Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Brzdové kotouče a destičky - zkušenosti
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 24, 25, 26  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 26
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 9:58   Citovat  

mohu doporučit kotouče EBC TurboGroove + desky Ferodo DS 2500 ....sice po několika sériích plnej/tvrdá brzda taky začnou kopat do volantu ale když na chvíli zvolním a dám jim šanci vychladnout tak zase fungujou na 100%

Nedoporučuji kotouče Zimmermann - vrtané - (popraskaly, zkroutily se) a nedoporučuji brembo maxx (takový ty půlkruhový drážky) 2 páry jsem taky oddělal. Jediný nahoře uvedený zatím držej, na podzim v mostu bude test maxhardcore Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 10:10   Citovat  

já mam už asi 3 roky kotouče FERODO a naky obyč destičky, a práci to odvádi taky dobře, sice po hoodně intenzivnim brždění trochu vadnou ale jinak vpohodě.

Jenik je teď offline  Jenik
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 10:34   Citovat  

tak uz sem mel vybrane Zimmermanny a KASHIYAMA desky ale ted zas vaham.Mam to na bezne jezdeni + prilezitosne nejaky ten amatersky zavod do vrchu.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 10:43   Citovat  

Jenik napsal:
tak uz sem mel vybrane Zimmermanny a KASHIYAMA desky ale ted zas vaham.Mam to na bezne jezdeni + prilezitosne nejaky ten amatersky zavod do vrchu.

Zimmermanny jsem měl na autě,když jsem ho koupil a po cca měsíci šly dopryč... Dost rády se kroutí... KO

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 11:03   Citovat  

Jenik napsal:

no já k nim dostal nějaký destičky NISSIN - podle mě origo co se dávaj takže mohl být problém ve směsi, každopádně stály 4000 (tenkrát jsem je měl na splátky přes cetelem ještě Velmi šťastný ) - což je odst peněz a čekal jsem, že vydržej a houby s voctem. v místě vyvrtanejch děr se objevily celkem slušný praskliny a zkroutily se...za mě teda ne.

Ty EBC mi v současný době přijdou jako slušný, byť mě překvapilo že při pořádný zatěži taky začly kopat, přeci jen to jsou malý brzdičky na EE8 ale jak píšu - po vychladnutí zase 100% účinek a nekopu...asi vyvedu z nárazníku hadice ke kotoučům aby se pořádně chladily...pak by se mohlo vyřešit i to občasný kopání..

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 12:44   Citovat  

děrovaný Zimmermany mám na autě, už jen na dojetí. jsou zkroucené a kolem děr vypraskané. nedoporučuji... leda na vzhled a brzdit minimálně pořádnej výtlem

Jenik je teď offline  Jenik
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 12:50   Citovat  

Tak do Zimmermanu nejdu. To vidim tak ze jeste vydrzim mesic s pokroucenyma a kupim EBC.I kdyz ma to vubec smysl kdyz nejezdim delsi zavody? Ted tam mam nejake obyc a ty vydrzeli asi tyden po srovnani aji dva Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 13:02   Citovat  

Jenik napsal:
Tak do Zimmermanu nejdu. To vidim tak ze jeste vydrzim mesic s pokroucenyma a kupim EBC.I kdyz ma to vubec smysl kdyz nejezdim delsi zavody? Ted tam mam nejake obyc a ty vydrzeli asi tyden po srovnani aji dva Úsměv

nechci dělat chytrýho ale v zásadě - pokud nepotřebuješ nadstandart brzdového výkonu a máš brzdovou soustavu v pořádku tak ti musí stačit seriový kotouče i desky...klidně nipparts a musí to držet. Důležité je samozřejmě správné zajetí.

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 23:40   Citovat  

no nevím s tou chváou na ebc, vyfotím desky ebc žlutý s hladkejma kotoučema po 10tkm na serii vti c5g se seriovýma gumama KO

Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 7:09   Citovat  

posero napsal:
no nevím s tou chváou na ebc, vyfotím desky ebc žlutý s hladkejma kotoučema po 10tkm na serii vti c5g se seriovýma gumama KO

Za prvé, žluté desky se na hladké kotouče nehodí, není to dobrá kombinace a za druhé vůbec EBC destičky, nejsou žádný zázrak, to souhlasím, ale Cocks mluvil o kotoučích a ty jsou super...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 9:36   Citovat  

Dany napsal:
Za prvé, žluté desky se na hladké kotouče nehodí, není to dobrá kombinace a za druhé vůbec EBC destičky, nejsou žádný zázrak, to souhlasím, ale Cocks mluvil o kotoučích a ty jsou super...

přesně, kotouče jsou jediný kloudný co jsem měl možnost mít na autě..a až natáhnu trubice z nárazníku k brzdám tak to možná bude ještě lepší když se budou pořádně chladit...sem pak schválně napíšu rozdíl, o víkendu bych to chtěl dělat..

capino je teď offline  capino
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 9:44   Citovat  

tak já jsem se rozhodl kupovat OEM brzdy.. na tý 1.4ce nevadnou ani při ostřejší jízdě a hodně mně zaujala jejich životnost, myslel jsem (dle předchozích aut), že už je budu muset letos měnit a byl jsem mile překvapen při přezouvání, že téměř neubyli Je to tam.
a díky Aldovi nebo tátovi na Jarově se ceny už nebojím..

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 11:18   Citovat  

cocks napsal:
mohu doporučit kotouče EBC TurboGroove + desky Ferodo DS 2500 ....sice po několika sériích plnej/tvrdá brzda taky začnou kopat do volantu ale když na chvíli zvolním a dám jim šanci vychladnout tak zase fungujou na 100%

Nedoporučuji kotouče Zimmermann - vrtané - (popraskaly, zkroutily se) a nedoporučuji brembo maxx (takový ty půlkruhový drážky) 2 páry jsem taky oddělal. Jediný nahoře uvedený zatím držej, na podzim v mostu bude test maxhardcore Úsměv

brembo max kotouče jsou žrouti destiček, nakombinoval jsem je s destičkami TRW takže co týden meju kola KO

nejezdím styl brzda plyn jak Cocks, ale jen svižněji po okreskách s passaty a octávkami TDI za zadkem Honda

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 11:21   Citovat  

Lukas28 napsal:
brembo max kotouče jsou žrouti destiček, nakombinoval jsem je s destičkami TRW takže co týden meju kola KO

nejezdím styl brzda plyn jak Cocks, ale jen svižněji po okreskách s passaty a octávkami TDI za zadkem Honda

No já jsem zvědav, mám kashyiamy a brzdí dobře, velmi dobře a ani tolik nešpiní, je pravda, že brzdy používám normálně, ale kdo mne zná, tak ví, že jezdím tak,že bzrdy moc nepotřebuji ... prostě kdybych začal jezdit styl brzda plyn, asi by se to projevilo.

M.

Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 11:46   Citovat  

EBC mohu taky doporucit a na to zlute desticky uz jsem jim prisel na chut a brzdi to pekelne ale udelal jsem upgrade na pancerove hadicky pro vsechny trmeny. Je to tak na tu agresivnejsi jizdu a lehke zavodeni v seriovem rozmeku kotoucu. Pro jejich delsi funkci jim planuji udelat naporove chlazeni z cumaku. Okoukal jsem to na par zavodnich specialech co se mnou jezdeji vrchy Je to tam.

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 11:56   Citovat  

Už druhej rok jezdim na EBC TurboGroove a YS deskách a paráda, teď to teda dost začalo kopat, ale mám podezření spíš na kola a kapalina je už černá jak bota to snad ne Ale chystam se vyzkoušet cocks style až YS dosloužej, ty Feroda 2500 mě docela lákaj Úsměv Na Picassu sem kdysi měl nějaký Feroda nevim jakej typ a ty teda byly tragický, ale když si tyhle chválí i Dany, tak museji bejt dobrý :hehe:

Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 12:06   Citovat  

DanTe napsal:
Už druhej rok jezdim na EBC TurboGroove a YS deskách a paráda, teď to teda dost začalo kopat, ale mám podezření spíš na kola a kapalina je už černá jak bota to snad ne Ale chystam se vyzkoušet cocks style až YS dosloužej, ty Feroda 2500 mě docela lákaj Úsměv Na Picassu sem kdysi měl nějaký Feroda nevim jakej typ a ty teda byly tragický, ale když si tyhle chválí i Dany, tak museji bejt dobrý :hehe:

Ferodo je jiná liga a pokud bys vyzkoušel opravdu závodní desky, byl bys v sedmém nebi a nechápal bys, jak si mohl YS vůbec někdy jezdit, ale... Ne všechno funguje se vším a na všem, takže s výběrem opatrně... to že to funguje na jednom autě ještě neznamená, že to funguje na každém... Auta mají různé hmotnosti, různé průměry kotoučů, jinak veliké ty destičky a hlavně každý od toho očekává něco trošku jiného a provozuje to někde jinde...

Nicméně tvůj základ (EBC TG) je dobrý a skrývá v sobě ještě tebou neobjevený potenciál... Tvůj pocit z brzd se může ještě minimálně o 100% zlepšit a to už stojí minimálně za úvahu...

Bravo je teď offline  Bravo
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2011 , 18:45   Citovat  

Mal by som otazku a potrebujem poradit. Mam anglana 1.8 VTI
Kazdy by rad usetril tak som nasiel kotuce. Jedna sa EBC TG

na anglana 1.8 VTI - 240 liber
prelude 2.2 VTI - 185 liber

pokial sa nemylim aj VTI anglan aj VTI prelude maju 4x114,3 roztec , priemer 282 mm ,rozdiel v vo vyske s tym v hrubke.
anglan vyska 48mm hrubka 24mm
prelude vyska 47mmhrubka 23mm

tak a otazka .... oplati sa ist do kotucov o 1mm tensich ale zas lacnejsich o 55 liber ?
pasuje to vobec ? to mi hlava nebere
dakujem za odpovede

0
PříspěvekZaslal: 10.8.2011 , 9:42   Citovat  

nikto s tym nespekuloval ? to mi hlava nebere

spyda je teď offline  spyda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2011 , 10:08   Citovat  

Mam za to, ze P5G ma 4x114,3 ale P5G VTI ma uz 5x114,3 , snad nekecam HaHaaa Jedine P4G VTI, ale jakej je tam rozdil, nevim Cooo???

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2011 , 10:23   Citovat  

spyda napsal:
Mam za to, ze P5G ma 4x114,3 ale P5G VTI ma uz 5x114,3 , snad nekecam HaHaaa Jedine P4G VTI, ale jakej je tam rozdil, nevim Cooo???

S roztečema nekecáš. Úsměv Kola z Preludy na 1.8VTi sednou (měl jsem je na sedanu jako zimáky), středová díra kol je stejná,takže mě nenapadá,kde by mohl být rozdíl... to mi hlava nebere

spyda je teď offline  spyda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2011 , 10:34   Citovat  

Jako on anglan VTI ma v manualu ze novej predni kotouc ma mit 22,9-23,1 mm, takze potom uz vubec nvm kde je rozdil HaHaaa
Treba rozdil v normalnich rovnejch je este vetsi , VTI 168 liber vs. P4G VTI 87 liber HaHaaa

0
PříspěvekZaslal: 10.8.2011 , 12:02   Citovat  

ja som prave porovnaval prelude 4G VTI z 4x114,3 viem ze uz 5G ma 5x 114,3 takze to nepasuje urcite
je to prave zaujimave porovnanie ,lebo sa tam da usetrit celkom dost ...ale ci to bude pasovat na 100% to neviem Ble

rozdiel je v tlouštke kotúča ,anglan ma 24mm a prelude ma 23mm inaksi rozdiel som nezistil... to mi hlava nebere
1 mm je urcite viac kilometrov.....vobec neviem teda zmatenej

0
PříspěvekZaslal: 10.8.2011 , 12:04   Citovat  

spyda napsal:
Jako on anglan VTI ma v manualu ze novej predni kotouc ma mit 22,9-23,1 mm, takze potom uz vubec nvm kde je rozdil HaHaaa
Treba rozdil v normalnich rovnejch je este vetsi , VTI 168 liber vs. P4G VTI 87 liber HaHaaa

tak tie som ani neporovnaval.... zmatenej to je uz skoro polovina ceny cože cože ?

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2011 , 12:42   Citovat  

Dany napsal:
Ferodo je jiná liga a pokud bys vyzkoušel opravdu závodní desky, byl bys v sedmém nebi a nechápal bys, jak si mohl YS vůbec někdy jezdit, ale... Ne všechno funguje se vším a na všem, takže s výběrem opatrně... to že to funguje na jednom autě ještě neznamená, že to funguje na každém... Auta mají různé hmotnosti, různé průměry kotoučů, jinak veliké ty destičky a hlavně každý od toho očekává něco trošku jiného a provozuje to někde jinde...

Nicméně tvůj základ (EBC TG) je dobrý a skrývá v sobě ještě tebou neobjevený potenciál... Tvůj pocit z brzd se může ještě minimálně o 100% zlepšit a to už stojí minimálně za úvahu...

Tak teda musím říct že EBC TG mi zničehonic dosloužili Smutný Maji za sebou dva roky provozu a zhruba 12tisíc kilometrů a při brždění auto začalo nechutně kopat do volantu, byl sem s autem u Aldy na prohlídce kvůli bouchání od podvozku a je to ne výměnu Smutný Sem docela zklamanej a nechápu co se tam pohnojilo, začlo to dělat až na tomhle druhym autě a zhruba po 4 měsících ježdění.

Každopádně až budu dělat brzdy na Preludě, jakože stopro budu, protože ta děvočka vůbec nebrejkuje, tak mě čekej na konzultaci Lucy

0
PříspěvekZaslal: 10.8.2011 , 20:32   Citovat  

spyda napsal:

tak nakolko normalne EBC na prelude stoja skoro o 3x menej ako EBC turbo groove na civic anglan VTI ...tak ich vyskusam teda.
Ake mate teda skusenosti s EBC premium ? ake dosky by ste k tomu odporucili ? staci to na sportove jazdenie na okreskach ,pripadne raz za cas mozno aj na okruh .
pocul som ze s hladkymi kotucmi sa redstuff a yellowstuff nefunguje dobre .. cože cože ?

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2011 , 20:58   Citovat  

ja mam nekde ceny tech EBC brzd na anglana VTi mel sem to v planu ale pri tech cenach to je masakr zkusim to pohledat a hodim to sem

Edit: takze uz sem to nasel a vsechny ceny mam od Infinitiho ale uz tak pred pul rokem je mozne ze to ted bude cenove jine

přední kotouče EBC 282mm 6800,-
desky zelené 2650,-
červené 2850,-

zadní kotouče EBC 260mm 2750,-
desky zelené 1900,-
červené 2100,-

0
PříspěvekZaslal: 10.8.2011 , 23:35   Citovat  

Hondik napsal:
ja mam nekde ceny tech EBC brzd na anglana VTi mel sem to v planu ale pri tech cenach to je masakr zkusim to pohledat a hodim to sem

Edit: takze uz sem to nasel a vsechny ceny mam od Infinitiho ale uz tak pred pul rokem je mozne ze to ted bude cenove jine

přední kotouče EBC 282mm 6800,-
desky zelené 2650,-
červené 2850,-

zadní kotouče EBC 260mm 2750,-
desky zelené 1900,-
červené 2100,-

no jo...ale ja som spekuloval nad alternativou. Na anglana VTI pasuju kotuce z prelude 4G VTI len s tym ze su o 30-40% lacnejsie v zavislosti o ake kotuce ide. Jediny rozdiel co som nasiel je ze su o 1 mm tensie.
tudy odkaz
tudy odkaz

ako pisal Spyda vyssie tak EBC premium su lacnejsie skoro o polovinu ...tak prave neviem preco je tam taky cenovy rozdiel. Napisem im mail nech mi to vysvetlia. cože cože ?

ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2011 , 10:09   Citovat  

Bravo napsal:
ja som prave porovnaval prelude 4G VTI z 4x114,3 viem ze uz 5G ma 5x 114,3 takze to nepasuje urcite
je to prave zaujimave porovnanie ,lebo sa tam da usetrit celkom dost ...ale ci to bude pasovat na 100% to neviem Ble

rozdiel je v tlouštke kotúča ,anglan ma 24mm a prelude ma 23mm inaksi rozdiel som nezistil... to mi hlava nebere
1 mm je urcite viac kilometrov.....vobec neviem teda zmatenej

Ty mas preludu p5g a potrebujes predni kotouce? Ja mam v garazi jeste zabalane EBC ciste kotouce + EBC yellow desticky. Dovoz z Anglie v zime. Jen uz je nebudu potrebovat a tak Ti muzu nechat celej set za 5500 + postovne Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 11.8.2011 , 12:05   Citovat  

ReNo napsal:
Ty mas preludu p5g a potrebujes predni kotouce? Ja mam v garazi jeste zabalane EBC ciste kotouce + EBC yellow desticky. Dovoz z Anglie v zime. Jen uz je nebudu potrebovat a tak Ti muzu nechat celej set za 5500 + postovne Úsměv

to je dobra ponuka OK
ale mam anglana 1.8 VTI a spekulujem ze troku usetrim ked objednam disky z prelude VTI 4G ...hladke su lacnejsie cca o polovicu ..ale potrebujem 4x114,3 ty mas asi 5x114,3 ne ?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Brzdové kotouče a destičky - zkušenosti
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 24, 25, 26  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina