Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Yamato.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
feroF je teď offline  feroF
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.4.2009 , 10:27   Citovat  

Prosim Vas, ake mate skusenosti s tymto vyrobcom/predajcom ND? Vzhladom na cenu je to az velmi lakave. Uvazujem, ze by som od nich zobral spodne gulove capy. Alebo neskusat neoverene a zostat radsej pri 555 ....
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kuba je teď offline  kuba
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.4.2009 , 18:47   Citovat  

Někdo mi říkal že ani náhodou, ale můj mechanik mi na VTI dával čepy ramen na předek a říkal že jsou fakt kvalitní a já jsem velmi spokojen, takže doporučuji, mám druhý ještě v autě, čekal jsem na něj víc než 3 týdny, protože nebyl v republice a mechanik řekl že jinému nevěří ať raděj počkám a neberu jinou značku. VTEC
   Návrat  
daviii je teď offline  daviii
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2009 , 20:26   Citovat  

Kde se dily od tehle znacky prodavaji? Ani sem to jeste neslysel.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.4.2009 , 11:52   Citovat  

Tiez som bol z tej znacky mimo, ale napr. Intercars.cz to ponuka.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.4.2009 , 11:55   Citovat  

TO kuba: a kolko si na tom najazdil?

(Lebo ja som bol tiez spokojny s mapco, ktore mi nahodili na tycky stabilizatora, ale ked mi vydrzali cca 25000km, tak potom som uz nebol spokojny ...-)
   Návrat  
kuba je teď offline  kuba
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 16:47   Citovat  

zatím osobně asi 4000km, ale mechanik používá dlouhodobě a je spokojen. je to dobrý
   Návrat  
wisastar je teď offline  wisastar
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 17:01   Citovat  

jednou sem delal ve fabrice a yamato byl vazici davkovaci stroj na potraviny a jedna masina stala pres sto mega takze asi naka kvalita to bude Úsměv
   Návrat  
coudu je teď offline  coudu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 17:06   Citovat  

wisastar napsal:
jednou sem delal ve fabrice a yamato byl vazici davkovaci stroj na potraviny a jedna masina stala pres sto mega takze asi naka kvalita to bude Úsměv

pořádnej výtlem není yamato jako yamato...né vážně existují nějaké testy,recenze,sites o replikách ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 8:59   Citovat  

Predpokladam, ze asi tazko budeme mat extra dlhodobe skusenosti, kedze tato znacka na trhu CZ-Sk nie je velmi dlho.

Vcera som sa rozhodol, ze to skusim. Objednal som spodne gulove capy (cca 11 E,-/kus), dnes by to malo byt na predajni, nuz som zvedavy .... (Vyber som zuzil na 555 a Yamato, zvedavost (a relativne nizka cena) nakoniec prevazila nad istotou.)
   Návrat  
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 11:05   Citovat  

Nejsem si jistý ale zrovna od téhle firmy mám již v jiném topicu zmiňovaný termostat a nemůžu si vynachválit. Oproti tomu předchozímu fakt rozdíl.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 15:08   Citovat  

Objednane suciastky mam na stole. Ak by som mal hodnotit uroven balenia - tak klobuk dole. Samotne prevedenia capu vzbudzuje doveru, podobne kompletnost balenia. A pre umocnenie detailu je na hlave capu bielou farbou vyobrazeny znak firmy. Ak aj kvalita capu bude podobna sposobu balenia a prevedenia obalu - tak to bude fajn.
   Návrat  
daviii je teď offline  daviii
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 15:11   Citovat  

feroF napsal:
Objednal som spodne gulove capy (cca 11 E,-/kus), dnes by to malo byt na predajni, nuz som zvedavy ...

a kde jsi je objednaval? to je vyborna cena OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 15:28   Citovat  

Ako som spominal vyssie - intercars.cz. Nakoniec som to dostal za cenu 19,21E/2 kusy. Na nete je uvedena cena 220Kc,-, co je myslim este zaujimavejsia cena.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 15:45   Citovat  

Tak sa musim ospravedlnit: vlastnou nepozornostou som objednal a pisal o niecom inom.

Na nete su uvedene spodne a horne capy spolocne. A len teraz som pri podrobnom prehladavani uvedomil, ze som objednal horne a pritom potrebujem spodne capy.

Takze: uvedena cena a dostupnost na intercars plati pre horne gulove capy. Spodne gulove capy od Yamato nemaju uvedenu cenu. Zajtra musim naspat do obchodu -(((
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.4.2009 , 12:05   Citovat  

A nakoniec by sme to mohli zhrnut:

Spodny gulovy cap od Yamato je cenovo na rovnakej urovni, ako 555.

A len pre uplnost (a ozivenie pamate), troska ineho pisma (ale info su tam velmi zaujimave):
- tudy odkaz (spodny gulovy cap a jeho vyrabane varianty od rozlicnych firiem aj s cenami pre vychodny trh)

- tudy odkaz (nieco ohladne 555)

- tudy odkaz (nieco ohladne Yamato - hoci je to pod hlavickou Japan Cars, podstatna info je v druhom odstavci)
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 12:59   Citovat  

vcera jsem menil vsechny cepy na Jarinove ek3 a donesl znacku yamato, jak jsem to videl, tak jsem se zdesil, mam z touto znackou spatne zkusenosti a po vcerejsku s klidem muzu rict, ze to je kvalitou jako starwars, abych nalisoval spodni cepy do tehlice, tak jsem musel dosedaci plochu( nejvetsi prumer) spodnich cepu zbrousit o 0,8mm, jinak bych je tam nedal, nechapu, jak nekdo muze tvrdit, ze to je dobra znacka, koupil jsem je 2x a byly na prd a po vcerejsi akci uz nikdy vice!!! to snad ne to snad ne to snad ne
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 13:11   Citovat  

TRUcKER napsal:
vcera jsem menil vsechny cepy na Jarinove ek3 a donesl znacku yamato, jak jsem to videl, tak jsem se zdesil, mam z touto znackou spatne zkusenosti a po vcerejsku s klidem muzu rict, ze to je kvalitou jako starwars, abych nalisoval spodni cepy do tehlice, tak jsem musel dosedaci plochu( nejvetsi prumer) spodnich cepu zbrousit o 0,8mm, jinak bych je tam nedal, nechapu, jak nekdo muze tvrdit, ze to je dobra znacka, koupil jsem je 2x a byly na prd a po vcerejsi akci uz nikdy vice!!! to snad ne to snad ne to snad ne

Tak to já když lisoval Yamato,tak měli správný rozměr,šli dobře,vpadali dobře,prostě jak 555 akorát byl kov zabarvený do černa. Čepy který mi nešli nalisovat a měli asi o 2-3 desetiny vetší průměr byli Starline z Autokelly. A 8 desetin co píšeš je slušný úlet
   Návrat  
Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 13:17  Naposledy upravil Blackburn dne 26.1.2014 , 13:29, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Loni jsem dával na crx horní čepy Yamato. Letos jsem dával spodní taky Yamato.
Jelikož jsem měl rozdělanou nápravu tak jsem zkoušel horní čepy jak na tom jsou a řekl bych že se těch 12000km na nich vůbec nepodepsaly. Pořád tuhé.
Horní 380Kč kus
Spodní 350Kč kus

Takže za mě Yamato ano.
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 13:23   Citovat  

TRUcKER napsal:

po zkušenosti s horníma čepama už se jim taky vyhýbám OK
1.)nedodržení rozměrů
2.)nízká životnost

EDIT: že bych narazil na špatný kus?? to mi hlava nebere
   Návrat  
xjazz je teď offline  xjazz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 13:25   Citovat  

0,8mm? a seš si jistej, že to byly správný čepy? yamato a 555 používám co sem začal dělat hondy a nikdy nebyl problém,jedinej problém je s označením dílů a někdy to dopadne i tím že musím poslat přesný rozměry aby se našel ten správnej.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 13:31   Citovat  

Blackburn napsal:
Loni jsem dával na crx horní čepy Yamato. Letos jsem dával spodní taky Yamato.
Jelikož jsem měl rozdělanou nápravu tak jsem zkoušel horní čepy jak na tom jsou a řekl bych že se těch 12000km na nich vůbec nepodepsaly. Pořád tuhé.
Horní 380Kč kus
Spodní 350Kč kus

Takže za mě Yamato ano.

Přesně,tak,drželi hodně dlouho,než jsem je vyndal i s rameny a dal stavitelné...
   Návrat  
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 13:31   Citovat  

co myslis ze jsem se sekl a chtel jsem napsat o 0,8cm? pořádnej výtlem nalisovat sly v pohode, ale jak je ten nejvetsi prumer na cepu, tak to neprolezlo pres tehlici, takze chybelo asi 1,5mm abych mohl dat segerovku, hnus uz nikdy vice, kdybych s touto znackou mel problem jednou, tak to tady nepisu, ale 3x a 3x dojeb
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 13:38   Citovat  

Přesah 0,8mm nenalisuješ!!!!!!
   Návrat  
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 13:41   Citovat  

Blackburn napsal:
Přesah 0,8mm nenalisuješ!!!!!!
nepis prosimte!!
   Návrat  
xjazz je teď offline  xjazz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 13:53   Citovat  

TRUcKER napsal:
co myslis ze jsem se sekl a chtel jsem napsat o 0,8cm? pořádnej výtlem nalisovat sly v pohode, ale jak je ten nejvetsi prumer na cepu, tak to neprolezlo pres tehlici, takze chybelo asi 1,5mm abych mohl dat segerovku, hnus uz nikdy vice, kdybych s touto znackou mel problem jednou, tak to tady nepisu, ale 3x a 3x dojeb

to ne,jen mě nejde do hlavy,že by to bylo o tolik vetší.Už jen podle ISO tolerance pro obrábění 30-120mm je 0,3mm+- a tohle je určitě přesnej průměr což bych hádal na toleranci h,nebo g.A i při velkým lajdáctví a tuposti obsluhy cnc mašiny(takoví ti co jen mačkaj zelenej a mění kusy tzv "greener Velmi šťastný )tak by ta odchylka neměla tolik utéct.
Neber to nijak špatně,jen jako udivení cnc operátora na kusový výrobě Úsměv ale je fakt že už sem viděl dost divnejch věci Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 14:06   Citovat  

TRUcKER napsal:
nepis prosimte!!

Nechápu proč se na něj rozčiluješ,měl jsem u Starline čepů přesah asi 0,2mm a bylo evidentní při měření a zkoušce na kraj že tam nepůjde.Musel jsem upravit. Naklepávám kladivem přes hliníkovou tyčku. 0,8mm je úlet a divím se žes to tam vůbec zkoušel rvát a žes to dostal tak daleko...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 14:09   Citovat  

TRUcKER napsal:
nepis prosimte!!

Sorry, utekla mi souvislost.
Skoro to vypadá na špatný typ čepu. USA/EU/Japan...čepy co byly psané na CRX2G nakonec pasovaly do Shuttle 2G atd. Na 5 různých čepech a značkách vše pro CRX2G byly rozdíly, od 0,5mm po 2mm.

Prostě chybné označení, neřekl bych výrobní nepřesnosti.
Čepy a vše jde po montážní lince a průměry které lícují se velice často používají jako referenční plochy pro upnutí do přípravků....a už ani tam by jim to nesedělo.

Asi tak tedy Úsměv
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 14:12   Citovat  

Já mám spodní 555, ale horní od Yamato už druhou sadu a nebyl nikdy žádný problém vždy pásly jak hrnec na zadel (nechápu ten filtr Tak to valím bulvy) a vždy koupené od Idaho, který mi je sám doporučil. Ale srovnávat je se Starline je trošku odvážné. Taky můžem tvrdit, že je chyba v rukách pořádnej výtlem
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 14:16   Citovat  

yamato beru jako "lehce nižší" kvalitu než 555 ale již několik let yamato beru a montuju je na Hondy a na svoje a nikdy, podotýkám nikdy jsem neměl problém... nějaký broušení či jina velikost nepřipadal v úvahu, vždy vše 100% sedělo a to jsem toho nenamontoval málo. Dokonce jsem kupoval všechny čepy, dlouhé tyče řízení atd od Yamato na Nissana Terano II a to auto jezdí v terénu neustále (je to auto JZDáka Velmi šťastný ) a po roce vše OK, takže zkušenosti některých uživatelů tady nechápu nesouhlas
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2014 , 14:17   Citovat  

optimas napsal:
Já mám spodní 555, ale horní od Yamato už druhou sadu a nebyl nikdy žádný problém vždy pásly jak hrnec na zadel (nechápu ten filtr Tak to valím bulvy) a vždy koupené od Idaho, který mi je sám doporučil. Ale srovnávat je se Starline je trošku odvážné. Taky můžem tvrdit, že je chyba v rukách pořádnej výtlem

ruku na srdce, kolik si na nich najel??
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Yamato.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina