Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Brian: Honda Civic EK4/EG6 projekt VTEC-KILLER
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Další 
Zaslat odpověď

Strana 9 z 11
Brian je teď offline  Brian
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 0:16   Citovat  

jj mam graf hodím ho sem a video zatím není, ale jak bude tak ho sem hodím je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 8:36   Citovat  

jsem zvedavi na ti vacky ...nam to sežralo vahadla
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 16:12   Citovat  

dimitar napsal:
jsem zvedavi na ti vacky ...nam to sežralo vahadla
už cca 6let zpátky mě někdo říkal že jim to na S2 vačkách taky lehlo , proto jsem tenkrát bral ty crowery . jedny takový vačky jsem měl minulej rok v ruce až dojdu dom hodim foto
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 17:21   Citovat  

R3S napsal:
už cca 6let zpátky mě někdo říkal že jim to na S2 vačkách taky lehlo , proto jsem tenkrát bral ty crowery . jedny takový vačky jsem měl minulej rok v ruce až dojdu dom hodim foto

Ja mluvim primo o stage 2 pro inak stage 3 tuner jsem mnel dlouho a žadni problem.ale i tak dat ti vačky na b16 je tak trohu šileny Úsměv Ale počkam na ten graf
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 17:41   Citovat  

Brian napsal:
jj mam graf hodím ho sem a video zatím není, ale jak bude tak ho sem hodím je to dobrý

Briane,
když mi volal Míra, co "přivezli" z brdy, tak to byly vele slušné hodnoty, fakt masakr.
Gratuluji.
   Návrat  
Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 17:42   Citovat  

V USA to řeší nákupem nových vahadel a pak to nechávají nějak ztvrdit na způsob nitridace.
Jde o to že Honda ma údajně cca přibližně stejnou tvrdost vahadel a vaček a není problém.Větší problém to je na H motorech.Becka maji vahadla tvrdší..Ještě přidávají nějaký zinek do oleje aby to dyl vydrželo.
Já si myslím ze to je taky tím ze používají oleje 5w30 nebo 5w40 a maji slabší olejový film..Doufám ze s 10w60 mít problém nebudu..
Tvrdost pruzinek taky moc nezlepší zadirani vaček..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 19:36   Citovat  

Az to lehne dam vedet je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 19:42   Citovat  

Jo a vahadla se upravovali v brusirne, pocita se s vetsim namahanim, ale to je jedno tady je kazdej chytrak pritom o mem.motoru nic nevi co vse se delalo.. papa a vacky jsou origo ne zadnej fake!!!
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 20:07   Citovat  

a muzu se ze zvedavosti zeptat jake mas loziska na klice? A jestli se pri skladani merily vule na klice, jestli vysly v poradku nebo se muselo neco doupravovat...klidne do SZ at nerozpoutavame treti svetovou je to dobrý
   Návrat  
Mick je teď offline  Mick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 0:13   Citovat  

Brian napsal:
Jo a vahadla se upravovali v brusirne, pocita se s vetsim namahanim, ale to je jedno tady je kazdej chytrak pritom o mem.motoru nic nevi co vse se delalo.. papa a vacky jsou origo ne zadnej fake!!!

Co se dělalo s vahadly, pokud to není tajný? Spoon dřív dělal nějakým způsobem odlehčený. Ať to frčí je to dobrý

A ty ložiska na klice mě taky zajímají Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 0:14   Citovat  

Brian napsal:

Nevim proc takle reagues, ano proste to stage 2 PRO znamena ze neni to pro tuneri a primo na zavodni auto co urcite nanejede 10 000km , tady neni otazka origo neorigo proste je jesne ze se to stane .je to problem B motoru u K uš je to virešeni. s ti seriovi vahadla neni co delat .ne cet jsem vse co je v motoru ale dat Eagle H beam na atmosferu je amaterske resenii , a to jen znamena ze jsi nakupoval vic srcem nez s rozumem. neber to spatne proste je to tak.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 4:11   Citovat  

každý má svůj názor nikomu ho neberu..a nehodlám se tu s nikým dohadovat co by kdyby AUTO JE UŽ HOTOVÝ A FUNGUJE NAD OČEKÁVÁNÍ SKVĚLE.
Motor se dával do kupy 4 roky nad vším se přemýšlelo,( jsem zastáncem pravidla pětkrát měř jednou řež) vačky se zakoupily dle kladných referencí na zahraničních fórech.. v čr bohužel neporadil nikdo, měl jsem i Crowery na zkoušku.. o vačkách se dál konzultovalo přes maily přímo u skunk2 a Toda nakonec se zvolili skunk2 st.2 pro a jsou na B16/B18 motory..k vačkám se na doporučení výrobce dokoupily i požadované pružinky, retainery a stavitelná kola.. slabina zůstala ve vahadlech to se vědělo, řešily jsme nějaké odlehčené performance, ale z toho nakonec sešlo, protože za ně byla šílená cena, tak jsme to dál konzultovali přímo v brusírně kde mají dlouholeté zkušenosti se stavbou závodních motorů tam mi poradily se spoustou věcí a následně zrealizovali.
Auto NEBUDE sloužit na denní ježdění do práce, ale převážně k závodním účelům..
Tot je vše co bych k tomu řekl dál se nehodlám k ničemu vyjadřovat a sem něco dalšího psát!
Auto funguje parádně, mnohem lépe než se očekávalo a já sem spokojený OK Ted je otázka času jak dlouho, ale je to závodní motor a zde se s riziky počítá.
Jo a ložiska jsou ACL asi ty nějhorší co se daly koupit, ale mě se prostě líbily tak sem je vzal pořádnej výtlem 100 lidí = 100 různých názorů. Hold český národ vždy vše jen zkritizuje a zhatí tak díky kouř
Já si jdu užívat vtecu než mi to lehne VTEC
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 13:34   Citovat  

dimitar napsal:
Nevim proc takle reagues, ano proste to stage 2 PRO znamena ze neni to pro tuneri a primo na zavodni auto co urcite nanejede 10 000km , tady neni otazka origo neorigo proste je jesne ze se to stane .je to problem B motoru u K uš je to virešeni. s ti seriovi vahadla neni co delat .ne cet jsem vse co je v motoru ale dat Eagle H beam na atmosferu je amaterske resenii , a to jen znamena ze jsi nakupoval vic srcem nez s rozumem. neber to spatne proste je to tak.

V cem je problem u tech H-ojnic na atmo?
   Návrat  
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 14:28   Citovat  

xyz: primárně váha. H jsou díky konstrukci těžší než I a pro NA je prioritou co nejnižší rotační hmota, obzvlášť pokud motor točí vysoký otáčky.

S rostoucí váhou celku ojnice + píst a s rostoucíma otáčkama značně vzrůstá zatížení působící na kliku a ložiska ve chvíli kdy ojnice mění směr pohybu (TDC / BDC).
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 14:54   Citovat  

LJay napsal:
xyz: primárně váha. H jsou díky konstrukci těžší než I a pro NA je prioritou co nejnižší rotační hmota, obzvlášť pokud motor točí vysoký otáčky.

S rostoucí váhou celku ojnice + píst a s rostoucíma otáčkama značně vzrůstá zatížení působící na kliku a ložiska ve chvíli kdy ojnice mění směr pohybu (TDC / BDC).

Dik za toho xyze ale jsem zyx Velmi šťastný .Uz jsem nejaky info nasel.Ja totiz prave H-ojnice na svym motoru mam.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 15:43   Citovat  

LJay napsal:

Amen Velmi šťastný i kdys je tady skoda psat.....
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 15:50   Citovat  

LJay napsal:

Parádně napsané, tomu rozumím i já analfabet. Ono, když člověk trochu uvažuje, co se v motoru děje, tak tohle jsou pak docela hodně solidní infomrace. Zvláště pokud něco podobného v motoru má, i když ne zrovinka za peníze jako třeba právě Brian, R3S, LJay a další.

je to dobrý přátele
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 20:30   Citovat  

zyx: ou za tu zkomoleninu se omlouvám. Tak to dopadá, když se dysgrafik snaží psát rychle a nepřečte si to po sobě Úsměv Ohledně ojnic, nevím jak u Háčka, ale u Béčka si myslím, že je poměrně málo NA setupů (půjde o motory točící dlouhodobě kolem 10t), kde by byly ojnice limitním činitelem. Navíc i sériový ojnice se dají dodatečně zpevnit otryskáním (shot peening), nebo případně zamrazením. Spíš bych se zaměřil na písty a použil nejlehčí dostupný se zvýšenou kompresí.

M@jk: když se na spalovací motor podíváš ze základu, tak je to relativně jednoduchý mechanický stroj. Defakto jde o obrácenou vzduchovou pumu, která ale bohužel musí pracovat v širokým spektru otáček. Všechny úpravy pak jen směřují k tomu, aby si dosáhnul co nejvyšší účinnosti, ideálně v co nejširším spektru otáček (jeden z hlavních úkolů VTECu, proměnné délky sání, ...) a přitom se nerozpadla vlivem nadměrnýho mechanickýho namáhání.
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.1.2016 , 10:10   Citovat  

LJay napsal:
zyx: ou za tu zkomoleninu se omlouvám. Tak to dopadá, když se dysgrafik snaží psát rychle a nepřečte si to po sobě Úsměv Ohledně ojnic, nevím jak u Háčka, ale u Béčka si myslím, že je poměrně málo NA setupů (půjde o motory točící dlouhodobě kolem 10t), kde by byly ojnice limitním činitelem. Navíc i sériový ojnice se dají dodatečně zpevnit otryskáním (shot peening), nebo případně zamrazením. Spíš bych se zaměřil na písty a použil nejlehčí dostupný se zvýšenou kompresí.

M@jk: když se na spalovací motor podíváš ze základu, tak je to relativně jednoduchý mechanický stroj. Defakto jde o obrácenou vzduchovou pumu, která ale bohužel musí pracovat v širokým spektru otáček. Všechny úpravy pak jen směřují k tomu, aby si dosáhnul co nejvyšší účinnosti, ideálně v co nejširším spektru otáček (jeden z hlavních úkolů VTECu, proměnné délky sání, ...) a přitom se nerozpadla vlivem nadměrnýho mechanickýho namáhání.

Muj setup H22A5 NA bezici take komplet na Skunku dostal za leta jednu zmenu (najeto asi 32 tisic km prozatim). Museli jsme menit ventily od Skunku, dimitar vi vice. Pouzite H ojnice jsou tam take celou dobu Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.1.2016 , 12:59   Citovat  

LJay napsal:

LJayi: Právě právě, proto jsem nakonec hodně dlouho vnímal, poslouchal informace od Wheelmana, Odose, HTB a i zde na foru a mnohé objasnil a podle toho také se chovám k motoru. PF 2016
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 1.1.2016 , 13:04   Citovat  

ReNo: Nechtělo se mi to původně rozepisovat, proto sem napsal zkráceně "zpevnit". Ani jedna z popisovaných úprav samozřejmě nenahrazuje zhutnění materiálu kováním. Tyhle dodatečný úpravy ale dokážou celkem podstatně zlepšit mechanický vlastnosti výslednýho výrobku.

Otryskání zvyšuje povrchovou pevnost ojnice a tím i její pevnost, protože velká čast sil působí právě po jejím povrchu. Kryo si popsal sám.
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.1.2016 , 13:14   Citovat  

LJay napsal:
ReNo: Nechtělo se mi to původně rozepisovat, proto sem napsal zkráceně "zpevnit". Ani jedna z popisovaných úprav samozřejmě nenahrazuje zhutnění materiálu kováním. Tyhle dodatečný úpravy ale dokážou celkem podstatně zlepšit mechanický vlastnosti výslednýho výrobku.

Otryskání zvyšuje povrchovou pevnost ojnice a tím i její pevnost, protože velká čast sil působí právě po jejím povrchu. Kryo si popsal sám.

Naopak jsi to napsal dobře. To já to blbě pochopil. Pevnost se samozřejmě mění velmi pozitivně. To co se skoro vůbec nemění je tvrdost. Proto jsem tu část příspěvku později stáhl. přátele
Kryogenika tedy přináší materiálu hlavně obrovský nárůst otěruvzdornosti, rozměrové stability a právě i Tebou zmíněné pevnosti. Dle našich posledních testů, ve spolupráci se ZČU, tam je dokonce i slušný nárůst odolnosti vůči korozi. To překvapilo mnoho odborníků Lucy
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.1.2016 , 20:23   Citovat  

LJay napsal:

No my dali H-ojnice pouze z důvodu bezpečnosti a pevnosti, počítalo se s otáčkami atakujícími 10tis. člověk se pořád učí a poznává nové technologie je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.2.2016 , 9:23  Naposledy upravil Brian dne 25.2.2016 , 8:53, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

jeste doděláme převodovku, poloosy a máme připraveno VTEC
auto jezdí moc hezky jsem maximálně spokojen Hihi
   Návrat  
Trunda je teď offline  Trunda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.2.2016 , 12:06   Citovat  

Hewland? No krása to... Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
shaka je teď offline  shaka
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2016 , 12:49   Citovat  

Klobúk dole ked si to vieš aj vyskladat sopťa sopťa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.2.2016 , 21:57   Citovat  

Clovek se ma porad co ucit je to horsi jako skladat motor Úsměv nastesti mam kolem sebe lidi co poradi a pomuzou.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.4.2016 , 21:17   Citovat  

tak uz jezdíme vydařená neděle na Brněnském okruhu Úsměv
chtělo by to s váhou alespoň o 200kg dolů Velmi šťastný

DSC_04161.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC_04161.jpg, 816.96 kB
   Návrat  
shaka je teď offline  shaka
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.4.2016 , 21:25   Citovat  

Výkonu máš kopy OK kolik to váži teraz?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.4.2016 , 21:52   Citovat  

no váha bez řidiče je teď 1090kg což je dost, dát ten motor do 800-900kg kastle svatoušek
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Brian: Honda Civic EK4/EG6 projekt VTEC-KILLER
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina