Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Co je to 5g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
RobiXman je teď offline  RobiXman
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 11:53   Citovat  

Zdravím Vás všechny,

nejdřív bych chtěl dodat že že jsem úplný ale úplný amatér ohledně aut teda ne že bych nemněl řidičák, ale ... Úsměv tak prosím trochu ohledu - předpokládám že mé dotazy budou jak z 1. třídy tak doufám že země nebudete mít pořádnej výtlem .

Chci si koupit Hondu Civic Coupe 5g - já ale pořád nevím co je to to "5g" ??? - vím že chci tohle auto podle obrázku pořádnej výtlem

A potom další amaterský dotaz - pokud koupím např. 1,4 je možné vymněnit motor treba za 2.0 ?

Ještě jednou se omlouvám za mé amaterské dotazy ale kde jinde se zeptat než přímo u zdroje že Úsměv

RobiXman
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
d.prelude je teď offline  d.prelude
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 11:55   Citovat  

5g-5tá generace

proč vyměnit a nekoupit si rovnou silnější motor? HaHaaa a pokud se nepletu 2,0 do nich snad nedělali ale třeba se pletu Se stydím
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 11:58   Citovat  

2.0 se do nich fakt nedělalo a pokud by se dělalo, tak se vsadim, že by tu každý coupe mělo tenhle obsah a byla by z toho sakra raketa Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 12:00   Citovat  

Díky moc za vysvětlení 5g Úsměv mimochodem není někde třeba nějakej seznam nebo něco kde by byly fotky s označením generací ? Úsměv

A jaký nejvýkonější motor se do tohoto auta dělal ?
   Návrat  
martas je teď offline  martas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 12:06   Citovat  

5g coupe mám třeba já HaHaaa
   Návrat  
Oncek je teď offline  Oncek
3 háčka

tady si můžeš počíst
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček

RobiXman napsal:
Díky moc za vysvětlení 5g Úsměv mimochodem není někde třeba nějakej seznam nebo něco kde by byly fotky s označením generací ? Úsměv

No jestli se nemýlím tak v americe 1.6VTi daji se sehnat i v Evropě, ale většinou jsou to swapy (přendaný motory) a většinou jsou Německo, Rakousko, Švýcarko, kde se tyhle swapy daji krásně schválit Úsměv Ale cenově jsou to z ciziny celkem pálky.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 12:10   Citovat  

Díky moc za odkazy jdu studovat a kdyby náááhodou se někdo nudil a chtěl poučit jednoho blba o upravách a tuningu a nevadí mu blbý dotazy tak bych uvítal pomoc ICQ 635 992 046 ještě jednou díky za ty odkazy a jen malej dotaz ...

5g s motorem 1.6i (na mootru je napsano VTEC) jaká může být tak pořizovací cena ??? - je mi jasné že je to od stavu celkového auta ale řekněme že je to v průměrném stavu. Úsměv

RobiXman
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 12:10   Citovat  

RobiXman napsal:

v usa 1,6 vti 118kW a tady 1,6vtec 92kW se me zda Úsměv ale zemi prodava K20 swap tak to tam mues swapnout Úsměv
   Návrat  
Raven je teď offline  Raven
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 15:04   Citovat  

mrgrudge, Brnďa co to melete pořád o USA, Vti se dováželo normálně do Evropy.

RobiXman: 1,6 Vti 118 kw(160 koní) byl nejvýkonější motor v Civicu 5g ale dával se jen do Sedanů a do Hatchbacků takže v Coupéčku ho nenajdeš, to by v tvém případě teda vyřešil swap nebo li záměna motoru. pokud chceš opravdu jen Coupe.

jinak přidám si tě na ICQ a mužem pokecat Mrk
   Návrat  
Mailo je teď offline  Mailo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 15:35   Citovat  

Raven napsal:
mrgrudge, Brnďa co to melete pořád o USA, Vti se dováželo normálně do Evropy.

RobiXman: 1,6 Vti 118 kw(160 koní) byl nejvýkonější motor v Civicu 5g ale dával se jen do Sedanů a do Hatchbacků takže v Coupéčku ho nenajdeš, to by v tvém případě teda vyřešil swap nebo li záměna motoru. pokud chceš opravdu jen Coupe.

jinak přidám si tě na ICQ a mužem pokecat Mrk

Vti se dováželo do Evropy ale jen Hatch a 4d ne, coupe vti legálně v evropě nenajdeš, tak to asi mysleli Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 15:47   Citovat  

2 Raven a šlo by dát ten motor 1,6 Vti 118 kw(160 koní) do Coupéčka ? Úsměv respektive jaká by byla cca cena swapu ??? OK až si mě přidáš tak mi jen napiš že jsi odtud Úsměv budu rád když mě někdo proškolí Úsměv)

2 Mailo ... jak "legálně" nenajdeš ? Mam to chápat tak že swap je ilegální ???

RobiXman
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 15:56   Citovat  

Tady máš asi nejlepší přehled, co znám.
   Návrat  
qasper je teď offline  qasper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 16:00   Citovat  

swap je nelegální. U nás je pouze legální výměna toho samého motoru za ten samý typ Úsměv To tvůj problém neřeší Velmi šťastný pokud hledáš něco silnější tak pošetři třeba na integru Mrk
   Návrat  
species je teď offline  species
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 16:01   Citovat  

qasper napsal:
swap je nelegální. U nás je pouze legální výměna toho samého motoru za ten samý typ Úsměv To tvůj problém neřeší Velmi šťastný pokud hledáš něco silnější tak pošetři třeba na integru Mrk

jakoby se to nedalo obejit
   Návrat  
qasper je teď offline  qasper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 16:24   Citovat  

species napsal:
jakoby se to nedalo obejit

ptal se na nelegálnost Úsměv obejití je podle tebe legální ? Mrk
   Návrat  
Raven je teď offline  Raven
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 16:31   Citovat  

Mailo napsal:
Vti se dováželo do Evropy ale jen Hatch a 4d ne, coupe vti legálně v evropě nenajdeš, tak to asi mysleli Úsměv

jo takhle už to chápu jak to mysleli Úsměv je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 17:09   Citovat  

Teda Vy mi v tom ale děláte bordel Velmi šťastný, tak se ještě jen tak ze zajímavosti zeptám jak se to dá obejít ? Ale přijde mi že moc ne co když bude někdo kotrolovat číslo motoru ? A navíc co technická ? A co kdybych si to auto celé poskládal ???

RobiXman
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 17:14   Citovat  

Divej motor ma cislo a pak jeste typ.
Cislo si vymazes z technicaku a pak si motory se stejnym typem muzes menit jak chces, ale nesmis zmenit typ a ten urcuje prave obsah(mimo jiné)
Takže legalne to nelze, ale muzes si to samo vymenit za jiny typ, ale pak musis delat technickou pres zname. A kdyz budes prodavat auto novemu majiteli tak to taky neni moc good.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 17:19   Citovat  

Mě jde o výměnu motoru 1,6vtec 92kW za 1,6 vti 118kW a tam je obsah stejný nebo se pletu ??? Nóóó ale kdyby byla možnost nějakýho 2.0 Velmi šťastný

Takže jestli jsem to správně pochopil vyndám motor který tam byl (1,6vtec), dám si tam ten silnější (1,6vti) a nahlásim si do techničáku číslo toho nového motoru, ale potom musim na technickou k někomu (známému) který tut skotečnost nikde nenahlásí a jen mi potvrdí technickou. A v případě prodeje zase zpět starý motor.

Chápu že pro hodně z Vás jsou to velice stupidní otázky ale mějte prosím semnou trpělivost.

RobiXman
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 17:50   Citovat  

No swap motoru není tak jako přehodit v PC grafickou kartu Mr. Green Za druhé můžeš pouze požádat o výmaz čísla motoru, ale pokud ti nesedí typ motoru, tak na technický papa Pak to musíš řešit přes známé a obálkovou metodu přátele A když budeš auto prodávat a swapovat tam původní motor, tak tě to bude stát tolik finanč. prostředků, že se ti to ani nevyplatí prodávat HaHaaa
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 17:52   Citovat  

RobiXman napsal:
Mě jde o výměnu motoru 1,6vtec 92kW za 1,6 vti 118kW a tam je obsah stejný nebo se pletu ??? Nóóó ale kdyby byla možnost nějakýho 2.0 Velmi šťastný

Takže jestli jsem to správně pochopil vyndám motor který tam byl (1,6vtec), dám si tam ten silnější (1,6vti) a nahlásim si do techničáku číslo toho nového motoru, ale potom musim na technickou k někomu (známému) který tut skotečnost nikde nenahlásí a jen mi potvrdí technickou. A v případě prodeje zase zpět starý motor.

Chápu že pro hodně z Vás jsou to velice stupidní otázky ale mějte prosím semnou trpělivost.

RobiXman

pochopil jsi to spatne Úsměv

na motoru mas vyrazeny typ a pak cislo motoru, takze original tam budes mit treba
D16A6
123456

a budes tam chtit dat Vti 118kW ktery ma
B16A2
654321

nezalezelo by na tom ze to druhe cislo (cislo motoru) je jine protoze se da udelat vymazani z technicaku ale jde o to prvni cislo protoze to je TYP motoru a ten musi zustat stejny a legalne to zmenit nejde i kdyz maji stejny obsah tak jeden je motor typ D a druhy je motor typ B, kapisto? Úsměv
   Návrat  
zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 18:00   Citovat  

Minor napsal:
Tady máš asi nejlepší přehled, co znám.
jééé ty obrázky jsou peckovníí Úsměv takže už mi chybí jen sekačka, vodní skůtr, loďka s motorem Honda nebo formule Honda a budu mít podobnou garáž Velmi šťastný Honda
   Návrat  
Mailo je teď offline  Mailo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 21:44   Citovat  

RobiXman napsal:

RobiXman

Ty máš Coupe 1.6 92kW? to taky není k zahození, těch tu moc není.
   Návrat  
Sitcom je teď offline  Sitcom
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 22:51   Citovat  

RobiXman napsal:

Takže jestli jsem to správně pochopil vyndám motor ............
RobiXman

Žes nepochopil k tomu se vracet nebudu.. To už udělal moc dobře PreludeZ ..
Ale za sebe jak je patrno z tvejch příspěvků jedná se o tvoje budoucí první auto. Super že sis vybral Honda meetallll
Druhá věc je, jezdil jsi vůbec kdy v takovém autě? Chceš dvoulitr v benzínu? Naplácat na to tuning?
Protože už 92kW je dost živé autíko .. Rozmyslel bych si to, neb i s 1.4kou můžeš bejt "frajer" co přes město lítá kilem.
A konec konců hoši tuněj i 45kW feldy Úsměv alespoň bys ušetřil za pojistku..
   Návrat  
myst je teď offline  myst
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 4:10   Citovat  

byt tebou tak si nejdriv najdu vsechny motoraze co se do toho davaly:

Co se tyka Coupe - ve vetsine pripadech tam najdes motor D15B7 (D15 - oznaceni nonDOHC-VTECoveho motoru s obsahem 1.5). Ma to 101 koni. Pokud je to tve prvni auto, tak do nej urcite bez. Je hrozne vdecne, zive a hodne se s nim naucis a odpusti ti dost chyb. Podle me ti to bude stacit az az, protoze Hondi motory s malym obsahem jsou uplne jine nez treba koncernove, protoze jsou vysokootackove.

co se tyce swapu, jako nekdo, kdo se v tom neorientuje bych se tim byt tebou vubec nezabyvala. tyhle veci muzes resit casem, to ti nikam neutece.

Pokud bys chtel rovnou vyssi motoraz - muzes sehnat SOHC VTEC s 92kW nebo DOHC VTEC neboli VTi s motorem B16. Oboji jsou to 1.6 jen s rozdilem asi tak +-30 koni. V tom pripade bys ale musel polevit z Coupe a jit bud do sedana nebo hatchbacka.

Kazdopadne at udelas jakoukoli volbu, rozhodne bude spravna, protoze vsechny motory jsou velice povedene.

Jeste tu mame motor 1.3 s karburatorem, ale to snad jde mimo tebe =)
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 6:17   Citovat  

Osobně bych se toho, že to někdo na STK pozná nebál. Pokud to swapne někdo pořádně a bude to vypadat jako z továrny, tak jediná svízel přeonačit typ motoru. Mi řekni jak Franta Běžný technik pozná, že tam ten motor nemá codělat, pokud mu sedí typ. Osobně znám chlapíka co má swapnutý BMW a nikdo na to za 6 let nepřišel. Ovšem je to nelegální, to jen pro přesnost.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 8:19   Citovat  

Asi nejlíp ti to napsala mystiq, pokud o tom nemáš vůbec tucha, tak na swap máš čas, jinak 1,5 100 koní na tu váhu auta je až dost slušnej výkon je to dobrý
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 14:48   Citovat  

rotker napsal:
Asi nejlíp ti to napsala mystiq, pokud o tom nemáš vůbec tucha, tak na swap máš čas, jinak 1,5 100 koní na tu váhu auta je až dost slušnej výkon je to dobrý

100 koni je dost na 1100 kg? s 110 kg ridicem? a jeho 55 kg pritelkyni ?Úsměv to je opravdu jen na jezdeni na nakup a na veceri Úsměv ostatne japoncici sei urcite rikali kdo by kupoval coupecko dyt je to auto pro zensky Velmi šťastný
ta ksem si taky jedno poridil Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 15:16   Citovat  

Newer napsal:
100 koni je dost na 1100 kg? s 110 kg ridicem? a jeho 55 kg pritelkyni ?Úsměv to je opravdu jen na jezdeni na nakup a na veceri Úsměv ostatne japoncici sei urcite rikali kdo by kupoval coupecko dyt je to auto pro zensky Velmi šťastný
ta ksem si taky jedno poridil Velmi šťastný

Pro mě to dost není, ale pro někoho kdo si vozil kiss me ve fóbii, tak to musí být jak sednutí do rakety HaHaaa
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Co je to 5g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina