Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 109, 110, 111 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 110 z 137
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2020 , 21:34   Citovat  

Piskot: to neumi, diesel to umi za tohle Velmi šťastný

PS: to je tvuj infotainment?

Edit: Koukam na to auto na displeji, to je Skodivka, ne? Takze v chrochtaku? Jestlu jo, tak ta spotreba mi nejak zazracna neprijde. Navic je to jen udaj z palubaku.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2020 , 11:17   Citovat  

anunaki napsal:
Piskot: to neumi, diesel to umi za tohle Velmi šťastný

PS: to je tvuj infotainment?

Edit: Koukam na to auto na displeji, to je Skodivka, ne? Takze v chrochtaku? Jestlu jo, tak ta spotreba mi nejak zazracna neprijde. Navic je to jen udaj z palubaku.

Ano Oktávka, a to, že je to diesel, jsem tam psal...Úsměv
Nepoměřuju tu pindíky, pouze se ptám, zda to honďácký 1.6 diesel v takřka srovnatelném autě umí taky.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 26.1.2020 , 12:00   Citovat  

to piskot: Spritmonitor stále funguje Mrk
C9G 1,6 manuál -> 4,98L/100km
C9G 1,6 "Tourer" manuál -> 5,11L/100km
CXG 1,6 manuál -> 4,89L/100km
Tak to valím bulvy to mi hlava nebere
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2020 , 12:02   Citovat  

2bep:
On asi naráží na to, že téhle spotřeby nafty dosáhl při průměrné rychlosti 118 km/h Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2020 , 12:12   Citovat  

to Jopeeeno: Dlouhodobé statistiky na spritmonitoru mají o schopnostech auta mnohem větší vypovídající hodnotu, než záznam nijak oslňující spotřeby na konkrétní trase, pokud by jí daná "testovaná" auta nejela současně za stejných podmínek. Jinak tam máš mraky proměnných.
Hlavně teď všichni nevyrážejte na dálnice lovit "super" spotřeby a neobtěžujte ostatní provoz věcmi ala, napojování na dálnici "ala šnek".
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2020 , 12:25   Citovat  

2bep:
A říkám snad něco? Čti i mezi řádky. Každé auto, když budu chtít, pojede pod normovanou spotřebou výrobce, každé. Jen to tu nemám potřebu ventilovat (a už vůbec ne s koncernovými auty) Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2020 , 14:31   Citovat  

Takže :
- ano, relevantně lze porovnávat dvě (a více...Úsměv) auta na stejné trase za stejných podmínek, ale určitě už někdy někdo jel obdobně daleko, aby mohl říct, kolik mu to na takovou dálku s takovou průměrnou rychlostí žere, byť za jiných podmínek
- Spritmonitor nemá větší vypovídací hodnotu než normované spotřeby automobilek. Proč? Především různí řidiči, různé trasy, různé podmínky, různá věrohodnost údajů. Statistika nepřesných čísel...Úsměv

Jo, že to není ojedinělé, printscreen cesty opačným směrem...

IMG_20200117_154502.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20200117_154502.jpg, 1.13 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2020 , 14:33   Citovat  

České okresky, průměrná rychlost 75 km/h, 3 dospělí a dítě.

IMG_20190928_211622.jpg

IMG_20190928_211622.jpg, 215.44 kB
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.1.2020 , 17:15   Citovat  

těch 611,7 km - průměrnou rychlost nevím, bylo to po D8-D1-D46-D35-okresky, cesta na dovolenou, dva dospělí + dítě, plný kufr (kočárek, tašky i za řidičem)
431km - trasa Teplice - Bratislava D8-D1-D2

20170716_153637.jpg

20170716_153637.jpg, 452.27 kB

20150810_113447.jpg

20150810_113447.jpg, 434.93 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2020 , 21:16   Citovat  

xenon04 napsal:
těch 611,7 km - průměrnou rychlost nevím, bylo to po D8-D1-D46-D35-okresky, cesta na dovolenou, dva dospělí + dítě, plný kufr (kočárek, tašky i za řidičem)
431km - trasa Teplice - Bratislava D8-D1-D2

Benzín...? Tak to koukám!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2020 , 22:13   Citovat  

to piskot: Ty seš fakt marnej, nevidíš tu fotku budíků? to mi hlava nebere Tak to valím bulvy

ad Tvé srovnání:
Budou ta auta mít stejné pneumatiky, budou stejně naložená, budou mít stejné klimatické podmínky, drobnost jak moc Ti v daném autě kecaj/nekecaj budíky, atd, atd, atd... ?
A normovaná spotřeba uváděna výrobcem, perla nakonec HaHaaa Laboratorní údaj za podmínek "chceme dosáhnout co nejnižší spotřeby" vs. spritmonitor a tam uváděné spotřeby, za které jezdí desítky a stovky majitelů. No nic, žij si dál ve svém vesmíru Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2020 , 22:48   Citovat  

2bep napsal:
to piskot: Ty seš fakt marnej, nevidíš tu fotku budíků? to mi hlava nebere Tak to valím bulvy

ad Tvé srovnání:
Budou ta auta mít stejné pneumatiky, budou stejně naložená, budou mít stejné klimatické podmínky, drobnost jak moc Ti v daném autě kecaj/nekecaj budíky, atd, atd, atd... ?
A normovaná spotřeba uváděna výrobcem, perla nakonec HaHaaa Laboratorní údaj za podmínek "chceme dosáhnout co nejnižší spotřeby" vs. spritmonitor a tam uváděné spotřeby, za které jezdí desítky a stovky majitelů. No nic, žij si dál ve svém vesmíru Mrk

Vesmír máme každej svůj, jak koukám... přátele

Holt, jsem ty budíky přehlídl, no bóže... Mám si kleknout na hrách...? HaHaaa

Normovaná spotřeba je to jediné, co má stejné podmínky, dané normou. Polemika o tom, jak moc odpovídá skutečnosti, je sice relevantní, ale zbytečná.
Právě z důvodů, co jsi vyjmenoval, Spritmonitor může sloužit pouze jako hoodně orientační přehled. Nic víc.

Dle tvých argumentů, a já s nimi, se budeš divit, souhlasím, je jakákoli polemika o spotřebě zbytečná. Ať chceme nebo ne, nejrelevantnější, a někdy nejvíc vylhaná (Dieselgate), je změřená spotřeba podle závazné metodiky měření.
   Návrat  
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.1.2020 , 0:06   Citovat  

Jopeeeno napsal:
2bep:
A říkám snad něco? Čti i mezi řádky. Každé auto, když budu chtít, pojede pod normovanou spotřebou výrobce, každé. Jen to tu nemám potřebu ventilovat (a už vůbec ne s koncernovými auty) Mrk

S tím, co píše Jopeeeno o jetí pod normovanou spotřebou s jakýmkoliv autem – souhlas, v podstatě to není ani jak popřít…
Jen si říkám, že to úsilí (a často asi i „předstartovní příprava“ vozu) dají čím dál víc zabrat, aby se něčeho takového vůbec dosáhlo. No svatá R18 v tomto…

Nedávno mě na téma normované a skutečné spotřeby zaujal tento článek…
tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2020 , 11:29   Citovat  

michal.t napsal:

Nedávno mě na téma normované a skutečné spotřeby zaujal tento článek…
tudy odkaz

OK
A tenhle je taky dobrej...
tudy odkaz
   Návrat  
KaBro je teď offline  KaBro
PříspěvekZaslal: 2.2.2020 , 11:06   Citovat  

Jj, taky jezdím přesně za tolik (JBC - Stráž p. Ralskem a zpět do práce, ca 85 km denně) a mám to tam taky přesně 6,3 l, ale furt na zapnutý ECO ... Úsměv. Mám 1,8 benzín atm. Jo a stropní světlo, to jsem se ptal já jako jantar, odpověď správná vepředu není, je vzadu vprostřed střechy ... Úsměv
   Návrat  
lacpac je teď offline  lacpac
PříspěvekZaslal: 4.2.2020 , 21:32   Citovat  

Ahoj Toureraci,

kde nakupujete filtry- olej,vzduch,interier ? Pozna niekto rozmer podlozky pod ol.filter ?
Uz som unaveny z ceny za Castrol v autorizaku za 600kc za liter a cenu filtru radsej ani nepisem.

Dalej, tip na stierace, pripadne gumicky ? Az pominie mraz,rad by som to vymenil.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2020 , 22:26   Citovat  

V posledni dobe nakupuju vsechno tady
Tam najdes vsechno co potrebujes, vzduchace, pylove fitry, olej. filtry, sterace... Vetsinou teda beru filtry MANN. U olej. filtru podlozka neni, u kazdeho filtru je tesneni. Podlozka je u vypustneho sroubu oleje. Podlozky stoji v Honde par korun, to neresim. V Honde gumicky nekupuju, ted tam mam Aerotwiny. V Peme kupuju i olej, vetsinou Valvoline.

lacpac napsal:
Ahoj Toureraci,

kde nakupujete filtry- olej,vzduch,interier ? Pozna niekto rozmer podlozky pod ol.filter ?
Uz som unaveny z ceny za Castrol v autorizaku za 600kc za liter a cenu filtru radsej ani nepisem.

Dalej, tip na stierace, pripadne gumicky ? Az pominie mraz,rad by som to vymenil.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.2.2020 , 8:28   Citovat  

anunaki napsal:
V posledni dobe nakupuju vsechno tady
Tam najdes vsechno co potrebujes, vzduchace, pylove fitry, olej. filtry, sterace... Vetsinou teda beru filtry MANN. U olej. filtru podlozka neni, u kazdeho filtru je tesneni. Podlozka je u vypustneho sroubu oleje. Podlozky stoji v Honde par korun, to neresim. V Honde gumicky nekupuju, ted tam mam Aerotwiny. V Peme kupuju i olej, vetsinou Valvoline.

Super dik omrknem to, s tou podlozkou som myslel prave tu pod vypustny sroub a ne na filter,sorry uz mi to vecer nepali...
Aky typ toho Valvolinu tam davas ? Ja tam mam Castrol Edge Professional 5W-30 A5/B5.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2020 , 8:46   Citovat  

K tomu motorovému oleji... Pokud to jen jde, tak bych do Tvého motoru nedával olej specifikace ACEA A5, který je primárně určen k potlačení produkovaných emisí. V tomto vlákně je o olejích napsáno spousty příspěvků, takže pokud by Tě dané téma blíž zajímalo, máš ho zde "rozebrané". 1.8 i-VTEC můžeš provozovat krom eko oleje specifikací ACEA A5, také na olej ACEA A3, což je pro mazání motorů za všech okolností, mnohem lepší volba. ACEA A5 bych do motoru dal pouze za předpokladu, že budu jezdit pouze velmi krátké jízdy s nezahřátým motorem.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.2.2020 , 10:14   Citovat  

Jopeeeno napsal:
K tomu motorovému oleji... Pokud to jen jde, tak bych do Tvého motoru nedával olej specifikace ACEA A5, který je primárně určen k potlačení produkovaných emisí. V tomto vlákně je o olejích napsáno spousty příspěvků, takže pokud by Tě dané téma blíž zajímalo, máš ho zde "rozebrané". 1.8 i-VTEC můžeš provozovat krom eko oleje specifikací ACEA A5, také na olej ACEA A3, což je pro mazání motorů za všech okolností, mnohem lepší volba. ACEA A5 bych do motoru dal pouze za předpokladu, že budu jezdit pouze velmi krátké jízdy s nezahřátým motorem.

Jasan dik, ono ta ACEA A5/B5 bola uvedena na fakture z autorizaku. Ale jak pozeram na strankach Castrolu, tak varianta Castrol Edge Professional LongLife A5/B5 neexistuje. Existuje akurat C3.

tudy odkaz

Zeby mala Honda Brno svoj olej od Castrolu A5/B5 ?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2020 , 10:50   Citovat  

Treba CASTROL MAGNATEC STOP-START 5W-30 delaji v A5, viz: tudy odkaz

Znacce Castrol se na zaklade zkusenosti druhych osobne vyhybam. Shell dela vyborne oleje, bohuzel na trhu je dost padelku. Treba Jopeeeno leje prevazne Ravenol.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.2.2020 , 16:00   Citovat  

Skusil som pohladat, no niesom presvedceny Úsměv.

Narazil som na oleje Motul, Valvoline, Ravenol, Shell a dalsie.
Co som pochopil tak doporucovany v prirucke 0w-20 sa uplne nedoporucuje ako celorocny olej do nasich CZ/SK podmienok.
Aktualne tam mam 5w-30, ktory zrejme v najvacsom staca autorizovany servis, kde som doteraz jazdil.

Start-stop funkciu po kazdom nastartovani vypinam, takze C3 asi bude vhodnejsi typ, kratke jazdy jazdim minimalne a ked tak zahrievam, aby sa to za studena netrapilo.

Co mi doporucite ? S Motulom a Valvolinom mam dobre skusenosti akurat z motorkoveho obdobia. Ravenol nepoznam vobec.
Akotak pozeram, tak potrebujem vybrat medzi 0w-20,0w-30,5w-30 a vyrobcom/modelom.

Motul 300V za cca 300,-kc liter, je zbytocny luxus ?
Jak citam v prirucke doporucene vymeny, tak to budem menit kazdych 10tis km. Nie ako doteraz kazdych 15-25tis km, ako to doporucoval predajca a nebudem tam asi davat Longlife, kedze sa skrati interval.

Co som vycital, tak objem byva u 1,8 cca 3,7litra je to spravne ? Dik
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.2.2020 , 16:09   Citovat  

Já na základě doporučení Jopeena dávám Ravenol HCL 5W-30, měním po cca 7tis.km - s ohledem na filtr, u kterého kdysi Dany při těchto km změřil pokles tlaku, jak už začal být trochu zanesený... Sice šlo o CTR, které dostávalo za uši, ale i tak... Těch pár korun nezabije...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2020 , 18:20   Citovat  

lacpac: Spíš než značka je důležitější včasná výměna. Ravenol je tady doporučovaný, protože nejsou padělky. Na každé pixle je navíc po setření kód, který si na stránkách ravenolu nechá ověřit.
5W-30 je takový univerzál, 0W-30 tady není potřeba, slušný 5W-30 umaže i -35°C. Pokud často jezdíš v létě delší štreky, dálnice a vytáčíš motor, tak bych uvažoval nad 5W-40.

300Kč/litr je podle mě zbytečný luxus. Radši zkrať interval z 10 tis na 7 tis a dávej levnější olej, motoru prospěješ víc. Třeba Valvoline Synpower 5W-30 4l vyjde tuším kolem 600Kč. Kupuju 4l, zbytek (cca 300ml) mám pro případné dolití. Aktuálně mám najeto skoro 60tis km a dolévat jsem nemusel nikdy nic, hladina oleje pořád stejná.

Pozn. Ještě k Ravenolu HCL 5W-30. Na základě výsledků lab. testů z roku 2016 se moc nevyznamenal. Velmi nízké TBN, nízký obsah popela, nízký obsah vápníku, jen klasický hydrokrak.
tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2020 , 20:01   Citovat  

anunaki:
Když kupuji olej, řeším technické listy, pokud možno ty nejnovější, ať jsou data poplatná době. Jsme v roce 2020, tady je technický list Ravenolu HCL 5W30 z r. 2019. Nemám výhrad.

20200205_182943.jpg

20200205_182943.jpg, 333.97 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2020 , 20:29   Citovat  

To Jopeeno: Asi ti anunaki šlápl do báboviček...Úsměv V podstatě klasika, něco tvrdí výrobce, něco nějaký test...

Když už je tu podkoutek "Oleje", jaké zkušenosti máte s přístupem k filtru? Rampa je samozřejmostí, bych řekl. A co ten dekl motoru? Teď na jaře mě čeká výměna a nejsem tak bohatý, abych nechával vydělat servis, notabene bez jistoty, co, a zda, tam něco nového nalejou.
   Návrat  
KaBro je teď offline  KaBro
PříspěvekZaslal: 5.2.2020 , 21:12   Citovat  

No, chlapi zdravím. Co se týče oleje, tak já mám dobrou zkušenost se Shellem, který nakupuju normálně buď přes internet, nebo ve Stráži ve firmě OMA: tudy odkaz
Mám najeto ca 47 000 km, měním v servisu v LBC PELESI, dávám svůj, přes počáteční protesty mi to zatím berou, bohužel z těch 4 l mi nic nezbyde ... Smutný , měním po 15 000 km, nedolejvám nic. Stejnou zkušenost s shellem mám i u druhého auta OCTA combi I 4x4, dávám tento: tudy odkaz mám na něm u OCTY najeto přes 300 000 km, zpočátku jsem měnil po 30 tis., teď radši po 15 tis. Spotřeba O, resp. do výměny nedolívám. V PELESI mi taky cpali ten shell 1l á 650,- Kč, kategoricky jsem odmítl, byly nejdřív řeči, že pak nemůžou ručit za příp. reklamace v záruce, ale do dneška nic a jak říkám, mám najeto 47 tis.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2020 , 21:18   Citovat  

piskot:
Nešlápl, proč? To, že se vytasil s testem z r. 2016 s průměrným výsledkem, neznamená, že je současná receptura špatná, nebo nevyhovující. Každý výrobce "uvádí pod čarou", že se zveřejněné parametry, pohubují v jistých tolerancích. To platí i u olejů.
Tvrdím a tvrdit budu, že Ravenol vyrábí slušné oleje, s dobrým poměrem cena vs. výkon. Tohle není jen zbožné přání nějakého Jopeeena Mr. Green
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2020 , 21:28   Citovat  

Do bábovičky? Proč? Diskutujeme, ne? A myslím, ža asi každý tady chce pro svoje auto ten nejlepší poměr kvality a ceny.

Tady je tech. list Ravenolu HCL z roku 2016. Kupodivu všechny hodnoty z tohoto listu jsou shodné s aktuálním tech. listem. Zajímavé.
Jako rád bych věřil, že je test Ravenolu HCL 2016 chybný a že za své peníze (hádám tak 200Kč/l) dostanu to co je v tech. listu.

Do plastového krytu motoru je přišroubovaný hliníkový dekl. Ten odšroubuješ a máš parádní přístup k výpustnému šroubu a filtru. Podložka stojí v Hondě pár korun. Ale myslím, že by vydžela několik výměn.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2020 , 22:36   Citovat  

Zajímavé.
V pohodě, bez emocí, je to jen diskuse. Nedaří se mi dohledat současný "nezávislý" laboratorní test HCL, abychom to rozlouskli a nebyla z toho JPP. Každý produkt se časem vyvíjí, někdy žel Bohu k neprospěchu spotřebitele, nepopírám, třeba Mobil 1, nebo ještě lépe Motul X-lite, kde při testu bylo jen stopové množství esteru. A to byl olej za téměř 400 Kč/l.

Tento olej je Tome sice tzv. hydrokrak, ovšem, jak jistě víš, produktem hydrokrakování jsou vysoce kvalitní základové oleje se skoro nulovým objemem dusíku i síry, s velmi nízkým obsahem aromatických uhlovodíků.

Teoreticky (dle technického listu) je HCL se svým viskozním indexem na hodnotě 168, tedy vysoce nad limitem tzv. III. třídy, což není žádný ropný odpad, naopak. TBN a HTHS je z techn. listu jasná. I když TBN s našimi výměnami po 6-7.000 km, je "téměř" irelevantní údaj. Jasně, máme tu test z r. 2016 a ten "odsoudil" HCL do kategorie průměrného oleje. K objektivitě by bylo ideální realizovat test novějších šarží. A nejlépe v porovnání s technickými listy a oleji dalších výrobců. Když objektivitu, tak napříč spektrem.

Tenhle olej jsem z předešlých výměn vyhodnotil velmi slušně a nejsem sám (viz SZ z minulé doby), z OF nás s ním "jezdí" docela dost a bez výhrad. Jak už jsem psal, čistící schopnosti jsou výborné, mechanická hlučnost v normě, úbytek žádný, separace také. Opotřebení motoru nikdo nevyhodnotí, pokud nebude mít vedle sebe alespoň 3 motory, provozované ve stejných podmínkách a neprovede jejich rozborku.

Netvrdím, že ten test z r. 2016 je chybný. Jen zastávám názor, že pro úplnou objektivitu bych měl mít test současný. Bonus tohohle oleje vidím krom slušných hodnot také v tom, že se zde nevysklytl jejich falsifikát. Zbytek tu, bez laboratorního rozboru, "nerozkouskneme". Já tenhle olej budu "provozovat" s klidným svědomím dál.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 109, 110, 111 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina