobeh otacky nekolisaji, jen se nekdy zapomenou lehce zvysene a potom stejne spadnou, vubec bych to neresil a venoval bych se spis tomu hrubemu chodu motoru, blafani z vyfuku a zavahavani o cem si jeste psal
Necetl sem to pozorne, takze nevim jestli si ty proklepane zapalovaci kabely menil. To bych udelal jako prvni
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2011 , 12:52   Citovat  

Tak právě jsem se vrátil z vrakáče a bez uspěchu, prolezl jsem snad 6 Honda a z toho jeden anglán předface. Ten měl ale rozdělovač jiný, asi jeden z prvních modelů. Jinak nic zajímavého až na staré ACCO takové co se podobá předkem starému Legendu ( to je definice co? HaHaaa ). Byly tam nějaké sedany a 3D 5g.

Typ na trnu rozdělovač nemá, tak alespoň foto, snad to někdo pozná:

Rozdělovač_1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Rozdělovač_1.jpg, 385.25 kB

Rozdělovač_2.jpg

Rozdělovač_2.jpg, 393.1 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.8.2011 , 13:19   Citovat  

Co jsem teď hledal na netu, TD-42U by u tebe měl jít použít.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.8.2011 , 13:38   Citovat  

vypada jako D14A2
tudy odkaz
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2011 , 19:49   Citovat  

Tak to bude asi ten TD41U, protože z MA8 od švagrové seděl. Teď jsem zjistil, že odjela na týden k moři, takže si ho asi vypůjčím Velmi šťastný Ještě dotaz, ty vnitřnosti bývají stejné?Zbyl mi totiž rozdělovač původem z D15B, navenek je jiný a cívka třeba taky.Ale ten zapalovací modul by možná mohl být stejný to mi hlava nebere Každopádně pokud někdo má ten TD41U, tak sem s ním Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.8.2011 , 20:07   Citovat  

Modul je stejný. TD-41U možná mám, podívám se.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.8.2011 , 22:16   Citovat  

Takže mám jeden, takřka nový. Druhovýroba. Vyzkoušet ho nemám na čem. Cena 2500.

TD-41U a.jpg

TD-41U a.jpg, 75.47 kB

TD-41U b.jpg

TD-41U b.jpg, 62.71 kB
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2011 , 22:31   Citovat  

Dopis napsal:

tohle mi ekonom s D15Z6 dělá taky a co jsem se bavil s pár lidma tak to samý. při jízdě na neutrál cca 1100ot a po zastavení pokles na normální volnoběh. motor si prý drží otáčky pro další zařazení rychlosti a pro funkci systémů brzd atd atd. přátele
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2011 , 15:30   Citovat  

Minor napsal:
Takže mám jeden, takřka nový. Druhovýroba. Vyzkoušet ho nemám na čem. Cena 2500.

Díky za nabídku, ještě zkusím vyměnit ten ICM modul a pokud ani to nepomůže, tak se obrátím na tebe přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.8.2011 , 15:42   Citovat  

Pokud zjistíš, že ti to dělá zapalovací modul, kup novej (ale je dost drahej) nebo ti pak můžu nabídnout nějakej použitej. Kupovat kvůli modulu celej rozdělovač je zbytečný.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 21:20   Citovat  

Tak dnes jsem zkusil jiný ICM...výsledek pořád stejný Smutný Zkusil jsem i původní D15Z8 ecu a beze změny. Nejvíc mě zaráží to to, že když po startu přidám plyn, tak je to totálně mrtvé a má snahu to chcípnout ale po překročení 2500ot. to dostane kopanec a jede normálně. Po několika stovkách metrů jízdy se to už neopakuje (ale v průběhu té trasy ano). Taky na volnoběh když zapnu klimu, tak to skoro zhasne a vzápětí se vrátí zpátky, takže IACV pracuje (na plyn je to ještě výraznější, ale tam by to mělo spravit seřízení). Neklidný chod motoru na volnoběh je pořád a liný je taky stále.

Už mi docházejí nápady...snad jen komplet jiný rozdělovač a pak už nevím. Ještě snad znova zkontrolovat rozvoďák a popř. komprese.

Ještě jedna věc, některé zdroje uvádí, že D15B má kompresi 9,6:1 a D15Z8 9,3:1 (nebo naopak), ale jinde píšou ze jsou obě dvě stejné. Předpokládám, že je to případně dáno tvarem spalovací komory v hlavě (písty mají stejné značení), takže přehozením hlavy by kompresní poměr měl zůstat zachován.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 21:41   Citovat  

takovy maly rozdil v pomeru nema vliv vubec na nic
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.9.2011 , 23:28   Citovat  

Tak možná jsem našel příčinu (vlevo D15B typ TD-80U, vpravo pak D15Z8 rozdělovač), takže sháním 2 konektory (viz. foto 2) z nějakého starého rozdělovače, abych si udělal redukci.

Edit: plus taky víčko na TD-80U - je naprasklé

Žeby pomohl opět Minor? Mrk

Rozdělovače.jpg

Rozdělovače.jpg, 107.9 kB

Konektor rozdělovače.jpg

Konektor rozdělovače.jpg, 105.14 kB
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Dopis: Honda Civic 6G Aero D15B 3-stage Vtec