Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
kde a jaké koupit pístní kroužky?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
daviii je teď offline  daviii
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2008 , 22:45   Citovat  

Vůbec netuším kde nakoupit pístní kroužky, je z čeho vybírat? Bude to na D15. Díky za odpovědi
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2008 , 9:01   Citovat  

daviii napsal:
Vůbec netuším kde nakoupit pístní kroužky, je z čeho vybírat? Bude to na D15. Díky za odpovědi
auto matějček

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2008 , 11:09   Citovat  

PAKO díky Mrk To jsou original krouzky Honda co tam maji?

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2008 , 12:35   Citovat  

daviii napsal:
PAKO díky Mrk To jsou original krouzky Honda co tam maji?

Velmi šťastný Cool To asi určitě ne,když na P3g origa stojej v Hondě 1500 bez DPH Na JEDEN PÍST.... Ble Já mám ACL a sem spokojen Dal jsem za ně tušim Litr.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2008 , 12:54   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Velmi šťastný Cool To asi určitě ne,když na P3g origa stojej v Hondě 1500 bez DPH Na JEDEN PÍST.... Ble Já mám ACL a sem spokojen Dal jsem za ně tušim Litr.

a ty si kupoval kde?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2008 , 13:18   Citovat  

daviii napsal:
a ty si kupoval kde?

Szakal metal... Mam od nich celej katalog a cena přesně 1045,- Ale říkám na P3g.. Na tvojí budou mít taky....

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2008 , 13:26   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Szakal metal... Mam od nich celej katalog a cena přesně 1045,- Ale říkám na P3g.. Na tvojí budou mít taky....
jjšakalíci taky dovedou vykouzlit kde co a sou co by jsi kamenem dohodil od matějčka...většinou je vždy o chlup lacinější...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2008 , 14:18   Citovat  

PAKO napsal:
jjšakalíci taky dovedou vykouzlit kde co a sou co by jsi kamenem dohodil od matějčka...většinou je vždy o chlup lacinější...

No to nevím,já s nima mám ty nejlepší skušenosti a co se týký kroužků u matěje,tak sám po telefonu mě řekl že na P3g má nějaký korejský a pokuď mám možnost sehnat ACLka tak ať jdu radši do nich...Nikomu šakalíky nenutím.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 22:07   Citovat  

ještě se chci zeptat když už se bude rozdělávat ten spodek a měnit kroužky, bylo by dobrý udělat ještě něco? motor má za sebou už 200 tisíc

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 22:35   Citovat  

daviii napsal:
ještě se chci zeptat když už se bude rozdělávat ten spodek a měnit kroužky, bylo by dobrý udělat ještě něco? motor má za sebou už 200 tisíc

dal bych novy saly

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2008 , 12:01   Citovat  

bordel napsal:
dal bych novy saly

Jo? kolik tak stojí?

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2009 , 17:16   Citovat  

jak dlouho nebo kolik km se mají nové kroužky zajíždět? B16A2 díky

Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2009 , 17:24   Citovat  

daviii napsal:

...co třeba tady? odkaz ...atakuju cenou matějčka?? Velmi šťastný

nanoVTEC je teď offline  nanoVTEC
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2009 , 18:14   Citovat  

OsekSpider napsal:

jj to by som aj ja chcel vediet. a aka je na ne cena a kde? a hlavne kvalite VTEC

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 10:29   Citovat  

OsekSpider napsal:

ja zajizdel cca 2000km s lehkou nohou, zadny kratky cesty a menil jsem za tu dobu 3xolej u D16Z6

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 10:38   Citovat  

OsekSpider napsal:

ty snad nevíš, jak dlouho je měl zajížděl Méďa?

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 10:46   Citovat  

tak vám sem hodím návod na zajíždění motoru který napsal jeden člověk o kterym si myslim, že o motorech něco ví... cituji jeho reakci na můj dotaz jestli by mohl rozepsat postup kteým zajíždí motory

citace:
Pokud se podivas na cerstve vybrouseny povrch valcu, tak muzes videt patern jemnych ryh (my tomu rikame "crosshatching"). Ty ryhy pracuji pri zabehu motoru naprosto stejne, jako pilnik, ktery opracovava pistni krouzky za jejich pohybu nahoru a dolu k dosazeni jejich usazeni (= k jejich zmene tvaru a kulatosti, ktera pote kopiruje kulatost valcu). Problemem je, ze spicky tech ryh crosshatching se pri tom samy opotrebovavaji a brzo zakulati a otupi (takze po kratkem case nejsou uz dostatecne ostre k odstraneni materialu z pistnich krouzku). Pistni krouzky netesni jen jejich samotnym pritlakem - jako pruziny (ten jejich pritlak je jen nekde mezi 10 a 20 lbs, coz proti tisicum PSI tlaku ve valcich nema absolutne zadnou sanci). Pistni krouzky jsou ke stenam valcu tlaceny samotnymi tlaky ve valcich, ktere se dostanou mezi pist a pistni krouzky. Pri zabehu je cilem co nejrychleji odstranit material z pistnich krouzku z "nejvyssich" mist po jejich obvodu tak, aby i ty nejnizsi mista prisly do kontaktu s povrchem valcu. Predstav si to tak, ze rukou namalujes na papir kruh, ktery pote nuzkama vystrihnes. Samozrejme, ten kruh nebude perfektne kulaty. K dosazeni jeho naproste kulatosti by jsi musel nadale trochu ostrihat mista vyssiho prumeru tak, aby se jejich prumer rovnal mistum nejnizsiho dosazeneho prumeru. Naprosto stejne to je s pistnimi krouzky k dosazeni jejich rovnomerneho tesneni.
Pokud clovek zajizdi motor "jemne" (pri male zatezi), tak se ve valcich netvori dostatecny tlak k rychlemu uberu materialu tech nejvyssich mist obvodu pistnich krouzku. Pote, co se to crosshatching otupi uz pote nikdy nedojde k uberu materialu z tech vysokych mist pistnich krouzku tak, aby i ty nizke mista pote tesnily. Je to proste, jako by jsi chtel opracovavat ty vysoke mista tupym pilnikem. Tlaky ve valcich pote unikaji do klikove skrine pres ty netesnici nizke mista pistnich krouzku, coz samozrejme vede k snizenemu vykonu.
Pokud chcete zajet motor spravne a dobre, tak ho musite po jeho prvnim spusteni a zahrati zajet velice tvrde. 80% zabehu motoru se deje v prvni hodine jeho chodu po jeho prvnim spusteni. Pote uz je na vsechno pozde. Nikdy nepouzivejte k zabehu syntheticky olej. Pred prvnim spustenim naplnte olejovy filter a zkuste dostat olej vsude, kam jen muzete - jakymkoliv zpusobem (tocenim olejoveho cerpadla elektrickou vrtackou, pouzitim externi pumpy, etc.). Nikdy nedrzte motor po jeho prvnim spustenim ve volnobehu, kdy je tlak a prutok oleje nejnizsi. Po zahrati na provozni teplotu jedte udelat zabeh okamzite. Pokud ten zabeh nebudete delat, tak ten motor ani nespoustejte. K zabehu budete potrebovat cestu bez provozu (a policie), na ktere muzete jet rychle. Nejdrive udelejte 3 "pulls" pri 50% zatezi (otevreni klapky) v 40 do 60% RPM pasmu motoru v 3 anebo 4 rychlostnim stupni. Jednoduse, pri 40% otacek otevrete klapku na 50% a pri 60% otacek ji zavrete a nechate spadnout otacky zpet na 40%. To opakujete 3x. Pote to same, ale od 40% otacek do 80% pri 75% otevreni klapky. Opet trikrat. Pote to same, ale od 30% do 100% otacek pri plne zatezi (100% otevreni klapky), opet trikrat - ve ctvrtem rychlostnim stupni. Pote je ten motor uz 80% zabehnuty a uz nikdy nebude lepsi. Po prijezdu domu (opet, jedte pomerne agresivne, stridejte plnou zatez s nizkou) okamzite vymente olej a filter. Pote vymente olej a filter opet po nejakych 200 miles a pote po 1,000. I po tom prvnim zabehu i nadale jezdete s tim motorem agresivne, nebojte se plne zateze a vysokych otacek. Cim vyssi zatez, tim lepsi. Nejhorsi, co muzete udelat je nechat bezet ten motor dlouho ve volonobehu, v nizkych otackach a pri nizke zatezi (= treba s tim jet pri 3,000 RPM 500 miles po dalnici). Rozdil ve vykonu mezi tako "tvrde" zajetym motorem a zajizdenim vetsinou doporucenym tovarnou (anebo na zaklade nejakych mytu o jemnem 10,000 km zabehu) je vetsinou mezi 2 a 10%. "Jemny" a dlouhy zabeh je doporucovany tovarnou jen v jejich vlastnim zajmu, ktera po vas chce, aby jste co nejdele namahali motor co nejmene. Cim dele budete namahat motor co nejmene, tim vetsi sance, ze ten motor prezije zaruku - stejne, jako by tovarna po vas chtela, aby jste s tim autem jezdili jen jednou tydne.
Zabeh je proste o case. Mate na to hodinu po prvnim spusteni motoru. Pokud tu prvni hodinu stravite obdivovanim, jak ten motor pekne bezi ve volnobehu, tak vas to bude stat az 10% vykonu + spaliny v klikove skrini, rychlejsi rozklad oleje, etc.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 11:02   Citovat  

posero napsal:
tak vám sem hodím návod na zajíždění motoru který napsal jeden člověk o kterym si myslim, že o motorech něco ví... cituji jeho reakci na můj dotaz jestli by mohl rozepsat postup kteým zajíždí motory

citace:

s tímhle zásadně nesouhlasím . dobrej návod jak zrušit motor ,podívej se do manuálu co doporučuje honda po rozebrání a opětovném složení uložení kliky .Vím odkud vítr vane ,modla z tf

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 11:03  Naposledy upravil posero dne 10.4.2009 , 11:04, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

no je to hrubost ale jak mi vysvětlíš jejich výsledky? proč jim ty motory neodejdou?

nevim jestli modla ale někdo kdo má výsledky, je za nim vidět práce a zkušenost

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 11:04  Naposledy upravil monty dne 10.4.2009 , 11:09, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

posero napsal:
no je to hrubost ale jak mi vysvětlíš jejich výsledky? proč jim ty motory neodejdou?
jak víš že neodejdou
tys neco z jeho práce viděl ? neříkám vědomosti má , nevím jeslti skutečný nebo vyčtený , ale tohle je přímo v rozporu s doporučením i s logickým postupem při osazení nový součásti . souhlasím s natlakováním před nastartováním ale dál postupuju podle doporučení výrobce a zajíždím pomalu aby si to mělo čas sednout.

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 11:05   Citovat  

Jeste pridam odkaz na clanek ze ktereho asi Taboo cerpal, jsou tam i nejake fotky tudy http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 11:05  Naposledy upravil posero dne 10.4.2009 , 11:12, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

monty napsal:
jak víš že neodejdou
to by možná napsal ne? a proč by to takhle zajížděli kdyby to nefungovalo?

edit: viděl sem videa jeho aut to je jiná liga Mrk kdybys víc sledoval co píše možná bycs tom věřil já to klidně zkusim

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 11:11   Citovat  

posero napsal:
no třeba to bere jako selekci motorů , vydrží nevydrží HaHaaa hele co jsem dělal motory tak jsem je nechal zajíždět postupně zvyšováním zátěže a žádnej se mi nevrátil . a myslím že některý jezdili velmi slušně na svůj obsah.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 11:13   Citovat  

monty napsal:
no třeba to bere jako selekci motorů , vydrží nevydrží HaHaaa hele co jsem dělal motory tak jsem je nechal zajíždět postupně zvyšováním zátěže a žádnej se mi nevrátil . a myslím že některý jezdili velmi slušně na svůj obsah.

neřikam určitě ho to nepoloží když jim motor umře ale nevidim důvod proč by si měl vymýšlet

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 11:14   Citovat  

posero napsal:

edit: viděl sem videa jeho aut to je jiná liga Mrk kdybys víc sledoval co píše možná bycs tom věřil já to klidně zkusim

ono je taky otázka, co od motoru chce

jestli je pro něj top výdrž motoru 15 000mil , nebo třeba pro tebe 100 000km

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 11:16   Citovat  

nic až udělam go tak to zkusim někdo to zjevně udělat musí Mrk

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 11:18   Citovat  

posero napsal:

máš svůj rozum Mrk a je to tvá věc .já se v motorech vrtám pěknejch pár let a nikde se podobnej způsob neobjevil .
být to člověk kde by se dala ta práce osahat tak možná uvěřím , ale je (i tady v republice)kupa lidí co vydávaj cizí práci za svou . internet je dobrá věc ale někdy svině.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 11:22   Citovat  

posero napsal:

ja s tim ale taky nesouhlasim, napriklad prvni pul hodinu po prvnim nastartovani bys mel nechat motor ve volnobehu a sledovat stav kapalin a celkove chovani motoru jestli to nezacalo treba nekde foukat, jestli drzi tesneni atd.
Krom toho honovani ve valci (my tomu rikame "crosshatching") v motoru neni kvuli nejakemu obrabeni ale kvuli mazani pistnich krouzku protoze v tech drazkach se drzi olej...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 11:25   Citovat  

PreludeZ napsal:
ja s tim ale taky nesouhlasim, napriklad prvni pul hodinu po prvnim nastartovani bys mel nechat motor ve volnobehu a sledovat stav kapalin a celkove chovani motoru jestli to nezacalo treba nekde foukat, jestli drzi tesneni atd.
Krom toho honovani ve valci (my tomu rikame "crosshatching") v motoru neni kvuli nejakemu obrabeni ale kvuli mazani pistnich krouzku protoze v tech drazkach se drzi olej...
OK jj myslel jsem na to proč je to honovaný když jsem to čet ,ale pak už mi to vypadlo.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 11:45   Citovat  

ještě , zajímalo by mě proč , když se podívám na fotky na těch stránkách kde tuhle užasnou metodu doporučujou jsou ty písty čistý celý i nad prvním kroužkem kterej by teda měl zachytit ten tlak spalin- nad ním ho chytá co, že je to čistý , že se tam nedostanou spaliny ? celkově je ta stránka napsaná stylem "kupte si zázračné tablety xy,fungují proti všemu rakovina aids už není problém "

Obsah fóra Honda-club.cz   
kde a jaké koupit pístní kroužky?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina