Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 296, 297, 298 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 297 z 486
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 17.10.2016 , 21:19   Citovat  

MAREKB napsal:
Zdarec, jedu si a tu nahle se rosvitila kontrolka baterie. Ztratil se vykon, vypadl posilovac řízení a nasledne i brzd a auto zdechno. Znovu jsem nastartoval a cajk. Celkem neprijemne stat se to na dalnici. Co to bude? Alternátor? Díky

Kdyby to byl zkrat v elektroinstalaci nebo špatně dotažené kontakty na baterce tak se to projeví jinak (spálená pojistka, cukání motoru, barevná hudba na palubovce). Tohle je na 99% chyba v baterce, kdyby ti odešel alternátor během jízdy (nedobíjení) tak by ti motor začal cukat z proudových rázů vybité baterie, ale když se ti propálí články baterie, tudíž nemá kapacitu ani patřičný vnitřní odpor, pak se to projeví takto. Dej na zkoušku jinou a uvidíš.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MAREKB je teď offline  MAREKB
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 17.10.2016 , 21:59   Citovat  

von-pivoj napsal:
Kdyby to byl zkrat v elektroinstalaci nebo špatně dotažené kontakty na baterce tak se to projeví jinak (spálená pojistka, cukání motoru, barevná hudba na palubovce). Tohle je na 99% chyba v baterce, kdyby ti odešel alternátor během jízdy (nedobíjení) tak by ti motor začal cukat z proudových rázů vybité baterie, ale když se ti propálí články baterie, tudíž nemá kapacitu ani patřičný vnitřní odpor, pak se to projeví takto. Dej na zkoušku jinou a uvidíš.

Objednám rovnou novou, má 7 let tím nic nezkazím. Díky za radu! přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Acxe je teď offline  Acxe
1 háčko
Členství: Žádné
Nový příspěvekZaslal: 18.10.2016 , 7:14   Citovat  

von-pivoj napsal:

Mě když úplně odešla baterka tak mi auto chcípalo na volnoběh + barevna hudba kolem 1000ot, ještě že jsem jel z kopce Velmi šťastný Docela sranda jet celým městem přes světelne, s nohou na plynu aby to nechciplo Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 18.10.2016 , 8:23   Citovat  

Tak jsem to spletl. Ta baterka Varta, ma 4 roky teprve s tim, ze do práce to mam tam 22km. Takže se celkem dobiji. Ze by tak brzo odesla? Nemela by pak mit i nedostatečnou kapacitu na nastartovani? Dneska rano uplne v pohode.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 18.10.2016 , 9:06   Citovat  

To že má 4 roky není moc vypovídající údaj...záleží, jak často ji cykluješ a za jakých podmínek. Následná schopnost nastartovat po nějakém stání je závislá na době toho stání a okolní teplotě. Nedá se říct, tak a teď to už nenastartuju Úsměv
   Návrat  
Trip je teď offline  Trip
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 18.10.2016 , 9:16   Citovat  

Ahoj, vedel by nekdo z hlavy, jaky rozmer ma vicko olejoveho filtru u A7G dieselu? Meni se tu jen vlozka, to vicko zustava, takze bych ho nerad nejak dorasil retezem a koupil radeji poradny miskovy klic.
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 18.10.2016 , 10:31   Citovat  

MAREKB napsal:
Tak jsem to spletl. Ta baterka Varta, ma 4 roky teprve s tim, ze do práce to mam tam 22km. Takže se celkem dobiji. Ze by tak brzo odesla? Nemela by pak mit i nedostatečnou kapacitu na nastartovani? Dneska rano uplne v pohode.

Jako baterka je věc nevyspytatelná a Varta už taky není žádná sláva, ale pokud by měla takový vnitřní zkrat aby ti zdechl motor, tak je dost nepravděpodobné aby jsi okamžitě po tom bez jakéhokoliv zásahu do baterie normálně nastartoval. Neříkám že je to nemožné ale aby se ti to stalo 2x?
To se mi nezdá. Ble
Hledal bych chybu jinde
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 18.10.2016 , 10:41   Citovat  

Acxe napsal:
Jako baterka je věc nevyspytatelná a Varta už taky není žádná sláva, ale pokud by měla takový vnitřní zkrat aby ti zdechl motor, tak je dost nepravděpodobné aby jsi okamžitě po tom bez jakéhokoliv zásahu do baterie normálně nastartoval. Neříkám že je to nemožné ale aby se ti to stalo 2x?
To se mi nezdá. Ble
Hledal bych chybu jinde

No mě to taky přijde divné. Jeste me napadlo, jestli to nemůže mit neco spolecneho s lpg. Prvni co se stalo, ze zacal hlasit malo plynu v nádrží, coz si vysvětluji tim, ze prostě tam prestal jit proud,tak nebyl příděl paliva.
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 18.10.2016 , 11:16   Citovat  

MAREKB napsal:
No mě to taky přijde divné. Jeste me napadlo, jestli to nemůže mit neco spolecneho s lpg. Prvni co se stalo, ze zacal hlasit malo plynu v nádrží, coz si vysvětluji tim, ze prostě tam prestal jit proud,tak nebyl příděl paliva.

Jestli ta závada není nakonec v přívodu paliva (plynu) a kontrolky se ti rozsvítí až na základě zdechnutí motoru. Zkus jezdit na benzin jestli to bude dělat taky.
Pokud by byla v baterii, museli by ti v ten moment zhasnout světla, blikat palubka, radio by chcíplo atd...
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 18.10.2016 , 11:38   Citovat  

proc nejdes na LPG diiagnostiku ,misto dohadovani ,byla by to prvni vec kterou bych resil ,pac kazdej mechanit te stim hnedka posle za plynarem .. a az se vylouci tohle hledej jinde ..
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 18.10.2016 , 11:43   Citovat  

MAREKB napsal:

to Ti vydržela celkem dlouho... V Civicu 1.6 mně začala Varta zlobit po druhé zimě, tak jsem z ní udělal údržbovou a přežila třetí, pak už ne...
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 18.10.2016 , 11:57   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
proc nejdes na LPG diiagnostiku ,misto dohadovani ,byla by to prvni vec kterou bych resil ,pac kazdej mechanit te stim hnedka posle za plynarem .. a az se vylouci tohle hledej jinde ..

Tak asi proto, ze se mi to stalo vcera po 17hod a dnes jsem rano musel do prace. To, ze se zeptam taky na foru snad nicemu neuskodi. Od toho forum je.
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 18.10.2016 , 13:26   Citovat  

MAREKB napsal:

Tuhle informaci jsi měl vytáhnout/uvézt hned v prvním dotazu, to zcela zásadně mění směr diskuze...Chyba tedy bude v palivové soustavě a to v části s LPG, tzn, uzavřený ventil plynu. Tento stav (signál) by měla ECU vyhodnotit a přepnout na benzín, případně opačně. Pokud se tak neděje, nemá motor přísun jakéhokoliv paliva. Provalená baterie, jak jsem již psal se vyznačuje chcípáním motoru, nepravidelným chodem (motor aby jel musí být ve velmi vysokých otáčkách) a barevným cirkusem na palubovce. Nefunkční dobíjení je zase signalizováno kontrolkou dobíjení, pak má člověk ještě chvilku čas se s autem někam doplazit do servisu než vybije baterii (samozřejmě v závislosti na okolní teplotě, nabití a spotřebě soustavy).
Takže nech zkontrolovat ten přepínací ventil, případně nastavení ECU, zda správně vyhodnocuje (má signál) o prázdné nádrži benzín/LPG, bez těchto signálů nemůže sepnout palivové čerpadlo nebo pustit ventil LPG. Známý, co to má, tak při jízdě na LPG mu svítí kontrolka motoru, protože nemá v ECU nahraný režim (jízda na plyn), v momentě, kdy dojde LPG nebo se přepne na benzín, se čerpadlo zapne, kontrolka zhasne a motor přede spokojeně dál.
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 18.10.2016 , 20:21   Citovat  

von-pivoj napsal:
Tuhle informaci jsi měl vytáhnout/uvézt hned v prvním dotazu, to zcela zásadně mění směr diskuze...Chyba tedy bude v palivové soustavě a to v části s LPG, tzn, uzavřený ventil plynu. Tento stav (signál) by měla ECU vyhodnotit a přepnout na benzín, případně opačně. Pokud se tak neděje, nemá motor přísun jakéhokoliv paliva. Provalená baterie, jak jsem již psal se vyznačuje chcípáním motoru, nepravidelným chodem (motor aby jel musí být ve velmi vysokých otáčkách) a barevným cirkusem na palubovce. Nefunkční dobíjení je zase signalizováno kontrolkou dobíjení, pak má člověk ještě chvilku čas se s autem někam doplazit do servisu než vybije baterii (samozřejmě v závislosti na okolní teplotě, nabití a spotřebě soustavy).
Takže nech zkontrolovat ten přepínací ventil, případně nastavení ECU, zda správně vyhodnocuje (má signál) o prázdné nádrži benzín/LPG, bez těchto signálů nemůže sepnout palivové čerpadlo nebo pustit ventil LPG. Známý, co to má, tak při jízdě na LPG mu svítí kontrolka motoru, protože nemá v ECU nahraný režim (jízda na plyn), v momentě, kdy dojde LPG nebo se přepne na benzín, se čerpadlo zapne, kontrolka zhasne a motor přede spokojeně dál.

Takze se jedna o problém s plynem. Ted se závada projevila naplno. Nechtěl se po zahřátí přepnout. Díky za rady a omlouvam se za dezinformaci
   Návrat  
stan je teď offline  stan
Nový příspěvekZaslal: 19.10.2016 , 15:28   Citovat  

Ahojte pratele, prosim o radu. Koupil jsem 2004 A7G Tourer 2.0i s elektrickyma 5. dverma. A samozrejme sviti oranzovy svetylko "tailgate". Ale co je jeste horsi, dvere kufru nazamykaj do druhy polohy - nepritahujou, takze je tam mala vule a na nerovnostech mi tam neco diky tomu v nejaky vuli o sebe tluce. Vim, ze se ty paty dvere se resi na kazdy paty strance, ale bohuzel jsem zatim na strance 30 a muj problem jsem zatim nevidel.

Situace je takova:
Kdyz odpojim baterii s otevrenyma dverma (chyby se vymazou), pak baterii zapojim, klicek do druhy polohy, dvere rucne zavru, tak svetylko nesviti a dvere se pomoci tlacitka na klici otevrou - tzn., ze jednotka i servo otevirani jsou v poradku, rekl bych.
Jakmile zmacknu tlacitko znova pro zavreni, rozsviti se oranzova kontrolka a konec, uz s dalkovym neudelam nic. Podezrivam tedy bud jeden ze senzoru nebo zamek kufru. Byl jsem s tim u Aldy a ten rikal, ze by to spis videl na ten zamek, ze je spatnej, protoze prave nepritahuje ty dvere, coz by pak mohlo i zpusobovat tu oranzovou kontrolku. Me napada ale i pohled z jinyho uhlu, ze ty dvere nepritahuje z jinyho duvodu, treba kvuli senzoru nebo prelomenymu kabelu a kvuli tomu sviti oranzova kontrolka.
Madlo na patych dverich funguje - spina moturek pro odemknuti bez problemu. Vemu za madlo, moturek zabzuci a ja muzu otevrit dvere. Po chvilce moturek automaticky zabzuci znova a dvere jsou zamknuty. Po zavreni ale nepritahne.
Mam v planu odstrojit paty dvere a dostat se k jednotce, ta by mela mit podle servisniho manualu "zkratovaci" konektor pro diagnostiku, pak by kontrolka "tailgate" mela vyblikat kod chyby a ja bych mohl urcit nebo aspon priblizit, kde je problem.

Nez to udelam, tak se chci zeptat na par veci:
- Nesetkal jste se nekdo primo s timhle problemem nebo nevite, kde presne je problem?
- Daji se ty paty dvere nejak manualne pritahnout? Protoze vic, nez ta kontrolka, me stve ta vule a bouchani.
- Prosim o potvrzeni faktu, ze ten zamek ma fungovat tak, ze po zavreni automaticky pritahne. Pokud ne, prosim o popsani, jak ty paty dvere a jejich zamykani/pritahovani funguje. Pripadne, jestli jste nekdo z okoli Prahy, stavil bych se podivat, jak to ma vlastne vypadat. Pripadne porovnat, kde mi co chybi nebo mam jinak:)

Sry za ty odstavce, ale chtel jsem to popsat, co nejpresneji.

Predem diky za pomoc.

S.
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 19.10.2016 , 16:23   Citovat  

Nazdar borci.Prvni sa pochvalim,ze sem si nechal na garancku vymenit pytel u spolujezdce.Poprve,co mam hondy za tech cca.15let jsem byl v servisu a nervozni sem byl jak pes:D .Nevidet pul hodiny auto a kdovi jaky ucen,atd...

No k tomu co jsem chtel napsat.Me uz ta baterie taky dohnala Smutný .Posledni dobou se me parkrat rozsvitilo VSA,pak po nejake dobe a po novem startu zase ok.Tak si vezmu diagnostiku a chvilku se tam divam,co tam vsechno mam a sel jsem mrknout na VSA.To mohlo trvat tak 10min.Nactu chyby viz.obrazek,jdu vymazat chyby a bum kabel nekomunikuje.Rikam si no nic asi male napeti,tak zkusim nastartovat...no co myslite...motor se ani nehnul.To jsem ti autem vcera dal cca.150km.
Takze baterka je KO.To VSA je na to haklive,takze pokud blbne VSA vetsinou je problem s baterkou,nebo s altikem.
To jen tak pro MarekB.

Zdar Stane(starostove a nezavisli?) no vim,ze problemy s kabelazi byli zejmena u prvnich rocniku,svolavacky byli na sedany(tam nevim presne proc) i kombi a tam bylo i neco ohledne tech 5tych dveri,takze mozna bych to u toho kombiku videl stejne jako ty.

dtc_VSA.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
dtc_VSA.png, 143.15 kB
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 19.10.2016 , 19:51   Citovat  

Čaute,

riešim pre zmenu...brzdy na A7G tourer, pre zmenu zadné, klasika pribrzdujúce koleso, spoznal som to podla toho že disk bol horúci...

Tak som dnes dal vymeniť oba piestiky, komplet repas sada od Frenkit. A po testovacej jazde, pre zmenu pribrzduje druhé koleso na náprave. Servisákovovi verím, nie je to nikto neznámy, takže také že mi to prehodil nehrozí...

ĎAKUJEM ZA RADY
   Návrat  
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 19.10.2016 , 20:10   Citovat  

stan napsal:

Vrata se zavřou a pak motorek zavrčí a doklapne je.

Můžu v Praze ukázat, ale viděl bych to na listopad - zítra s ním odjíždí otec na chalupu a já mám od st. dovolenou...
   Návrat  
Alias je teď offline  Alias
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 19.10.2016 , 23:13   Citovat  

markos napsal:
Čaute,

riešim pre zmenu...brzdy na A7G tourer, pre zmenu zadné, klasika pribrzdujúce koleso, spoznal som to podla toho že disk bol horúci...

Tak som dnes dal vymeniť oba piestiky, komplet repas sada od Frenkit. A po testovacej jazde, pre zmenu pribrzduje druhé koleso na náprave. Servisákovovi verím, nie je to nikto neznámy, takže také že mi to prehodil nehrozí...

ĎAKUJEM ZA RADY

pedál jde normálně? že by to bylo trošku zavzdušněný? co takhle ručka? nevisí někde lano? nění moc přitažená? Úsměv
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.10.2016 , 5:44   Citovat  

Jj Dík za tipy Alias. V pláne je nový kvapalina a odvzdusniť, a dám pozrieť tu ručnú
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.10.2016 , 12:07   Citovat  

stan napsal:
Ahojte pratele, prosim o radu. Koupil jsem 2004 A7G Tourer 2.0i s elektrickyma 5. dverma. A samozrejme sviti oranzovy svetylko "tailgate". Ale co je jeste horsi, dvere kufru nazamykaj do druhy polohy - nepritahujou, takze je tam mala vule a na nerovnostech mi tam neco diky tomu v nejaky vuli o sebe tluce. Vim, ze se ty paty dvere se resi na kazdy paty strance, ale bohuzel jsem zatim na strance 30 a muj problem jsem zatim nevidel.

Situace je takova:
Kdyz odpojim baterii s otevrenyma dverma (chyby se vymazou), pak baterii zapojim, klicek do druhy polohy, dvere rucne zavru, tak svetylko nesviti a dvere se pomoci tlacitka na klici otevrou - tzn., ze jednotka i servo otevirani jsou v poradku, rekl bych.
Jakmile zmacknu tlacitko znova pro zavreni, rozsviti se oranzova kontrolka a konec, uz s dalkovym neudelam nic. Podezrivam tedy bud jeden ze senzoru nebo zamek kufru. Byl jsem s tim u Aldy a ten rikal, ze by to spis videl na ten zamek, ze je spatnej, protoze prave nepritahuje ty dvere, coz by pak mohlo i zpusobovat tu oranzovou kontrolku. Me napada ale i pohled z jinyho uhlu, ze ty dvere nepritahuje z jinyho duvodu, treba kvuli senzoru nebo prelomenymu kabelu a kvuli tomu sviti oranzova kontrolka.
Madlo na patych dverich funguje - spina moturek pro odemknuti bez problemu. Vemu za madlo, moturek zabzuci a ja muzu otevrit dvere. Po chvilce moturek automaticky zabzuci znova a dvere jsou zamknuty. Po zavreni ale nepritahne.
Mam v planu odstrojit paty dvere a dostat se k jednotce, ta by mela mit podle servisniho manualu "zkratovaci" konektor pro diagnostiku, pak by kontrolka "tailgate" mela vyblikat kod chyby a ja bych mohl urcit nebo aspon priblizit, kde je problem.

Nez to udelam, tak se chci zeptat na par veci:
- Nesetkal jste se nekdo primo s timhle problemem nebo nevite, kde presne je problem?
- Daji se ty paty dvere nejak manualne pritahnout? Protoze vic, nez ta kontrolka, me stve ta vule a bouchani.
- Prosim o potvrzeni faktu, ze ten zamek ma fungovat tak, ze po zavreni automaticky pritahne. Pokud ne, prosim o popsani, jak ty paty dvere a jejich zamykani/pritahovani funguje. Pripadne, jestli jste nekdo z okoli Prahy, stavil bych se podivat, jak to ma vlastne vypadat. Pripadne porovnat, kde mi co chybi nebo mam jinak:)

Sry za ty odstavce, ale chtel jsem to popsat, co nejpresneji.

Predem diky za pomoc.

S.

Tenhle problém mám taky. Buď rád, že ti zatím funguje aspoň madlo zvenku. Mě už jde jen zevnitř a lézt furt dozadu přes sedačky je opruz.

Může to být vadná řídící jednotka 5. dveří, cena v Hondě cca 7500,-

Případně možná bude stačit prostříkat kontakty u zámku, může to způsobovat bordel.

Zavírám normálně bouchnutím a mezera je velmi malá, takže to netluče. Ale 100% přitáhnuté to není.

Dej vědět, na co si přišel po vyblikání závady. Autoelektrikář mi sliboval, že se na to podívá, ale ještě jsem se k němu bohužel nedostal. Co vzpěry? To bys to ale asi ani neotevřel.
   Návrat  
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 20.10.2016 , 12:39   Citovat  

Když s kufrem trošku víc bouchneš (s citem), tak se normálně zaklapnou na 100% ručne..jako kdyby to nemělo motorek..takhle jsem to dělal já, když to zlobilo..teď to nezlobí.
   Návrat  
Alias je teď offline  Alias
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 20.10.2016 , 22:28   Citovat  

markos napsal:
Jj Dík za tipy Alias. V pláne je nový kvapalina a odvzdusniť, a dám pozrieť tu ručnú

zkus tohle, a když nic, já měl jěště problém s těmy plovoucímy čepy. když jsem to dotáhl, tak už nechodil volně ale zasekával se, musel jsem vyčistit ten rám brzdy, protože se o ty nečistoty mírně jeden čep vykláněl z osy a jedna destička pořád drhla o kotouč.
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 21.10.2016 , 12:43   Citovat  

markos napsal:
Čaute,

ĎAKUJEM ZA RADY

Nazdar, frenkit jsem teď nedávno instaloval na Mazdu, za tu cenu jsem nečekal žádný zázrak ale byl jsem docela příjemně překvapený. Uvidím, jak dlouho to vydrží (prachovka vodících čepů brzdového třmene).
Co se týče tvého problému, tak mě napadá obrovská množina možných problémů. Pokud jsi měnil pístky, tak je nutné to pořádně odvzdušnit. Já tuto proceduru dělám při každé výměně obložení, hlavně kvůli tomu, že kapalina ve třmenu je většinou již za svou životností (teplotní namáhání), takže ji odpustím a do třmene nateče čerstvá.
Nechci se nějak dotknout tvého mechanika ale přece jen, jsme všichni jen lidi. Při takovéto výměně je nutné pístek po obvodu namazat tukem aby jednak nedřel a byl pod prachovkou chráněný vůči vzdušné vlhkosti a tím i korozi. Styčné plochy desek je taktéž po očištění lehce máznout. Ještě se stává, že ony styčné plochy jsou poškozeny, je na nich vytlačená ploška a jsou tak blokovány v plynulém posunu. Zadní brzdy jsou kapitola sama pro sebe a je to bolest Acco (vlastně všech aut, které mají kotouč s bubnem). Pokud máš tedy problém se zadním kotoučem, tak se koukni, jestli ti nepřibrzďuje kolo ruční brzda (špatně nastavené pakny, zatuhnutý čep páky ruční brzdy, případně bovden) nebo zatuhnutý (zkřížený) třmen. Ještě zkontroluj, zda jsou desky rovnoměrně sjety (ne pod úhlem, pak bys je musel srovnat zabroušením a nebo koupit nové). I v tomto případě je dobré to odvzdušnit.
No a samozřejmě je dobré občas vyměnit brzdovou kapalinu, já to dělám co 4-5 let, je to teda na hranici ale stačí to, když vezmu v potaz, že po odvzdušnění opět nějaké to deci doleju čerstvou kapalinou.
Je těžké, takhle z patra vysolit přesnou příčinu, buď konkrétnější, případně dej fotku.
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 21.10.2016 , 12:58   Citovat  

Střelec napsal:
Tenhle problém mám taky. Buď rád, že ti zatím funguje aspoň madlo zvenku. Mě už jde jen zevnitř a lézt furt dozadu přes sedačky je opruz.

Může to být vadná řídící jednotka 5. dveří, cena v Hondě cca 7500,-

Případně možná bude stačit prostříkat kontakty u zámku, může to způsobovat bordel.

Zavírám normálně bouchnutím a mezera je velmi malá, takže to netluče. Ale 100% přitáhnuté to není.

Dej vědět, na co si přišel po vyblikání závady. Autoelektrikář mi sliboval, že se na to podívá, ale ještě jsem se k němu bohužel nedostal. Co vzpěry? To bys to ale asi ani neotevřel.

V první řadě to může být poškozený kabel elektroinstalace co vede od 5-tých dveří k jednotce, často tam nějaký drát praskal (špatně zvolený typ vodiče, za tych ty rýžáka nakopal do zadku), zjistíš to proměřením, není to nic složitého vymontovat to ze dveří, jen s tapecírem je trochu obtíž.
Pak to může být zámek ve dveřích, už párkrát se to tu řešilo. Je v něm spínač, který může být zaoxidovaný a tak jednotka neví, jestli jsou dveře zavřeny nebo jestli jsou otevřeny, případně jen pootevřeny. Jednotka umí pracovat je za předpokladu 2 definovaných poloh dveří (otevřeno a zavřeno).
Další na pořadu je tlačítko ve dveřích (elektrické zavírání dveří), já jej jednou omylem zapoměl připojit a nemohl jsem se s dveřama domluvit, tak jsem to musel opět rozdělat.
Na poškozenou jednotu bych si nevsadil, ta je docela blbuvzdorná, musela by ti do toho natéct voda.
S dveřama by se nemělo třískat, hrozí poškození mechanismu který provádí ono přitažení dveří v zavřené poloze. Dost často to bývá chyba tu.
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 21.10.2016 , 13:50   Citovat  

von-pivoj napsal:
V první řadě to může být poškozený kabel elektroinstalace co vede od 5-tých dveří k jednotce, často tam nějaký drát praskal (špatně zvolený typ vodiče, za tych ty rýžáka nakopal do zadku), zjistíš to proměřením, není to nic složitého vymontovat to ze dveří, jen s tapecírem je trochu obtíž.
Pak to může být zámek ve dveřích, už párkrát se to tu řešilo. Je v něm spínač, který může být zaoxidovaný a tak jednotka neví, jestli jsou dveře zavřeny nebo jestli jsou otevřeny, případně jen pootevřeny. Jednotka umí pracovat je za předpokladu 2 definovaných poloh dveří (otevřeno a zavřeno).
Další na pořadu je tlačítko ve dveřích (elektrické zavírání dveří), já jej jednou omylem zapoměl připojit a nemohl jsem se s dveřama domluvit, tak jsem to musel opět rozdělat.
Na poškozenou jednotu bych si nevsadil, ta je docela blbuvzdorná, musela by ti do toho natéct voda.
S dveřama by se nemělo třískat, hrozí poškození mechanismu který provádí ono přitažení dveří v zavřené poloze. Dost často to bývá chyba tu.

v elektrickém vedení to nebude, to mi jednak proměřovali a taky, když vyresetuju ECU odpojením baterky, tak se dveře 1-2x normálně zavřou / otevřou včetně přitažení, než to hodí chybu znovu. I to tlačítko během té doby funguje. Vidím to tedy na ty kontakty v zámku. Ten spínač v něm lze samostatně vyměnit? Nebyl by nějaký návod pro totální lamu? Úsměv Díky.
   Návrat  
Trip je teď offline  Trip
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 21.10.2016 , 14:16   Citovat  

Trip napsal:
Ahoj, vedel by nekdo z hlavy, jaky rozmer ma vicko olejoveho filtru u A7G dieselu? Meni se tu jen vlozka, to vicko zustava, takze bych ho nerad nejak dorasil retezem a koupil radeji poradny miskovy klic.

Kdyby to nekoho zajimalo, tak jsem koupil miskovy klic 76mm / 14 zubu s pripojenim na racnu 3/8" a sedne tam luxusne je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 21.10.2016 , 21:11   Citovat  

Supr, vím co koupit je to dobrý
   Návrat  
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 21.10.2016 , 21:19   Citovat  

Já na filtr koupil miskový klíč v motoshopu - Honda má stejné filtry i na moto. Úsměv
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 21.10.2016 , 21:21   Citovat  

Na dieselech je vložka, tam není plecháč a je asi 10 druhů klíčů Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech