Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
servis klimatizace
Fórum: Servis
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
MotorArt je teď offline  MotorArt
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 18:33   Citovat  

Využijte právě probíhající akce na servis klimatizace včetně čištění a desinfekce v Motor Art s.r.o za 600,-Kč.
Najdete nás na nové adrese Praha 4 Michle, U Hellady 1.
Pro objednání volejte na 776746663.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 18:42   Citovat  

Zeptám se, co by stálo doplnění klimy u C6g aerodeck vejde se tam celkem 650g chladiva. děkuji za odpověd.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 19:33   Citovat  

zase 600.- je to dobrý
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 21:46   Citovat  

Škoda že to mam daleko. Tady chtějí za plnění litr a to i když potřebuju jen doplnit,mám málo,odsaje mi třeba 350g a doplní 650g a platím celou náplň. Přitom těch 650g chladiva stojí tak dvě kila. Zdá se mi plnění klimy jako celkem dobrý kšeft Úsměv
   Návrat  
Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 22:07   Citovat  

MotorArt napsal:
Využijte právě probíhající akce na servis klimatizace včetně čištění a desinfekce v Motor Art s.r.o za 600,-Kč.
Najdete nás na nové adrese Praha 4 Michle, U Hellady 1.
Pro objednání volejte na 776746663.

Co výměnu vadného kompresoru? Děláte? Díl mám..
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 22:29   Citovat  

Jauda napsal:
Co výměnu vadného kompresoru? Děláte? Díl mám..

neni problem vymenime skusime naplnime....
   Návrat  
dodox je teď offline  dodox
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 23:35   Citovat  

dimitar napsal:
neni problem vymenime skusime naplnime....

Umite i zjistovani netesnosti kontrastni latkou?
Jake pouzivate vybaveni (pokud to neni tajne Mrk
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 1:19   Citovat  

dodox napsal:
Umite i zjistovani netesnosti kontrastni latkou?
Jake pouzivate vybaveni (pokud to neni tajne Mrk

Ano,Valeo..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 5:24   Citovat  

turkpet napsal:
...Chlapik napojil mašinu, raz za 15 min. mrkol na displey, vzal 570g chladiva z okruhu(komentoval to slovami:Je vidět, že hondy jsou spolehlívé, máte tam toho víc, než mi ukazuje tabulka..), vrátil 550g, pridal akože olejíček, vysriekal prieduchy sprejom a ja po zaplatení niečo cez 1300kč som spokojne odchádzal domov...

Dobrá cena za to že ti odsál chladivo a vrátil ti ho zas zpátky... Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 14:13   Citovat  

Stepa napsal:
Srovnáváš nesrovnatelné Úsměv ...zapni chlazení naplno(nejstudenější) a strč teploměr do výdechu ventilace, měl by ukázat něco okolo 15°C.

to by si toho moc neuchladil Velmi šťastný
   Návrat  
MotorArt je teď offline  MotorArt
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 19:29   Citovat  

Kmóďa napsal:
Škoda že to mam daleko. Tady chtějí za plnění litr a to i když potřebuju jen doplnit,mám málo,odsaje mi třeba 350g a doplní 650g a platím celou náplň. Přitom těch 650g chladiva stojí tak dvě kila. Zdá se mi plnění klimy jako celkem dobrý kšeft Úsměv
Tisíc korun za plnění klimatizace je normální běžná cena. Zas tak dobrý kšeft to není když vezmete v úvahu pořizovací cenu kvalitní plničky. Ale v dnešní době je nutnost tuhle službu zákazníkovi poskytnout.
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 20:02   Citovat  

Kmóďa napsal:

u nás platíš jen doplnovanou nápln, nový olej ( v řádu do 20gramu má vetšina klim ) a kontrastní látku ( plním rovnou i tím - cca 5gramu.. ). Pokud je klima plná a plyn s ejen vysaje , zrecykluje/obniví a vyčistí / a jde zpet učtuji jen olej + 200kč za práci. plním li více jak za 200kč plyn tak práci neučtuji.
Na druhou stranu motorart má pravdu, plnička není zrovna nejlevnejší nástroj a musí se zaplatit. nákupní cena plynu je kolem 30-40haléřu na gram, oleje kolem 0,50-1kč na gram, kvalitní plničky od 60-70tis bez dph výše.
   Návrat  
turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 21:30   Citovat  

Kmóďa napsal:
Dobrá cena za to že ti odsál chladivo a vrátil ti ho zas zpátky... Velmi šťastný

..no skusil som raz a stačilo...viz moje predchádzajúce príspevky na toto téma ..
   Návrat  
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2012 , 9:19   Citovat  

