Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda Jazz 4g e:HEV (2020)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 22, 23, 24  Další 
Zaslat odpověď

Strana 23 z 24
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.5.2021 , 10:12   Citovat  

Jde to, ale pokud vim, neni to plnohodnotne tazne, jen na ten nosic kol. Ale lepsi nez nic. Koukal jsem na youtube na posledni testy Jazze e:hev. Na to na co je Jazz urcen jede pekne. Akustický komfort a podvozek jsou minimalne o tridu vys nez v minule generaci. Taky lepsi sedadla a materialy. Skoda toho mensiho kufru a dojezdovka taky nepotesi.

Jopeeeno napsal:
A pak, že to nejde Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.5.2021 , 10:46   Citovat  

anunaki:
Blíže jsem nezkoumal.
Jj, už tohle je fajn věc a usnadní manipulaci s převáženými koly. Ne každému se to chce tahat na střechu Úsměv
e:hev sklízí v testech většinou plusové body a asi se shodneme, že bychom s ním ve vlastní garáži až takový problém neměli.
Co se týče rezervy, měním názor a pořídím si do FK7 dojezdovku. V pátek jsem jel do Plzně pro psa a cestou chytl defekt. 250 km od baráku. Naštěstí jsem jel prozíravě EP1 (kdyby štěně blinkalo, čůralo, kadilo uvnitř auta) a tam je dojezdovka. Naštěstí je to dobrý
S FK7 bych čekal na asistenčku to mi hlava nebere
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.5.2021 , 15:33   Citovat  

Dovolena ve trech by se asi zvladla. Clovek by nebral alespon blbosti. Na bezne vyuziti a nakupy v pohode. Hlavne ve meste a pri beznych cestovnich rychlostech mi to prijde na tu tridu komfortni a tiche. No a spotreba zacinajici ctyrkou nebo dokonce trojkou je super.

Je otazka, jestli by to zvladla opravit ta opravna sada. Ja bych spis duveroval knotu. Kazdopadne dojezdovka je jistota, ne vsechno se da opravit knotem. A s dojezdovkou hlavne nic neresis, za par minut mas kolo vymeneny a jedes. Na druhou stranu jsem letos pichnul kolo u auta poprve v zivote. A presne vim, odkud ten vrut byl - z vedlejsi stavby...
   Návrat  
stani-stani je teď offline  stani-stani
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.5.2021 , 17:35   Citovat  

Jopeeeno napsal:
A pak, že to nejde Úsměv

Na stejné stránce (nahoře) před tebou jsem to dával - vč. českého ceníku toho tažného.

----
Jojo, kdyby tam bylo plnohodnotné tažné, dojezdovka, bylo by to super auto. Klidně bych kvůli tažnémo oželel ten menší kufr s tím schodem, i ten "klacek". Mr. Green

Takhle zbývá ještě počkat na nové HR-V, jak to bude a hlavně za kolik, ale obávám se, že tady tažné tuplem nebude, ale třeba se stane zázrak. Toyota v tomto vyslyšela evropské zákazníky, a i když to neutáhne žádné tuny, přece je tam (od Prius 4G) začala dávat. Jenže Toyota u mě celkově skončila (modely se mě nelíbí), rozhoduji se mezi Jazz, HR-V nebo snad dokonce i ze zoufalství Mitsubishi ASX. Mr. Green
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.5.2021 , 19:46   Citovat  

HEV bude mit vetsi kufr, misto na dojezdovku mit urcite nebude, bude tam podobny odkladaci prostor pod podlahou, jako ma Jazz. Tazne tam pujde urcite, ale jestli plnohodnotne? Ale rekl bych, ze HRV pod 600tis v zakladu nebude.
   Návrat  
devil4 je teď offline  devil4
PříspěvekZaslal: 7.8.2021 , 19:03   Citovat  

tudy odkaz
Pekný test spotreby... V tej zime pri krátkych trasách tá spotreba môže byť asi ozaj horšia. Keď som pozeral test hybrid Toyota CH-R, tam sa napríklad spomínalo, že v zime kvôli kúreniu išiel spaľovací motor aj keď na jazdu ho nebolo treba...
Ešte spotreba podľa palubáku vyšla vyššia ako tá reálna. Čo sa tiež nevída často. Podobné to má asi C9G.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2021 , 6:59   Citovat  

Trochu oživím tohle vlákno a dovolím si sem vložit odkaz na recenzi majitele nového Jazze e:HEV Executive. tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2021 , 7:46   Citovat  

Z tohoto testu Crosstaru mám teda hodně smíšené pocity: tudy odkaz

Na sněhu to je vysloveně tragédie. Smutný
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.10.2021 , 13:27   Citovat  

asi to bude hodně o úhlu pohledu ... a na sněhu taky o použitých pneumatikách
tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2021 , 13:58   Citovat  

Tak jasně. Někdo je, co se tyká jízdy, nadšený, někdo to vidí zcela opačně. Ale zimáky tam urcitě byly a předpokládám, že nějaké shity by tam Honda nedala...
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.10.2021 , 16:37   Citovat  

anunaki napsal:
Trochu oživím tohle vlákno a dovolím si sem vložit odkaz na recenzi majitele nového Jazze e:HEV Executive. tudy odkaz

Zajímavé, že nějaký škodovkář přejde k Hondě. Je evidentně nadšený je to dobrý

Co se týče toho testu na sněhu. je otázka, jak moc ho brát vážně, když nepozná, že komfort Crosstaru je výrazně lepší, než u Jazzu. Hluk od kol je relativní. Vzhledem k tomu, jak je v interiéru ticho po stránce motorické i aerodynamické, nějaký zvuk logicky vyleze. A ten od kol Japonce trápí tradičně. Podle mě je hlučnost kol běžný standard třídy. Jen se to prostě víc vnímá. Na sněhu auto může mít problém kvůli lehké přídi, vzpomínám na Civicy 7G, těm to taky vůbec nešlo. Ale zase - muselo by se to porovnat s jiným autem tohoto typu a hlavně vědět, co to má za gumy. Jet na sníh a nezmínit obutí - no nevím... Ale v jedné věci má naprostou pravdu - když už na nás Honda wc s pohonem AWD, mohla si alespoň dát tu práci s elektronickým režimem pro jízdu na různých površích. nesouhlas KO
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.10.2021 , 20:09   Citovat  

za mne je Crosstar měkký až dost, klidně bych ho snesl tužší nebo třeba na 17" Alu
uvnitř celkově velmi tichý
sníh jsem ještě nezkoušel ale věřím, že v ECO módu, kdy je reakce na plyn pozvolnější, nebude problém
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2022 , 11:44   Citovat  

Tak jsem zaslechl, že se chystá zajímavé oživení nabídky Jazzu e:HEV je to dobrý VTEC

tudy odkaz

Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2022 , 0:06   Citovat  

Honda pořád nepochopila, že design je až na prvním místě. A aby se auto dobře prodávalo, pokročilý pohon pod kapotou opravdu nestačí. Současná generace se designově nepovedla, to muselo být jasné každému, teda kromě Hondy, která si ten design pořád obhajovala. Současný Jazz je nevýrazné auto, které v podstatě ničím nezaujme. Uvidíte ho a zapomenete. Předchozí generace, hlavně poslední evoluce ve formě Dynamicu (tak měla vypadat klasická verze), měla něco z Hondy, trochu té dravosti, dynamiky. Současná je v tomhle ohledu tragická, jako kdyby to nebyla ani Honda.

Měl jsem možnost s Jezzem e:hev jezdit delší dobu. Kufr je malý a to tak, že hodně malý. Objedete pár obchodů a nemáte kam dát další nákup. Vzadu je zbytečně moc místa k předním sedačkám. K čemu v téhle třídě tak velkorysý prostor? Za mě plýtvání místem, které chybí v kufru. Byl jsem nadšený z podvozku, je komfortnější a tišší než C9G. To se povedlo a smekám. S tím automatem se jezdilo pěkně, hlavně po městě, kolony apod. Ale trochu mi vadilo když se najednou zapne spalovák a vyžene se do vysokých otáček. Třeba jedete v obci 50 po rovině v EV režimu, slyšíte jen odvalující se kola a najednou se zapne spalovák a otáčky vystřelí, asi aby se co vyrobilo co nejvíc energie. S C9G jedu za stejných podmínek na čtyřku a motor je tišší,resp. má příjemnější projev. Prostě ten e:hev pohon si žije svým životem a clověk už není pánem situace. Motor by mohl být lépe odhlučněn. Samozřejmě se nebavím o EV, tam je auto impozantně tiché. Po dálnici jsem nejel. Sedačky bez výhrad, ale v C9G mi prišly přední komfortnější, víc jakoby anatomické, navíc s lepším bočním vedením. Jel jsem v ještě lepších - v Accordu. Vzadu se manželce prý sedělo pěkně. Spotřeba na dálku kolem 4, kombinace lehce přes 5. Čekal jsem kombinaci menší.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.1.2022 , 7:42   Citovat  

anunaki
Máme doma cca 1/2 roku Crosstara, tak taky pár postřehů ode mne ...
Design je strašně individuální záležitostí a otázkou na jakou skupinu lidí je zacílen. Taky chápu, že při globálním autě se nejde zavděčit všem. Samotnému se mi líbí všechny Jazzy od začátku produkce. Ten předchozí byl takový víc klučičí, ostrý a tvrdý (výrazem), na ten aktuální ale výrazně lépe reaguje ta něžnější část populace a o to zřejmě šlo ...
Za mne je kufr velký dost a lze ho jednoduše zvětšit sklopením zadních sedaček. Je to pro mne lepší řešení, než málo místa vzadu a obrovský kufr (např. Octa I)
Podvozek skvělý, klidně bych ho i trochu přitvrdil (Crosstar)
Ano, hybridní systém si žije vlastním životem, chvíli jsem si zvykal, že nevidím otáčkoměr a i já jsem čekal spotřebu o cca litr menší (aktuálně příměstský mix cca 5l)
Zase podle mých zkušeností je auto celkově velmi tiché, zvlášť oproti předchozímu modelu. Pocitově hlučnější spalovací motor bych připisoval kontrastu s extrémní tichosti při jízdě na elektřinu.
Ano, sedačky jsou v Civicu i v Accordu lepší ... ale to mě přijde normální vzhledem ke kategorii a i ceně auta.
Ještě k jízdě na sněhu, která se tu řešila o něco výš ...
Auto jsme obuly na celoroční Falkeny a i s nimi je s chováním na sněhu naprostá spokojenost
Ano, Jazz mohl mít víc motorizací, je otázka zda je to vinou Hondy nebo tlaku EU .. ale snad už se blýská na lepší časy

JAZZům, a hlavně jejich majitelkám ZDAR !!! Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2022 , 11:41   Citovat  

Rom.: Tak Crosstar se mi líbí víc a kdybych z nějakého důvodu chtěl Jazze, tak vezmu Crosstara. Design je individuální záležitost, souhlas. Ale když se nový Jazz moc dobře neprodává ani ve své domovině, tak je něco špatně. Nižší prodeje mohou být také způsobeny vrozenou nedůvěrou, opatrností k novému, poměrně komplikovanému hybridnímu pohonu, který musí lidi přesvědčit a chce to čas.
Ke kufru. Dokonalá by byla posuvná magická sedadla, aby si to každý nastavil jak chce. Teď jdou jen zvednout nahoru nebo sklopit do roviny. To že si kufr takhle zvětšíš padá v případě, když vzadu sedí dva lidi. Samozřejmě, když tam sedí jen jedna osoba, druhé sedadlo se zvedne a vznikne obrovský prostor. Taky to takle provozujeme. Onehdy jsme se vraceli z dovolené a koupili brambory od farmáře. Kufr plný, tak jsem zvedl sedadlo a brambory dal na gumovou podlážku. Tohle mě na magických sedadlech baví.
Absence otačkoměru mi nevadila, ale to když se zapnul spalovák v obci na rovině a točil výrazně vyššíma otáčkama, než by bylo třeba na samotný pohyb. edit: Tomu také odpovídala vyšší okamžitá spotřeba. Takové zvláštní, jako kdyby chtěl co nejdřív dobít baterku. Ještě něco, trochu mě udivila "řadící páka", kdy přechod mezi jednotlivými režimy je poměrně hlučný. Jasně, za jízdy tam je D, ale když víš, že budeš dýl stát, tak přecvakneš do P a nechápu, proč je to hlučnější než manuální převodovka. Zapomněl jsem ještě zmínit nastavování výdechů a klimatitace. Chod těch kovových voličů je luxusní. Taky ovládání palubního počítače a vlastně celý infotainment je obrovský skok, to se mi líbilo.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 1.2.2022 , 17:07   Citovat  

no vidíš, a mě se víc líbí "normální" Jazz než Crosstar Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.2.2022 , 10:28   Citovat  

anunaki napsal:
Ale když se nový Jazz moc dobře neprodává ani ve své domovině, tak je něco špatně.

Zajímalo by mě, jaký je poměr prodeje 4g hybrid vs nehybrid v Japonsku, potažmo na asijském trhu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2022 , 6:52   Citovat  

"Nový" Jazz už za 449 900 Kč. Všude se píše, že se nová auta zdražují, ale tohle je už zajímavá cena.
Ovšem zároveň to ukazuje, jak se zřejmě Jazz prodává. Zrovna tohle konkrétní auto jim tam "leží" tedy už dost dlouho.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2022 , 7:34   Citovat  

stani-stani: jo, tohle už tam visí hodně dlouho. Jazz mezigeneračně zdražil o cca 150tkč (v základu) a řekl bych, že tomu budou odpovídat i prodeje. Já s ním jezdil několik dní a pro mě hlavní překázkou je kufr. Spotřeba mě nějak neoslnila, vzhledem k tomu, jak komplikovaný pohon tam je. Blbý jsou kratší cesty, kdy to pořád beží spalovák (aby se zahřál). Spotřeba jde pak nahoru. Jezdil jsem ale v lednu, v létě to bude lepší.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2022 , 8:04   Citovat  

anunaki: mě zase nejvíce vadí absence tažného. Zřejmě si na to budeme muset zvykat, že v nových autech prostě nebude. Pohon je zároveň geniální a zároveň nic významného nepřinášející, vyjma nízké spotřeby ve městě. Ano, u celkové spotřeby se žádný zázrak neděje. Proto by mě také zajímalo, jak píši o dva příspěvky výše, jaké jsou v Asii prodeje nehybridního nového Jazze (Fit), který je významně levnější, nekomplikovaný jednoduchý pohon (byť s CVT namísto s e-CVT), možnost tažného, zkrátka "normální" auto.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2022 , 11:12   Citovat  

stani-stani: Jo, to tažné je nepříjemné. Taky zabolí nemožnost dojezdového kola. Už jsem si u Civica vyzkoušel, že mít dojezdovku je dobrá věc. Na pohon jsem si zvyknul rychle, je příjemné neřadit, hlavně ve městě. Na dálnici jsem s tím nebyl, ale předpokládám že tam by se ukázalo, že se na tyhle přesuny nehodí. Vzadu před nohama je královsky místa, mnohem víc než v Civicu. Až mi to přišlo zbytečné. Ale je to zase na úkor kufru, který je teď v Jazzu ještě menší než v předchozí generaci.
Já bych osobně radši jednoduchý pohon, tohle mi na tak relativně nevelkou úsporu paliva přijde složité a tedy servisně potenciálně drahé.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2022 , 17:21   Citovat  

Asi bychom si měli udělat jasno, které z těch dvou vláken se bude novému HR-V věnovat. to mi hlava nebere

Ale než si uděláme jasno, tak dávám odkaz na důkladný test nového HR-V Lucy

tudy odkaz

Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.3.2022 , 8:01   Citovat  

Jakých dvou vláken? A proč dáváš příspěvek o HR-V do vlákna o Jazzu?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2022 , 19:11   Citovat  

stani-stani napsal:
Jakých dvou vláken? A proč dáváš příspěvek o HR-V do vlákna o Jazzu?

Hele, sry, občas bývám přepracovaný. cože cože ? zmatenej naštvanej to mi hlava nebere

Je to tam.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.3.2022 , 8:07   Citovat  

trochu se oteplilo, přítelkyně si obula lehčí boty, a spotřeba Crossu už je přijatelných 4.4 Velmi šťastný
.

Cross spot.jpeg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Cross spot.jpeg, 191.28 kB
   Návrat  
desel je teď offline  desel
PříspěvekZaslal: 12.4.2022 , 11:50   Citovat  

prosím o radu mám Hondu Jazz 04, 1,2 i-DSI
Na volnoběh auto neběží po zahřátí klidně.
Chvilku to běží dobře (cca 5 sec) a pak se to jakoby zakucká (cca na 1 sec) a takhle se to opakuje.
Ale občas to dokáže vrnět na volnoběh jak má.
ještě jsem vyzjistil že když přidám lehce otáčky třeba na 1000ot tak to občas taky cítím jakoby zakuckání.
Otáčky na budíku nekolísají, jestli jo tak neznatelně.
ještě mě zarazilo ze spotřeba je cca 7,8 l/100km ) jezdím tedy krátké krasy po městě do cca 10 km

Nevíte na co se zaměřit ? napadli mě svíčky...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.4.2022 , 11:55   Citovat  

King napsal:
Hele, sry, občas bývám přepracovaný. cože cože ? zmatenej naštvanej to mi hlava nebere

Je to tam.

Cože? Tak to koukám! to mi hlava nebere to mi hlava nebere to mi hlava nebere Tak to koukám!
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.4.2022 , 13:35   Citovat  

1.5 v HRV e:hev má být atmosféra s nepřímým vstřikem a GPF filtrem. Nevíte někdo s určitostí,jak je to u Jazzu e:hev?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.4.2022 , 14:11   Citovat  

anunaki: už jsme se tady o tom několikrát bavili. V Jazz e:hev je taktéž 1.5 atmosféra s nepřímým vstřikem (větší plus) a GPF filtrem.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda Jazz 4g e:HEV (2020)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 22, 23, 24  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina