Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Odlehceni setrvaku
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
určin je teď offline  určin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2007 , 11:16   Citovat  

666: a neni to, jak se rika, malo muziky za dost namahy(penez, prace)??
to se snad vyplati jen tehdy, musel bych to rozhodit z nejakeho duvodu(vymena spojky, atd.) Nápad je tu!
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2007 , 11:45   Citovat  

toz par otazek k tematu:
1 jak se to chova ve vyssich rychlostech, kdyz ma clovek dost vykonej motor (v praxi, kdo ma zkusenost)?
2 Jakej to ma vliv na spotrebu pri mirny, spis eko jizde
3 odlehcenej setrvak na integru a myho civica (B18C4) od Fidanza ma jen 3.18kg (7lb), kolik ma origo? v manualu sem to nenasel. Jestli to je totiz jak pise 666, ze origo mejvaj 7-10kg, tak to je uz hodne velkej rozdil, jak se to projevi negativne? Resp. Proc do toho jit a proc nejit, ktera kolonka bude mit vic bodu? + nebo -?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rysa je teď offline  Rysa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2007 , 13:56   Citovat  

tak muzu posoudit rozdil mezi odlehcenym setrvakem a seriovym - s cca 8 na 2.5kg.
pripada mi to jak kdyby me pribilo min tak 10hp auto zrychluje rychleji hlavne 1,2.3 a motor je celkove malinko agresivnejsi - myslim ze to bude mit vliv na spotrebu a urcite malinko mensi napor na motor.Pri rozjezdu je to o dost rozdil ale clovek si na to zvykne skoro hned ze to chce trosku dyl si hrat se spojkou.Celkove mam z toho fakt pozitivni dojem takze doporucuji - chce to ale dobrou spojku takze pokud to nekdo bude delat a lamelu uz bud mit tak na 50% tak radsi vymenit.

tester_1 je teď offline  tester_1
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2007 , 15:24   Citovat  

OK ano, finančně se vyplatí jen při výměně spojky, rozebraní prevodovky ... Nápad je tu!

bitkařovo dotazy moc nechapu (otazka 1?, otazka 2? spotřebu ????), ale přesto myslim, že odpovědi na některý podotázky již byly zodpovězeny... tzn otazka čislo 3 ... když chceš šetřit, tak tohle rozhodně neni uprava pro lepší spotřebu nebo která by ti ušetřila peníze přátele

jinak jsem za jednom s Rysou... je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2007 , 15:53   Citovat  

pri ekojizde si myslim ze to vyjde skoro na stejno ale vsechny ty voloviny delame kvuli zvyseni vykonu a to moc se setrenim nesouvisi skoro nikdy hlavne cim vic to jede tim vic to zere Cool a vic se opotrebovava material takze finacne to jde vzdycky do minusu Mr. Green ale zase na druhou stranu hondy nejsou taky zrouti jak treba bmw takze zustanme zatim klidni pořádnej výtlem

dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2007 , 16:45   Citovat  

monty napsal:
jde o to že moment setrvačnosti s otáčkami stoupá kvadraticky tzn že setrvačnost při 2t ot/min není dvojnásobná oproti 1t ot /min ale 4 násobná.V praxi jde o to že motor má určitý průběh momentu (nemáme turbo) a pokud klesnou otáčky pod hranici momentu který stačí k udržení rychlosti auta ,logicky auto zpomaluje.Musíme podřadit aby se zvedly otáčky a zvedl se i točivej moment na kolech.Takže pokud mám fiktivní kopec který jsem se seriovým setrvákem na plnej plyn vyjel akorát na 4 (s klesajícíma otáčkama až k hranici cca 2 t ot/min při přehoupnutí se přes horizont),tak pokud setrvák odlehčím tak stejnej kopec na 4 ku prostě nevyjedu , otáčky budou klesat rychleji než ze serií a budu muset podřadit .

Zajimava teorie, ale ty pocitas jen s jednou velicinou a tou je moment setrvacnosti, ale zapominas tu na jednu velmi dulezitou vec a to je energie nutna na roztoceni setrvacniku a udrzeni v urcite rychlosti kterou odlehcenym setrvacnikem snizujes - tedy ztraty ke kterym dochazi pri prenosu sily z motoru na setrvacnik(a na kola). Navic, kdyz si do toho dosadis skutecne veliciny jakymi je dany moment setrvacnosti pro 7kg setrvacnik a fakt jakou silou pusobi dejme tomu 100k motor, zjistis ze ty rozdily jsou tak velke, ze si lze v praxi tezko predstavit kopec ktery by skutecne zpusobil ze s odlehcenym setrvacnikem budes muset menit prevodovy stupen.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2007 , 20:11   Citovat  

ne tak docela , já uvažuju motor v ustálených otáčkách tj jakoby už jedu po rovině , kde nemusím uvažovat energii pro roztočení( tam je lehčí setrvák jednoznačný + ),pro udržení už potřebuji zanedbatelný množství energie .takže aplikováno kdesi jsem se rozjel a ke kopci přijíždím ustálenými otáčkami a tehdy platí podle mě ta teorie. Jestli to není "cítit" na chodu motoru tak jsem si to možná namlouval nevím. pro zajímavost na minulý stránce je odkaz k tematu od 666 když namontoval lehký setrvák.Jinak já netvrdím že je blbost dát odlehčený setrvák ,jen je to podle mě + pro sprintery závodníky, pro normální užití je to i zbytečnost.
Vytrhnul jsem tam větu od 665+1 : "jinak seriovy to rozhodně neni. auto reaguje vic na plyn, je citlivější , jedničce se musi víc pomahat spojkou, aby tolik necukala. markatní narust byl u dvojky a trojky. 5tka propad."

daviii je teď offline  daviii
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 15:30   Citovat  

Chci se zeptat; kde se dá takovej setrvák a klika nechat odlehčit? Jsem ze Svitav, vím že tady jednu dílnu na obrábění kovů máme, řekl bych že i na dost dobré urovni ale jedná se hlavně o to vyvažování že. Takže otázka je co v té dílně musí mít aby to dokázali dobře provízt? A jsou nutný zkušenosti přímo s tímhle oborem(myšleno motorový díly) nebo stačí obecný znalosti? Popřípadě kdyby někdo věděl v okolí Pardubic nebo Brna kde by mi to udělali? Díky Mrk

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 15:36   Citovat  

daviii napsal:
Chci se zeptat; kde se dá takovej setrvák a klika nechat odlehčit? Jsem ze Svitav, vím že tady jednu dílnu na obrábění kovů máme, řekl bych že i na dost dobré urovni ale jedná se hlavně o to vyvažování že. Takže otázka je co v té dílně musí mít aby to dokázali dobře provízt? A jsou nutný zkušenosti přímo s tímhle oborem(myšleno motorový díly) nebo stačí obecný znalosti? Popřípadě kdyby někdo věděl v okolí Pardubic nebo Brna kde by mi to udělali? Díky Mrk
soustruh magnetka a delicka ... a pak nekoho s vyvazovackou .... hondy maji prej vyvazeny vsechno zvlast, setrvak,klika,remenice ...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 15:42   Citovat  

Doomm napsal:
soustruh magnetka a delicka ... a pak nekoho s vyvazovackou .... hondy maji prej vyvazeny vsechno zvlast, setrvak,klika,remenice ...

Jj no tak to pochybuju ze bych tady vsechno nasel, a hlavne nekoho kdo vi jak to udelat. Koukam ze ty ses z Prostejova, ty tam znas nekoho kdo by mi to udelal? Popripade na kolik by to vyslo cca?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 16:26   Citovat  

daviii napsal:
Jj no tak to pochybuju ze bych tady vsechno nasel, a hlavne nekoho kdo vi jak to udelat. Koukam ze ty ses z Prostejova, ty tam znas nekoho kdo by mi to udelal? Popripade na kolik by to vyslo cca?
tak delicku potrebujes jen na odlehcovaci diry tak jak to mam v avataru ale rozhodne ty otacky litaji jinak nez se serii

Odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 16:40   Citovat  

daviii napsal:
mohl bych ti to zaridit nejdrazsi je vyvazovani to je 600-1000 a opracovani dejme tomu 500 ale je to fakt celkem drbacka me po te uprave klouze trochu spojka pritom kontaktni plocha se stahla o 2mm (respektive jeji vyska - coz nema na funkci vliv) myslim tim snizeni vysky setrvaku (lamela je o 2mm bliz k motoru) a zvytek je mimo kontaktni plochu lamely a pak zezadu resil jsem to s montym ale je to nejasny ... pritom povrch se rovnal magnetkou takze je hladkej, vidlicka spojky na pritlacka netlaci... tyhle upravy jsou jak se rika na vlastni riziko nesmi se to zas obrat prasacky aby to neprasklo, takze pak neni vylouceny ze nebudes potrebovat jinou lamelu s tvrdcim pritlacakem ... mel by mit vetsi pritlak .. da se koupit exedy za 150$ (snad ma 1.4 1.5 a 1.6 stejnej Velmi šťastný ) nebo potom dalsi diagnoza ze ten pritlacak uz je trochu unavenej ...

type R 7G je teď offline  type R 7G
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 17:01   Citovat  

Myslim, že to chce hlavně vědět, o kolik se ten setrvák má ubrat, známej mi vyprávěl, jak nějakej hometuner u nich navsi si odfrézoval setrvák a pak se s tím nerozjel Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

Jinak facelift CTR má lehčí setrvák a zrychlení snad o 0,3 s rychlejší, tušim, chce to s rozumem.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 17:15   Citovat  

type R 7G napsal:
Myslim, že to chce hlavně vědět, o kolik se ten setrvák má ubrat, známej mi vyprávěl, jak nějakej hometuner u nich navsi si odfrézoval setrvák a pak se s tím nerozjel Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

Jinak facelift CTR má lehčí setrvák a zrychlení snad o 0,3 s rychlejší, tušim, chce to s rozumem.
sorry ale myslim ze to je kec .. jak ho mohl odfrezovat a pak se s tim nerozjet kdyz bez setrvaku ani nenastartujes a uz vubec nezaradis

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 17:15   Citovat  

Doomm: jeste to musim promyslet, dyztak bych se Ti ozval pak. Dik OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 17:22   Citovat  

Doomm napsal:
sorry ale myslim ze to je kec .. jak ho mohl odfrezovat a pak se s tim nerozjet kdyz bez setrvaku ani nenastartujes a uz vubec nezaradis

Jako, že si ho doma na fréze "odlehčil" trochu moc, ne, že by ho dal pryč úplně.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 18:54   Citovat  

type R 7G napsal:
Jako, že si ho doma na fréze "odlehčil" trochu moc, ne, že by ho dal pryč úplně.
i kdyz hu udelas tak ze bude mit 2kg rozjedes se ale bude to jak na motorce (ta setrvak nema)

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 0:31   Citovat  

Doomm napsal:
i kdyz hu udelas tak ze bude mit 2kg rozjedes se ale bude to jak na motorce (ta setrvak nema)
wow...nemá?...tak to mě na všech co mám podvedli

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 6:37   Citovat  

PAKO napsal:
wow...nemá?...tak to mě na všech co mám podvedli
mno ja jsem zkoncil u fichtla tak sem si naivne myslel ze motorka setrvak nema

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 8:19   Citovat  

taky sem odlehcoval setrvacnik(koupenej) a nedam na to dopustit, je to trochu otazka nazoru ale uz bych nechtel zpatky jak to bylo motor me prijde trosku zivejsi a s plynem sem nemel nikdy problem je to jenom o zvyku

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 8:21   Citovat  

Doomm napsal:

Tak to zkus se škodovkou, motorka má trochu lehčí písty atd. , bych řek, prostě se s tím nerozjel, zřejmě měl i v :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): spojku, každopádně prej mazal pro novej setrvák.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 9:30   Citovat  

type R 7G napsal:
Tak to zkus se škodovkou, motorka má trochu lehčí písty atd. , bych řek, prostě se s tím nerozjel, zřejmě měl i v :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): spojku, každopádně prej mazal pro novej setrvák.

ono to mohlo být klidně i tak že "odlehčil" dosedací plochu lamely a pak spojka neměla přítlak nebo měla dokonce vůli a už bylo vyděláno. Tak to dopadá když se v tom rejpou lidi co tomu nerozumí...

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 9:39   Citovat  

PreludeZ napsal:
ono to mohlo být klidně i tak že "odlehčil" dosedací plochu lamely a pak spojka neměla přítlak nebo měla dokonce vůli a už bylo vyděláno. Tak to dopadá když se v tom rejpou lidi co tomu nerozumí...

jj, taky bych to tak viděl Velmi šťastný samotným odlehčením se to nestane, jen se motor špatně "posazuje" z volnoběhu do lehce zvýšených otáček

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 9:49   Citovat  

Doomm napsal:

a co magneto u zapalovani? to neplni taky fci setrvaku?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 15:25   Citovat  

ninja napsal:
a co magneto u zapalovani? to neplni taky fci setrvaku?
njn to me nenapadlo Tak to valím bulvy Tak to valím bulvy holt zadnej ucenej z nebe nespadl

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2008 , 23:38   Citovat  

setrváj je každé protizávaží na klice...jestli to je jedno či čtyřválec je jedno...i každá samotná hřídel je setrvačník

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2008 , 14:39   Citovat  

Doomm napsal:

Klikovka z fichtla je totiž setrvák sama o sobě... HaHaaa. Já si ji kdysi odlehčoval z původních 1650g na 1350 a bylo to sakra znát. Jawy holt mají klikovku strašně těžkou aby se s tím dalo jezdit kadla kadla po poli Velmi šťastný když jeli jezeďáci probírat řepu Velmi šťastný.

Lojzik je teď offline  Lojzik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 8:28   Citovat  

665+1 napsal:
predtim jsem s ATR dal 8rpm na 5tku celkem bez vetších problemu. Po výměně ta 5tka už se hodne musi premlouvat k omezovači. je to tachometrovych 260 , lehce pod 240kmh gps. Pišto a nepresvedčiš mě. Protože s tim autem jezdil dva roky a pak vymenil. Znovu řikam, že mi auto nechciplo, protože 1 2 3 funguje paradně a to by se projevilo na všech rychlostech.

Co uvádíš jako příklad, tak 100kg je málo dle mýho, roztočený navíc 4kg při 8000rpm bude generovat mnohem vetší energii. Když si naložim do auta 5 lidi, tak se mi to proste nerozjede tak, motor to neutahne.

Já když jsem jel z Prahy po výměně setrváku tak mi to tak šlo možná i rychleji než předtím...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Odlehceni setrvaku
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina