Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 72, 73, 74 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Strana 73 z 333
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.10.2012 , 14:09   Citovat  

sunnx napsal:
No mě třeba každou zimu vrže tyč řízení Velmi šťastný je to proste starej koráb tak to tak beru Velmi šťastný

K tomu motoru nevim no jak ta 1,8 jede, ale i s 2,0 chvili trvá než se rozjede takže bych se bál že to bude líny jak otce okena v 1,6. Ale když se rozjede tak na dynamiku a zátah toho 2 litru nedám dopustit VTEC

Ta 1.8 ma 100kW, takze zatah je zhruba rovnaky ako u 2 litru...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
handsome je teď offline  handsome
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.10.2012 , 15:14   Citovat  

No neviem koľkí z vás majú 2.0 a automat, ja teda hej, tak pridám nejaké info aj z takéhoto súdku, teda čo sa týka spotreby Úsměv
Tak v meste je to o ničom pochopiteľne, spotreba okolo 10-12 litrov, mimo mesta je to lepšie ak sa ide plynule, tak nie je problém dostať spotrebu pod sedem litrov, čo je spôsobené najmä tým, že automat má dlhšie prevody. Na diaľnici pri cca 100-105 tacho, točím presne 2500 a spotreba je vtedy cca 6-6,5 čo mám vyskúšané a odmerané už niekoľko krát spôsobom plná-plná. Najmenšia spotreba, ktorú som kedy spravil bola niekde medzi 5,9-6,2 ale bolo to úplne max econo jazda pri max. 80 km/h, radenie pri 2000ot/min, čo boli aj max otáčky, ktoré som išiel, plus veci ako brzdenie motorom a tak podobne. Priemerne mám ale za tých pár rokov spotrebu 7,6-8L v lete a v zime 7,9-8,8L. Jazdím málo mesto a väčšinou mimo mesto a diaľnice s tým, že v meste 50-55, mimo mesta 95-105km/h a na diaľnici taktiež 100-110km/h, ak sa ponáhľam tak 140, no snažím sa väčšinou neponáhľať Velmi šťastný.

Ako som už spomínal prevody sú až pridlhé, čo je síce výhoda pri určite stálej rýchlosti, lebo motor menej točí (približne rýchlosti a otáčky 50-1250, 90-2250, 100-2500, 130-3250, 160-4000), no zároveň sa to negatívne podpísalo na dynamike auta, ktoré pôsobí veľmi ťažkopádne (cca 1-65km/h, 2-117km/h, 3-160km/h a štvorka do haleluja. Max som išiel 220, no bolo to na diaľnici a dole kopcom v klesaní, pretože na rovine má štvorka problém dostať sa vôbec na 200, keďže sú prevody dlhé a "ťažké". Ble

Takže kto chcete dynamiku, tak manuál, kto chce spotrebu pri "plynulej!" jazde, tak si kúpi automat. Honda
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
s.c.a.r.a.b.e.u.s. je teď offline  s.c.a.r.a.b.e.u.s.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.10.2012 , 15:26   Citovat  

handsome:

Tak to jsi mě tedy velice překvapil! U DSG bych se možná nedivil ale u takhle "starého" automatu? Krásná spotřeba! Inu je vidět že Japonci umí...
   Návrat  
angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.11.2012 , 8:48  Naposledy upravil angel.CZ dne 1.11.2012 , 15:32, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ahoj snad poslední otázka, poslední dobou mám problémy se špatným sjížděním gum, v servise nevěděli co s tím Geometrii úplně rozhozená (jedno kolo o 1°30´ vyosené druhé OK. Teďka jsem to tak prohlížel a zdá se mi že je jedna strana kola jako kdyby do A (mírně nakloněné spodkem ven - sjíždí se vnitřek gumy což by sedělo) tak se ptám, čím by to mohlo být, tlumičem, pérem, či těhlici (poradil kamarád). Díky moc

EDIT: Gumy jak letní tak zimní strašně hučí cca od (20 - 140km/h) ale když zatáčím doprava v jakékoliv rychlosti tak hučení přestane, kolo jako kdyby si sedlo ....

Ps: nejspíš to na to stranu bouralo, je tam i jiný odstín blatníku (pokud to pomůže)

Díky moc aspoň za jednu odpověď, už jsem bezradný z toho Bueee

Letní guma asi po 12 000km (jak jsem ji dával měla 6mm)

strana 13.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
strana 13.jpg, 1.4 MB

20121029_110257.jpg

20121029_110257.jpg, 1.5 MB
   Návrat  
Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.11.2012 , 10:56   Citovat  

angel.CZ napsal:
ahoj snad poslední otázka, poslední dobou mám problémy se špatným sjížděním gum, v servise nevěděli co s tím Geometri uplně rozhozená (jedno kolo o 1°30´ vyosené druhé OK. Teďka jsem to tak prohlížel a zdá se mi že je jedna strana kola jako kdyby do A (mírně nakloněné spodkem ven - sjiždí se vnitřek gumy což by sedělo) tak se ptám, čím by to mohlo být, tlumičem, pérem, či těhlici (poradil kamarád). Díky moc

Ps: nejspíš to na to stranu bouralo, je tam i jiný odstín blatníku (pokud to pomůže)

Díky moc aspoň za jednu odpověď, už jsem bezradný z toho Bueee

Letní guma asi po 12 000km (jak jsem ji dával měla 6mm)

Pokud se ti to takhle sjíždí tak se zkus zaměřit na tlumič nebo tu těhlici. Tlumič může být ohnutý nebo může být špatné uložení. S tou těhlicí je to taky dost možný, může být taky někde hnutá
   Návrat  
angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 17:24   Citovat  

[quote="Peliator"]Pokud se ti to takhle sjíždí tak se zkus zaměřit na tlumič nebo tu těhlici. Tlumič může být ohnutý nebo může být špatné uložení. S tou těhlicí je to taky dost možný, může být taky někde hnutá[/quote]

každý říká něco jiného, znamý mechanik říká že by to mohlo být v uložení tlumiče v karoserii či v horním rameně...
   Návrat  
handsome je teď offline  handsome
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2012 , 13:11   Citovat  

Tak som konečne prezul a poviem vám, už viem prečo som cca pred dvoma týždňami na snehu išiel viac bokom ako predkom. Zadné gumy majú tak 1-2 mm vzorok, čo som ale čakal, predsa len majú 4 roky a nalietané viac než dosť. Taktiež už dosť hučali, po prezutí na zimné a následnej geometrii je auto tiché a celkovo príjemnejšie na vozenie. Budúci rok idem do nových pneu v inom rozmere, keďže tieto sú skutočne tak na suché trate kde držia ako pribité, no akonáhle naprší tak je z auta "drifting machine" ako vyšitá Velmi šťastný

Honda

20121109_135324.jpg

20121109_135324.jpg, 1.68 MB

20121109_135347.jpg

20121109_135347.jpg, 1.64 MB

20121109_135409.jpg

20121109_135409.jpg, 1.65 MB
   Návrat  
nota11 je teď offline  nota11
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2012 , 14:32   Citovat  

Ahojte viete mi prosim povedat aky je rozdiel medzi vybavami LS a ES.
Dakujem
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2012 , 15:23   Citovat  

Accord LS: tudy odkaz

Accord ES: tudy odkaz

Napriklad, nie je take tazke najst, google vie Úsměv Mrk
   Návrat  
nota11 je teď offline  nota11
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2012 , 21:50   Citovat  

Diky moc. Tak asi ostavam pri hladani ES. přátele přátele
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2012 , 22:27   Citovat  

Tak drzim palce, nech najdes nejaky pekny kusok... je to dobrý
   Návrat  
sunnx je teď offline  sunnx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.11.2012 , 12:53   Citovat  

Zdar nechcete nekdo? tudy odkaz
   Návrat  
needs je teď offline  needs
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.11.2012 , 14:40   Citovat  

Zdravím.Neměnil jste náhodou někdo vlnovec výfuku?cca po 2 letech kdy jsem měnil za kompletní přední díl se utrhl tak bych rád vyměnil jen tuhle část.Potřeboval bych vědět jaký máme jeho rozměr,díky pokud někdo bude vědět.

bosal.jpg

bosal.jpg, 30.25 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.11.2012 , 16:56   Citovat  

Ahoj me odešel teď jak sem měl špatny ten kat a nechal sem tam navarit nejakej z elitu. Šířka byla víceméně stejna ale delka byla asi 200 což oproti tomu co tam bylo je o dost delší, ale funguje to v pohodě
   Návrat  
needs je teď offline  needs
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.11.2012 , 18:23   Citovat  

sunnx napsal:
Ahoj me odešel teď jak sem měl špatny ten kat a nechal sem tam navarit nejakej z elitu. Šířka byla víceméně stejna ale delka byla asi 200 což oproti tomu co tam bylo je o dost delší, ale funguje to v pohodě

rozměr už asi nevíš co.mne se zdá že to je nějak 7x15 asi.Jak na svini za měsíc dělám technickou a dnes mi rozbil kámen čelní sklo asi 3 cm přímo před řidiče,když se daří tak se daří.Na hondě mi řekli origo 12000,replika 6000,našel jsem na netu i za 2500 tak zkusím jít do toho,stejně v zimě trefím další když vyjedu s mím štěstím Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.11.2012 , 9:53   Citovat  

Hm tak to doufam ze kaminek nepotkam Smutný No ja mam jiný svoty nerezový takze rozmer stejenj nebude a na origo svodech mam ten vlnoves taky prasklej. proste zmer ten výfuk a najdi nejakou pribliznou shodu a sikovnej clovíček ti to svaří.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.11.2012 , 11:26   Citovat  

Tak co se týče čelního skla, dobrá je pojistka (ale to všichni známe). Platím o pár korun ročně víc na pojistce na čelní sklo mám limit 5000. Stejně jako předchozí majitel mého Accorda. Těsně před prodejem potkal kámen a sklo prasklo v délce cca 15cm. U pana Rady v Plzni vyměněno, i s pruhem (stínítkem) a vešli se do 5000. Úsměv
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2012 , 12:34   Citovat  

varuj napsal:
Accord LS: tudy odkaz

Accord ES: tudy odkaz

Napriklad, nie je take tazke najst, google vie Úsměv Mrk

Ani Google neví všechno... Úsměv
Já mám třeba u výbavy LS airbagy čtyři, ten první odkaz je zřejmě na Acco 5G.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2012 , 12:43   Citovat  

Preto je tam napisane napriklad... Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 9:27   Citovat  

Zdravím ctěnou Hondí společnost.

Mám takový problém. Včera mi začalo v autě něco povrzávat. Ozývá se to při přejezdu neroovností z pravé přední strany (od kola). Když autem "kolíbu" ze strany na stranu je to slyšet taky. Obávám se, že by to mohl být tlumič ale tomu se mi moc nechce věřit jsou tam cca dva roky staré Sachs. Napadlo mě, že by to mohlo být nějaké uložení, přeci jen je tam sofistikovanější náprava než pseudoMacPherson jako u VW a je jich tam i o něco více.

Řešil někdo obdobný problém? Ble
   Návrat  
Davcar je teď offline  Davcar
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 9:49   Citovat  

s.c.a.r.a.b.e.u.s. napsal:
Zdravím ctěnou Hondí společnost.

Mám takový problém. Včera mi začalo v autě něco povrzávat. Ozývá se to při přejezdu neroovností z pravé přední strany (od kola). Když autem "kolíbu" ze strany na stranu je to slyšet taky. Obávám se, že by to mohl být tlumič ale tomu se mi moc nechce věřit jsou tam cca dva roky staré Sachs. Napadlo mě, že by to mohlo být nějaké uložení, přeci jen je tam sofistikovanější náprava než pseudoMacPherson jako u VW a je jich tam i o něco více.

Řešil někdo obdobný problém? Ble

Zdravim ,vrže ti to i při otačení volantem ? neco takovyho ted taky řeším ,pred nedavnem mi začalo dost hlasitě vrzat pravy přední kolo ,hlavne pri prejeti nerovností nebo když jsem otáčel kolama na místě ,a kamarád mi řekl že by to měl byt axialni kloub + sem mel viditelně prasklou manžetu řízení ,dneska to vezu na vymenu tak su zvedavej ale nejspis to nepoznam protoze me to zniceho nic pred tydnem prestalo vrzat.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 9:51   Citovat  

Zatím jsem to zkoušel jen za jízdy. Objevilo se to včera. Dnes odpoledne zkusím více (otáčení koly na místě atd.) a napíšu sem info.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 12:23   Citovat  

Byl jsem to vyzkoušet. V klidu to nevrže. Jen za jízdy. Pokud auto stojí a "zapružím" čumákem tak se to ozývá. Ale mám pocit, že od kloubu to nejde. Kolega pružil a já u kola poslouchal. Asi to bude někde více vzadu... tedy myslím ve směru od kola k motoru Ble
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 12:35   Citovat  

Můžou ti vrzat silentbloky
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 13:04   Citovat  

Az prijdu domu, tak ti sem hodim nakres. Kazdopadne mrkni na ulozeni tzv trakci tyce. Ja dloho nemohl prijit na to, co to je ale zadarilo se. Pravdepodobne mas to stejne. Od predni napravy (spodnich ramen) jdou smerem dopredu dve tyce. Ty jsou pruzne ulozeny v silentblokach v ramu pod chladicem. At kolega houpe a ty strc ruku pod auto tak, aby ses dotykal jedne z tech tyci. Idealne na strane kde mas podezreni. Mel bys citit to vrzani/dreni. To znamena, ze jsou ty gumy sterele, suche jsou tam vule vrze to. neni to nebezbecne, spis jen protivne... Oprava gum je na prd, protoze musis sundavat naraznik a jemne rozhodit predni ramena. Gumy stoji pakatel. kupoval jsem origo Honda ale neni to potreba. Myslim ze auto Matejcek je ma. Kellyna mozna taky OK

EDIT: vrzani u me zacinalo s nizsi teplotou a bylo doprovazene kapoby krupnutim, kdyz jsem zabrzdil a posleze rozjel. V momentu zaberu auta a pohybu dopredu tam luplo... To yt gumy byly ale uz hodne na odpis asi. Nepoznas to na prvni pohled. Oni jsou vlastne jen moc splacatele. Fuguje to podobne jako dorazy tlumicu. Ty kdyz mas vychozene, taky to dela razy kvuli vznikle vuly... snad jsem pomohl
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 14:08   Citovat  

krtekm: Díky za radu. Dnes se na to podívám. Každopádně doufám, že to bude něco, co půjde snadno vyměnit. Smutný Dám se vědět, co jsem zjistil.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 9:07   Citovat  

Tak záhada vrzajícího podvozku je vyřešena. Včera cestou z práce jsem to už nevydržel a zajel s autem na rampu. Prolezl jsem celý podvozek a zjistil jsem fatální závadu na podvozku. Chvíli jsem přemýšlel, jestli má cenu to opravovat, generálkovat celou přední nápravu nebo rovnou shánět jiné auto.

Nakonec jsem vzal šroubovák a ten kamínek zaseklý mezi nápravnicí a spodkem karoserie jsem vydloubnul HaHaaa Velmi šťastný

Jsem moc rád, že je Hondička v pořádku. Já bych taky brblal, kdybych musel chodit se šutrem v botě Úsměv.
   Návrat  
LEp1 je teď offline  LEp1
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 12:24   Citovat  

Zdravim, neviete mi niekto pvoedat ci sa na acco zmestia gumy 205 60/R16? Diky
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 14:02   Citovat  

Nechci být kverulant ale co máš v techničáku? Mrk
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 14:13   Citovat  

vejdou, alespoň na mojí je to dobrý
   Návrat