Podíval jsem se do servisního plánu k mé City a tam není žádný interval výměny náplně klimatizace. Budu se tedy řídit ověřenou hláškou - Never touch running system.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.5.2012 , 9:21   Citovat  

Meethos napsal:
Podíval jsem se do servisního plánu k mé City a tam není žádný interval výměny náplně klimatizace. Budu se tedy řídit ověřenou hláškou - Never touch running system.

ja bych resil jak prestane chladit Úsměv nebo zacne smrdet
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2012 , 9:35   Citovat  

to hlavator: když klimatizace začne smrdět, tak není důvod měnit náplň...stačí nechat klimu vydezinfikovat.
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2012 , 9:36   Citovat  

interval servisu klimy není u většiny aut a to z důvodu toho, že klima není brána jako bezpečnostní prvek, ale jako část vozu, která když nefunguje, tak je auto plně funkční. Stejně jako třeba, když vám nejde rádio. nemá to vliv na auto. proto není v servisních intervalech.

Až auto smrdí je pozdě...

Nechci nikomu vnucovat názor, ale proč většina lidí necháme, že údržba ( čištění, doplnění, kontrola) se dělá z prevence nikoli až po tom, co se naskytne problém??

K zubaři se taky chodí jednou za půl roku aby se neřešilÿ kazy. Olej v autě se taky mění před tím, mež ztratí schopnost mazat.... atd atd.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.5.2012 , 9:39   Citovat  

kefa napsal:
K zubaři se taky chodí jednou za půl roku aby se neřešilÿ kazy. Olej v autě se taky mění před tím, mež ztratí schopnost mazat.... atd atd.

ja tam prave chodim az s kazama..to bude ten problem Velmi šťastný ja obcas kouknu na slevy-na tu klimosku je tam spousta akci tak treba pristi rok zajedu mozna i jentak preventivne..zatim nemam vazne zadnou potrebu..ani nvm jak dlouho puvodni napln vydrzi..nebo jestli by se do toho melo hrabat kdyz auto ma uz 3,5roku to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2012 , 15:20   Citovat  

kefa napsal:
interval servisu klimy není u většiny aut a to z důvodu toho, že klima není brána jako bezpečnostní prvek, ale jako část vozu, která když nefunguje, tak je auto plně funkční. Stejně jako třeba, když vám nejde rádio. nemá to vliv na auto. proto není v servisních intervalech.

Až auto smrdí je pozdě...

Nechci nikomu vnucovat názor, ale proč většina lidí necháme, že údržba ( čištění, doplnění, kontrola) se dělá z prevence nikoli až po tom, co se naskytne problém??

připadá mi že se v tom trochu ztrácíš... smrad z klimatizace a náplň klimatizace spolu podle mě nemají nic společného. Víš jak vypadá výparník? Smrad pochází z bordelu mezi žebry klimatizace. To je ok že klimu vydesinfikuješ třeba dvakrát do roka sprayem. Ale proč měnit náplň pokud klima chladí. Klima chladí=chladivo v pořádku a dostatek, neubylo,ani olej tudíž nezmizel. V čistém okruhu klimy se oleji za rok nic nestane. Nepleť do toho olej v motoru,to je jiná věc,tam je olej v uplně jiném prostředí které ho ničí...
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2012 , 22:13   Citovat  

Kmóďa napsal:
připadá mi že se v tom trochu ztrácíš... smrad z klimatizace a náplň klimatizace spolu podle mě nemají nic společného. Víš jak vypadá výparník? Smrad pochází z bordelu mezi žebry klimatizace. To je ok že klimu vydesinfikuješ třeba dvakrát do roka sprayem. Ale proč měnit náplň pokud klima chladí. Klima chladí=chladivo v pořádku a dostatek, neubylo,ani olej tudíž nezmizel. V čistém okruhu klimy se oleji za rok nic nestane. Nepleť do toho olej v motoru,to je jiná věc,tam je olej v uplně jiném prostředí které ho ničí...

Neztrácím, jen jsem to ráno psal ve spěchu a tak to vyznělo trochu jinak než mělo. jsem si plně vědom že stav chladícího média a zapáchající klima či topení jsou dva rozdílné problémy, které spolu nesouvisejí.

Olej v motoru do toho nepletu, bylo to jen přirovnání, že některé věci děláš pravidelně a ne až po tom co nastane problém. (Nenapadlo mě v tu chvíli nic lepšího). teď mě napadlo, pneu taky dofoukáváš pravidelně a ne až když jezdíš s prázdnou pneu po ráfku.=Viz konkrétně zmiňovaný zápach.

Co se týká kontroly množství chladiva. Chladivo byť je v uzavřeném okruhu tak stejně nějaký únik je. Do roka to může být 80 až 100g a nepovažuje se to za chybu v systému ale normální jev daný odpařením přes hadice atd. Takže dřív nebo později( Každé auto to má samozřejmě jinak) může dojít k tomu, že ti auto přestane chladit protože už není tolik chladiva. Když máš štestí tak se ti to stane někde na dovolené a dom jedeš bez klimy:)

Takže za mě pravidelná kontola proč ne?? A když využiješ různých jarních či jiných akcí tak to nestojí až takový balík.
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 11:57   Citovat  

Včera jsem si nachával zkouknout klimu, poprvé za 4 roky o mám Civica. Doplněno 50g + vystříkání desinfekcí za 590,- + 50,- chladivo. (cena chladiva 1,- Kč za 1g)
   Návrat  
nexus_cz je teď offline  nexus_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.7.2015 , 11:36   Citovat  

Ahoj všem, poradíte kde nechat v Prahé doplnit klimu na C8G? Rád bych aby na to někdo koukl ikdyž jsou teď ty veliký vedra, přeci jen by tam měl být servis co dva roky. Jinak chladí, řekl bych v pohodě.

Jarov mi řekl cenu něco kolem 1200, Alda to asi nedělá předpokládám. 1200 je tak nějak průměr i když se to dá sehnat po slevomatech za čtvrtinu. Nechci ale aby tam někdo něco podělal. Díky.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2015 , 11:42   Citovat  

Alda plničku neměl a někam to vozil...jestli ji má v novém, nevím. Pozitivní komenty na servis tady má VIPMotors, já byl před pár lety v Auto Barchoš.
   Návrat  
Budizknicema je teď offline  Budizknicema
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2015 , 14:16   Citovat  

Já myslím že kluci na Honday svoji práci odvedli moc dobře

P.S.: Jen pro upřesnění, OUT je čidlo schovaný ve výdechu Mrk

klima.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
klima.jpg, 219.74 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2015 , 17:43   Citovat  

nexus_cz napsal:
Ahoj všem, poradíte kde nechat v Prahé doplnit klimu na C8G? Rád bych aby na to někdo koukl ikdyž jsou teď ty veliký vedra, přeci jen by tam měl být servis co dva roky. Jinak chladí, řekl bych v pohodě.

Jarov mi řekl cenu něco kolem 1200, Alda to asi nedělá předpokládám. 1200 je tak nějak průměr i když se to dá sehnat po slevomatech za čtvrtinu. Nechci ale aby tam někdo něco podělal. Díky.

Takovej dotaz,proč se hrabat do klimatizace která chladí a funguje? Pokud tedy nemyslíš dezinfekci...
   Návrat  
nexus_cz je teď offline  nexus_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.7.2015 , 18:12   Citovat  

Jak jsem psal, servis klimatizace by měl probíhat co dva roky a pokud vím, ta u mé (RV 2007) se to dosud nekontrolovalo. Vzhledem k teplotám venku bych to rád nechal shlédnout a případně doplnit. Třeba se jí ulehčí a nebo bude chladit ještě lépe. Úsměv
   Návrat  
hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2015 , 8:05   Citovat  

Ja muzu nabidnout plneni klimy za 600 na Praze 5 Radotin. Mame novou plnicku jak na v soucasnosti beznej plyn r134a tak i na novej druh chladiva (auta tusim nad 2012) r1234yf, ovsem u novyho plynu uz je cena jina.

Tel.: 605416821
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.8.2015 , 13:44   Citovat  

hometuner napsal:
Ja muzu nabidnout plneni klimy za 600 na Praze 5 Radotin. Mame novou plnicku jak na v soucasnosti beznej plyn r134a tak i na novej druh chladiva (auta tusim nad 2012) r1234yf, ovsem u novyho plynu uz je cena jina.

Tel.: 605416821

Desinfekci taky?
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2015 , 13:56   Citovat  

[quote="Kmóďa"]Takovej dotaz,proč se hrabat do klimatizace která chladí a funguje? Pokud tedy nemyslíš dezinfekci...[/quotm

Mal by sa měnit aj olej v kompresore.
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2015 , 14:12   Citovat  

rudy5 napsal:
Mal by sa měnit aj olej v kompresore.

První tvůj příspěvěk, kde s tebou souhlasim Úsměv OK

Jen doplním že při plnění se nejen mění PAG olej ale ještě se vysouší celý systém od vlhkosti vakuací. A mít maximalní hodnotu chladiva je vždy lepší, protože kompresor nemusí spínat tak často.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
servis klimatizace
Fórum: Servis
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina