Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Co se mi líbí/nelíbí na našem fóru
Fórum: Náměty
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 18 z 20
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 13:59   Citovat  

665+1:
nejaky limit je ve schrance pro SZ i ted, je naivni si myslet ze by slo tenhle limit jenom jednoduse ponizit na nejaky rozumnejsi udaj?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 14:12   Citovat  

Bully napsal:
665+1:
nejaky limit je ve schrance pro SZ i ted, je naivni si myslet ze by slo tenhle limit jenom jednoduse ponizit na nejaky rozumnejsi udaj?

máš recht, na to jsem uplně zapomněl, můžem to zkusit... je to pár let, co jsem to dělal.

kolik navrhuješ ?

Max. počet příspěvků ve složce doručené
Max. počet příspěvků ve složce odeslané
Max. počet příspěvků ve složce uložené
   Návrat  
Vaciii je teď offline  Vaciii
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 15:44   Citovat  

Nechci rýpat, ale uživatelé si řekli o filtrování, třídění či jiné vylepšení, které nemělo s limitem SZ nic společného a dva moderátoři zde začnou (a už to vypadá, sami i dokončí a odsouhlasí) diskuzi o limitu pro SZ, který je čistě dle mého názoru zbytečný. O žádaném upgradu viz. topic "vzheld fóra" a dotaz
georgo napsal:
Chlapi jelikož mám dost SZ a neustále se ztrácím při hledání starších zpráv, uvítal bych nějaké třídění. Pokud něco takového jde. Uplně by stačilo třídění podle jmen jako je to např. v lotusu. Šlo by něco takového spáchat? Myslím, že by to bylo užitečné a ulehčilo práci a čas v hledání.
Děkuji za odpověď
ani zmínka. Pokud by se tedy stalo to, že klesne limit pro SZ (já jich tam zase tolik nemám, takže jsem v klidu), co se stane s nově příchozími SZ? Nedojdou, budou v bufferu, zmizej? Jak říkám, jsem jen zvědavý..

Prosím nekamenujte mě, myslím to dobře Hihi
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 16:16   Citovat  

Vaciii napsal:
Nechci rýpat, ale uživatelé si řekli o filtrování, třídění či jiné vylepšení, které nemělo s limitem SZ nic společného a dva moderátoři zde začnou (a už to vypadá, sami i dokončí a odsouhlasí) diskuzi o limitu pro SZ, který je čistě dle mého názoru zbytečný. O žádaném upgradu viz. topic "vzheld fóra" a dotaz ani zmínka. Pokud by se tedy stalo to, že klesne limit pro SZ (já jich tam zase tolik nemám, takže jsem v klidu), co se stane s nově příchozími SZ? Nedojdou, budou v bufferu, zmizej? Jak říkám, jsem jen zvědavý..

Prosím nekamenujte mě, myslím to dobře Hihi

vaciii, to že napíšeš, že nechceš rýpat, neznamená že nerýpeš a sám dobře to víš.

Nejsem žádný moderátor, to nechávám na jiných, ale člověk (ne jediný), který tohle forum udělal. Jsem člověk, který to dělá zadarmo pro H-C s nejlepším vědomím a svědomím.

Sotva mi někdo přikáže, abych o svém volném času trávil hodiny a hodiny nad kódem, který je zbytečný, protože problém je někde jinde.

Jestliže tomu rozumíš anebo umíš zajistit někoho, kdo (tvůj a uživatelů) úkol zvládne = dokončí zadarmo a kvalitně, budeme jen rádi.

Přirovnám ti to k naložení lidí do auta, v techničáku máš 5 míst a máš přepravit pasažérů 10. Všichni chtějí rychle svézt domů a ty si řidič. Pokud máš všech 5 pohromadě, tak si těch 10 lidi do auta dozajista nenaložíš najednou a budeš se muset vrátit. Těch 5 lidí i když je svezeš, tak ti budou nadávat, proč vezeš je až jako druhý. Ty jsi ale nemusel vozit vůbec nikoho. Slyšiš jen nadávky, místo toho, aby ti poděkovali, že ses pro ně vrátil a vůbec je svezl. Příště se na to ...

Takže jen směle do toho.

Jak se řiká, pro dobrotu na žebrotu.

Snad jsem to vyvětlil dobře a chápeš to, příště nebudeš mít takový blbý připomínky.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 16:41   Citovat  

Tak samozřejmě, že jsem si rýpnul, jak každý bystrý člověk postřehne. Napsal jsem to tak jak jsem to napsal, abych zmírnil moralizující odpovědi ostatních reagujících.
Promiň za špatnou kategorizaci, přečetl jsem si pouze Bully-ho a tebe jsem pak přihodil k moderátorům automaticky, jak jsem viděl červené písmo pod nickem. Samozřejmost je, že to nebylo naschvál. přátele

Naprosto chápu, cos napsal. To, že si každý myslíme něco jiného o zbytečnosti tohoto upgradu, není nic, co by se nedalo čekat, to je normální - jsme lidi a vše je o domluvě.
Ale co se opět potvrdilo, znovu žádné odpovědi. Jak mě, tak klukům z diskuze "vzhled fóra".. Pouze jsi zkritizoval můj příspěvek. Smutný

Ještě bych dodal, že v programování mám pouze základy, takže s tímto nepomůžu. Pokud bych mohl nějak pomoci klubu, ať už organizace různých akcí nebo udělat cokoliv co umím, rád pomůžu.

A to mě napadlo, co takhle založit téma, kde by si admini a jiní, co pořádaj takové akce jako je třeba Honday, řekli hromadně o pomoc? Je potřeba todle, kdo umí todle, kdo zajistí tamto? Přeci jen, ne všichni chtějí jen přijet a kochat se, mnozí určitě rádi pomůžou..! Už několik let patřím mezi spolupořadatele bikového závodu ze seriálu mistrovství evropy. Vím, co to obnáší uskutečnit takovou akci Úsměv
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 16:49   Citovat  

Vaciii napsal:
Tak samozřejmě, že jsem si rýpnul, jak každý bystrý člověk postřehne. Napsal jsem to tak jak jsem to napsal, abych zmírnil moralizující odpovědi ostatních reagujících.
Promiň za špatnou kategorizaci, přečetl jsem si pouze Bully-ho a tebe jsem pak přihodil k moderátorům automaticky, jak jsem viděl červené písmo pod nickem. Samozřejmost je, že to nebylo naschvál. přátele

Naprosto chápu, cos napsal. To, že si každý myslíme něco jiného o zbytečnosti tohoto upgradu, není nic, co by se nedalo čekat, to je normální - jsme lidi a vše je o domluvě.
Ale co se opět potvrdilo, znovu žádné odpovědi. Jak mě, tak klukům z diskuze "vzhled fóra".. Pouze jsi zkritizoval můj příspěvek. Smutný

Ještě bych dodal, že v programování mám pouze základy, takže s tímto nepomůžu. Pokud bych mohl nějak pomoci klubu, ať už organizace různých akcí nebo udělat cokoliv co umím, rád pomůžu.

A to mě napadlo, co takhle založit téma, kde by si admini a jiní, co pořádaj takové akce jako je třeba Honday, řekli hromadně o pomoc? Je potřeba todle, kdo umí todle, kdo zajistí tamto? Přeci jen, ne všichni chtějí jen přijet a kochat se, mnozí určitě rádi pomůžou..! Už několik let patřím mezi spolupořadatele bikového závodu ze seriálu mistrovství evropy. Vím, co to obnáší uskutečnit takovou akci Úsměv

tak nerejpej.

... sorry nemám silu se opakovat. určitě když strávíš pár hodin čtením témat s touhle tématikou, tak budeš v obraze.

a co se týče odpovědi ? Super nápad, rád pomůžu Úsměv

No a ted se ptám zas já, co bude dál ?
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 16:50   Citovat  

já osobně budu rád, když to bude fungovat bez problémů a lagu, aby hondaři (aspoň) měli kam chodit.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 18:57   Citovat  

665+1 napsal:
já osobně budu rád, když to bude fungovat bez problémů a lagu, aby hondaři (aspoň) měli kam chodit.

.. k cemuz urcite prispeje i odstraneni onech SZ.

Kdyz se ptas kolik zprav by se melo v kazde z tech 3 slozek nechat, co takhle zkratit prostor pro ne na polovinu? Jestli je to porad malo, tak ctvrtinu? Pro kazdou z nich- dorucene, odeslane i ulozene.
Umim si predstavit ze toho mas hrozne moc, ale myslim si, ze by pomohla jedna ficura- kdyby se system po kazde zprave (odeslane i prijate) zeptal, jestli si prejes zpravu ulozit a ev. nabidl moznosti do ktere slozky. V pripade ze kliknu na 1. nabizejici se moznost "Ne", tak by se kazda SZ automaticky smazla. Podle me je totiz jadro pudla zakopane v nasi lenosti.
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 19:10   Citovat  

Bully: vy me davate Velmi šťastný Jsem se pustil do uklidu SZ ..3 stranky uklizeny (mam zpravy jen v dorucenych) a schazi jeste 10 Se stydím ale zacinaji bolet ocka uz Smutný V tydnu si to douklidim Mrk Musim si kazdou otevrit a procist, jak psalo vice lidi, opravdu by pomohlo razeni jako v mobilu. OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 20:10   Citovat  

Bully napsal:

Kdyz se ptas kolik zprav by se melo v kazde z tech 3 slozek nechat, co takhle zkratit prostor pro ne na polovinu? Jestli je to porad malo, tak ctvrtinu? Pro kazdou z nich- dorucene, odeslane i ulozene.
Umim si predstavit ze toho mas hrozne moc, ale myslim si, ze by pomohla jedna ficura- kdyby se system po kazde zprave (odeslane i prijate) zeptal, jestli si prejes zpravu ulozit a ev. nabidl moznosti do ktere slozky. V pripade ze kliknu na 1. nabizejici se moznost "Ne", tak by se kazda SZ automaticky smazla. Podle me je totiz jadro pudla zakopane v nasi lenosti.

Velmi rozumný nápad je to dobrý
   Návrat  
georgo je teď offline  georgo
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 20:22   Citovat  

Bully napsal:

Tak něco podobného by také stačilo OK .
Jak někdo psal výše o mazání nebo limitu SZ .... to by nevyřešilo problém s filtrováním SZ. I když vymažu SZ, které nepotřebuji, tak neustále musím hledat ty starší, které k další komunikaci potřebuji. Vím, že to tu děláte ve svém voném času a nic nejde hned, ale můj dotaz zněl jestli by stím šlo něco udělat a nebo ne. Reakce na to však byla mazání SZ a následně limitovat. Nejsem programátor a nerozumím tomu. Nevím proto jak náročné to je na čas nebo běh serveru. Jen jsem napsal své přání a to asi uplně poprvé co tu těch několik let jsem, tak jsem čekal malinko jinou reakci. Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 20:43   Citovat  

No, já programování taky nerozumím, ale v garáži jde použít různé řazení podle majitele, typu atd, to by v těch SZ jistě taky pomohlo. A třeba by šel použít stejný systém, ne? Nebo bych uvítal možnost zobrazit strom od dané zprávy.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 20:53   Citovat  

Minor napsal:
strom

OK OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 21:01   Citovat  

Minor napsal:
No, já programování taky nerozumím, ale v garáži jde použít různé řazení podle majitele, typu atd, to by v těch SZ jistě taky pomohlo. A třeba by šel použít stejný systém, ne? Nebo bych uvítal možnost zobrazit strom od dané zprávy.
OK
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 21:33   Citovat  

georgo, nevšimnul jsem si tvýho dotazu ... ?

a strom ? tomu nerozumim. Řazení si ještě dovedu představit.

osobně si myslim, že než tunning by forum potřebovalo generálku. protože občas, jak to trvá a má prodlevy, tak to je způsobeno tím, že je těch zpráv je tu moc.

ale jak myslíte, až to spadne, tak se problém vyřeší sám...

btw: furt nechápu, proč si to neexportujete a nemáte to u sebe ? přeci je to nejlehčí a nejrychlejší řešení. vysvětlete mi to někdo
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 21:40   Citovat  

Strom jsem pochopil tak: Seznam nicků, na které si budu moct kliknout a otevře se mi výpis zpráv ke konkrétní osobě.

Chtěl bych se zeptat, čím to je, že dochází k lagům? Je to problém toho, že je složitá databáze(třeba dělaná pro jiný způsob užívání kdysi dříve), moc zpráv (čili trvá než požadavek najde svůj cíl k výpisu), nebo hardware(to asi ne, předpokládám, že máte někde placený hosting)?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 21:47   Citovat  

Snažím se své zprávy mazat a nemít kapacitu naplněnou na víc než 50%.
I export jsem se dnes pokoušel několikrát, ale marně, okno se sice otevře, ale obsah se do něj nenačte.
Možnost řadit zprávy v rámci sekce pro SZ mi připadá přirozenější než je dohledávat v exportovaných zprávách na svém PC.
Pokud problém dělá množství zpráv, tak vyhlašme třeba 14 dní obecného mazání, kdy by si uživatelé sami své složky promazali. Potom by bylo možné snad i administrativně čili "násilně" promazat zprávy starší třeba půl roku, ne?
A potom by přišlo omezení kapacity úložiště spolu s nějakou možností zprávy filtrovat a třidit, aby nadměrné množství zpráv nedělalo do budoucna podobné problémy jako teď.
Zní to rozumně?
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 21:54   Citovat  

Vaciii napsal:
Strom jsem pochopil tak: Seznam nicků, na které si budu moct kliknout a otevře se mi výpis zpráv ke konkrétní osobě.

Chtěl bych se zeptat, čím to je, že dochází k lagům? Je to problém toho, že je složitá databáze(třeba dělaná pro jiný způsob užívání kdysi dříve), moc zpráv (čili trvá než požadavek najde svůj cíl k výpisu), nebo hardware(to asi ne, předpokládám, že máte někde placený hosting)?

moc zpráv nejspíš. jakmile jich má uživatel víc, jsou nad tim funkce, tak to procesor počítá. kdyz jich tam máš 10, tak nic nemusí počítat, ale kdyz tu máme 8000 uzivatelu z toho tak půlka aktivních a milion zpráv.... tak si to umíš dopočítat už sám, kolik jich je v průměru.

když je to "počítá" , tak se to zpomaluje, když se to zpomalí moc, tak to začne se chovat nestandardně a jsou tam timeouty a začínají se generovat chyby do databáze. system se stává nestabilní. jakmile to narazi na chyby databaze, tak se to zasekne víc a vic. no a pak se stane, že se chyba je tak velká, že to nejde opravit.

to jsou věci, který se musej dělat pravidelně, zkoumat logy, opravovat indexy, nastavovat limity. běžnej uživatel s tim nepřijde vůbec do styku, ani to asi vůbec netuší, ale tohle dělám já s daverem. Jako když pučíš klíčky mladý Úsměv ta netuší, že to má ukazatel teploty motoru a některý ani, že to má nádrž Úsměv sedne a jede.

a jinak uplně stejný jako u auta. meníš olej - mažeš zpravy, dolejváš olej - opravuješ chyby v databazi, potká se ti to - máš novej motor a hlavu v pejru.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 22:00   Citovat  

A nepomohla by změna ve funkci zpráv?
Dám příklad.
Někdo se mě ptá, jak má seřidit volnoběh. Jedna SZ. Odpovím mu, druhá SZ. Ptá se dál na podrobnosti, třetí SZ. Odpovím, čtvrtá SZ. S některými lidmi takhle vznikne poměrně během chvíle třeba 10 jeho dotazů a mých odpovědí.
Nešlo by to ukládat do jedné zprávy jako určitý dialog, kterým to v podstatě je? Když se chci dopátrat, na co se to ptal v určité zprávě, musím je postupně proklikat jednu po druhé, dokud to nenajdu. Takhle bych jen roloval text v rámci jedné SZ.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 22:04   Citovat  

Chápu Úsměv k IT nemám naštěstí daleko.. Ovšem v programování mírně váznu..bohužel.

Co napsal Minor, je dobrý nápad. Navrhoval bych na 14 dní velký banner, který tě nabádá k věnování několika minut na pomoc H-C. Text něco jako prosba o pomoc, jak jste si jistě všimli drazí uživatelé, trošku nám to tu laguje, prosíme o odmazání starých a nedůležitých zpráv ze složky SZ. Přispějete tak k rychlejšímu chodu našeho fóra. Věříme, že touto nenásilnou cestou se dopracujeme k výsledku. Neaktivním uživatelům budou smazány zprávy starší než půl roku. Naše komunita je velká a servery náš attack nestíhají Úsměv HaHaaa
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 22:06   Citovat  

Minor napsal:
Dám příklad.
Někdo se mě ptá, jak má seřidit volnoběh. Jedna SZ. Odpovím mu, druhá SZ. Ptá se dál na podrobnosti, třetí SZ. Odpovím, čtvrtá SZ. S některými lidmi takhle vznikne poměrně během chvíle třeba 10 jeho dotazů a mých odpovědí.
Nešlo by to ukládat do jedné zprávy jako určitý dialog, kterým to v podstatě je? Když se chci dopátrat, na co se to ptal v určité zprávě, musím je postupně proklikat jednu po druhé, dokud to nenajdu. Takhle bych jen roloval text v rámci jedné SZ.

čili něco jako když si založím nový topic, pouze ochuzené o většinu funkcí jako třeba "citovat", "editovat","fotka u každého příspěvku" atd.. Pokud jsem to pochopil Úsměv

edit: Neboli když píšu koment do topicu, třeba sem, tak ten výpis co je uplně dole.. Něco takového..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 22:18   Citovat  

Funkce automatického odmazávání zpráv starších např. půl roku by byla funkce taky užitečná.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 22:19   Citovat  

Ano, myslím, že to chápeš správně.
Viz obrázek - řada SZ se týká stále téhož, ale každý dotaz a odpověď je další nová SZ. Ale ty dotazy a odpovědi by se už neukládaly jako nové zprávy, ale bobtnaly by v rámci jedné zprávy (nebo tedy dvou, odchozí a příchozí), označené daným tématem.

SZ výpis.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
SZ výpis.jpg, 119.78 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 22:22   Citovat  

Odchozí i příchozí v jednom, ať víš, která přišla po které.. Rozdělení by mohly zajistit 2 symboly, např. šipka dolů a nahorů - přišla, odešla...
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 22:43   Citovat  

Minor napsal:
Dám příklad.

bohužel, takhle to nefunguje. jsou tam daný nějaký základy a tohle do nich vůbec nezapadá.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 22:47   Citovat  

665+1 napsal:
bohužel, takhle to nefunguje. jsou tam daný nějaký základy a tohle do nich vůbec nezapadá.

a řazení jako je v garáži by nebylo nejsnažší cestou?
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 22:48   Citovat  

a ještě další grupování a načítání většího množství položek, problém ještě více zhoršuje a prohlubuje.

nemyslím si, že by to pomohlo, co se týče objemu.

-

automatický mazaní ? To by byl humbuk, kdyby se najednou ztratilo tolik zpráv. To je to samy, jako to smaznout, ne ?
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 22:51   Citovat  

georgo napsal:
a řazení jako je v garáži by nebylo nejsnažší cestou?

tohle ? tudy odkaz

a k čemu to bude ? ted je to řazený podle datumu. chceš to řadit podle jména ještě ? To je opět další načtení = další zátěž.

když tam budeš mít 2 stranky SZ, tak nepotřebuješ takovou věc Nápad je tu!

jinak obecně to řazení dle sloupců, není až tak komplikovaný dát dohromady.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 22:55   Citovat  

jinak čtete tady :

tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 23:04   Citovat  

Jojo, sleduji a pociťuji.. Vážně by to chtělo nějakou promazávačku spáchat..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Co se mi líbí/nelíbí na našem fóru
Fórum: Náměty
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina