Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Přelakování - začátečník
Fórum: Exteriér
4
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 4
Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2012 , 14:57   Citovat  

Zkusím to no HaHaaa až bude čas... a stejně se mi ty jdm co jsem tu dal link líbí daleko víc...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2012 , 14:58   Citovat  

Ale mi řekni co je na tom kurnik tak drahýho Tak to valím bulvy Se stydím

mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2012 , 15:22   Citovat  

Ahoj! Nějak jsem přišel k stříkací pistoli SATA NR95 s tryskou 1,3 tudy odkaz . Tak se chci zeptat jaký kompresor je k ní potřeba? Vím je to trošku blbý shánět kompresor podle pistole ale koupil jsem ji za pakatel, že to sem ani nemůžu napsat. Poraďte prosím abych si nepujčoval nebo nekupoval něco zbytečně. Děkuji.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Mirič je teď offline  Mirič
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2012 , 22:33   Citovat  

jaký tedy mám ¨vzít příště plnič? nakupuju tady tudy odkaz ? 4CR? dikes .....-> mimozo, jestli chceš kompresor jen na pistoli tak asi nejlepší by byl nějakej šroubovej, bezolejovej ten bude asi několikanásobně dražší...osobně sem to řešil klasika pístovej orlík 17 a ted mám atmose perfect 3 a zatim si nestěžuju....to stříkání to utáhne s velkou rezervou, kterou pak třeba využiješ při broušení nebo řezání(tam už je to tak na hranici ale utáhne v poho) ...už se tu psalo jakou maj ty pistole spotřebu tak si to spočítej a urči si do jaký výkonový kategorie zhruba patříš a podle toho bych kupoval asi Úsměv..taky ještě záleží co s tím chceš stříkat...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2012 , 18:15   Citovat  

Pořád se nějak nemůžu rozhodnout, co říkáte na tyhle pistolky? tudy odkaz ........chtěl bych s tim teda nakonec dělat ten vrchní lak a bezbarvej .....nebo co třeba tahle tudy odkaz ??? nebo tahle tudy odkaz ???....už měsíc hledám a neumím se rozhodnout....rozhodněte někdo za mě prosímpopř navrhněte něco lepšího....děkuju Je to tam.

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2012 , 0:06   Citovat  

možńa budu vypadat jako blázen, ale doporučil bych toto tudy odkaz vypadají až na barvu konstrukčně stejně jako ty, které jsem přestřeleně koupil a udělal s nima celolak targy, který je naprosto v pohodě.. dneska jsem byl s kamarádem udělat pár fotek, tak Ti kdyžtak pak pošlu odkaz.. ale pokud se tim chceš živit či mít to jako koníčka a využiješ to, pak DeVillbiiska by měla být slušná volba, vybavuju si, že jí otec vychvaloval

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2012 , 11:25   Citovat  

super, jestli je to tak jak říkáš tak to je to co přesně hledám...stříknout s tím auto a pak to nechat na takový to domácí použití , konstrukce rámy atd...i když ta devillbisska by se mi taky vrátila do měsice po tom co se provalilo na veřejnost co dělám v garáži HaHaaa ....ty fotky by mě moc zajímaly, hoď sem ten odkaz prosímtě Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2012 , 10:13   Citovat  

A kterej z těhle bezbarvejch laků je asi nejlepší? na vrchní barvu od debeer ?... tudy odkaz .... to mi hlava nebere

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2012 , 11:15   Citovat  

heleď já ti kdyžatak vyfotím přesně to co mám já (mimochodem přesně ty se před pár měsíci prodávali za 1500,- na aukru sada v tomhle stejném kufříku) mechanicky to vypadá stejně, pokud to tedy bude to samé, tak s tím uděláš dost slušný výsledek pokud už jsi něco stříkal.. ale pokud věříš, že DeVillbissku užiješ, tak bych neváhal a šel klíďo do ní, právěže by měla mít podobné vlastnosti jako ty moje, co jsem se tak bavil s otcem, když jsem je pochvaloval.. ono u těch namakaných pistolích to bude hlavně o tom, že když umíš, tak si jí nastavíš tak, že prostříkáš minimum.. jinak Debeer by měl být slušný lak (výroba holandsko tuším), já kupuju veškerý materiál a laky u Polineli, jelikož to tam mám kousek a nikdy jsem neměl s nima problém... jo mimohodem, nastříkal jsem s nima tuto hondu tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2012 , 16:01   Citovat  

nádhera! H+ du do nich, díky moc OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2012 , 16:20   Citovat  

tudy odkaz takhle to teda vidim...stejně si myslim že to od těch supr předraženejch pistolí nebude takovej rozdíl a že už se připlácí jen za design, ergonomii, váhu, nějakou povrchovou úpravu ale hlavně za značku ...no uvidíme snad se nemýlím Je to tam.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2012 , 21:34   Citovat  

staci dve zakladni pistole - mala a velka + maska nejlepe co se pripoji ke kompresoru a jde ti cistej vzduch, aby jsi nemusel ten sajrajt dychat

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2012 , 22:33   Citovat  

tak jsem odzkoušel nový pistolky a nemůžu si stěžovat, fakt paráda....jinak jsem narazil zas na další problém, takže asi tak: koupil jsem si barvu s tužidlem...1,5l barvy + tužidlo...hezký no, akorát jsem se už podruhý zapomněl zeptat v jakým poměru se to mísí HaHaaa ...(je to vrchní lak debeer)

na plechovce je jen napsaný tohle :

číslo barvy: RAL 1018
Poměr :
Barva : 100 %
Tužidlo : 50 %
Ředidlo : 0-20%

Na druhý plechovce s tužidlem je napsáno :

Tužidlo 50%

co znamenaj ty procenta? nějak to nepobírám, jakej je teda výslednej poměr ?....znamená to že v tej barve má bejt 50% (polovina) tužidla? (čili 1:1) a nebo že je to nějaký "padesátiprocentí tužidlo ? a nebo to je myšleno 100% + 50% = 150% -> padesát procent je jedna třetina ze 150% čili je to 1:2.... to mi hlava nebere ....už sem z toho na palici... do pondělka to nejsem schopnej zjistit a chtěl bych to stříknout přes svátky, tak se znovu obracím sem na forum s nadějí že mi v tom někdo udělá jasno...děkuji

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2012 , 7:49   Citovat  

Mirič napsal:
tak jsem odzkoušel nový pistolky a nemůžu si stěžovat, fakt paráda....jinak jsem narazil zas na další problém, takže asi tak: koupil jsem si barvu s tužidlem...1,5l barvy + tužidlo...hezký no, akorát jsem se už podruhý zapomněl zeptat v jakým poměru se to mísí HaHaaa ...(je to vrchní lak debeer)

na plechovce je jen napsaný tohle :

číslo barvy: RAL 1018
Poměr :
Barva : 100 %
Tužidlo : 50 %
Ředidlo : 0-20%

Na druhý plechovce s tužidlem je napsáno :

Tužidlo 50%

co znamenaj ty procenta? nějak to nepobírám, jakej je teda výslednej poměr ?....znamená to že v tej barve má bejt 50% (polovina) tužidla? (čili 1:1) a nebo že je to nějaký "padesátiprocentí tužidlo ? a nebo to je myšleno 100% + 50% = 150% -> padesát procent je jedna třetina ze 150% čili je to 1:2.... to mi hlava nebere ....už sem z toho na palici... do pondělka to nejsem schopnej zjistit a chtěl bych to stříknout přes svátky, tak se znovu obracím sem na forum s nadějí že mi v tom někdo udělá jasno...děkuji

2:1 barva/tužidlo.. zbytek naředit dle potřeby (cca do těch 25%)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2012 , 14:01   Citovat  

dík moc...jinak auto už je stříknutý a ocitám se u dalšího průšvihu ...ten lak je takovej hrbolatej i přesto že plnič byl vybroušenej do roviny plátnem P800...vim že u nás v práci to je na škodovkách taky, ale není to na těch metalízách tolik vidět, jen zblízka...v místech kde sem to víc ulil, např na střeše, to není a je to krásně hladký...jak docílím toho aby to tak hladký bylo všude? bojím se to brousit pač ta žlutá špatně kryje a nechci aby to prosvítalo na podklad...přemejšlel sem že bych dal 2 vrstvy žlutý a tu druhou vrstvu zbrousil do hladka a vyleštil leštičkou....co na to říkáte?....jinak smetí se mi do toho skoro nenachytalo na to že to bylo dělaný v garáži, ale místama nějaký smítko přeci jen je (myslím že to bude z pistole protože se nějak sama zapomněla vyčistit ) :twisted: ..jak to mám opravit - to smítko mám vydloubnout a nebo ho tam nechat a rozbrousit ? tu dírku mám pak zakápnout štětečkem a zbrousit, nebo to musím přestříknout malou pistolí? Velmi šťastný to mi hlava nebere ....Mišák tu něco psal o strojním leštění...bude ten lak po vybroušení plátnem P2500 a nasledním vyleštění střední a nakonec jemnou pastou stejnej jako když to je stříknutý bez leštění? tím myslím jestli to bude mít stejnej lesk? ...leštičku ještě nemám, ale už mám domluvenou tuhle, bude mi stačit? tudy odkaz ...čim to je lepší leštit? molitanem nebo rounem? díky

Kane je teď offline  Kane
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2012 , 21:49   Citovat  

Mirič :
Nechci kecat ale podle mě molitanem (jsou různé hrubosti) stejně tak i pasty. To rouno by mělo být na finalní leštění pokud si dobře pamatuju...

Bullseye:
Targa vypadá perfektně je to dobrý zajímalo by mě jestli jsi to dělal v boxu někde nebo někde v garáži. Hodně lidí mě odrazuje že bez boxu a vybavení za X desítek tisíc se to nedá udělat ani dobře ( dobře = 3 ) Velmi šťastný takže by mě zajímalo jak to je Úsměv

Mišák:
Ty kurzy vypadají dobře zajímala by mě cena Úsměv

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.7.2012 , 8:24   Citovat  

To rouno má velký ůběr laku a nechává hologramy,takže na finální leštění rouno určitě ne. Podle mě vystačíš s molitanem...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.7.2012 , 12:17   Citovat  

Mirič: hrbolatým máš na mysli nejspíš pomeranč - tedy málo nalitý lak.. mohlo by to jít buďto rozleštit, ale pokud s tím nemáš zkušenosti, tak bych tu plochu znova srazil do hladka a nalil jí pořádně - tak aby nestekla, ale aby byla hladká, na sklovitý povrch jsem taky úchyl a taky se mi stane, že to přepísknu.. pokud se i přes slušné nalití máš pomeranč, tak je potřeba přiředit - já se řídím ocejchováním na kelímku, to většinou stačí a pak se ještě přesvědčím tak, že když mám barvu připravenou, tak tím míchátkem zamíchám a vytáhnu - barva musí do 3 vteřin stéct a po 3 vteřinách musí maximálně kápnout.. nikoliv téct.. tak se přesvědčuju, že mám barvu připravenou dobře..

Kane: lidi co Ti to tvrdí to zřejmě nikdy nezkoušeli.. pokud přípravám věnuješ čas a uděláš maximum v rámci možností, tak se dá udělat parádní lak.. též jsem slyšel o lidech co v garáži udělají stejný lak jako v lakovně.. v lakovně je to pochypitelně no stress, ale i doma v garáži se dá.. chce to jen dost velkou plochu, základní vybavení a přípravu.. s Mišákem jsem taky mluvil na srazu a je to hoodně lákavé. Po škole bych do toho kurzu chtěl zcela určitě jít, abych si ujasnil v čem mám nedostatky a získal oprávnění Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2012 , 23:08   Citovat  

přesně jak říkáš, dnes jsem to zkoušel nanečisto na plech a už jsem to i sám vypozoroval...barvu jsem předtím neředil pač mi přišla už tak mrtě řídká, po stříknutí se to ale vůbec nerozlilo a dělalo to ten pomeranč, a naopak když jsem to přidržel dýl tak se to sice rozlilo ale po chvíli steklo, prostě vůbec se mi nedařilo najít ten bod kdy je to dobře nalitý a nesteče to (při svislej poloze plechu)...po naředění na 10% se to rozlilo při stejně rychlým posuvu o poznání líp, takže se to nemuselo tolik ulejval aby se to rozlilo, zas to ale jako žlutá blbě krylo a místama to bylo takový do zelena Tak to valím bulvy .....garáž jsem já dočasně připravil tak že jsem ji skoro celou vyklidil, všechno umyl, vymaloval latexovou barvou...stříkalo se ráno a den předtím se opláchl strop a stěny, nechala se mokrá podlaha aby se na ní nachytal prach, kompresor sem nechal taky uvnitř garáže, naplnil jsem jen vzdušník den předem a stačil mi v poho na celý auto takže jsem ho nemusel zapínat takže se nemělo snad od čeho prášit...takže jsem taky zastáncem toho že box není po tejhle přípravě potřeba....ještě malá otázka: co je nejlepší udělat s proteklinama?nechat to normálně stýct a zaschnout a pak zbrousit a znova, nebo na to je třeba nějaká houbička do který se to nechá natýct aby to dál neteklo?, slyšel jsem že to stačí rozfoukat pistolí, ale když jsem to zkoušel tak to dělalo šílený věci všude kolem (vypadalo to skoro jak celulitida zmatenej )

kottitko je teď offline  kottitko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2012 , 13:10   Citovat  

Nevim jestli to tu někdo psal ale co vlastně zbůsobí ,,pomeranč" na laku? Co dělám špatně? to mi hlava nebere Poradte dobří lidé Se stydím

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2012 , 17:17   Citovat  

kottitko napsal:
Nevim jestli to tu někdo psal ale co vlastně zbůsobí ,,pomeranč" na laku? Co dělám špatně? to mi hlava nebere Poradte dobří lidé Se stydím

dáváš málo vrstev (málo nalejváš) a nebo to máš málo naředěný

kottitko je teď offline  kottitko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2012 , 18:01   Citovat  

Tím myslíš že když to přelakuju další vrstvou, pomeranč zmizí nebo při lakování to utopit lakem (velká vrstva)? Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 11:01   Citovat  

kottitko...pomeranč tam zůstane, takže ho lehce přebrousit do roviny a pak zkusit nalejt další vrstvu (takhle sem to dělal já takže nevim jestli to říkám dobře)...napoprvý se nikdy nepovede....já to dělal včera na popátý a ted váhám jestli to udělat znova nebo se začít modlit a leštit... už ale začínám chytat ten grif, prostě jen kupuj barvu a trénuj :twisted:

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 13:37   Citovat  

je to jen o praxi.. ještě se mi nestalo, že bych musel barvu brousit a lakovat znova - spousta se toho dá zachránit během barvení.. prostě tam musíš napálit dost vrtev - nalejt to, ale zase ne tak moc, aby to steklo.. kdo stříká leta tu míru zná a včas přisuší.. no a pokud to nalejváš dobře a stále to máš hrubé, tak máš málo naředěno (já ředím cca 25%, či jak jsem to tu popisoval předtím)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2012 , 20:37   Citovat  

tak už mám konečně auto v kupě a celý v laku...ale nastal další problém, začal jsem auto leštit, zkoušel jsem to více způsobama, mnoha přípravkama, různejma kotoučema, abych zjistil co je nejefektivnější,...bohužel jsem to "jednou z metod HaHaaa " na jednom místě docela poškrábal (asi nějaký smítko v kotouči) ...takže mne ted zajímá jak se těch drobnejch škrábanečků zbavit, nejsou zas tak velký ale pod silnějším světlem to je vidět.....máte s tim někdo zkušenosti co na to funguje??..pporaďte někdo prosím čím to mám udělat...děkuju

p.dawe je teď offline  p.dawe
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2012 , 21:48   Citovat  

zdravim neprochazel jsi tudy odkaz nebo tudy odkaz tam toho dost o mytí a leštění auta když dobře prohledáš dozvíš se i jak je odstranit ty škrabance leštěním... je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2012 , 16:05   Citovat  

dík za odkaz, bezva stránka OK vypadá to asi na tohle...prej ... Autoglym Super Resin Polish

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2012 , 19:00   Citovat  

tak tady jinak přikládám foto jak to moje první lakování dopadlo, myslím že to na poprvý není nejhorší Úsměv je to tady vybroušený jemnou pastou takže je to zatím jen takovej polomat, leštěnka už je objednaná tak uvidíme co z toho nakonec vyleze....ještě jednou všem děkuju za rady Mrk

DSCN1449.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSCN1449.JPG, 4.19 MB

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2012 , 13:04   Citovat  

Mirič napsal:
dík za odkaz, bezva stránka OK vypadá to asi na tohle...prej ... Autoglym Super Resin Polish

SRP je bez abrasiv,škrábance s tím asi neodstraníš...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2012 , 15:26   Citovat  

co jsem to pochopil já tak je to pryskyřice která vytvoří průhlednej povlak a když se pak rozleští tak zůstane jen v těch rýhách, nebo se pletu a je to opět uplně k h....? cože cože ?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Přelakování - začátečník
Fórum: Exteriér
4
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina